abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:43:34 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174986631
registreer om deze reclame te verbergen
Vind ik te vaag om te beantwoorden.
pi_174986653
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Vind ik te vaag om te beantwoorden.
Wat voor info wil je ..
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:49:48 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174986737
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:44 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Wat voor info wil je ..
Waar hou je ongeveer van, waar hou je niét van, wat wil je uitgeven, drink je wijn.
Moet er friet bij. Hoeveel gangen wil je?
pi_174986781
registreer om deze reclame te verbergen
Bwah, ik heb alles gehad ,maar ik wil Miep iets leuks geven geen snobisme.
Dus het moet tussen goed en sterren inzitten. Ik ben vroeger veel uit eten geweest maar tijden zijn veranderd. Ik ben al jaren niet uit eten geweest met een vrouw zonder kinderen etc etc
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:57:07 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174986869
Hummingbird iets voor je? Aan de voet van de Erasmusbrug.
Heet alleen nog afgekort, euh, HMB denk ik...
Vineum, ook best leuk.
Mijn favoriet is de Jong, maar daar moet je van houden.
pi_174986900
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:57 schreef RobinOok het volgende:
Hummingbird iets voor je? Aan de voet van de Erasmusbrug.
Heet alleen nog afgekort, euh, HMB denk ik...
Dat klinkt goed..thnx
...
pi_175165490
registreer om deze reclame te verbergen
Waar: Songkran ( Amsterdam )
Wanneer: Zaterdagavond
Wat at je:

YAM NEUA
Pittige biefstuksalade met knoflook, munt, limoen, vissaus en chili ( Erg lekker! )

KOENG PHAD ROEAMID
Gebakken garnalen met oestersaus, chili en verse knoflook ( Prima gerecht )

We waren met zijn 3en 91 euro kwijt incl. drank. Voorgerecht + hoofdgerecht en en 9 drankjes oid
Zou hier zeker terugkomen. Eten was erg lekker en de bediening zeer vriendelijk!

8,5/10

Daarna naar het concert van Oscar and the Wolf geweest wat ontzettend gaaf was dus al met al een top dag!

[ Bericht 3% gewijzigd door Seamonkey- op 19-11-2017 03:43:47 ]
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
  zondag 19 november 2017 @ 17:32:00 #258
63722 z80
von nichts kommt nichts
pi_175175818
Waar: Korfu (Kleve Duitsland)
Wanneer: Net thuis.
Wat:
Vooraf Baby calamaris
5yvsjo.jpg

En als hoofd Lamsteak.
2yo47yc.jpg

Voor groenvoer is er een saladebar beschikbaar.
Bij binnenkomst en na het laatste gerecht wordt een bevroren glaasje Ouzo aangeboden.
Personeel is vriendelijk en neemt de tijd als het rustig is. Zodra de tent volloopt gaat het personeel in een hogere versnelling en neemt wat minder tijd voor een gesprek.
Eten is goed en het zijn echt Duitse porties, dus met lege maag aan tafel.
Schade voor het eten incl glas tonic 29.20 Euro
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
I’m afraid I can’t let you do that Dave
  zondag 19 november 2017 @ 23:53:45 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175185876
Wanneer: 19-11-2017
Waar: Xixo Vietnamese Gastrobar, Haarlem
Wat:
Vanwege een actie op Iens (50% korting op de totale rekening) terecht gekomen bij Xixo Vietnamese Gastrobar in Haarlem. Aan de Kleine Houtweg gevestigd sinds oktober 2016. Klein zaakje dat gerund wordt door de eigenaar Jayron Lee in de bediening en een Vietnamese vrouw in de keuken.
Simpele inrichting en een zich steeds herhalend bandje met 'liftmuziek'.

Omdat Jayron het in z'n eentje doet kan het soms even duren voordat er aandacht is, maar als ie eenmaal aan je tafeltje komt neemt hij alle tijd om zaken uit te leggen en te verduidelijken. Zeer vriendelijke man.
De redelijk authentieke Vietnamese keuken maakt gebruik van allemaal verse ingrediënten en een beperkt aantal kruiden.
We begonnen met Goi Cuan Traditional: koude lente rollen met groente, kruiden, vermicelli, buikspek en garnaal met een dipsaus:
DSC01835.JPG?timestamp=1511129826802
Voor mij daarbij nog een Chao Tom Garnalenspies:
DSC01834.JPG?timestamp=1511129891477
Bluezz bestelde een Du du xa lách: een salade van groene papaya, kruiden en pinda’s met buikspek en garnalen en vissaus dressing. Helaas ging dat even fout en kregen we de andere salade van de kaart uitgeserveerd: de Goi Ga, een koolsalade met gebraden kip, verse kruiden met een vissaus dressing.
Na onze opmerking daarover besloot Jayron dat we die salade gratis van hem kregen en serveerde hij alsnog ook de juiste salade.
Goi Ga:
DSC01837.JPG?timestamp=1511130150886
Du du xa lách:
DSC01836.JPG?timestamp=1511130182039

Daarna volgende onze hoofdgerechten. 2 enorme grote bowls/kommen met traditionele Pho's.
Voor Bluezz de Pho Bho Kho: Vietnamees stoofvlees met noedels en groente, kruiden en langzaam gegaard rundvlees. Heerlijk gekruid.
DSC01840.JPG?timestamp=1511130312577
Ik had gekozen voor de Pho Tai: een Vietnamese noedelsoep basis die 15 uur op het fornuis heeft staan pruttelen geserveerd met dunne ossenhaas, beefballetjes en verse kruiden.
DSC01838.JPG?timestamp=1511130431102
Daarbij wat hoisinsaus en scherpe chilisaus en nog een klein bordje met wat extra groentes en basilicum:
DSC01839.JPG?timestamp=1511130498412
Bij het eten dronken wel allebei 2 flesjes Saigon Beer:
DSC01833.JPG?timestamp=1511130598726

Heerlijke Pho's. Absoluut de moeite waard van nog een bezoek.
Zeker rekening houdende met de toch al lage prijzen en met deze actie van Iens helemaal voordelig. Totaal waren we nu met z'n tweetjes ¤ 32,45 kwijt.

7,5/10
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 december 2017 @ 12:34:59 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175487276
Wanneer: 3 december 2017
Waar:Effen Grijs Haarlem
Wat:

Met de restaurantkaart (50% korting op het eten) voor de tweede keer een bezoek gebracht aan restaurant Effen Grijs. De eerste keer waren we er in het voorjaar van van 2015 toen ze net een paar maanden open waren.
We besloten allebei slechts 2 gerechtjes te nemen vergezeld door een Franse sauvignon blanc en wat bruisend water.
Allereerst kwam er heerlijk vers gebakken bruin brood met aioiliboter op tafel.
Daarna volgde een amuse:
DSC01846.JPG?timestamp=1512340121605
Tartaar van tonijn met krokant gebakken ui, dille en 2 crèmes. Een mierikswortelcrème en een limoencrème.
Heel lekker mondvermaakje om mee te beginnen.

Voorgerechten:
Bluezz ging op de vegetarische toer:
DSC01850.JPG?timestamp=1512340333471
Gefrituurde aubergine met 5-spicekruiden, romesco, chips van paarse wortel en een kerriesaus.
Ik had gekozen voor:
DSC01847.JPG?timestamp=1512340470606
Tortellini (met inktvisinkt gemaakt) gevuld met een coquille, daarbij wat gebakken bloedworst, crème van karnemelk, zeewier en zeekraal.
Gelukkig was de bloedworst niet te sterk aanwezig. Lekker voorgerecht.

Hoofdgerecht:
Voor Bluezz:
DSC01853.JPG?timestamp=1512340654460
Gnudi (eens soort gnocchi, maar dan gemaakt van ricotta i.p.v. aardappel) met pompoen, oesterzwam, rucola en geschaafd oude geitenkaas er overheen.
Heel lekker. Wel vrij machtig.
Voor mij:
DSC01851.JPG?timestamp=1512340865744
Langzaam gegaard stoofvlees van hert met pastinaak, geroosterde uit en venkel, beetje truffel en een heerlijke saus.

Zeer smakelijk allemaal.
Met de restaurantkaartkorting waren we totaal voor 2 personen 44,90 kwijt.
Dame van de bediening zeer attent en de (Australische) kok kan prima koken.
Blijft een prima adres om weer eens terug naar te gaan.

Prijs/kwaliteit: 8,5/10
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')