abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 augustus 2017 @ 21:50:23 #251
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173372999
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 21:28 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.

Juist in Suriname hebben de meegenomen gerechten vanuit 'thuislanden' weer een eigen draai gekregen.

Ik vermoed niet dat ze bij 24Kitchen een soort van puriteins idee hadden van: zo als Pom origineel bedoeld was..
Heb de aflevering ook gezien, beetje verbaasd naar zitten kijken. Ik had zoiets van: 'noem het dan geen Pom'.

Tropische aardappelschotel ofzo... :{
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  donderdag 24 augustus 2017 @ 23:07:37 #252
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173376297
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 21:30 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]


migado, bijna een winti hiero :') bij de paneermeel brak ik
Nu ik dat filmpje van Rudolph zie, realiseer ik me dat het nog erger was dan ik me herinnerde.

Pom met lagen :D

Maar die paneermeel daarvoor zou je hem bijna tegen de muur willen zetten..
pi_173376982
Wat lacht die kerel leuk O+
Spoilers!
pi_173381939
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.

Je bent natuurlijk vrij ;) om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.

Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks :D), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.

Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.

Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Surinamers haten verandering op het gebied van eten. Ze zijn zo vastgeroest aan hun oude gewoontes en doen, wat ook weer heel mooi is, maar soms..... |:(

Mijn ouders zijn ook zo. Mijn moeder zal nooit een medium gebakken steak eten. Dat ding moet helemaal doorgebakken zijn totdat je er iemand mee kan vermoorden, dan pas is het gaar voor haar. Mijn vader klaagt over dawet, blijkbaar werd het heel vroeger geserveerd met rijst erin, tegenwoordig is dat stukjes kokos en maizena...maar we blijven eeuwig horen dat hoe we het nu maken NIET ECHT is!

Zelfs met pasteitjes. Vroeger maakten de mensen het deeg ervoor zelf. Tegenwoordig heb is er bladerdeeg. Ondanks dat mijn pasteitjes (met bladerdeeg) altijd in trek zijn, heb je altijd een of oude taart die erover moet zeuren.

Vreet het en tap ie mofo...... :{w
pi_173381953
dubbel
pi_173382256
Zijn net Italianen of Spanjaarden.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 25 augustus 2017 @ 11:33:37 #257
414785 sirdanilot
pi_173382597
Weet iemand of taro het zelfde is als tajer? Want dat vond ik wel in de mocro supermarkt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 25 augustus 2017 @ 11:36:13 #258
414785 sirdanilot
pi_173382633
Ah ik zie het al. In brazilië is de tayer taioba, en taro is een heel andere soort die meer uit Azië komt.

Helaas nog even verder zoeken naar die tayer dus.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173383473


bereidt door Surinaamse chinezen vanmiddag als mijn lunch.
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:26:45 #260
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173400727
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 11:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ah ik zie het al. In brazilië is de tayer taioba, en taro is een heel andere soort die meer uit Azië komt.

Helaas nog even verder zoeken naar die tayer dus.
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).

Woon je in de randstad?
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:44:03 #261
414785 sirdanilot
pi_173400893
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 10:26 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).

Woon je in de randstad?
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.
Als ik weer eens in den haag ben neem ik het wel mee.
In de chinese toko hiero zag ik het zo gauw niet liggen. Misschien kunnen ze het bestellen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:44:47 #262
414785 sirdanilot
pi_173400901
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 17:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Lokquote: heb jij een artikel over pomtayer op je blog ?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:46:17 #263
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173400921
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 10:44 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.
Als ik weer eens in den haag ben neem ik het wel mee.
In de chinese toko hiero zag ik het zo gauw niet liggen. Misschien kunnen ze het bestellen.
Chinese toko waar ze ook dingen voor de Surinaamse keuken verkopen?

Had je in de vriezer gekeken?
pi_173422526
En weer Surinaams gegeten, dit keer als lunch. Heerlijk! :s)
pi_173423364
quote:
6s.gif Op zondag 27 augustus 2017 14:52 schreef Iwanius het volgende:
En weer Surinaams gegeten, dit keer als lunch. Heerlijk! :s)
Nice.

Wat voor broodje is het?
pi_173426841
Kom net van Warung Dojo op de Beeklaan raak ik meteen verzeild in een of andere bar gevecht
pi_173426940
quote:
13s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:49 schreef fukforce het volgende:
Kom net van Warung Dojo op de Beeklaan raak ik meteen verzeild in een of andere bar gevecht
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaan
het eten is er goed, jammer van t vreemde volk dat er komt
pi_173427164
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:53 schreef JaneDoe het volgende:

[..]

bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaan
het eten is er goed, jammer van t vreemde volk dat er komt
Ja Djojo aka Dojo

Eten is er zeker goed maar inderdaad altijd als ik daar kom is er altijd wel iets aan de hand. Telefonisch bestellen heeft daar ook geen zin al bel je uur van te voren. Dan sta je daar als nog 30 minuten te wachten tot je bestelling klaar is, ook al is het niet druk.

En het wordt tijd dat die zwartwerkers eens pinapparaat gaan afschaffen. De enige reden om er te blijven komen is omdat het eten wel goed is.
pi_173428558
quote:
2s.gif Op zondag 27 augustus 2017 18:04 schreef fukforce het volgende:

[..]

Ja Djojo aka Dojo

Eten is er zeker goed maar inderdaad altijd als ik daar kom is er altijd wel iets aan de hand. Telefonisch bestellen heeft daar ook geen zin al bel je uur van te voren. Dan sta je daar als nog 30 minuten te wachten tot je bestelling klaar is, ook al is het niet druk.

En het wordt tijd dat die zwartwerkers eens pinapparaat gaan afschaffen. De enige reden om er te blijven komen is omdat het eten wel goed is.
heel erg irritant ja dat je er niet kunt pinnen
  zondag 27 augustus 2017 @ 20:59:22 #270
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173431164
Lekker eten trekt blijkbaar gekken aan ;)
pi_173436200
Lekker eten is voor een ieder bedoelt. Vanavond bijvoorbeeld weer naar Spicy Temptation geweest.



Grote gebakken spicy gamba's,soep,witte rijst en buikspek..Ik ben happy geweest.


Aansluitend om te relaxen:


Champie i.c.m. een verse sigaar.


quote:
14s.gif Op zondag 27 augustus 2017 15:15 schreef Mutiilation het volgende:

Nice.

Wat voor broodje is het?

Bakkeljauw dus.


Het andere was:


Pietjil, alleen die vond ik wat tegenvallen want de groente was opgewarmd in een oventje en was dus 'dood' = slap. De pindasaus was
te zoet alsof ze tamarinde erin hadden gedaan.


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2017 00:29:26 ]
pi_173439167
Tamarinde is toch zuur?
  maandag 28 augustus 2017 @ 10:41:10 #273
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173439180
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:39 schreef n0a het volgende:
Tamarinde is toch zuur?
Zoet
pi_173440118
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:41 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Zoet
Noh mang, zoetzuur dan. Maar zeker niet zoet.
  maandag 28 augustus 2017 @ 13:21:19 #275
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_173441119
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:57 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Noh mang, zoetzuur dan. Maar zeker niet zoet.
Dit. :Y
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_173445729
(Vroege) Avondhap


Yup...weer Moksi alias de Surinaamse toer.


Aansluitend


Tis maandagvooravond,zacht zomerweer dus ideaal om te acclimatiseren na het eten. :7
pi_173445940
quote:
10s.gif Op maandag 28 augustus 2017 00:27 schreef Iwanius het volgende:
Lekker eten is voor een ieder bedoelt. Vanavond bijvoorbeeld weer naar Spicy Temptation geweest.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grote gebakken spicy gamba's,soep,witte rijst en buikspek..Ik ben happy geweest.


Aansluitend om te relaxen:

[ afbeelding ]
Champie i.c.m. een verse sigaar.


[..]

[ afbeelding ]
Bakkeljauw dus.


Het andere was:

[ afbeelding ]
Pietjil, alleen die vond ik wat tegenvallen want de groente was opgewarmd in een oventje en was dus 'dood' = slap. De pindasaus was
te zoet alsof ze tamarinde erin hadden gedaan.

Ah, oke. :)

Dat broodje ziet er goed uit. Krijg er trek van maar veel tenten zijn maandagavond gesloten. Misschien dat ik morgen zoiets haal.
pi_173446306
quote:
2s.gif Op maandag 28 augustus 2017 18:00 schreef Iwanius het volgende:
(Vroege) Avondhap

[ afbeelding ]
Yup...weer Moksi alias de Surinaamse toer.


Aansluitend

[ afbeelding ]
Tis maandagvooravond,zacht zomerweer dus ideaal om te acclimatiseren na het eten. :7

Verkeerde topic met je sigaar. Je hoeft niet in drie topics te spammen wat je hebt gegeten.
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 19:07:48 #279
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173446947
is wel Surinaamse eten :Y

ziet er niet heel bijzonder uit verder maar het is een kleine foto
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 28 augustus 2017 @ 19:08:39 #280
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173446964
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 19:07 schreef sp3c het volgende:
is wel Surinaamse eten :Y

ziet er niet heel bijzonder uit verder maar het is een kleine foto
Moet ik iets zien of verwijs je naar een post?
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 19:09:15 #281
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173446985
die laatste van Iwanius
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173447316
Ik vind die foto's van Iwanius wel tof. Hij post altijd afwijkende gerechten. Ik ben wat dat betreft simpeler; Surinaams broodje of roti. Maar ga zeker eens wat anders uitproberen.
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 20:36:07 #283
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173449176
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 19:23 schreef Mutiilation het volgende:
Ik vind die foto's van Iwanius wel tof. Hij post altijd afwijkende gerechten. Ik ben wat dat betreft simpeler; Surinaams broodje of roti. Maar ga zeker eens wat anders uitproberen.
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendiger :)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173449295
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 20:36 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendiger :)
Hij post al in iets van drie topics, buiten deze om, wat 'ie elke dag vreet :') Waarom moet hij dit topic overnemen? De zoveelste borrel en sigaar tijdens het 'acclimatiseren' lijkt me niet relevant. Of het moet Borgoe rum zijn wat hij drinkt. Maar dat betwijfel ik.
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 20:44:54 #285
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173449436
oh ik weet niet waar hij allemaal komt hoor, ik kom alleen hier en ik vind het wel leuke foto's :)

ik stel voor dat jullie ermee naar de mods stappen als het een probleem is want ik zie sowieso liever foto's van eten dan klachten over foto's van eten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173449486
Hallo hier ben ik :W Eerst even eten. Geen Surinaams ;(

Gaan jullie intussen even ontopic?
Over de beste manier om zuur te maken bijvoorbeeld.
Spoilers!
pi_173449648
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 20:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hallo hier ben ik :W Eerst even eten. Geen Surinaams ;(

Gaan jullie intussen even ontopic?
Over de beste manier om zuur te maken bijvoorbeeld.
Oh het is gelijk zuur, oke dan.

- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels

Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
  maandag 28 augustus 2017 @ 20:54:49 #288
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173449726
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:

[..]

Oh het is gelijk zuur, oke dan.

- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels

Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
En dat in een schone pot.

En voor de liefhebbers ook met peper. Madame Jeannette bijvoorbeeld.
  maandag 28 augustus 2017 @ 20:56:36 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173449766
Een nachtje in de koelkast en dan is het goed?
pi_173449801
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Een nachtje in de koelkast en dan is het goed?
Naja, ik doe het minimaal een nacht in de koelkast. Kan het dan nog wel twee weken gebruiken. Weet niet of jij een betere manier hebt. Ongetwijfeld en die hoor ik dan graag om dat dan uit te proberen.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2017 20:59:40 ]
pi_173449867
quote:
Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:

[..]

Oh het is gelijk zuur, oke dan.

- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels

Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
Dit en dan met pomme de cythere erin :9
pi_173450842
Klinkt lekker Tem :9

Wat is pomme de cythere?
Spoilers!
  maandag 28 augustus 2017 @ 21:34:39 #293
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173450918
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Klinkt lekker Tem :9

Wat is pomme de cythere?

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ambarella
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 21:36:40 #294
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173451000
oeeeh dat ken ik wel dat is superlekker
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173451428
Het ziet er echt niet bekend uit.
Spoilers!
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 22:01:38 #296
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173451941
volgens mij hadden we altijd sap daarvan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173453644
Gaan die er in zijn geheel in dan? Wil het wel eens gaan proberen, klinkt goed :9
pi_173453701
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
pi_173453839
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Ik wil wel een opzetje doen die kan dan aangevuld worden.
pi_173453843
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Dat doe ik wel. Morgen.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')