abonnement Unibet Coolblue
  zondag 13 augustus 2017 @ 12:12:13 #1
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_173107526
http://www.hln.be/hln/nl/(...)oedingsexperts.dhtml

"Eet nooit na 20u 's avonds" of "neem een kauwgom tegen de honger": als het op eten en diëten aankomt, heeft iedereen zijn eigen bizarre zelfverklaarde waarheden. Gelukkig bestaat er zoiets als voedingsexperts om het kaf van het koren te scheiden. Zij onthullen de slechtste voedingstips die ze ooit al hoorden, en leggen uit waarom we die niet moeten geloven.



"Stop met koolhydraten eten"
"Van dit advies word ik echt boos," vertelt Keri Gans, auteur van The Small Change Diet. "We zouden niemand moeten opleggen om een bepaalde voedingsgroep te schrappen, zeker wanneer je op lange termijn een blijvend resultaat wil zien. In plaats daarvan zouden we beter leren aan mensen hoe ze het voedsel dat ze graag eten - zoals pasta, brood en aardappelen - op een gezondere manier kunnen eten. Leer te genieten van volkoren producten, perk je porties in en kies voor voedzame extra's erbij, dat is het advies dat we eerder zouden moeten geven."

"Eet nooit na 8u 's avonds"
"Zeker voor wie sport 's avonds laat is dit gewoon niet haalbaar. Zorg er gewoon voor dat je één à twee uur voor bedtijd niet meer dan 500 calorieën eet. Een gezonde, evenwichtige maaltijd om 7, 8 of zelfs 9 uur 's avonds is perfect gezond. Kies voor een combinatie van volle granen, groenten en een beetje eiwitten. Zolang die maaltijd je calorie-opname van de hele dag niet de hoogte instuurt of uitsluitend uit vetrijke voeding bestaat - die je slaap kan verstoren - zou er geen probleem mogen zijn," aldus Lisa Moskovitz, CEO van de New York Nutrition Group.

"Drink light frisdranken in plaats van gewone frisdrank"
"Ik ben geen voorstander van frisdrank, maar ik ben ook geen fan van de artificiële zoetstoffen in light frisdrank," zegt Mitzi Dulan, auteur van The Pinterest Diet. "Onderzoek heeft aangetoond dat light frisdrank in verband kan worden gebracht met een groter risico op diabetes type 2. Drink liever water of groene thee." Ook wij schreven al meermaals dat light frisdrank niet de beste keuze is.

"Honger? Kauw op een kauwgom of een stuk selder"
"Je hongergevoel negeren zal je niet helpen bij het afvallen, integendeel. Het zal er voor zorgen dat je later meer gaat eten. Zelfs als je probeert af te vallen is het belangrijk om kleine, voedzame snacks tussendoor te eten die voorkomen dat je gaat overeten bij de hoofdmaaltijd. Kies voor tussendoortjes met veel vezels en eiwitten, en niet zomaar iets caloriearm zoals selder. Smeer bijvoorbeeld een beetje pindakaas of hummus op de selderstengel, zodat je hongergevoel vermindert," adviseert diëtist Jaime Schwartz Cohen. "Kauwgom kan een afleidingsmanoeuvre zijn als je zin hebt om te snacken, maar het zal niet helpen tegen echte honger."


Combineer rauwkost als tussendoortje met wat hummus of pindakaas, om toch je honger te stillen.

"Doe een sapjeskuur om te ontgiften"
Sapjeskuren om te detoxen leveren geen voordelen op, dat bevestigt ook Dana Angelo White, oprichter van Healthy Eats: "Je lever en nieren verrichten al prima werk bij het ontgiften, zonder dat daar een gekke sapjeskuur voor nodig is. Jezelf uithongeren door amper calorieën op te nemen, enkel te drinken of te vasten kan gevaarlijke gevolgen hebben voor je spijsvertering. Je zal zeker wat gewicht verliezen, maar dat is logisch als je amper eet. Eens je opnieuw normaal begint te eten, vliegen de kilo's er opnieuw aan."

"Eet geen suiker"
"Suiker wordt gezien als de grote vijand. Het klopt natuurlijk dat te veel calorieën uit toegevoegde suikers voor gewichtstoename zorgen en het risico op diabetes verhogen. Maar niet alle suikers zijn hetzelfde. Natuurlijke bronnen van suiker zoals fruit en magere zuivelproducten leveren belangrijke voedingsstoffen aan. Een klein beetje toegevoegde suiker, in combinatie met een gezond voedingspatroon, kan ook geen kwaad," zegt Elisa Zied, auteur van Younger Next Week.

"Eet minder, sport meer en je valt af. Zo simpel is het"
"De slechtste tip die ik ooit heb gehoord," zegt Dr. Yoni Freedhoff van het boek The Diet Fix. "Dat is ongeveer even nuttig als tegen iemand met een depressie zeggen: 'wees gewoon eens wat vrolijker'. Hoe meer de wereld gaat geloven dat de oplossing tegen obesitas zo simpel is, hoe meer de wereld de obesitascijfers zal zien toenemen. Als afvallen zo eenvoudig was, dan zou de hele wereld slank zijn."
pi_173107633
Tldr; denk soms even na voordat je alles naar binnen werkt als een varken.

En weet dat eten geen plaatsvervangende liefde is.
AMG heten en dan een Volvo rijden...
pi_173107756
Dik zijn en willen afvallen vergelijken met een willen opknappen van depressie vind ik toch een beetje raar.
Verder denk ik dat je wel beter light ipv volsuiker frisdrank kan drinken. Maar niet elke dag, gewoon in het weekend oid.
pi_173107897
quote:
"Eet minder, sport meer en je valt af. Zo simpel is het"
"De slechtste tip die ik ooit heb gehoord," zegt Dr. Yoni Freedhoff van het boek The Diet Fix. "Dat is ongeveer even nuttig als tegen iemand met een depressie zeggen: 'wees gewoon eens wat vrolijker'. Hoe meer de wereld gaat geloven dat de oplossing tegen obesitas zo simpel is, hoe meer de wereld de obesitascijfers zal zien toenemen. Als afvallen zo eenvoudig was, dan zou de hele wereld slank zijn."
Een kleine nuance. Meer bewegen en gezonder eten. Dat is behoorlijk effectief.
  zondag 13 augustus 2017 @ 12:42:49 #5
319437 Man-Bear-Pig
Computational Biologist
pi_173108318
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 12:27 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Een kleine nuance. Meer bewegen en gezonder eten. Dat is behoorlijk effectief.
Sterker nog, als dit niet zou werken, dan zou je lichaam de 2e wet van thermodynamica niet volgen :D
Handig dat Dr. Yoni Freedhoff niet erbij zegt wat dan wel de oplossing is, maar dat zal wel in zijn boek staan gok ik zo ;)
pi_173108913
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 12:21 schreef MevrouwPuff het volgende:
Dik zijn en willen afvallen vergelijken met een willen opknappen van depressie vind ik toch een beetje raar.
Verder denk ik dat je wel beter light ipv volsuiker frisdrank kan drinken. Maar niet elke dag, gewoon in het weekend oid.
Het beste is al die soda's laten staan. Maar als ik er af en toe eentje neem dan heb ik de voorkeur voor gewone suiker.

Het belangrijkste is natuurlijk gevarieerd eten. Dus niet alleen gezond eten maar ook ongezond. :Y)
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:08:22 #7
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_173108974
Maar dat laatste wordt niet ontkracht en het werkt wel
pi_173109781
Gewoon wat minder eten en wat gezonder eten. Sporten hoeft niet eens, maar helpt wel. That's it. Maar sommige hebben nou eenmaal een stevige bouw, er zijn minimumgrenzen. Tja.
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:44:04 #9
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173109852
Dat van zoetstoffen en diabetes is inmiddels toch alweer debunked?
And so is the past
pi_173109870
Het is intussen toch wel bewezen dat geen koolhydraten eten werkt als een trein, ik ken meerdere mensen die hiermee goed zijn afgevallen. Maar er zal wel weer een industrie zijn die het daar niet mee eens is, die dan wat minder verdienen als de goegemeente in grote getale het brood niet meer eten.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:45:18 #11
3542 Gia
User under construction
pi_173109877
Het eerste klopt zonder meer.
Koolhydraten compleet uit je dieet schrappen is echt niet gezond.
Je hersenen kunnen namelijk maar één voedingsstof gebruiken en dat is glucose.
Je lichaam zorgt als eerste dat het met je hersenen goed gaat, dus gaat het glucose maken van eiwitten. Als je dus heul veul kip e.d. eet, wordt dat als eerste omgezet in glucose, terwijl je het eet om je spieren op te bouwen en het eigenlijk de functie moet hebben om cellen te vernieuwen.
Neem je slechts een normale hoeveelheid eiwit tot je, dan komen je hersenen glucose te kort.
Je lichaam gaat dan lichaamseigen eiwit omzetten in glucose en haalt dit uit je cellen, spieren.

En ja, natuurlijk val je dan af. Minder spieren, minder body, minder gewicht.
Maar dat is niet wat je wilt.

Ik heb dit zien gebeuren bij een vrouw die zweerde bij het Atkinsdieet. Wel alcohol drinken, maar absoluut geen koolhydraten eten. Ze at alle vette rommel die er te krijgen was, want dat mocht van Atkins. Zag haar vermageren, zwakker worden, ouder worden en inmiddels is ze overleden.

Gewoon gezond eten, geen alcohol drinken en flink bewegen, vooral de grote spiergroepen (buik, billen en bovenbenen)

Overigens heb ik een paar maanden geleden twee plantjes gekocht die zoet smaken, o.a. de stevia, maar die heeft het niet gered. Die andere is nog zoeter en doet het wel goed. Ik voeg dit samen met munt toe aan mijn thee en het smaakt heerlijk.

Kan alleen niet meer vinden hoe die plant ook alweer heet. Elke zoekopdracht komt op Stevia uit.
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:46:13 #12
395200 deadprez
One more rail
pi_173109898
gwn pep snuiven
Stop the violence
Down with the hate
Op vrijdag 21 augustus 2015 01:36 schreef engeopa het volgende:
Deadprez is een frequent bezoeker van Joop.nl. Kneusje eerste klas. walgelijke policor hoofd in de wolken multicultilover.
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:49:02 #13
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_173109974
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 13:46 schreef deadprez het volgende:
gwn pep snuiven
pep is van de duivel
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_173110076
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 13:45 schreef Gia het volgende:
Het eerste klopt zonder meer.
Koolhydraten compleet uit je dieet schrappen is echt niet gezond.
Je hersenen kunnen namelijk maar één voedingsstof gebruiken en dat is glucose.
Je lichaam zorgt als eerste dat het met je hersenen goed gaat, dus gaat het glucose maken van eiwitten. Als je dus heul veul kip e.d. eet, wordt dat als eerste omgezet in glucose, terwijl je het eet om je spieren op te bouwen en het eigenlijk de functie moet hebben om cellen te vernieuwen.
Neem je slechts een normale hoeveelheid eiwit tot je, dan komen je hersenen glucose te kort.
Je lichaam gaat dan lichaamseigen eiwit omzetten in glucose en haalt dit uit je cellen, spieren.

En ja, natuurlijk val je dan af. Minder spieren, minder body, minder gewicht.
Maar dat is niet wat je wilt.

Ik heb dit zien gebeuren bij een vrouw die zweerde bij het Atkinsdieet. Wel alcohol drinken, maar absoluut geen koolhydraten eten. Ze at alle vette rommel die er te krijgen was, want dat mocht van Atkins. Zag haar vermageren, zwakker worden, ouder worden en inmiddels is ze overleden.

Gewoon gezond eten, geen alcohol drinken en flink bewegen, vooral de grote spiergroepen (buik, billen en bovenbenen)

Overigens heb ik een paar maanden geleden twee plantjes gekocht die zoet smaken, o.a. de stevia, maar die heeft het niet gered. Die andere is nog zoeter en doet het wel goed. Ik voeg dit samen met munt toe aan mijn thee en het smaakt heerlijk.

Kan alleen niet meer vinden hoe die plant ook alweer heet. Elke zoekopdracht komt op Stevia uit.
Je spreekt jezelf wel een beetje tegen als je beweert dat kip in glucose wordt omgezet, dat bewijst dan toch dat je geen koolhydraten nodig hebt.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:54:54 #15
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173110153
quote:
14s.gif Op zondag 13 augustus 2017 13:52 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Je spreekt jezelf wel een beetje tegen als je beweert dat kip in glucose wordt omgezet, dat bewijst dan toch dat je geen koolhydraten nodig hebt.
Je kan wellicht een geringe tijd zonder maar je hebt ze zeker nodig. Sowieso is het nogal moeilijk om in ketose te geraken wat het doel is van dit achterlijke dieet.
And so is the past
pi_173110197
quote:
14s.gif Op zondag 13 augustus 2017 13:54 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Je kan wellicht een geringe tijd zonder maar je hebt ze zeker nodig. Sowieso is het nogal moeilijk om in ketose te geraken wat het doel is van dit achterlijke dieet.
Maar om iemand als voorbeeld te nemen die alcohol drinkt, en dan beweren dat koolhydraatvrij niet gezond is.....zoals Gia doet.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 13 augustus 2017 @ 14:00:33 #17
3542 Gia
User under construction
pi_173110278
quote:
14s.gif Op zondag 13 augustus 2017 13:56 schreef ietjefietje het volgende:

Maar om iemand als voorbeeld te nemen die alcohol drinkt, en dan beweren dat koolhydraatvrij niet gezond is.....zoals Gia doet.
Ze was geen alcoholist, maar op feestjes dronk ze gewoon een wijntje mee. Gezellig en het mocht van Atkins. Ze is niet aan een leveraandoening of zo gestorven. Volgens mij hield haar hart ermee op.
Oorzaak? Waarschijnlijk te vet eten. Want dat mocht van Atkins.
  zondag 13 augustus 2017 @ 14:23:52 #18
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_173110824
quote:
Smeer bijvoorbeeld een beetje pindakaas of hummus op de selderstengel,
:') Dan heb je dus én een hoop calorieën, én een 'snack' die de meeste mensen alleen zouden kiezen vanwege het caloriearme en niet vanwege de smaak.

Neem dan iets wat lekker is (tenzij je selder daadwerkelijk lekker vindt, natuurlijk) en smeer daar geen caloriebom als pindakaas op.

Een rauwkostsalade met een gekookt ei lijkt me toch beter vullen dan een selderstok met pindakaas :')
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_173110851
quote:
"Eet minder, sport meer en je valt af. Zo simpel is het"
"De slechtste tip die ik ooit heb gehoord," zegt Dr. Yoni Freedhoff van het boek The Diet Fix. "Dat is ongeveer even nuttig als tegen iemand met een depressie zeggen: 'wees gewoon eens wat vrolijker'. Hoe meer de wereld gaat geloven dat de oplossing tegen obesitas zo simpel is, hoe meer de wereld de obesitascijfers zal zien toenemen. Als afvallen zo eenvoudig was, dan zou de hele wereld slank zijn."
Natuurlijk is het zo simpel. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt dan val je af (op een paar definitie afhankelijke uitzonderingen na). Iedereen die iets anders beweert leeft in dezelfde categorie als mensen die denken dat de aarde plat is of dat evolutie niet bestaat.

Het probleem met deze tip is dat het mensen heel erg kan demotiveren. "Ja, het is zo simpel en toch lukt het niet... Laat maar, eerst een kapsalonnetje dan probeer ik het morgenochtend nog wel een keer".
Daarom is het dus een slechte tip, ook al is het de waarheid als een koe.

Wel ben ik al meerdere keren (dikke) mensen tegengekomen die weten dat dit een slechte tip is en er daarom van overtuigd zijn dat het dus niet waar is. Om de één of andere bizarre magische wijze denken ze dan dat er geen harde relatie is tussen gewicht en het aantal calorieën dat je binnen krijgt/verbruikt terwijl dit juist de enige relatie is. Alle diëten werken via dit principe. De één op een directe manier maar de meeste via een omweg (minder honger, minder opname, meer verbranding, minder efficiënte omzetting voedingsstoffen of wat dan ook).

Maar feit blijft: "Eet minder, sport meer en je valt af. Zo simpel is het"
pi_173110866
Minder eten.

Hoe makkelijk kan het zijn.
pi_173110951
Al dat tegenadvies is ook slecht. Geen 500 kcal voor slapengaan? :')
  zondag 13 augustus 2017 @ 14:35:48 #22
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_173111083
quote:
10s.gif Op zondag 13 augustus 2017 14:30 schreef Faeroer het volgende:
Al dat tegenadvies is ook slecht. Geen 500 kcal voor slapengaan? :')
Dieetadvies geldt doorgaans niet voor sporters he
  zondag 13 augustus 2017 @ 14:36:04 #23
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_173111090
Over 5 jaar zeggen ze weer iets heel anders.

De schijf van vijf is vorig jaar ook veranderd, al decennialang het stokpaardje van die zogenaamde "voedingsdeskundigen".

http://www.voedingscentru(...)chijf-van-vijf-.aspx

https://www.metronieuws.n(...)ijven-van-vijf-eruit
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_173111164
Minder zuipen en je bent in een zucht en een scheet een paar overtollige kilo's kwijt. ^O^
´
pi_173111750
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 14:00 schreef Gia het volgende:

[..]

Ze was geen alcoholist, maar op feestjes dronk ze gewoon een wijntje mee. Gezellig en het mocht van Atkins. Ze is niet aan een leveraandoening of zo gestorven. Volgens mij hield haar hart ermee op.
Oorzaak? Waarschijnlijk te vet eten. Want dat mocht van Atkins.
De oorzaak die je noemt is ook maar uit de lucht geplukt. Vet wordt al decennia als slecht gezien terwijl dit wel iets genuanceerder ligt. Plantaardige vetten zijn erg gezond en dierlijke vetten bevatten ook veel goede voedingsstoffen maar moeten iets gematigder genuttigd worden. Uiteraard alles met mate, maar die hetze tegen vetten moet eens afgelopen zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')