abonnement Unibet Coolblue
pi_173339700
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 11:19 schreef Minarosa het volgende:
Hier peuter voor zijn tweede jaar ook al aangemeld voor BSO.

Qua boeken zijn alles met mooie illustraties hier favoriet, dan kan hij alles (proberen te) benoemen. Oh ja en boeken met geluidknopjes }:|
Tip: boekjes uit de paco serie. Bijv. Paco en het orkest. Dat is met heluidsknopjes, maar dan wel mooie muziek.
pi_173342126
Away, ik wil daar graag ook reëel in zijn. Voedselallergie is lastig als je er niet mee bekend bent. Als mensen hun best doen, vind ik het al fijn. En gelukkig is J geen epipen-geval, het is hooguit heel vervelend. Daarom hebben we op zijn sos-armbandje ook niks over zijn allergie gezet. Liever dat ze hem met goede bedoelingen kalmeren met een softijsje als hij kwijtgeraakt is, de rest overleven we dan ook wel weer.
Maar het is wel een stukje loslaten en dat vind ik stiekem nog wel lastig :X
De nacht ging verder gelukkig prima en vandaag gaat het weer een stuk beter.

Leuke boekentips hier! Wij lenen momenteel toevallig steeds een 'prentenboek van het jaar' en die zijn leuk. We hebben er een geitje bij is J's favoriet. Verder vind ik de verhalen van Anton heel goed passen bij zijn belevingswereld nu.

Ach die O. Het is ook spannend, voor het eerst naar de opvang. Hopelijk went hij snel en krijgt hij het naar zijn zin.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 14:13:32 #203
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173342645
Loslaten is idd moeilijk! Het komt hier steeds vaker voor dat N gewoon wegrent om te gaan spelen. Sta ik dan 'nou doei he'.

Vandaag op de nieuwe opvang (vrije school) ook. Ze ging gelijk spelen met de andere kindjes terwijl man en ik met de leidster praatten. Volgende week echt wennen, hopelijk gaat dat goed.

Boeken vindt N momenteel weinig aan :{ Ik vraag wel steeds of ze het wil, maar vijf minuten is lang zat. Ik heb dus geen tips, maar jullie tips klinken goed!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173344963
Hier ook een boekenfanaat, ongelofelijk! Ze kan soms serieus gewoon een kwartier of een half uur in een boekje zitten bladeren op de bank O+
Nooit op de momenten dat je het juist wilt uiteraard hè? :') Het blijft een peuter :{w ;)

Onthouden die van jullie alles ook zo goed? We hebben een stapel boekjes van de bieb liggen die ze dus allemaal voor het eerst ziet/hoort. En bij de tweede keer voorlezen praat ze echt al halve bladzijdes mee :o
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173347888
N.'s geheugen is beter dan dat van mij Twist, dus klinkt bekend. :Y

Saskia, N. heeft ook een periode gehad (een maand of zo) waarin ze nauwelijks wilde lezen. Ze was daarvoor ook echt een boekenwurm en nu weer gelukkig. Ik vind het zo leuk. O+

Ze heeft sinds deze week voor het eerst moeite met de baby. L. tijgert nu enorm snel alle kanten op en vooral achter N. en haar speelgoed aan. N. zoekt dan weer een rustig plekje om te gaan lezen of spelen, maar dan is L. binnen tien tellen weer bij haar. :D Ik zal eens polsen of ze het leuk vindt eens zelf rustig op haar kamer te gaan spelen. Ze is dan wel gelijk zo groot. :'(

Vandaag ging ik met mijn moeder, N. en L. naar een braderie hier in de buurt. L. ging in de draagzak en N. het eerste stuk daar naartoe in de wagen. L. schreeuwde echter moord en brand, dus na tien minuten liet ik N. maar lopen en legde L. in de wagen. L. viel na een tijdje in slaap, maar N. was na tig keer op het springkussen, een paar rondjes in de draaimolen en alle indrukken van de kleedjesmarkt ook helemaal kapot en wilde alleen nog op mijn arm. Het was nog zeker 20 minuten teruglopen, maar ze kon echt niet meer. Ik heb haar toen in de babyvariant van de Kokadi draagzak naar mijn moeders huis gedragen, kon nog best. :D
pi_173348244
Noteert alle boekentips, leuk!
Hier ook Hubelino van Ali, prima spul.

Vandaag de hele dag in de tuin doorgebracht. Goede vriendin kwam langs met peuter en baby. Was erg gezellig en die 2 mannetjes spelen altijd leuk samen. Kortom geslaagd dagje in de zon :)
pi_173349139
Omdat J weer vond dat hij te groot is voor een middagdutje, zijn we nog even bij de kindervakantieweek gaan kijken. J durfde helemaal zelf van de stormbaan te glijden :o en toen ik hem wilde tillen zodat hij niet in het vieze water zou komen, mocht dat niet, want hij wilde 'in het zwembad daar, net als de grote kinderen!' O+ :')

Boeken letterlijk navertellen: check!

Selvaria, kan N niet aan de eettafel spelen bijv, dan kan L er niet bij en is iedereen wel gezellig bij elkaar?
pi_173350700
Lucas is qua boeken superfan van alles van Vos en Haas (en wij vinden het ook leuk om voor te lezen). En voor stoere meisjes en rollenpatroonbevestigende jongens: slaap maar fijn bouwterrein O+ Leest ook heel lekker in cadans
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_173350823
Qua boeken hebben wij een paar favorieten die vrijwel dagelijks gelezen worden, "Wie heeft er op mijn kop gepoept", "Kom uit die kraan", "de Gruffalo" en "het kind van de Gruffalo". Die laatste twee kent vooral S uit zijn hoofd, slimpie.
Mochten jullie kindjes de Gruffalo leuk vinden, dan is de theatervoorstelling van de Gruffalo ook echt een aanrader, T en S hebben daar echt drie kwartier lang zitten genieten.
Toevallig zei de juf van het kdv vandaag dat het haar opviel dat T en S zo van (voor)lezen houden. Ze zitten tot nu toe als ik ze kom halen bij het nieuwe kdv elke keer in de leeshoek. O+
pi_173356033
Ja JM, dat is een favoriet van B. Het gaat ook in canon want hij praat hem volledig mee ondertussen. 'Slaap maar fijn bouwterrein!' en nu met zijn nieuwe bouwterrein behang zwaait er even naar. :D

Mijn vrouw leest ook veel voor uit Annie MG Schmidt boeken, die vindt B ook erg leuk.
pi_173356121
Mee eens trouwens dat Jip & Janneke soms echt tenenkrommend is. Ik paste de tekst soms zelf aan. Er is zo'n verhaaltje waarin Jip roept dat afwassen stom is en niet voor jongens maar voor meisjes en zo. En daar maakte ik dan iets anders van. I vond Jip & Janneke een tijdje leuk, maar nu pakt ze het eigenlijk nooit meer.

Niet dat het iets uitmaakt verder, want ze komt nu ongeveer dagelijks met uitspraken als: 'jongens huilen niet' 'jongens mogen geen jurken dragen' etc. Het zal wel beetje horen bij het ontdekken van het jongens/meisje gebeuren. Bij die eerste uitspraak ging ik er tegenin met: "Papa huilt ook wel eens hoor." "Maar ik heb papa nooit zien huilen mama".
Moest papa natuurlijk even ter plekke laten zien dat hij wel degelijk kan huilen. :D .

Selvaria, I speelt ook sinds een half jaar ongeveer af en toe alleen op haar kamer. Het is ontzettend leuk om dan te horen hoe ze aan het kwebbelen is tegen haar poppen en in zichzelf aan het praten is. Ik vind het heel fijn en ook gezellig. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173356722
oh ja, sommige zinnen over écht voor meisjes of voor jongens in Jip en Janneke pas ik ook wel eens aan. Maar op het genderspecifieke na zijn de verhaaltjes toch wel leuk.
De kleuter heb ik wel eens uitgelegd dat daar vroeger soms verschil in werd gemaakt, maar dat dat nu niet zo is (naar aanleiding van liedje: "al die willen te kaapren varen, moeten mannen met baarden zijn") Toen wilde ze weten waarom je een baard moest hebben dan en dat ze t niet eerlijk vond omdat meisjes geen baard krijgen, toch mama? uitgelegd dat tegenwoordig iedereen naar de kaap mag varen en vroeger dus niet.

Hier trouwens nog helemaal geen gedoe over wat voor jongens of meisjes zou zijn. Zowel de kleuter (meisje bijna 5) als de peuter (jongen bijna 3) heb ik er nog nooit over gehoord verder. En ze spelen allebei met auto's en hebben allebei wel eens een jurk aan. (ok L heeft alleen af en toe thuis een jurk aan omdat hij W's roze paddenstoelenjurk zo ontzettend mooi vind).
pi_173357225
Jip en Janneke ben ik mee gestopt, ik was alleen maar woorden aan het wijzigen had ik het idee en zelfs de inhoud. 1 verhaal over de zomer dat Jip stout was omdat hij niet ingesmeerd wilde worden en dus verbrand was. Er zijn genoeg andere leuke boeken :)

B vindt het boek van Jochem Meyer ook erg leuk: de wereld van de Gorgels.
pi_173357937
wat is er mis met dat verhaal over de zomer dan? Gewoon nieuwsgierig..
ik zie daar namelijk geen probleem eigenlijk.. misschien mis ik iets?

Maar dat jongens meisjes gedoe is idd behoorlijk ergerlijk. (en soms gaat t in jip en Janneke wél goed trouwens. Bijv. in het verhaal dat jip vind dat meisjes geen stationschef kunnen zijn, want dat heeft hij nog nooit gezien. Dan zegt moeder dat zij dat wel eens gezien heeft en het dus wél kan. Dat lijkt me wel aansluiten bij de belevingswereld want zulke uitspraken komen ze natuurlijk wel tegen..)

[ Bericht 6% gewijzigd door watmoetikkiezen op 24-08-2017 11:08:59 ]
pi_173358054
quote ipv edit..

oh en W en L zijn plotseling fan van "Stickman" van de zelfde schrijvers als van de gruffalo.
Ze kwamen er in de bieb mee aanzetten en hij is ook echt in het engels. L (peuter) vindt het helemaal prima als ik m gewoon in het engels voorlees, W (kleuter) wil dan wel tussendoor vertaling. Ze kunnen beide overigens erg weinig engels, want we kijken niet zoveel filmpjes en ze horen het gewoon niet zo veel.. ondanks dat vinden ze het dus erg leuk. Het rijm loopt ook wel heerlijk soepel..
(enige nadeel vind ik dat op t eind de kerstman op de proppen komt en wij daar gewoon echt niet aan doen. Maar heb maar uitgelegd dat sinterklaas niet naar alle landen gaat en de kerstman in andere landen hetzelfde doet als sinterklaas hier).

[ Bericht 73% gewijzigd door watmoetikkiezen op 24-08-2017 11:14:14 ]
  donderdag 24 augustus 2017 @ 12:19:26 #216
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_173359543
*Schrijft mee met alle cadeau- en boekentips*

Wij willen voor Vv een wereldbol/globe kopen/vragen voor zijn verjaardag :Y

Het favoriete boek is hier "Lente, Zomer, Herfst, Winter"

D'r zit een gat in het boek waar je de uil doorheen ziet.. en dan komen er steeds meer dieren bij (ook deels uitgesneden). Hele mooie illustraties en de tekst is ook O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_173359982
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 09:55 schreef watmoetikkiezen het volgende:


Hier trouwens nog helemaal geen gedoe over wat voor jongens of meisjes zou zijn. Zowel de kleuter (meisje bijna 5) als de peuter (jongen bijna 3) heb ik er nog nooit over gehoord verder. En ze spelen allebei met auto's en hebben allebei wel eens een jurk aan. (ok L heeft alleen af en toe thuis een jurk aan omdat hij W's roze paddenstoelenjurk zo ontzettend mooi vind).
Het beste vriendje van I draagt op het kdv wel eens een jurk, dat ziet ze ook gewoon. Maar ik denk toch dat de kinderen onderling op het kdv het hierover hebben en kennelijk hebben ze met elkaar toch al wat stereotyperingen opgepikt. I is zich ook wel echt bewust nu van dat ze een meisje is.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173360077
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 12:19 schreef Radyhyn het volgende:
*Schrijft mee met alle cadeau- en boekentips*

Wij willen voor Vv een wereldbol/globe kopen/vragen voor zijn verjaardag :Y

Het favoriete boek is hier "Lente, Zomer, Herfst, Winter"
[ afbeelding ]
D'r zit een gat in het boek waar je de uil doorheen ziet.. en dan komen er steeds meer dieren bij (ook deels uitgesneden). Hele mooie illustraties en de tekst is ook O+
Dat is idd een heel mooi boek! Wij hebben 'm ook.

Ik vroeg laatst in de speelgoedwinkel of ze stickerboeken hadden.
"Voor jongens of voor meisjes?"

Echt, ik wist niet dat stickers in vagijn/piemel stoppen een ding was!

En zo niet- alsjeblieft zeg 😭
pi_173360113
Oh ok, laat ik het nuanceren. Ze hebben het er af en toe wél uitgebreid over wie er al dan niet een piemeltje heeft en dus jongen of meisje is. En ook dat W wél en L géén borsten krijgt later. Dus wie jongen of meisje is dat weten ze wel..
Maar over dat jongens of meisjes bepaald gedrag zouden moeten laten zien en andere dingen leuk zouden moeten vinden, dáár heb ik ze echt nog nooit op betrapt. (misschien omdat ik een vrij jongensachtig meisje heb en een meisjesachtig jongetje)

en die stickers is raar ja. Maar ook wel handig. Want die die voor meisjes bedoeld zijn zijn meestal zó tenenkrommend roos/paars/glitter/prinsessen/lelijk dat je beter voor zowel de meisjes als de jongens beter neutrale of jongens dingen kunt kopen.. (ok, de écht voor jongens bedoelde zijn soms ook verschrikkelijk)

[ Bericht 13% gewijzigd door watmoetikkiezen op 24-08-2017 13:00:22 ]
pi_173360329
I wijst uiteraard de roze prinsessenstickers meteen aan als degene die ze moet hebben. Mijn vriend en ik hadden het gisteren over een nieuwe bank. Roept zij meteen: krijgen we een nieuwe bank? Nemen we dan een roze? Ik wil een roze!

Nouja, goed, niets aan te doen, ik heb een meisjemeisje. 😅
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173360861
Maar toch is dat gek, vind ik. Ik houd niet zo van de term "meisjemeisje", want wat versta je daaronder?

O houdt erg van knutselen, speelt met poppen, houdt van jurken een nieuwe schoenen. Maar niet van roze en wel van blauw. Niet van prinsessen, wel van voertuigen.

Ik vind het zo jammer dat er door de markt zo vreselijk op die gender-stereotypes wordt ingespeeld. Het is toch idioot dat je piemel of vagina er kennelijk toe doet in de fukkings speelgoedwinkel?! Dat mensen met auto'tjes aankomen bij S' geboorte, puur vanwege het feit dat ie een piemel heeft.

/rant
  donderdag 24 augustus 2017 @ 13:36:55 #222
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173361051
Maar is het dan niet gewoon aan ons om ze te leren dat ze mogen zijn hoe wat en wie ze willen ipv dit aspect van de huidige samenleving compleet te negeren/niet aan te leren?

Ik heb geen poppen in huis. Geen kinderwagen geen theeservies. Komt dat omdat ik jongens heb? Ja waarschijnlijk wel. Ze kregen speelgoed 'voor jongens' met verjaardagen etc van anderen, dat vonden ze mooi, dat hebben wij soms uitgebreid.

Doe je ze daar dan echt mee tekort? Ze hebben wel knuffels, daar popt Frans soms mee (op zn eigen brute manier) en V heeft een glitter tshirt (zon omdraai) omdat hij die mooi vindt. Hij kiest er bewust voor deze niet aan te doen naar de bso, omdat ik hem vertelt heb dat ze dan gaan roepen dat dat voor meisjes is. Niet erg en dat is niet waar, maar ze gaan het wel zeggen. Aan hem de keus (incl uitleg wat zn reactie kan zijn als hij wel zn glittershirt aan wil).

Feit blijft dat hoe mooi het ook zou zijn dat het los gelaten wordt, de wereld nog niet zo ver is. We kunnen mi voorvechters zijn om onze kinderen in te laten zien dat het onzin is, maar negeren of het zelfs uitbannen is mi wat ambitieus en zelfs onrealistich.

Dit speelt denk ik ook meer in mijn regio dan in de randstad. Ik moet de eerste jongen met manbun nog tegen komen. De eerste man woonachtig in de regio met een manbun ook btw.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173361134
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 11:02 schreef watmoetikkiezen het volgende:
wat is er mis met dat verhaal over de zomer dan? Gewoon nieuwsgierig..
ik zie daar namelijk geen probleem eigenlijk.. misschien mis ik iets?

Maar dat jongens meisjes gedoe is idd behoorlijk ergerlijk. (en soms gaat t in jip en Janneke wél goed trouwens. Bijv. in het verhaal dat jip vind dat meisjes geen stationschef kunnen zijn, want dat heeft hij nog nooit gezien. Dan zegt moeder dat zij dat wel eens gezien heeft en het dus wél kan. Dat lijkt me wel aansluiten bij de belevingswereld want zulke uitspraken komen ze natuurlijk wel tegen..)
Ik vond het erg vervelend om steeds te moeten vertellen dat Jip stout was en het zijn eigen schuld was dat hij verbrand was...aan een 3 jarig jongentje. Misschien ben ik een softie maar ik vond het niet leuk. En ik denk dan: genoeg andere boeken die ik wel leuk vind en B ook.
pi_173361440
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 13:25 schreef Roomsnoes het volgende:
Maar toch is dat gek, vind ik. Ik houd niet zo van de term "meisjemeisje", want wat versta je daaronder?
Ik houd er ook niet van, maar ik zie wel dat I heel typisch meisjesgedrag vertoont, ook als ik zie hoe ze met haar vriendinnetjes speelt. Het is allemaal rollenspel, 'vadertje-moedertje' (waarbij overigens één van de meisjes ook altijd prima het vadertje is), in vrijwel haar hele doen en laten zie ik het. Het spelen met poppen en knuffels, graag willen kleuren en veel aandacht/concentratie kunnen opbrengen voor zulke dingen, voortdurend dansen en draaien voor de spiegel, helemaal uit zichzelf komen met roze als haar lievelingskleur (haar vriendinnetjes hebben allemaal andere lievelingskleuren), de aantrekkingskracht van alles met roze, glitter etc, geen of weinig interesse voor auto's en bouwwerken. Het valt me vooral ook op als ik in de buurt ben van jongetjes van haar leeftijd (bijvoorbeeld vorige week bij Fazz, en de oudste van Crumpette), die spelen echt anders. Het is niet zo dat één van de hierboven genoemde speeldingen nu puur alleen meisjesachtig is, maar het is het totaalplaatje denk ik.

Overigens hebben een aantal jongetjes bij I in de peutergroep op het kdv dus wel lang haar, staartjes en 'manbuns'. Ik ken bijna alle ouders ook wel, en dat zijn ook niet de types die hun kinderen in een hokje gaan duwen wat dit betreft. Maar ja, het is denk ik wel zo dat al heel jonge kinderen echt al vrij veel oppikken. I kijkt bijvoorbeeld vaak naar Barbapapa en daar zit een aflevering in dat gaat over of meisjes mee mogen doen met iets dat typisch alleen voor jongens zou zijn. Dat wordt dan bekritiseerd, maar dan is er wel meteen iets duidelijk gemaakt. Ook bij Peppa Pig zag ik eens een aflevering waarbij het 'de jongens' tegen 'de meisjes' was. Het zit gewoon overal. Ik denk ook wel dat je het beter kunt benoemen en bespreken, dan dat je het als gespreksonderwerp probeert te vermijden. Zelfde met verschillen tussen mensen in huidskleur e.d. Daar praat ik met I ook heel open over, omdat zij in haar omgeving veel mensen met verschillende huidskleuren tegenkomt. Of bijvoorbeeld over het feit dat een aantal leidsters op haar kdv hoofddoeken dragen. Daar had ze zelf ook een vraag over.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173361571
Over de jongen-meisje discussie....ik gooi olie op het vuur misschien, maar meisjes en jongens zijn anders. De verschillen zijn soms minder groot, soms groter, afhankelijk van het specifieke karakter. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en natuurlijk is het niet zo zwart-wit.

Het zou mij echt helemaal niets kunnen schelen als B alleen maar poppen wil hebben maar hij is stapelgek op auto's en uiteraard nog steeds graafmachines. Hij speelt op het KDV alleen met jongens en is energiek en redelijk wild.
Wij hebben 2 nichtjes en die zijn echt wezenlijk anders in ontzettend veel. Ze voldoen aan het stereotype beeld zogezegd en B ook.

Mijn vrouw staat voor de klas (groep 7) en heeft de afgelopen 2 jaren 20 jongens en 4 meisjes in de klas gehad. Daardoor heeft ze meerdere workshops gehad in gedrag bij met name jongens en dat heeft onze ogen wel geopend zeg maar.

En dat zeg ik...vrouw....die vroeger alleen maar voetbalde, geen poppen had, wel auto's en die samen is met een andere vrouw die in bomen klom en voetbalde. Wij zijn de uitzonderingen en toch geloof ik in het algemene beeld dat jongens en meisjes in gedrag en denkwijze anders zijn.
Je behandelt ze daardoor niet anders (tenminste ik niet), maar je kan er niet volledig omheen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')