abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 oktober 2017 @ 21:38:27 #226
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_174589296
Waar?0 En Verre, Zwijndrecht

Wanneer? Vrijdag 20 oktober

Wat aten we? Niet zulk fotogeniek eten als we gewend zijn bij dit restaurant en de slechte camera helpt ook niet.

Voor mij vooraf zalmtartaar met ingemaakte komkommer en mango. Heel simpel maar perfect op smaak.


Voor mijn vriend Aziatisch buikspek met kimchi, hoisin en little gem. Een beetje te veel van het laatste maar het vlees en de kimchi waren verrukkelijk. De combinatie kwam echter niet helemaal tot zijn recht.


Ik at als hoofdgerecht een enorme burger met bacon, kaas, uienringen, pulled beef en cabernet sauvignon barbecuesaus. Echt niet fotogeniek, wel verschrikkelijk lekker.


De ster van de avond was het hoofdgerecht van mijn vriend. De foto van dit prachtige gerecht is kwijt helaas. Hij at kalfsentrecote met asperge, prachtige aardappels, bietenchips (?), Ibericoham en nog meer.

Helaas hebben we geen dessert gegeten. Mijn vriend kreeg kiespijn dus gingen we snel weg.

Impressie? We komen hier al jaren en het is niet voor niets ons favoriete restaurant, al toen er nog geen menukaart was maar je moest eten wat de pot schafte. We hebben chef Willem en zijn moeder zien groeien in hun zaak en we worden altijd een warm welkom geheten. Dit is een restaurant waar vrijwel iedereen zich op zijn gemak voelt. De keuken is ook zeer divers. De combinatie van barbecue/steakhouse, fine dining en wijnbar maakt het menu altijd interessant. We zijn ook regelmatig bij de Willem Kookt-avonden geweest waar hij kookt volgens een thema. Oktoberfest, Halloween, Thanksgiving, etc.
Aan het eind van deze avond kreeg ik, als sausliefhebber, nog een paar mooie flessen barbecuesaus mee naar huis. Onder meer een rode vruchten met pepervariant :9

Cijfer: Normaal een 10, vandaag een 9 vanwege de kleine misser met de little gem en mijn 20 seconden te lang gefrituurde uienringen.

Prijs
2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 1 liter spa rood en een Leffe Blond: ¤ 76,00
Spoilers!
  zondag 22 oktober 2017 @ 21:52:03 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174589973
quote:
1s.gif Op zondag 22 oktober 2017 21:26 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Te veel aantrekkelijke foto's gezien en ook veel goede verhalen gehoord, waardoor mijn verwachtingen ook veel te hoog waren.
Ja. Dat gebeurt vaker. Ik denk dat je er beter blanco naartoe kunt gaan.
  zondag 22 oktober 2017 @ 22:02:21 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174590434
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

We komen hier al jaren en het is niet voor niets ons favoriete restaurant, al toen er nog geen menukaart was maar je moest eten wat de pot schafte. We hebben chef Willem en zijn moeder zien groeien in hun zaak en we worden altijd een warm welkom geheten. Dit is een restaurant waar vrijwel iedereen zich op zijn gemak voelt. De keuken is ook zeer divers.
Ik heb hier eens met mijn collega's gegeten. Wat ik me er van herinner is dat het eten verrassend goed was en ik was helemaal weg van de goede zorgen van die moeder. Mijn collega's waren stomvervelend en lacherig, terwijl zij zo mooi haar verhaal hield dat ik toen eigenhandig 25 euro fooi heb neergelegd. Dat had ze verdiend! Normaal, met zo'n groep wordt er nooit fooi betaald.

(En diezelfde collega's begrijpen niet dat ik weiger met ze naar de Jong te gaan. Echt over my dead body! Stelletje eikels)
  zondag 22 oktober 2017 @ 22:04:37 #229
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_174590564
quote:
1s.gif Op zondag 22 oktober 2017 22:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb hier eens met mijn collega's gegeten. Wat ik me er van herinner is dat het eten verrassend goed was en ik was helemaal weg van de goede zorgen van die moeder. Mijn collega's waren stomvervelend en lacherig, terwijl zij zo mooi haar verhaal hield dat ik toen eigenhandig 25 euro fooi heb neergelegd. Dat had ze verdiend! Normaal, met zo'n groep wordt er nooit fooi betaald.

(En diezelfde collega's begrijpen niet dat ik weiger met ze naar de Jong te gaan. Echt over my dead body! Stelletje eikels)
Die moeder is goud waard. Ik moest wel wat aan haar wennen maar mijn liefde voor haar is nu onvoorwaardelijk.
Spoilers!
  zondag 22 oktober 2017 @ 22:43:55 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174592439
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

Voor mijn vriend Aziatisch buikspek met kimchi, hoisin en little gem. Een beetje te veel van het laatste maar het vlees en de kimchi waren verrukkelijk. De combinatie kwam echter niet helemaal tot zijn recht.


Ik was toen ook niet laaiend enthousiast over dat gerecht. Maar blijkbaar zijn ze er zelf erg content mee als ze het 2 jaar later nog exact zo serveren. _O-

  zondag 22 oktober 2017 @ 22:45:36 #231
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_174592535
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 22:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik was toen ook niet laaiend enthousiast over dat gerecht. Maar blijkbaar zijn ze er zelf erg content mee als ze het 2 jaar later nog exact zo serveren. _O-

[ afbeelding ]
_O-

Ik zie daar nauwelijks dezelfde dingen op de kaart. Dat heeft er echt geen 2 volle jaren op gestaan,dat geloof ik nooit.
Spoilers!
  zondag 22 oktober 2017 @ 22:53:06 #232
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_174592923
Vanuit werk direct naar de kroeg zonder te ten. Dus onderweg naar huis maar even deze gegeten.
Met nog een frikkandelbroodje als toetje en 3 flessen van die zoute yoghurt drank achtige zooi om het allemaal weg toe spoelen.
Daarna nog langs de mac voor een

[ Bericht 27% gewijzigd door borbit op 22-10-2017 23:07:11 ]
pi_174593738
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar?0 En Verre, Zwijndrecht

[knip]
Als het jullie maar gesmaakt heeft zegt ik altijd want dat telt. :s)
Ik heb gisteravond bij IDRW te Rotterdam gegeten.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2017 00:02:31 ]
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 17:56:15 #234
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174716181
Waar: Ter Marsch & Co (Rotterdam)
Wanneer: Gisteren
Wat at je: omdat we de vorige keer totaal kansloos waren en we nu allebei vroeg klaar waren met werk, gingen we op tijd naar Ter Marsch. Vooraf een plankje buikspek, om daarna twee dikke burgers te eten. En ze waren lekker! Het werden de twee meest bekende:



Voor mij de Royal Dutch (dry aged rib eye, wagyu, botersla, tomaat, gefermenteerde mini pickles, pancetta, Old Amsterdam custard en noten crunch, afgetopt met ponzu/sambia-jus en de Burgeresse (Schotse Angus en wagyu met lajus van wintertruffel, jonge sla, boerenkaas, pruimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta, truffelmayo en Ter Marsch saus) voor mijn vriendin.

We sloten af met een crème brûlée en een frambozen tiramisu met witte chocolade.

Impressie: góed! Ik denk dat dit in Nederland de lekkerste burgers is geweest die ik heb gegeten. Het broodje was perfect, de cuison ook en qua smaak zat het er allemaal bovenop. Pluspunt: ze waren met geen mogelijkheid normaal te eten zonder te knoeien en zo hoort het wat mij betreft. Ik vond mijn burger alleen wel de big bang missen, een echt uitgesproken smaak die er vanaf knalt; ik heb dat gewoon eenmaal graag op een burger. Dat zat door de Ter Marsch saus wel meer op de Burgeresse, die ook erg lekker was. We ware dus allebei heel erg tevreden en Ter Marsch is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. De ene portie patat met looksaus was trouwens ook perfect: super veel krokante patatjes en een lekker zachte mayo.

De buikspek die we vooraf op het terras hadden was overigens ook erg sterk (heel lekker zacht), de desserts waren oké. Gewoon dat, niet meer en niet minder, maar we gingen dan ook voor de burgers en die waren heul goed.

Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.

[ Bericht 0% gewijzigd door vinnypassy op 28-10-2017 18:04:04 ]
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 18:05:13 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174716338
Twee keer gegeten, lang, lang geleden. Vond ze ook goed, maar het is lichtelijk irritant dat het er altijd vol is. En om nou vooraf te gaan reserveren voor een hamburger gaat me te ver. Dus ik heb ze eigenlijk van mijn lijstje geschrapt.
pi_174716420
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 17:56 schreef vinnypassy het volgende:

Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.
Jezus wat een geld. Hoeveel betaalde je voor een burger dan?
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 19:54:05 #237
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174718503
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 18:09 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Jezus wat een geld. Hoeveel betaalde je voor een burger dan?
Reken ook ongeveer ¤5 per biertje hè, het is op de Witte de With. Hamburgers waren ¤14,50 en eigenlijk was dat samen met de patat ook wel genoeg geweest (voor mijn vriendin was het zonder patat én zonder buikspek én zonder tiramisu ook genoeg geweest). Het zijn echt enorme burgers, vooral die van mij paste totaal niet in mijn mond. En daar kan best een hoop in.

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 18:05 schreef RobinOok het volgende:
Twee keer gegeten, lang, lang geleden. Vond ze ook goed, maar het is lichtelijk irritant dat het er altijd vol is. En om nou vooraf te gaan reserveren voor een hamburger gaat me te ver. Dus ik heb ze eigenlijk van mijn lijstje geschrapt.
Eens hoor, daarom was het wel lekker dat we nu allebei vrij waren.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 19:58:39 #238
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174718641
Prima prijzen voor die burgers zo te zien.

Wel raar dat er wel een menu, maar geen prijzen op de website staan (ik was aan het zoeken voor je reageerde op de vraag)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174718654
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:54 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Reken ook ongeveer ¤5 per biertje hè, het is op de Witte de With. Hamburgers waren ¤14,50 en eigenlijk was dat samen met de patat ook wel genoeg geweest (voor mijn vriendin was het zonder patat én zonder buikspek én zonder tiramisu ook genoeg geweest). Het zijn echt enorme burgers, vooral die van mij paste totaal niet in mijn mond. En daar kan best een hoop in.

[..]

Eens hoor, daarom was het wel lekker dat we nu allebei vrij waren.
Ah had je post anders geintrepeteerd. 14.50 is prima te doen :)
pi_174720102
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:54 schreef vinnypassy het volgende:
Hamburgers waren ¤14,50
32 en een halve oude gulden voor een hamburger. De wereld lijkt gek geworden. En ik weet best dat dit verboden is, dat omrekenen. In mijn tijd kocht men daar een kleine middenklasser voor. En dus nu een broodje met vlees en frutsels.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:47:25 #241
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174720131
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

32 en een halve oude gulden voor een hamburger. De wereld lijkt gek geworden. En ik weet best dat dit verboden is, dat omrekenen.
Nou inderdaad. Als ik mijn salaris omreken naar guldens schrik ik me ook een hoedje. Het is 2017 hè.
pi_174720230
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:47 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Nou inderdaad. Als ik mijn salaris omreken naar guldens schrik ik me ook een hoedje. Het is 2017 hè.
Dat doet er niet toe. Het mechanisme werkt zo dat 14 euro net te doen lijkt. Wel duur maar te doen. 32 gulden was belachelijk geweest. Enkel oliesjeiks zouden dat ervoor betalen. Maar nu dus wij allemaal. Hij ziet er wel ontzettend lekker uit. Maar dat mag ook wel voor 32 gulden. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:58:52 #243
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174720516
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:51 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat doet er niet toe. Het mechanisme werkt zo dat 14 euro net te doen lijkt. Wel duur maar te doen. 32 gulden was belachelijk geweest. Enkel oliesjeiks zouden dat ervoor betalen. Maar nu dus wij allemaal. Hij ziet er wel ontzettend lekker uit. Maar dat mag ook wel voor 32 gulden. :)
De koers van 2001 is niet meer de koers van nu, dus gaat die omrekening van 2,17 niet meer op. Met inflatie en alles erbij zou het in verhouding nu misschien een goede 25 gulden zijn en dat lijkt me prima voor een goed vullend hoofdgerecht op een zeer populaire straat in Rotterdam.

Maar goed, wat je zegt; het is erg lekker. En ik zit er totaal niet mee om daar deze rekening voor te betalen.
pi_174720836
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:58 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

De koers van 2001 is niet meer de koers van nu, dus gaat die omrekening van 2,17 niet meer op. Met inflatie en alles erbij zou het in verhouding nu misschien een goede 25 gulden zijn en dat lijkt me prima voor een goed vullend hoofdgerecht op een zeer populaire straat in Rotterdam.

Maar goed, wat je zegt; het is erg lekker. En ik zit er totaal niet mee om daar deze rekening voor te betalen.
Alles wel. Maar verdien je nu ook zoveel dat het allemaal in verhouding is? Rekening houdend met anciënniteit. Ik denk het niet eigenlijk. De "koers" heeft daar weinig mee van doen verder. Die is enkel belangrijk voor beursjongens. Ons salaris loopt daarmee niet in de pas.

Het is wel duidelijk dat we e.e.a. graag goedpraten gezien jouw rekensom dat ie nu 25 gulden zou moeten kosten. Het is een kadetje met een tartaartje en wat frutsels. Die je dan eet op een Rotterdamse "toplocatie". :) Dat drijft de koers wel op, dat begrijp ik wel.

Men zal niet zeuren. Dat klopt. Maar ik zet toch graag en veel mijn kanttekeningen bij deze excessen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:13:03 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174721013
Vroeger ging de gewone man überhaupt nooit uit eten. Nooit of misschien 1 keer per jaar. En dan naar iets als van de Valk of de Chinees.mHet verschil met nu is dat er meer mensen uit eten gaan. Maar nog steeds heel veel mensen niet. Omdat ze het geld niet hebben of het er niet voor over hebben.

Ik vind 14,50 voor de burger bij Ter Marsch een prima prijs. Ik vind verhoudingsgewijs die van McDonalds te duur voor wat je krijgt.
pi_174721162
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:13 schreef RobinOok het volgende:
Vroeger ging de gewone man überhaupt nooit uit eten. Nooit of misschien 1 keer per jaar. En dan naar iets als van de Valk of de Chinees.mHet verschil met nu is dat er meer mensen uit eten gaan. Maar nog steeds heel veel mensen niet. Omdat ze het geld niet hebben of het er niet voor over hebben.

Ik vind 14,50 voor de burger bij Ter Marsch een prima prijs. Ik vind verhoudingsgewijs die van McDonalds te duur voor wat je krijgt.
Waarvan akte. Het verstandige geluid is altijd welkom. :)

Op die prijzen voortboordurende: op een Rotterdamse "toplocatie" betaalt men vermoedelijk iets als 5.000 euro (11.000 oude guldens) huur per maand. Het zou best kunnen dat omdat ze dat eerst terug moeten verdienen begrijpelijkerwijze dat daarom die spullen zo duur zijn. In principe zijn we voor onze zeer prijzige burger dan slachtoffer van de pandjesmelkers. De "investeringsmaatschappijen" en hedgefunds. Mooi is dat niet. Maar we vinden dat niet erg blijkbaar.

We gaan dan als de hond van Pavlov zelf berekeningen verzinnen waarom het wel klopt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_174730746
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 17:56 schreef vinnypassy het volgende:
Waar: Ter Marsch & Co (Rotterdam)
Wanneer: Gisteren
Wat at je: omdat we de vorige keer totaal kansloos waren en we nu allebei vroeg klaar waren met werk, gingen we op tijd naar Ter Marsch. Vooraf een plankje buikspek, om daarna twee dikke burgers te eten. En ze waren lekker! Het werden de twee meest bekende:



Voor mij de Royal Dutch (dry aged rib eye, wagyu, botersla, tomaat, gefermenteerde mini pickles, pancetta, Old Amsterdam custard en noten crunch, afgetopt met ponzu/sambia-jus en de Burgeresse (Schotse Angus en wagyu met lajus van wintertruffel, jonge sla, boerenkaas, pruimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta, truffelmayo en Ter Marsch saus) voor mijn vriendin.

We sloten af met een crème brûlée en een frambozen tiramisu met witte chocolade.

Impressie: góed! Ik denk dat dit in Nederland de lekkerste burgers is geweest die ik heb gegeten. Het broodje was perfect, de cuison ook en qua smaak zat het er allemaal bovenop. Pluspunt: ze waren met geen mogelijkheid normaal te eten zonder te knoeien en zo hoort het wat mij betreft. Ik vond mijn burger alleen wel de big bang missen, een echt uitgesproken smaak die er vanaf knalt; ik heb dat gewoon eenmaal graag op een burger. Dat zat door de Ter Marsch saus wel meer op de Burgeresse, die ook erg lekker was. We ware dus allebei heel erg tevreden en Ter Marsch is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. De ene portie patat met looksaus was trouwens ook perfect: super veel krokante patatjes en een lekker zachte mayo.

De buikspek die we vooraf op het terras hadden was overigens ook erg sterk (heel lekker zacht), de desserts waren oké. Gewoon dat, niet meer en niet minder, maar we gingen dan ook voor de burgers en die waren heul goed.

Kosten: inclusief fooi, twee Triple Karmeliet en twee Liefmans waren we ¤80 kwijt.
Cijfer: dus een hele dikke 8,5.
Iwanius vond het in 2015 maar zo-zo.. Maar goed dat het jou i.i.g. gesmaakt heeft.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2017 10:58:04 ]
  zondag 5 november 2017 @ 01:19:40 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174875944

In De Keuken Van Floris


Waar: In de keuken van Floris (Rotterdam)
Wat at je: 1 amuse en 9 gangetjes. Zie foto hierboven.

Impressie: Het is wel leuk en bijzonder, maar toch vond ik de meeste gerechten niet echt bij elkaar komen tot een gerecht, tot een geheel. Meer een mooi bordje met veel mooie en bijzondere ingrediënten. Met de nadruk op veel. Niet dat je denkt "oooh, wat lekker!". Soms heb je dat, maar met die prijs doet het dan een beetje pijn. Er waren drie gerechtjes die ik wel erg mooi en lekker vond (amuse van biet, tussengerecht met ananas, ijs en citrus en hoofdgerecht met octpus en varken). Het is een mooie zaak, de sommelier vertelt blijmoedig zijn verhaal, de koks serveren mee uit, het voelt dus informeel en gezellig.

Kosten per persoon : 1 glas champagne 15,50 (of nou ja, het waren 3 glaasjes, samen 1, om te proeven, best leuk, al had ik niet door dat het niet bij het arrangement hoorde), 9 gangen menu ¤ 79,-, bijpassende wijnen ¤ 23,60. Geen koffie of friandises.
pi_174986572
Hallo dames heren

Ik heb een nieuwe Miep, wat is een leuke niet te sjieke maar ook niet te gare tent om lekker te eten en drinken ?

Bij voorbaat dank
pi_174986596
Ow in Rotterdam svp
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')