Eens. Twintig jaar geleden, toen ik vrijwel nooit kookte, als ik dan eens boodschappen deed kocht ik een stuk ossenhaas, bakte dat en maakte er een knoflooksausje bij. Uit een pakje.quote:Op maandag 16 oktober 2017 21:17 schreef Molo het volgende:
Ik vind het nog steeds echt teveel geld voor zo'n maaltijd. Dat casinobrood
Bejaarden moeten hun vlees doorbakken hebben, ze zijn zo vatbaarquote:Op maandag 16 oktober 2017 21:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Te rare bestaat niet. Zeker niet bij ossenhaas.
Kijk eens goed naar de zaak en wat op tafel staat. Eerlijkheidshalve lijkt het cijfer dan ook wel terecht. Bedoel,dit bereid je zelf thuis en ga je niet voor buiten de deur eten. Tenminste ik niet. En die boterhammen vind ik echt het voorbeeld van armoe hoe het daar zo ligt. Zo van: we zijn nog even snel naar de AH gerend om wat brood te halen zodat het allemaal wat meer lijkt op tafel.quote:
Grappig, in amsterdam wordt dat juist gezien als de charme van Loetje - niet moeilijk doen en gewoon een lekker stukkie vleesquote:Op dinsdag 17 oktober 2017 09:07 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Kijk eens goed naar de zaak en wat op tafel staat. Eerlijkheidshalve lijkt het cijfer dan ook wel terecht. Bedoel,dit bereid je zelf thuis en ga je niet voor buiten de deur eten. Tenminste ik niet. En die boterhammen vind ik echt het voorbeeld van armoe hoe het daar zo ligt. Zo van: we zijn nog even snel naar de AH gerend om wat brood te halen zodat het allemaal wat meer lijkt op tafel.
Dan doen ze nog een schep sambal oelek door de croma?quote:Op woensdag 18 oktober 2017 11:31 schreef aquawoman het volgende:
ik vind de biefstuk Bali altijd wel erg lekker
BlueBand!quote:Op woensdag 18 oktober 2017 14:10 schreef RobinOok het volgende:
Dan doen ze nog een schep sambal oelek door de croma?
Met jou wil ik eik mekongen!quote:
Stommerquote:
Lachen, deze week de koolrabi met kabeljauw, ravioli (twee stuks) en reebout ook gehad. Daarnaast ook nog een moestuintje van verschillende groenten, risotto met kaviaar en een dessert met pompoenconcentraat, ijs en witte chocolade gehad.quote:Op zondag 22 oktober 2017 14:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Tsja, we waren al 2 maanden niet geweest, hoog tijd dus voor ons favoriete restaurant.
Na een ontiegelijke kutdag helemaal opgefleurd bij/door Jim de Jong.
* Ingelegde koolrabi met kabeljauw en verveine
* Komkommer en courgette
* Kreeft met gerookte boter
* Ravioli gevuld met trompette de la mort
* Reebout met snijboon
Ik had het niet meteen opgeschreven, dus paar dagen later weet ik het toch niet zo goed meer. Ahum. Behalve dan dat het waanzinnig lekker was. Alleen die courgette met komkommer misschien niet waanzinnig, maar toch leuk.
Prijs : 45 euro voor 4 gangen (inclusie dessert) met keuze uit een menu met vlees/vis of een menu zonder vlees/vis. Vegetarisch dus. Voor 55 euro krijg je alle 6 gangen. (2 van de gerechten worden in beide menu's geserveerd) En wij kregen deze keer een kadogang.
Cijfer : 10 (niet voor niets ons favoriet restaurant)
Leuk! En!?! Goed?quote:Op zondag 22 oktober 2017 17:24 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lachen, deze week de koolrabi met kabeljauw, ravioli (twee stuks) en reebout ook gehad. Daarnaast ook nog een moestuintje van verschillende groenten, risotto met kaviaar en een dessert met pompoenconcentraat, ijs en witte chocolade gehad.
Het is ook eens in de zoveel keer leuk en de moeite waard.Maar je moet van dit soort keukens houden.quote:Op zondag 22 oktober 2017 15:16 schreef DancingPhoebe het volgende:
Daar wil ik toch echt binnenkort ook eens gaan eten
Ik had inderdaad het 6 gangenmenu. Qua eten had ik een beetje wat gemengde gevoelens. Te veel aantrekkelijke foto's gezien en ook veel goede verhalen gehoord, waardoor mijn verwachtingen ook veel te hoog waren. Ik heb lekker gegeten, maar het was voor mij zeker niet top. Kijk je naar de prijs kwaliteit verhouding dan is het zeker goed en aan te raden. Mijn cijfer zal eerder een 7,5 voor het eten zijn en 8,5 voor prijs-kwaliteit.quote:Op zondag 22 oktober 2017 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk! En!?! Goed?
(had je het 6 gangenmenu?)
Ja. Dat gebeurt vaker. Ik denk dat je er beter blanco naartoe kunt gaan.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:26 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Te veel aantrekkelijke foto's gezien en ook veel goede verhalen gehoord, waardoor mijn verwachtingen ook veel te hoog waren.
Ik heb hier eens met mijn collega's gegeten. Wat ik me er van herinner is dat het eten verrassend goed was en ik was helemaal weg van de goede zorgen van die moeder. Mijn collega's waren stomvervelend en lacherig, terwijl zij zo mooi haar verhaal hield dat ik toen eigenhandig 25 euro fooi heb neergelegd. Dat had ze verdiend! Normaal, met zo'n groep wordt er nooit fooi betaald.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
We komen hier al jaren en het is niet voor niets ons favoriete restaurant, al toen er nog geen menukaart was maar je moest eten wat de pot schafte. We hebben chef Willem en zijn moeder zien groeien in hun zaak en we worden altijd een warm welkom geheten. Dit is een restaurant waar vrijwel iedereen zich op zijn gemak voelt. De keuken is ook zeer divers.
Die moeder is goud waard. Ik moest wel wat aan haar wennen maar mijn liefde voor haar is nu onvoorwaardelijk.quote:Op zondag 22 oktober 2017 22:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb hier eens met mijn collega's gegeten. Wat ik me er van herinner is dat het eten verrassend goed was en ik was helemaal weg van de goede zorgen van die moeder. Mijn collega's waren stomvervelend en lacherig, terwijl zij zo mooi haar verhaal hield dat ik toen eigenhandig 25 euro fooi heb neergelegd. Dat had ze verdiend! Normaal, met zo'n groep wordt er nooit fooi betaald.
(En diezelfde collega's begrijpen niet dat ik weiger met ze naar de Jong te gaan. Echt over my dead body! Stelletje eikels)
Ik was toen ook niet laaiend enthousiast over dat gerecht. Maar blijkbaar zijn ze er zelf erg content mee als ze het 2 jaar later nog exact zo serveren.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor mijn vriend Aziatisch buikspek met kimchi, hoisin en little gem. Een beetje te veel van het laatste maar het vlees en de kimchi waren verrukkelijk. De combinatie kwam echter niet helemaal tot zijn recht.
quote:Op zondag 22 oktober 2017 22:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik was toen ook niet laaiend enthousiast over dat gerecht. Maar blijkbaar zijn ze er zelf erg content mee als ze het 2 jaar later nog exact zo serveren.
[ afbeelding ]
Als het jullie maar gesmaakt heeft zegt ik altijd want dat telt.quote:Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar?0 En Verre, Zwijndrecht
[knip]
Jezus wat een geld. Hoeveel betaalde je voor een burger dan?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:56 schreef vinnypassy het volgende:
Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.
Reken ook ongeveer ¤5 per biertje hè, het is op de Witte de With. Hamburgers waren ¤14,50 en eigenlijk was dat samen met de patat ook wel genoeg geweest (voor mijn vriendin was het zonder patat én zonder buikspek én zonder tiramisu ook genoeg geweest). Het zijn echt enorme burgers, vooral die van mij paste totaal niet in mijn mond. En daar kan best een hoop in.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:09 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Jezus wat een geld. Hoeveel betaalde je voor een burger dan?
Eens hoor, daarom was het wel lekker dat we nu allebei vrij waren.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:05 schreef RobinOok het volgende:
Twee keer gegeten, lang, lang geleden. Vond ze ook goed, maar het is lichtelijk irritant dat het er altijd vol is. En om nou vooraf te gaan reserveren voor een hamburger gaat me te ver. Dus ik heb ze eigenlijk van mijn lijstje geschrapt.
Ah had je post anders geintrepeteerd. 14.50 is prima te doenquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:54 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Reken ook ongeveer ¤5 per biertje hè, het is op de Witte de With. Hamburgers waren ¤14,50 en eigenlijk was dat samen met de patat ook wel genoeg geweest (voor mijn vriendin was het zonder patat én zonder buikspek én zonder tiramisu ook genoeg geweest). Het zijn echt enorme burgers, vooral die van mij paste totaal niet in mijn mond. En daar kan best een hoop in.
[..]
Eens hoor, daarom was het wel lekker dat we nu allebei vrij waren.
32 en een halve oude gulden voor een hamburger. De wereld lijkt gek geworden. En ik weet best dat dit verboden is, dat omrekenen. In mijn tijd kocht men daar een kleine middenklasser voor. En dus nu een broodje met vlees en frutsels.quote:
Nou inderdaad. Als ik mijn salaris omreken naar guldens schrik ik me ook een hoedje. Het is 2017 hè.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
32 en een halve oude gulden voor een hamburger. De wereld lijkt gek geworden. En ik weet best dat dit verboden is, dat omrekenen.
Dat doet er niet toe. Het mechanisme werkt zo dat 14 euro net te doen lijkt. Wel duur maar te doen. 32 gulden was belachelijk geweest. Enkel oliesjeiks zouden dat ervoor betalen. Maar nu dus wij allemaal. Hij ziet er wel ontzettend lekker uit. Maar dat mag ook wel voor 32 gulden.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:47 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Nou inderdaad. Als ik mijn salaris omreken naar guldens schrik ik me ook een hoedje. Het is 2017 hè.
De koers van 2001 is niet meer de koers van nu, dus gaat die omrekening van 2,17 niet meer op. Met inflatie en alles erbij zou het in verhouding nu misschien een goede 25 gulden zijn en dat lijkt me prima voor een goed vullend hoofdgerecht op een zeer populaire straat in Rotterdam.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:51 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat doet er niet toe. Het mechanisme werkt zo dat 14 euro net te doen lijkt. Wel duur maar te doen. 32 gulden was belachelijk geweest. Enkel oliesjeiks zouden dat ervoor betalen. Maar nu dus wij allemaal. Hij ziet er wel ontzettend lekker uit. Maar dat mag ook wel voor 32 gulden.
Alles wel. Maar verdien je nu ook zoveel dat het allemaal in verhouding is? Rekening houdend met anciënniteit. Ik denk het niet eigenlijk. De "koers" heeft daar weinig mee van doen verder. Die is enkel belangrijk voor beursjongens. Ons salaris loopt daarmee niet in de pas.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:58 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
De koers van 2001 is niet meer de koers van nu, dus gaat die omrekening van 2,17 niet meer op. Met inflatie en alles erbij zou het in verhouding nu misschien een goede 25 gulden zijn en dat lijkt me prima voor een goed vullend hoofdgerecht op een zeer populaire straat in Rotterdam.
Maar goed, wat je zegt; het is erg lekker. En ik zit er totaal niet mee om daar deze rekening voor te betalen.
Waarvan akte. Het verstandige geluid is altijd welkom.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:13 schreef RobinOok het volgende:
Vroeger ging de gewone man überhaupt nooit uit eten. Nooit of misschien 1 keer per jaar. En dan naar iets als van de Valk of de Chinees.mHet verschil met nu is dat er meer mensen uit eten gaan. Maar nog steeds heel veel mensen niet. Omdat ze het geld niet hebben of het er niet voor over hebben.
Ik vind 14,50 voor de burger bij Ter Marsch een prima prijs. Ik vind verhoudingsgewijs die van McDonalds te duur voor wat je krijgt.
Iwanius vond het in 2015 maar zo-zo.. Maar goed dat het jou i.i.g. gesmaakt heeft.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:56 schreef vinnypassy het volgende:
Waar: Ter Marsch & Co (Rotterdam)
Wanneer: Gisteren
Wat at je: omdat we de vorige keer totaal kansloos waren en we nu allebei vroeg klaar waren met werk, gingen we op tijd naar Ter Marsch. Vooraf een plankje buikspek, om daarna twee dikke burgers te eten. En ze waren lekker! Het werden de twee meest bekende:
Voor mij de Royal Dutch (dry aged rib eye, wagyu, botersla, tomaat, gefermenteerde mini pickles, pancetta, Old Amsterdam custard en noten crunch, afgetopt met ponzu/sambia-jus en de Burgeresse (Schotse Angus en wagyu met lajus van wintertruffel, jonge sla, boerenkaas, pruimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta, truffelmayo en Ter Marsch saus) voor mijn vriendin.
We sloten af met een crème brûlée en een frambozen tiramisu met witte chocolade.
Impressie: góed! Ik denk dat dit in Nederland de lekkerste burgers is geweest die ik heb gegeten. Het broodje was perfect, de cuison ook en qua smaak zat het er allemaal bovenop. Pluspunt: ze waren met geen mogelijkheid normaal te eten zonder te knoeien en zo hoort het wat mij betreft. Ik vond mijn burger alleen wel de big bang missen, een echt uitgesproken smaak die er vanaf knalt; ik heb dat gewoon eenmaal graag op een burger. Dat zat door de Ter Marsch saus wel meer op de Burgeresse, die ook erg lekker was. We ware dus allebei heel erg tevreden en Ter Marsch is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. De ene portie patat met looksaus was trouwens ook perfect: super veel krokante patatjes en een lekker zachte mayo.
De buikspek die we vooraf op het terras hadden was overigens ook erg sterk (heel lekker zacht), de desserts waren oké. Gewoon dat, niet meer en niet minder, maar we gingen dan ook voor de burgers en die waren heul goed.
Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.
Waar hou je ongeveer van, waar hou je niét van, wat wil je uitgeven, drink je wijn.quote:
Dat klinkt goed..thnxquote:Op vrijdag 10 november 2017 19:57 schreef RobinOok het volgende:
Hummingbird iets voor je? Aan de voet van de Erasmusbrug.
Heet alleen nog afgekort, euh, HMB denk ik...
Pompoensoepquote:Op vrijdag 15 december 2017 05:47 schreef minilot het volgende:
Wat zit er voor geels in de glaasjes op de bovenste foto, Borisz?
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canariaquote:Op woensdag 27 december 2017 11:37 schreef MCH het volgende:
Pastel San Marcos met een cafe con leche voor 3,40 op Plaza Mayor in Salamanca, smullen
[ afbeelding ]
Lekker hoor, tussen de Duitse bejaarden?quote:Op woensdag 27 december 2017 12:19 schreef Ole het volgende:
[..]
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria
Nope. Tussen de Duitse en Britse homo'squote:Op woensdag 27 december 2017 12:35 schreef MCH het volgende:
[..]
Lekker hoor, tussen de Duitse bejaarden?
Ben jij trouwens gewoon strandklaar in de winter?quote:Op woensdag 27 december 2017 12:19 schreef Ole het volgende:
[..]
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria
hoe bedoel je? Gewicht? Ben dot jaar 40 kilo afgevallenquote:Op woensdag 27 december 2017 18:10 schreef MCH het volgende:
[..]
Ben jij trouwens gewoon strandklaar in de winter?
Ik ook! Dichstbijzijnde is n half uur rijden. Maar dit wordt gelukkig steeds populairder dus komt hopelijk snel in de buurt.quote:Op vrijdag 29 december 2017 07:11 schreef anndb het volgende:
Ziet er goed uit, wou dat hier ergens zoiets in de buurt zat
lquote:Op donderdag 4 januari 2018 16:44 schreef Iwanius het volgende:
Interessant. Houd het meer in gedachte als " daar zit dus een nieuwe toko alla De Jong en ik wil vanavond op die lichte toer gaan eten met iemand."
Mooie recensie en mijn vermoeden dat het allemaal wat ouderwets en stijfjes is werd door jou bewaarheid.quote:
Eens.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Mooie recensie en mijn vermoeden dat het allemaal wat ouderwets en stijfjes is werd door jou bewaarheid.
FG en de Lindenhof (Giethoorn) hebben beiden dat relaxete sfeertje waar ik van houd.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:39 schreef vinnypassy het volgende:
Het was verder totaal ontspannen hoor en uiteindelijk is het eten het belangrijkst. Dat het wat stijfjes aandoet mag best een keer voor twee sterren, we voelden ons er gewoon volledig op ons gemak. Maar misschien is stijf niet het juiste woord, maar het is gewoon wat formeler en luxer dan je gemiddelde restaurant, maar dat is echt op geen enkele manier een terecht excuus om dit eten nooit te proberen.
De Kromme Watergang vond ik ook wel vrij relaxed.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
FG en de Lindenhof (Giethoorn) hebben beiden dat relaxete sfeertje waar ik van houd.
Inter Scaldes en De Kromme Watergang lijken aan het andere einde van dat spectrum te zitten.
quote:
Dat dus.quote:
Meestal is dat zo'n ingebouwd boekingselement van Iens. Lijkt me geen verschil te maken, of gelden daar andere tarieven voor?quote:
Ik ken heel veel restaurant die gewoon hun eigen reserveringssysteem op hun eigen site hebben staan. Dus geen Iens- of Couverts-reserveringsmodule.quote:Op vrijdag 19 januari 2018 20:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Meestal is dat zo'n ingebouwd boekingselement van Iens. Lijkt me geen verschil te maken, of gelden daar andere tarieven voor?
Het moet toch niet gekker worden.quote:
Dan gaan wij er niet heen want dan weet ik dat ik teleurgesteld ga worden. Zonde van mijn tijd.quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, let op. Weet je nog dat je "ruzie" had met de troela van Matroos en het Meisje?
Volgens mij is zij 1 van de 3 oprichters van Héroine.
Leuk.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.
Het eten
We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.
Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel
Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.
Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl
Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.
Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris
En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!
Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei
Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.
Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas
Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!
Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus
Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.
Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.
Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs
Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.
Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.
Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.
Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.
Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.
Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.
quote:
quote:?
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
Dit heeft toch geen fuck meer met eten te makenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.
Het eten
[ afbeelding ]
We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.
Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel
[ afbeelding ]
Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.
Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl
[ afbeelding ]
Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.
Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris
[ afbeelding ]
En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!
Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei
[ afbeelding ]
Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.
Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas
[ afbeelding ]
Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!
Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus
[ afbeelding ]
Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.
Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.
Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs
[ afbeelding ]
Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.
Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.
Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.
Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.
Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.
Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.
Oké oké. Want we hebben hier geen 7 gangen met waanzinnig lekker eten gekregen? Nee, ik snap je volledig!quote:Op zaterdag 27 januari 2018 00:55 schreef renwan het volgende:
[..]
Dit heeft toch geen fuck meer met eten te maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |