abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173228598
registreer om deze reclame te verbergen
Hoi. Ik ben in december teruggekomen naar Nederland na 10 jaar buitenland. Ik woon momenteel bij mijn ouders thuis in de achterhoek en ik kan daar tot in de eeuwigheid blijven zitten als ik wil (huren). Maar ik wil niet huren, ik wil kopen. Ik wil een plekje dat ik helemaal eigen kan maken, waar ik zoveel muren weg kan breken als ik wil en waar ik de komende 10-20 jaar kan zitten want ik ben wel klaar met al die rondzwervingen.

Ik kan maar niet kiezen. Ik hink ontzettend op 2 gedachten. Of tenminste, ik weet wel wt ik wil. Maar ik weet ook dat ik dat niet alleen kan. Dus ik wil in dit topic eigenlijk alle perspectieven, de huizen waar ik voor val moet teveel aan gebeuren. Ik loop al ruim 10 jaar rond met een droom om zelf een verbouwing te doen. Mijn familie raadt mij aan alle kanten de opknappertjes af. Maar ik loop zelf dus niet warm voor niets dat geen opknappertje is.

Ik werk in Enschede maar ik weet 95% zeker dat aan het werken op deze locatie een einde komt. Ik werk sowieso al een week per maand op ons kantoor in Gothenburg en 1 dag per week thuis. Het is best denkbaar dat ik over een jaar (of misschien 2) nog maar 2 dagen per week op kantoor zal zijn en dan meer in het westen des lands.

Eisen/wensen:

In de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Voorkeur voor omgeving Apeldoorn want A1 en A50, centraal maar toch rust en de Veluwe. Deventer alleen A1 en veel tuig. Zutphen leuk maar ligt 20 minuten van de A1 en A50. En Zutphen is ook dicht bij mijn familie, wat wel weer een grote pr is. Ergens net buiten deze regio wil ik ook best overwegen trouwens. En Harderwijk zou ik voor het juiste huis ook doen want ook dat is centraal maar niet in de randstad. Dus randstad en oververhitte woningmarkt valt voor mij echt af.

Dorp of stad maakt me niet uit maar ik wil wel een grote en besloten tuin. Dus een rijtjeshuis valt eigenlijk al wel een beetje af. Daarom zit ik nu te azen op 2 onder 1 kap en hoekwoningen. Mijn grote droom is zwemvijver maar ik kan dat maar moeilijk verenigen met mijn kinderwens. Dus dan moet er volop ruimte zijn voor een trampoline.

Ik wil wonen in een gemeenschap waarin iedereen geaccepteerd wordt. Dus geen kleinzielige gemeentes met kleinzielige mensen die alles wat 'anders' is met de nek nog niet aan willen kijken.

Ik wil minstens 3 slaapkamers, liefst zelfs 4. En dat wil ik omdat ik toch wel een kleine wil op termijn. En ik heb baat bij een extra ruimte die dienst kan doen als thuiswerkplek.

Ik wil rustig wonen. Het huis moet wel heel mooi zijn wil ik dicht bij een spoorlijn of snelweg/doorgaande weg ga zitten, dat zou voor mij echt een compromis zijn.

Mijn vriend is wel heel handig en wil graag klussen. We gaan echter niet samenwonen omdat we elkaar pas een paar maanden kennen. Ik was ook niet van plan om mijn financin te delen met een man en de hypotheek zal dan ook volledig op mijn naam staan. Wel mag hij er wat mij betreft op termijn best wel bij in. Dus het moet ergens ook nog een huis zijn waar hij zichzelf wel ziet wonen, anderzijds mag het nu mijn keuzes niet benvloeden. Ik heb hele goeie hoop voor de toekomst met hem maar als hem of ons als stel iets overkomt, zit ik met een huis waar ik niet mee verder kan. Betekent dus ook dat ik een kluswoning zelf af moet kunnen maken (door het nodige uit te besteden natuurlijk). En dt betekent dus weer dat ik het in etappes moet kunnen doen. Dus een totale afgeleefde keet gaat 'm niet worden omdat je er dan in 1 klap teveel geld tegenaan moet gooien.

Budget: ik kan net over 200k lenen. Maar liefst zou ik al voor 175k klaar zijn. Ik snap ook dat ik ergens concessies moet doen dus hier zit de ruimte. Dus een kluswoning zou ik 160k voor neerleggen en 15k verklussen (en ja, dat worden dus Ikea badkamers en keukens).

Mijn filter op funda: max 200k, meer dan 250m2 perceeloppervlakte. Dat is nogal breed natuurlijk. Dus ik heb serieus meningen nodig van mensen die al geklust hebben, die zelf ook heel wat hebben geleerd, die zelf ook lang in de troep gezeten hebben. En her en der zal ik ook woningen posten die ik ga bekijken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Seven. op 18-08-2017 10:06:07 ]
Resistance is futile.
pi_173228658
Je vriend? Het is weer aan?

Verder raad ik je een opknapper enorm af als je er zelf geen verstand van hebt, zelf niet kan klussen en geen netwerk hebt wat gaat klussen. Dat levert alleen maar gezeik op.
En dan bedoel ik niet er een nieuwe keuken in laten jassen of de boel laten schilderen, maar echte verbouwingen.
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:39:09 #3
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_173228675
Dus iedereen geeft je het advies om niet zelf te gaan klussen, maar jij besluit dat toch te doen. Meld je gelijk even aan voor een leuk tv-programma ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_173228817
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:39 schreef RingBewoner het volgende:
Dus iedereen geeft je het advies om niet zelf te gaan klussen, maar jij besluit dat toch te doen. Meld je gelijk even aan voor een leuk tv-programma ^O^
En 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:46:04 #5
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228820
Kick jij er op om echt alles in je leven zo gecompliceerd mogelijk te maken? Je kunt niet klussen en jij wil een klushuis. Dit gaat nooit wat worden, helemaal nooit.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:47:07 #6
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228841
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:45 schreef Queller het volgende:

[..]

En 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
En dit ja :D
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173228844
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ga volgende week bij deze 3 woningen kijken.

Opknapper in Eerbeek (vraagprijs 189k) met als doel er max 180k voor te betalen, maar dan nog is het klusbudget ontzettend krap en ontoereikend om alles in 1 keer te doen. Plus het staat naast een enorme fabriek. Dus goed onderzoeken hoeveel overlast.

https://www.funda.nl/koop/eerbeek/huis-85648922-ruijgenbosweg-63/

825_2160.jpg

Geweldige tuin
Huisje zelf echt fantastisch, voldoet aan al mijn eisen qua ruimte en tuin maar aan de prijzige kant.
Hoe zit het met overlast van die fabriek?
Het 'uitzicht' is natuurlijk minder maar het viel me op de foto's pas na 5 keer kijken op. Dus zo storend is het niet als je er een paar slim geplaatste dakplantanen of leilindes neerzet.
En geen idee wat het me zou kosten om de benedenverdieping in orde te krijgen.
Ik weet vrijwel niets over Eerbeek! Het is maar 20 minuten rijden van mijn ouders maar ik denk echt niet dat ik er ooit geweest ben.

Goedkope verbouw optie:
Gewoon over de vloer heen laminaat, voorzetramen, keuken en badkamer vol op inzetten. Mogelijk trouwens een slaapkamer beneden verliezen want de badkamer zit aan die grote slaapkamer. Ik neem aan dat er wel een apart toilet beneden zit, al staat die niet in de omschrijving. Muur tussen keuken en woonkamer eruit als het even kan. Ikea keuken erin (zo'n kookheld ben ik toch niet). En op termijn het grote raam aan de tuinkant vervangen door openslaande tuindeuren of schuifpui.

Dure optie:
Vloer eruit, vloerverwarming erin.

Instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar wat me tegenstaat is de tuin op het noorden en 'maar' 3 slaapkamers. Voor dat geld kun je ook 4 slaapkamers krijgen. Wel ontzettend leuke locatie, leuk huisje maar beetje hokkerig. Ik hou van open plan, dit voldoet daar dus niet aan. Ik ga wel kijken maar dit is eigenlijk je eigen spullen in andermans huis zetten. Maar goed, ik geef het een kans, wie weet voelt het wel als Seven.!

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49357130-ieplaan-9/

519_1080x720.jpg

Nog een instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar deze is wat minder mooi afgewerkt dan de woning hiervoor.

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49214741-hellenkamp-12/

837_2160.jpg
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:51:17 #8
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228918
Dat eerste huis een 'opknapper'? 8)7 daar moet alles, maar dan ook alles aan gedaan worden. En jij hebt 15k ter beschikking. Echt hoor 8)7
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173228944
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:38 schreef Molo het volgende:
Je vriend? Het is weer aan?

Verder raad ik je een opknapper enorm af als je er zelf geen verstand van hebt, zelf niet kan klussen en geen netwerk hebt wat gaat klussen. Dat levert alleen maar gezeik op.
En dan bedoel ik niet er een nieuwe keuken in laten jassen of de boel laten schilderen, maar echte verbouwingen.
Yes, we hebben het gered. Dat hij wel wil klussen kan ik niet meenemen in de overwegingen natuurlijk. Ik zeg nergens dat ik er geen verstand van heb en dat ik verder geen netwerk heb. Maar hoe minder ik uit zal besteden, hoe beter natuurlijk. Dus ik moet uitgaan van worst case scenario dat ik veel uit zal moeten besteden maar slopen lukt wel met vrienden en familie. En het simpeler werk kan ik wel degelijk zelf, ondanks het gebrek aan vertrouwen van mijn broer.
Resistance is futile.
pi_173228962
Kan je vriend wel klussen? Dan zet jij toch de koffie/
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
pi_173228963
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:46 schreef CoolGuy het volgende:
Kick jij er op om echt alles in je leven zo gecompliceerd mogelijk te maken? Je kunt niet klussen en jij wil een klushuis. Dit gaat nooit wat worden, helemaal nooit.
Echt :D

Als je niet kunt klussen, begin er niet aan :{
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173228975
Leuk dat idee over die zwemvijver

had je zoiets in gedachten?
verschil-zwembad-zwemvijver.jpg

in dat geval moet je er zeker ook 1500 euro op je budget voor reserveren

Dit is een sarcastische post om je erop te wijzen dat je kennelijk veel energie besteed aan erg onrealstische wensen en toekomst-plannen ... best verder als je gewoon wat tijd wilt verdoen en ergens over wilt 'wegdromen'...
Mar realiseerbaar is dit vermoedelijk niet echt, tenzij je een ongekend succesvolle 'maker' bent die het onmogelijke waar kan maken, ben je dat?
Der der den Wind der Vernderung sprt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmhle bauen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:54:12 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173228979
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:45 schreef Queller het volgende:

[..]

En 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
Met 15k kun je best een eind komen maar een dure badkamer en keuken zal het niet worden. Badkamer laten plaatsen ben je al zo 10k voor kwijt natuurlijk. Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:55:18 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173228995
quote:
12s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:53 schreef RM-rf het volgende:
Leuk dat idee over die zwemvijver

had je zoiets in gedachten?
[ afbeelding ]

in dat geval moet je er zeker ook 1500 euro op je budget voor reserveren

Dit is een sarcastische post om je erop te wijzen dat je kennelijk veel energie besteed aan erg onrealstische wensen en toekomst-plannen ... best verder als je gewoon wat tijd wilt verdoen en ergens over wilt 'wegdromen'...
Mar realiseerbaar is dit vermoedelijk niet echt, tenzij je een ongekend succesvolle 'maker' bent die het onmogelijke waar kan maken, ben je dat?

Ja, dat ben ik als ik mezelf genoeg tijd gun. Plus mijn vader heeft een grote kraan dus hij graaft dit met gemak zelf uit.
Resistance is futile.
pi_173229015
Denken dat anderen jouw verbouwing gaan doen voor je is gewoon echt niet realistisch, maar goed, realisme is ook niet en sterkste punt.
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173229022
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ja, dat ben ik als ik mezelf genoeg tijd gun. Plus mijn vader heeft een grote kraan dus hij graaft dit met gemak zelf uit.
in dat geval, doen!

quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:54 schreef Seven. het volgende:
Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
en is het sinds die tijd dat alle mensen die je kennen je afraden te klussen en je broer aangeeft 'dat je nog niet eens kunt slopen'?
Der der den Wind der Vernderung sprt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmhle bauen.
pi_173229045
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:54 schreef Seven. het volgende:

[..]

Met 15k kun je best een eind komen maar een dure badkamer en keuken zal het niet worden. Badkamer laten plaatsen ben je al zo 10k voor kwijt natuurlijk. Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
Dat valt tegen.
En die laatste twee huizen zijn toch al helemaal af? Wat wil je dan verbouwen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:00:10 #18
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229093
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:53 schreef LXIV het volgende:
Kan je vriend wel klussen? Dan zet jij toch de koffie/
Hij kan het wel. Mijn broer ook. Mijn vader ook. Daarnaast wel een aantal handige vrienden. En ik heb zelf ook nooit cht iets geprobeerd op dit vlak. Ik hang wel zelf gordijnen op dus boren en het kleine werk heb ik mijn handen nog nooit voor omgedraaid. Gewoon nog nooit in een huis gewoond waarin geklust moest worden. Dus 2 linkerhanden, dat wordt over mij gezegd. Maar of dat zo is valt te bezien eigenlijk.

Edit: oud huis waarin geklust moest worden. Wel ooit nieuwbouwwoning gekocht met casco keuken en badkamer.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:01:45 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229129
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:56 schreef RM-rf het volgende:

[..]

in dat geval, doen!

[..]

en is het sinds die tijd dat alle mensen die je kennen je afraden te klussen en je broer aangeeft 'dat je nog niet eens kunt slopen'?
Mijn broer zijn opmerking mag je met een korrel zout nemen. Misschien had ik dat zelf ook niet moeten posten. Ik kan wel degelijk slopen, daar ben ik echt niet bang voor. En dat kan ik ook gewoon helemaal alleen zonder hulp van wie dan ook. Mijn familie is gewoon bang dat ik naast mijn werk teveel hooi op mijn vork neem.
Resistance is futile.
pi_173229144
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:00 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hij kan het wel. Mijn broer ook. Mijn vader ook. Daarnaast wel een aantal handige vrienden. En ik heb zelf ook nooit cht iets geprobeerd op dit vlak. Ik hang wel zelf gordijnen op dus boren en het kleine werk heb ik mijn handen nog nooit voor omgedraaid. Gewoon nog nooit in een huis gewoond waarin geklust moest worden. Dus 2 linkerhanden, dat wordt over mij gezegd. Maar of dat zo is valt te bezien eigenlijk.
Dan zie ik het probleem niet zo. Kun je wel iets organiseren? Dan neem jij toch gewoon die rol op je en bestel je de puincontainer, zoek je uit waar het laminaat het goedkoopste is en coordineer je de aankomst van alle hulp? Dat kun je met 2 linkerhanden ook!
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:03:14 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229158
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:57 schreef 8777 het volgende:

[..]

Dat valt tegen.
En die laatste twee huizen zijn toch al helemaal af? Wat wil je dan verbouwen?
Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Resistance is futile.
pi_173229192
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:01 schreef Seven. het volgende:

[..]

Mijn broer zijn opmerking mag je met een korrel zout nemen. Misschien had ik dat zelf ook niet moeten posten. Ik kan wel degelijk slopen, daar ben ik echt niet bang voor. En dat kan ik ook gewoon helemaal alleen zonder hulp van wie dan ook. Mijn familie is gewoon bang dat ik naast mijn werk teveel hooi op mijn vork neem.
Misschien hebben ze gewoon geen zin en energie om de hele tyfusbende voor je op te knappen omdat jij iets wil wat je zelf niet kan?
Die mensen hebben ook een leven neem ik aan, dat kun je toch niet zo maar verwachten van anderen joh.
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173229209
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Ik zou voor hetzelfde geld eerder een klushuis kopen met een betere locatie en meer grond dan een huis dat 'af' is. Heb voor dezelfde keuze gestaan. Blij dat ik voor de grond (2800m2+) heb gekozen. Dat huis is nu af. Had ik voor het kleinere kavel (1200m) gekozen, zat ik nu vast!
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
pi_173229240
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
pi_173229299
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:06 schreef Chicolade het volgende:
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:09:59 #26
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229305
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:56 schreef Molo het volgende:
Denken dat anderen jouw verbouwing gaan doen voor je is gewoon echt niet realistisch, maar goed, realisme is ook niet en sterkste punt.
Dat klopt. Maar omdat het nu eenmaal mijn grote droom is, blijf ik me altijd afvragen hoever je kunt komen zonder ervaring.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:11:20 #27
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173229340
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Een man/een ander heeft het toch ook eens moeten leren? Waarom zou ze het niet gewoon zelf leren als ze er lol in heeft?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:11:38 #28
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229344
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:05 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik zou voor hetzelfde geld eerder een klushuis kopen met een betere locatie en meer grond dan een huis dat 'af' is. Heb voor dezelfde keuze gestaan. Blij dat ik voor de grond (2800m2+) heb gekozen. Dat huis is nu af. Had ik voor het kleinere kavel (1200m) gekozen, zat ik nu vast!
Dit is best wel goede locatie vind ik zelf. Waar woon je dat je zoveel grond kunt kopen joh! En hoezo zou je dan nu vast zitten?
Resistance is futile.
pi_173229448
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:11 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Een man/een ander heeft het toch ook eens moeten leren? Waarom zou ze het niet gewoon zelf leren als ze er lol in heeft?
Dan wel natuurlijk.
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
pi_173229466
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Let vooral op de grote duurdere zaken als je bij dat klushuis gaat kijken. Het ziet er gedateerd uit.
pi_173229486
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:11 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dit is best wel goede locatie vind ik zelf. Waar woon je dat je zoveel grond kunt kopen joh! En hoezo zou je dan nu vast zitten?
Als ik op een kleiner kavel zat dan was het onmogelijk dit nog uit te breiden, dus zou ik 'vast' gezeten hebben. Het huis zelf kun je altijd verbouwen hoe je het maar wil. Het kavel blijft het kavel.
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:18:18 #32
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229492
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:06 schreef Chicolade het volgende:
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?
Ik ken vrouwen die dit gewoon doen, waaronder puala die hier ook een eigen topic heeft lopen. Alleen van die specialistische klussen, er zijn altijd dingen waarin je jezelf kunt overschatten.

Mijn ouders zeggen dat ik er domweg niet genoeg tijd voor heb omdat ik fulltime werk. En ik denk dat mijn familie daar eigenlijk hun grootste bedenkingen bij hebben. 1 week per maand kan ik zelf al niet klussen omdat ik er gewoon niet ben. En dt is natuurlijk wel waar.
Resistance is futile.
pi_173229604
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?
Ik ken vrouwen die dit gewoon doen, waaronder puala die hier ook een eigen topic heeft lopen. Alleen van die specialistische klussen, er zijn altijd dingen waarin je jezelf kunt overschatten.

Mijn ouders zeggen dat ik er domweg niet genoeg tijd voor heb omdat ik fulltime werk. En ik denk dat mijn familie daar eigenlijk hun grootste bedenkingen bij hebben. 1 week per maand kan ik zelf al niet klussen omdat ik er gewoon niet ben. En dt is natuurlijk wel waar.
Dus je kunt alleen in de avonduren en in het weekend?
pi_173229697
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?

Je kan het ook leren, alleen moet je niet direct beginnen met de complexere dingen die meer schade kunnen veroorzaken dan een verkeerd geverfd muurtje.
pi_173229748
Ik doe ook nog even een 'positieve' noot.

Mijn vriend en ik konden ook niet klussen. Toch hebben we een onbewoonbaar huis gekocht en zijn we er voor gegaan. We hebben een paar jaar over dit plan nagedacht, hebben/willen geen kinderen en waren 13 jaar bij elkaar. We wonen inmiddels bijna een jaar in eem stacaravan.

Het kn wel, een klushuis zonder ervaring. Maar het kost al je tijd, energie en doorzettingsvermogen. En geld, echt heel heel veel geld. Alles wat je hebt en dan nog veel meer.

Een badkamer verbouwen in een bestaande ruimte met de huidige leidingen is een compleet ander verhaal dan alles opnieuw laten plaatsen. Wij zijn alles bij elkaar misschien wel 20.000-25.000 kwijt geweest voor een basic badkamer. Nieuw raam, betonvloer, vloerverwarming, trap verplaatsen, wanden optrekken, kozijn plaatsen, alle leidingen, plafond isoleren, etc etc.

Oh en op vrienden en familie hoef je na de eerste maanden niet meer te rekenen. Ze hebben nog gelijk ook.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:28:59 #36
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229772
OK OK, ik heb veel om over na te denken.

Wat denk ik zelf te kunnen leren en doen?
En ook 'wat kost het nu cht' en dan zowel uitbesteden als zelf doen tegenover elkaar zetten.
En blijven kijken naar instapklaar, wie weet zit daar wel iets tussen waar ik helemaal verliefd op wordt.
Resistance is futile.
pi_173229807
Alles zelf doen kan natuurlijk. Maar in de periode dat jij jezelf elke avond een uurtje leert tegelen, kan je niet douchen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:30:53 #38
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229816
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:22 schreef 8777 het volgende:

[..]

Dus je kunt alleen in de avonduren en in het weekend?
Ik heb nog 3 weken vrij, plus ik ga sowieso niet voor december beginnen, en in januari krijg ik mijn vakantiedagen voor volgend jaar. Dus al met al kan ik er wel zo'n 8-9 weken fulltime aan besteden. Maar voor zo'n opknapper zoals die hier staat, heb je alleen voor beneden wel 12 weken nodig denk ik.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:31:42 #39
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173229831
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb nog 3 weken vrij, plus ik ga sowieso niet voor december beginnen, en in januari krijg ik mijn vakantiedagen voor volgend jaar. Dus al met al kan ik er wel zo'n 8-9 weken fulltime aan besteden. Maar voor zo'n opknapper zoals die hier staat, heb je alleen voor beneden wel 12 weken nodig denk ik.
Of je spaart even door en laat het doen. Stap voor stap.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173229901
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:28 schreef Seven. het volgende:
OK OK, ik heb veel om over na te denken.

Wat denk ik zelf te kunnen leren en doen?
En ook 'wat kost het nu cht' en dan zowel uitbesteden als zelf doen tegenover elkaar zetten.
En blijven kijken naar instapklaar, wie weet zit daar wel iets tussen waar ik helemaal verliefd op wordt.
Voorbeeldje, zie de laatste posts in mijn topic (zie sig).

In onze slaapkamer moest veel geisoleerd worden en daarna gegipst. Mijn vriend is met het gipsen in totaal zo'n 10 volle dagen bezig geweest. Verspreid over 2 maanden. Gewoon door gebrek aan ervaring en het maken van fouten. Uiteindelijk is het gelukt. Maar niet zo mooi dat we het zelf kunnen afwerken. Nu moet er een stukadoor in 900 euro.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173229902
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb nog 3 weken vrij, plus ik ga sowieso niet voor december beginnen, en in januari krijg ik mijn vakantiedagen voor volgend jaar. Dus al met al kan ik er wel zo'n 8-9 weken fulltime aan besteden. Maar voor zo'n opknapper zoals die hier staat, heb je alleen voor beneden wel 12 weken nodig denk ik.
En wat wil je allemaal zelf gaan doen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:35:43 #42
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229930
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik doe ook nog even een 'positieve' noot.

Mijn vriend en ik konden ook niet klussen. Toch hebben we een onbewoonbaar huis gekocht en zijn we er voor gegaan. We hebben een paar jaar over dit plan nagedacht, hebben/willen geen kinderen en waren 13 jaar bij elkaar. We wonen inmiddels bijna een jaar in eem stacaravan.

Het kn wel, een klushuis zonder ervaring. Maar het kost al je tijd, energie en doorzettingsvermogen. En geld, echt heel heel veel geld. Alles wat je hebt en dan nog veel meer.

Een badkamer verbouwen in een bestaande ruimte met de huidige leidingen is een compleet ander verhaal dan alles opnieuw laten plaatsen. Wij zijn alles bij elkaar misschien wel 20.000-25.000 kwijt geweest voor een basic badkamer. Nieuw raam, betonvloer, vloerverwarming, trap verplaatsen, wanden optrekken, kozijn plaatsen, alle leidingen, plafond isoleren, etc etc.

Oh en op vrienden en familie hoef je na de eerste maanden niet meer te rekenen. Ze hebben nog gelijk ook.
^O^ ^O^ wat goed dat je doorgezet hebt! En dit klinkt wel fucking eng :P . Zoveel voor je badkamer joh...! Is het einde al in zicht?

Mijn zus heeft ook een opknapper, zij zegt 'je valt van het ene in het andere'.
Resistance is futile.
pi_173229963
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Mijn vent had net zo min ervaring als ik, dus we hebben het samen moeten leren :+.

quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je. Respect! En dat denk ik dus ook, iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd? Waarom zou ik niet kunnen tegelzetten? Waarom zou ik niet vloerverwarming kunnen leggen?
Ik ken vrouwen die dit gewoon doen, waaronder puala die hier ook een eigen topic heeft lopen. Alleen van die specialistische klussen, er zijn altijd dingen waarin je jezelf kunt overschatten.

Mijn ouders zeggen dat ik er domweg niet genoeg tijd voor heb omdat ik fulltime werk. En ik denk dat mijn familie daar eigenlijk hun grootste bedenkingen bij hebben. 1 week per maand kan ik zelf al niet klussen omdat ik er gewoon niet ben. En dt is natuurlijk wel waar.
Na vijf maanden elke vrije avond en in het weekend was de rek er bij ons wel een beetje uit. En dan waren wij nog met zn twee, en hoefden we alleen maar een appartement te verbouwen. Er komt een moment dat het gewoon niet leuk meer is, en dan moet je toch verder. We wonen er nu al bijna twee jaar, en het is nog steeds niet af (betonvloer in de keuken, tot voor kort een plafond dat open lag). Dat is wel een risico.

Tip; hou een zak geld achter de hand voor klussen waar je geen energie meer voor hebt, of tijd. Ik heb onze woonkamer laten stucen. Dat kan ik best zelf, maar dat zou me twee weken gekost hebben en ik zag er ongelooflijk tegenop waardoor ik het wekenlang liet liggen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Alles zelf doen kan natuurlijk. Maar in de periode dat jij jezelf elke avond een uurtje leert tegelen, kan je niet douchen.
Zo zaten wij 8 weken zonder toilet :D.
pi_173230060
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:35 schreef Seven. het volgende:

[..]

^O^ ^O^ wat goed dat je doorgezet hebt! En dit klinkt wel fucking eng :P . Zoveel voor je badkamer joh...! Is het einde al in zicht?

Mijn zus heeft ook een opknapper, zij zegt 'je valt van het ene in het andere'.
Je valt zeker van het ene in het andere. Om gek van te worden, alles heeft met elkaar te maken. Je kunt maar heel weinig klussen aanpakken zonder ook andere dingen te moeten doen.

Er was in dit huis helemaal niets qua cv dus het aanleggen van een badkamer is dan ook niet zo snel/goedkoop geregeld. Het voordeel is wel dat je helemaal leeg begint en alles kan doen zoals je wilt.

Inmiddels komt het voorlopig einde in zicht. We hebben een badkamer en toilet sinds een maand of 2.
Sinds 3 nachten slapen we in onze slaapkamer. Daar moeten we over een maand wel even uit want dan kan de stukadoor pas komen om slaapkamer, hal, trapgat en woonkamer te stuccen. Dan de vloeren er in, bank laten bezorgen en genieten O+
Maar goed, dan hebben we nog geen deuren, geen fatsoenlijke voordeur en raamkozijnen, geen gordijnen, geen geverfde muren. Oh en geen keuken :'(

Maar het komt dus allemaal goed. Ooit.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:42:34 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230064
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:34 schreef 8777 het volgende:

[..]

En wat wil je allemaal zelf gaan doen?
Slopen
Vloerverwarming leggen
Gietvloer afwerking bijvoorbeeld
Isoleren
Verven
Tegels zetten
Stucen mogelijk!
Voorzetramen

Wat ik eigenlijk uit wil besteden:
Leidingwerk
Electra
Installatie keuken en badkamer
Maarrrrrr hier wel weer een netwerk in, alleen voor gasleidingen ken ik geen mannetje.
Mijn vriend draait zijn hand niet om voor het plaatsen van trappen, keukens en badkamers maar nogmaals, ik wil niet afhankelijk zijn van zijn goodwill. Het is nu allemaal pais en vree maar dan 'moet' ik bij hem blijven om het huis en dat wil ik onder geen beding.
Resistance is futile.
pi_173230157
Zelf stucen kan ik afraden, je eerste muurtjes zijn zelfs met veel schuren waarschijnlijk niet presentabel te krijgen :+. Ik kan het 'goed genoeg', maar dat is ook na heel veel mislukte muren en frustratie, en leuk vind ik het nog steeds niet om te doen.

Als je zelf gaat tegelen, wat wil je dan nog laten installeren aan de badkamer? Een toilet of wastafel ophangen, kraan aansluiten, dat zijn nu juist de makkelijkere klussen :P. Maar een vloer de goede kant op afschot krijgen zodat het water naar het putje stroomt en niet naar de drempel, en de tegels vlak genoeg zetten om je tenen niet aan te stoten, dat kan een grotere uitdaging zijn.

Keuken plaatsen is ook typisch iets dat je waarschijnlijk wel zelf kunt; uiteindelijk is het niet veel meer dan kastjes in elkaar zetten, waterpas zetten, deurtjes monteren, een blad op maat zagen en apparaten in het goede gat duwen en de stekker erin. De voorbereiding (waar moeten de stopcontacten, is de muur recht) is lastiger.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:49:07 #47
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230192
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je valt zeker van het ene in het andere. Om gek van te worden, alles heeft met elkaar te maken. Je kunt maar heel weinig klussen aanpakken zonder ook andere dingen te moeten doen.

Er was in dit huis helemaal niets qua cv dus het aanleggen van een badkamer is dan ook niet zo snel/goedkoop geregeld. Het voordeel is wel dat je helemaal leeg begint en alles kan doen zoals je wilt.

Inmiddels komt het voorlopig einde in zicht. We hebben een badkamer en toilet sinds een maand of 2.
Sinds 3 nachten slapen we in onze slaapkamer. Daar moeten we over een maand wel even uit want dan kan de stukadoor pas komen om slaapkamer, hal, trapgat en woonkamer te stuccen. Dan de vloeren er in, bank laten bezorgen en genieten O+
Maar goed, dan hebben we nog geen deuren, geen fatsoenlijke voordeur en raamkozijnen, geen gordijnen, geen geverfde muren. Oh en geen keuken :'(

Maar het komt dus allemaal goed. Ooit.
_O_

Straks als de stukadoor geweest is O+ O+ O+ O+

Wat zul je dn immens trots en blij zijn! Zo even je topic doorspitten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:37 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Mijn vent had net zo min ervaring als ik, dus we hebben het samen moeten leren :+.

[..]

Na vijf maanden elke vrije avond en in het weekend was de rek er bij ons wel een beetje uit. En dan waren wij nog met zn twee, en hoefden we alleen maar een appartement te verbouwen. Er komt een moment dat het gewoon niet leuk meer is, en dan moet je toch verder. We wonen er nu al bijna twee jaar, en het is nog steeds niet af (betonvloer in de keuken, tot voor kort een plafond dat open lag). Dat is wel een risico.

Tip; hou een zak geld achter de hand voor klussen waar je geen energie meer voor hebt, of tijd. Ik heb onze woonkamer laten stucen. Dat kan ik best zelf, maar dat zou me twee weken gekost hebben en ik zag er ongelooflijk tegenop waardoor ik het wekenlang liet liggen.

[..]

Zo zaten wij 8 weken zonder toilet :D.
Goede tip. Ik spaar momenteel 1500 euro per maand maar daar moet ook kk van betaald worden straks dus zo gek veel blijft er dan niet over. Als ik straks hypotheek betaal, dan denk ik 500-800 euro over te houden wat dan weer rechtstreeks in het huis gaat maar ik kan natuurlijk ook nu kopen en aanvaarding in januari/februari. Dan zou ik nog een paar duizend euro achter de hand kunnen houden.
Resistance is futile.
pi_173230219
Elektra kan je wel zelf. Stucen en tegelzetten zou ik uitbesteden. Op de gietvloer kom je nog wel terug :P
Vloerverwarming gaan we in de rest van het huis ook zelf doen. Dat zag er echt te simpel uit.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:50:26 #49
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230221
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:47 schreef Chicolade het volgende:
Zelf stucen kan ik afraden, je eerste muurtjes zijn zelfs met veel schuren waarschijnlijk niet presentabel te krijgen :+. Ik kan het 'goed genoeg', maar dat is ook na heel veel mislukte muren en frustratie, en leuk vind ik het nog steeds niet om te doen.

Als je zelf gaat tegelen, wat wil je dan nog laten installeren aan de badkamer? Een toilet of wastafel ophangen, kraan aansluiten, dat zijn nu juist de makkelijkere klussen :P. Maar een vloer de goede kant op afschot krijgen zodat het water naar het putje stroomt en niet naar de drempel, en de tegels vlak genoeg zetten om je tenen niet aan te stoten, dat kan een grotere uitdaging zijn.

Keuken plaatsen is ook typisch iets dat je waarschijnlijk wel zelf kunt; uiteindelijk is het niet veel meer dan kastjes in elkaar zetten, waterpas zetten, deurtjes monteren, een blad op maat zagen en apparaten in het goede gat duwen en de stekker erin. De voorbereiding (waar moeten de stopcontacten, is de muur recht) is lastiger.
You make it sound easy :+ :+
Resistance is futile.
pi_173230262
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:50 schreef Seven. het volgende:

[..]

You make it sound easy :+ :+
In dat geval moet ik er wel bij zeggen dat we de keuken hebben laten installeren omdat onze muren scheef lopen, dat de installateur het blad heeft verzaagd (er moest een rechthoekige uitsparing uit) wat vervangen moest worden en het blad 'verkeerdom' waterpas staat tov het kozijn. Er kan dus ook genoeg misgaan, maar het zag er niet al te moeilijk uit :+.
pi_173230283
Het stucwerk zou ik uitbesteden, de rest is allemaal wel te doen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:59:21 #52
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173230382
Ik ga later nog reageren op je topic. Ik kom ook uit deze omgeving en heb wel wat tips voor je! Ben nu alleen op werk, dus reageer vanavond even :+
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:02:29 #53
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230427
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:59 schreef monsterd. het volgende:
Ik ga later nog reageren op je topic. Ik kom ook uit deze omgeving en heb wel wat tips voor je! Ben nu alleen op werk, dus reageer vanavond even :+
Lief, dank je!
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:02:58 #54
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230437
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:53 schreef 8777 het volgende:
Het stucwerk zou ik uitbesteden, de rest is allemaal wel te doen.
Alleen als iemand het mij leert... Anders wordt het heel veel youtube kijken.
Resistance is futile.
pi_173230468
quote:
12s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Alleen als iemand het mij leert... Anders wordt het heel veel youtube kijken.
In de tussentijd kan je wel vast naar de sportschool gaan. Stucwerk is tring zwaar.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:12:11 #56
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_173230569
Stucwerk is een vak.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_173230741
quote:
12s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Alleen als iemand het mij leert... Anders wordt het heel veel youtube kijken.
Ik denk dat je met uitbesteden goedkoper af bent. Het lijkt makkelijk maar dat valt tegen. Moeten je vrienden gratis komen klussen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:31:38 #58
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173230852
OK, stucen maar uitbesteden dan :+

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:23 schreef 8777 het volgende:

[..]

Ik denk dat je met uitbesteden goedkoper af bent. Het lijkt makkelijk maar dat valt tegen. Moeten je vrienden gratis komen klussen?
Voor biertjes en thuis dinertjes enzo. En het mooiste is, vrijwel mijn hele familie zit nu middenin een verbouwing voor ik begin dus pay it forward enzo. Het lijkt me niet makkelijk, maar het lijkt me wel verrekt tijdrovend om het netjes te doen. Trouwens, 1 vriend van mij is dusdanig goed in dit soort dingen dat ik hem gewoon zou betalen om zo nu en dan een dagje langs te komen.
Resistance is futile.
pi_173230938
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:31 schreef Seven. het volgende:
OK, stucen maar uitbesteden dan :+

[..]

Voor biertjes en thuis dinertjes enzo. En het mooiste is, vrijwel mijn hele familie zit nu middenin een verbouwing voor ik begin dus pay it forward enzo. Het lijkt me niet makkelijk, maar het lijkt me wel verrekt tijdrovend om het netjes te doen. Trouwens, 1 vriend van mij is dusdanig goed in dit soort dingen dat ik hem gewoon zou betalen om zo nu en dan een dagje langs te komen.
En wanneer begin je?
pi_173230943
Wij hebben ook een aantal vrienden betaald. En zat tijdelijk zonder werk dus die is 5 of 6 weken lang bijna dagelijks gekomen. Je wilt mensen ook gewoon zo min mogelijk zelf vragen. Als ze het aanbieden is het heel tof maar het is onze verbouwing dus vragen om te helpen doen we niet.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173230989
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben ook een aantal vrienden betaald. En zat tijdelijk zonder werk dus die is 5 of 6 weken lang bijna dagelijks gekomen. Je wilt mensen ook gewoon zo min mogelijk zelf vragen. Als ze het aanbieden is het heel tof maar het is onze verbouwing dus vragen om te helpen doen we niet.
Ik denk dat betalen beter werkt dan bier en eten. Minder vrijblijvend.
pi_173231043
Als je een goed arbeidscontact hebt, je relatie "het onlangs gered heeft" en je kunt 1500 ekkies de maand sparen, wacht dan in hemelsnaam nog een jaartje en besteedt wat meer dingen uit.. Het gaat zwaarder en duurder worden dan je denkt.. Na tien jaar in het buitenland vinden je ouders het ook leuk dat je er weer even bent, dus daarvoor hoef je ook niet snel-snel het huis uit, denk ik.. Ik zit zelf ook te koekeloeren wat een eventuele re-migratie naar een Nederlands koophuis kost en wat daar bij komt kijken, maar ik haak al bijna af :T..
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:58:32 #63
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173231318
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben ook een aantal vrienden betaald. En zat tijdelijk zonder werk dus die is 5 of 6 weken lang bijna dagelijks gekomen. Je wilt mensen ook gewoon zo min mogelijk zelf vragen. Als ze het aanbieden is het heel tof maar het is onze verbouwing dus vragen om te helpen doen we niet.
Die insteek snap ik heel goed. Ik denk dat ik er moeilijk aan kan ontsnappen dus op iets lager tempo en er voor betalen dan maar. Ik heb trouwens wel het geluk dat veel mensen die ik in gedachten had hiervoor, zelf ook aan het verbouwen zijn nu (en allemaal tegen het einde van dit jaar klaar). Het risico is dat ze straks allemaal klusmoe zijn maar nu zelf helpen zou zich straks wel terug kunnen betalen. En daarnaast is het ook gewoon fijn om je vrienden en familie te helpen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:39 schreef 8777 het volgende:

[..]

Ik denk dat betalen beter werkt dan bier en eten. Minder vrijblijvend.
En dat ook, ja.

quote:
18s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:42 schreef Befbekje het volgende:
Als je een goed arbeidscontact hebt, je relatie "het onlangs gered heeft" en je kunt 1500 ekkies de maand sparen, wacht dan in hemelsnaam nog een jaartje en besteedt wat meer dingen uit.. Het gaat zwaarder en duurder worden dan je denkt.. Na tien jaar in het buitenland vinden je ouders het ook leuk dat je er weer even bent, dus daarvoor hoef je ook niet snel-snel het huis uit, denk ik.. Ik zit zelf ook te koekeloeren wat een eventuele re-migratie naar een Nederlands koophuis kost en wat daar bij komt kijken, maar ik haak al bijna af :T..
De relatie is sowieso pas 3 maanden oud. Ik kan tot begin volgend jaar 1500 euro sparen, daarna nog een eurootje of 1000 per maand want dan ga ik ongeveer 500 euro huur per maand betalen aan mijn ouders omdat ik dan ook in een zelfstandig woongedeelte ga (waar nu mijn broer woont). Eigenlijk kan ik nog wel meer sparen denk ik :@ . Ik hou wel van een etentje en leuk dagje uit :@ :@ . Dat kan na de overdracht dus niet meer als ik voor een opknapper zou gaan.

Niet afhaken, ik ben zo blij dat ik teruggekomen ben! Maar Nederlandse huizenmarkt heeft me daar wel lang van weerhouden. Inmiddels verdien ik genoeg zodat ik in mijn eentje ook
Resistance is futile.
pi_173231429
Wat stuccen betreft: dat besteedde ik ook altijd uit. Tot ik de "gipsplaat der gipsplaten" ontdekte: de dikke plaat met V-rand i.p.v. ronde rand (AK i.p.v. RK). Die platen op een metalstudprofiel zijn zo sterk, dat je kan volstaan met een gipsplaatvuller (vezelversterkt) in de V groeven te smeren, drogen, lichtjes schuren. Dan kan je de hele wand sausen (met prof. Latex van Sikkens) en je hebt een wand als een spiegel en biljartlaken in n.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173231453
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:58 schreef Seven. het volgende:

De relatie is sowieso pas 3 maanden oud. Ik kan tot begin volgend jaar 1500 euro sparen, daarna nog een eurootje of 1000 per maand want dan ga ik ongeveer 500 euro huur per maand betalen aan mijn ouders omdat ik dan ook in een zelfstandig woongedeelte ga (waar nu mijn broer woont). Eigenlijk kan ik nog wel meer sparen denk ik :@ . Ik hou wel van een etentje en leuk dagje uit :@ :@ . Dat kan na de overdracht dus niet meer als ik voor een opknapper zou gaan.

Niet afhaken, ik ben zo blij dat ik teruggekomen ben! Maar Nederlandse huizenmarkt heeft me daar wel lang van weerhouden. Inmiddels verdien ik genoeg zodat ik in mijn eentje ook
Ik zie het kopen van een huis meer als een investering voor de toekomst, tegelijkertijd moet ik bekennen dat ik misschien wel in een van de tofste steden van de wereld woon (Berlijn), dus ik heb geen haast.. De Duitse huizenmarkt is een stuk relaxter dan de Nederlandse, maar de hypotheekverstrekking komt heel anders (moeilijker) tot stand, en voor iemand met een eigen bedrijf en die tegelijkertijd ook als een vlinder in het leven staat, ben je in Nederland sowieso beter af.. Enfin..

Waarom wilde je na tien jaar eigenlijk terug naar Nederland als ik vragen mag?
pi_173231534
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:47 schreef Seven. het volgende:

Opknapper in Eerbeek (vraagprijs 189k) met als doel er max 180k voor te betalen, maar dan nog is het klusbudget ontzettend krap en ontoereikend om alles in 1 keer te doen. Plus het staat naast een enorme fabriek. Dus goed onderzoeken hoeveel overlast.

https://www.funda.nl/koop/eerbeek/huis-85648922-ruijgenbosweg-63/

Ik zou niet lang hoeven na te denken: Eerbeek!! Ik ken Warnsveld en Eerbeek en alleen al om de plaats zou ik voor Eerbeek gaan. Verdere pluspunten:

1) de tuin
2) de ruimte
3) de prijs
4) de verbouwmogelijkheden
5) vrijstaand huis.

Echt, dit is een lot uit de loterij. Als je een vrijstaand huis eenmaal hebt, wil je niks anders meer. Die andere twee eindwoningen, moet je niet eens willen
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:16:18 #67
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173231665
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:09 schreef blomke het volgende:

[..]

Ik zou niet lang hoeven na te denken: Eerbeek!! Ik ken Warnsveld en Eerbeek en alleen al om de plaats zou ik voor Eerbeek gaan. Verdere pluspunten:

1) de tuin
2) de ruimte
3) de prijs
4) de verbouwmogelijkheden
5) vrijstaand huis.

Echt, dit is een lot uit de loterij. Als je een vrijstaand huis eenmaal hebt, wil je niks anders meer. Die andere twee eindwoningen, moet je niet eens willen
En je hebt de enorme papierfabriek erachter gezien? :P

Vertel me eens meer over Eerbeek? Ik weet er echt helemaal niets van. Hoe lang voor ik op de A50 zit?
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:16:38 #68
134944 Hi_flyer
Uw fiets staat gereed.
pi_173231672
Je gaat wel leeglopen op stookkosten als een vrijstaand huis geheel enkel glas is.... En alles vervangen voor 2/3dubbel is een grooote investering.
pi_173231741
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:16 schreef Seven. het volgende:

En je hebt de enorme papierfabriek erachter gezien? :P

Vertel me eens meer over Eerbeek? Ik weet er echt helemaal niets van. Hoe lang voor ik op de A50 zit?
Ja, die papierfabriek heette vroeger deHoop, meen ik. Wat je ziet, is de STEG van het bedrijf, daar wordt warmte en electriciteit opgewekt. In principe ruik je dat niet en is het alleen H2O en CO2 wat er uit de schoorstenen komt. Het enige geluid zou de turbine kunnen zijn, maar dat zou je ter pleke kunnen beoordelen/beluisteren. Overigens draait die Steg wel 24/7 door.

Eerbeek ken ik als een randveluwe dorp (collega's van mij wonen er) toen ik nog in Arnhem werkte en woonde. Is prima licht en luchtig dorp, geen =refo invloeden en volop mogelijkheden om te mountainbiken/rennen (mijn bezigheden) en je hebt voorzieningen in Arrnhem op redelijke afstand.

Zou voor mij&vrouw, een go-go zijn
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:23:39 #70
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173231794
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:16 schreef Hi_flyer het volgende:
Je gaat wel leeglopen op stookkosten als een vrijstaand huis geheel enkel glas is.... En alles vervangen voor 2/3dubbel is een grooote investering.
Yes. Gelukkig wel al CV maar aangezien nieuwe kozijnen met dubble glas mijn budget in 1 klap om zeep zouden helpen, zou ik sowieso voorzetramen doen en dan over een paar jaar alle kozijnen te vervangen (en dan doorsparen voor HR++++++++++++++++). Lange termijn ook zonnepanelen en dat soort dingen. Ik zie sowieso eindeloze mogelijkheden hier :+ . Maar laat ik eerst eens focussen op keuken, badkamer en voorzetramen. Met wat geluk zou er geld overblijven voor vloerverwarming en het uitbreken van de muur tussen keuken en woonkamer, dat zal ook een flinke duit kosten met stalen H balken want het kan haast niet anders dan dat dt een dragende muur is.
Resistance is futile.
pi_173231816
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:16 schreef Hi_flyer het volgende:
Je gaat wel leeglopen op stookkosten als een vrijstaand huis geheel enkel glas is.... En alles vervangen voor 2/3dubbel is een grooote investering.
Twee mogelijkheden:
1) Investeren in isolatie gebruik makend van subsidie
2) de boel plat gooien en nieuwbouw.

Wat isolatieglas betreft: HR++ zit je op 50,- / m2 hooguit, da's prima te overzien.
De muren baren mij meer zorgen, afgezien van de ontbrekende isolatie, dient ook gecontroleerd te worden op verontreinigingen, vocht & doorslag en de kwaliteit van de voegen. De jaren 60 waren niet de beste jaren qua bouwmaterialen
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:26:51 #72
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173231863
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:20 schreef blomke het volgende:

[..]

Ja, die papierfabriek heette vroeger deHoop, meen ik. Wat je ziet, is de STEG van het bedrijf, daar wordt warmte en electriciteit opgewekt. In principe ruik je dat niet en is het alleen H2O en CO2 wat er uit de schoorstenen komt. Het enige geluid zou de turbine kunnen zijn, maar dat zou je ter pleke kunnen beoordelen/beluisteren. Overigens draait die Steg wel 24/7 door.

Eerbeek ken ik als een randveluwe dorp (collega's van mij wonen er) toen ik nog in Arnhem werkte en woonde. Is prima licht en luchtig dorp, geen =refo invloeden en volop mogelijkheden om te mountainbiken/rennen (mijn bezigheden) en je hebt voorzieningen in Arrnhem op redelijke afstand.

Zou voor mij&vrouw, een go-go zijn
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 20:13 schreef TR08 het volgende:

[..]

Ja. De centrale is toen geengineerd op een toelaatbaar geluid niveau gelijk aan de geluid emissie van een stofzuiger.

Wat de rest van de fabriek doet weet ik niet maar ik vind het daar best rustig voor het type industrie. Ze doen ook erg leuke dingen met de buurt zoals Haloween op het terrein.
Blijkbaar zijn ze stil.. Dus dan is het cht alleen het uitzicht. (en ook TR08, als je meer kwijt wil over Eerbeek, laat maar weten).

Maar goed, ik ben het aan mezelf verplicht om ook de instapklare woningen te bekijken. Wie weet zie ik daar tch dingen die me enorm aanspreken.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:28:27 #73
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173231899
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:24 schreef blomke het volgende:

[..]

Twee mogelijkheden:
1) Investeren in isolatie gebruik makend van subsidie
2) de boel plat gooien en nieuwbouw.

Wat isolatieglas betreft: HR++ zit je op 50,- / m2 hooguit, da's prima te overzien.
De muren baren mij meer zorgen, afgezien van de ontbrekende isolatie, dient ook gecontroleerd te worden op verontreinigingen, vocht & doorslag en de kwaliteit van de voegen. De jaren 60 waren niet de beste jaren qua bouwmaterialen
ls ik al besluit te gaan bieden, dan zal het zijn onder voorbehoud van bouwkundig rapport. Ik zit te kijken naar de vochtplekken bij de schoorstenen bijvoorbeeld.. Er moet sowieso een professional naar kijken.
Resistance is futile.
pi_173232033
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:28 schreef Seven. het volgende:
Ik zit te kijken naar de vochtplekken bij de schoorstenen bijvoorbeeld..
Dat is van kolenstook gevolgd door gas. Roet van de kolen zet zich tegen de wand van de schoorsteen af. Gasstook betekent meer waterdamp in de rook, dat condenseert tegen de binnenwand trekt met het roet door de wand naar buiten en geeft die vlekken. Niks mis mee, is alleen ontsierend.
Ik geloof dat ik maar eens ga kijken en evt. bieden....m'n handen jeuken om te gaan klussen....
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:38:04 #75
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173232099
Ik lees je reacties niet eens meer Seven (heb de eerste paar gelezen). Je post zogenaamd een vraag maar welk antwoord er ook komt, je luistert niet, neemt niets ter harte, 'nee het is allemaal niet zo' en vrt aandacht want je doet geen FUCK met wat er gezegd wordt. Je neemt niemand serieus. :r
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173232130
TS, wat loop je allemaal te kutten zeg. Al die halve oplossingen omdat je geen geld hebt :') gaat je lelijk opbreken.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_173232166
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:39 schreef JeSuisDroppie het volgende:
TS, wat loop je allemaal te kutten zeg. Al die halve oplossingen omdat je geen geld hebt :') gaat je lelijk opbreken.
Ze heeft toch 15k voor te klussen? Of lees ik dat verkeerd?
pi_173232178
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:41 schreef 8777 het volgende:

[..]

Ze heeft toch 15k voor te klussen? Of lees ik dat verkeerd?
Als je niet eens dubbel glas kan plaatsen in zo'n tochthok omdat je budget dan op is ben je echt in de verkeerde categorie huis aan het kijken.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:43:03 #79
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173232182
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:38 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik lees je reacties niet eens meer Seven (heb de eerste paar gelezen). Je post zogenaamd een vraag maar welk antwoord er ook komt, je luistert niet, neemt niets ter harte, 'nee het is allemaal niet zo' en vrt aandacht want je doet geen FUCK met wat er gezegd wordt. Je neemt niemand serieus. :r
Dat huis gaat dr ook niet komen. Dit is allemaal gelul in de ruimte.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:45:21 #80
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173232217
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:42 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Als je niet eens dubbel glas kan plaatsen in zo'n tochthok omdat je budget dan op is ben je echt in de verkeerde categorie huis aan het kijken.
Keihard dit. Maar 15k hebben, en dan praten over een nieuwe keuken en badkamer en zwemvijver in een huis waar voor de rest alles aan moet gebeuren terwijl ze zelf niks kan, in een huis dat nog niet eens gekocht is.

Het is weer opgeklopt drama om helemaal niks want dat huis gaat er niet komen en als dat huis er komt is 15k niet toereikend.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173232233
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:42 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Als je niet eens dubbel glas kan plaatsen in zo'n tochthok omdat je budget dan op is ben je echt in de verkeerde categorie huis aan het kijken.
Oh dat had ik niet gelezen.
Ik zou sowieso nooit meer een klushuis kopen, energie en geldverslindend drama was het.
pi_173232376
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:38 schreef Boca_Raton het volgende:
Je neemt niemand serieus. :r
Het spijt me, ik heb toch een wat positiever beeld....
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173232424
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:46 schreef 8777 het volgende:
Ik zou sowieso nooit meer een klushuis kopen, energie en geldverslindend drama was het.
Dat zijn het ook. Maar het geeft je wel de mogelijkheid het helemaal van begin af aan goed te doen en naar je wensen te maken. Verder een leerzaam proces, ik zou het nu en beter en goedkoper doen (zie ook mij post over gipsplaatwanden).

Overigens moet je er ook een beetje je hobby in vinden; als je niks met klussen hebt en twee linkerhanden en geen technisch inzicht hoe de uitvoerders het moeten doeen, wordt het echt een drama.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:59:27 #84
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173232450
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:55 schreef blomke het volgende:

[..]

Het spijt me, ik heb toch een wat positiever beeld....
Bij nader inzien valt het in dit topic mee. Maar ik ken TS ook uit R & P en dan gt het maar door en gebeurt er geen bal.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:00:02 #85
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173232460
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:38 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik lees je reacties niet eens meer Seven (heb de eerste paar gelezen). Je post zogenaamd een vraag maar welk antwoord er ook komt, je luistert niet, neemt niets ter harte, 'nee het is allemaal niet zo' en vrt aandacht want je doet geen FUCK met wat er gezegd wordt. Je neemt niemand serieus. :r
Maar tch weer de moeite nemen om even te reageren, h?
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:02:16 #86
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173232494
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:34 schreef blomke het volgende:

[..]

Dat is van kolenstook gevolgd door gas. Roet van de kolen zet zich tegen de wand van de schoorsteen af. Gasstook betekent meer waterdamp in de rook, dat condenseert tegen de binnenwand trekt met het roet door de wand naar buiten en geeft die vlekken. Niks mis mee, is alleen ontsierend.
Ik geloof dat ik maar eens ga kijken en evt. bieden....m'n handen jeuken om te gaan klussen....
De mijne ook maar ik krab wel 100x achter mijn kop voor ik zover ben dat ik ga bieden. Eerst uitzoeken wat het me ongeveer zou kosten om bewoonbaar te maken, zowel uitbesteden als zelf doen. Bieden zonder een helder plan lijkt me geen goed plan. En kan best zijn dat ik tot de conclusie kom dat het toch niet voor mij is. Daarom ook blijven kijken naar instapklaar.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:03:46 #87
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173232530
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:41 schreef 8777 het volgende:

[..]

Ze heeft toch 15k voor te klussen? Of lees ik dat verkeerd?
Dat is niet genoeg natuurlijk. Als ik dit zou kopen voor 180k, dan zou ik er ongeveer 25k bij kunnen lenen maar dan leen ik ook maximaal. Ik verwacht enerzijds wel een inkomensstijging, maar aan de andere kant zal ik op termijn ook minder gaan werken als ik bijvoorbeeld moeder zou worden. Dus allemaal dingen waar ik nog 100x over na moet denken.
Resistance is futile.
pi_173232565
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:58 schreef blomke het volgende:

[..]

Dat zijn het ook. Maar het geeft je wel de mogelijkheid het helemaal van begin af aan goed te doen en naar je wensen te maken. Verder een leerzaam proces, ik zou het nu en beter en goedkoper doen (zie ook mij post over gipsplaatwanden).

Overigens moet je er ook een beetje je hobby in vinden; als je niks met klussen hebt en twee linkerhanden en geen technisch inzicht hoe de uitvoerders het moeten doeen, wordt het echt een drama.
Ik werk zelf in de bouw dus de meeste dingen kon ik zelf, alleen het stucwerk en de voor en achterdeur ophangen heb ik uit besteed omdat ik daar geen gereedschap voor had. Het was meer de extra dingen die erbij komen en het feit dat ik het er in de avonduren bij moest doen. En ik heb er maar 6 jaar gewoond en toen verkocht en een nieuwbouwwoning gekocht, wat een verademing was dat.
pi_173232596
quote:
9s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dat is niet genoeg natuurlijk. Als ik dit zou kopen voor 180k, dan zou ik er ongeveer 25k bij kunnen lenen maar dan leen ik ook maximaal. Ik verwacht enerzijds wel een inkomensstijging, maar aan de andere kant zal ik op termijn ook minder gaan werken als ik bijvoorbeeld moeder zou worden. Dus allemaal dingen waar ik nog 100x over na moet denken.
Heb je wel meubels en dat soort dingen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:07:58 #90
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173232600
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 12:42 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Als je niet eens dubbel glas kan plaatsen in zo'n tochthok omdat je budget dan op is ben je echt in de verkeerde categorie huis aan het kijken.
Wat is er mis met voorzetramen? Vrij gangbare oplossing toch?
Resistance is futile.
pi_173232781
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:05 schreef 8777 het volgende:

en het feit dat ik het er in de avonduren bij moest doen.
Ook dat. Naast je werk 's avonds gaan klussen is n moordend ´ n schiet niet op. Beter 3 dagen 8 uur klussen, dan 12 avonden 3 uur.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173232970
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:18 schreef blomke het volgende:

[..]

Ook dat. Naast je werk 's avonds gaan klussen is n moordend ´ n schiet niet op. Beter 3 dagen 8 uur klussen, dan 12 avonden 3 uur.
Ik heb er 7 weken over gedaan, en dan had ik geen echte verbouwingen, gewoon de normale dingen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:25:35 #93
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173232972
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:00 schreef Seven. het volgende:

[..]

Maar tch weer de moeite nemen om even te reageren, h?
Ja. En straks ga ik weer om je conclusies vragen :7
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173233043
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:07 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat is er mis met voorzetramen? Vrij gangbare oplossing toch?
Het gaat erom dat je een klushuis neemt voor de verkeerde redenen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:32:26 #95
221112 Nijns
soms een beetje stout
pi_173233161
Ik lees dat je dadelijk een aparte woonruimte hebt bij je ouders. Ik zou daar persoonlijk voorlopig blijven zitten totdat ik ook echt een budget hebt om een klushuis te kopen.

Een klushuis koop je m.i. omdat je het dan helemaal naar je zin kunt maken (of omdat je gek bent op klussen maar dat is volgens mij bij jou niet het geval).

Doordat je een krap budget hebt, kies je voor allerlei houtje-touwtje oplossingen die bovendien in de toekomst weer xtra geld kosten om het naar je zin te krijgen: zonde!

Natuurlijk hoeft niet alles in 1 keer maar de basis moet goed zijn. Ik zou dus nog verder sparen. Daarnaast moet ik er niet aan denken mijn familie en vrienden op te zadelen met 'mijn' klushuis, een weekje helpen vind ik echt prima maar voor een complete verbouwing zou ik niet bij ze aankloppen.
Op donderdag 25 juni 2009 14:37 schreef Pheno het volgende:
Een KSC zonder Nijns is als thee zonder suiker: minder zoet.
pi_173233204
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:25 schreef 8777 het volgende:
Ik heb er 7 weken over gedaan, en dan had ik geen echte verbouwingen, gewoon de normale dingen.
Ik heb er 24 weken over gedaan ('s avonds) incl. een paar klootzakken die zich installateur of schilder noemden, eruit schoppen en het oude huis bijhouden en verkopen (in Arnhem). Toen we er eenmaal zaten, kwamen mensen kijken die vonden dat we het nog snel hadden gedaan.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:35:19 #97
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173233232
OK.
- Fulltimebaan, waarvan een week per maand in het buitenland.
- Prille relatie.
- Kinderwens.
- Geen kluservaring.

Ik zou een leuk huis zoeken dat naar je zin is en waar je zo in kan. Ga niet eerst maanden en maanden afgepeigerd in de rotzooi zitten, met knagende spijt dat je je enorm op deze klus hebt verkeken.

Je kunt je tijd en energie momenteel beter in je persoonlijke ontwikkeling en je relatie stoppen. Volgens mij word je daar veel gelukkiger van.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173233246
TS, heb je ooit ook maar ets zelf gemaakt op klein klusgebied? Een kast in elkaar gezet en aan de muur gezekerd, een sifon vervangen, gereedschap gebruikt?
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173233248
Oh het is nu weer aan met de liefde van haar dromen? Dat mistte ik even.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:37:11 #100
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173233272
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:27 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Het gaat erom dat je een klushuis neemt voor de verkeerde redenen.
Welke redenen 'moet' je daarvoor hebben?
Resistance is futile.
pi_173233327
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:34 schreef blomke het volgende:

[..]

Ik heb er 24 weken over gedaan ('s avonds) incl. een paar klootzakken die zich installateur of schilder noemden, eruit schoppen en het oude huis bijhouden en verkopen (in Arnhem). Toen we er eenmaal zaten, kwamen mensen kijken die vonden dat we het nog snel hadden gedaan.
Grappig ik zie net dat mijn oude huis op Funda staat.
https://www.funda.nl/koop/tilburg/huis-49288917-kaukasuslaan-26/

Dus je begrijpt dat ik 7 weken klussen best lang vond..
pi_173233401
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:37 schreef Seven. het volgende:

[..]

Welke redenen 'moet' je daarvoor hebben?
Iig de reden iets te willen doen met dat huis ipv lekker goedkoop te willen wonen. Als je het daarvoor doet kan je beter je zwemvijver en je keuken opgeven en een huis kopen wat wat meer af is.

Maar goed, ik ken je al jaren en ik heb niet de illusie dat dit aan zal komen bij jou.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_173233409
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:39 schreef 8777 het volgende:
Grappig ik zie net dat mijn oude huis op Funda staat.
https://www.funda.nl/koop/tilburg/huis-49288917-kaukasuslaan-26/

Dus je begrijpt dat ik 7 weken klussen best lang vond..
Ja, de tuin bijhouden was gelukkig snel gedaan bij dit (sfeervolle) huis. Dat moesten wij ook nog doen (700m2 waarvan een groot gedeelte grasveld).

Lijkt me wel een praktisch huis etc.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173233570
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:42 schreef blomke het volgende:

[..]

Ja, de tuin bijhouden was gelukkig snel gedaan bij dit (sfeervolle) huis. Dat moesten wij ook nog doen (700m2 waarvan een groot gedeelte grasveld).

Lijkt me wel een praktisch huis etc.
Ja echte starterswoning, piepklein, het had wel sfeer dat wel. Enige nadeel was dat de badkamer beneden zat en er maar een plee was. En alleen een plaats, geen tuin.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:56:51 #105
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173233689
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:36 schreef Molo het volgende:
TS, heb je ooit ook maar ets zelf gemaakt op klein klusgebied? Een kast in elkaar gezet en aan de muur gezekerd, een sifon vervangen, gereedschap gebruikt?
In postnr. 18 staat dat ze haar handen niet omdraait voor het ophangen van gordijnen.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:00:27 #106
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173233759
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:25 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Ja. En straks ga ik weer om je conclusies vragen :7
;)

Ik wil best wat van mensen aannemen, maar niet een 'begin er niet aan' met als enige uitleg :') .

Waar ik wel wat aan heb is ervaringsdeskundigen die me vertellen waarom ze met zelf stucen op hun bek gegaan zijn en waarom zij het niet meer zelf zouden doen. Binnen 2 uur tot de conclusie komen dat dat eigenlijk geen optie is, is helemaal niet slecht. En zo zal ik ongetwijfeld tot veel meer inzichten komen door zowel de positieve als de negatieve kanten te horen.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:01:08 #107
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173233777
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:36 schreef Molo het volgende:
TS, heb je ooit ook maar ets zelf gemaakt op klein klusgebied? Een kast in elkaar gezet en aan de muur gezekerd, een sifon vervangen, gereedschap gebruikt?
Al deze dingen: ja.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:10:16 #108
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173233971
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:35 schreef Lienekien het volgende:
OK.
- Fulltimebaan, waarvan een week per maand in het buitenland.
- Prille relatie.
- Kinderwens.
- Geen kluservaring.

Ik zou een leuk huis zoeken dat naar je zin is en waar je zo in kan. Ga niet eerst maanden en maanden afgepeigerd in de rotzooi zitten, met knagende spijt dat je je enorm op deze klus hebt verkeken.

Je kunt je tijd en energie momenteel beter in je persoonlijke ontwikkeling en je relatie stoppen. Volgens mij word je daar veel gelukkiger van.
Heldere post, dankje :* . Maar dan geef ik wel een grote droom op. Kan best zijn dat ik tot de conclusie kom dat het gewoon niet kan hoor, maar niet zonder serieus te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. En ik weet wel dat het een soort nu of nooit ding is. Want als ik nu een instapklare woning koop, dan gaat de kinderwens hopelijk in vervulling en met een kleine doe je zoiets gewoon niet..

Verder heb je 100% gelijk wat betreft persoonlijke ontwikkeling, dat komt minimaal een jaar op een zijspoor. Met gewoon verhuizen ben je een maandje bezig. Staat wel tegenover dat ik pas over 5-6 maanden zou beginnen en dus voor die tijd nog aardig wat stappen kan zetten in de persoonlijke ontwikkelingen.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:11:43 #109
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173233999
Laat ik nu eens een nuttige bijdrage leveren.

Grootste fout die mensen maken bij het opknappen van een huis is het totale gebrek aan inzicht hoeveel werk het is. Slopen gaat snel (ja, we liggen zelfs vr op schema!) en de stemming zit er helemaal in. Vervolgens begint het hele traject van opbouwen waar je of handige mensen voor moet vragen of vakmensen. Daarbij moet je ook nog plannen want de stucadoor moet na de elektraman komen anders molt de n het werk van de ander.

Inmiddels is de woning een volstrekte puinbak en dan moet je er niet wonen. Want thuiskomen in de bende zonder sanitair en keuken etc. wordt 'm niet.

Je zult mensen moeten inschakelen voor dingen die je uitbesteedt. Budget moet strak op gelet worden. En dan komt, vl te laat op schema, de grande finale: de afwerking. De klunsklusser denkt dan: Ha, we zijn er bijna. De ervaren klusser weet dat dit 1/3e van het hele project is. Ga ik niet uitleggen. Gevolg: verbouwing loopt gigantisch uit, iedereen kijkt scheel van vermoeidheid en dingen worden afgeraffeld.

Tip: kijk eens naar 'Bouwval gezocht'
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173234038
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:51 schreef 8777 het volgende:
Ja echte starterswoning, piepklein, het had wel sfeer dat wel. Enige nadeel was dat de badkamer beneden zat en er maar een plee was. En alleen een plaats, geen tuin.
Hebben wij, qua badkamer beneden ook (wel boven 2-de toilet en wastafel etc.), maar als ik na tuinieren onder de aarde binnenkom, kan ik zo onder de douche.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:18:10 #111
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173234122
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:39 schreef 8777 het volgende:

[..]

Grappig ik zie net dat mijn oude huis op Funda staat.
https://www.funda.nl/koop/tilburg/huis-49288917-kaukasuslaan-26/

Dus je begrijpt dat ik 7 weken klussen best lang vond..
_O_ wat een leuk huisje!

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:42 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Iig de reden iets te willen doen met dat huis ipv lekker goedkoop te willen wonen. Als je het daarvoor doet kan je beter je zwemvijver en je keuken opgeven en een huis kopen wat wat meer af is.

Maar goed, ik ken je al jaren en ik heb niet de illusie dat dit aan zal komen bij jou.
Het gaat mij er niet om dat ik 'lekker goedkoop wil wonen' in ieder geval. Mijn motivatie is 'hoe wil ik mijn gezin op zien groeien' en 'hoe wil ik er zelf de komende 10-20 jaar bij zitten'. Nou ja, dat is dus grote besloten tuin, minimaal 3 slaapkamers, vrij rustig in een dorp of stad etc. Dat zie ik in dit huis vl meer dan in die twee instapklare woningen.
Resistance is futile.
pi_173234173
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:11 schreef Boca_Raton het volgende:
En dan komt, vl te laat op schema, de grande finale: de afwerking. De klunsklusser denkt dan: Ha, we zijn er bijna. De ervaren klusser weet dat dit 1/3e van het hele project is.
Minstens 1/3 en eigenlijk is een eigen huis nooit 100% af. Wel kan je wonen in een woning waarvan de afwerking nog niet 100% is.

Eigenlijk moet je prioriteiten stellen:
Hoofdprioriteiten:

buitenboel zoals dak, kozijnen/ramen/deuren en goten. Dat moet in essentie goed en dicht zijn. Denk ook aan veiligheidsbeslag.

binnenboel: water, gas (indien aanwezig), CV-installatie en elektrisch in orde, evt. vervangen. Indien nieuwe badkamer of keuken: een noodkeuken kan, maar is voor tijdelijk. Nooddouche kan eigenlijk niet, dan wordt het douchen in bad of elders

Sub hoofdprioriteiten: dakisolatie en -afwerking, woongedeelte: plafonds, wanden en vloeren (in die volgorde) en lakwerk aan binnenkozijnen en deuren etc.

Sub-sub hoofdprioriteit: zolderafwerking, trappen afwerken, buitenschilderwerk, isolatie buitenmuren en de tuin.

Ik zal nog wel wat zijn vergeten......
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:24:55 #113
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173234267
Ook vergeten: de categorie tegenvallers/lijken uit de kast. Nooit goedkoop, altijd tijdrovend.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173234302
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Ook vergeten: de categorie tegenvallers/lijken uit de kast. Nooit goedkoop, altijd tijdrovend.
1) Lekke leidingen en goten
2) Rotte delen in de funderingsbalken
3) Verstopte riolering
4) Asbest
5) Puin in de tuin
6) Knurften van klusbedrijven/installateurs

Ik zal nog wel wat vergeten...
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:26:48 #115
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173234305
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:11 schreef Boca_Raton het volgende:
Laat ik nu eens een nuttige bijdrage leveren.

Grootste fout die mensen maken bij het opknappen van een huis is het totale gebrek aan inzicht hoeveel werk het is. Slopen gaat snel (ja, we liggen zelfs vr op schema!) en de stemming zit er helemaal in. Vervolgens begint het hele traject van opbouwen waar je of handige mensen voor moet vragen of vakmensen. Daarbij moet je ook nog plannen want de stucadoor moet na de elektraman komen anders molt de n het werk van de ander.

Inmiddels is de woning een volstrekte puinbak en dan moet je er niet wonen. Want thuiskomen in de bende zonder sanitair en keuken etc. wordt 'm niet.

Je zult mensen moeten inschakelen voor dingen die je uitbesteedt. Budget moet strak op gelet worden. En dan komt, vl te laat op schema, de grande finale: de afwerking. De klunsklusser denkt dan: Ha, we zijn er bijna. De ervaren klusser weet dat dit 1/3e van het hele project is. Ga ik niet uitleggen. Gevolg: verbouwing loopt gigantisch uit, iedereen kijkt scheel van vermoeidheid en dingen worden afgeraffeld.

Tip: kijk eens naar 'Bouwval gezocht'
Dankjewel Boca :) :) :) . Yes, het grote gevaar van 'er alvast gaan wonen'..... En dan na 3 jaar nog geen plintjes hebben :') . Die Bouwval gezocht tip is trouwens wel een hele goede :@ .

Budget ervaring en ervaring met planning heb ik trouwens wel (niet alleen van mijn nieuwbouwwoning 12 jaar geleden maar ook in mijn werk).
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:29:52 #116
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173234361
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:26 schreef blomke het volgende:

[..]

1) Lekke leidingen en goten
2) Rotte delen in de funderingsbalken
3) Verstopte riolering
4) Asbest
5) Puin in de tuin
6) Knurften van klusbedrijven/installateurs

Ik zal nog wel wat vergeten...
Dit dus!
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:36:26 #117
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173234461
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:26 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dankjewel Boca :) :) :) . Yes, het grote gevaar van 'er alvast gaan wonen'..... En dan na 3 jaar nog geen plintjes hebben :') . Die Bouwval gezocht tip is trouwens wel een hele goede :@ .

Budget ervaring en ervaring met planning heb ik trouwens wel (niet alleen van mijn nieuwbouwwoning 12 jaar geleden maar ook in mijn werk).
Die plinten zijn ook niet relevant. Wij wonen al 14 jaar in een huis waar de gemiddelde Nederlander niet zou willen wonen. Verschillende vloeren, niet overal dubbel glas, oude keuken, half afgewerkte badkamer et cetera. Toen we er gingen wonen hadden we een jonge baby, geen geld en geen tijd. Toch zijn we er gelukkig en durf ik met een gerust hart bezoek uit te nodigen.
Het hoeft niet allemaal perfect.

Mijn tip: stap voor stap. En geen leidingen en vloeren en zo open laten liggen, want het moet wel bewoonbaar zijn.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:40:17 #118
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173234522
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:26 schreef blomke het volgende:

[..]

1) Lekke leidingen en goten
2) Rotte delen in de funderingsbalken
3) Verstopte riolering
4) Asbest
5) Puin in de tuin
6) Knurften van klusbedrijven/installateurs

Ik zal nog wel wat vergeten...
Noted....! En om dit soort zaken dan ook bouwtechnisch rapport, dit is een bocht die ik onder geen beding af wil snijden. Maar zelfs dat is schijnveiligheid.
Resistance is futile.
pi_173234572
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:10 schreef Seven. het volgende:

[..]

Heldere post, dankje :* . Maar dan geef ik wel een grote droom op.
Dat klinkt wel heel dramatisch. Kan over een paar jaar toch ook nog? Ik zit een beetje in dezelfde situatie: wil ruimte maar heb er nog geen budget voor. Dus blijf ik lekker even zitten in mijn huurhuis tot het wel kan.
Aan overhaaste beslissingen heb je helemaal niks.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:44:52 #120
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173234628
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:42 schreef Piles het volgende:

[..]

Dat klinkt wel heel dramatisch. Kan over een paar jaar toch ook nog? Ik zit een beetje in dezelfde situatie: wil ruimte maar heb er nog geen budget voor. Dus blijf ik lekker even zitten in mijn huurhuis tot het wel kan.
Aan overhaaste beslissingen heb je helemaal niks.
Nou... overhaast.. dit wil ik al 10 jaar. En sinds ik besloot om met de buitenland avonturen te stoppen ook besloten dat ik zou kopen en niet meer huren, omdat ik een eigen plek wil. Niks meer eigen dan een opknapper (of voor sommigen nieuwbouw maar dat strookt maar heel zelden met mijn woonwensen en budget).
Resistance is futile.
pi_173234877
quote:
3s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:12 schreef motorbloempje het volgende:
Stucwerk is een vak.
Net als schilderen en fatsoenlijk tegelen trouwens.

Timmermans werk ook trouwens tenzij je van scheve troep houdt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:05:52 #122
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173235054
Ik dacht dat je een huis in Apeldoorn aan het kopen was?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:21:22 #123
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173235389
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:26:21 #124
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173235500
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 15:05 schreef Leandra het volgende:
Ik dacht dat je een huis in Apeldoorn aan het kopen was?
Ik ben wezen kijken in dit huis:

https://www.funda.nl/koop(...)581-adelaarslaan-67/

511_1080x720.jpg

Echter, daar moet nog zeker 40k tegenaan voor het berhaupt weer bewoonbaar is.
Maar, met uitzondering van de schoorsteen, het sloopwerk is al wel gedaan! :+

quote:
Ja, vind ik ook een leuk huis. Zit ik ook over te denken om een afspraak te maken.
Edit: de verkoper doet zelf de bezichtigingen en belt mij terug binnen 24 uur.
Resistance is futile.
pi_173236299
Helaas ook een negatieve noot; wonen in een bouwproject is moordend voor je relatie. We waren al een paar jaar samen, maar de combinatie van kamperen in 1 slaapkamer en geen tijd meer hebben voor ontspanning heeft ons ook bijna de kop gekost.

quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:40 schreef Seven. het volgende:

[..]

Noted....! En om dit soort zaken dan ook bouwtechnisch rapport, dit is een bocht die ik onder geen beding af wil snijden. Maar zelfs dat is schijnveiligheid.
Leuk zo'n rapport, maar die doen ook alleen maar zichtwerk. Dat de bedrading aan elkaar hangt met kroonsteentjes en brandgevaarlijk is, dat de afvoer tussen de badkamer en plafond aan het rotten is en dat er geisoleerd is met natte kranten; dat zien zij ook niet en kom je dus pas tegen als je het opentrekt. En dan is het al van jou, en mag jij er al je geld tegenaan gooien om te repareren O+. In het ergste geval was de vorige bewoner een beunhaas en kan jij, als je alleen maar even een lamp op wilde hangen, de hele verdieping voorzien van nieuwe bedrading.
pi_173236655
Dubbel

[ Bericht 98% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2017 16:53:56 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173236676
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 16:07 schreef Chicolade het volgende:
Helaas ook een negatieve noot; wonen in een bouwproject is moordend voor je relatie. We waren al een paar jaar samen, maar de combinatie van kamperen in 1 slaapkamer en geen tijd meer hebben voor ontspanning heeft ons ook bijna de kop gekost.
Wij hebben het ook erg moeilijk gehad en we waren nog geen jaar bezig. Je leert elkaar toch weer op een heel andere manier kennen en dat is niet altijd positief. Uiteindelijk kwam het allemaal goed maar er zonder meer vanuit gaan dat het wel lukt omdat je zo veel van elkaar houdt is erg naef.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173236785
Gewoon stapje voor stapje doen. Het huis wat wij hebben gekocht was geen bouwval, maar wel een huis waar vanalles aan moet gebeuren. Gewoon zorgen dat het leefbaar is en alles stapje voor stapje aanpakken, zodra je weer wat gespaard hebt. Binnen vijf jaar heb je zo je het gewenste resultaat.
pi_173236895
Als je een kluswoning koopt, heb je aan een bouwkundige keuring niet genoeg. Tenzij je zelf goed inzicht hebt in technische mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Zet al je (verbouwing)wensen op een rijtje en ga langs met een deskundige om een bouwtechnisch onderzoek uit te voeren. Die kijkt verder dan alleen wat zichtbaar is, en neemt de haalbaarheid van je wensen mee.

Zelf heb ik ook een kluswoning. 2,5 jaar geleden gekocht en heel enthousiast begonnen. Elke keer dat je weer zichtbaar resultaat hebt geboekt, of een klusje hebt afgerond wat ontzettend tegen zat geeft enorm veel voldoening. Daar tegenover staat echter dat je maanden- of jarenlang in je eigen huis aan het 'kamperen' bent en soms zelfs periodes letterlijk in de tuin moet kamperen. Simpelweg omdat er binnen nergens meer een plekje bewoonbaar is.

Na anderhalf jaar verbouwen ben ik nu zo ver dat de bovenverdieping gestuct kan worden. Daarvoor huur ik iemand in. Daarna moet nog al het houtwerk geschilderd worden, vloeren leggen, deuren afhangen, badkamer afbouwen, cv connectoren aansluiten, plinten monteren.. Kortom: nog tientallen avonden en vele weekenden werk. Misschien rond kerst 2018 is het boven klaar. Dan moet de hele benedenverdieping nog van begin af aan gedaan worden.

Hulp van familie en vrienden. Heel leuk, maar na 2 of 3 dagen helpen, hebben die het ook wel gezien. En terecht. Wees daarom zeer terughoudend met het vragen van hulp, zodat je het kunt gebruiken wanneer je echt extra handen nodig hebt.

Wat betreft het budget: maak een schatting van de kosten en doe dat bedrag minimaal keer 2.

Voor mijn simpele kleine hoekhuisje ga ik het niet redden met 40.000 euro totaal. En daarvan is dan het overgrote deel besteed aan materiaal. Als je veelvuldig manuren moet inhuren ga je zo richting een totaalprijs van 75k tot 100k. En dan hou je het nog redelijk eenvoudig kwa afwerking.

Voor isolatie en energiezuinige installaties zijn tegenwoordig wel wat subsidies en gesubsidieerde leningen beschikbaar. Als je toch bezig bent, kun je daarmee op betaalbare wijze je woning zeer energiezuinig maken. Denk aan een gasloze woning! Goede isolatie, vloerverwarming, warmtepomp, zonnepanelen, HR+++ glas. Als je zo'n project aan gaat, is het zeker de moeite waard om je hier eerst goed in te verdiepen en/of laten adviseren. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd scheelt dat immers makkelijk 100 tot 150 euro per maand aan energiekosten. Voor zo'n besparing kun je wel een extra lening nemen tegen 1,6 procent rente.
pi_173236949
Ik heb in dat kleine huis van mij ook 12000 ingestoken, geld is zo op. En dan hoefde ik niet eens te breken ofzo.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 17:02:43 #131
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173237368
Nu op RTL4 Bouwval Gezocht. Aanrader.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173238939
Je kunt veel zelf doen met de nodige motivatie en vooral voldoende tijd. Maar dat budget... Ook als je veel zelf doet, gaat het er snel door hoor. Oppervlakkige zaken (verven, een nieuwe vloer, een nieuw gyproc wandje...) kan je nog wel goedkoop realiseren maar van zodra je wat verder gaat, vliegt het de deur uit. Ik bedoel maar: nieuwe ramen met ergens een grote schuifpui en die 15.000 is er door hoor. Een nieuwe CV installatie (toch iets heel gebruikelijk) tikt bijvoorbeeld ook direct aardig aan.

Mijn renovatie (van n verdieping) is gebudgetteerd op het vijfvoudige, en ik doe het overgrote deel zelf. ;-) Is weliswaar een zeer grondige renovatie waarbij we zo weinig mogelijk technische compromissen doen (maar zeker wel qua afwerking), maar toch.

Als je weinig ervaring hebt, lijkt het me vooral ook cruciaal dat er niet te veel tijdsdruk achter zit. Een huis dat je in verschillende fases kunt aanpakken en waar je ondertussen zonder al te veel gedoe in kunt blijven wonen, is ideaal.
pi_173239241
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 18:30 schreef NealMoonshine het volgende:
Als je weinig ervaring hebt, lijkt het me vooral ook cruciaal dat er niet te veel tijdsdruk achter zit. Een huis dat je in verschillende fases kunt aanpakken en waar je ondertussen zonder al te veel gedoe in kunt blijven wonen, is ideaal.
Daarom dus prioriteiten stellen wat klaar moet zijn als je erin trekt en wat onontbeerlijk is om te wonen en te werken. Want een gewone baan is tegenwoordig ook al een tijd- en energieslurper; die extra verbouwingsinspanningen in je "vrije" tijd, tellen dubbel op.

Nog iets aan mijn eerdere prioriteitenlijstje toe te voegen: ruim op, ruim op, en verwijder zoveel mogelijk rommel en stof. Sorteer bouwmaterialen overzichtelijk en houd je gereedschap ik goede staat.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 18:57:54 #134
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173239419
OK, hier komt mijn reactie. Ik ben benieuwd hoe naef mensen dit gaan vinden.

Wij hebben een 2-onder-1 kapper net buiten de genoemde regio, 10 minuten van de A1 gekocht. Voldoet eigenlijk aan je wensen. 250+ m2 aan perceel en een oppervlakte van 150m2 aan de woning zelf. Voor een redelijke appel en een ei gekocht en er gaat belachelijk veel geld in. Wij hadden 3000 euro over bij verhuizing en hebben kort daarna een energiebespaarlening afgesloten 15-20k om de kozijnen te vervangen en te isoleren. Daarnaast nog een kleine bouwdepot van 5k om de keuken te vervangen. Wat betreft de geluktreffers bij standaardverbouwingen: we gaan volgende week de riolering vervangen en gelukkig weinig asbest op 2 vensterbanken na. Alle andere zaken rondom het huis zijn overigens ook verouderd. Er zit meteen een nieuwe cv installatie in en we willen voor het einde van het jaar vloerverwarming beneden. Voor de rest wonen we in een light versie van bouwval gezocht. :')

We zijn nog steeds enthousiast hoor, maar relatisich gezien gaan we nog wel 2 jaar doorverbouwen en gaan al onze spaarcenten eraan op. Daarnaast vereist het de nodige discipline (wij zijn weekendklussers) en is dit een ultieme test voor je relatie. Ik had hier minder goed over nagedacht bij aankoop.. uiteindelijk zijn we gewoon flinke doorzetters en beschik ik over een pittige portie eigenwijsheid. :+. Mijn vader klust wekelijks met ons mee en brengt de benodigde ervaring in..

Als je een woning wilt van 2 ton en dat alleen gaat betalen dan heb je ook redelijke maandlasten. Mijn vraag is wat je bij die lasten nog denkt te kunnen sparen, want om een redelijke opknapbeurt te financieren heb je minimaal 500 euro maandelijks ruimte over. :') mijn advies is dan om een goedkoper huis te zoeken en wellicht een van je wensen bij te stellen. Voor ons betekende dat we genoegen namen met een dorp en net een smallere oprit en garage hebben dan we eigenlijk wilden.

Wat betreft de pluspunten: je kunt lekker alles kiezen voor je woning, zeker als je voor een nieuwe keuken en
Nieuwe badkamer gaat. Ik zou in jou geval wel voorzichtig zijn met dingen als nieuwe elektra en stucwerk. Dat is redelijk specialistisch werk, waar je als onervaren klusser hulp nodig hebt of zelfs zou moeten uitbesteden.

Overigens als je wilt weten waar ik specifiek woon, stuur mij even een dm: dan laat ik je wat meer weten. :)
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_173242754
Prioriteit 1 tot en met 5 zijn een werkend toilet en een goede douche in een schone ruimte. Prioriteit 6 is een schone en stofvrije plek waar je kunt slapen, eten en relaxen.

Dus daarom als toch al het leidingwerk vernieuwd moet worden, overwegen om de nieuwe badkamer op een andere plek dan de oude badkamer te maken. Of een tweede badkamer te realiseren in het huis. Je kan dan de oude badkamer intact laten, totdat de nieuwe helemaal afgewerkt is.

Natuurlijk leent niet elke plattegrond zich voor het verplaatsen van de badkamer of realiseren van een tweede badkamer.
pi_173242825
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:00 schreef Seven. het volgende:
Binnen 2 uur tot de conclusie komen dat dat eigenlijk geen optie is, is helemaal niet slecht.
Nee dat is niet slecht. Het enige wat dat is is 2 uur tijd weggegooid. Stucen is echt een vak apart en doe je niet zomaar eventjes met een beetje wat proberen. Het ziet er simpel uit, maar als je het echt netjes wil hebben dan is dat heel zo makkelijk nog niet. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173243867
Zie het renoveren van een oud huis zoals dat vrijstaande hok met het puntdak wat eerder is genoemd maar als een fulltime baan. En dat is geen grapje. 5 jaar geleden hebben we onze 2 kapper grondig gerenoveerd in 2 maanden en je komt bijna altijd wel een keer in de shit met de planning.

We zijn nu een vrijstaand huis aan het opknappen, er zit niks constructie technisch bij (hoewel, 1 opening gemaakt in een semi dragende muur) maar toch valt het werk altijd tegen. En....als de stucadoor bezig is kan je zelf eigenlijk niks (omdat ze er een rotzooi van maken), En als de schilders bezig zijn (of als je zelf wilt schilderen) kan er niet worden gestucd want je wil geen stof op je schilderwerk....En zo kan ik er nog wel wat verzinnen, tegenslagen heb je altijd. Wij zitten inmiddels aan de 5e stucadoor...Waarvan pas de 5e aan het werk is gegaan....Toch geen tijd, schouder gebroken, been gebroken, 'ineens' 50 euro (!) per m2 vragen, enzovoorts enzovoorts.

Maar....als je zelf veel doet (ook al is het maar slopen en schilderen) is de voldoening als je er eenmaal in zit en weet dat je alles zelf hebt bedacht en sommige dingen hebt gemaakt supergroot!
Hoor ik die Griekse melodie...
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 22:07:30 #138
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_173243936
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 21:29 schreef Geralt het volgende:

[..]

Nee dat is niet slecht. Het enige wat dat is is 2 uur tijd weggegooid. Stucen is echt een vak apart en doe je niet zomaar eventjes met een beetje wat proberen. Het ziet er simpel uit, maar als je het echt netjes wil hebben dan is dat heel zo makkelijk nog niet. :)
Daar kan ik inderdaad over meepraten. Werd na het tegelwerk in de badkamer ietwat overmoedig (als leek op klusgebied) en dacht dat ik dat ook wel even kon. Viel tegen. _O-

En verder ligt het natuurlijk ook gewoon aan je karakter. Want je moet het nodige geduld hebben, tegenslagen komen er sowieso (ook financieel) en dan moet je daar ook maar tegen kunnen, de chaos waar je lange tijd in leeft etc.
Vind je budget ook wat optimistisch voor de verbouwing zelf trouwens.
pi_173244715
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:18 schreef Seven. het volgende:
iedere vent die kan klussen heeft dit toch ook ooit geleerd?
Ik kan het niet en heb het nooit geleerd. Over 2 weken verhuizen. Bewust naar een instapklaar huis. Omdat ik niet kan klussen. Ik wilde eigenlijk al een zitmaaier kopen voor de achtertuin, want makkelijk, maar dat mocht niet van Brennie en eigenlijk is dat ook wel een beetje overdreven voor een tuin van 8x16 meter met 2 stroken gras erin :@ :')
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 22:47:37 #140
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173244906
Niet bijgelezen maar dus wel de langsgereden bij die opknapper. Problemen met het dak, pannen bovenin sluiten niet netjes aan.
Resistance is futile.
pi_173245142
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 22:47 schreef Seven. het volgende:
Niet bijgelezen maar dus wel de langsgereden bij die opknapper. Problemen met het dak, pannen bovenin sluiten niet netjes aan.
Serieus Seven., begin niet aan zo een klushuis. Het kan allemaal fantastisch worden, maar dan moet je en geld hebben en zelf veel kunnen.

Wij hebben doelbewust voor instapklaar gekozen. Ik moet er echt niet aan denken om wekenlang elke avond te klussen. Ik denk serieus dat je je erop verkijkt.

Vriend van mij kocht een vergelijkbaar huis als huis 1 wat je liet zien, alleen dan niet vrijstaand. Die vent maakt alles met zn handen. En hij is er ruim een jaar mee bezig geweest. Toegegeven, het ziet er prima uit nu, maar mij was dat niet gelukt met mn linkerhanden. Ook niet met trial and error. Onderschat het niet zou ik zeggen :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173249966
Wekenlang klussen? Met de huizen die hier geplaatst zijn heb je het over jarenlang klussen als je het grondig wil aanpakken, alles zelf doet en daarnaast ook nog een beetje normaal wil leven.

Goed, misschien ben ik lui. Ik heb mezelf verplicht 1 dag per week 'vrij' gegeven. Daarnaast hoef ik van mezelf na een werkdag niet 's avonds te gaan klussen. Als ik er zin in heb doe ik dat overigens wel regelmatig, maar het hoeft niet. Dus dat maakt het tempo natuurlijk wat trager dan wanneer je alles zo snel mogelijk klaar 'moet' hebben en elk vrij moment gebruikt om te klussen.

Maar zelfs als je elke vrije seconde naast je fulltime baan gebruikt om te klussen, ben je met een grondige renovatie maandenlang bezig.

Niet iedereen kan daar tegen en niet elk huis is geschikt om er in die periode ook te wonen.

Als je kiest om er intussen te wonen, ben je ook nog tijd en geld kwijt aan aanleggen en/of verplaatsen van tijdelijke voorzieningen. Als je bijvoorbeeld de keuken hebt gesloopt en daar alles gaat isoleren, stuken, leidingen vernieuwen etc, moet je toch nog ergens kunnen koken en afwassen. Elke avond bij je ouders eten kost teveel tijd als je ook nog wil klussen. En wekenlang 'thuisbezorgd' komt ook wel je neus uit. Buiten dat het een erg dure optie is.

Idem met de douche. Als je onder het stof zit wil je niet elke keer in de auto stappen om te douchen voordat je kan gaan eten of slapen.

Een heel goed stappenplan rekening houdend met tijdelijke voorzieningen is daarom belangrijk. Als er een bijkeuken is, kun je daar bijvoorbeeld relatief eenvoudig een provisorisch keukentje en/of sanitair in knutselen. Maar dan moet je wel rekening houden met leidingwerk voor de andere ruimtes.
pi_173250962
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:20 schreef Ivo1985 het volgende:
Een heel goed stappenplan rekening houdend met tijdelijke voorzieningen is daarom belangrijk. Als er een bijkeuken is, kun je daar bijvoorbeeld relatief eenvoudig een provisorisch keukentje en/of sanitair in knutselen. Maar dan moet je wel rekening houden met leidingwerk voor de andere ruimtes.
Dat dus. Je kan tijdelijk wel op een campingset koken, maar je hebt wel een koelkast e.d. nodig. Douchen wordt al lastiger bij een verbouwing.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173251325
Leuk om je zoektocht te lezen en ieder zijn ervaringen met een klushuis. Ieder project is toch weer anders en iedereen pak het op zijn eigen manier aan.

Wij wonen nu 2 jaar in ons huis en zijn begonnen met de 1e verdieping. Badkamer, plafonds, electra, etc. Belangrijk is idd dat je een plek heb om te leven, dus de benedenverdieping was gewoon leefbaar. (toilet was wel uitgebroken met enkel het nieuwe inbouw reservoir met een pot, maar doeable) Een paar weken een nood douche in de keuken gehad..

Alles stap voor stap en steeds een stukje. Na de douche hebben we de kamers afgemaakt, toen naar beneden, de hal, toilet en woonkamer. daarna dak van de garage, voortuin en nu in de achtertuin bezig.

Naast wat er al gezegd is zou mijn tip zijn om in de 1e weken een container voor de deur te laten zetten. Wat Blompke al zij, Puin in de tuin is drama en kost echt veel te veel tijd. zonde van de zaterdagen die je daar aan besteed, zeker in het begin.

Daarnaast is het van belang dat je wat financile ruimte heb om te klussen. Reserveer iedere maand +/-500 aan materiaal kosten. In de eerste 1 tot 3 maanden zal het natuurlijk veel meer zijn maar daar kan je je spaargeld op inzetten. Daarna zal je het uit lopende middelen moeten doen, je kan niet blijven interen.
pi_173251338
Ik las je OP.
Je weet niets over Eerbeek, maar is een aanrader _O_ Erg leuk daar.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_173251409
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 09:56 schreef blomke het volgende:

[..]

Dat dus. Je kan tijdelijk wel op een campingset koken, maar je hebt wel een koelkast e.d. nodig. Douchen wordt al lastiger bij een verbouwing.
Er bestaan mobiele douches, heb er vorig jaar nog een gehuurd toen ik een nieuwe badkamer heb laten plaatsen.
pi_173253254
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 10:28 schreef 8777 het volgende:
Er bestaan mobiele douches, heb er vorig jaar nog een gehuurd toen ik een nieuwe badkamer heb laten plaatsen.
Gaaf!!! Had ik dat maar eerder geweten! Binnen of buiten gealloceerd? Linkje?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173253313
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 12:16 schreef blomke het volgende:

[..]

Gaaf!!! Had ik dat maar eerder geweten! Binnen of buiten gealloceerd? Linkje?
https://www.showerrent.nl
Ik had hem hier gehuurd, was die 250 helemaal waard.
pi_173254207
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 12:19 schreef 8777 het volgende:

[..]

https://www.showerrent.nl
Ik had hem hier gehuurd, was die 250 helemaal waard.
Gaaf! Die gaat het dossier in. Had ik eigenlijk moeten weten; bij veel saneringen, staan die dingen ook. Mannen met overall aan de een kant erin, schoon eruit aan de andere kant.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173254620
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 13:17 schreef blomke het volgende:

[..]

Gaaf! Die gaat het dossier in. Had ik eigenlijk moeten weten; bij veel saneringen, staan die dingen ook. Mannen met overall aan de een kant erin, schoon eruit aan de andere kant.
Ik vond het ideaal, geen gedoe met verplicht bij ouders of vrienden te gaan douchen.
Maar ook hier geldt dus weer extra kosten die niet in het huis gepompt kunnen worden.
pi_173258926
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 13:17 schreef blomke het volgende:

[..]

Gaaf! Die gaat het dossier in. Had ik eigenlijk moeten weten; bij veel saneringen, staan die dingen ook. Mannen met overall aan de een kant erin, schoon eruit aan de andere kant.
In Wormerveer zit ook een bedrijf dacht ik wat mobiele douches levert, dus redelijk in de buurt voor jou.
pi_173260587
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 17:51 schreef Vinz0r het volgende:
In Wormerveer zit ook een bedrijf dacht ik wat mobiele douches levert, dus redelijk in de buurt voor jou.
Ja. Mijn laatste echte grote verbouwing s al 14 jaar geleden. Maar wie weet in de toekomst...
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173272959
En iedereen vergeet Seven even te melde dat wanneer je zelf wil gaan klussen je ook een paar duizend euro aan gereedschap nodig hebt voor je uberhaupt kan beginnen... heb je je materiaal nog niet eens...kortom totaal kansloos plan!!!!
pi_173273437
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:20 schreef Ivo1985 het volgende:


Goed, misschien ben ik lui. Ik heb mezelf verplicht 1 dag per week 'vrij' gegeven. Daarnaast hoef ik van mezelf na een werkdag niet 's avonds te gaan klussen. Als ik er zin in heb doe ik dat overigens wel regelmatig, maar het hoeft niet. Dus dat maakt het tempo natuurlijk wat trager dan wanneer je alles zo snel mogelijk klaar 'moet' hebben en elk vrij moment gebruikt om te klussen.

Ik noem dit niet lui maar vooral gezond verstand. Wij doen dit ook op deze manier en het gaat nog een goede twee jaar duren maar je moet als mens wel je rust pakken.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_173273530
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 08:44 schreef liedetector het volgende:
En iedereen vergeet Seven even te melde dat wanneer je zelf wil gaan klussen je ook een paar duizend euro aan gereedschap nodig hebt voor je uberhaupt kan beginnen... heb je je materiaal nog niet eens...kortom totaal kansloos plan!!!!
Lenen of huren.
pi_173273563
quote:
1s.gif Op zondag 20 augustus 2017 09:53 schreef 8777 het volgende:

[..]

Lenen of huren.
Ahhh want huren is gratis als het een project is wat wsch jaren gaat duren?
pi_173273599
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 09:56 schreef liedetector het volgende:

[..]

Ahhh want huren is gratis als het een project is wat wsch jaren gaat duren?
Als ik het me goed herinner heeft ze gewoon een baan.
  zondag 20 augustus 2017 @ 10:00:12 #158
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173273603
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 09:56 schreef liedetector het volgende:

[..]

Ahhh want huren is gratis als het een project is wat wsch jaren gaat duren?
Dit. Hier gaat helemaal niks van terecht komen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173273665
quote:
1s.gif Op zondag 20 augustus 2017 10:00 schreef 8777 het volgende:

[..]

Als ik het me goed herinner heeft ze gewoon een baan.
en een budget van niks als je een kluswoning gaat kopen, kommop voor 15K krijg je niks! Zeker niet al je nog niks hebt en 2 linkerhanden!
pi_173273719
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 10:06 schreef liedetector het volgende:

[..]

en een budget van niks als je een kluswoning gaat kopen, kommop voor 15K krijg je niks! Zeker niet al je nog niks hebt en 2 linkerhanden!
Ja daar heb je enigszins gelijk in, ze verkijkt zich op de kosten, beter zoekt ze iets wat minder werk nodig heeft. Die twee andere linkjes zagen er in mijn ogen geschikter uit.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:13:37 #161
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173296713
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 16:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wij hebben het ook erg moeilijk gehad en we waren nog geen jaar bezig. Je leert elkaar toch weer op een heel andere manier kennen en dat is niet altijd positief. Uiteindelijk kwam het allemaal goed maar er zonder meer vanuit gaan dat het wel lukt omdat je zo veel van elkaar houdt is erg naef.
Hmmm, gezien het feit dat onze relatie 3 maanden oud is, misschien geen goed plan om hem erbij te betrekken dus....

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 16:32 schreef DeHose het volgende:
Gewoon stapje voor stapje doen. Het huis wat wij hebben gekocht was geen bouwval, maar wel een huis waar vanalles aan moet gebeuren. Gewoon zorgen dat het leefbaar is en alles stapje voor stapje aanpakken, zodra je weer wat gespaard hebt. Binnen vijf jaar heb je zo je het gewenste resultaat.
Dat is ook mijn plan maar het moet wel zo zijn dat de eerste 20k naar het herstellen van het dak moeten want dan blijft er (afhankelijk van de koopsom) te weinig over.
Resistance is futile.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:16:47 #162
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173296765
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 17:02 schreef Boca_Raton het volgende:
Nu op RTL4 Bouwval Gezocht. Aanrader.
Is dit elke week om 17:00 want ik ben doorgaans pas om 18:00 thuis :{ .

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 16:38 schreef Ivo1985 het volgende:
Als je een kluswoning koopt, heb je aan een bouwkundige keuring niet genoeg. Tenzij je zelf goed inzicht hebt in technische mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Zet al je (verbouwing)wensen op een rijtje en ga langs met een deskundige om een bouwtechnisch onderzoek uit te voeren. Die kijkt verder dan alleen wat zichtbaar is, en neemt de haalbaarheid van je wensen mee.

Zelf heb ik ook een kluswoning. 2,5 jaar geleden gekocht en heel enthousiast begonnen. Elke keer dat je weer zichtbaar resultaat hebt geboekt, of een klusje hebt afgerond wat ontzettend tegen zat geeft enorm veel voldoening. Daar tegenover staat echter dat je maanden- of jarenlang in je eigen huis aan het 'kamperen' bent en soms zelfs periodes letterlijk in de tuin moet kamperen. Simpelweg omdat er binnen nergens meer een plekje bewoonbaar is.

Na anderhalf jaar verbouwen ben ik nu zo ver dat de bovenverdieping gestuct kan worden. Daarvoor huur ik iemand in. Daarna moet nog al het houtwerk geschilderd worden, vloeren leggen, deuren afhangen, badkamer afbouwen, cv connectoren aansluiten, plinten monteren.. Kortom: nog tientallen avonden en vele weekenden werk. Misschien rond kerst 2018 is het boven klaar. Dan moet de hele benedenverdieping nog van begin af aan gedaan worden.

Hulp van familie en vrienden. Heel leuk, maar na 2 of 3 dagen helpen, hebben die het ook wel gezien. En terecht. Wees daarom zeer terughoudend met het vragen van hulp, zodat je het kunt gebruiken wanneer je echt extra handen nodig hebt.

Wat betreft het budget: maak een schatting van de kosten en doe dat bedrag minimaal keer 2.

Voor mijn simpele kleine hoekhuisje ga ik het niet redden met 40.000 euro totaal. En daarvan is dan het overgrote deel besteed aan materiaal. Als je veelvuldig manuren moet inhuren ga je zo richting een totaalprijs van 75k tot 100k. En dan hou je het nog redelijk eenvoudig kwa afwerking.

Voor isolatie en energiezuinige installaties zijn tegenwoordig wel wat subsidies en gesubsidieerde leningen beschikbaar. Als je toch bezig bent, kun je daarmee op betaalbare wijze je woning zeer energiezuinig maken. Denk aan een gasloze woning! Goede isolatie, vloerverwarming, warmtepomp, zonnepanelen, HR+++ glas. Als je zo'n project aan gaat, is het zeker de moeite waard om je hier eerst goed in te verdiepen en/of laten adviseren. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd scheelt dat immers makkelijk 100 tot 150 euro per maand aan energiekosten. Voor zo'n besparing kun je wel een extra lening nemen tegen 1,6 procent rente.
Bedankt voor je input, en heel veel succes! Mijn verbouwingswensen zouden trouwens per huis verschillen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 16:41 schreef 8777 het volgende:
Ik heb in dat kleine huis van mij ook 12000 ingestoken, geld is zo op. En dan hoefde ik niet eens te breken ofzo.
Waar ging al dat geld in zitten? ;(
Resistance is futile.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:20:14 #163
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173296833
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 18:57 schreef monsterd. het volgende:
OK, hier komt mijn reactie. Ik ben benieuwd hoe naef mensen dit gaan vinden.

Wij hebben een 2-onder-1 kapper net buiten de genoemde regio, 10 minuten van de A1 gekocht. Voldoet eigenlijk aan je wensen. 250+ m2 aan perceel en een oppervlakte van 150m2 aan de woning zelf. Voor een redelijke appel en een ei gekocht en er gaat belachelijk veel geld in. Wij hadden 3000 euro over bij verhuizing en hebben kort daarna een energiebespaarlening afgesloten 15-20k om de kozijnen te vervangen en te isoleren. Daarnaast nog een kleine bouwdepot van 5k om de keuken te vervangen. Wat betreft de geluktreffers bij standaardverbouwingen: we gaan volgende week de riolering vervangen en gelukkig weinig asbest op 2 vensterbanken na. Alle andere zaken rondom het huis zijn overigens ook verouderd. Er zit meteen een nieuwe cv installatie in en we willen voor het einde van het jaar vloerverwarming beneden. Voor de rest wonen we in een light versie van bouwval gezocht. :')

We zijn nog steeds enthousiast hoor, maar relatisich gezien gaan we nog wel 2 jaar doorverbouwen en gaan al onze spaarcenten eraan op. Daarnaast vereist het de nodige discipline (wij zijn weekendklussers) en is dit een ultieme test voor je relatie. Ik had hier minder goed over nagedacht bij aankoop.. uiteindelijk zijn we gewoon flinke doorzetters en beschik ik over een pittige portie eigenwijsheid. :+. Mijn vader klust wekelijks met ons mee en brengt de benodigde ervaring in..

Als je een woning wilt van 2 ton en dat alleen gaat betalen dan heb je ook redelijke maandlasten. Mijn vraag is wat je bij die lasten nog denkt te kunnen sparen, want om een redelijke opknapbeurt te financieren heb je minimaal 500 euro maandelijks ruimte over. :') mijn advies is dan om een goedkoper huis te zoeken en wellicht een van je wensen bij te stellen. Voor ons betekende dat we genoegen namen met een dorp en net een smallere oprit en garage hebben dan we eigenlijk wilden.

Wat betreft de pluspunten: je kunt lekker alles kiezen voor je woning, zeker als je voor een nieuwe keuken en
Nieuwe badkamer gaat. Ik zou in jou geval wel voorzichtig zijn met dingen als nieuwe elektra en stucwerk. Dat is redelijk specialistisch werk, waar je als onervaren klusser hulp nodig hebt of zelfs zou moeten uitbesteden.

Overigens als je wilt weten waar ik specifiek woon, stuur mij even een dm: dan laat ik je wat meer weten. :)
_O_

Geweldig dat je vader meeklust trouwens! Mijn vader gaat echt niet elk weekend klussen, dat weet ik nu al. Ik stuur je zo even DM!
Resistance is futile.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:23:04 #164
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173296890
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 10:23 schreef Miniem het volgende:
Ik las je OP.
Je weet niets over Eerbeek, maar is een aanrader _O_ Erg leuk daar.
Leek mij ook! Vrijdag doorgereden, zag er supergezellig uit.
Resistance is futile.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:25:41 #165
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173296946
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 08:44 schreef liedetector het volgende:
En iedereen vergeet Seven even te melde dat wanneer je zelf wil gaan klussen je ook een paar duizend euro aan gereedschap nodig hebt voor je uberhaupt kan beginnen... heb je je materiaal nog niet eens...kortom totaal kansloos plan!!!!
Goed advies maar hier hoef ik me persoonlijk geen zorgen over te maken want er ligt een arsenaal bij mijn vader, mijn broer (en evt. mijn vriend). En dat mag ik lenen indien beschikbaar. En indien niet beschikbaar, dan kun je altijd nog huren als korte termijn oplossing.
Resistance is futile.
pi_173296958
Serieus, dit wordt een leuke aflevering. Laat het ons weten als je begint...

https://www.rtl.nl/gemist/bouwval-gezocht-nl/
pi_173297232
Als je niet weet waar 12.000 euro aan op kan gaan, wordt het hoog tijd om je te verdiepen in simpele zaken rond de afwerking. Houten vloer of tegels zit je al snel rond 50 euro per m2.
Een binnendeur zit op 200-300 euro per stuk, exclusief hang en sluitwerk. Tel maar eens het aantal vierkante meters vloer en het aantal binnendeuren.

Een keuken of een badkamer vernieuwen voor minder dan 5000 euro is bijna niet te doen als je aan de reguliere wensen van 2017 wilt voldoen en een beetje fatsoenlijke kwaliteit materialen wil gebruiken.
pi_173297279
quote:
2s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

Is dit elke week om 17:00 want ik ben doorgaans pas om 18:00 thuis :{ .

[..]

Bedankt voor je input, en heel veel succes! Mijn verbouwingswensen zouden trouwens per huis verschillen.

[..]

Waar ging al dat geld in zitten? ;(
Stucwerk, vloeren, nieuwe voor en achterdeur, badkamer, verf, nieuwe ketel. Ik wilde ook nog een nieuwe keuken maar toen was m'n geld op.
pi_173297338
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:41 schreef Ivo1985 het volgende:
Als je niet weet waar 12.000 euro aan op kan gaan, wordt het hoog tijd om je te verdiepen in simpele zaken rond de afwerking. Houten vloer of tegels zit je al snel rond 50 euro per m2.
Een binnendeur zit op 200-300 euro per stuk, exclusief hang en sluitwerk. Tel maar eens het aantal vierkante meters vloer en het aantal binnendeuren.

Een keuken of een badkamer vernieuwen voor minder dan 5000 euro is bijna niet te doen als je aan de reguliere wensen van 2017 wilt voldoen en een beetje fatsoenlijke kwaliteit materialen wil gebruiken.
Inderdaad, dat soort kleine dingen tikken aan, nieuwe kranen voor de keuken en badkamer was ik al dik 600 aan kwijt. En dat was nog redelijk goedkoop.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:52:05 #170
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173297421
Even teveel reacties om overal op te reageren maar bedankt allemaal! Ik heb ze allemaal gelezen, zelfs de negatieve zeikreacties maar die zijn verder toch geen reactie mijnerzijds waard.

Veel nagedacht dit weekend, veel met mijn lief gepraat, veel met mijn ouders gepraat.
Mijn lief juicht een opknapper toe (niet die in Eerbeek), mijn ouders zijn juist lovend over alle instapklare woningen. Als mijn vriend en ik samen zouden kopen, dan zou het sowieso een opknapper worden maar tot dusver moet ik echt instapklare optie openhouden. Dus blijven kijken naar beide. De zoektocht naar instapklaar wordt dus intensiever momenteel, ik kan niet die optie maar 'negeren' dus als het toch een opknapper wordt, dan wil ik wel weten wat ik laat lopen. De perfecte opknapper die 'gedateerd en goed onderhouden' is, lijkt wel een beetje lot uit de loterij voor mijn budget al acht ik het nog steeds niet geheel onmogelijk.

Ik zit nog steeds in mijn achterhoofd met de zogenoemde drive in woningen in Apeldoorn. Kent iemand die? Gebouwd begin jaren 70, de meesten voorzien van dubbel glas, geen dragende muren en dus vrij in te delen. Er zijn er een aantal die echt gedateerd zijn maar ze zijn wel allemaal nog in goede staat. Ik vind ze bijzonder, mede vanwege het trappenhuis. Ik zou een instapklare kunnen kopen voor 180-190k, maar een gedateerde heb je voor 160k vraagprijs zo nu en dan. Echt ontzettend veel mogelijkheden om uit te bouwen (voor/achter/verdieping er bovenop) en deze woningen kun je wel degelijk ruimte voor ruimte aanpakken, veruit het meeste is slaapkamers opnieuw behangen en voor max 40k moet het mij wel lukken om keuken en badkamer te vervangen. Maar wel een serieus compromis op de tuin! Als iemand iets zinnigs over deze woningen te melden heeft, dan hoor ik het graag. Ik zit erover te denken om een bezichtiging te plannen zodat ik een idee krijg van de mogelijkheden, er staan er nu zo'n 10 te koop van 160-260k.

Ik kijk vanavond in dit huis:

534_1080x720.jpg

https://www.funda.nl/koop(...)van-bourlostraat-12/

Voordelen:
Mooie grote tuin die bovendien makkelijk besloten te maken is (laurierheggen o.i.d.)
Erg mooi opgeknapt, leuke stijl (niet direct mijn stijl maar wel erg leuk gedaan)
Prima indeling
Veel licht!
Leuke wijk
Kleine 10 minuten van mijn familie
Prima mogelijkheden om op termijn uit te breiden als dat nodig zou zijn (aanbouw achterkant, nokverhoging, vaste trap naar zolder hoef je geen ruimte op de 1e verdieping voor in te leveren).
Goede prijs! Ik vind dit echt wel een hele redelijke vraagprijs voor lokatie.
Instapklaar dus niet het loodzware geklus, gegoochel met geld, hoogspanning in de relaties, zelf veel moeten leren.

Nadelen:
Zutphen dus minimaal 20 minuten van de A1 en 10 minuten verder van mijn werk (toch bijna half uur per dag, zeker buiten de zomer).
Een wel heel klein keukentje zonder vaatwasser (en ik ga echt niet elke dag staan afwassen dus daar moet een oplossing voor komen :P).
Hele kleine badkamer, bovendien te nieuw om 'm groter te maken dus dat zou zonde zijn de komende 5-10 jaar.
Instapklaar ;) .
Resistance is futile.
pi_173297511
Ziet er leuk uit!
  maandag 21 augustus 2017 @ 12:09:43 #172
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173297774
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:41 schreef Ivo1985 het volgende:
Als je niet weet waar 12.000 euro aan op kan gaan, wordt het hoog tijd om je te verdiepen in simpele zaken rond de afwerking. Houten vloer of tegels zit je al snel rond 50 euro per m2.
Een binnendeur zit op 200-300 euro per stuk, exclusief hang en sluitwerk. Tel maar eens het aantal vierkante meters vloer en het aantal binnendeuren.

Een keuken of een badkamer vernieuwen voor minder dan 5000 euro is bijna niet te doen als je aan de reguliere wensen van 2017 wilt voldoen en een beetje fatsoenlijke kwaliteit materialen wil gebruiken.
Dat is trouwens wel iets waar ik rekening mee hou, dat ik op dit moment nog te weinig kennis heb van de huidige prijzen. Ik heb 12 jaar geleden natuurlijk wel e.e.a. opgestoken want ook zonder enige kennis alles zelf geregeld. Maar toen lagen de prijzen ook wel anders (gelukkig nog wel na de invoering van de euro, scheelt weer een slok op de borrel :+ )
Resistance is futile.
pi_173298077
quote:
7s.gif Op maandag 21 augustus 2017 12:09 schreef Seven. het volgende:
Dat is trouwens wel iets waar ik rekening mee hou, dat ik op dit moment nog te weinig kennis heb van de huidige prijzen. Ik heb 12 jaar geleden natuurlijk wel e.e.a. opgestoken want ook zonder enige kennis alles zelf geregeld. Maar toen lagen de prijzen ook wel anders (gelukkig nog wel na de invoering van de euro, scheelt weer een slok op de borrel :+ )
Keukens zijn niet duur, maar worden door "windhandel" met opgeblazen prijzen verhandeld. Als je slim bent (en dat ben jij overduidelijk), kijk je voor een nieuwe keuken bij Hornbach, of een Duitse Merkkeuken op MP. Een Poggenpohl gaat een leven lang mee en kost op MP een krats.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173298376
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:41 schreef Ivo1985 het volgende:

Een binnendeur zit op 200-300 euro per stuk, exclusief hang en sluitwerk.
Nou is dat overdreven. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een Grando deur met gammakorting voor 60-70 euro
pi_173298670
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 12:39 schreef athlonkmf het volgende:
Nou is dat overdreven. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een Grando deur met gammakorting voor 60-70 euro
Wat dacht van de afwerking, het plaatsen en weer afwerken ervan? Die 300 vind ik al laag ingeschat.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173300470
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 12:57 schreef blomke het volgende:

[..]

Wat dacht van de afwerking, het plaatsen en weer afwerken ervan? Die 300 vind ik al laag ingeschat.
Dit idd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:13:00 #177
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173301384
Wij hebben ervaring met de drive-in woningen. Hebben een half jaartje in exact dat type gewoond. Mooie, ruime woningen! Nadelen: slecht gesoleerd (echt bagger) en overal asbest. Bij ons zat het in de keuken achter de tegels, badkamer en toilet in de buizen en als isolatie in de garage beneden. Ik zou er wel goed op letten bij aankoop. Daarnaast was het platte dak bij vee woningen een zwak punt. Ik geloof dat de koophuizen in de wijk daar een vve voor hadden :'). Voor ons was het een huurwoning, dus maakte het allemaal niet veel uit destijds. ;)

Zoek maar eens op type hobbykamerwoningen, dan kun je er trouwens veel info over vinden. Vergelijkbare woningen vind je ook in Ede en in Enschede. Poosje terug heb ik er ook eentje in Apeldoorn te koop zien staan, die naar mijn mening mooi gerenoveerd was - leuk ter beeldvorming:
http://funda.nl/49262446
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:14:59 #178
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173301424
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:13 schreef monsterd. het volgende:
Wij hebben ervaring met de drive-in woningen. Hebben een half jaartje in exact dat type gewoond. Mooie, ruime woningen! Nadelen: slecht gesoleerd (echt bagger) en overal asbest. Bij ons zat het in de keuken achter de tegels, badkamer en toilet in de buizen en als isolatie in de garage beneden. Ik zou er wel goed op letten bij aankoop. Daarnaast was het platte dak bij vee woningen een zwak punt. Ik geloof dat de koophuizen in de wijk daar een vve voor hadden :'). Voor ons was het een huurwoning, dus maakte het allemaal niet veel uit destijds. ;)

Zoek maar eens op type hobbykamerwoningen, dan kun je er trouwens veel info over vinden. Vergelijkbare woningen vind je ook in Ede en in Enschede. Poosje terug heb ik er ook eentje in Apeldoorn te koop zien staan, die naar mijn mening mooi gerenoveerd was - leuk ter beeldvorming:
http://funda.nl/49262446
Hahaha, leven wij elkaars leven of zo! Ik vond vandaag ook wat oude PB's over border collies van 2015 :P .

Maar super weer, hier ga ik nog even op door investigaten *) . Asbest is minder leuk, ik had geen idee dat er asbest in die woningen zat! }:|
Resistance is futile.
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:18:45 #179
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173301485
quote:
10s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:14 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hahaha, leven wij elkaars leven of zo! Ik vond vandaag ook wat oude PB's over border collies van 2015 :P .

Maar super weer, hier ga ik nog even op door investigaten *) . Asbest is minder leuk, ik had geen idee dat er asbest in die woningen zat! }:|
Hahah, dm doet even gek dus ik kan je bericht niet beantwoorden.

Ik weet dat veel koopbewoners in de huizen waar wij woonden asbest gewoon lieten zitten, maargoed mocht je gaan renoveren dan kun je het beter verwijderen, hoewel dat een kostbare aangelegenheid is..
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:26:40 #180
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173301604
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:18 schreef monsterd. het volgende:

[..]

Hahah, dm doet even gek dus ik kan je bericht niet beantwoorden.

Ik weet dat veel koopbewoners in de huizen waar wij woonden asbest gewoon lieten zitten, maargoed mocht je gaan renoveren dan kun je het beter verwijderen, hoewel dat een kostbare aangelegenheid is..
Heel erg goed om te weten, dankjewel! Dus als ik berhaupt al een bod ga doen, dan eerst goed uitzoeken wat het afvoeren zou kosten en dat meenemen in het bod.

En die jij postte, die was wel echt heel tof. Heel gaaf afgewerkt. Wat ik nog niet gezien heb (en ik snap niet goed waarom niet: uitbouwen aan de achterkant en dan de keuken en woonkamer verplaatsen naar de begane grond. Dus je behoudt de garage en je wint er zo'n 40m2 mee op de 1e verdieping. Maar dan zal de dakopbouw misschien goedkoper en makkelijker zijn.
Resistance is futile.
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:29:54 #181
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173301652
Dan zou je een aantal meter uitbouwen? Geen idee hoe je buren daarover denken en of je dat rond kunt krijgen met een vergunning e.d..
Als je wat meer gaat googelen op deze type huizen in andere steden kun je ook nog wat andere varianten vinden. :)
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:35:08 #182
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173301742
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:29 schreef monsterd. het volgende:
Dan zou je een aantal meter uitbouwen? Geen idee hoe je buren daarover denken en of je dat rond kunt krijgen met een vergunning e.d..
Als je wat meer gaat googelen op deze type huizen in andere steden kun je ook nog wat andere varianten vinden. :)
Er zijn wel mensen die een uitbouw aan de achterkant hebben maar toch op de eerste verdieping woonkamer en keuken houden. Ik vermoed dat dit allemaal hoarders zijn :P . Hoeveel ruimte heb je nodig joh?
Resistance is futile.
pi_173301759
quote:
6s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:35 schreef Seven. het volgende:

[..]

Er zijn wel mensen die een uitbouw aan de achterkant hebben maar toch op de eerste verdieping woonkamer en keuken houden. Ik vermoed dat dit allemaal hoarders zijn :P . Hoeveel ruimte heb je nodig joh?
Meer dan je denkt.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 16:32:19 #184
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173324024
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:36 schreef 8777 het volgende:

[..]

Meer dan je denkt.
Ik ben niet zo van de spullen. Er zijn maar een paar dingen waarvan ik zou zeggen 'jammer' als het in vlammen op zou gaan en dat zijn dingen die van mijn grootouders geweest zijn of dingen waar veel mooie herinneringen aan kleven. Mijn picknickdeken bijvoorbeeld!
Resistance is futile.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 16:51:29 #185
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173324423
quote:
6s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:52 schreef Seven. het volgende:

Ik kijk vanavond in dit huis:

534_1080x720.jpg

https://www.funda.nl/koop(...)van-bourlostraat-12/

Voordelen:
Mooie grote tuin die bovendien makkelijk besloten te maken is (laurierheggen o.i.d.)
Erg mooi opgeknapt, leuke stijl (niet direct mijn stijl maar wel erg leuk gedaan)
Prima indeling
Veel licht!
Leuke wijk
Kleine 10 minuten van mijn familie
Prima mogelijkheden om op termijn uit te breiden als dat nodig zou zijn (aanbouw achterkant, nokverhoging, vaste trap naar zolder hoef je geen ruimte op de 1e verdieping voor in te leveren).
Goede prijs! Ik vind dit echt wel een hele redelijke vraagprijs voor lokatie.
Instapklaar dus niet het loodzware geklus, gegoochel met geld, hoogspanning in de relaties, zelf veel moeten leren.

Nadelen:
Zutphen dus minimaal 20 minuten van de A1 en 10 minuten verder van mijn werk (toch bijna half uur per dag, zeker buiten de zomer).
Een wel heel klein keukentje zonder vaatwasser (en ik ga echt niet elke dag staan afwassen dus daar moet een oplossing voor komen :P).
Hele kleine badkamer, bovendien te nieuw om 'm groter te maken dus dat zou zonde zijn de komende 5-10 jaar.
Instapklaar ;) .
Hier gekeken. Erg leuk huis! Maar ik zou er het volgende aan veranderen:

Direct:
Badkamer groter maken, stuk van de overloop hiervoor opofferen.
Schutting voortuin vervangen door haagbeuk of beukhaag. En ja, er zijn vl mensen die een hoge groene erfafscheiding hebben in de buurt maar wel vergunningsplichtig.
Vaatwasser regelen.

Op termijn:
Vaste trap naar zolder, stuk van de master bedroom hiervoor opofferen (hier bij ombouwen van overloop en slaapkamer al rekening mee gehouden worden).
Dakopbouw laten plaatsen en daarmee grote slaapkamer 4, of kleine slaapkamers 4 en 5 realiseren.
Als de voortuin dichtgegroeid is, poort tussen voor en achtertuin eruit.
Mogelijk carport proberen te plaatsen.

Het maximale dat ik ervoor zou willen betalen is rond de 172k zoals het nu is.
Resistance is futile.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 17:00:59 #186
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173324610
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:47 schreef Seven. het volgende:

Instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar wat me tegenstaat is de tuin op het noorden en 'maar' 3 slaapkamers. Voor dat geld kun je ook 4 slaapkamers krijgen. Wel ontzettend leuke locatie, leuk huisje maar beetje hokkerig. Ik hou van open plan, dit voldoet daar dus niet aan. Ik ga wel kijken maar dit is eigenlijk je eigen spullen in andermans huis zetten. Maar goed, ik geef het een kans, wie weet voelt het wel als Seven.!

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49357130-ieplaan-9/

519_1080x720.jpg

Nog een instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar deze is wat minder mooi afgewerkt dan de woning hiervoor.

Hier ook wezen kijken. Ook een heel leuk huis, veel minder hokkerig dan de foto's doen vermoeden. Maar ook hier zou ik veel aan veranderen. Bovendien wil ik voor 200k echt wel klaar zijn en niet ook nog eens een vierde slaapkamer moeten regelen. Of alle onzin in de tuin platgooien (tuinhuisje staat op instorten, vijver eruit, die enorme heg achterin de tuin waar deze lekker alle avondzon blokkeert, de hele overgroeide voortuin platgooien en dan ng niet een leuke open keuken hebben).. mwah, denk niet dat ik hier nog een keer ga kijken. Gewoon te duur. Als de vraagprijs 180-185 zou zijn, was het een heel ander verhaal.

quote:
Deze is inmiddels verkocht!

Maar nu wel een afspraak vrijdag voor:

329_1080x720.jpg

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49282687-molenstraat-17/

Vraagprijs 185k, wel veel kleinere tuin dan ik zou willen maar toch leuk huis en leuke buurt.

Wel vandaag tot de conclusie gekomen dat ik veel meer op Apeldoorn moet orinteren, ik weet er echt niet genoeg van dus als iemand nog do's en don'ts voor Apeldoorn heeft, laat maar horen. Ik kan voor APD alleen afgaan op wat mijn vriend en zwager zeggen. Ik probeer wel een bezichtiging te regelen bij een drive-in woning trouwens, ik wil ze gewoon eens met eigen ogen zien.
Resistance is futile.
pi_173324635
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 16:32 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van de spullen. Er zijn maar een paar dingen waarvan ik zou zeggen 'jammer' als het in vlammen op zou gaan en dat zijn dingen die van mijn grootouders geweest zijn of dingen waar veel mooie herinneringen aan kleven. Mijn picknickdeken bijvoorbeeld!
Ik ben ook niet zo van dingen bewaren maar je wil niet weten hoeveel spullen ik en mijn kind hebben verzameld in de afgelopen jaren
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 17:02:44 #188
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173324639
Oh, Deventer valt trouwens wel af. Het lijkt mij de duurste van de stedendriehoek en uiteindelijk heb ik er niks te zoeken want het is niet centraler dan Apeldoorn, het is bijna net zo ver van mijn familie als APD. Het heeft een leuke binnenstad maar dan denk ik... voor die 3 keer per jaar dat ik ga winkelen hoef ik niet zo nodig naar Deventer te verhuizen. Dus de zoektocht begint zich meer toe te spitsen.
Resistance is futile.
pi_173336091
Algemeen gesproken over Apeldoorn, er zijn een aantal gebieden waar je misschien wil kijken en waar je weg wil blijven.
Zuid Oost ligt de maten, gebouwd in de jaren 70, veel hofjes en lastig adressen vinden. Veel gezinswoningen en faciliteiten in de wijk. Behoorlijk groen.
Zuid, van oudsher wat arbeidersgericht, maar het kan per blok redelijk verschillen. Mocht je hier iets vinden, wel de moeite waard om even na te gaan hoe de sfeer in dat stuk is.
Ugchelen, veel vrijstaande woningen, rustig en groen. Behoorlijk aan de prijs over het algemeen.
In het westelijk deel ligt Orden en noordelijker berg en bos. Dat laatste is de cht rijkelui's buurt, en orden staat bekend om multi culti.
In het noorden rond de loolaan erg mooi, als je daar iets kan vinden naar je budget, go for it.
Zevenhuizen is een beetje als zuid, kan best wat tussen zitten, maar reken er niet op. Zuidbroek is in de afgelopen 8 jaar opgeleverd ofzo, ruime woningen, maar wel supermodern, dus.
Oostelijk heb je nog 't fort, huizen van rond 1990 denk ik.

Rond het centrum zijn de straatjes rond de asselsestraat erg leuk, tot ongeveer de driehuizerweg. De meeste stukjes ten westen van centrum wat ouder, kanaalgebied en oostelijk van centrum wat moderner. Vrijstaande huizen met een tuin zulen er niet veel zijn.
And the druids turn to stone...
  woensdag 23 augustus 2017 @ 08:50:20 #190
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173336970
Dankjewel Panthera!

quote:
1s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 07:30 schreef Panthera1984 het volgende:
Algemeen gesproken over Apeldoorn, er zijn een aantal gebieden waar je misschien wil kijken en waar je weg wil blijven.
Zuid Oost ligt de maten, gebouwd in de jaren 70, veel hofjes en lastig adressen vinden. Veel gezinswoningen en faciliteiten in de wijk. Behoorlijk groen.
Ik noem het altijd een doolhof maar wel heel wat huis voor je geld over het algemeen!

quote:
Zuid, van oudsher wat arbeidersgericht, maar het kan per blok redelijk verschillen. Mocht je hier iets vinden, wel de moeite waard om even na te gaan hoe de sfeer in dat stuk is.
Hier kijk ik naar de vogelbuurt, componistenbuurt. Maar ik heb me laten vertellen dat de rivierenwijk en die wijk met alle scheikundige elementen echt helemaal niks is. Er staan wel veel Apeldoornse huisjes in de vogelbuurt trouwens.

quote:
Ugchelen, veel vrijstaande woningen, rustig en groen. Behoorlijk aan de prijs over het algemeen.
In het westelijk deel ligt Orden en noordelijker berg en bos. Dat laatste is de cht rijkelui's buurt, en orden staat bekend om multi culti.

In het noorden rond de loolaan erg mooi, als je daar iets kan vinden naar je budget, go for it.
Zevenhuizen is een beetje als zuid, kan best wat tussen zitten, maar reken er niet op. Zuidbroek is in de afgelopen 8 jaar opgeleverd ofzo, ruime woningen, maar wel supermodern, dus.
Oostelijk heb je nog 't fort, huizen van rond 1990 denk ik.

Rond het centrum zijn de straatjes rond de asselsestraat erg leuk, tot ongeveer de driehuizerweg. De meeste stukjes ten westen van centrum wat ouder, kanaalgebied en oostelijk van centrum wat moderner. Vrijstaande huizen met een tuin zulen er niet veel zijn.
Thanks! ^O^ ^O^ ^O^ ^O^
Resistance is futile.
pi_173339723
Oh ja, voor ik het vergeet, rond de waltersingel en badhuisweg staat wel wat leuks :) mogelijk wat aan de prijs, maar mooie buurt, karakteristieke huizen.
And the druids turn to stone...
pi_173339989
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 12:57 schreef blomke het volgende:

[..]

Wat dacht van de afwerking, het plaatsen en weer afwerken ervan? Die 300 vind ik al laag ingeschat.
TS doet alles zelf zonder kluservaring. Dus hoef je niks te rekenen voor plaatsen. Verven is zo gepiept met verf van de Action

(sarcastisch, maar toch. 100+ euro voor afwerken per deur is overdreven als je het zelf kan doen)
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:26:43 #193
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173340687
quote:
1s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 11:33 schreef Panthera1984 het volgende:
Oh ja, voor ik het vergeet, rond de waltersingel en badhuisweg staat wel wat leuks :) mogelijk wat aan de prijs, maar mooie buurt, karakteristieke huizen.
Waltersingel kan ik een leuke garagebox kopen :D :P . Ff Badhuisweg bekijken.
Resistance is futile.
  donderdag 24 augustus 2017 @ 14:01:47 #194
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173361508
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 16:32 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van de spullen. Er zijn maar een paar dingen waarvan ik zou zeggen 'jammer' als het in vlammen op zou gaan en dat zijn dingen die van mijn grootouders geweest zijn of dingen waar veel mooie herinneringen aan kleven. Mijn picknickdeken bijvoorbeeld!
Maar waarom heb je dan een huis met 4 of 5(!!) slaapkamers nodig?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 augustus 2017 @ 16:29:58 #195
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173365150
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 14:01 schreef Leandra het volgende:

[..]

Maar waarom heb je dan een huis met 4 of 5(!!) slaapkamers nodig?
En slaapkamer voor mij. En of mogelijk 2 kleine mensen van mezelf. Dan nog een thuiswerkplek en dan ben ik er wel. Als de kleine mensen maar 1 mensje blijkt te worden, dan heb ik een pracht van een logeerkamer of inloopkast.
Resistance is futile.
  donderdag 24 augustus 2017 @ 16:49:01 #196
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173365643
quote:
7s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:29 schreef Seven. het volgende:

[..]

En slaapkamer voor mij. En of mogelijk 2 kleine mensen van mezelf. Dan nog een thuiswerkplek en dan ben ik er wel. Als de kleine mensen maar 1 mensje blijkt te worden, dan heb ik een pracht van een logeerkamer of inloopkast.
En op zulke verwachtingen baseer je nu het huis dat je wilt kopen al?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 augustus 2017 @ 16:51:33 #197
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_173365700
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:49 schreef Leandra het volgende:

[..]

En op zulke verwachtingen baseer je nu het huis dat je wilt kopen al?
Er komt ook gelijk een traplift in, alle drempels gaan eruit en een medisch bed :Y
  donderdag 24 augustus 2017 @ 16:53:13 #198
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173365741
quote:
2s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:51 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Er komt ook gelijk een traplift in, alle drempels gaan eruit en een medisch bed :Y
Dan ging ik gelijk voor een bungalow, slaapkamer en badkamer beneden, wel zo handig.

Maar serieus; hoe serieus zijn je plannen voor gezinsuitbreiding, en was je van plan dat alleen te doen, of is er dan ook nog een andere ouder bij betrokken, en in het laatste geval: waarom denk je dat die in jouw huis wil wonen?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 16:52:40 #199
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173388506
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:49 schreef Leandra het volgende:

[..]

En op zulke verwachtingen baseer je nu het huis dat je wilt kopen al?
In mijn optiek stel je eerst je financiele toekomst vast en schiet je wortel voor je berhaupt gaat beginnen aan kinderen, ik snap je vraag dan ook totaal niet.

Drie slaapkamers krijg ik in mijn eentje ook wel gevuld. Kastenkamer, rommelhok, logeerkamer, thuiswerkplek, infrarood sauna, zomaar een paar dingen die ik zonder kinderen best zou willen hebben.

quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:53 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dan ging ik gelijk voor een bungalow, slaapkamer en badkamer beneden, wel zo handig.
Ik zou maar wat graag in een bungalow wonen!

quote:
Maar serieus; hoe serieus zijn je plannen voor gezinsuitbreiding, en was je van plan dat alleen te doen, of is er dan ook nog een andere ouder bij betrokken, en in het laatste geval: waarom denk je dat die in jouw huis wil wonen?
Ik heb ruim een jaar geleden het idee van een standaard hetero-gezin los gelaten. Er zijn verschillende mogelijkheden en ik wil eerst de woonsituatie gebeiteld hebben voor ik in de gezinsituatie stappen ga zetten. Het idee is dus, nu een woning op een plek waar ik de komende 10-20 jaar kan blijven. Omstandigheden kunnen mogelijk veranderen maar niemand zou nog een huis kopen als ze met alle mogelijke doemscenario's rekening moeten houden.

[ Bericht 22% gewijzigd door Seven. op 25-08-2017 17:00:56 ]
Resistance is futile.
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 17:06:46 #200
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173388778
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 17:00 schreef Seven. het volgende:

Maar nu wel een afspraak vrijdag voor:

329_1080x720.jpg

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49282687-molenstraat-17/

Vraagprijs 185k, wel veel kleinere tuin dan ik zou willen maar toch leuk huis en leuke buurt.

Wel vandaag tot de conclusie gekomen dat ik veel meer op Apeldoorn moet orinteren, ik weet er echt niet genoeg van dus als iemand nog do's en don'ts voor Apeldoorn heeft, laat maar horen. Ik kan voor APD alleen afgaan op wat mijn vriend en zwager zeggen. Ik probeer wel een bezichtiging te regelen bij een drive-in woning trouwens, ik wil ze gewoon eens met eigen ogen zien.
Hier wezen kijken, ontzettend leuk huis maar te klein voor een gezin. Mijn moeder is er helemaal weg van, dit staat in een leuke wijk op 4 km van mijn ouders huis en 10 minuten lopen van mijn zus, leuk uitzicht. Als ik geen kinderwens had, dan zou dit zeker een woning zijn waar ik tweede bezichtiging zou regelen. Maar de derde slaapkamer is een postzegel, maar weinig dubbele beglazing, qua isolatie moet eigenlijk alles nog gebeuren.

Oh, en wat ben ik blij dat ik gestopt ben met roken. De bewoonster was voorzitter van de sigarenclub :7 :7 :7 :7 :7 :r .

Dus de Van Bourlostraat is een serieuze gegadigde. Enig compromis daar zou zijn dat het in Zutphen is en ik kom tot de conclusie dat ik liever Apeldoorn wil. En volgende week dus een paar woningen daar kijken.
Resistance is futile.
  zondag 27 augustus 2017 @ 13:14:21 #201
165633 eriksd
The grand facade...
pi_173420120
Zou je niet gewoon wachten tot je wat meer te besteden hebt en dan een proper huis kopen waar je de met zoveel geweld gewenste kinderen in kwijt kan? :{
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_173420184
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:14 schreef eriksd het volgende:
Zou je niet gewoon wachten tot je wat meer te besteden hebt en dan een proper huis kopen waar je de met zoveel geweld gewenste kinderen in kwijt kan? :{
Op dit moment valt er niet tegen de prijsstijgingen op te sparen.
  zondag 27 augustus 2017 @ 13:22:40 #203
165633 eriksd
The grand facade...
pi_173420270
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:17 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Op dit moment valt er niet tegen de prijsstijgingen op te sparen.
Dat zal, maar een gezinswoning waar je zoals TS 20 jaar wil wonen kost nou eenmaal geld. Dan moet je denk ik eerst wat carriretechnische stappen maken. Het komt allemaal nogal ad hoc over.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_173420420
quote:
9s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dat is niet genoeg natuurlijk. Als ik dit zou kopen voor 180k, dan zou ik er ongeveer 25k bij kunnen lenen maar dan leen ik ook maximaal.
Ik verdien het dubbele, en heb ook nog 320k contant (85 BTC), en zou mij zelfs niet wagen aan dit soort projecten. Terwijl ik toch best een waaghals ben. Dat zegt genoeg.
Blijf er vandaan, en wees gewoon tevreden met een wat meer bescheidener huisje.
  zondag 27 augustus 2017 @ 13:36:38 #205
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173420560
Wat ik niet snap is waarom je perse een gezinshuis wil. Je weet niet eens zeker of het wel lukt met zwanger worden. Kies iets kleiners wat makkelijk te verkopen en bijna instapklaar is, ga huren, kom eerst eens tot rust.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 27 augustus 2017 @ 13:44:17 #206
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173420691
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:36 schreef Tinkepink het volgende:
Wat ik niet snap is waarom je perse een gezinshuis wil. Je weet niet eens zeker of het wel lukt met zwanger worden. Kies iets kleiners wat makkelijk te verkopen en bijna instapklaar is, ga huren, kom eerst eens tot rust.
Dat laatste is het nou net. Er moet constant 'iets' zijn. Is het niet met een relatie, dan wel met een ander (onhaalbaar) ding. Het is allemaal groot dromen, maar concreet gebeurd er heel weinig, en het blijft ook vooral bij praten.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 27 augustus 2017 @ 17:48:10 #207
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173426810
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:29 schreef TourOfData het volgende:

[..]

Ik verdien het dubbele, en heb ook nog 320k contant (85 BTC), en zou mij zelfs niet wagen aan dit soort projecten. Terwijl ik toch best een waaghals ben. Dat zegt genoeg.
Blijf er vandaan, en wees gewoon tevreden met een wat meer bescheidener huisje.
Die woning wordt het dan ook niet. Als ik een opknapper zou kopen, dan zal het op dit punt in mijn leven toch echt een cosmetische opknapper moeten zijn in de regio waar ik zoek.
Resistance is futile.
  zondag 27 augustus 2017 @ 17:58:02 #208
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173427066
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 13:36 schreef Tinkepink het volgende:
Wat ik niet snap is waarom je perse een gezinshuis wil. Je weet niet eens zeker of het wel lukt met zwanger worden. Kies iets kleiners wat makkelijk te verkopen en bijna instapklaar is, ga huren, kom eerst eens tot rust.
Ik ga niet in een klein kutappartementje investeren omdat iemand op FOK dat beter lijkt. Ik ga er niet vanuit dat ik alleen blijf, en dus koop ik een huis waarin ik kan groeien. Nu een kruiphok kopen zou dom en onlogisch zijn want zelfs al zou ik voor de rest van mijn leven alleen wonen, dan ng zou ik er doodongelukkig zijn. Ik weet allang wat ik wil. En dat is een huis met een hele leuke tuin en 3 slaapkamers, zelfs al is dat alleen voor mezelf. Bij voorkeur in Apeldoorn.
Resistance is futile.
  zondag 27 augustus 2017 @ 18:19:59 #209
165633 eriksd
The grand facade...
pi_173427512
quote:
2s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:58 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ga niet in een klein kutappartementje investeren omdat iemand op FOK dat beter lijkt. Ik ga er niet vanuit dat ik alleen blijf, en dus koop ik een huis waarin ik kan groeien. Nu een kruiphok kopen zou dom en onlogisch zijn want zelfs al zou ik voor de rest van mijn leven alleen wonen, dan ng zou ik er doodongelukkig zijn. Ik weet allang wat ik wil. En dat is een huis met een hele leuke tuin en 3 slaapkamers, zelfs al is dat alleen voor mezelf. Bij voorkeur in Apeldoorn.
Je kan het alleen niet betalen. Ik wil ook wel een grachtenpand.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_173427689
quote:
2s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:58 schreef Seven. het volgende:
Ik weet allang wat ik wil.
Wat, toevallig. Ik weet ook wat ik wil. Namelijk dit:

e1fabdcb11c66af4ff5a562f2aaf62d7.jpg

Wel een opknapper h. Voor 100k, budget mag met paar duizendjes overschreden worden. Dat moet toch beschikbaar zijn voor mij? Dat ik met m'n blote handen binnen paar weken weer woonklaar heb gemaakt. Dit is wat ik wil. Als dat niet lukt, dan is het idioot dat niemand dat voor mij heeft? Dat kan toch niet?

En ik wil een groot gezin, dus er moet en zal een heel groot huis komen, of men wilt of niet. Dat Fokkers zeggen dat ik voor dat geld alleen een appartement kan vinden, daar heb ik geen boodschap aan. Daar zou ik toch ongelukkig van worden. Ga je mee op zoek, Seven?
  zondag 27 augustus 2017 @ 19:12:13 #211
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173428537
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 18:29 schreef TourOfData het volgende:

[..]

Wat, toevallig. Ik weet ook wat ik wil. Namelijk dit:

[ afbeelding ]

Wel een opknapper h. Voor 100k, budget mag met paar duizendjes overschreden worden. Dat moet toch beschikbaar zijn voor mij? Dat ik met m'n blote handen binnen paar weken weer woonklaar heb gemaakt. Dit is wat ik wil. Als dat niet lukt, dan is het idioot dat niemand dat voor mij heeft? Dat kan toch niet?

En ik wil een groot gezin, dus er moet en zal een heel groot huis komen, of men wilt of niet. Dat Fokkers zeggen dat ik voor dat geld alleen een appartement kan vinden, daar heb ik geen boodschap aan. Daar zou ik toch ongelukkig van worden. Ga je mee op zoek, Seven?
Mooie keet! Succes met je zoektocht! ^O^

quote:
6s.gif Op zondag 27 augustus 2017 18:19 schreef eriksd het volgende:

[..]

Je kan het alleen niet betalen. Ik wil ook wel een grachtenpand.
Het toeval wil dat ik get dus wl kan betalen. Voor ongeveer 35k onder mijn max wil dat zelfs al wel lukken. ^O^
Resistance is futile.
pi_173428560
Heb je al iets leuks gevonden?
  zondag 27 augustus 2017 @ 19:14:41 #213
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173428600
quote:
2s.gif Op zondag 27 augustus 2017 17:58 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ga niet in een klein kutappartementje investeren omdat iemand op FOK dat beter lijkt. Ik ga er niet vanuit dat ik alleen blijf, en dus koop ik een huis waarin ik kan groeien. Nu een kruiphok kopen zou dom en onlogisch zijn want zelfs al zou ik voor de rest van mijn leven alleen wonen, dan ng zou ik er doodongelukkig zijn. Ik weet allang wat ik wil. En dat is een huis met een hele leuke tuin en 3 slaapkamers, zelfs al is dat alleen voor mezelf. Bij voorkeur in Apeldoorn.
En er zit niks tussen een klein kutappartement en een groot gezinshuis?

Maar goed, ik benijd je niet. Het lijkt me een lastige keuze als de toekomst zo ongewis is: wel/geen gezin, wel/geen partner om mee samen te wonen, wel/niet een toekomst in deze regio...
The love you take is equal to the love you make.
pi_173429751
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 16:49 schreef Leandra het volgende:

[..]

En op zulke verwachtingen baseer je nu het huis dat je wilt kopen al?
Ja dat is raar. Beter koop je een huis waar dat niet kan. Deze verbouw je compleet en in de tussentijd wordt je zwanger zodat je een ander huis moet zoeken.

Echt .....
pi_173439059
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 11:49 schreef athlonkmf het volgende:

TS doet alles zelf zonder kluservaring. Dus hoef je niks te rekenen voor plaatsen. Verven is zo gepiept met verf van de Action
Of je opmerking is sarcasme richting TS, of ik heb verkeerd verondersteld dat een wit betaalde vakvrouw/man het plaatsen en afwerken zou doen.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173439119
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 17:00 schreef Seven. het volgende:

Wel vandaag tot de conclusie gekomen dat ik veel meer op Apeldoorn moet orinteren, ik weet er echt niet genoeg van dus als iemand nog do's en don'ts voor Apeldoorn heeft, laat maar horen.
Mijn onderbuik zegt: geen Apeldoorn. Loop eens door de stad op verschillende plekken en tijdstippen (zaterdagavond over het Catorplein, wel je buddy meenemen), of door de Nieuwstraat op zondag....
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173441721
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 14:10 schreef Seven. het volgende:

[..]

Heldere post, dankje :* . Maar dan geef ik wel een grote droom op. Kan best zijn dat ik tot de conclusie kom dat het gewoon niet kan hoor, maar niet zonder serieus te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. En ik weet wel dat het een soort nu of nooit ding is. Want als ik nu een instapklare woning koop, dan gaat de kinderwens hopelijk in vervulling en met een kleine doe je zoiets gewoon niet..

Verder heb je 100% gelijk wat betreft persoonlijke ontwikkeling, dat komt minimaal een jaar op een zijspoor. Met gewoon verhuizen ben je een maandje bezig. Staat wel tegenover dat ik pas over 5-6 maanden zou beginnen en dus voor die tijd nog aardig wat stappen kan zetten in de persoonlijke ontwikkelingen.
Maar wat is die grote droom dan? Tussen klushuis en instapklaar zitten ook nog huizen. Je bent voortplantingstechnisch niet de jongste meer. Heb je na het klussen wel genoeg energie als blijkt dat het niet vanzelf gaat? Ik snap dat je een huis zoekt waar je in kan groeien maar doe jezelf een plezier en zoek een minder ambitieus project.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 11:30:41 #218
134944 Hi_flyer
Uw fiets staat gereed.
pi_173477490
Pas op met die drive-in woningen. Ik heb er zelf weleens 1 bezichtigd (Soest, exact dezelfde woningen) en de grote nadelen zijn: slechte isolatie, mindere bouwkwaliteit, altijd trap op/af, vaak nog enkelglas en erg hoge stookkosten. Ja, je krijgt veel ruimte voor je geld, maar dat komt met een prijs op langere termijn.
pi_173487935
Apeldoorn voor 200k, succes.
pi_173488337
quote:
7s.gif Op zondag 27 augustus 2017 19:12 schreef Seven. het volgende:

[..]

Mooie keet! Succes met je zoektocht! ^O^

[..]

Het toeval wil dat ik get dus wl kan betalen. Voor ongeveer 35k onder mijn max wil dat zelfs al wel lukken. ^O^
Linksom of rechtsom betaal je dan alsnog.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 1 september 2017 @ 12:28:03 #221
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173523622
quote:
1s.gif Op zondag 27 augustus 2017 19:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En er zit niks tussen een klein kutappartement en een groot gezinshuis?

Maar goed, ik benijd je niet. Het lijkt me een lastige keuze als de toekomst zo ongewis is: wel/geen gezin, wel/geen partner om mee samen te wonen, wel/niet een toekomst in deze regio...
Klopt, echt makkelijk is het niet. Dus nu is het Apeldoorn/Zutphen huizen kijken en dan moet het maar afhangen van het huis waarin ik mezelf wel zie wonen. En mijn partner geeft aan op termijn er wel bij in te willen, dus een huis waar we allebei verliefd op worden zou het beste zijn :P . Hij gaat in ieder geval wel steeds mee kijken en dat vind ik ontzettend fijn.

quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 10:35 schreef blomke het volgende:

[..]

Mijn onderbuik zegt: geen Apeldoorn. Loop eens door de stad op verschillende plekken en tijdstippen (zaterdagavond over het Catorplein, wel je buddy meenemen), of door de Nieuwstraat op zondag....
Apeldoorn is sfeerloos. Zutphen/Warnsveld heeft meer sfeer. Maar uiteindelijk denk ik ook wel zo van 'hoe vaak ga ik nu echt de binnenstad in'? En dat is in Zutphen ook bar weinig eigenlijk. En dan ligt Apeldoorn toch wel een stuk gunstiger. Maar goed, vooralsnog vind ik de huizen in Zutphen leuker, die spreken doorgaans wel meer tot de verbeelding. In beide steden wel inmiddels wijken aangewezen waar ik wel/niet wil zitten.

quote:
7s.gif Op maandag 28 augustus 2017 14:00 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Maar wat is die grote droom dan? Tussen klushuis en instapklaar zitten ook nog huizen. Je bent voortplantingstechnisch niet de jongste meer. Heb je na het klussen wel genoeg energie als blijkt dat het niet vanzelf gaat? Ik snap dat je een huis zoekt waar je in kan groeien maar doe jezelf een plezier en zoek een minder ambitieus project.
Liefst een gedateerd maar goed onderhouden woning, dat is de tussenweg. Dan kun je ruimte voor ruimte er een jaartje over doen. Maar goed, zul je net zien dat het droomhuis helemaal kant en klaar is (zoals die Van Bourlostraat, die is echt helemaal af en daar hf je niks aan te veranderen).

quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:30 schreef Hi_flyer het volgende:
Pas op met die drive-in woningen. Ik heb er zelf weleens 1 bezichtigd (Soest, exact dezelfde woningen) en de grote nadelen zijn: slechte isolatie, mindere bouwkwaliteit, altijd trap op/af, vaak nog enkelglas en erg hoge stookkosten. Ja, je krijgt veel ruimte voor je geld, maar dat komt met een prijs op langere termijn.
Yes, ze zijn inmiddels afgevallen. T groot gewoon.

quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 20:00 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Linksom of rechtsom betaal je dan alsnog.
Zoals elke andere koper.....
Resistance is futile.
  vrijdag 1 september 2017 @ 12:35:19 #222
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173523709
Deze is afgevallen:

https://www.funda.nl/koop(...)114-balmerstraat-30/

Tuin vind ik echt te klein in het echt maar wel besloten, ben er wezen kijken. Leuk huis maar wel heel erg 13 in een dozijn allemaal, niks 'aparts'. In Kerschoten komt zelden iets onder 200k vrij. Dit is een voormalige huurwoning. Maar teveel geld vanwege de buurt, zo graag wil ik niet in Kerschoten zitten. Uiteindelijk had ik er gewoon niet echt iets mee.

Deze ook wezen kijken en afgeschoten:
https://www.funda.nl/koop/apeldoorn/huis-49109834-sonatestraat-8/

Tuin stond me niet aan, 9 huizen aan de achterkant die je recht in de tuin kijken en dan nog 4 buren aan de zijkant die ook alles kunnen zien. Wederom, ik had gewoon niks met het huis. Ik vond het ook nog eens 13 in een dozijn.

Hier ga ik vanmiddag kijken, leuk wijkje in Zutphen met allemaal dit woningtype. Eigenlijk te groot en teveel klus maar het huis ernaast was eigenlijk ge-wel-dig en die is onlangs voor 10k minder in veel betere staat verkocht. Dus eigenlijk vooral om het woningtype eens te bekijken, dan kan ik altijd mijn kansen nog afwachten want die buurt vergrijst enorm. Dit was mijn minst favoriete van 3 woningen maar de twee leukere waren al verkocht.

https://www.funda.nl/koop(...)-van-essenstraat-43/
Resistance is futile.
  vrijdag 1 september 2017 @ 12:36:30 #223
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173523730
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:44 schreef RamboDirk het volgende:
Apeldoorn voor 200k, succes.
Er is zt te koop in APD voor 200k. En ik zet vooral in op Zevenhuizen/Anklaar/De Mheen, beetje opletten dat je niet te dicht in de buurt van de flats komt. De muziekwijk daar, dat vind ik het allerleukst.
Resistance is futile.
pi_173526235
quote:
6s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:36 schreef Seven. het volgende:

[..]

Er is zt te koop in APD voor 200k. En ik zet vooral in op Zevenhuizen/Anklaar/De Mheen, beetje opletten dat je niet te dicht in de buurt van de flats komt. De muziekwijk daar, dat vind ik het allerleukst.
Alleen een ruime 2 onder 1 kapper met ruime tuin zal niet meevallen. Ik heb zoiets in de wijk Driehuizen, en dat is in een paar jaar tijd al van 235 naar 300+K gegaan.
Voor de rest heeft het centrum van Apeldoorn inderdaad niet veel sfeer, maar de ligging op de Veluwe vind ik heerlijk. 5 minuten op de fiets en ik ben in het bos.
In Driehuizen staan af en toe nog wel leuke opknapwoningen te koop trouwens.
pi_173531758
Ook woonachtig in Driehuizen (sinds een jaar) en kom uit Zutphen. Moet zeggen dat ik dit geen moment mis, vooral de centrale ligging en de schitterende omgeving pluspunten van Apeldoorn.

Qua binnenstad is er niet veel te zien maar er worden leuke activiteiten georganiseerd op sport maar ook festivalgebied.

Driehuizen en Brinkhorst moet je het geluk hebben een kluswoning te vinden. Maar zelfs die gaan al over de 2 ton heen. Prijzen zijn in een jaar tijd minimaal 10% gestegen.

Wel een heerlijke wijk om te wonen btw..
  zaterdag 2 september 2017 @ 07:37:52 #226
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173538275
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:35 schreef Seven. het volgende:

Hier ga ik vanmiddag kijken, leuk wijkje in Zutphen met allemaal dit woningtype. Eigenlijk te groot en teveel klus maar het huis ernaast was eigenlijk ge-wel-dig en die is onlangs voor 10k minder in veel betere staat verkocht. Dus eigenlijk vooral om het woningtype eens te bekijken, dan kan ik altijd mijn kansen nog afwachten want die buurt vergrijst enorm. Dit was mijn minst favoriete van 3 woningen maar de twee leukere waren al verkocht.

https://www.funda.nl/koop(...)-van-essenstraat-43/
Dit wordt kansen afwachten in dit wijkje. Tuin lag wel op het zuiden maar na aanbouw zou het slechts nog een postzegel zijn en zelfs zonder aanbouw vond ik de tuin ontzettend krap. Mijn O+ niet gecharmeerd van hoogspanningskabels in de buurt.

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:59 schreef Debuteer het volgende:

[..]

Alleen een ruime 2 onder 1 kapper met ruime tuin zal niet meevallen. Ik heb zoiets in de wijk Driehuizen, en dat is in een paar jaar tijd al van 235 naar 300+K gegaan.
Voor de rest heeft het centrum van Apeldoorn inderdaad niet veel sfeer, maar de ligging op de Veluwe vind ik heerlijk. 5 minuten op de fiets en ik ben in het bos.
In Driehuizen staan af en toe nog wel leuke opknapwoningen te koop trouwens.
Driehuizen O+ . Misschien ooit. Momenteel Tienwoningenweg een ontzettend leuke opknapper maar 225k (krijg je wel een overkill aan schuren voor terug). Ik zou het geld misschien wel bij elkaar kunnen schrapen maar dan blijft er nog geen euro over voor het klussen. :P . Trouwens, deze woning zal ondertussen wel weg zijn.

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 20:28 schreef Vin3324 het volgende:
Ook woonachtig in Driehuizen (sinds een jaar) en kom uit Zutphen. Moet zeggen dat ik dit geen moment mis, vooral de centrale ligging en de schitterende omgeving pluspunten van Apeldoorn.

Qua binnenstad is er niet veel te zien maar er worden leuke activiteiten georganiseerd op sport maar ook festivalgebied.

Driehuizen en Brinkhorst moet je het geluk hebben een kluswoning te vinden. Maar zelfs die gaan al over de 2 ton heen. Prijzen zijn in een jaar tijd minimaal 10% gestegen.

Wel een heerlijke wijk om te wonen btw..
Jaloers ;) . En binnenstad.. ik snap niet hoe het komt want er staan wel degelijk ontzettend veel leuke pandjes. Het is wel degelijk een historische binnenstad maar zo voelt het absoluut niet.
Resistance is futile.
pi_173539055
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 september 2017 07:37 schreef Seven. het volgende:
Mijn O+ niet gecharmeerd van hoogspanningskabels in de buurt.
Je wilt wel elektrisch in huis, maar geen HS in de buurt.......
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  zaterdag 2 september 2017 @ 09:27:05 #228
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173539085
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 09:24 schreef blomke het volgende:

[..]

Je wilt wel elektrisch in huis, maar geen HS in de buurt.......
Ik heb er zelf dan ook geen problemen mee.
Resistance is futile.
pi_173540217
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 september 2017 07:37 schreef Seven. het volgende:

[..]

Jaloers ;) . En binnenstad.. ik snap niet hoe het komt want er staan wel degelijk ontzettend veel leuke pandjes. Het is wel degelijk een historische binnenstad maar zo voelt het absoluut niet.
Zutphen en Deventer zijn Hanzesteden zijn toch een stuk historischer dan Apeldoorn. Daarentegen wel weer Paleis het Loo en Apenheul en andere leuke bezienswaardigheden in de buurt. En qua terrasjes op zich ook best geschikt en leuke eettentjes.

In Zutphen maar 1 leuke wijk in jaren 30 stijl en dat is de Schilderswijk, maar die huizen zijn redelijk hoog geprijsd.

Huizen in de prijsklasse onder de 250k zijn hier (driehuizen) binnen 2 weken weg.
  maandag 4 september 2017 @ 08:51:24 #230
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173577420
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:30 schreef Hi_flyer het volgende:
Pas op met die drive-in woningen. Ik heb er zelf weleens 1 bezichtigd (Soest, exact dezelfde woningen) en de grote nadelen zijn: slechte isolatie, mindere bouwkwaliteit, altijd trap op/af, vaak nog enkelglas en erg hoge stookkosten. Ja, je krijgt veel ruimte voor je geld, maar dat komt met een prijs op langere termijn.
quote:
7s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:28 schreef Seven. het volgende:

Yes, ze zijn inmiddels afgevallen. T groot gewoon.

Morgen ga ik deze bezichtigen :@ :@ :@ :@ .

https://www.funda.nl/koop/apeldoorn/huis-49377164-anijsstraat-86/

Besloten tuin
Geen standaard woning
Energielabel C, daar kunnen we zelf nog wat aan doen

Deze heb ik al ingericht in mijn hoofd :P .
Resistance is futile.
  maandag 4 september 2017 @ 09:35:05 #231
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173577862
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 11:07 schreef Vin3324 het volgende:

[..]

Zutphen en Deventer zijn Hanzesteden zijn toch een stuk historischer dan Apeldoorn. Daarentegen wel weer Paleis het Loo en Apenheul en andere leuke bezienswaardigheden in de buurt. En qua terrasjes op zich ook best geschikt en leuke eettentjes.

In Zutphen maar 1 leuke wijk in jaren 30 stijl en dat is de Schilderswijk, maar die huizen zijn redelijk hoog geprijsd.

Huizen in de prijsklasse onder de 250k zijn hier (driehuizen) binnen 2 weken weg.
Ik vind trouwens die schilderswijk niet echt wat in Zutphen.. Ja, een enkel straatje misschien (Hobbemakade, Warnsveldseweg etc). Sowieso in Zutphen zal het geen Leesten of Zuidwijken worden tenzij het huis echt he-le-maal de bom is.

En Apeldoorn.. tja, Driehuizen zal waarschijnlijk niet lukken maar Anklaar, De Mheen en Zevenhuizen is echt heel realistisch en dat zijn erg leuke wijken. Het blijft Apeldoorn maar voor mijn werk en mijn idee van de toekomst is APD toch echt beter.
Resistance is futile.
pi_173583134
quote:
11s.gif Op maandag 4 september 2017 08:51 schreef Seven. het volgende:

[..]

[..]

Morgen ga ik deze bezichtigen :@ :@ :@ :@ .

https://www.funda.nl/koop/apeldoorn/huis-49377164-anijsstraat-86/

Besloten tuin
Geen standaard woning
Energielabel C, daar kunnen we zelf nog wat aan doen

Deze heb ik al ingericht in mijn hoofd :P .
Dat zou ik echt niet doen. Verschrikkelijk slechte kwaliteit die woningen. Plat dak. Dan nog liever een doorsnee rijtjeshuis in de maten.
pi_173583219
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 15:31 schreef Debuteer het volgende:
Dat zou ik echt niet doen. Verschrikkelijk slechte kwaliteit die woningen. Plat dak. Dan nog liever een doorsnee rijtjeshuis in de maten.
Verder op hebben ze al iets van een schuin dak plus dakkapel erop gezet. Zal niet zonder reden zijn.

ook die gevelafwerking is erg onderhoudsgevoelig. Bovendien blijf je trappenlopen in dit soort woningen. Leuke creatieve uitspatting in die jaren '70, maar verre van praktisch of handig.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  maandag 4 september 2017 @ 20:06:14 #234
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173588073
Nee, deze heeft geen dakopbouw en keralit gevelbekleding.
En ik vind die indeling juist super. Wel zorgen voor koelkastje beneden :o .
Isolatie.. Ik zal het morgen zien maar de jaren 70 staan sowieso niet bekend om bouwkwaliteit.

Het plan is TV kamer en home office begane grond voorkant (Ik ben geen TV mens en ik wil geen TV in de woonkamer) en dan slaapkamer met walk in op de begane grond achterkant. Badkamer opknappen. De rest lekker laten zoals het is dus 4 slaapkamers. Wel een serieus nadeel dat er op de eerste verdieping geen toilet zit.
Resistance is futile.
pi_173596460
quote:
7s.gif Op maandag 4 september 2017 20:06 schreef Seven. het volgende:
Wel een serieus nadeel dat er op de eerste verdieping geen toilet zit.
Om maar eens wat te noemen.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  woensdag 6 september 2017 @ 08:57:38 #236
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173614859
En hoe was het?
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  donderdag 7 september 2017 @ 19:00:43 #237
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173643648
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 08:57 schreef monsterd. het volgende:
En hoe was het?
Vandaag de onderhandelingen afgerond met de verkoopster van Anijsstraat 86. 1 december overdracht!

*O* *O* *O* *O* *O*

Ontzettend blij! Nu hypotheek regelen en leuke dingen kopen enzo.
Resistance is futile.
  donderdag 7 september 2017 @ 19:02:43 #238
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173643680
Dus toch geen opknappert :D .
Resistance is futile.
pi_173644091
quote:
14s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:00 schreef Seven. het volgende:

[..]

Vandaag de onderhandelingen afgerond met de verkoopster van eerder geposte link. 1 december overdracht!

*O* *O* *O* *O* *O*

Ontzettend blij! Nu hypotheek regelen en leuke dingen kopen enzo.
Gefeliciteerd!!! *O*

Is het niet beter om het adres weg te halen?
  donderdag 7 september 2017 @ 19:40:05 #240
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173644441
Gefeliciteerd!

Ik vond dit het leukste huis dat je hebt gepost.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173644629
Felies! Als mede bewoonster van een drive in woning kan ik je zeggen dat het echt leuk huizen zijn.
En dat je trap moet lopen voor een toilet... wen je vanzelf aan. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 7 september 2017 @ 20:20:02 #242
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173645455
Gefeliciteerd!
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 7 september 2017 @ 21:03:17 #243
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173646649
Leuk huis. Gefeliciteerd.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  donderdag 7 september 2017 @ 21:25:26 #244
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173647324
Gefeliciteerd! Lekker ruime tuin ook en je hebt ook een chill terras vanuit de woonkamer! :D
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_173650529
quote:
14s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:00 schreef Seven. het volgende:

[..]

Vandaag de onderhandelingen afgerond met de verkoopster van Anijsstraat 86. 1 december overdracht!

*O* *O* *O* *O* *O*

Ontzettend blij! Nu hypotheek regelen en leuke dingen kopen enzo.
:')

Wel erg lelijk aan de buitenkant. Binnenkant heeft de bewoner wel wat van kunnen maken maar wordt flink klussen.

Maar goed, jullie moeten er wonen, veel plezier!

quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:23 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Gefeliciteerd!!! *O*

Is het niet beter om het adres weg te halen?
Je denkt dat er FOK!kers voor haar deur gaan liggen? :')
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_173650937
Dat is snel _O- _O_ Sneller dan ik had verwacht...

Gefeliciteerd.
  Moderator vrijdag 8 september 2017 @ 06:23:08 #247
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_173651452
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:23 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Gefeliciteerd!!! *O*

Is het niet beter om het adres weg te halen?
Lijkt mij ook dat je dit niet direct op internet wilt hebben staan !; mocht dat zo zijn dan horen we dat graag van ts.
pi_173651632
Dat speelveld, is dat ook echt een speelveld of hangplek voor scooterjeugd tot 2 uur 's nachts? Heb je daar over nagedacht? Of nagevraagd? Zou zelf nooit een huis zo dicht bij een speelveld kopen
Op vrijdag 19 juni 2015 14:29 schreef Spooky4u het volgende:
Zoveel woorden voor iemand die je niet serieus moet nemen :')
|
BradgeTV Tribute Video
pi_173651638
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 07:23 schreef RedFever007 het volgende:
Dat speelveld, is dat ook echt een speelveld of hangplek voor scooterjeugd tot 2 uur 's nachts? Heb je daar over nagedacht? Of nagevraagd? Zou zelf nooit een huis zo dicht bij een speelveld kopen
Ik ook niet.
  vrijdag 8 september 2017 @ 07:47:03 #250
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173651788
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 07:23 schreef RedFever007 het volgende:
Dat speelveld, is dat ook echt een speelveld of hangplek voor scooterjeugd tot 2 uur 's nachts? Heb je daar over nagedacht? Of nagevraagd? Zou zelf nooit een huis zo dicht bij een speelveld kopen
Ja, maar TS wil in het komende decennium een hele kinderschare op de wereld zetten, dan is het wel handig hoor, als je het speelveld vanuit huis in de gaten kunt houden.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_173651879
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 07:47 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja, maar TS wil in het komende decennium een hele kinderschare op de wereld zetten, dan is het wel handig hoor, als je het speelveld vanuit huis in de gaten kunt houden.
Eer die alleen buiten kunnen spelen ben je wel een paar jaar verder.
En intussen mag je naar het gekwijk van andere kinderen luisteren, leuk hoor.
pi_173652320
Even meer een rant @ de makelaar:

251_2160.jpg

Wtf is het nut van deze foto?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_173652602
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 08:02 schreef 8777 het volgende:
En intussen mag je naar het gekwijk van andere kinderen luisteren, leuk hoor.
Gekwijk? = gekwaak & kwijlen?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173652641
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 08:59 schreef blomke het volgende:

[..]

Gekwijk? = gekwaak & kwijlen?
Schreeuwen, hard praten.
  vrijdag 8 september 2017 @ 11:49:57 #255
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_173655654
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 08:59 schreef blomke het volgende:

[..]

Gekwijk? = gekwaak & kwijlen?
Is Brabants ;)
Met de betekenis die 8777 zegt.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 8 september 2017 @ 11:52:40 #256
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_173655676
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 08:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Even meer een rant @ de makelaar:

[ afbeelding ]

Wtf is het nut van deze foto?
HEt ergste is dat je die garde er wrsch helemaal niet bij krijgt ;(
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  vrijdag 8 september 2017 @ 11:55:14 #257
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_173655709
Geeft wel lekker het Almere Vinex gevoel ja
  maandag 11 september 2017 @ 18:23:58 #258
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173716599
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:23 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Gefeliciteerd!!! *O*

Is het niet beter om het adres weg te halen?
Van mij mag menig fokker langskomen voor een bak koffie hoor *O* .

quote:
14s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:40 schreef Lienekien het volgende:
Gefeliciteerd!

Ik vond dit het leukste huis dat je hebt gepost.
Ik ook. Instant liefde, geen inkijk gaf de doorslag en de gehele begane grond die eigenlijk alleen maar een dikke bonus zal zijn. En die verdieping wordt ontzettend gaaf, zal er nog even een post aan wijden. Ik zal zo even tekeningen posten. Vanavond bouwbudget en planning afmaken. Deze week hypotheekshoppen en voorlopig koopcontract tekenen.

quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
Felies! Als mede bewoonster van een drive in woning kan ik je zeggen dat het echt leuk huizen zijn.
En dat je trap moet lopen voor een toilet... wen je vanzelf aan. :)

quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:20 schreef Leandra het volgende:
Gefeliciteerd!
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:03 schreef Tinkepink het volgende:
Leuk huis. Gefeliciteerd.
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:25 schreef monsterd. het volgende:
Gefeliciteerd! Lekker ruime tuin ook en je hebt ook een chill terras vanuit de woonkamer! :D
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 september 2017 00:13 schreef Godshand het volgende:

[..]

:')

Wel erg lelijk aan de buitenkant. Binnenkant heeft de bewoner wel wat van kunnen maken maar wordt flink klussen.

Maar goed, jullie moeten er wonen, veel plezier!

[..]

Je denkt dat er FOK!kers voor haar deur gaan liggen? :')

Ik vind de buitenkant stiekem wel mooi :@ :@ O+ . En laat ze maar komen ~O> .

quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 01:13 schreef AnneX het volgende:
Dat is snel _O- _O_ Sneller dan ik had verwacht...

Gefeliciteerd.
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 06:23 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Lijkt mij ook dat je dit niet direct op internet wilt hebben staan !; mocht dat zo zijn dan horen we dat graag van ts.
Nee hoor, zal mij de reet roesten :* .

Bedankt allemaal!! *O*

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 07:23 schreef RedFever007 het volgende:
Dat speelveld, is dat ook echt een speelveld of hangplek voor scooterjeugd tot 2 uur 's nachts? Heb je daar over nagedacht? Of nagevraagd? Zou zelf nooit een huis zo dicht bij een speelveld kopen
Attentie buurtpreventie! Niet nagevraagd. Huidige bewoonster gaat samenwonen met haar partner , dat weet ik wel. Als er toch wat overlast van komt, dan deal ik daar t.z.t. wel mee :s)
Resistance is futile.
  maandag 11 september 2017 @ 18:25:49 #259
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173716634
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 08:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Even meer een rant @ de makelaar:

[ afbeelding ]

Wtf is het nut van deze foto?
De makelaar is ook in vol ornaat te bewonderen op een huis aan de straat die 'Het Kasteel' heet. Letterlijk. In harnas!! :')
Resistance is futile.
  maandag 11 september 2017 @ 19:23:03 #260
221110 vaarsuvius
Follow the damn train CJ
pi_173717737
Vrienden van mij zijn net naar die Kasteelbuurt verhuisd, dus als hun koffie niet te drinken is klop ik wel bij jou aan :D
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  maandag 11 september 2017 @ 20:02:50 #261
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173718631
Uiteindelijk heb ik dus geen opknapper gekocht, maar stiekem toch een flinke verbouwing in de planning.

Het huis is dus eigenlijk zo ingedeeld dat verdieping 1 en 2 al een compleet huis zijn met 3 slaapkamers. De begane grond is alleen maar bonus. En de 'tuinkamer' is momenteel eigenlijk loze ruimte, de hele begane grond is vooral handig voor mensen die een thuis praktijk hebben. De raampartij in de tuinkamer is nog origineel volgens mij, enkel glas en dus moet die vervangen worden. Ondertussen is de badkamer boven wel echt verouderd en die moet dus ook zeker gebeuren.

Mijn woonwensen:

- Goede werkplek (begane grond voorkant)
- Aparte TV kamer (begane grond voorkant)
- Master suite met eigen badkamer en inloopkast (begane grond achterkant)

En al deze dingen gaan we op de begane grond realiseren. Dus daar gaat het geld straks naartoe. De achterkant wordt het slaapvertrek. De reeds omgebouwde garage wordt mijn thuiswerkplek en hier komt ook een chille bank voor het TV kijken te staan. Ik zal deze ruimte 1-2 dagen per week gebruiken, op termijn 3 dagen vermoed ik. Eigenlijk is het enige dat aan deze ruimte gaat gebeuren de vloer, verder is het een kwestie van schilderen en leuk inrichten.

Huidige plattegrond:

https://www.funda.nl/koop(...)raat-86/#plattegrond

Van de badkamer boven hebben we nog geen tekeningen gemaakt, alleen kostenplaatje.
Maar de douchebak komt eigenlijk precies daar waar de vaste kast nu ingetekend is.

FASE 1 - Begane grond

- Slopen
- Toilet kwartslag draaien
- Bestaande leidingen gebruiken om de badkamer in de ruimte erachter aan te leggen
- Gevel vervangen voor schuifpui
- Terras onder het balkon ophogen (met beetje afschot), zelfde hoogte als vloer binnen
- Gietvloer leggen op de hele eerste verdieping (mogelijk inclusief het terras!)
- Als de vloer ligt, dan kan eventueel mijn home office al ingericht worden
- Muurtje bouwen in slaapkamer om daarachter de inloopkast te maken
- Electra aanleggen
- Badkamer installeren
- Stucen (sowieso uitbesteden!!)
- Plafond herstellen
- Inloopkast inrichten (simpel Ikea systeem)
- Slaapkamer inrichten
- Vlonderplanken eraf schroeven en balkon waterdicht maken onder planken + regenpijp

FASE 2 - Badkamer op de 2e verdieping opknappen
- Slopen
- Wasmachine aansluiting in de vaste kast op 1e verdieping achter de keuken
- Douchen op de plek waar de wasmachine stond dus warm water leiding verleggen
- Tegelen
- Installeren badkamer

En hier is dan het bouwbudget van om en nabij 15.000 euro op. Dit bedrag is gebaseerd op:
- Laten leggen van de vloer (hierop kunnen we 1500 euro besparen als we besluiten zelf te doen, mijn zwager kan dit zelf)
- 10% onvoorziene kosten ingecalculeerd
- Gloednieuwe schuifpui (we zijn flexibel in de maatvoering en dus kun je met 'verkeerd ingemeten' of een tweedehandsje al gauw een paar honderd euro besparen).
- Geen dure badmeubelen
- Veel zelf doen

Risico: stel dat mijn vriend er de brui aan geeft, dan zal ik al het materiaal alvast moeten kopen (bouwbudget moet nu eenmaal binnen x termijn uitgegeven en gedeclareerd zijn). En dan zal ik maand voor maand mankracht in moeten huren en veel zelf moeten leren. In dat geval zou het wel lang kunnen gaan duren maar dan nog kan ik comfortabel leven.

FASE 3 - de bonusjes die best tot 2019 kunnen wachten en waar ik voor ga sparen
- Schuttingen vervangen
- Terras onder balkon inrichten met hangstoelen (kunnen aan het frame hangen) en ontbijt zitje
- Betere beplanting in de tuin
- Waterwerkje over de hele lengte van de tuin inclusief
- Bovenkastjes van de keuken eraf slopen, muur erachter gladmaken (ik haat bovenkastjes en echt overkill aan kastruimte voor mij) en een mooie plank er voor in de plaats.
- Wie weet, nog een keer de keukendeurtjes vervangen

Waar is geen geld voor:
Inrichten. Maar tussen mijn vriend en mijzelf hebben we eigenlijk alles behalve een kledingkast en ik heb nog geen bureau voor thuiswerkplek maar tegen dergelijke dingen loop ik altijd aan (ik ga er dan ook niet naar op zoek, ik kan best een maand of wat aan de keukentafel zitten en ik heb bepaald geen exorbitante wensen).

De tekening van het eindresultaat:
VQwrhK7.png
Resistance is futile.
  maandag 11 september 2017 @ 20:10:53 #262
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173718776
En dan heb je straks kinderen, lig jij op de begane grond, en zij twee verdiepingen hoger....
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 11 september 2017 @ 20:37:00 #263
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173719389
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:10 schreef Leandra het volgende:
En dan heb je straks kinderen, lig jij op de begane grond, en zij twee verdiepingen hoger....
Dan kan ik altijd nog op de grote slaapkamer boven en van de benedenverdieping tijdelijk een logeervertrek maken tot je er niet meer 's nachts uit moet.
Resistance is futile.
  maandag 11 september 2017 @ 20:37:58 #264
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173719411
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:23 schreef vaarsuvius het volgende:
Vrienden van mij zijn net naar die Kasteelbuurt verhuisd, dus als hun koffie niet te drinken is klop ik wel bij jou aan :D
Gezelligheid!
Resistance is futile.
pi_173719963
quote:
11s.gif Op maandag 4 september 2017 08:51 schreef Seven. het volgende:

[..]

[..]

Morgen ga ik deze bezichtigen :@ :@ :@ :@ .

https://www.funda.nl/koop/apeldoorn/huis-49377164-anijsstraat-86/

Besloten tuin
Geen standaard woning
Energielabel C, daar kunnen we zelf nog wat aan doen

Deze heb ik al ingericht in mijn hoofd :P .
Perfecte locatie! 5 minuten lopen naar het winkelcentrum, 5 minuten lopen naar het park en een kwartiertje fietsen naar het centrum ^O^

Ik woon hier 5 minuten vandaan :P
pi_173720492
Ik vind die eerste verdieping best een mooie ruimte zo, waarom wil je er perse een slaapkamer van maken (en een kleine keuken + nutteloos stuk gang)? Die master bedroom + inloopkast kan ook op de 2e verdieping achter gesitueerd worden.
.
  maandag 11 september 2017 @ 22:14:23 #267
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173722332
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:55 schreef GuitarJJ het volgende:

[..]

Perfecte locatie! 5 minuten lopen naar het winkelcentrum, 5 minuten lopen naar het park en een kwartiertje fietsen naar het centrum ^O^

Ik woon hier 5 minuten vandaan :P
Hoi buur!

quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 21:12 schreef Fer het volgende:
Ik vind die eerste verdieping best een mooie ruimte zo, waarom wil je er perse een slaapkamer van maken (en een kleine keuken + nutteloos stuk gang)? Die master bedroom + inloopkast kan ook op de 2e verdieping achter gesitueerd worden.
Het is de begane grond die ik aan ga pakken, keuken en woonkamer blijven gewoon op de eerste verdieping zoals ze zijn. Er komt geen keuken op de begane grond. Dat stuk gang is best handig als je via de voordeur de trap op naar je woonkamer en keuken wil :+ .
Resistance is futile.
pi_173722461
Waarom wil je zo graag op de begane grond slapen? Slapen op een verdieping is vaak een suk rustiger. En handig ivm je gezinsplanning.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 11 september 2017 @ 22:23:18 #269
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173722582
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 22:18 schreef Cat-astrophe het volgende:
Waarom wil je zo graag op de begane grond slapen? Slapen op een verdieping is vaak een suk rustiger. En handig ivm je gezinsplanning.
Omdat ik het wil en omdat het kan.
Resistance is futile.
pi_173722611
quote:
14s.gif Op maandag 11 september 2017 22:23 schreef Seven. het volgende:

[..]

Omdat ik het wil en omdat het kan.
Maar waarom wil je het? Wat zijn voor jou de voordelen?
Je hoeft me niet te overtuigen maar nu klink je als een klein kind.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 11 september 2017 @ 22:27:26 #271
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173722675
Even serieus. De tuin zoals die nu is wordt eigenlijk helemaal niet gebruikt. Onder dat balkon zijn de mogelijkheden eindeloos maar je moet er wel wat van maken. Momenteel is dat een donker hoekje waar geen plant wil groeien door het balkon erboven. Maar het leent zich wel als schaduwterras bijvoorbeeld. En ik kijk graag een mooie tuin in als ik wakker word in plaats van de speeltuin aan de voorkant. De waterleidingen liggen er al en het is dus een relatief kleine moeite. Er zijn geen dragende muren dus het is een relatief kleine moeite. Mijn partner heeft 2 tieners die regelmatig blijven logeren. Een tweede badkamer is helemaal niet zo'n overbodige luxe. En ja, ik zal ongetwijfeld een jaartje of wat zelf in wat de logeerkamer wordt gaan slapen. Het is niet anders. Ik ben in mijn leven al zeker 25 keer verhuisd dus dat overleef ik denk ik wel :+ .

Sterker nog. De hele tuin en begane grond worden vrijwel niet gebruikt in de huidige opstelling,. En ik hoef echt geen hobbykamer, bergruimte of wat dan ook. Maar een slaapkamer met eigen badkamer.. die wordt hoe dan ook veel gebruikt. Of door mezelf. Of door mijn partners' kinderen. Of door mijn logees. Dus dit is voor mij d manier om maximaal gebruikt te maken van de 136m2 die ik koop.

[ Bericht 3% gewijzigd door Seven. op 11-09-2017 22:44:36 ]
Resistance is futile.
  maandag 11 september 2017 @ 22:29:34 #272
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173722722
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 22:24 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Maar waarom wil je het? Wat zijn voor jou de voordelen?
Je hoeft me niet te overtuigen maar nu klink je als een klein kind.
En dat mag je best vinden. Ik hoef inderdaad geen enkele verantwoording aan jou af te leggen. Het hoeft ook helemaal geen voordelen te hebben die een ander kan begrijpen.
Resistance is futile.
  maandag 11 september 2017 @ 22:33:40 #273
221110 vaarsuvius
Follow the damn train CJ
pi_173722817
Wow wat een energie! Ik wou dat ik zo doortastend was, als ik een boekenkast koop , doe ik er minstens 3 dagen over om 'm eens in elkaar te pielen (om te beginnen dan, als ik eenmaal bezig ben maak ik het wel vlot af)
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_173722926
quote:
6s.gif Op maandag 11 september 2017 22:29 schreef Seven. het volgende:

[..]

En dat mag je best vinden. Ik hoef inderdaad geen enkele verantwoording aan jou af te leggen. Het hoeft ook helemaal geen voordelen te hebben die een ander kan begrijpen.
Terwijl je de voordelen in de post hierboven gewoon neerzet _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 11 september 2017 @ 22:47:36 #275
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173723115
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 22:33 schreef vaarsuvius het volgende:
Wow wat een energie! Ik wou dat ik zo doortastend was, als ik een boekenkast koop , doe ik er minstens 3 dagen over om 'm eens in elkaar te pielen (om te beginnen dan, als ik eenmaal bezig ben maak ik het wel vlot af)
Ik vind dit niet zo spannend allemaal maar goed.. ik heb dan ook mijn oog op het einddoel en niet op de megataak die me te wachten staat. Verstand op nul, strak aan het budget houden en gaan. De tijdsplanning in deze doet er niet echt toe. Hoewel.. ik wil die ruimte gebruiken. Ik heb echt een hekel aan ruimtes die niet goed of niet volledig benut worden.
Resistance is futile.
  dinsdag 12 september 2017 @ 06:57:42 #276
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173725443
Ik lees veel enthousiasme en een doordacht plan. De voortvarendheid vind ik erg aanstekelijk! Je ziet de directe voordelen van die benedenverdieping met slaap- en badkamer en die zijn belangrijker dan een 'ja maar wat nou als...'

Lijkt me best prettig om die verbouwing op de benedenverdieping te hebben en dan gewoon naar boven te kunnen om te wonen, koken, badderen en slapen. Dat je dat niet temidden van de zooi hoeft te doen. En slapen aan de tuin: tja, het is al een anders dan anders woning omdat je woont en kookt op de eerste verdieping.

Leuk, leuk, leuk. :)
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 september 2017 @ 06:58:49 #277
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173725447
quote:
14s.gif Op maandag 11 september 2017 20:02 schreef Seven. het volgende:
Uiteindelijk heb ik dus geen opknapper gekocht, maar stiekem toch een flinke verbouwing in de planning.

Het huis is dus eigenlijk zo ingedeeld dat verdieping 1 en 2 al een compleet huis zijn met 3 slaapkamers. De begane grond is alleen maar bonus. En de 'tuinkamer' is momenteel eigenlijk loze ruimte, de hele begane grond is vooral handig voor mensen die een thuis praktijk hebben. De raampartij in de tuinkamer is nog origineel volgens mij, enkel glas en dus moet die vervangen worden. Ondertussen is de badkamer boven wel echt verouderd en die moet dus ook zeker gebeuren.

Mijn woonwensen:

- Goede werkplek (begane grond voorkant)
- Aparte TV kamer (begane grond voorkant)
- Master suite met eigen badkamer en inloopkast (begane grond achterkant)

En al deze dingen gaan we op de begane grond realiseren. Dus daar gaat het geld straks naartoe. De achterkant wordt het slaapvertrek. De reeds omgebouwde garage wordt mijn thuiswerkplek en hier komt ook een chille bank voor het TV kijken te staan. Ik zal deze ruimte 1-2 dagen per week gebruiken, op termijn 3 dagen vermoed ik. Eigenlijk is het enige dat aan deze ruimte gaat gebeuren de vloer, verder is het een kwestie van schilderen en leuk inrichten.

Huidige plattegrond:

https://www.funda.nl/koop(...)raat-86/#plattegrond

Van de badkamer boven hebben we nog geen tekeningen gemaakt, alleen kostenplaatje.
Maar de douchebak komt eigenlijk precies daar waar de vaste kast nu ingetekend is.

FASE 1 - Begane grond

- Slopen
- Toilet kwartslag draaien
- Bestaande leidingen gebruiken om de badkamer in de ruimte erachter aan te leggen
- Gevel vervangen voor schuifpui
- Terras onder het balkon ophogen (met beetje afschot), zelfde hoogte als vloer binnen
- Gietvloer leggen op de hele eerste verdieping (mogelijk inclusief het terras!)
- Als de vloer ligt, dan kan eventueel mijn home office al ingericht worden
- Muurtje bouwen in slaapkamer om daarachter de inloopkast te maken
- Electra aanleggen
- Badkamer installeren
- Stucen (sowieso uitbesteden!!)
- Plafond herstellen
- Inloopkast inrichten (simpel Ikea systeem)
- Slaapkamer inrichten
- Vlonderplanken eraf schroeven en balkon waterdicht maken onder planken + regenpijp

FASE 2 - Badkamer op de 2e verdieping opknappen
- Slopen
- Wasmachine aansluiting in de vaste kast op 1e verdieping achter de keuken
- Douchen op de plek waar de wasmachine stond dus warm water leiding verleggen
- Tegelen
- Installeren badkamer

En hier is dan het bouwbudget van om en nabij 15.000 euro op. Dit bedrag is gebaseerd op:
- Laten leggen van de vloer (hierop kunnen we 1500 euro besparen als we besluiten zelf te doen, mijn zwager kan dit zelf)
- 10% onvoorziene kosten ingecalculeerd
- Gloednieuwe schuifpui (we zijn flexibel in de maatvoering en dus kun je met 'verkeerd ingemeten' of een tweedehandsje al gauw een paar honderd euro besparen).
- Geen dure badmeubelen
- Veel zelf doen

Risico: stel dat mijn vriend er de brui aan geeft, dan zal ik al het materiaal alvast moeten kopen (bouwbudget moet nu eenmaal binnen x termijn uitgegeven en gedeclareerd zijn). En dan zal ik maand voor maand mankracht in moeten huren en veel zelf moeten leren. In dat geval zou het wel lang kunnen gaan duren maar dan nog kan ik comfortabel leven.

FASE 3 - de bonusjes die best tot 2019 kunnen wachten en waar ik voor ga sparen
- Schuttingen vervangen
- Terras onder balkon inrichten met hangstoelen (kunnen aan het frame hangen) en ontbijt zitje
- Betere beplanting in de tuin
- Waterwerkje over de hele lengte van de tuin inclusief
- Bovenkastjes van de keuken eraf slopen, muur erachter gladmaken (ik haat bovenkastjes en echt overkill aan kastruimte voor mij) en een mooie plank er voor in de plaats.
- Wie weet, nog een keer de keukendeurtjes vervangen

Waar is geen geld voor:
Inrichten. Maar tussen mijn vriend en mijzelf hebben we eigenlijk alles behalve een kledingkast en ik heb nog geen bureau voor thuiswerkplek maar tegen dergelijke dingen loop ik altijd aan (ik ga er dan ook niet naar op zoek, ik kan best een maand of wat aan de keukentafel zitten en ik heb bepaald geen exorbitante wensen).

De tekening van het eindresultaat:
VQwrhK7.png
Wat voor kosten schat je voor de gevel vervangen? Ik zie op je tekening dat de schuifpui er komt, maar aan de zijde van de walk in closet zul je ook een raamoplossing moeten maken. Aan de ene kant een muur? en een raampje? Ik hoop dat je goed kunt inschatten welke kosten dit zijn zodat je je later niet verkijkt in je bouwdepot en je plannen zal moeten wijzigen.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  dinsdag 12 september 2017 @ 07:00:05 #278
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173725451
-

[ Bericht 100% gewijzigd door monsterd. op 12-09-2017 07:59:17 ]
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  dinsdag 12 september 2017 @ 15:53:30 #279
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173732717
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 06:57 schreef Lienekien het volgende:
Ik lees veel enthousiasme en een doordacht plan. De voortvarendheid vind ik erg aanstekelijk! Je ziet de directe voordelen van die benedenverdieping met slaap- en badkamer en die zijn belangrijker dan een 'ja maar wat nou als...'

Lijkt me best prettig om die verbouwing op de benedenverdieping te hebben en dan gewoon naar boven te kunnen om te wonen, koken, badderen en slapen. Dat je dat niet temidden van de zooi hoeft te doen. En slapen aan de tuin: tja, het is al een anders dan anders woning omdat je woont en kookt op de eerste verdieping.

Leuk, leuk, leuk. :)
Ja, ik heb er ook echt zin in! Op basis van mijn postgeschiedenis zou je het niet denken maar ik kan echt in no time een zinnig budget en planning uit de mouw schudden. Er zullen vast nog wel tegenvallertjes komen maar daar is wel ruimte voor. Gisteren het budget kloppend gekregen.

Een extra slaapkamer en badkamer is domweg waardevermeerderend. Ik zal de taxateur vragen rekening te houden hiermee, ben benieuwd of ik hiermee direct de kosten koper terug kan verdienen. Het zou allemaal niet kunnen zonder de trap van het balkon trouwens, dat zou betekenen iedereen via je slaapkamer naar buiten gaat, dat wil je niet. Dus de balkontrap is echt doorslaggevend geweest, zonder de trap had ik waarschijnlijk niet geboden want dan had er nog een paar duizend euro tegenaan gemoeten om de railing op het balkon te vervangen en een trap te plaatsen. En dan was het budget net niet toereikend voor de hele begane grond en de badkamer boven. En de minimale impact op het normale leven is was ook wel een bijzonder aangename bonus.

*O*
Resistance is futile.
  dinsdag 12 september 2017 @ 16:23:45 #280
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173733288
Vandaag heb ik besloten dat er in het terras onder het balkon een afvoer komt. Eerst hadden we het idee al afgeschoten want we gingen van 'vrijstaand bad in de slaapkamer' naar 'oh nee, toch beter een ensuite met douche want anders 2 trappen op elke ochtend' naar 'maar dan doen we toch gewoon een buitenbad op het terras'. Toen moesten we wel lachen om onszelf omdat na verloop van tijd zelfs hangende schommelbaden geopperd werden :') :+ waarop in alle vrolijkheid het idee afgeschoten werd. Maar ik heb besloten dat er wel gewoon een afvoer moet komen in het terras, zelfs al gebruiken we deze niet direct. Gewoon, omdat het kan (en omdat ik maar 4 maanden hoef te sparen voor een houtgestookte hottub dus deze overbodige luxe is binnen handbereik). Nog een manier om meer gebruik te maken van het terras onder het balkon. Qua materiaal kost het misschien een keer 100 euro. Het wordt alleen een ellende om de afvoer onder de kruipruimte op te hangen dus daar moet je dan wel een dagje voor rekenen. Maar de achtergevel gaat er al uit en dat is dan het moment om in het beton te gaan hakken. Aansluiting maken bij het toilet beneden (en even heel goed nadenken over wat er gebeurt als je doorspoelt terwijl je hottub leegloopt!). Als die hottub er niet komt, dan kan ik in ieder geval het terras schrobben met schoonmaakmiddel tot ik een ons weeg :+ .

Sfeerplaatjes!

Zo'n sfeertje maar dan helemaal tegen de buitenmuur dus geen opening aan beide kanten (en wat ik op de muur achter het bed wil hebben weet ik ook nog niet):

54ae8040a012524534f91a965d324041--closet-office-closet-space.jpg

Wakker worden en zoiets zien:

$_58.JPG

Even lekker chillen onder het balkon:

713c477e9be5d77ef7b15ebce8e55180.jpg

Gewoon wit meubeltje en veel lichtere tegels (of misschien wel acrylplaten!):

ensuite-bathroom-design-home-decoration-ideas-designing-photo-on-captivating-14.jpg

Het zithoekje in de TV kamer gaat ook wel nauw luisteren trouwens. Er zit een afvoer en dan neem ik aan dat er ook ergens een waterleiding naartoe ligt. Eigenlijk is zo'n kitchenette daar perfect voor:

c68a86e99b3c383b83d9bc5006857cd9--basement-kitchen-ikea-kitchen.jpg

Dit kost nog geen 200 euro en het betekent dat degene die beneden slaapt, zo naar het werk kan vertrekken zonder ook maar 1 stap de trap op te zetten. Het betekent ook dat je gewoon wat drinken uit de koelkast kunt pakken als je dan toch een keer film kijkt. Plus voor mijn thuiswerkdagen wel zo handig om koffie en thee voorzieningen te hebben in mijn kantoor.

En ik wil daar een wit verduisterend rolgordijn. Die doet dan tevens dienst als beamer scherm ^O^ .
Resistance is futile.
  dinsdag 12 september 2017 @ 16:31:40 #281
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173733491
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 06:58 schreef monsterd. het volgende:

[..]

Wat voor kosten schat je voor de gevel vervangen? Ik zie op je tekening dat de schuifpui er komt, maar aan de zijde van de walk in closet zul je ook een raamoplossing moeten maken. Aan de ene kant een muur? en een raampje? Ik hoop dat je goed kunt inschatten welke kosten dit zijn zodat je je later niet verkijkt in je bouwdepot en je plannen zal moeten wijzigen.
Locatie van het muurtje is een beetje afhankelijk van de breedte van de schuifpui. Daar waar de schuifpui ophoudt begint het muurtje zo'n beetje. Alles daarachter wordt dicht buitenmuurtje met een klein bovenraampje om wat licht in te laten maar wel dat hoekje te kunnen gebruiken (komt altijd van pas). Eerst had ik 2500 euro begroot maar een zoektocht op marktplaats toont aan dat wat ik zoek, voor 200-500 euro overal in Nederland afgehaald kan worden. En laat ik nu een trekhaak , leen aanhanger en een tankpas hebben. Uiteindelijk hebben we dit op 1000 euro begroot indien tweedehands. Ik kan er nog wel 500 bovenop gooien trouwens.. je brengt me aan het twijfelen! Eventueel kunnen we extra kosten daar bovenop nog weer op onvoorziene kosten gooien maar eigenlijk zou dat al vrij (te) vroeg in de verbouwing zijn.

Dan kunnen we er ook nog voor kiezen om mijn zwager aan het werk te zetten met de gietvloer en daar iets van 1500-2000 besparen. Ik denk dat hij best een dagje wil helpen aangezien ik voor zijn bedrijf al een paar jaar vertalingen doe (gratisj). En langs deze weg wil ik ook graag loodgieters en electriciens uitnodigen om gebruik te maken van mijn vertaaldiensten :P .
Resistance is futile.
pi_173768868
Gefeliciteerd!
Ik ben stiekem blij dat je niet gaat opknappen :+
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173769502
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:18 schreef -Miauw- het volgende:
Gefeliciteerd!
Ik ben stiekem blij dat je niet gaat opknappen :+
Dank je! Maar stiekem toch een flinke verbouwing dus :P .
Resistance is futile.
pi_173769532
quote:
7s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:46 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dank je! Maar stiekem toch een flinke verbouwing dus :P .
Ja dat dacht ik wel _O-
Leuk, ben erg benieuwd naar het verloop.
Keep us posted *O*
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
pi_173769816
Ik kom er maar niet uit met deze ruimte (TV room en home office):

244_2160.jpg

Hier moet dus komen:
Bank
Bureau
Koelkast
Wasbak en kraantje
Koffiezet apparaat/waterkoker
Beamer (waarschijnlijk richten op het raam, wit verduisterend rolgordijn als scherm)

VQwrhK7.png

Ruimte is ongeveer 3m breed bij 4m diep. Hoe krijg je hier alles in zonder dat het extreem klein lijkt? Of wil ik gewoon teveel in 1 ruimte proppen? Ik dacht dus aan een multifunctioneel meubel onder het raam (maar 3 verschillende hoogtes als het dienst moet doen als TV meubel, bureau en aanrechtblad).

Suggesties?
Resistance is futile.
  donderdag 14 september 2017 @ 21:05:28 #286
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173779919
Zet een kleiner bankje neer, a la formaat slaapbankje ofzo en draai deze een kwartslag tegen de muur rechts. Dan heb je links ruimte voor een klein koelkastje.
Of de conclusie is inderdaad dat je teveel wilt in een ruimte. In dat geval zou ik voornamelijk voor de kantoorfunctie gaan. Je kunt straks in je woonkamer boven ook lekker relaxen.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  vrijdag 15 september 2017 @ 08:23:49 #287
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173786086
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 21:05 schreef monsterd. het volgende:
Zet een kleiner bankje neer, a la formaat slaapbankje ofzo en draai deze een kwartslag tegen de muur rechts. Dan heb je links ruimte voor een klein koelkastje.
Of de conclusie is inderdaad dat je teveel wilt in een ruimte. In dat geval zou ik voornamelijk voor de kantoorfunctie gaan. Je kunt straks in je woonkamer boven ook lekker relaxen.
Mijn vriend had een leuk idee dat hij zelf alweer afgeschoten heeft. Hij heeft een heel tof TV meubel met 3 vierkante blokjes aan elkaar. Hij zou daar een soort behuizing omheen kunnen maken van 180 hoog zodat de achterkant een whiteboard kan worden. Het hele gebeuren staat op wieltjes, overdag tegen de muur links en het whiteboard gebruiken. Als je TV wil kijken, rol je 'm gewoon een kwartslag met het whiteboard tegen het bureau zodat je aan de voorkant TV kunt kijken. Dan is de afstand tussen de TV en de bank ook niet zo groot. Maar wel lastig met kabels. Ik snap eigenlijk niet waarom hij dit heeft afgeschoten!

En je hebt gelijk, home office is belangrijker dan TV kamer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Seven. op 15-09-2017 08:29:05 ]
Resistance is futile.
  vrijdag 15 september 2017 @ 08:37:28 #288
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173786227
Ik heb het idee dat je tekening niet klopt, dat die werkkamer niet op de juiste schaal is getekend (of de meubels daarin niet).
  vrijdag 15 september 2017 @ 08:43:20 #289
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173786303
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 08:37 schreef Lunatiek het volgende:
Ik heb het idee dat je tekening niet klopt, dat die werkkamer niet op de juiste schaal is getekend (of de meubels daarin niet).
Ik ook, maandag gaan we mee met de taxateur en dan gaan we meten.
Resistance is futile.
  vrijdag 15 september 2017 @ 10:18:09 #290
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173787779
Nou ja, een bank van 3 meter lang is natuurlijk wel heel lang.... en zo te zien is deze op de tekening ook nog eens ruim een meter diep.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 15 september 2017 @ 10:55:42 #291
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173788400
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 10:18 schreef Leandra het volgende:
Nou ja, een bank van 3 meter lang is natuurlijk wel heel lang.... en zo te zien is deze op de tekening ook nog eens ruim een meter diep.
Yes maar je moet er dan ook met 4 man wel kunnen zitten *) .
Resistance is futile.
pi_173788966
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 september 2017 10:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Yes maar je moet er dan ook met 4 man wel kunnen zitten *) .
waarom dan niet gewoon in de woonkamer? Je kan echt een prima kantoorruimte er van maken, ruimte voor koelkast moet geen probleem zijn. Een waterpunt is dan wel heel handig, maar het is toch ook geen ramp om naar de keuken te lopen voor water?
Ik zou dus kiezen voor 1 functie: of kantoor of tv kamer. Je gaat anders eindigen met alles net niet.
*bijvoegelijk naamwoord* koe. Zwartwitgevlekt of roodbont?
  vrijdag 15 september 2017 @ 11:46:11 #293
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_173789214
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 september 2017 10:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Yes maar je moet er dan ook met 4 man wel kunnen zitten *) .
Kun je dan niet gewoon een TV in de woonkamer ophangen? Lijkt me ook wel zo gezellig, als het toch een meerpersoonsaangelegenheid moet zijn.
Gebruik desnoods http://artcast.tv/ ofzo, dan lijkt het net alsof je geen TV maar een schilderij hebt hangen.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 15 september 2017 @ 12:04:24 #294
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173789569
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 11:32 schreef d.k. het volgende:

[..]

waarom dan niet gewoon in de woonkamer? Je kan echt een prima kantoorruimte er van maken, ruimte voor koelkast moet geen probleem zijn. Een waterpunt is dan wel heel handig, maar het is toch ook geen ramp om naar de keuken te lopen voor water?
Ik zou dus kiezen voor 1 functie: of kantoor of tv kamer. Je gaat anders eindigen met alles net niet.
Ik heb een hekel aan TV als focal point in de woonkamer (en dat is het altijd, hoe je het ook wendt of keert, je gaat niet je TV in een hoekje zetten zodat je er niet naar kunt kijken).

En koffiestation is wel degelijk een must op de begane grond, de woonkamer en keuken zitten op de eerste verdieping en ik ga niet op elke thuiswerkdag een keer of 6-7 de trap op en af. Goed voor mijn conditie maar domweg onpraktisch. Bovendien, door juist wl een kitchenette te installeren, kan ik 's morgens vanuit mijn bed onder de douche springen, aankleden, even ochtendnieuws kijken of krantje lezen met een kop koffie in de TV room (of misschien toch alleen home office), en dan naar mijn werk vertrekken zonder 1 keer de trap op te moeten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 11:46 schreef Leandra het volgende:

[..]

Kun je dan niet gewoon een TV in de woonkamer ophangen? Lijkt me ook wel zo gezellig, als het toch een meerpersoonsaangelegenheid moet zijn.
Gebruik desnoods http://artcast.tv/ ofzo, dan lijkt het net alsof je geen TV maar een schilderij hebt hangen.
Mogelijk zie ik me daar wel toe gedwongen, ontzettend leuk idee van die artcast wel.
Ik zit te denken.. misschien maar gewoon afscheid nemen van de TV en alleen nog maar via een beamer TV kijken, want ten slotte is dat gewoon een scherm dat ook dienst doet als gordijn (of juist een gordijn dat dienst doet als scherm).
Resistance is futile.
pi_173790365
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 september 2017 12:04 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb een hekel aan TV als focal point in de woonkamer (en dat is het altijd, hoe je het ook wendt of keert, je gaat niet je TV in een hoekje zetten zodat je er niet naar kunt kijken).

En koffiestation is wel degelijk een must op de begane grond, de woonkamer en keuken zitten op de eerste verdieping en ik ga niet op elke thuiswerkdag een keer of 6-7 de trap op en af. Goed voor mijn conditie maar domweg onpraktisch. Bovendien, door juist wl een kitchenette te installeren, kan ik 's morgens vanuit mijn bed onder de douche springen, aankleden, even ochtendnieuws kijken of krantje lezen met een kop koffie in de TV room (of misschien toch alleen home office), en dan naar mijn werk vertrekken zonder 1 keer de trap op te moeten.

[..]

Mogelijk zie ik me daar wel toe gedwongen, ontzettend leuk idee van die artcast wel.
Ik zit te denken.. misschien maar gewoo