abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173214792
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
pi_173214808
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:47 schreef groenen het volgende:
Pijnlijk, had beter kunnen stoppen.

Dat krantenknipsels is wel echt onzin, Oscarito, Cancellara, Voigt, Voeckler, Terpstra, Boom zo laag. Dat zijn dan wel echt supertalenten.

Ah, ik zie ook de namen van Cunego en Basso heel laag. Vooral Cunego vind ik wel een interessante renner, die moet op een bepaald moment toch gewoon gestopt zijn met doping.
Dat zijn twee veelgemaakte fouten bij de interpretatie;
1. Alleen categorie 0 en 1 kunnen als relatief onverdacht, rest is al verdacht.
2. CategorieŰn vanaf 2 zijn vooral een zeer sterke indicatie voor dopinggebruik, 0 en 1 pleiten zeker niet vrij. Bij perfect dopinggebruik (micromicrodoses vanaf zeer lage leeftijd) zal je nooit gepakt worden, en alleen verdacht op basis van je prestaties.
pi_173215744
Zwemcoach in Marseille (van onder meer Manaudou, Lacourt, Gilot, Bousquet) voor een half jaar geschorst omdat hij dopingtests in de weg zat :')

https://swimswam.com/roma(...)ing-rules-violation/

quote:
In effect, the AFLD accused Barnier of opposing a doping control for three of his female swimmers during a training session in early July. It is alleged that he clearly prevented the action of the Doping Control Officers, who had come for an unannounced control at the team’s training site.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 17 augustus 2017 @ 19:40:46 #4
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173215818
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:37 schreef heywoodu het volgende:
Zwemcoach in Marseille (van onder meer Manaudou, Lacourt, Gilot, Bousquet) voor een half jaar geschorst omdat hij dopingtests in de weg zat :')

https://swimswam.com/roma(...)ing-rules-violation/

[..]

#technischesport
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173216071
Uitspraak van CAS in de zaak-Johaug zou vandaag of morgen komen, maar is uitgesteld naar dinsdag. Voorlopig is ze tot 18 november geschorst, FIS wil dat de schorsing minstens 16 maanden wordt zodat ze de Spelen mist.

http://www.neveitalia.it/(...)so-di-therese-johaug
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173216096
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:37 schreef heywoodu het volgende:
Zwemcoach in Marseille (van onder meer Manaudou, Lacourt, Gilot, Bousquet) voor een half jaar geschorst omdat hij dopingtests in de weg zat :')

https://swimswam.com/roma(...)ing-rules-violation/

[..]

lol

Maar dan blijft Van der Weijden stil... ;)
pi_173216378
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:50 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

lol

Maar dan blijft Van der Weijden stil... ;)
Zwemmen zo hard vanwege nieuwe zwembaden. :) :)
Jack does it in real time...
pi_173216878
Watercirculatie en groenten
  donderdag 17 augustus 2017 @ 21:12:51 #9
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173218768
vremdetweet twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:24:07 Luik-Bastenaken-Luik 2003. Eindelijk de volle kaart doorstreept. https://t.co/zMalzlc24C https://t.co/mDBgQwPy1F reageer retweet
alexieden twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:25:48 @vremdetweet hoe zitten we met de 10 erachter? reageer retweet
vremdetweet twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:27:04 @alexieden Vandenbroucke elfde en Armstrong werd twintigste. Ik geloof dat dat het wel samenvat. reageer retweet
mxbiker85 twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:28:25 @vremdetweet als je alle dopingzondaars zou schrappen, wie wint die editie van LBL dan? reageer retweet
vremdetweet twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:31:05 @mxbiker85 Walter Beneteau. reageer retweet
WalterBeneteau twitterde op donderdag 17-08-2017 om 18:39:59 @TheArdoisier @vremdetweet @mxbiker85 Merci monsieur c'est gentil😉✌ reageer retweet
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:54:19 #10
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173230296
Ik mag het niet zeggen maar voor het openen van de ogen heeft voetbal het nodig dat eens een superster overlijdt op het veld, ipv relatieve nobodies zoals Foe of Nouri.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173230720
Erik Dekker heeft nu L-B-L 2004 gewonnen. _O_
- verwijderd door admin -
pi_173231891
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:54 schreef Klopkoek het volgende:
Ik mag het niet zeggen maar voor het openen van de ogen heeft voetbal het nodig dat eens een superster overlijdt op het veld, ipv relatieve nobodies zoals Foe of Nouri.
jep, die hartaanvallen per jaar zijn niet normaal!
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:20:49 #13
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173232854
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:21 schreef groenen het volgende:
Erik Dekker heeft nu L-B-L 2004 gewonnen. _O_
Als ik even door die lijst ga kom ik op #14 Freire tegen, daar had Rasmussen z'n woorden tegen ingetrokken en is misschien iets cleaner dan Dekker, maar verder is die hele lijst dezelfde ellende. #15-#19 is met Menchov, Vandenbroucke, Landaluze, Brochard en Landis ook wel een mooie bloemlezing van verschillende soorten dopeurs.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_173232968
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:54 schreef Klopkoek het volgende:
Ik mag het niet zeggen maar voor het openen van de ogen heeft voetbal het nodig dat eens een superster overlijdt op het veld, ipv relatieve nobodies zoals Foe of Nouri.
Inderdaad, want dat gebeurt helemaal niet bij niet-sporters op jonge leeftijd!
pi_173233010
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:20 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

Als ik even door die lijst ga kom ik op #14 Freire tegen, daar had Rasmussen z'n woorden tegen ingetrokken en is misschien iets cleaner dan Dekker, maar verder is die hele lijst dezelfde ellende. #15-#19 is met Menchov, Vandenbroucke, Landaluze, Brochard en Landis ook wel een mooie bloemlezing van verschillende soorten dopeurs.
Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
pi_173233122
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:26 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
Bij dat soort gasten weet elke realist gewoon dat ze aan de doping zaten, het hangt van de lokale media af of er een ding van gemaakt wordt. Spaanse media zit daar wat minder bovenop denk ik (maar krijg je ook minder mee natuurlijk), en wmb terecht.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:31:31 #17
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173233139
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:26 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
Ik las gisteren juist dat Samuel Sanchez in zijn tijd als junior al eens is betrapt, maar kan nergens een goede bron vinden.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173233214
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik las gisteren juist dat Samuel Sanchez in zijn tijd als junior al eens is betrapt, maar kan nergens een goede bron vinden.
Ik zou het woordje "juist" weghalen, want dit is dan juist zeer illustratief.
pi_173233276
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:26 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
Sammy vond het nodig om heel vaak te benadrukken dat Pepe Marti een hele goede vriend is en tevens de beste trainer ter wereld.
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:22:58 #20
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173259644
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik las gisteren juist dat Samuel Sanchez in zijn tijd als junior al eens is betrapt, maar kan nergens een goede bron vinden.
http://www.omroepzeeland.(...)er-betrapt-op-doping
pi_173265494
Wat doen we met de 1999 editie van LBL waar Frank Vandenbroucke zo hard de Saint Nicolas op schroeide dat Boogerd er nog steeds verkouden van is. Hele top 10/20 ook gegarandeerde dopeurs of zit er nog een verstekeling tussen die mogelijk schoner zou kunnen zijn?

Rabo had 4 man in de top 10 waaronder Niki Aebersold _O-
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173266848
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 21:56 schreef komrad het volgende:
Wat doen we met de 1999 editie van LBL waar Frank Vandenbroucke zo hard de Saint Nicolas op schroeide dat Boogerd er nog steeds verkouden van is. Hele top 10/20 ook gegarandeerde dopeurs of zit er nog een verstekeling tussen die mogelijk schoner zou kunnen zijn?

Rabo had 4 man in de top 10 waaronder Niki Aebersold _O-
gewoon allemaal, alleen de top 10 wat meer dan de rest.
pi_173267019
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 21:56 schreef komrad het volgende:
Wat doen we met de 1999 editie van LBL waar Frank Vandenbroucke zo hard de Saint Nicolas op schroeide dat Boogerd er nog steeds verkouden van is. Hele top 10/20 ook gegarandeerde dopeurs of zit er nog een verstekeling tussen die mogelijk schoner zou kunnen zijn?

Rabo had 4 man in de top 10 waaronder Niki Aebersold _O-
Ho ho, VDB had carbon velgen.
pi_173267054
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon allemaal, alleen de top 10 wat meer dan de rest.
Of de top-10 deed net zoveel als de rest en had wat meer talent dan hetgeen wat daarachter zat.
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:42:37 #25
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267060
quote:
6s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:41 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ho ho, VDB had carbon velgen.
En een hele zieke hond.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_173267196
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:50:32 #27
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267288
Gilbert was denk ik de laatste die zo'n grap uithaalde. Als een renner zijn haar liet peroxideren wist je dat hij in vuur en vlam stond. Festina kwam zo met zijn allen aan de start bij de Tour van '98, doodzonde dat ze er toen uit zijn gegooid. Ik denk dat dat een legendarisch machtsvertoon zou zijn geworden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_173267355
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:50 schreef Mani89 het volgende:
Gilbert was denk ik de laatste die zo'n grap uithaalde. Als een renner zijn haar liet peroxideren wist je dat hij in vuur en vlam stond. Festina kwam zo met zijn allen aan de start bij de Tour van '98, doodzonde dat ze er toen uit zijn gegooid. Ik denk dat dat een legendarisch machtsvertoon zou zijn geworden.
niets kan Gewiss @ Fleche evenaren _O_
of Riis @Hautacam
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:55:39 #29
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_173267441
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:50 schreef Mani89 het volgende:
Gilbert was denk ik de laatste die zo'n grap uithaalde. Als een renner zijn haar liet peroxideren wist je dat hij in vuur en vlam stond. Festina kwam zo met zijn allen aan de start bij de Tour van '98, doodzonde dat ze er toen uit zijn gegooid. Ik denk dat dat een legendarisch machtsvertoon zou zijn geworden.
niet alleen wielrenners

271226.jpg
Feyenoord!!! * Barša
pi_173267489
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:42 schreef TheArt het volgende:

[..]

Of de top-10 deed net zoveel als de rest en had wat meer talent dan hetgeen wat daarachter zat.
talent bestaat niet in wielrennen
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:58:11 #31
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267511
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:55 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

niet alleen wielrenners

[ afbeelding ]
Die zal ik ook nooit vergeten nee. :D mooi team was dat ook.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_173267520
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

talent bestaat niet in wielrennen
het is ook een fysiek talent dat je lichaam de doping optimaal kan gebruiken om te vliegen
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:58:44 #33
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267524
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:52 schreef komrad het volgende:

[..]

niets kan Gewiss @ Fleche evenaren _O_
of Riis @Hautacam
Dit is mijn huidige desktop achtergrond. O+

uJSFiLK.jpg
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_173267561
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:58 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Dit is mijn huidige desktop achtergrond. O+

[ afbeelding ]
het mooiste was nog wel dat ze bij de voorlaatste beklimming van de mur de huy iedereen weg reden zonder te ademen. En gewoon 3 tanden groter rijden dan de rest.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173272530
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:59 schreef komrad het volgende:

[..]

het mooiste was nog wel dat ze bij de voorlaatste beklimming van de mur de huy iedereen weg reden zonder te ademen. En gewoon 3 tanden groter rijden dan de rest.
Kwam door de wielen. Toen ook al marginal gains _O_
in a crowd you lose humanity
pi_173274606
Wat heeft blonderen met doping te maken?
pi_173274822
http://www.clint.be/sport(...)-gilbert-ontsluierd/

Dopinggebruik kan via het haar aangetoond worden. Blonderen verhindert dat. Echter: bij dopingtests wordt alleen bloed en urine getest.
in a crowd you lose humanity
pi_173320333
quote:
Greetings citizens of the world.

Today Fancy Bears' hack team is publishing the material leaked from various sources related to football. Football players and officials unanimously affirm that this kind of sport is free of doping. Our team perceived these numerous claims as a challenge and now we will prove they are lying.

You can have a look at WADA documents revealing that more than 150 players were caught doping in 2015. The next year this number increased up to 200 athletes.
Link to download

You may find below other documents about football players taking prohibited substances and drugs.
Download the archive

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Expect us.

Anonymous – #OpOlympics

https://fancybear.net/pages/football.html
pi_173320674
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 13:10 schreef showtimer het volgende:

[..]

De demagoog Kuytgod _O_
pi_173320937
Kuyt TUE voor dexamethasone, een corticostero´de
pi_173321017
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 13:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Kuyt TUE voor dexamethasone, een corticostero´de
Vast om Kuipkoorts te behandelen.

Maar heel lekker, voetbal. :') PAK ZE MAAR AAN!
Jack does it in real time...
pi_173321071
Verder vooral veel recreatieve drugs als coke, speed en THC en veel Clenbuterol (maar vooral in Mexico dus dat zou daadwerkelijk van de koeien kunnen komen).

Maar goed, tegenwoordig wordt er bijna niemand meer gepakt met OOC bloedcontroles, ook niet in het wielrennen. Sporters weten wat ze moeten doen en je mag best veel controles missen.
pi_173321092
Haha voetballers aan de amfethamine :D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_173321141
JohaugGodin mist overigens Pyeongchang, haar straf is verzwaard naar 18 maanden (terecht in mijn ogen).
Jack does it in real time...
pi_173321799
Iemand met een enigszins geloofwaardig verhaal krijgt anderhalf jaar aan de broek (niet onterecht, want eigen verantwoordelijkheid en dom natuurlijk), en het 'mijn moeder liet haar kankermedicijn in de tortellini vallen'-excuus leidt tot twee maanden _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 14:28:22 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173321863
Kuijt :')
Schijnheilige dorpspastoor
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 14:31:26 #47
362868 Slobeend
of all places
pi_173321904
quote:
In een reactie laat Dirk Kuyt weten dat hij tijdens het WK last kreeg van zijn kies en in Zuid-Afrika naar de tandarts is gegaan. De bondsarts Gert-Jan Goudswaard was daarbij aanwezig en heeft na afloop van de wortelkanaalbehandeling een medisch attest aangevraagd. ,,Dat is geheel volgens de regels gegaan", aldus Kuyt.
pi_173324525
Voormalig Braziliaans kampioene mountainbiken en de nummer twee op de vorige twee NK's, vier jaar geschorst wegens afwijkingen in haar biologisch paspoort. Wel apart dat het hele gebeuren ver na de Spelen begon (die ze door ernstige ziekte moest missen), waarna ze onder meer nog knokkelkoorts kreeg. Niet naar CAS, want daar is geen geld voor.

https://pt.wikipedia.org/wiki/Isabella_Lacerda
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173324698
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 14:23 schreef heywoodu het volgende:
Iemand met een enigszins geloofwaardig verhaal krijgt anderhalf jaar aan de broek (niet onterecht, want eigen verantwoordelijkheid en dom natuurlijk), en het 'mijn moeder liet haar kankermedicijn in de tortellini vallen'-excuus leidt tot twee maanden _O_
het voelt niet geheel rechtvaardig en erg zwaar gestraft.... dom blijft het van Johaug en wat te denken van de arts.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173327439
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 13:10 schreef showtimer het volgende:

[..]

eindelijk :D :D >:) })
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')