Serieus? En die wok gebruik je alleen voor die stoommandjes? Of bak je daar ook in? Wok met antiaanbaklaag dan? En stoom je alles? Het lijkt me superonpraktisch.quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:04 schreef BasEnAad het volgende:
Een wokpan en daar bovenop stoommandjes van de toko. Je kunt ze gewoon stapelen.
Groente koken heb ik al jaren niet meer gedaan.
Hangt er een beetje vanaf, vaak gewoon water koken in de wokpan en mandjes erboven. Vlees gaat in een andere pan. Als ik gewoon Nederlands aardappels-groente-vlees eet dan he.quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Serieus? En die wok gebruik je alleen voor die stoommandjes? Of bak je daar ook in? Wok met antiaanbaklaag dan? En stoom je alles? Het lijkt me superonpraktisch.
Hoe gebruik jij stoommandjes?quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap het nog steeds niet. Maar laat maar. Zal wel aan mij liggen.
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwasquote:Op maandag 21 augustus 2017 06:13 schreef Lienekien het volgende:
Koop een of twee van dit soort stoommandjes, dan kun je aardappels en groenten in je gewone pannen stomen.
https://www.dille-kamille(...)j-staal-14-tot-23-cm
gewoon dat bakkie omkeren boven een bord...quote:Op maandag 21 augustus 2017 07:36 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas
Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
Nee hoor, maar verder zou ik niet echt iets kunnen bedenken dat ik zou willen stomen.quote:Op maandag 21 augustus 2017 07:36 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas
Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
Bapaosquote:Op maandag 21 augustus 2017 08:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee hoor, maar verder zou ik niet echt iets kunnen bedenken dat ik zou willen stomen.
Ga eens weg man, je hangt als een vervelende strontvlieg overal irritant te zoemen.quote:
Ik denk dat de mythe bestaat dat groenten hun vitaminen verliezen zodra het in water gekookt wordt.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Broccoli is van de weinig dingen die ik echt altijd stoom, voor de rest maak ik er eigenlijk maar weinig gebruik van.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Jep ik eigenlijk ook.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:42 schreef anndb het volgende:
[..]
Broccoli is van de weinig dingen die ik echt altijd stoom, voor de rest maak ik er eigenlijk maar weinig gebruik van.
Omdatquote:
Waar stoom jij zelfgemaakte rijstvellen in? Ik heb niet echt iets groot genoeg om het te maken en alleen daar een pan voor kopen lijkt me misschien overdreven.quote:Op maandag 21 augustus 2017 11:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik stoom mijn aardappelen altijd in zo'n uitvouwbaar metalen mandje.
Ik stoom sommige groenten ook in zo'n mandje, hoewel tegenwoordig vaker in mijn soeppan waar precies een "stoomplateautje met gaatjes" in past. Die "is nieuw" en blijk ik fijner te vinden dan dat uitvouwbare mandje.
Verder giet ik alles meestal gewoon af, alsof er geen mandje in zat.
Vis, bapao en dimsum enzo stoom ik in mijn stoompan. En als ik daar vis in stoom, dan vaak ook de groenten. In een metalen vergiet, bovenin.
Bamboe stoommandjes vind ik ruk. Die gebruik ik niet.
Voor plaatjes en meer uitleg, zie : http://www.aziatische-ingredienten.nl/stomers
Ja, in deze dus, doorsnee 40cm :quote:Op maandag 21 augustus 2017 14:37 schreef n0a het volgende:
[..]
Waar stoom jij zelfgemaakte rijstvellen in? Ik heb niet echt iets groot genoeg om het te maken en alleen daar een pan voor kopen lijkt me misschien overdreven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |