abonnement Unibet Coolblue
pi_173216128
Ik wil eigenlijk geen moeite doen voor een vriendin, omdat ik wat dat betreft faalangst heb. Daarom ben ik nog een groentje. Heb wel een aantal kansen gehad, maar ik pakte ze niet vanwege die faalangst, en ik was dus bang dat onze verkering verkeerd uit zou pakken, en dat het dus snel uit zou gaan op een wrede manier. Je kunt beter single blijven dan dat je hart gebroken wordt omdat het uit wordt gemaakt, dacht ik toen.

Wat vinden jullie erger, als je hart gebroken wordt omdat je afgewezen wordt, of als je vriend/vriendin het uitmaakt?
pi_173216258
Grindr :Y

Daar wijzen ze niemand af :Y
pi_173216387
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:51 schreef Firewarrior het volgende:
Wat vinden jullie erger, als je hart gebroken wordt omdat je afgewezen wordt, of als je vriend/vriendin het uitmaakt?
Het is te merken dat je nog nooit een relatie hebt gehad.
pi_173216399
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:59 schreef zarGon het volgende:

[..]

Het is te merken dat je nog nooit een relatie hebt gehad.
Waaraan merk je dat? Aan mijn OP, of aan mijn gemiddelde post?
pi_173216411
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:55 schreef CarltonBanks het volgende:
Grindr :Y

Daar wijzen ze niemand af :Y
Ik ben geen homo. En ik zoek geen datingadvies, lees de OP.
pi_173218204
Ik zou afwijzen pijnlijker vinden.
pi_173219451
Afwijzing.
Helemaal als je eerder te horen hebt gekregen dat je eigenlijk de perfecte partner bent, maar er dan toch een klein (oplosbaar) detail is en je niet de kans krijgt om dat detail op te lossen ;( }:|
So we just called him Fred too
  donderdag 17 augustus 2017 @ 21:32:15 #8
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_173219613
Ik zou beginnen met vrouwen niet stemrecht willen afnemen omdat ze de schuld zouden zijn van de islamisering, TS...
Ow en stoppen met dingen zeggen dat je ze graag meer rechten geeft zoals uitslapen doordeweeks omdat ze beter niet kunnen gaan werken..

Denk dat het je kansen vergroot.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  donderdag 17 augustus 2017 @ 21:32:59 #9
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_173219639
Verder ligt het aan de situatie voorafgaand aan het uitmaken.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_173220011
Ligt aan de situatie..
pi_173224917
De afwijzing leeft al in jezelf, de ander triggert jou alleen in dat gevoel. Als je werkelijk tevreden bent met wie je bent, zou je niet bang zijn voor de afwijzing van een ander. Wij zijn opgegroeid met het idee dat we niet goed genoeg zijn en zodanig in opvoeding gecorrigeerd zodat we aangepast door het leven gaan. Onze ouders hebben dat weer meegekregen van de generatie daarvoor. Maar te vaak zie je relaties waarbij de verwachting word geschept dat de ander je "gelukkig" zal maken, al je behoeften bevredigd en het gevoel sust van afwijzing. De allergrootste beloning in een relatie (en eenzelfde patroon vanuit vroeger). Je projecteert alles op de ander. Totdat je een tijd verder bent en merkt dat je ook hierin jezelf compleet hebt aangepast om te voldoen aan de verwachting van de ander. Alles te voorkomen het gevoel te krijgen de ander te verliezen, terwijl je onderweg jezelf hebt verloren. Het zijn je eigen gedachten die je het meeste vreest. Ingeprogrammeerd vanaf onze vroegste jeugd. Newsflash: je gedachten zijn illusior en gevoel is een sensatie in je lichaam. Een knoop in je buik, een brok in je keel, negatieve gevoelens zijn tijdelijk en gaan uiteindelijk weer over in ontspannen gevoelens. Maak jezelf niet te gek. Het leven is een vat vol verrassingen en geniet er zoveel mogelijk van. Je hebt pas iets weg te geven als je je levensgeluk niet meer laat afhangen van een ander. Daarmee houd je een verbinding die je aangaat met iemand gezond en verlies je jezelf niet zodat er minder angst/paniek ontstaat als een relatie misschien weer overgaat. Want that's life. Niets is voor altijd.
Jah.
pi_173225112
Je kunt iets beter verliezen, dan het nooit gehad hebben.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 01:00:08 #13
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_173226071
Ik moet zeggen dat ik afwijzing nooit heel erg moeilijk te verteren heb gevonden. Het doet pijn, maar het besef dat de chemie niet wederzijds is, zorgt bij mij voor een snelle rationalisering van de situatie. Aangezien ik het ook niet zo ver laat komen dat ik eerst helemaal weg van iemand wordt voor ik een poging waag, komt het ook nooit heel erg hard aan. Weekje pijn en gedaan.

De pijn na een verbroken relatie, dat is voor mij totaal andere koek. Zeker als je zelf nog gevoelens hebt. Het uitmaken omdat je niets meer voelt en/of niet meer verder wilt zal zeker pijn doen, maar tegelijk ook aanvoelen als een opluchting en zul je wellicht snel van herstellen, zeker als het de goede keuze bleek. Ik heb dat al 2x meegemaakt, en steeds had ik nog gevoelens. Ik kan je zeggen, dat verteren was véél harder dan elke afwijzing die ik al meegemaakt heb. De eerste keer heeft het toch 2 maanden geduurd voor ik er overheen was, de tweede keer was ik in een maand wel klaar. Dat had overigens ook te maken met het feit dat ik iemand anders op het oog kreeg en de omgang met deze persoon (voor er een relatie van kwam, daar was ik terughoudend in), heeft me ook erg geholpen alles op een rijtje te zetten.

Even m'n persoonlijke ervaring :)
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_173229077
Uit mijn persoonlijke ervaring vind ik een "relatiebreuk" veel "erger" dan een afwijzing.
Zoals hierboven ook al is gezegd heeft een afwijzing niet veel te betekenen. Als je blij bent met wie je bent, op je eigen gelukkig bent en dus jezelf de moeite waard vindt dan kan je dit nogal snel relativeren. Ook omdat de reden voor een afwijzing nogal zeer veel verschillende dingen kunnen zijn en liefde niet echt logisch is. (Het is er, of het is er niet..)

Bij een relatiebreuk was die liefde er namelijk al bij beide personen en heb je zeer veel met elkaar gedeeld wat het dus zo pijnlijk maakt.

Zeker omdat je die andere persoon moeilijk nog in je leven kan houden (als goede vriend(in)).

Het "voordeel" van een relatiebreuk is wel dat je liefdesverdriet krijgt waardoor je (meestal) nieuwe inzichten krijgt in je leven, je persoonlijkheid,... en je dus iets hebt om aan te werken. Gewoon om deze reden zou ik nooit een (serieuze) relatie uit de weggaan met iemand.

Maar eigenlijk kan je dit gewoon beantwoorden met: "Liever spijt hebben van iets dat je hebt gedaan, dan van iets wat je nooit hebt gedaan."
pi_173229546
Ik vind afwijzing helemaal niet erg, je kan toch niet met iedereen klikken.
pi_173238144
Firewarrior, jij moet gewoon weer onder de mensen komen, uit je comfortzone en terug naar school.
Het zijn nu allemaal volwassen mensen die iets willen leren. Praat weer eens met mensen irl. De vrouwtjes zullen jou heus niet onderdrukken, pesten of iets doen waar je bang voor bent.
Dan heb jij in no time een vriendin en kijk je er anders tegenaan.
pi_173238215
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 21:32 schreef Fretwork het volgende:
Verder ligt het aan de situatie voorafgaand aan het uitmaken.
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 21:42 schreef madam-april het volgende:
Ligt aan de situatie..
Kunnen jullie een situatie omschrijven waarbij het afgewezen worden erger is dan gedumpt worden?
pi_173243850
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 17:45 schreef zarGon het volgende:

[..]


[..]

Kunnen jullie een situatie omschrijven waarbij het afgewezen worden erger is dan gedumpt worden?
Nou niet perse erger.. maar toch minstens net zo erg..

Afgewezen worden op het moment dat je al een tijd aan het daten bent met iemand, je smoorverliefd bent op diegene en er echt toekomst in leek te zitten..
pi_173244588
Als de vrouw van je dromen je de hemel belooft en de hel aflevert.
Hell To The Liars
pi_173244730
Hangt van de omstandigheden af, soms leef je al naar een relatie breuk en voelt de breuk als een opluchting, tenminste dat heb ik.

Een afwijzing kan soms een teleurstelling zijn
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')