abonnement Unibet Coolblue
pi_173105690
Hi mede WT-ers,

Afgelopen nacht heb ik enige tijd naar de "vallende sterren" staan kijken die voorbij kwamen aan het grotendeels onbewolkte zerk. Prachtig gezicht.
Maar gelijk ook een vraag daarbij:
De meesten vielen in de richting oost-west in een min of meer rechte lijn op deze windrichting.
Maar enkelen kamen naar beneden in totaal andere lijnen; meer noord-zuid of NO-ZW.

Maar intuïtief voelt dat toch raar. De aarde scheert m.i. in een rechte lijn door deze kometen heen toch? Hoezo die afwijking dan in "val" richting?

Iemand die hier wat over kan zeggen?
pi_173106414
Je ziet niet alleen de meteoren van de Perseïden-meteorenzwerm.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_173111253
De richting zou afhankelijk moeten zijn van de locatie waar je ze ziet, want ze zouden uit hetzelfde punt moeten (lijken te) komen:
(omdat door het perspectief evenwijdige lijnen in de verte lijken samen te komen in één punt)



De ligging van dat punt is afhankelijk van de snelheid van de aarde en de snelheid van de deeltjes. De aarde draait rond de zon met een snelheid van ongeveer 30 km/s. Als de deeltjes bewegingsloos in de baan van de aarde zouden liggen zou het lijken alsof ze uit het punt kwamen waar de aarde op dat moment naartoe beweegt (vanuit het sterrenbeeld dat in het verlengde van de raaklijn aan de baan vd aarde ligt).

Als de deeltjes veel sneller dan de aarde zouden bewegen dan zou het middelpunt in de richting liggen waar de deeltjes vandaan komen. Het extreme geval zijn zonnestralen:

De snelheid van de aarde is verwaarloosbaar in vergelijking met de snelheid van het licht, dus lijken de stralen vanuit de zon te komen.

Bij meteoren zal de richting tussen de twee in liggen, omdat de snelheid van de aarde en de snelheid van de deeltjes van dezelfde grootteorde zijn.

In de eerste foto rechts onderaan zie je één straal die uit een andere richting komt, dat deeltje zal dus niet tot de perseïden zwerm behoren, kwam uit een andere richting (met een andere snelheid)

disclaimer: dit is m'n eerste "ingeving", best mogelijk dat ik iets obvious over het hoofd zie...
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')