Boh, bloed- en vleesworst ik mis nog wel de bere en fladder.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 10:44 schreef Iwanius het volgende:
Daar het vorige deel een redelijk succes was gezien de vele reacties van met name liefhebbers van deze Surinaamse keuken, lijkt mij een tweede deel niet verkeerd, helemaal niet omdat ik zelf de laatste tijd erg veel van deze keuken nuttig.
[ afbeelding ]
Kerriekip met roti, ribs (denk ik?) en een wontonsoepje.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:00 schreef maily het volgende:
Kun je vertellen wat voor eten er in de OP staat? Babi Pangang?
Of je mamsie kan heel goed koken dus of die tent om de hoek is bar slecht.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Mutiilation het volgende:
Ah, tof dat dit topic een deel twee heeft weten te halen (-PesteNoire- was mijn vorige account).
Vorige week heeft mijn moeder zelf Surinaamse roti gemaakt, hoe en wat weet ik niet maar het smaakte zeker niet minder dan wat ik gewend was van de Surinaamse tent hier om de hoek.
Mamma kan supergoed kokenquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef MCH het volgende:
[..]
Of je mamsie kan heel goed koken dus of die tent om de hoek is bar slecht.
Dankjequote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Kerriekip met roti, ribs (denk ik?) en een wontonsoepje.
Moksi meti met rijst
Bloed- en vleesworst
Ik vreet dat zo opquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:13 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie.
quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:13 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie.
Vooral bijna 2x zo veel eten als een "normale roti".quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:16 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Wat maakt deze roti "speciaal"?
Zat er ook bij maar zat onder de boontjes.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:19 schreef sirdanilot het volgende:
In mijn hoofd krijg je bij roti speciaal er op zn minst een ei bij.
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Mutiilation het volgende:
Ah, tof dat dit topic een deel twee heeft weten te halen (-PesteNoire- was mijn vorige account).
Vorige week heeft mijn moeder zelf Surinaamse roti gemaakt, hoe en wat weet ik niet maar het smaakte zeker niet minder dan wat ik gewend was van de Surinaamse tent hier om de hoek.
En ik vind het leuk dat anderen het een leuk topic vinden. Was topic uit het oog verloren dus wist helemaal niet dat er zo veel reacties al waren.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen.
Bedankt voor de tt change Luckyquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen.
Ok, heb je nou een vraag?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb pom nu op mijn lijstje staan. Heb het één keer gehad van een Hindoestaans-Surinaamse collega en ik vond het lekker. Heb internet afgestruind naar recepten en het leuke is dat het in vele variaties te vinden is en er zit wel een recept tussen dat ik zie zitten. De pomtayer is ongetwijfeld te vinden bij de Amazing Oriental en het schijnt prima in te vriezen te zijn. Dus ik zie geen praktische bezwaren.
Hahaquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 12:43 schreef -Miauw- het volgende:
Ik wacht op de gemberbier tutorial van Killem Wieft
En ik heb razende zin in maizenakoekjes
Oh kwelling ditquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 13:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Haha
Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
Recept?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 13:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Haha
Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik beeld me altijd in dat het lekker romige koekjes van witte chocolade zijn, maizena klinkt vies.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 13:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Haha
Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
250 gram margarinequote:
Als ze goed gebakken zijn, smelten ze in je mond.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 14:28 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik beeld me altijd in dat het lekker romige koekjes van witte chocolade zijn, maizena klinkt vies.
Oei, margarine.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 14:35 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
250 gram margarine
175 gram witte basterdsuiker
2 hele eieren
3 pakken maïzena (à 250gr)
1 theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
Suiker muisjes (bij de toko halen, die van de supermarkt zijn niet lekker)
Oven voorverwarmen op 160 graden (hetelucht).
Boter op kamertemperatuur, suiker, vanille essence en eieren met de mixer mengen tot een gladde massa. Daarna de bakpoeder toevoegen en beetje bij beetje de maizena erbij totdat het deeg stevig genoeg is om er balletjes van te draaien. Dat punt bereik je meestal na zo'n 2.5 pak à 250gr.
Draai van het deeg kleine balletjes en plaats die op de bakplaat met bakpapier en druk ze plat met een natte vork. Strooi er wat muisjes overheen en bak ze in 15-20 minuten af in de oven.
Yep, roomboter kan gewoonquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 15:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oei, margarine.
Zou dat met boter kunnen?
Ga ik eens maken danquote:
Als je ongezouten roomboter gebruikt moet je er nog wel een halve theelepel (2-2.5gr) zout aan toevoegen.quote:
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 14:35 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
250 gram margarine
175 gram witte basterdsuiker
2 hele eieren
3 pakken maïzena (à 250gr)
1 theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
Suiker muisjes (bij de toko halen, die van de supermarkt zijn niet lekker)
Oven voorverwarmen op 160 graden (hetelucht).
Boter op kamertemperatuur, suiker, vanille essence en eieren met de mixer mengen tot een gladde massa. Daarna de bakpoeder toevoegen en beetje bij beetje de maizena erbij totdat het deeg stevig genoeg is om er balletjes van te draaien. Dat punt bereik je meestal na zo'n 2.5 pak à 250gr.
Draai van het deeg kleine balletjes en plaats die op de bakplaat met bakpapier en druk ze plat met een natte vork. Strooi er wat muisjes overheen en bak ze in 15-20 minuten af in de oven.
Zet Mijn Surinaamse huisgenootje zette altijd alles. We hebben daar zo'n lol om gehad als Hollanders. Voor de Iraanse huisgenoot was het erg verwarrend.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur?
Wat zie ik daar sperziebonene???quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:13 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie.
Nope. Je kan ook rode bietensap toevoegen dan worden ze roze.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur?
Even een kleine correctie.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Negentiendertig het volgende:
Kerriekip met roti Roti met kippenpoten en kousenband.ei,aardappelen en veel jus! (roti is bijna altijd curry!), varkensribjes en een wontonsoepje.
Moksi meti met rijst
Bloedworst en vleesworst
Pastei of pasteitjes?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 10:03 schreef sp3c het volgende:
hadden we het al over pasteitjes gehad?
Sambal oelek is niet eens lekker. Veels te zout.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Tem het volgende:
[..]
Toch wel met wat heters dan die sambal oelek of niet?
Ik vind sambal oelek van de toko wel lekker. Had laatst Jumbo eigen merk gekocht en daar zat een enorm vieze smaak aan.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:50 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Sambal oelek is niet eens lekker. Veels te zout.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |