abonnement Unibet Coolblue
pi_173228598
Hoi. Ik ben in december teruggekomen naar Nederland na 10 jaar buitenland. Ik woon momenteel bij mijn ouders thuis in de achterhoek en ik kan daar tot in de eeuwigheid blijven zitten als ik wil (huren). Maar ik wil niet huren, ik wil kopen. Ik wil een plekje dat ik helemaal eigen kan maken, waar ik zoveel muren weg kan breken als ik wil en waar ik de komende 10-20 jaar kan zitten want ik ben wel klaar met al die rondzwervingen.

Ik kan maar niet kiezen. Ik hink ontzettend op 2 gedachten. Of tenminste, ik weet wel wát ik wil. Maar ik weet ook dat ik dat niet alleen kan. Dus ik wil in dit topic eigenlijk alle perspectieven, de huizen waar ik voor val moet teveel aan gebeuren. Ik loop al ruim 10 jaar rond met een droom om zelf een verbouwing te doen. Mijn familie raadt mij aan alle kanten de opknappertjes af. Maar ik loop zelf dus niet warm voor niets dat geen opknappertje is.

Ik werk in Enschede maar ik weet 95% zeker dat aan het werken op deze locatie een einde komt. Ik werk sowieso al een week per maand op ons kantoor in Gothenburg en 1 dag per week thuis. Het is best denkbaar dat ik over een jaar (of misschien 2) nog maar 2 dagen per week op kantoor zal zijn en dan meer in het westen des lands.

Eisen/wensen:

In de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Voorkeur voor omgeving Apeldoorn want A1 en A50, centraal maar toch rust en de Veluwe. Deventer alleen A1 en veel tuig. Zutphen leuk maar ligt 20 minuten van de A1 en A50. En Zutphen is ook dicht bij mijn familie, wat wel weer een grote pré is. Ergens net buiten deze regio wil ik ook best overwegen trouwens. En Harderwijk zou ik voor het juiste huis ook doen want ook dat is centraal maar niet in de randstad. Dus randstad en oververhitte woningmarkt valt voor mij echt af.

Dorp of stad maakt me niet uit maar ik wil wel een grote en besloten tuin. Dus een rijtjeshuis valt eigenlijk al wel een beetje af. Daarom zit ik nu te azen op 2 onder 1 kap en hoekwoningen. Mijn grote droom is zwemvijver maar ik kan dat maar moeilijk verenigen met mijn kinderwens. Dus dan moet er volop ruimte zijn voor een trampoline.

Ik wil wonen in een gemeenschap waarin iedereen geaccepteerd wordt. Dus geen kleinzielige gemeentes met kleinzielige mensen die alles wat 'anders' is met de nek nog niet aan willen kijken.

Ik wil minstens 3 slaapkamers, liefst zelfs 4. En dat wil ik omdat ik toch wel een kleine wil op termijn. En ik heb baat bij een extra ruimte die dienst kan doen als thuiswerkplek.

Ik wil rustig wonen. Het huis moet wel heel mooi zijn wil ik dicht bij een spoorlijn of snelweg/doorgaande weg ga zitten, dat zou voor mij echt een compromis zijn.

Mijn vriend is wel heel handig en wil graag klussen. We gaan echter niet samenwonen omdat we elkaar pas een paar maanden kennen. Ik was ook niet van plan om mijn financiën te delen met een man en de hypotheek zal dan ook volledig op mijn naam staan. Wel mag hij er wat mij betreft op termijn best wel bij in. Dus het moet ergens ook nog een huis zijn waar hij zichzelf wel ziet wonen, anderzijds mag het nu mijn keuzes niet beďnvloeden. Ik heb hele goeie hoop voor de toekomst met hem maar als hem of ons als stel iets overkomt, zit ik met een huis waar ik niet mee verder kan. Betekent dus ook dat ik een kluswoning zelf af moet kunnen maken (door het nodige uit te besteden natuurlijk). En dát betekent dus weer dat ik het in etappes moet kunnen doen. Dus een totale afgeleefde keet gaat 'm niet worden omdat je er dan in 1 klap teveel geld tegenaan moet gooien.

Budget: ik kan net over 200k lenen. Maar liefst zou ik al voor 175k klaar zijn. Ik snap ook dat ik ergens concessies moet doen dus hier zit de ruimte. Dus een kluswoning zou ik 160k voor neerleggen en 15k verklussen (en ja, dat worden dus Ikea badkamers en keukens).

Mijn filter op funda: max 200k, meer dan 250m2 perceeloppervlakte. Dat is nogal breed natuurlijk. Dus ik heb serieus meningen nodig van mensen die al geklust hebben, die zelf ook heel wat hebben geleerd, die zelf ook lang in de troep gezeten hebben. En her en der zal ik ook woningen posten die ik ga bekijken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Seven. op 18-08-2017 10:06:07 ]
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:38:18 #2
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173228658
Je vriend? Het is weer aan?

Verder raad ik je een opknapper enorm af als je er zelf geen verstand van hebt, zelf niet kan klussen en geen netwerk hebt wat gaat klussen. Dat levert alleen maar gezeik op.
En dan bedoel ik niet er een nieuwe keuken in laten jassen of de boel laten schilderen, maar echte verbouwingen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:39:09 #3
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_173228675
Dus iedereen geeft je het advies om niet zelf te gaan klussen, maar jij besluit dat toch te doen. Meld je gelijk even aan voor een leuk tv-programma ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_173228817
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:39 schreef RingBewoner het volgende:
Dus iedereen geeft je het advies om niet zelf te gaan klussen, maar jij besluit dat toch te doen. Meld je gelijk even aan voor een leuk tv-programma ^O^
En ¤ 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:46:04 #5
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228820
Kick jij er op om echt alles in je leven zo gecompliceerd mogelijk te maken? Je kunt niet klussen en jij wil een klushuis. Dit gaat nooit wat worden, helemaal nooit.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:47:07 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228841
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:45 schreef Queller het volgende:

[..]

En ¤ 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
En dit ja :D
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173228844
Ik ga volgende week bij deze 3 woningen kijken.

Opknapper in Eerbeek (vraagprijs 189k) met als doel er max 180k voor te betalen, maar dan nog is het klusbudget ontzettend krap en ontoereikend om alles in 1 keer te doen. Plus het staat naast een enorme fabriek. Dus goed onderzoeken hoeveel overlast.

https://www.funda.nl/koop/eerbeek/huis-85648922-ruijgenbosweg-63/



Geweldige tuin
Huisje zelf echt fantastisch, voldoet aan al mijn eisen qua ruimte en tuin maar aan de prijzige kant.
Hoe zit het met overlast van die fabriek?
Het 'uitzicht' is natuurlijk minder maar het viel me op de foto's pas na 5 keer kijken op. Dus zo storend is het niet als je er een paar slim geplaatste dakplantanen of leilindes neerzet.
En geen idee wat het me zou kosten om de benedenverdieping in orde te krijgen.
Ik weet vrijwel niets over Eerbeek! Het is maar 20 minuten rijden van mijn ouders maar ik denk echt niet dat ik er ooit geweest ben.

Goedkope verbouw optie:
Gewoon over de vloer heen laminaat, voorzetramen, keuken en badkamer vol op inzetten. Mogelijk trouwens een slaapkamer beneden verliezen want de badkamer zit aan die grote slaapkamer. Ik neem aan dat er wel een apart toilet beneden zit, al staat die niet in de omschrijving. Muur tussen keuken en woonkamer eruit als het even kan. Ikea keuken erin (zo'n kookheld ben ik toch niet). En op termijn het grote raam aan de tuinkant vervangen door openslaande tuindeuren of schuifpui.

Dure optie:
Vloer eruit, vloerverwarming erin.

Instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar wat me tegenstaat is de tuin op het noorden en 'maar' 3 slaapkamers. Voor dat geld kun je ook 4 slaapkamers krijgen. Wel ontzettend leuke locatie, leuk huisje maar beetje hokkerig. Ik hou van open plan, dit voldoet daar dus niet aan. Ik ga wel kijken maar dit is eigenlijk je eigen spullen in andermans huis zetten. Maar goed, ik geef het een kans, wie weet voelt het wel als Seven.!

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49357130-ieplaan-9/



Nog een instapklare woning in Warnsveld (vraagprijs 200k) maar deze is wat minder mooi afgewerkt dan de woning hiervoor.

https://www.funda.nl/koop/warnsveld/huis-49214741-hellenkamp-12/

Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:51:17 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173228918
Dat eerste huis een 'opknapper'? 8)7 daar moet alles, maar dan ook alles aan gedaan worden. En jij hebt 15k ter beschikking. Echt hoor 8)7
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173228944
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:38 schreef Molo het volgende:
Je vriend? Het is weer aan?

Verder raad ik je een opknapper enorm af als je er zelf geen verstand van hebt, zelf niet kan klussen en geen netwerk hebt wat gaat klussen. Dat levert alleen maar gezeik op.
En dan bedoel ik niet er een nieuwe keuken in laten jassen of de boel laten schilderen, maar echte verbouwingen.
Yes, we hebben het gered. Dat hij wel wil klussen kan ik niet meenemen in de overwegingen natuurlijk. Ik zeg nergens dat ik er geen verstand van heb en dat ik verder geen netwerk heb. Maar hoe minder ik uit zal besteden, hoe beter natuurlijk. Dus ik moet uitgaan van worst case scenario dat ik veel uit zal moeten besteden maar slopen lukt wel met vrienden en familie. En het simpeler werk kan ik wel degelijk zelf, ondanks het gebrek aan vertrouwen van mijn broer.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:53:12 #10
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_173228962
Kan je vriend wel klussen? Dan zet jij toch de koffie/
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:53:12 #11
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_173228963
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:46 schreef CoolGuy het volgende:
Kick jij er op om echt alles in je leven zo gecompliceerd mogelijk te maken? Je kunt niet klussen en jij wil een klushuis. Dit gaat nooit wat worden, helemaal nooit.
Echt :D

Als je niet kunt klussen, begin er niet aan :{
With the stars as her umbrella
pi_173228975
Leuk dat idee over die zwemvijver

had je zoiets in gedachten?


in dat geval moet je er zeker ook 1500 euro op je budget voor reserveren

Dit is een sarcastische post om je erop te wijzen dat je kennelijk veel energie besteed aan erg onrealstische wensen en toekomst-plannen ... best verder als je gewoon wat tijd wilt verdoen en ergens over wilt 'wegdromen'...
Mar realiseerbaar is dit vermoedelijk niet echt, tenzij je een ongekend succesvolle 'maker' bent die het onmogelijke waar kan maken, ben je dat?
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:54:12 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173228979
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:45 schreef Queller het volgende:

[..]

En ¤ 15k verklussen, maar wel een nieuwe keuken en badkamer willen...

Ik zou echt lekker gaan liggen en er over dromen, want je wilt teveel binnen je mogelijkheden.
Met 15k kun je best een eind komen maar een dure badkamer en keuken zal het niet worden. Badkamer laten plaatsen ben je al zo 10k voor kwijt natuurlijk. Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:55:18 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173228995
quote:
12s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:53 schreef RM-rf het volgende:
Leuk dat idee over die zwemvijver

had je zoiets in gedachten?
[ afbeelding ]

in dat geval moet je er zeker ook 1500 euro op je budget voor reserveren

Dit is een sarcastische post om je erop te wijzen dat je kennelijk veel energie besteed aan erg onrealstische wensen en toekomst-plannen ... best verder als je gewoon wat tijd wilt verdoen en ergens over wilt 'wegdromen'...
Mar realiseerbaar is dit vermoedelijk niet echt, tenzij je een ongekend succesvolle 'maker' bent die het onmogelijke waar kan maken, ben je dat?

Ja, dat ben ik als ik mezelf genoeg tijd gun. Plus mijn vader heeft een grote kraan dus hij graaft dit met gemak zelf uit.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 09:56:27 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173229015
Denken dat anderen jouw verbouwing gaan doen voor je is gewoon echt niet realistisch, maar goed, realisme is ook niet en sterkste punt.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173229022
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ja, dat ben ik als ik mezelf genoeg tijd gun. Plus mijn vader heeft een grote kraan dus hij graaft dit met gemak zelf uit.
in dat geval, doen!

quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:54 schreef Seven. het volgende:
Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
en is het sinds die tijd dat alle mensen die je kennen je afraden te klussen en je broer aangeeft 'dat je nog niet eens kunt slopen'?
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_173229045
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:54 schreef Seven. het volgende:

[..]

Met 15k kun je best een eind komen maar een dure badkamer en keuken zal het niet worden. Badkamer laten plaatsen ben je al zo 10k voor kwijt natuurlijk. Ik heb wel 12 jaar geleden met familie badkamer geplaatst voor 5k trouwens.
Dat valt tegen.
En die laatste twee huizen zijn toch al helemaal af? Wat wil je dan verbouwen?
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:00:10 #18
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229093
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:53 schreef LXIV het volgende:
Kan je vriend wel klussen? Dan zet jij toch de koffie/
Hij kan het wel. Mijn broer ook. Mijn vader ook. Daarnaast wel een aantal handige vrienden. En ik heb zelf ook nooit écht iets geprobeerd op dit vlak. Ik hang wel zelf gordijnen op dus boren en het kleine werk heb ik mijn handen nog nooit voor omgedraaid. Gewoon nog nooit in een huis gewoond waarin geklust moest worden. Dus 2 linkerhanden, dat wordt over mij gezegd. Maar of dat zo is valt te bezien eigenlijk.

Edit: oud huis waarin geklust moest worden. Wel ooit nieuwbouwwoning gekocht met casco keuken en badkamer.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:01:45 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229129
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:56 schreef RM-rf het volgende:

[..]

in dat geval, doen!

[..]

en is het sinds die tijd dat alle mensen die je kennen je afraden te klussen en je broer aangeeft 'dat je nog niet eens kunt slopen'?
Mijn broer zijn opmerking mag je met een korrel zout nemen. Misschien had ik dat zelf ook niet moeten posten. Ik kan wel degelijk slopen, daar ben ik echt niet bang voor. En dat kan ik ook gewoon helemaal alleen zonder hulp van wie dan ook. Mijn familie is gewoon bang dat ik naast mijn werk teveel hooi op mijn vork neem.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:02:22 #20
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_173229144
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:00 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hij kan het wel. Mijn broer ook. Mijn vader ook. Daarnaast wel een aantal handige vrienden. En ik heb zelf ook nooit écht iets geprobeerd op dit vlak. Ik hang wel zelf gordijnen op dus boren en het kleine werk heb ik mijn handen nog nooit voor omgedraaid. Gewoon nog nooit in een huis gewoond waarin geklust moest worden. Dus 2 linkerhanden, dat wordt over mij gezegd. Maar of dat zo is valt te bezien eigenlijk.
Dan zie ik het probleem niet zo. Kun je wel iets organiseren? Dan neem jij toch gewoon die rol op je en bestel je de puincontainer, zoek je uit waar het laminaat het goedkoopste is en coordineer je de aankomst van alle hulp? Dat kun je met 2 linkerhanden ook!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:03:14 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173229158
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 09:57 schreef 8777 het volgende:

[..]

Dat valt tegen.
En die laatste twee huizen zijn toch al helemaal af? Wat wil je dan verbouwen?
Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:04:36 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173229192
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:01 schreef Seven. het volgende:

[..]

Mijn broer zijn opmerking mag je met een korrel zout nemen. Misschien had ik dat zelf ook niet moeten posten. Ik kan wel degelijk slopen, daar ben ik echt niet bang voor. En dat kan ik ook gewoon helemaal alleen zonder hulp van wie dan ook. Mijn familie is gewoon bang dat ik naast mijn werk teveel hooi op mijn vork neem.
Misschien hebben ze gewoon geen zin en energie om de hele tyfusbende voor je op te knappen omdat jij iets wil wat je zelf niet kan?
Die mensen hebben ook een leven neem ik aan, dat kun je toch niet zo maar verwachten van anderen joh.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:05:18 #23
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_173229209
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Daaraan wil ik ook niks verbouwen. Hoewel ik de keuken in de tweede woning echt niet mooi vind maar nog te mooi om eruit te slopen. Ik ga er kijken omdat ik de vergelijking tussen klus en instapklaar wil onderzoeken. Kan best zijn dat ik helemaal verliefd word op 1 van die 2 woningen natuurlijk.
Ik zou voor hetzelfde geld eerder een klushuis kopen met een betere locatie en meer grond dan een huis dat 'af' is. Heb voor dezelfde keuze gestaan. Blij dat ik voor de grond (2800m2+) heb gekozen. Dat huis is nu af. Had ik voor het kleinere kavel (1200m) gekozen, zat ik nu vast!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_173229240
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:09:32 #25
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_173229299
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:06 schreef Chicolade het volgende:
Positieve noot; ik liet 2,5 jaar geleden mijn vader gaatjes boren als ik een fotolijstje op moest hangen, omdat ik nog geen boor vast kon houden. Ondertussen kan ik goed genoeg stucen/tegelen/dingen timmeren/vloeren leggen/verlaagde plafonds plaatsen/electra vervangen. Maar het helpt wel als je hulp hebt die je dingen kan leren, en alles duurt een eeuwigheid omdat het eerst 3x fout gaat, of je niet weet waar je moet beginnen. Het slopen is niet het grootste (of duurste) werk; dat zit in het weer opbouwen.
Zou het niet gemakkelijker voor je zijn geweest om een man te zoeken?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')