Hij weet vast niet dat het servies daar reusachtig is.quote:Op maandag 21 augustus 2017 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
Die opmerking kwam van mij en volgens mij had ik best een punt (werd toegegeven door golfer).quote:Op maandag 21 augustus 2017 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, zoek maar vast dekking. Dat is vast veeeeel te weinig.
Dat ziet er ook wel echt uitquote:Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was.
Uiteraard moet het lekkerste gerecht zo goed zijn dat je het liever nogmaals at... maar uiteindelijk moet je aan het eind van de avond wel echt lekker en voldoende gegeten hebben, dat is tenslotte waar je voor betaaltquote:Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de porties zo voor 5 gangen precies goed. Ik had wel meer van het vlees willen hebben, maar dat is puur omdat die echt botermals was.
Je hebt gelijk, ik zal ook eens wat posten.quote:Op maandag 21 augustus 2017 00:56 schreef golfer het volgende:
Ik wacht nog steeds op deze TS met een recensie.
Haha, dat is "toevallig" net het sichuangerecht dat Iwanius bij Spicy Temptation had.quote:Op maandag 21 augustus 2017 22:29 schreef MCH het volgende:
[..]
dus ik heb gewoon wat aangewezen wat andere gasten ook op tafel hadden staan. Dat bleek iets loeiheets te zijn met ik denk rundvlees. Lekker was het wel maar de tranen stonden mij in de ogen.
Nou ja, kan je vergelijken hè. Van de bron vs. iets uit een smoezelig tentje in Roffa. Ik was overigens wel geïnspireerd door Iwa's post.quote:Op maandag 21 augustus 2017 22:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Haha, dat is "toevallig" net het sichuangerecht dat Iwanius bij Spicy Temptation had.
Haha, het enige wat verzonnen is is dat het onlangs was. Het is iets langer geleden en heb m'n Azië foto's nog eens doorgekeken en helaas weinig eetfoto's geschotenquote:
Mijn omelet kostte ongeveer 7 euro. Het broodje schepzalm 9 Euro.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 18:45 schreef krakkemieke het volgende:
Ik at vandaag bij Ootje Eppie In Eemdijk.
Mijn mam at een broodje schepzalm, ik at een thaise omelet met mais, bosui en paprika.
Ootje eppie heeft een fijn terras tegenover het pontje.
Bij Ootje Eppie kan je zowel een nederlands broodje kaas eten, als Thaise gerechten. Ook bij de lunch.
Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
quote:
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 18:45 schreef krakkemieke het volgende:
Dat broodje schepzalm is volgens mij echt iets van de streek. Het is zalm die gerookt is op de manier van Ijsselmeerpaling.
jij hebt geen smaakquote:Op zaterdag 26 augustus 2017 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom daar nooit.
Een keertje geweest en ik voelde me niet op mijn gemak. Beetje als over de markt lopen. Dan loop ik ook een rondje en dan is het rondje klaar en ik ook.
Het is alleen overal zo stervensdruk in dat soort hallen dat ik zsm de deur weer uit ren En het ziet er allemaal zo overdreven hip uit, maar is het ook lekker?quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 17:15 schreef Myraela het volgende:
Echt? Het is voor ons juist onze vaste plek als we overdag even ergens wat willen eten. Ik snap alleen al die plankjes niet waarmee je bij elk kraampje iets kan halen. Die zie je altijd voorbij lopen, ze moeten overal in de rij staan en krijgen dan overal het minst bijzondere dat ze aan te bieden hebben. Zeker die ontbijtplankjes.
Maar ik zou sowieso heel erg van al die foodhal-concepten.
Bij deze kun je best wel rustig met de beentjes over de rand aan de waterkant zitten.quote:Op zondag 27 augustus 2017 01:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is alleen overal zo stervensdruk in dat soort hallen dat ik zsm de deur weer uit ren En het ziet er allemaal zo overdreven hip uit, maar is het ook lekker?
Ik vind het daar wel mee vallen met de hipheid eigenlijk. Het publiek is ook heel divers. Druk is het wel, al lijkt dat ook gewoon erger omdat er dus altijd veel mensen zijn die rondlopen. Ik heb wel altijd zonder problemen een plekje.quote:Op zondag 27 augustus 2017 01:13 schreef Isabeau het volgende:
Het is alleen overal zo stervensdruk in dat soort hallen dat ik zsm de deur weer uit ren En het ziet er allemaal zo overdreven hip uit, maar is het ook lekker?
Ook een van mijn favoriete restaurants in Rotterdam. Eten is bijna altijd meer dan prima. Service overdag mag wat beter. Laatste keer dat ik er was nam ik een lunch inclusief koffie, waarbij ik de koffie vooraf kreeg in plaats van achteraf. Niet zo handig vind ik persoonlijk.quote:Op zondag 27 augustus 2017 12:43 schreef RobinOok het volgende:
Zoals bij :
[ link | afbeelding ]
Restaurant Fjord
Niet erg bijzonder, maar wel bijzonder lekker. Ze hebben een degelijke kaart van verse vis en schaaldieren en huisgerijpte steaks.
Deze keer was echt alles he-le-maal goed. De lekkerste kreeft in tijden en de tonijn was ook erg goed. Frietjes erbij, groenten van de dag, flesje Viognier. Bij elkaar 104 euro voor met zijn tweetjes.
Cijfer: 9/10
Mwah, had die koffie dan na het eten besteld. Ken genoeg mensen die koffie wel voor of bij de lunch drinken, al gaat het dan vooral om broodmaaltijden.quote:Op zondag 27 augustus 2017 13:00 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ook een van mijn favoriete restaurants in Rotterdam. Eten is bijna altijd meer dan prima. Service overdag mag wat beter. Laatste keer dat ik er was nam ik een lunch inclusief koffie, waarbij ik de koffie vooraf kreeg in plaats van achteraf. Niet zo handig vind ik persoonlijk.
Dat was echt precies wat ik er ook van vond. Ik vond het menu niet heel spannend, dat zijn de gerechten uiteindelijk ook niet. Maar wel echt onwijs goed. Geweldige steaks ook. En een keer hele toffe octopus daar gegeten.quote:Op zondag 27 augustus 2017 12:43 schreef RobinOok het volgende:
Niet erg bijzonder, maar wel bijzonder lekker.
Ik had de koffie niet besteld lieverd. Was gewoon onderdeel van het menu en werd ongevraagd op tafel gezet.quote:Op zondag 27 augustus 2017 13:28 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Mwah, had die koffie dan na het eten besteld. Ken genoeg mensen die koffie wel voor of bij de lunch drinken, al gaat het dan vooral om broodmaaltijden.
Ah sorry, dat begreep ik verkeerd. Dat is niet echt handig dan neequote:Op zondag 27 augustus 2017 13:34 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik had de koffie niet besteld lieverd. Was gewoon onderdeel van het menu en werd ongevraagd op tafel gezet.
Nee het is het niet hetzeflde.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 01:46 schreef Bart2002 het volgende:
Dan is het dus eigenlijk net zoiets als "gerookte zalm" lijkt me. Ervan uitgaande dat IJsselmeerpaling niet op een andere manier gerookt wordt als de paling uit andere wateren. Blijft dus de vraag waarom dat "schepzalm" wordt genoemd. Het zal w.s. jargon zijn om vreemdelingen te intimideren.
Als je het werkelijk opzoekt is de romantiek meteen weer weg. Maar zo'n discussie eventueel vind ik altijd te leuk om niet te doen
Volgens mij wordt schepzalm op de zelfde manier gerookt als eerder de paling die nu zeldzaam is.quote:Op maandag 28 augustus 2017 21:46 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Nee het is het niet hetzeflde.
Je moet je foto's eerst bij een site als imgur plaatsen. Dan kan je hier een linkje zettenquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 16:40 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Hoe kun je foto's plaatsen?
Duck & Waffle hebben recent hun hele cocktail station verbouwd. Misschien omdat het mijn werk is een beetje extra geinteresseerd, maar wel een leuk stuk om te lezen!quote:Op woensdag 30 augustus 2017 16:18 schreef Tim86 het volgende:
Wow, die gaat zeker op de lijst hier aquawoman
Duck&Wafle zit daar ook in de buurt. Heel goed, maar flink duur.
We gaan er regelmatig eten, leuke tent met erg vriendelijke bediening. Eten is ook altijd prima verzorgd, lekker en betaalbaar.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 20:04 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Ben benieuwd of iemand hier heeft gegeten bij Hofstede Meerzicht in Zoetermeer?
Wij dus ook! In ons culinair woordenboek dat altijd meegaat. En meteen foto gemaakt omdat ik het anders weer vergeten ben als ik thuis ben.quote:Op donderdag 7 september 2017 14:48 schreef golfer het volgende:
Crozets moest ik opzoeken, nooit ergens gezien of gegeten.
Zo staat het hier ook beschreven:quote:Op donderdag 7 september 2017 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Wij dus ook! In ons culinair woordenboek dat altijd meegaat. En meteen foto gemaakt omdat ik het anders weer vergeten ben als ik thuis ben.
[ link | afbeelding ]
Alleen waren het geen balletjes maar platte vierkantjes.
De stoeltjes zijn niet te klein, de Westerse welvaart heeft op jou teveel vat gehad.quote:Op zaterdag 16 september 2017 21:08 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.
Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.
We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:
[ afbeelding ]
Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:
[ afbeelding ]
Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.
[ afbeelding ]
Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.
[ afbeelding ]
Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.
[ afbeelding ]
Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.
Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.
6/10
Als je de volgende keer begrijpend hebt leren lezen zie je misschien dat ik het heb over te kleine tafels en slechtzittende stoelen. Niet over te kleine stoelen.quote:Op zaterdag 16 september 2017 21:29 schreef MCH het volgende:
De stoeltjes zijn niet te klein, de Westerse welvaart heeft op jou teveel vat gehad.
Wij zijn echt vermakelijk samen!quote:Op zaterdag 16 september 2017 21:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je de volgende keer begrijpend hebt leren lezen zie je misschien dat ik het heb over te kleine tafels en slechtzittende stoelen. Niet over te kleine stoelen.
Moet je eens naar Parijs gaan en daar iets eten, zelden zulke kleine tafeltjes gezienquote:Op zaterdag 16 september 2017 22:30 schreef Myraela het volgende:
Die ronde tafels zijn wel echt belachelijk klein. Ook gewoon ingedekt voor 4 personen, dat werkt toch niet.
Wat een ongezellige boel. En die lamp... zat er ook een tandarts in datzelfde pand ofzo.quote:Op zaterdag 16 september 2017 21:08 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 september 2017
Waar: Fishbar Monk, Haarlem
Wat: Om het begin van onze vakantie te vieren hier naartoe gegaan.
Sinds enkele maanden geopend aan de Turfmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen Wijn&Co zat. Industriële inrichting met beton op de vloer, witte tegeltjes en olijfgroene mozaïek aan de muur, wandschilderingen en ronde (te kleine) zinken tafeltjes met oude schoolstoeltjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het is geen bar en het is ook geen restaurant. Het zit er tussenin.
De gerechten zitten tussen een voor- en een hoofdgerecht in qua grootte en de bedoeling is dat je meerdere gerechten besteld om samen te delen.
De veel te populair doende jongen in de bediening ( " Hebben jullie er een beetje zin in? Zullen we beginnen met een lekker glaasje wijn? Willen jullie alvast wat oesters? Dat is een uitstekende keuze van jullie" etc.) die ook nog een keer veel te vaak ongevraagd bij het langslopen en vragen of we nog wat willen steeds aan mijn schouder of rug zat, maakte dat wij ons niet erg op ons gemak voelden. Nog afgezien van de slecht zittende stoeltjes en de veel te kleine tafels.
We begonnen met wat brood en asjovisboter, vergezeld van een glaasje Ugni Blanc.
We besloten daarna even een blik te werpen op de goed gevulde vitrine met viswaren bij de keuken:
[ afbeelding ]
Daarna hebben we een 4-tal gerechten genomen, waarvan de bedoeling was dat die na elkaar op tafel zouden komen om te delen. Echter... de 4 gerechten kwamen vrijwel tegelijkertijd en pasten dus niet bij elkaar op onze tafel. Gelukkig konden we een tafeltje naast ons dat nog niet bezet was gebruiken als bijzettafel.
De 4 gerechten om te delen:
[ afbeelding ]
Gamba's met knoflook. Niet kakelvers en een beetje sompig.
[ afbeelding ]
Gegratineerde scheermessen. Kan je niks fouts mee doen.
[ afbeelding ]
Pulpo van de grill met wat risotto. Prima.
[ afbeelding ]
Een (koude) halve kreeft, die niet losgemaakt was met daarbij een lauw botersausje.
Kosten: alles bij elkaar 57 euro
Conclusie: niet echt een tent voor ons om nog een keer naar terug te keren. We stonden na 3 kwartier alweer buiten.
6/10
Volgens ons was het een oude operatiekamer-lamp.quote:Op zaterdag 16 september 2017 23:25 schreef Sunshine1982 het volgende:
Wat een ongezellige boel. En die lamp... zat er ook een tandarts in datzelfde pand ofzo.
Waar ga je heen op vakantie?quote:Op zondag 17 september 2017 20:45 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 17 september 2017
Waar: Restaurant Morris in Haarlem.
Wat:
Na de teleurstellende ervaring van gisteren bij Fish Monk, wilden wij onze vakantie toch op een betere manier beginnen. Dus op naar restaurant Morris aan het Spaarne, een 'until we meat again ' restaurant aan het prachtige Spaarne in het pand waar voorheen Café Restaurant Nobel zat.
Vlees dus, en een aanrader op dat front. Back to basic willen de mensen achter Morris: eenvoudig eten op zijn best. Een mooi stuk vlees (of hele vis – hebben ze ook) en wat bijgerechten zonder fratsen.
Leuke moderne inrichting met een prachtige muurschildering/graffiti:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Water op tafel en we begonnen met wat lekker brood met zelfgemaakte kruidenboter en olijfolie met daqqakruiden.
Daarbij (ook tijdens de maaltijd) dronken we een Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner.
Bluezz nam de gegrilde Denversteak met daarbij chimichurri dressing, daarbij hadden we gegrilde courgette en verse Friethoes friet besteld:
[ afbeelding ]
Voor mij de gegrilde flatironsteak met een dressing van bourbon, bacon en chili-jam:
[ afbeelding ]
Prima klaargemaakt smakelijk vlees. Heerlijke bijgerechten, Geen tierlantijnen maar rechttoe, rechtaan eerlijk voedsel.
Lekkere muziek op de achtergrond. Aardige attente bediening.
Totale kosten 64,25 euro
Een beter begin van onze vakantie.
Aanrader!
8/10
Morgen vliegen we naar Gozo. Appartement en auto voor een weekje.quote:
Goeie reis en genietse daar! Liefs aan Bluezz.quote:Op zondag 17 september 2017 21:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Morgen vliegen we naar Gozo. Appartement en auto voor een weekje.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als ik uitgebreid kook, maak ik zelf graag eten met verschillende texturen en smaken, maar dit… Het was direct een smaakexplosie die de lat enorm hoog legde voor de rest. Dit is wat een aperitief hoort te zijn: fantastisch op smaak, zacht en uitgesproken tegelijk en de verschillende smaken dansten speels van de ene naar de andere kant over mijn tong. Bij elke ‘kauw’ die ik deed proefde ik iets anders, terwijl het geheel perfect in balans was (iets wat in de andere gerechten ook zo vaak het geval was). De sucade bij FG2.0 was destijds het enige wauw-gerecht, maar die had ik hier al te pakken bij het aperitief. Wát een smaken. Ik was dolenthousiast. Echt dólenthousiast.
• Zeebaarstartaar met parmezaan, truffel en mosterdcressSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de smaakexplosie van de aperitiefjes, was dit een stuk subtieler. De zeebaars was heerlijk zacht van textuur, de mousse lekker romig en de parmezaan zorgde voor een lichte bite, waar de truffel soms heel voorzichtig om de hoek kwam kijken.
• Coquille met eendenleverpaté, komkommerschuimpje, avocadomousse en komkommerappeljusSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ook hier weer een perfecte samenhang van smaken en texturen. Het lekkerst was het natuurlijk om van alles een hapje te nemen: dit was by far de lekkerste coquille die ik ooit op had. Het nootje was ook hier weer een heel fijn en licht knabbeltje en tilde de smaak van de rest nog net iets omhoog. Hulde ook voor hoe verschrikkelijk goed de eendenlever samenging met de zachte coquille: je proefde precies genoeg, zonder te overheersen.
• Tarbot met gepekelde venkel, saffraansoep, gefrituurde octopus en mosselSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wederom: uitstekende combinatie van smaak en textuur. De octopus was licht gezouten en bijna essentieel om alles aan elkaar te knopen, maar alles was verder goed van smaak. De saffraansoep lekker stevig, zacht en romig tegelijk en de tarbot vol van smaak en perfect gegrild. Kleine smaakbom.
• Gerookte brioche met buikspek en wasabiSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Waar ik enorm fan ben van saffraan, ben ik dat nog meer van buikspek en brioche. Ik bereid ze zelf wel eens, maar dit… Geserveerd in de schaal waar rook uit kwam, was dit de meest perfecte hamburger ooit – afgemaakt door een beetje uiencompote (?) en wasabi, waren dit wederom perfecte smaken bij elkaar. De rook zorgde ook echt voor een extra smaakdimensie.
Bij het leeghalen van de tafel maakte ik de opmerking dat ik dit eigenlijk nog wel een keer zou willen, maar de obert liep weg zonder daarop in te gaan. Vijf minuutjes later stond dit nog een keer op tafel. Ik voelde me een ware Iwanius en kon mijn geluk niet op, dat dit op deze manier nogmaals werd uitgeserveerd. Waar we totaal niet op kosten beknibbelden, was het ook mooi om te zien dat hier niet eens extra voor werd gerekend – maar ik had het er voor over gehad!
• Ossenhaas van black angus met kaantjes, aardse groentjes, gnocchi, basilicum en rodewijnjusSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bij het serveren maakte de ober al grappen over hoe lekker deze saus was. En potjandorie, dat was die ook. Het lekkerste vond ik dat die enorm omhoog werd gehaald door de basilicum, iets wat ik hier zelf nooit bij zou verzinnen. Een verschrikkelijk lekker gerechtje, waarbij – jawel – de verschillende texturen en smaken voor een harmonieuze smaakexplosie zorgden.
• KaasplankjeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb geen idee meer welke kazen dit waren, want het wijnarrangement begon zijn werk te doen. Ik weet alleen nog dat het een blauwe kaas was, waar druiven boven werden gelegd en die smaak in de kaas droop. Dat was ook wel heel erg lekker, waar ik normaal niet zo van de blauwe kaas ben.
• Witte chocolade met yoghurtijs, dragonvinaigrette en bosbessenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oké. Ik ben fan van saffraan, buikspek en brioche. Maar nog meer ben ik er fan van mijn maaltijd af te sluiten met een dessert. Dat zoete maakt het voor mij altijd helemaal af. En nu heb ik al veel lekkere desserts gehad (en gemaakt, vind ik zelf) maar dit…
Ik moest er even over nadenken, want het was wat minder zoet dan ik gewend ben. Maar als je het hebt over balans… Nu heb ik dat al de hele tijd en was dat bij de hartige gerechten al zo goed, maar hier… Ik werd er sprakeloos van. Het zoetje, het zuurtje, het zachte en romige, het krokantje. En dan die dragonvinaigrette. Wat was dit een bizar goede en complete samenstelling en daarmee dus het beste en lekkerste dessert dat ik ooit had gehad. Dit schrijvende zit ik weer hoofdschuddend uit ongeloof hoe verbaasd ik was. Fantastisch.
• Nougat en bonbonnetjes, koffiechocolaatjes en amaretto-biscuit (of zoiets)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tot slot kregen we bij de koffie en thee nog een enorme lading aan échte zoetigheid. Dit was wel heel erg veel en we hadden een klein beetje spijt dat we het kaasplankje alsnog hadden gedaan. Maar goed, ik ben een man en houd van chocolade, dus ik heb zoveel mogelijk opgegeten en heb alleen anderhalf koekje laten liggen. Veel te lekker om dit niet op te eten.
Prijs: die is toch niet belangrijk als je bij een tweesterrenrestaurant eet? Maar goed, het was in ieder geval minder dan de helft, vergeleken met FG2.0. Stiekem dus wel lekker hoor, we waren ¤300 kwijt inclusief fooi (geboekt via heerlijk.nl, kaasplankje met bijpassende wijn was extra).
Impressie: zoals ik al aangaf, was de sfeer best lekker Rotterdams. De bediening was lekker vlot en kwam prima casual over; het voorbeeldje van de extra brioche met varkensvlees was hier een perfect voorbeeld van. Gewoon bedienen met een kleine knipoog en het de gasten toch proberen naar de zin te maken, op een informele manier. Ik mag dat wel, helemaal als het met Rotterdamse humor gecombineerd wordt. Het eten heb ik al ruimschoots beschreven, maar ik wil toch kort vergelijken met FG2.0.
Waar ik daar vol verwachting naar toeging, ging ik blanco naar Fred. Ik vind met films altijd dat het scheelt als je zonder verwachtingen iets ingaat: dan kan het in ieder geval niet zo snel tegenvallen. Dus misschien scheelt dat. Maar waar ik bij FG2.0 met de sucade maar 1 wauw-gerecht had dat neigde naar absolute perfectie, had ik er hier 3: de aperitiefjes, de brioche met varkensvlees en de witte chocolade. En dan was er ook nog die ossenhaas van black angus, de tarbot en de coquille die mij enorm verrasten – en juist dat miste ik toch een klein beetje bij FG.
Waar ik bij FG2.0 de prijs-kwaliteit niet in verhouding vond, was dat hier ook niet het geval: we kregen veel meer dan wat ik in geld zou willen uitdrukken. FG2.0 was gewoon goed, waar je heel erg of extreem goed mag verwachten bij twee sterren. Fred is wel erg goed. Of extreem goed.
Bordopmaak vond ik trouwens ook veel mooier dan bij FG, ik vond dit echt plaatjes om naar te kijken.
Cijfer: Ik ben hier dus erg van onder de indruk en als ik het totaalplaatje een cijfer moet geven, dan ga ik wel richting de 9+/9,5. Een 9.4 dus eigenlijk. Fantastisch eten, goede sfeer, prima wijnen; het was een top avond, met top eten. Ik wil nog een keer!
En natuurlijk een 10 voor mijn vriendin.Zo-is-dat
of nie dan?Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien! echt genoten!
En veel inspiratie opgedaan?DancingPhoebe
/care^quote:Op dinsdag 26 september 2017 10:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien!I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrorsRobinOok
Patroonheilige van CULWel superirriant, die spoilers. Waarom is dat?Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlvinnypassy
Everything is in our mind.Haha, ik heb er vooral van genoten. En beseft dat dit toch echt betere koks zijn dan ik. Maar als ik binnenkort weer uitgebreid ga koken, ga ik hier zeker nog even aan terugdenken!quote:Op dinsdag 26 september 2017 10:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een heerlijke recensie om te lezen en te zien! echt genoten!
En veel inspiratie opgedaan?Ik vond het zoveel grote foto's en kon ze zelf niet ff verkleinen, maar zal er volgende keer rekening mee houden voor je.quote:Op dinsdag 26 september 2017 10:08 schreef RobinOok het volgende:
Wel superirriant, die spoilers. Waarom is dat?Heerlijk verhaal. Klinkt echt superAlex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''Wat een toestand weer meid.quote:Op dinsdag 26 september 2017 10:08 schreef RobinOok het volgende:
Wel superirriant, die spoilers. Waarom is dat?Isabeau
ISFPNiets zo irritant als in een restaurant zitten en denken: "Dit kan ik veel beter..." Dat overkomt je bij dit soort restaurants in ieder geval niet snel Prachtige recensie! Nu wil ik daar ook heen.quote:Op dinsdag 26 september 2017 10:10 schreef vinnypassy het volgende:
Haha, ik heb er vooral van genoten. En beseft dat dit toch echt betere koks zijn dan ik. Maar als ik binnenkort weer uitgebreid ga koken, ga ik hier zeker nog even aan terugdenken!"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."Leuk verslag!Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentgolfer
Ouwe jongereLeuk en lekker verslag, maar waarom die foto's in spoilers? Leest niet prettig en is nergens voor nodig.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferRobinOok
Patroonheilige van CULIk zou de foto's graag zien, maar ik ga echt niet tig keer op een spoiler lopen klikken. Lezen met hindernissen.quote:
En zo'n verslag lezen zonder foto's slaat ook nergens op. Zou iemand dat doen?Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlGripper
Get a gripGaaf Vinny, Fred staat ook al een tijd op mijn verlanglijstje. De Leest trouwens ook. Moet maar goed sparen dit najaar voor zoveel lekkere uitjesMijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-Cat-astrophe
wild wiefIk wilde over een paar maanden naar FG (al eens geweest) maar door je review neig ik nu naar FredOp donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uitLaat gaan man. Gezeur. Kleine moeite om even op de spoiler te klikken en het klapt zo uit. Ik vind het niet irritant.quote:Op dinsdag 26 september 2017 10:10 schreef vinnypassy het volgende:
Haha, ik heb er vooral van genoten. En beseft dat dit toch echt betere koks zijn dan ik. Maar als ik binnenkort weer uitgebreid ga koken, ga ik hier zeker nog even aan terugdenken!
Ik vond het zoveel grote foto's en kon ze zelf niet ff verkleinen, maar zal er volgende keer rekening mee houden voor je.
V.w.b. je recensie: Ik boycot vanwege een akkekefietje met die grijze dakduif 'Hans' in 2006, Fred sedertdien ondanks de verzoeken van Fred om gewoon terug te komen. ( "ik maak het wel goed met je ") Jouw recensie zo ziende kan ik niet anders zeggen dat het er erg goed uit ziet, Heel erg goed zelfs. Misschien dat ik toch maar op het verzoek van Fred inga en weer eens langsga, want zoals iedereen weet heb ik nu al een tijdje op Parkheuvel na niet echt meer een zaak waar ik lekker los kan gaan zoals indertijd bij die 'Bolle".
Dank voor je mooie recensie.vinnypassy
Everything is in our mind.Nounou, misschien moet ik Fred dan maar even om commissie vragen.Cat-astrophe
wild wief1 keer dubbelklikken op een spoiler opent alle spoilers van die pagina.quote:Op dinsdag 26 september 2017 12:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou de foto's graag zien, maar ik ga echt niet tig keer op een spoiler lopen klikken. Lezen met hindernissen.
En zo'n verslag lezen zonder foto's slaat ook nergens op. Zou iemand dat doen?Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uitRobinOok
Patroonheilige van CULThank you!quote:Op woensdag 27 september 2017 09:52 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
1 keer dubbelklikken op een spoiler opent alle spoilers van die pagina.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlXlarge
========Echt een heel leuk verslag, en dit plaatje zou ook niet misstaan in dit topicquote:Op dinsdag 26 september 2017 09:24 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Om een kleinigheidje te vieren, heeft mijn vriendin me afgelopen vrijdag mee uit eten genomen.
CUL / We want platesvinnypassy
Everything is in our mind.Afgelopen weekend had ik een vrijgezellenfeestje, dus was het zondag tijd om even bij te praten met mijn vriendin – ik had haar immers sinds zaterdagochtend 9.30u niet meer gezien. Dat deden we bij Old Scuola; daar waar Iwanius zo’n fan van is, maar mijn zus prima had gegeten. We bestelden het volgende:
Vooraf burrata met oertomaat en basilicum (we deelden deze).
Als hoofd een pizza met aubergine en basilicum en een pizza met prosciuotto en truffelpecorino.
Tot slot de huisgemaakte nutella en de tiramisu (dessert van de dag).
De burrata met oertomaat smaakte enorm naar meer. Perfect op smaak, vol umami, geen poespas, top.
En dan de pizza’s, waar het natuurlijk om draaide. Wij hebben allebei een enorm zwak voor prosciutto, maar besloten ook de aubergine te bestellen zodat we wat meer konden proeven dan 1 pizza.
Mijn vriendin is eigenlijk niet zo van de pizza, maar ze was hier heel erg enthousiast over. Ik, als liefhebber van een dunne korst en niet te veel beleg, minder. Het deeg was weliswaar smaakvol, maar voor mij te zacht en de pizza vond ik te rijkelijk belegd. Op zich qua smaak verder weinig op aan te merken, al vond ik bij sommige happen van de pizza proscioutto de truffel te veel overheersen – dat blijf ik een risico vinden als je geen verse truffel gebruikt.
Het dessert was prima; ik heb wel lekkerdere tiramisu’s op, maar de nutella was perfect. Niet te zwaar, niet te sterk qua chocoladesmaak, maar vol romig en goede, subtiele hazelnootsmaak.
De bediening was wel traag. We hadden niet gereserveerd en namen dus eerst plaats aan de bar, maar kregen pas na 20 minuten de vraag of we überhaupt de kaart wel wilden zien – ondanks dat we duidelijk hadden laten weten te willen eten, wat ook aan de bar kon. Gelukkig hadden we genoeg om over te praten, anders had ik me daar heel erg aan gestoord. En ja, het was zondag, maar 10 minuten wachten op de rekening (toen besloten we zelf maar naar de kassa te lopen) slaat natuurlijk nergens op.
Omdat ik moe was gaf ik een veel te grote fooi (mijn standaard 10%) en kwamen we uit op ¤75, inclusief twee witte wijn en twee speciaalbiertjes. Ik zou het eten een 6,5 geven, omdat voor en na lekker waren, mijn vriendin echter een 9-. De bediening scoorde echter veel lager, dat was heel misschien met een halfvol glas een heel krap zesje.golfer
Ouwe jongereWanneer: 28-09-2017
Waar: Ratatouille food and wine, Haarlem
Wat:
In het kader van de restaurantweek (3 gerechten voor 27,50 met een toeslag van 12,50 voor een Michelinsterrestaurant zoals Ratatouille) weer eens een bezoek gebracht.
Joshua Jaring heeft weer een nieuw menu samengesteld en bood een 4e gang gratis aan.
We begonnen met een Tilly's Wineyard, sauvignon blanc/semillion uit Australië. Heerlijk fruitig en fris.
Al snel kregen we 2 kommetjes met amuses:
Karnemelkroom met een stukje ingelegde zure haring (rolmops-achtig) en twee bolletjes gefermenteerde zwarte knoflook. Heerlijk hapje!
amuse 2:
Rilette van zwartkopkip met rode besjes en een pepertje.
Voorgerecht:
Tartaar van langoustine / haringkaviaar / tiger’s milk van kokkels /kokkels/ mango rode biet / watermeloen / koriander / pimenta biquinho / avocado.
Wat een prachtige combinaties!
Tussengerecht:
Op het karkas gebraden roodpoot patrijs / gebakken cèpes (eekhoorntjesbrood) / schuim van cèpes / groene asperge / pommes dauphine / Albufeirasaus
De saus steelde de show, een saus gemaakt met witte port, madeira en ganzenlever. Absoluut heerlijk. Mals patrijsje ook.
Hoofdgerecht:
Proeverij van Rund:
Short-rib van de Black Bastard / rundersukade / rundertartaar / ossenhaas / romanesco / pompoencrème / gerookte sojabonen /vleesjusmet parelende gerookte olie.
Werd geserveerd op een stuk bot. Had voor ons niet gehoeven. Maar verder waren alle verschillende stukken vlees heerlijk en smolten in de mond. Vleessaus weer van hoge kwaliteit. Bij dit vleesgerecht dronken we een volle rode Spaanse wijn.
Dessert:
Mi-cuit van bittere chocolade/ framboos/ duindoorn/ passievrucht/ ijs van lavazatta-koffie. Allemaal smaaksensaties geserveerd in prachtige en smaakvolle kokertjes.
Voor ons alweer het bewijs dat Ratatouille en met name Joshua Jaring nog steeds verder doorgroeit en mogelijk wel onderweg is naar een volgende Michelinster. Absolute aanrader!
9,5/10SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferDat ziet er lekker uit Golfer, prima prijs ook!
Alleen snap ik de rillette niet, als in: ik herken geen rillette in de rillette.golfer
Ouwe jongereLachen joh. Je poging tot humor gisteren met die rolo was ook al zo hilarisch.quote:Op vrijdag 29 september 2017 21:57 schreef fukforce het volgende:
Vandaag ff gek gedaan en een saucijzenbroodje + een mars gekocht bij de Kiosk ik moest zeker wel 5 minuten wachten in de rij maar het was het dubbel en dwars waard!!
[ afbeelding ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
OMG!! Een piepklein kabouterdorpje waar men zich moedig handhaafde tegen de buitennatuurlijke onderdrukkers. Ook zo een parmantig groen vlaggetje ook nog op sommige huisjes.
Dus: ja leuk. Maar ook wel triest. Het gaat om voedsel enzo. Maar dit is geen voedsel zoals wij dat kennen. Het is flauwekul. Het is zonde van de tijd en van het geld. Het is zwaar doorgeslagen m.i. De decadentie ten top.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.RobinOok
Patroonheilige van CULDat is een toetje! Toetjes kunnen nooit over the top zijn. En deze komt niet eens in de buurt van over the top. Je bent gewoon een ouwe Calvinist jij. Scheer je weg. We weten ondertussen wel dat jij geen geld uit wilt geven aan bijzonder eten. Alleen aan veul eten.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlDat is niet zo mevrouw Ook. Ik ben een purist op kookgebied. Zeer goed eten. Niet "veul" perse. Maar goed. Niet decadent. En dat vind ik dit soort flauwekul in ruime mate. Over the top. Maakt niet uit of het een toetje is.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:16 schreef RobinOok het volgende:
Dat is een toetje! Toetjes kunnen nooit over the top zijn. En deze komt niet eens in de buurt van over the top. Je bent gewoon een ouwe Calvinist jij. Scheer je weg. We weten ondertussen wel dat jij geen geld uit wilt geven aan bijzonder eten. Alleen aan veul eten.
En verder denk ik dat wij elkaar nog best eens zouden kunnen vinden in ons beider gezeur. Wij kunnen dat goed. Net als zeer goed koken. En zeuren dus.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.golfer
Ouwe jongereJe hebt daar ook gegeten en weet dus hoe hoogstaand en lekker dat dessert was? Althans dat neem ik aan als je dat commentaar erover schrijft?quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:11 schreef Bart2002 het volgende:
[ afbeelding ]
OMG!! Een piepklein kabouterdorpje waar men zich moedig handhaafde tegen de buitennatuurlijke onderdrukkers. Ook zo een parmantig groen vlaggetje ook nog op sommige huisjes.
Dus: ja leuk. Maar ook wel triest. Het gaat om voedsel enzo. Maar dit is geen voedsel zoals wij dat kennen. Het is flauwekul. Het is zonde van de tijd en van het geld. Het is zwaar doorgeslagen m.i. De decadentie ten top.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferDaar hebben we onze fijnproever weerquote:Op vrijdag 29 september 2017 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Lachen joh. Je poging tot humor gisteren met die rolo was ook al zo hilarisch.
Wat is er mis met een rolo of een saucijzenbroodje?Nou, ik vind die arbeid die zij daar in "investeren" een beter doel waardig. In plaats van hun tijd verspillen aan het bouwen van die visueel aansprekende kabouterdorpjes zouden zij beter hun tijd besteden aan kwalitatief zeer goed voedsel. In plaats van die zeer hoogdravende kunstwerkjes dus. Laten we wel wezen: het gaat nergens over. En het wordt niet lekkerder als we daar aantrekkelijke torentjes en huisjes van gaan bouwen, van voedsel.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt daar ook gegeten en weet dus hoe hoogstaand en lekker dat dessert was? Althans dat neem ik aan als je dat commentaar erover schrijft?
Ik vind het puur decadent dus. Mag ik dat vinden? Ja, ik dacht het wel. C'est tout.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.golfer
Ouwe jongereWat begrijp jij niet aan "waar heb je gegeten"?. Het is niet het topic: Wat heb je te eten gekocht.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:36 schreef fukforce het volgende:
Daar hebben we onze fijnproever weer
Wat is er mis met een rolo of een saucijzenbroodje?There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferWat maak je je druk man. Wat boeit het. Jij doet het op jouw manier en hij op zijn manier. Leven en laten leven.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat begrijp jij niet aan "waar heb je gegeten"?. Het is niet het topic: Wat heb je te eten gekocht.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.golfer
Ouwe jongereWaar lees jij dat het niet kwalitatief zeer hoogwaardig voedsel is. Waarom denk je dat ze een Michelinster hebben gekregen?quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:36 schreef Bart2002 het volgende:
Nou, ik vind die arbeid die zij daar in "investeren" een beter doel waardig. In plaats van hun tijd verspillen aan het bouwen van die visueel aansprekende kabouterdorpjes zouden zij beter hun tijd besteden aan kwalitatief zeer goed voedsel.Jij mag dat vinden. Maar bespaar mij je commentaar als je geen idee hebt waar je het over hebt, qua smaak.quote:Ik vind het puur decadent dus. Mag ik dat vinden? Ja, ik dacht het wel. C'est tout.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfernom! leuke prijs ook! toch fijn die restaurantweek.quote:Op donderdag 28 september 2017 23:01 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 28-09-2017
Waar: Ratatouille food and wine, Haarlem
Wat:
In het kader van de restaurantweek (3 gerechten voor 27,50 met een toeslag van 12,50 voor een Michelinsterrestaurant zoals Ratatouille) weer eens een bezoek gebracht.
Joshua Jaring heeft weer een nieuw menu samengesteld en bood een 4e gang gratis aan.
*knip*Life is what happens while you are busy making other plans...Ik bedoel alleen dat ze het beter zouden kunnen doen voor de klant als ze minder tijd zouden besteden aan het bouwen van kabouterdorpjes. Ik snap wel dat je dat eerst even moet zien en dat dat begrip moet indalen. Het visuele aspect waar ze zeer veel tijd aan besteden heeft geen toegevoegde waarde, zo bedoel ik het. Die verspilde tijd (m.i.) zou beter besteed worden aan de kwaliteit dan aan het visuele gedeelte.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Waar lees jij dat het niet kwalitatief zeer hoogwaardig voedsel is. Waarom denk je dat ze een Michelinster hebben gekregen?
[..]
Jij mag dat vinden. Maar bespaar mij je commentaar als je geen idee hebt waar je het over hebt, qua smaak.
Maar goed. Daar komen we niet uit. Jij was onder de indruk. En ik dus niet. Als buitenstaander zijnde.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.De restaurants zijn er iets minder blij mee. Het zijn vooral de tussenpersonen zonder toegevoegde waarde die eraan verdienen. Zo helpt de consument de horeca om zeep. Omdat het allemaal op een koopje moet of beter gratis.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:50 schreef Skoap het volgende:
[..]
nom! leuke prijs ook! toch fijn die restaurantweek.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.Ja dat heb ik al vaker gehoord...quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:54 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
De restaurants zijn er iets minder blij mee. Het zijn vooral de tussenpersonen zonder toegevoegde waarde die eraan verdienen. Zo helpt de consument de horeca om zeep.
Ik weet niet wat er waar van is. Ik weet er niet genoeg vanaf.
Alleen voor mezelf sprekend, ik vind het een leuke manier om onbekende restaurants te leren kennen en er daarna later, als het bevalt natuurlijk, nog eens naar terug te gaan.Life is what happens while you are busy making other plans...golfer
Ouwe jongereIk heb gisteren nog een tijdje met Joshua (eigenaar chefkok) gesproken over. Hij is er blij mee omdat het nog laagdrempeliger wordt voor mensen die meestal niet verder komen dan all you can eat en veul onsmakelijk eten om in aanraking te komen met verfijnd en smakelijk eten.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:54 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
De restaurants zijn er iets minder blij mee. Het zijn vooral de tussenpersonen zonder toegevoegde waarde die eraan verdienen. Zo helpt de consument de horeca om zeep. Omdat het allemaal op een koopje moet of beter gratis.
Hij heeft daarom ook niet zijn normale menu aangepast voor deze week, want wil dat iedereen zijn nieuwe menu, waar hij zo trots op is kan beleven.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferOok Joshua is daar blij mee, net als wij. Tot hij door krijgt dat ook hij uitgekleed wordt door profiteurs. Het is natuurlijk zo dat ze het voor veel te weinig weggeven. Waar jij altijd weer je voordeel mee doet zeg maar. Het is natuurlijk zo dat het allemaal niet echt uit kan voor die prijs die jij in je hoofd hebt. Maar er komt altijd wel weer een nieuwe die het ook wil doen voor die prijs. En ook weer failliet gaat. De klant heeft weinig affectie verder. Als hij maar copieus kan dineren voor een prijs waar het eigenlijk met goed fatsoen niet voor kan.quote:Op zaterdag 30 september 2017 00:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb gisteren nog een tijdje met Joshua (eigenaar chefkok) gesproken over. Hij is er blij mee omdat het nog laagdrempeliger wordt voor mensen die meestal niet verder komen dan all you can eat en veul onsmakelijk eten om in aanraking te komen met verfijnd en smakelijk eten.
Hij heeft daarom ook niet zijn normale menu aangepast voor deze week, want wil dat iedereen zijn nieuwe menu, waar hij zo trots op is kan beleven.
En dat doen wij dus. Jij ook. We gaan zeer pretentieus uit eten. Maar het moet wel spotgoedkoop. En dat kan eigenlijk niet. Maar we kunnen altijd wel weer terecht bij een nieuwe sucker.
Ik denk wel dat dat zo'n beetje de modus operandi is: het gaat altijd met kortingsacties en bonnen zonder gevoel voor wat al dat eten nou echt kost en om een restaurant in de lucht te houden met al dat personeel. Maar zolang wij maar spotgoedkoop copieus kunnen eten boeit dat niet.
Als goed voorbeeld:
Al dat eten uit #93.... En dat voor hoeveel? 115 euro. Hoe denk je dat ze daar nog iets aan verdienen als ze een restaurant in de lucht moeten houden terwijl je daar de hele avond zit voor 115 euro? Dat kan niet. Ik denk dat ze er krap 20 euro op kunnen verdienen. Hoe kan zoiets in Godesnaam uit?
Het komt er m.i. op neer dat wij graag de Tartaar van langoustine / haringkaviaar / tiger's milk van kokkels /kokkels/ mango rode biet / watermeloen / koriander / pimenta biquinho / avocado.
Willen hebben maar dan zonder de echte prijs daarvoor te betalen.
Als je dat gerechtje thuis zou willen bereiden dan ben je al meer dan het totaalbedrag van wat jij daar betaalde aan boodschappen kwijt bij wijze van spreken.
Al met al vind ik jouw benadering dus wat wereldvreemd: hoe jij denkt dat ze het jou allemaal zo spotgoedkoop aan de hand kunnen doen. En tevens nog een bedrijf runnen met personeel en vaak torenhoge huur.
[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 30-09-2017 00:52:14 ]vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.Tjeemig..Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentAls je dat al overdreven vind zijn desserts van Het Gebaar in Antwerpen helemaal niks voor jou.quote:Op vrijdag 29 september 2017 23:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Nou, ik vind die arbeid die zij daar in "investeren" een beter doel waardig. In plaats van hun tijd verspillen aan het bouwen van die visueel aansprekende kabouterdorpjes zouden zij beter hun tijd besteden aan kwalitatief zeer goed voedsel. In plaats van die zeer hoogdravende kunstwerkjes dus. Laten we wel wezen: het gaat nergens over. En het wordt niet lekkerder als we daar aantrekkelijke torentjes en huisjes van gaan bouwen, van voedsel.
Ik vind het puur decadent dus. Mag ik dat vinden? Ja, ik dacht het wel. C'est tout.
Eerlijk gezegd vind ik dat gefrutsel met eten ook niks. Ziet er prachtig uit hoor! Maar gaat mij meer om een goed stukje vlees of vis.Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentIk vind toetjes zo ie zo niet zo geweldig. Dan heb ik liever een goed stukje kaas met een drankje.quote:Op zaterdag 30 september 2017 08:45 schreef Ole het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik dat gefrutsel met eten ook niks. Ziet er prachtig uit hoor! Maar gaat mij meer om een goed stukje vlees of vis.
Maar inderdaad, het lekkerste is een goede lokale specialiteit van vis of vlees.Kreator
Groetjes, Krea.Je gaat hooguit een paar keer per jaar naar sterrestaurant. Dan is het wel leuk als het een beleving is en presentatie hoort daar gewoon bij.
Ik snap het gezeur niet zo. Als je het niks vindt, ga er dan vooral niet eten.ok zeur niet. Ik zeg gewoon dat het niets voor mij is.quote:Op zaterdag 30 september 2017 09:04 schreef Kreator het volgende:
Je gaat hooguit een paar keer per jaar naar sterrestaurant. Dan is het wel leuk als het een beleving is en presentatie hoort daar gewoon bij.
Ik snap het gezeur niet zo. Als je het niks vindt, ga er dan vooral niet eten.Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentSterren restaurant vind ik heerlijk alleen ik heb dan liever een extra gang vis of vlees dan een toetje. Ik sluit liever af met een lekkere whisky en een sigaar.Ik ga nooit naar sterrenrestaurants omdat het niet echt iets is voor mij. Maar vind het altijd wel grappig om hier te lezen en als mensen ervan genieten en plezier aan beleven is het allemaal prima toch, ieder z'n ding.Dan zijn we het eens toch?
*mooiOp woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentacclimatiserenquote:Op zaterdag 30 september 2017 09:07 schreef Duveldrinker het volgende:
Sterren restaurant vind ik heerlijk alleen ik heb dan liever een extra gang vis of vlees dan een toetje. Ik sluit liever af met een lekkere whisky en een sigaar.Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentVroeger ging ik heel vaak in Rotterdam bij de Engel eten, geen ster overigens en is nu gesloten.quote:
Die hadden boven een extra ruimte en mocht je lekker binnen een sigaartje roken ipv op de stoep buiten.Bart zit hier alleen even de boel te stangen. Vindt 'ie leuk. Al ben ik het wel met hem eens dat het meestal een beetje interessantdoenerij gedoetje is.
[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2017 09:33:27 ]RobinOok
Patroonheilige van CULBehalve bij een restaurant met twee sterren. Dan weet je dat het ook briljant lekker is, de kwaliteit hoog en er weinig tot niks overbodigs op het bord ligt. *edit* oh, 1 ster, dan is het al iets minder zeker....quote:Op zaterdag 30 september 2017 09:33 schreef Tem het volgende:
Bart zit hier alleen even de boel te stangen. Vindt 'ie leuk. Al ben ik het wel met hem eens dat het meestal een beetje interessantdoenerij gedoetje is.
Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld van de Valk. Je zou denken dat zij degenen zijn zonder poespas, maar zij serveren een kers op hun appelmoes. Wtf? Of een takje rozemarijn naast hun biefstuk. Oneetbaar. Of een plakje sinaasappel in de garnalen cocktail. Yuk. Dát is pas echte poespas, maar daar zou Bartje niet over vallen.
Niet iedereen gaat uit eten voor een goed stuk vlees of vis. Voor een goed stuk vlees of vis heb ik geen chef nodig. Dat is nog altijd goedkoper om gewoon zelf te maken. Daarvoor uit eten gaan is pas decadente geldverspilling. Zo'n kaboutertuin daarentegen, dat maak je thuis niet na.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlnee jij niet.quote:Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocentDe foto's van vinnypassy dekken de lading wel waarom ik het lekker vind bij een goed restaurant te eten. Ga daar binnenkort ook eens heen als ik eens een avond de tijd heb zonder kinders.Je krijgt niet eens appelmoes meer, al jaren. Je kunt er wel om vragen (gratis) en dan komt er een grove appelmoes zonder kers.quote:Op zaterdag 30 september 2017 09:44 schreef RobinOok het volgende:
Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld van de Valk. Je zou denken dat zij degenen zijn zonder poespas, maar zij serveren een kers op hun appelmoes. Wtf? Of een takje rozemarijn naast hun biefstuk. Oneetbaar. Of een plakje sinaasappel in de garnalen cocktail. Yuk. Dát is pas echte poespas, maar daar zou Bartje niet over vallen.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)RobinOok
Patroonheilige van CULNiets is meer wat het geweest is.quote:Op zaterdag 30 september 2017 10:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Je krijgt niet eens appelmoes meer, al jaren. Je kunt er wel om vragen (gratis) en dan komt er een grove appelmoes zonder kers.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlPrecies, lekker de kaboutertuin beleven.quote:Op zaterdag 30 september 2017 09:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Behalve bij een restaurant met twee sterren. Dan weet je dat het ook briljant lekker is, de kwaliteit hoog en er weinig tot niks overbodigs op het bord ligt. *edit* oh, 1 ster, dan is het al iets minder zeker....
Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld van de Valk. Je zou denken dat zij degenen zijn zonder poespas, maar zij serveren een kers op hun appelmoes. Wtf? Of een takje rozemarijn naast hun biefstuk. Oneetbaar. Of een plakje sinaasappel in de garnalen cocktail. Yuk. Dát is pas echte poespas, maar daar zou Bartje niet over vallen.
Niet iedereen gaat uit eten voor een goed stuk vlees of vis. Voor een goed stuk vlees of vis heb ik geen chef nodig. Dat is nog altijd goedkoper om gewoon zelf te maken. Daarvoor uit eten gaan is pas decadente geldverspilling. Zo'n kaboutertuin daarentegen, dat maak je thuis niet na.Vandaag ff bij Frankie's geweest voor een frikandel en patat speciaal!!
Volgende keer broodje speklap proberen met katjangsaus
RobinOok
Patroonheilige van CULVolgens mij past dit meer in het wat eet je nu topic.quote:Op zaterdag 30 september 2017 22:44 schreef fukforce het volgende:
Vandaag ff bij Frankie's geweest voor een frikandel en patat speciaal!!
Volgende keer broodje speklap proberen met katjangsaus
[ afbeelding ]
Als je te lui bent om te schrijven waar en wat het was, wat het kostte en hoe het smaakte.
Met foto's van een ander. Echt. Hoe sneu ben je dan?Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlVan sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #25quote:Op zaterdag 30 september 2017 22:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij past dit meer in het wat eet je nu topic.
Als je te lui bent om te schrijven waar en wat het was, wat het kostte en hoe het smaakte.
Met foto's van een ander. Echt. Hoe sneu ben je dan?
Hoe dom ben je dangolfer
Ouwe jongereHou eens op met trollen.quote:Op zaterdag 30 september 2017 23:03 schreef fukforce het volgende:
Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #25
Hoe dom ben je dan
Je bent namelijk helemaal niet leuk.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferDe enige twee die hier trollen dat zijn jullie met je denigrerende opmerkingen. Ik bepaal zelf wel waar ik eet en wat ik lekker vind. Er zijn genoeg mensen hier die mijn posts wel kunnen waarderen!quote:Op zaterdag 30 september 2017 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Hou eens op met trollen.
Je bent namelijk helemaal niet leuk.
[ Bericht 0% gewijzigd door fukforce op 30-09-2017 23:17:34 ]RobinOok
Patroonheilige van CULAls je alleen titels leest? Behoorlijk dom.quote:Op zaterdag 30 september 2017 23:03 schreef fukforce het volgende:
[..]
Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #25
Hoe dom ben je danquote:Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlzondag 1 oktober 2017 @ 06:31:19 #139minilot
Nancy boyAls fufo alsnog even een impressie, een kostenplaatje en wat meer details over zijn snackbar deelt, dan heb ik geen wezenlijk bezwaar tegen een keer een frikandel tussen de kaboutertuintjes.
Carry on!Let me see you stripped down to the bonezondag 1 oktober 2017 @ 14:12:23 #140-Miauw-
Maar ik rook niet!Welke snackbar is dat?quote:Op zaterdag 30 september 2017 23:07 schreef fukforce het volgende:
[..]
De enige twee die hier trollen dat zijn jullie met je denigrerende opmerkingen. Ik bepaal zelf wel waar ik eet en wat ik lekker vind. Er zijn genoeg mensen hier die mijn posts wel kunnen waarderen!
Zo'n goede frikandel heb ik in tijden niet gezienWith the stars as her umbrellazondag 1 oktober 2017 @ 14:43:42 #141RobinOok
Patroonheilige van CULKomt omdat het een showmodel is. Van wiki. De frikandel der frikandellen. Ik betwijfel of die kutsnackbar van fukforce zulke frikandellen serveert. Vast niet.quote:Op zondag 1 oktober 2017 14:12 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Welke snackbar is dat?
Zo'n goede frikandel heb ik in tijden niet gezienMijn website: Aziatische-ingrediënten.nlzondag 1 oktober 2017 @ 14:44:04 #142-Miauw-
Maar ik rook niet!Neem het niet zo serieusquote:Op zondag 1 oktober 2017 14:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Komt omdat het een showmodel is. Van wiki. De frikandel der frikandellen. Ik betwijfel of die kutsnackbar van fukforce zulke frikandellen serveert. Vast niet.With the stars as her umbrellazondag 1 oktober 2017 @ 16:04:31 #143RobinOok
Patroonheilige van CULWaarom niet?quote:Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlzondag 1 oktober 2017 @ 16:06:28 #144golfer
Ouwe jongereONZ is een paar deuren verderop. Dit is CULquote:There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferEens hiermee, moet geen speeltuin van idioterie worden. Is het een te leuk topic voor.quote:Op zondag 1 oktober 2017 16:06 schreef golfer het volgende:
[..]
ONZ is een paar deuren verderop. Dit is CULShowmodel... die zijn vaak niet eens van voedsel gemaakt heb ik mij laten vertellen. Nep ziet er echter uit op de foto gek genoeg.quote:Op zondag 1 oktober 2017 14:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Komt omdat het een showmodel is. Van wiki. De frikandel der frikandellen. Ik betwijfel of die kutsnackbar van fukforce zulke frikandellen serveert. Vast niet.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.Misschien moet het gewoon een leuke mix zijn. Van de zwaar serieuze foodgawkers tot zij die e.e.a. niet heel erg serieus nemen. Dat is het vertrouwde mengsel wat Fok! tot 18-jarige puber heeft gemaakt. Slechts weinig site's kunnen daarop bogen. Die losse mix waar vrijwel alles kan vind ik woestaantrekkelijk. Dat het kan met een beetje humor, niet al te serieus.quote:Op zondag 1 oktober 2017 16:14 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Eens hiermee, moet geen speeltuin van idioterie worden. Is het een te leuk topic voor.
De diehards in een topic mogen best een bietje geprikkeld worden. Dat houdt ze scherp en jong van geest. Erg belangrijk.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.zondag 1 oktober 2017 @ 18:29:49 #148Vanyel
Sowieso klopt de kleur van die frikadel niet. Daar zit geen Hela opOp zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)Dat er een discussie ontstaat over een frikadel, wat niet eens een echte frikadel is w.s., wegens prototype en showmodel, en dat als je er 1'tje van klei maakt dat die veel beter oogt en meer op een echte lijkt op een foto... Dat is onbetaalbaar m.i. Dat houdt ons op de been.quote:Op zondag 1 oktober 2017 18:29 schreef Vanyel het volgende:
Sowieso klopt de kleur van die frikadel niet. Daar zit geen Hela opvrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.Het komt er m.i. op neer dat wij graag de Tartaar van langoustine / haringkaviaar / tiger's milk van kokkels /kokkels/ mango rode biet / watermeloen / koriander / pimenta biquinho / avocado.
Willen hebben maar dan zonder de echte prijs daarvoor te betalen.
Dat vraag ik wel eens af.Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!zondag 1 oktober 2017 @ 19:20:44 #151Lucky_Strike
Hello SweetiePrecies. Maar dan moet een review van een snackbar wel een echte review zijn en de foto's zelfgenomen. Er komt hier wel vaker een review van een shoarmazaak ofzo voorbij en dat moet gewoon kunnen.quote:Op zondag 1 oktober 2017 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Misschien moet het gewoon een leuke mix zijn. Van de zwaar serieuze foodgawkers tot zij die e.e.a. niet heel erg serieus nemen. Dat is het vertrouwde mengsel wat Fok! tot 18-jarige puber heeft gemaakt. Slechts weinig site's kunnen daarop bogen. Die losse mix waar vrijwel alles kan vind ik woestaantrekkelijk. Dat het kan met een beetje humor, niet al te serieus.
De diehards in een topic mogen best een bietje geprikkeld worden. Dat houdt ze scherp en jong van geest. Erg belangrijk.Spoilers!
Forum Opties Forumhop: Hop naar: