Heb de aflevering ook gezien, beetje verbaasd naar zitten kijken. Ik had zoiets van: 'noem het dan geen Pom'.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:28 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.
Juist in Suriname hebben de meegenomen gerechten vanuit 'thuislanden' weer een eigen draai gekregen.
Ik vermoed niet dat ze bij 24Kitchen een soort van puriteins idee hadden van: zo als Pom origineel bedoeld was..
Nu ik dat filmpje van Rudolph zie, realiseer ik me dat het nog erger was dan ik me herinnerde.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:30 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
migado, bijna een winti hiero bij de paneermeel brak ik
Surinamers haten verandering op het gebied van eten. Ze zijn zo vastgeroest aan hun oude gewoontes en doen, wat ook weer heel mooi is, maar soms.....quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.
Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.
Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).quote:Op vrijdag 25 augustus 2017 11:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ah ik zie het al. In brazilië is de tayer taioba, en taro is een heel andere soort die meer uit Azië komt.
Helaas nog even verder zoeken naar die tayer dus.
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 10:26 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).
Woon je in de randstad?
Lokquote: heb jij een artikel over pomtayer op je blog ?quote:
Chinese toko waar ze ook dingen voor de Surinaamse keuken verkopen?quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 10:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.
Als ik weer eens in den haag ben neem ik het wel mee.
In de chinese toko hiero zag ik het zo gauw niet liggen. Misschien kunnen ze het bestellen.
Nice.quote:Op zondag 27 augustus 2017 14:52 schreef Iwanius het volgende:
En weer Surinaams gegeten, dit keer als lunch. Heerlijk!
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaanquote:Op zondag 27 augustus 2017 17:49 schreef fukforce het volgende:
Kom net van Warung Dojo op de Beeklaan raak ik meteen verzeild in een of andere bar gevecht
Ja Djojo aka Dojoquote:Op zondag 27 augustus 2017 17:53 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaan
het eten is er goed, jammer van t vreemde volk dat er komt
heel erg irritant ja dat je er niet kunt pinnenquote:Op zondag 27 augustus 2017 18:04 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ja Djojo aka Dojo
Eten is er zeker goed maar inderdaad altijd als ik daar kom is er altijd wel iets aan de hand. Telefonisch bestellen heeft daar ook geen zin al bel je uur van te voren. Dan sta je daar als nog 30 minuten te wachten tot je bestelling klaar is, ook al is het niet druk.
En het wordt tijd dat die zwartwerkers eens pinapparaat gaan afschaffen. De enige reden om er te blijven komen is omdat het eten wel goed is.
quote:
Dit.quote:Op maandag 28 augustus 2017 11:57 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Noh mang, zoetzuur dan. Maar zeker niet zoet.
Ah, oke.quote:Op maandag 28 augustus 2017 00:27 schreef Iwanius het volgende:
Lekker eten is voor een ieder bedoelt. Vanavond bijvoorbeeld weer naar Spicy Temptation geweest.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grote gebakken spicy gamba's,soep,witte rijst en buikspek..Ik ben happy geweest.
Aansluitend om te relaxen:
[ afbeelding ]
Champie i.c.m. een verse sigaar.
[..]
[ afbeelding ]
Bakkeljauw dus.
Het andere was:
[ afbeelding ]
Pietjil, alleen die vond ik wat tegenvallen want de groente was opgewarmd in een oventje en was dus 'dood' = slap. De pindasaus was
te zoet alsof ze tamarinde erin hadden gedaan.
Verkeerde topic met je sigaar. Je hoeft niet in drie topics te spammen wat je hebt gegeten.quote:Op maandag 28 augustus 2017 18:00 schreef Iwanius het volgende:
(Vroege) Avondhap
[ afbeelding ]
Yup...weer Moksi alias de Surinaamse toer.
Aansluitend
[ afbeelding ]
Tis maandagvooravond,zacht zomerweer dus ideaal om te acclimatiseren na het eten.
Moet ik iets zien of verwijs je naar een post?quote:Op maandag 28 augustus 2017 19:07 schreef sp3c het volgende:
is wel Surinaamse eten
ziet er niet heel bijzonder uit verder maar het is een kleine foto
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendigerquote:Op maandag 28 augustus 2017 19:23 schreef Mutiilation het volgende:
Ik vind die foto's van Iwanius wel tof. Hij post altijd afwijkende gerechten. Ik ben wat dat betreft simpeler; Surinaams broodje of roti. Maar ga zeker eens wat anders uitproberen.
Hij post al in iets van drie topics, buiten deze om, wat 'ie elke dag vreet Waarom moet hij dit topic overnemen? De zoveelste borrel en sigaar tijdens het 'acclimatiseren' lijkt me niet relevant. Of het moet Borgoe rum zijn wat hij drinkt. Maar dat betwijfel ik.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:36 schreef sp3c het volgende:
[..]
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendiger
Oh het is gelijk zuur, oke dan.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hallo hier ben ik Eerst even eten. Geen Surinaams
Gaan jullie intussen even ontopic?
Over de beste manier om zuur te maken bijvoorbeeld.
En dat in een schone pot.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Oh het is gelijk zuur, oke dan.
- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels
Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
Naja, ik doe het minimaal een nacht in de koelkast. Kan het dan nog wel twee weken gebruiken. Weet niet of jij een betere manier hebt. Ongetwijfeld en die hoor ik dan graag om dat dan uit te proberen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Een nachtje in de koelkast en dan is het goed?
Dit en dan met pomme de cythere erinquote:Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Oh het is gelijk zuur, oke dan.
- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels
Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
quote:Op maandag 28 augustus 2017 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Klinkt lekker Tem
Wat is pomme de cythere?
Ik wil wel een opzetje doen die kan dan aangevuld worden.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Dat doe ik wel. Morgen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |