abonnement Unibet Coolblue
pi_173381263
Ja, als er geen gevecht nodig is, is dat sowieso wel 'fijner' natuurlijk. Maar ik denk dat het beter is om wel te vechten, dan jezelf aan te passen aan de massa. Ik ben als kind ook gepest, en hoewel dat schadelijk was, denk ik dat het achteraf nog veel schadelijker was dat een groot deel van mijn omgeving deed alsof het aan mij lag. Moest ik maar niet zo slim zijn enzo. Echt, tot aan de schoolleiding aan toe werd dat gezegd.

Ik vind dat het niet de verantwoordelijkheid is van een kind om te zorgen dat het niet gepest wordt, maar van de school en ouders dat pestgedrag niet getolereerd wordt.
pi_173381668
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:22 schreef lunapuella het volgende:
Ja, als er geen gevecht nodig is, is dat sowieso wel 'fijner' natuurlijk. Maar ik denk dat het beter is om wel te vechten, dan jezelf aan te passen aan de massa. Ik ben als kind ook gepest, en hoewel dat schadelijk was, denk ik dat het achteraf nog veel schadelijker was dat een groot deel van mijn omgeving deed alsof het aan mij lag. Moest ik maar niet zo slim zijn enzo. Echt, tot aan de schoolleiding aan toe werd dat gezegd.

Ik vind dat het niet de verantwoordelijkheid is van een kind om te zorgen dat het niet gepest wordt, maar van de school en ouders dat pestgedrag niet getolereerd wordt.
Ik hoop ook ten zeerste dat er plek is voor mijn (alle) kinderen exact zoals ze zijn, en dat ze hun smaak, geaardheid of levenswijze niet aan hoeven passen of te verbergen imdat het zogenaamd niet geaccepteerd wordt. Dan zoek ik een ander milieu voor ze op.

Dit is ook de reden dat we verhuisd zijn. We woonden in een kakbuurt, zo bleek. En als mijn kinderen ook maar een beetje op mij lijken als puber, dan zaten ze daar iet op hun plek. We wonen nu in en buurt mer wat meer gevarieerde bevolking. Ik voel me er ook meer thuis.
2 leidsters van O hebben blauw haar, de 3e (man) heeft een baard met een vlecht :D daar pas ik met mijn inmiddels roze (;)) haar beter tussen dat die 13ineendozijn-buurt waar we eerder woonden :D
pi_173382469
Ik betrek het wellicht teveel op mezelf, maar soms is het leven gewoon even zo. Ik ben als kind niet gepest maar hoorde er ook niet bij. Mijn ouders hebben altijd volledig achter me gestaan en me nooit willen veranderen. Dat is als ouder soms alles wat je kan doen.
Vanaf de middelbare school veranderde er veel, dan wordt je leefwereld groter en ontmoet je andere kinderen.

Ik ga zelf het gevecht niet uit de weg omdat dat niet kan. Ik ben wie ik ben. Ik hoop dat B niet al die energie kwijt hoeft te zijn in zijn leven aan 'jezelf zijn'. Ik wil niet dat hij onderdeel van de massa wordt en doet wat de maatschappij van hem wenst, maar ik wens hem ook niet toe dat ie zichzelf steeds moet verantwoorden.

Hij moet al een gevecht aan omdat ie 2 mama's heeft. Zelfs op 3 jarige leeftijd moet ie dat uitleggen aan andere kindjes. Hij is er zelf enorm trots op en kleine kinderen maken er nooit een punt van maar hij is niet gek, zelfs nu al merkt ie dat ie daardoor 'anders' is. Ik ben dan ook stiekem blij dat het een grote, mondige jongen is.
pi_173382644
Ik woon in een stad (en in een wijk) en werk op een stadse school waar veel diversiteit is. Mijn school laat zich erop voor staan dat kinderen zo zichzelf kunnen zijn. En dat klopt grotendeels ook: er is geen dominante subcultuur en ook niet het typisch Nederlandse "doe maar gewoon etc" idee. Toch wordt ook op onze school wel gepest. Wat is het toch verschrikkelijk moeilijk om dat tegen te gaan. Ook zijn er kinderen die zich wegens huidskleur/bep achtergrond of geaardheid gediscrimineerd voelen. Terwijl ons docententeam relatief veel gekleurde en homoseksuelen heeft (die daar ook voor uit komen) en onze school progressief is en de meeste ouders en leerlingen ook. Kortom: veel kinderen en mensen moeten strijd leveren om te zijn wie ze zijn, ook als de omstandigheden op zich positief zijn of lijken. Als ouder en ook als docent kun je die strijd niet namens het kind voeren. Het lukt mij ook niet, en dat voelt erg machteloos maar is wel een gegeven. Je kunt tegen pestgedrag optreden maar daarmee is de pijn bij degene niet weg en ook het gevoel 'ik ben anders en daarom niet door iedereen geaccepteerd' niet. Ik denk dus dat hoe graag we ook willen we als ouders niet kunnen weten of kunnen voorkomen waar onze kinderen op dit gebied tegen aan zullen lopen. Het kan van alles zijn en ons kind kan zowel de gepeste zijn of diegene die zich anders voelt of juist iemand die een ander zich zo laat voelen. Want ook dat laatste is een mogelijkheid. Hupje schreef over de 'grootste tuttebel' die een opmerking naar een jongetje maakte. Misschien is die grootste tuttebel wel mijn dochter. Of is dat jongetje mijn zoon. Het kan allemaal.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173382992
Pesten en buitensluiten kun je niet altijd voorkomen nee. Helaas. En ik zie het al bij ons in de groep.
Maar toch denk ik dat diversiteit als "normaal" prettiger is om in te leven voor ons, dan een homogene wijk. Meer variatie om je mee te identifiseren.
pi_173383787
Bijleesinhaalslag gemaakt *trots is*
Schudden voor gebruik
pi_173384096
Wurm help met de wekelijkse boodschappen. Wijst de bananen aan welke hij wil. Jast boontjes in een zakje, zoekt lekkere witlof uit, haalt geitenyoghurt uit de koeling (die ik moet openen natuurlijk), weet de gratis tomaatjes te liggen en pakt de "blauwe vogel" chippies voor mama en rode uitdeelzakjes of maisboogjes etc etc voor zichzelf.
"Voordelen" van allergiën is dat hij weet dat de koek en snoep afdeling beperkt is en de keuze is reuze bij de groente en fruit. Hij sjeest graag met het kleine karretje, maar mikt graag alles in de grote kar.
Momenteel is hij druk bezig met alles tellen. Eén, tjee, tie?!
Dus wij geven aan waar wat te pakken. Daarna kassajuf flirten uiteraard. Als hij een melt down heeft dan is het door honger of slaap. Ik heb 9 van 10 keer de ringsling bij en slinger hem er dan in. Flap er een borst in en dan is het vaak goed. :+

Puzzelen doet hij super graag. Ondertussen puzzelt hij zelfs mee met de 1500 stukjes puzzels van mij. Ik geef dan stukjes aan die passen en dan puzzelt hij ze erin. Zelf puzzelt hij graag met 3+ en 4+ puzzels, maar ook nog steeds dopjespuzzels. Hij maakt daar een soort verhaal van voor hij ze weglegt.

Slapen is hier nog altijd ruk. Meestal toch door allergiën. Vannacht dus weer feest. Elke 20 a 30 mi gezien. Ik lag dus klaarwakker te zijn toen mijn meneer van nachtdienst thuis kwam. Ik gok zomaar dat ik vanavond instort :')

Boeken lezen gaat hier met vlagen. Vooral dierenboeken zijn favoriet. Die met takkeherrie erbij door op knopjes drukken helemaal. Bedankt oma's.

Hij gaat trouwens ineens hard met spraakontwikkeling! Per dag hoor ik hem dingen nieuw zeggen of beter uitspreken! Mijn kleine wurm....

O+

En tegelijk janken, want mijn kleine wurm.
Schudden voor gebruik
pi_173385780
Interessante discussie hierboven. Ik denk ook dat er wel verschillen zijn tussen meisjes en jongens, waardoor meiden misschien meer geneigd zijn een pop te pakken en jongens een auto. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk! Vooralsnog lijkt M. hier zelf te hebben bedacht dat roze geweldig is en dat ze de hele dag met poppen wil spelen. Van ons heeft ze het in ieder geval niet.

Wij hadden hier tot voor kort ook alleen genderneutraal speelgoed. Niet eens met een specifieke reden eigenlijk. Ik kocht gewoon wat ik leuk vond. Net als dat ze nooit roze kleding aan had, omdat ik dat geen mooie kleur vind. Inmiddels stikt ze van de poppen en draagt ze voornamelijk roze kleding. Ik koop het graag, mede omdat ze zelf aangaf dit leuk te vinden. Ik blijf ook ander speelgoed en kleuren (kleding) aanbieden, maar als ze dit leuk vindt doe ik daar niet moeilijk over. Van mijn oma kreeg ze trouwens wel een houten trein voor haar verjaardag en iedereen dacht dat de trein voor onze zoon was.

Ik was als kind ook redelijk eigenzinnig trouwens (zeker qua kleding) en vond het fijn dat mijn ouders mij daar mezelf in lieten zijn. Ik wil dat ook aan mijn kinderen meegeven.
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 14:56:26 #249
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_173386153
Zo kregen N en L met kerst 2 jaar geleden allebei een auto van opa en oma, want meisjes moeten ook met auto's spelen.
Mijn reactie; ik heb nooit gezegd dat ze niet met auto's mogen spelen.
De auto's die ze kregen zijn wel geweldig. Spelen er nu nog mee.
Verder hier in huis veel Duplo! Boekjes, een keukentje met roze serviesje, veel puzzels (moet nog eens op zoek naar iets moeilijkere puzzels. Noppen puzzels is appeltje eitje voor ze).
Verder vinden ze van die foamstickers helemaal geweldig om te plakken. Gelukkig krijgen ze de achterkant er zelf af.
Van ballen worden ze ook gelukkig.
Binnenkort weer eens wat speelgoed uitzoeken. Er staat ook nog een deel in de verhuisdoos (nog steeds 😂). Kunnen we weer wat wisselen.
pi_173386492
Nikki, wat een leuke foto's trouwens. Ook grappig om te zien hoe anders je jongend ook hierin zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173390209
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:22 schreef _NIKKI_ het volgende:
Die ervaring heb ik inderdaad ook met bambino loco. Sommige puzzels zijn heel simpel, maar andere hebben echt even uitleg van een volwassene nodig om te begrijpen was de bedoeling is. Ik vind het wel superleuk spul. T en S vinden het erg leuk om te doen.

Wat ook tof is, 'de drie biggetjes' van Smartgames. T en S vinden dat allebei erg leuk om te doen. Ze hebben wel hulp nodig bij het neerzetten van de biggetjes, maar het puzzelen doen ze helemaal zelf.
wanneer heb je biggetjes geīntroduceerd? Ik heb die al een tijd in huis (opruiming bij Intertoys ooit) maar leek me nog moeilijk omdat R geen inzicht heeft haha. Bambino loco snapt hij nu, richting 3, pas. De 2jarige opdrachten zijn te makkelijk, maar driejarige kunnen soms, maar nooit alleen.
pi_173390320
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 09:42 schreef Roomsnoes het volgende:
O puzzelde al vrij snel, met van die knoppenpuzzels. Daar groeide ze snel uit en vanaf 2 jaar doet ze gewone puzzels in varierende grootte. Nu van 35+ stukjes (3 jaar). Ik heb haar geleerd te puzzelen door goed naar de plaatjes te kijken. Eerst Pippi's hoofd aanwijzen en dan naar het lijf te zoeken etc en dan zo het plaatje uit te breiden. Mij is altijd geleerd is om eerst de hoekjes en randjes te zoeken, maar dat is voor die kleintjes iets te abstract denk ik.
geniaal, dit moet ik proberen! Ik weet niet anders dan kantjes leggen, maar dat komt niet aan en ben ik gefrustreerd :') plaatjes zoeken klinkt zo logisch. Misschien dat ik R nog aan het puzzelen krijg. Hij vindt het zo lastig en ik wist niet hoe te helpen.

Ik borstel R zijn haar nooit eigenlijk :@
pi_173390728
Dat zeg je mooi, Franny.
(Mijn tuttebel opmerking was trouwens alleen bedoeld als snelle typering en niet de manier waarop ik naar dat kind kijk als leerkracht, dat wil ik nog wel even toevoegen.)

Mijn tweejarige begroette mij vanmiddag met "hai mama. Ik wil Minecraft doen!" :7 Wat moet er van hem worden...
pi_173394761
Haha leuk! Minecraft!


Hier kijkt mijn wurm graag films.

Tuta! Toet toet! Vlieg! Sneeuw! I-a (madagascar).. hij weet het allemaal te vertellen.
Vandaag race naar de maan gekeken samen. Waaaaauuuw klinkt het dan als ze om de aarde orben of als er "vuurwerk" is hihi zo leuk dat commentaren van hem tijdens films.

Hier speelt hij graag met zijn keuken en met de pop (een pop die voor mij gemaakt was door mijn oma) die hij beebie noemt. Krijgt zelfs een luier en tandemvoed bij mama :') . Blokken van een pallet zijn de ideale blokken.

Zijn haar kam en was ik eigenlijk zelden. Dat zit gewoon altijd wel ok. Als zijn oren nat worden heeft hij erna altijd last van en zijn jaar lijkt niet vies te worden. Alleen als er enorm veel rotzooi wat er met water niet uitgaat dan pak ik shampoo van mijzelf.

Blij dat hij geen krullen heeft dan ;)
Schudden voor gebruik
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 23:49:37 #255
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173397045
Hier juist allemaal krullenkoppies (ikzelf ook) en ik doe er helemaal niks aan. (Ons soort) Krullen moet je met rust laten juist.
KuikenGuppy
pi_173399957
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 18:50 schreef Hupje het volgende:
Dat zeg je mooi, Franny.
(Mijn tuttebel opmerking was trouwens alleen bedoeld als snelle typering en niet de manier waarop ik naar dat kind kijk als leerkracht, dat wil ik nog wel even toevoegen.
Oh, dat vind ik wel fijn dat je dat nog even opmerkt. O+ . Merk dat ik me zoiets een ietsepietsje aantrek.

Gisteren hadden we het nog even over jurken en of jongetjes ook jurken kunnen dragen. Merkt ze heel terecht op: "Maar papa draagt toch ook nooit een jurk?" Om de vooroordelen de wereld uit te helpen, zal hij dus in een jurk moeten. *O* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173400634
Een King Louie dan maar!
pi_173400716
Maar leer je daarmee dan niet weer aan dat papa iets aan moet trekken wat hij niet wil, puur omdat iemand dat even van hem verwacht? ;)

Wij zijn hier niet mee bezig en gaan dat ook niet. Ik wil mijn kinderen meegeven dat iedereen zichzelf moet zijn en verder maakt het niet uit. Twee moeders hebben is ook anders, net als wanneer iemand een identieke tweelingzus heeft. Zolang daar geen waardeoordeel aan gehangen wordt vind ik het prima!

Qua speelgoed hebben we veel Duplo, puzzels en toettoet. Poppen ga ik niet zelf introduceren en Barbies probeer ik ook te weren (bij zoon én dochters), puur omdat ik dat zelf stom speelgoed vind. En de Disney prinsessenserie gruwel ik van. Maar als ze het echt zelf leuk gaan vinden komt het er toch wel.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_173400975
Hee even tussendoor jongens, hoe zat het ook alweer met luieruitslag? T kakt momenteel zo'n 7 keer per dag en hij is helemaal rood en schraal (tandjes?) En gilt nogal erbarmelijk bij het verschonen.. hij is mobiel dus naakt laten rondlopen is niet echt een optie.. ik ben bij elke verschoning met zinkzalf aan het smeren. Wat kan ik nog doen? Echt diarree is het niet, maar wel zurig.
pi_173401017
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 10:51 schreef Crumpette het volgende:
Hee even tussendoor jongens, hoe zat het ook alweer met luieruitslag? T kakt momenteel zo'n 7 keer per dag en hij is helemaal rood en schraal (tandjes?) En gilt nogal erbarmelijk bij het verschonen.. hij is mobiel dus naakt laten rondlopen is niet echt een optie.. ik ben bij elke verschoning met zinkzalf aan het smeren. Wat kan ik nog doen? Echt diarree is het niet, maar wel zurig.
Maīzena?
No one can make you feel inferior without your consent - Eleanor Roosevelt
pi_173401056
In een badje met maizena laten zitten/spelen Crumpette
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_173401529
Ik loop zo achter,pagina 4 maar daar gaat het over boeken en 3e verjaardag. Boeken kopen we maar wat minder. Verhalen zijn bij ons vaak na paar keer niet meer leuk, wel schuif boeken, en flapjes, nu ook over waarom vragenboek bij Kruidvat gekocht met flapjes! Verder elke week naar bieb werkt beter voor ons. We lezen elke ochtend een uur lang boekjes. Verhalen zijn nu vooral in, boeken vanaf 4 jaar.

3e verjaardag wordt bij ons hubelino, en Märklin myworld treinen baan die bij de baan van mijn man kan want geen plastic rails hebben we gelukkig. Wij geven een Batavus fiets 16 inch zonder zijwielen.
Spelletjes komen we in om, maar hoe ouder hij wordt hoe meer leuk spul er geschikt is. Snuffie hup is grote hit, Haba lotto Lilli, maar memory is dan weer helemaal zijn ding niet, net als Domino. Max 6 stukjes puzzel en dan moet ik helpen en Duplo kan hij alleen toren bouwen, meer niet. Klimmen is nu helemaal zijn ding, altijd maar klimmen.
pi_173401870
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 10:51 schreef Crumpette het volgende:
Hee even tussendoor jongens, hoe zat het ook alweer met luieruitslag? T kakt momenteel zo'n 7 keer per dag en hij is helemaal rood en schraal (tandjes?) En gilt nogal erbarmelijk bij het verschonen.. hij is mobiel dus naakt laten rondlopen is niet echt een optie.. ik ben bij elke verschoning met zinkzalf aan het smeren. Wat kan ik nog doen? Echt diarree is het niet, maar wel zurig.
Zinkolie! Van Dr Swaab. Topspul. Is echt anders dan zinkzalf, droogt meteen goed in. Wit potje.
pi_173401909
Dank voor de tips! O+ ik heb mijn man op expeditie gestuurd voor zinkolie. Net met maizena geluierd maar ik hoor alweer geknetter. :X
pi_173401935
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 10:51 schreef Crumpette het volgende:
Hee even tussendoor jongens, hoe zat het ook alweer met luieruitslag? T kakt momenteel zo'n 7 keer per dag en hij is helemaal rood en schraal (tandjes?) En gilt nogal erbarmelijk bij het verschonen.. hij is mobiel dus naakt laten rondlopen is niet echt een optie.. ik ben bij elke verschoning met zinkzalf aan het smeren. Wat kan ik nog doen? Echt diarree is het niet, maar wel zurig.
Schoonmaken met hydorfiel washandje met water met een scheutje olie (liefst zonder parfum ed, ik heb van Balneum) ipv met luierdoekjes.
En dan zalf erop. Bij W. werkt alles met zink voor geen meter, ik zweer bij de babyzalf van bepanthen.
pi_173402629
Maizena idd, en ik had schrale troost maar dat verkopen ze niet meer.
pi_173402884
We hebben net eindelijk de zand- en watertafel die Ketel in juni voor zijn verjaardag kreeg in elkaar gezet. En hij vindt het heerlijk! Ik heb eindelijk een echte vieze peuter, onder het zand, stiftstrepen en koekkruimels O+ O+ O+
pi_173403355
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 12:12 schreef Crumpette het volgende:
Dank voor de tips! O+ ik heb mijn man op expeditie gestuurd voor zinkolie. Net met maizena geluierd maar ik hoor alweer geknetter. :X
Baking soda in bad, een klein koffiekopje vol. Sterkte!
pi_173403493
Ah Luna, dat klinkt heerlijk O+
En luieruitslag is zo stom vind ik; maizena was hier ook altijd tha bomb, maar mijn meisje heeft nogal een gevoelige huid dus het is meermaals echt stuk geweest :X Ik geloof dat je als het zover is ook beter geen zalfjes kunt doen vanwege het openliggen. Hopelijk komt het bij jullie niet zover Crumpette.
Mijn meisje heeft de duplo herontdekt (want dreumes is nu driftig aan het bouwen geslagen): ze bouwt waterdraken met knopjes voor vuur en water. Ik sta dus regelmatig in de fik tot ik geblust wordt :P
Ik zag pas van lego een speltip en heb dat met haar gedaan en dat vond ze ook super: een paar blokjes in verschillende kleuren op elkaar zetten, even laten kijken en dan na laten bouwen. Supergrappig!
pi_173404532
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 augustus 2017 12:13 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Schoonmaken met hydorfiel washandje met water met een scheutje olie (liefst zonder parfum ed, ik heb van Balneum) ipv met luierdoekjes.
En dan zalf erop. Bij W. werkt alles met zink voor geen meter, ik zweer bij de babyzalf van bepanthen.
Grappig Bepanthen werkte hier echt voor geen meter, werd alleen maar vuriger
Maar ik ben zelf ook nogal allergisch aangelegd en kan niet tegen bepanthen...

Ik werkte alleen met sudo en verder continu verschonen. Heb van alles getest maar dat ging het beste.

Blij dat ik van de luiers af ben
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')