abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 12 september 2017 @ 06:57:42 #276
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173725443
registreer om deze reclame te verbergen
Ik lees veel enthousiasme en een doordacht plan. De voortvarendheid vind ik erg aanstekelijk! Je ziet de directe voordelen van die benedenverdieping met slaap- en badkamer en die zijn belangrijker dan een 'ja maar wat nou als...'

Lijkt me best prettig om die verbouwing op de benedenverdieping te hebben en dan gewoon naar boven te kunnen om te wonen, koken, badderen en slapen. Dat je dat niet temidden van de zooi hoeft te doen. En slapen aan de tuin: tja, het is al een anders dan anders woning omdat je woont en kookt op de eerste verdieping.

Leuk, leuk, leuk. :)
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 september 2017 @ 06:58:49 #277
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173725447
quote:
14s.gif Op maandag 11 september 2017 20:02 schreef Seven. het volgende:
Uiteindelijk heb ik dus geen opknapper gekocht, maar stiekem toch een flinke verbouwing in de planning.

Het huis is dus eigenlijk zo ingedeeld dat verdieping 1 en 2 al een compleet huis zijn met 3 slaapkamers. De begane grond is alleen maar bonus. En de 'tuinkamer' is momenteel eigenlijk loze ruimte, de hele begane grond is vooral handig voor mensen die een thuis praktijk hebben. De raampartij in de tuinkamer is nog origineel volgens mij, enkel glas en dus moet die vervangen worden. Ondertussen is de badkamer boven wel echt verouderd en die moet dus ook zeker gebeuren.

Mijn woonwensen:

- Goede werkplek (begane grond voorkant)
- Aparte TV kamer (begane grond voorkant)
- Master suite met eigen badkamer en inloopkast (begane grond achterkant)

En al deze dingen gaan we op de begane grond realiseren. Dus daar gaat het geld straks naartoe. De achterkant wordt het slaapvertrek. De reeds omgebouwde garage wordt mijn thuiswerkplek en hier komt ook een chille bank voor het TV kijken te staan. Ik zal deze ruimte 1-2 dagen per week gebruiken, op termijn 3 dagen vermoed ik. Eigenlijk is het enige dat aan deze ruimte gaat gebeuren de vloer, verder is het een kwestie van schilderen en leuk inrichten.

Huidige plattegrond:

https://www.funda.nl/koop(...)raat-86/#plattegrond

Van de badkamer boven hebben we nog geen tekeningen gemaakt, alleen kostenplaatje.
Maar de douchebak komt eigenlijk precies daar waar de vaste kast nu ingetekend is.

FASE 1 - Begane grond

- Slopen
- Toilet kwartslag draaien
- Bestaande leidingen gebruiken om de badkamer in de ruimte erachter aan te leggen
- Gevel vervangen voor schuifpui
- Terras onder het balkon ophogen (met beetje afschot), zelfde hoogte als vloer binnen
- Gietvloer leggen op de hele eerste verdieping (mogelijk inclusief het terras!)
- Als de vloer ligt, dan kan eventueel mijn home office al ingericht worden
- Muurtje bouwen in slaapkamer om daarachter de inloopkast te maken
- Electra aanleggen
- Badkamer installeren
- Stucen (sowieso uitbesteden!!)
- Plafond herstellen
- Inloopkast inrichten (simpel Ikea systeem)
- Slaapkamer inrichten
- Vlonderplanken eraf schroeven en balkon waterdicht maken onder planken + regenpijp

FASE 2 - Badkamer op de 2e verdieping opknappen
- Slopen
- Wasmachine aansluiting in de vaste kast op 1e verdieping achter de keuken
- Douchen op de plek waar de wasmachine stond dus warm water leiding verleggen
- Tegelen
- Installeren badkamer

En hier is dan het bouwbudget van om en nabij 15.000 euro op. Dit bedrag is gebaseerd op:
- Laten leggen van de vloer (hierop kunnen we 1500 euro besparen als we besluiten zelf te doen, mijn zwager kan dit zelf)
- 10% onvoorziene kosten ingecalculeerd
- Gloednieuwe schuifpui (we zijn flexibel in de maatvoering en dus kun je met 'verkeerd ingemeten' of een tweedehandsje al gauw een paar honderd euro besparen).
- Geen dure badmeubelen
- Veel zelf doen

Risico: stel dat mijn vriend er de brui aan geeft, dan zal ik al het materiaal alvast moeten kopen (bouwbudget moet nu eenmaal binnen x termijn uitgegeven en gedeclareerd zijn). En dan zal ik maand voor maand mankracht in moeten huren en veel zelf moeten leren. In dat geval zou het wel lang kunnen gaan duren maar dan nog kan ik comfortabel leven.

FASE 3 - de bonusjes die best tot 2019 kunnen wachten en waar ik voor ga sparen
- Schuttingen vervangen
- Terras onder balkon inrichten met hangstoelen (kunnen aan het frame hangen) en ontbijt zitje
- Betere beplanting in de tuin
- Waterwerkje over de hele lengte van de tuin inclusief
- Bovenkastjes van de keuken eraf slopen, muur erachter gladmaken (ik haat bovenkastjes en echt overkill aan kastruimte voor mij) en een mooie plank er voor in de plaats.
- Wie weet, nog een keer de keukendeurtjes vervangen

Waar is geen geld voor:
Inrichten. Maar tussen mijn vriend en mijzelf hebben we eigenlijk alles behalve een kledingkast en ik heb nog geen bureau voor thuiswerkplek maar tegen dergelijke dingen loop ik altijd aan (ik ga er dan ook niet naar op zoek, ik kan best een maand of wat aan de keukentafel zitten en ik heb bepaald geen exorbitante wensen).

De tekening van het eindresultaat:
VQwrhK7.png
Wat voor kosten schat je voor de gevel vervangen? Ik zie op je tekening dat de schuifpui er komt, maar aan de zijde van de walk in closet zul je ook een raamoplossing moeten maken. Aan de ene kant een muur? en een raampje? Ik hoop dat je goed kunt inschatten welke kosten dit zijn zodat je je later niet verkijkt in je bouwdepot en je plannen zal moeten wijzigen.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  dinsdag 12 september 2017 @ 07:00:05 #278
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173725451
-

[ Bericht 100% gewijzigd door monsterd. op 12-09-2017 07:59:17 ]
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  dinsdag 12 september 2017 @ 15:53:30 #279
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173732717
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 06:57 schreef Lienekien het volgende:
Ik lees veel enthousiasme en een doordacht plan. De voortvarendheid vind ik erg aanstekelijk! Je ziet de directe voordelen van die benedenverdieping met slaap- en badkamer en die zijn belangrijker dan een 'ja maar wat nou als...'

Lijkt me best prettig om die verbouwing op de benedenverdieping te hebben en dan gewoon naar boven te kunnen om te wonen, koken, badderen en slapen. Dat je dat niet temidden van de zooi hoeft te doen. En slapen aan de tuin: tja, het is al een anders dan anders woning omdat je woont en kookt op de eerste verdieping.

Leuk, leuk, leuk. :)
Ja, ik heb er ook echt zin in! Op basis van mijn postgeschiedenis zou je het niet denken maar ik kan echt in no time een zinnig budget en planning uit de mouw schudden. Er zullen vast nog wel tegenvallertjes komen maar daar is wel ruimte voor. Gisteren het budget kloppend gekregen.

Een extra slaapkamer en badkamer is domweg waardevermeerderend. Ik zal de taxateur vragen rekening te houden hiermee, ben benieuwd of ik hiermee direct de kosten koper terug kan verdienen. Het zou allemaal niet kunnen zonder de trap van het balkon trouwens, dat zou betekenen iedereen via je slaapkamer naar buiten gaat, dat wil je niet. Dus de balkontrap is echt doorslaggevend geweest, zonder de trap had ik waarschijnlijk niet geboden want dan had er nog een paar duizend euro tegenaan gemoeten om de railing op het balkon te vervangen en een trap te plaatsen. En dan was het budget net niet toereikend voor de hele begane grond en de badkamer boven. En de minimale impact op het normale leven is was ook wel een bijzonder aangename bonus.

*O*
Resistance is futile.
  dinsdag 12 september 2017 @ 16:23:45 #280
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173733288
Vandaag heb ik besloten dat er in het terras onder het balkon een afvoer komt. Eerst hadden we het idee al afgeschoten want we gingen van 'vrijstaand bad in de slaapkamer' naar 'oh nee, toch beter een ensuite met douche want anders 2 trappen op elke ochtend' naar 'maar dan doen we toch gewoon een buitenbad op het terras'. Toen moesten we wel lachen om onszelf omdat na verloop van tijd zelfs hangende schommelbaden geopperd werden :') :+ waarop in alle vrolijkheid het idee afgeschoten werd. Maar ik heb besloten dat er wel gewoon een afvoer moet komen in het terras, zelfs al gebruiken we deze niet direct. Gewoon, omdat het kan (en omdat ik maar 4 maanden hoef te sparen voor een houtgestookte hottub dus deze overbodige luxe is binnen handbereik). Nog een manier om meer gebruik te maken van het terras onder het balkon. Qua materiaal kost het misschien een keer 100 euro. Het wordt alleen een ellende om de afvoer onder de kruipruimte op te hangen dus daar moet je dan wel een dagje voor rekenen. Maar de achtergevel gaat er al uit en dat is dan het moment om in het beton te gaan hakken. Aansluiting maken bij het toilet beneden (en even heel goed nadenken over wat er gebeurt als je doorspoelt terwijl je hottub leegloopt!). Als die hottub er niet komt, dan kan ik in ieder geval het terras schrobben met schoonmaakmiddel tot ik een ons weeg :+ .

Sfeerplaatjes!

Zo'n sfeertje maar dan helemaal tegen de buitenmuur dus geen opening aan beide kanten (en wat ik op de muur achter het bed wil hebben weet ik ook nog niet):

54ae8040a012524534f91a965d324041--closet-office-closet-space.jpg

Wakker worden en zoiets zien:

$_58.JPG

Even lekker chillen onder het balkon:

713c477e9be5d77ef7b15ebce8e55180.jpg

Gewoon wit meubeltje en veel lichtere tegels (of misschien wel acrylplaten!):

ensuite-bathroom-design-home-decoration-ideas-designing-photo-on-captivating-14.jpg

Het zithoekje in de TV kamer gaat ook wel nauw luisteren trouwens. Er zit een afvoer en dan neem ik aan dat er ook ergens een waterleiding naartoe ligt. Eigenlijk is zo'n kitchenette daar perfect voor:

c68a86e99b3c383b83d9bc5006857cd9--basement-kitchen-ikea-kitchen.jpg

Dit kost nog geen 200 euro en het betekent dat degene die beneden slaapt, zo naar het werk kan vertrekken zonder ook maar 1 stap de trap op te zetten. Het betekent ook dat je gewoon wat drinken uit de koelkast kunt pakken als je dan toch een keer film kijkt. Plus voor mijn thuiswerkdagen wel zo handig om koffie en thee voorzieningen te hebben in mijn kantoor.

En ik wil daar een wit verduisterend rolgordijn. Die doet dan tevens dienst als beamer scherm ^O^ .
Resistance is futile.
  dinsdag 12 september 2017 @ 16:31:40 #281
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173733491
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 06:58 schreef monsterd. het volgende:

[..]

Wat voor kosten schat je voor de gevel vervangen? Ik zie op je tekening dat de schuifpui er komt, maar aan de zijde van de walk in closet zul je ook een raamoplossing moeten maken. Aan de ene kant een muur? en een raampje? Ik hoop dat je goed kunt inschatten welke kosten dit zijn zodat je je later niet verkijkt in je bouwdepot en je plannen zal moeten wijzigen.
Locatie van het muurtje is een beetje afhankelijk van de breedte van de schuifpui. Daar waar de schuifpui ophoudt begint het muurtje zo'n beetje. Alles daarachter wordt dicht buitenmuurtje met een klein bovenraampje om wat licht in te laten maar wel dat hoekje te kunnen gebruiken (komt altijd van pas). Eerst had ik 2500 euro begroot maar een zoektocht op marktplaats toont aan dat wat ik zoek, voor 200-500 euro overal in Nederland afgehaald kan worden. En laat ik nu een trekhaak , leen aanhanger en een tankpas hebben. Uiteindelijk hebben we dit op 1000 euro begroot indien tweedehands. Ik kan er nog wel 500 bovenop gooien trouwens.. je brengt me aan het twijfelen! Eventueel kunnen we extra kosten daar bovenop nog weer op onvoorziene kosten gooien maar eigenlijk zou dat al vrij (te) vroeg in de verbouwing zijn.

Dan kunnen we er ook nog voor kiezen om mijn zwager aan het werk te zetten met de gietvloer en daar iets van 1500-2000 besparen. Ik denk dat hij best een dagje wil helpen aangezien ik voor zijn bedrijf al een paar jaar vertalingen doe (gratisj). En langs deze weg wil ik ook graag loodgieters en electriciens uitnodigen om gebruik te maken van mijn vertaaldiensten :P .
Resistance is futile.
pi_173768868
registreer om deze reclame te verbergen
Gefeliciteerd!
Ik ben stiekem blij dat je niet gaat opknappen :+
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173769502
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:18 schreef -Miauw- het volgende:
Gefeliciteerd!
Ik ben stiekem blij dat je niet gaat opknappen :+
Dank je! Maar stiekem toch een flinke verbouwing dus :P .
Resistance is futile.
pi_173769532
quote:
7s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:46 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je! Maar stiekem toch een flinke verbouwing dus :P .
Ja dat dacht ik wel _O-
Leuk, ben erg benieuwd naar het verloop.
Keep us posted *O*
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173769816
Ik kom er maar niet uit met deze ruimte (TV room en home office):

244_2160.jpg

Hier moet dus komen:
Bank
Bureau
Koelkast
Wasbak en kraantje
Koffiezet apparaat/waterkoker
Beamer (waarschijnlijk richten op het raam, wit verduisterend rolgordijn als scherm)

VQwrhK7.png

Ruimte is ongeveer 3m breed bij 4m diep. Hoe krijg je hier alles in zonder dat het extreem klein lijkt? Of wil ik gewoon teveel in 1 ruimte proppen? Ik dacht dus aan een multifunctioneel meubel onder het raam (maar 3 verschillende hoogtes als het dienst moet doen als TV meubel, bureau en aanrechtblad).

Suggesties?
Resistance is futile.
  donderdag 14 september 2017 @ 21:05:28 #286
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173779919
Zet een kleiner bankje neer, a la formaat slaapbankje ofzo en draai deze een kwartslag tegen de muur rechts. Dan heb je links ruimte voor een klein koelkastje.
Of de conclusie is inderdaad dat je teveel wilt in een ruimte. In dat geval zou ik voornamelijk voor de kantoorfunctie gaan. Je kunt straks in je woonkamer boven ook lekker relaxen.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  vrijdag 15 september 2017 @ 08:23:49 #287
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173786086
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 21:05 schreef monsterd. het volgende:
Zet een kleiner bankje neer, a la formaat slaapbankje ofzo en draai deze een kwartslag tegen de muur rechts. Dan heb je links ruimte voor een klein koelkastje.
Of de conclusie is inderdaad dat je teveel wilt in een ruimte. In dat geval zou ik voornamelijk voor de kantoorfunctie gaan. Je kunt straks in je woonkamer boven ook lekker relaxen.
Mijn vriend had een leuk idee dat hij zelf alweer afgeschoten heeft. Hij heeft een heel tof TV meubel met 3 vierkante blokjes aan elkaar. Hij zou daar een soort behuizing omheen kunnen maken van 180 hoog zodat de achterkant een whiteboard kan worden. Het hele gebeuren staat op wieltjes, overdag tegen de muur links en het whiteboard gebruiken. Als je TV wil kijken, rol je 'm gewoon een kwartslag met het whiteboard tegen het bureau zodat je aan de voorkant TV kunt kijken. Dan is de afstand tussen de TV en de bank ook niet zo groot. Maar wel lastig met kabels. Ik snap eigenlijk niet waarom hij dit heeft afgeschoten!

En je hebt gelijk, home office is belangrijker dan TV kamer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Seven. op 15-09-2017 08:29:05 ]
Resistance is futile.
  vrijdag 15 september 2017 @ 08:37:28 #288
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173786227
Ik heb het idee dat je tekening niet klopt, dat die werkkamer niet op de juiste schaal is getekend (of de meubels daarin niet).
  vrijdag 15 september 2017 @ 08:43:20 #289
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173786303
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 08:37 schreef Lunatiek het volgende:
Ik heb het idee dat je tekening niet klopt, dat die werkkamer niet op de juiste schaal is getekend (of de meubels daarin niet).
Ik ook, maandag gaan we mee met de taxateur en dan gaan we meten.
Resistance is futile.
  vrijdag 15 september 2017 @ 10:18:09 #290
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173787779
Nou ja, een bank van 3 meter lang is natuurlijk wel heel lang.... en zo te zien is deze op de tekening ook nog eens ruim een meter diep.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 15 september 2017 @ 10:55:42 #291
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173788400
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 10:18 schreef Leandra het volgende:
Nou ja, een bank van 3 meter lang is natuurlijk wel heel lang.... en zo te zien is deze op de tekening ook nog eens ruim een meter diep.
Yes maar je moet er dan ook met 4 man wel kunnen zitten *) .
Resistance is futile.
pi_173788966
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 september 2017 10:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Yes maar je moet er dan ook met 4 man wel kunnen zitten *) .
waarom dan niet gewoon in de woonkamer? Je kan echt een prima kantoorruimte er van maken, ruimte voor koelkast moet geen probleem zijn. Een waterpunt is dan wel heel handig, maar het is toch ook geen ramp om naar de keuken te lopen voor water?
Ik zou dus kiezen voor 1 functie: of kantoor of tv kamer. Je gaat anders eindigen met alles net niet.
*bijvoegelijk naamwoord* koe. Zwartwitgevlekt of roodbont?
  vrijdag 15 september 2017 @ 11:46:11 #293
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173789214
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 september 2017 10:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Yes maar je moet er dan ook met 4 man wel kunnen zitten *) .
Kun je dan niet gewoon een TV in de woonkamer ophangen? Lijkt me ook wel zo gezellig, als het toch een meerpersoonsaangelegenheid moet zijn.
Gebruik desnoods http://artcast.tv/ ofzo, dan lijkt het net alsof je geen TV maar een schilderij hebt hangen.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 15 september 2017 @ 12:04:24 #294
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173789569
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 11:32 schreef d.k. het volgende:

[..]

waarom dan niet gewoon in de woonkamer? Je kan echt een prima kantoorruimte er van maken, ruimte voor koelkast moet geen probleem zijn. Een waterpunt is dan wel heel handig, maar het is toch ook geen ramp om naar de keuken te lopen voor water?
Ik zou dus kiezen voor 1 functie: of kantoor of tv kamer. Je gaat anders eindigen met alles net niet.
Ik heb een hekel aan TV als focal point in de woonkamer (en dat is het altijd, hoe je het ook wendt of keert, je gaat niet je TV in een hoekje zetten zodat je er niet naar kunt kijken).

En koffiestation is wel degelijk een must op de begane grond, de woonkamer en keuken zitten op de eerste verdieping en ik ga niet op elke thuiswerkdag een keer of 6-7 de trap op en af. Goed voor mijn conditie maar domweg onpraktisch. Bovendien, door juist wl een kitchenette te installeren, kan ik 's morgens vanuit mijn bed onder de douche springen, aankleden, even ochtendnieuws kijken of krantje lezen met een kop koffie in de TV room (of misschien toch alleen home office), en dan naar mijn werk vertrekken zonder 1 keer de trap op te moeten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 11:46 schreef Leandra het volgende:

[..]

Kun je dan niet gewoon een TV in de woonkamer ophangen? Lijkt me ook wel zo gezellig, als het toch een meerpersoonsaangelegenheid moet zijn.
Gebruik desnoods http://artcast.tv/ ofzo, dan lijkt het net alsof je geen TV maar een schilderij hebt hangen.
Mogelijk zie ik me daar wel toe gedwongen, ontzettend leuk idee van die artcast wel.
Ik zit te denken.. misschien maar gewoon afscheid nemen van de TV en alleen nog maar via een beamer TV kijken, want ten slotte is dat gewoon een scherm dat ook dienst doet als gordijn (of juist een gordijn dat dienst doet als scherm).
Resistance is futile.
pi_173790365
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 september 2017 12:04 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb een hekel aan TV als focal point in de woonkamer (en dat is het altijd, hoe je het ook wendt of keert, je gaat niet je TV in een hoekje zetten zodat je er niet naar kunt kijken).

En koffiestation is wel degelijk een must op de begane grond, de woonkamer en keuken zitten op de eerste verdieping en ik ga niet op elke thuiswerkdag een keer of 6-7 de trap op en af. Goed voor mijn conditie maar domweg onpraktisch. Bovendien, door juist wl een kitchenette te installeren, kan ik 's morgens vanuit mijn bed onder de douche springen, aankleden, even ochtendnieuws kijken of krantje lezen met een kop koffie in de TV room (of misschien toch alleen home office), en dan naar mijn werk vertrekken zonder 1 keer de trap op te moeten.

[..]

Mogelijk zie ik me daar wel toe gedwongen, ontzettend leuk idee van die artcast wel.
Ik zit te denken.. misschien maar gewoon afscheid nemen van de TV en alleen nog maar via een beamer TV kijken, want ten slotte is dat gewoon een scherm dat ook dienst doet als gordijn (of juist een gordijn dat dienst doet als scherm).
of je richt een van de drie slaapkamers boven als tvkamer in, of maakt daar je thuiskantoor.
pi_173790764
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 12:50 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

of je richt een van de drie slaapkamers boven als tvkamer in, of maakt daar je thuiskantoor.
Nee joh, dan moet je de trap op.
Ik snap serieus niet waarom je dan zo'n huis koopt, maar goed.
*bijvoegelijk naamwoord* koe. Zwartwitgevlekt of roodbont?
  vrijdag 15 september 2017 @ 14:26:05 #297
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173792002
Ik zou er denk ik zoiets van maken:

dLMX3IX.png

Onderin de tekening het raam, dat je wilt verduisteren en dan gelijk als scherm wilt gebruiken.
Links daarvan in blauw de kitchenette, geen idee of dat daar kan ivm aansluitingen.
Links een grote werkkast met uitschuifbaar bureaublad. Dit is beter dan je monitor direct voor het raam plaatsen, want dan zit je altijd tegen het daglicht in te turen. Als je een comfortabele werkstoel neemt, kun je die ook gebruiken als tv-kijkstoel. Eventueel lager zetten en een poef erbij op je benen op te leggen.

Bovenin de tekening tegen de wand een (stellage) kast die hoog is en benedenin vrij. Daarin de beamer zetten. De bank op wieltjes, zodat je die onder de kast kunt rollen. Zit je te werken, dan staat de kast ook niet in de weg. Ik heb er nog een fauteuil in getekend, links, maar als het een mooie stoel (op wieltjes) is kun je die misschien ook uit de slaapkamer halen. Rechts, rond, een poef of iets dergelijks, eventueel zo'n loungetafeltje of ander bijzettafeltje, eventueel als extra zitplek te gebruiken of om je benen op te leggen.
De bank ver naar voren rollen, dan kun je daarachter ook nog gaan zitten (en kan de deur open).

Het idee van mij is dat je zelden echt met vier personen tv gaat zitten kijken - met de tv in de woonkamer kijken mensen al snel mee omdat het nu eenmaal de centrale ruimte in huis is, als ze ervoor naar beneden moeten blijven ze misschien liever boven hun eigen ding doen.
Nu heb je in de tekening twee vaste plekken op de bank en dan de fauteuil, de werkstoel en de poef voor extra kijkers. Eventueel nog wat van die fatboys erbij om kijkers op te laten hangen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lunatiek op 15-09-2017 18:48:05 ]
  zaterdag 16 september 2017 @ 06:27:15 #298
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173804181
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 12:50 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

of je richt een van de drie slaapkamers boven als tvkamer in, of maakt daar je thuiskantoor.
Hmm, dit is ook een optie, in de logeerkamer misschien.

quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 13:18 schreef d.k. het volgende:

[..]

Nee joh, dan moet je de trap op.
Ik snap serieus niet waarom je dan zo'n huis koopt, maar goed.
Voor de TV wil ik best de trap op en af want de TV gebruik ik zelden. Voor een kop koffie wil ik echter niet 6 keer per dag op en neer moeten.
Resistance is futile.
  zaterdag 16 september 2017 @ 06:28:57 #299
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173804184
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 14:26 schreef Lunatiek het volgende:
Ik zou er denk ik zoiets van maken:

[ afbeelding ]

Onderin de tekening het raam, dat je wilt verduisteren en dan gelijk als scherm wilt gebruiken.
Links daarvan in blauw de kitchenette, geen idee of dat daar kan ivm aansluitingen.
Links een grote werkkast met uitschuifbaar bureaublad. Dit is beter dan je monitor direct voor het raam plaatsen, want dan zit je altijd tegen het daglicht in te turen. Als je een comfortabele werkstoel neemt, kun je die ook gebruiken als tv-kijkstoel. Eventueel lager zetten en een poef erbij op je benen op te leggen.

Bovenin de tekening tegen de wand een (stellage) kast die hoog is en benedenin vrij. Daarin de beamer zetten. De bank op wieltjes, zodat je die onder de kast kunt rollen. Zit je te werken, dan staat de kast ook niet in de weg. Ik heb er nog een fauteuil in getekend, links, maar als het een mooie stoel (op wieltjes) is kun je die misschien ook uit de slaapkamer halen. Rechts, rond, een poef of iets dergelijks, eventueel zo'n loungetafeltje of ander bijzettafeltje, eventueel als extra zitplek te gebruiken of om je benen op te leggen.
De bank ver naar voren rollen, dan kun je daarachter ook nog gaan zitten (en kan de deur open).

Het idee van mij is dat je zelden echt met vier personen tv gaat zitten kijken - met de tv in de woonkamer kijken mensen al snel mee omdat het nu eenmaal de centrale ruimte in huis is, als ze ervoor naar beneden moeten blijven ze misschien liever boven hun eigen ding doen.
Nu heb je in de tekening twee vaste plekken op de bank en dan de fauteuil, de werkstoel en de poef voor extra kijkers. Eventueel nog wat van die fatboys erbij om kijkers op te laten hangen.
Ik zal deze eens bespreken met mijn lief! Fatboys: goed idee. Dat je zelden met 4 man kijkt... klopt ook!
Resistance is futile.
pi_173804270
Beamer/grote bank gewoon in de woonkamer met een "geheim" oprolscherm.

Tv met kleine bank (2 persoons) in de werkkamer en dan in een links/rechts opstelling.
.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')