TjjWester | zondag 13 augustus 2017 @ 10:27 |
Wat hoort er volgens jullie op een tradionele hollandse borrelschaal? Kaas Droogworst Leverworst? Amsterdamse Uitjes Komkommer? Augurk? Wat nog meer? | |
Hdero | zondag 13 augustus 2017 @ 10:27 |
Bier | |
Jinkx | zondag 13 augustus 2017 @ 10:28 |
Huzarensalade | |
Mr.Ping | zondag 13 augustus 2017 @ 10:31 |
vlaggetjes | |
Brybry | zondag 13 augustus 2017 @ 10:33 |
Rolletje ham met asperge | |
MevrouwPuff | zondag 13 augustus 2017 @ 10:36 |
Bitterballen, vlammetjes, minikaassoufles, gehaktballetjes? | |
Karig_Hutje | zondag 13 augustus 2017 @ 10:38 |
Dat is bittergarnituur. | |
valentijn101 | zondag 13 augustus 2017 @ 10:39 |
Gevuld eitje | |
Karig_Hutje | zondag 13 augustus 2017 @ 10:40 |
Niet meteen gaan schelden he. | |
MevrouwPuff | zondag 13 augustus 2017 @ 10:44 |
Hmm goed punt, maar wel beter spul. Ardennerboterhamworst om augurk gerold dan. En toastjes met brie of kipkerriesalade bv | |
Brybry | zondag 13 augustus 2017 @ 10:45 |
Tegenwoordig kan de wrap met zalm en roomkaas ook niet ontbreken | |
TjjWester | zondag 13 augustus 2017 @ 10:46 |
Ganzenlever met een toastje? | |
zovty | zondag 13 augustus 2017 @ 10:46 |
Mosterd. Voor de kaas. | |
SgtPorkbeans | zondag 13 augustus 2017 @ 10:48 |
Grillworst Plakje kipfilet met kip kerrie erin gerold Cowboyvlees Augurk met boterhamworst | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 10:48 |
Van die dingen met cocktailprikkers of spiezen. Blokje kaas met gember, augurk of een zilveruutje. Mosterd in de buurt. Blokje of rolletje vlees (salami of cervelaat) met augurk. Asperge in achterham gerold. Plakjes leverworst, traditioneel met mosterd, maar chilisaus is ook lekker. Gevuld half eitje. Mag ook een paddestoel met een kapje van tomaat zijn, stippen van mayonnaise. Vijgen met zachte kaas (camambert of zo) Toastjes met salade (zalmsalade bijvoorbeeld, gegarneerd met een garnaaltje) Stukjes zure haring op toast, met augurk. Cocktailworstjes aan een spies met uitjes, augurk, kaas. [ Bericht 0% gewijzigd door Lunatiek op 13-08-2017 10:55:57 ] | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 10:55 |
Wat is dezen? | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 11:00 |
Dat traditioneel is wel leuk, maar ik denk dat mensen tegenwoordig wat meer gezonde zooi erbij willen hebben. Plakjes komkommer, paprikareepjes, cherrytomaatjes, snoepkomkommer, radijs: past allemaal prima bij het traditionele aanbod. Voor Brabant: worstenbroodje. De rest van Nederland: (mini)sauzijnzenbroodje. | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 11:03 |
Miniloempia, bamihapje, nasihapje, kipnuggets, cheddarstaafjes, hotwings, kerriedriehoekjes Kan dit niet beter naar CUL? | |
TheInnocent | zondag 13 augustus 2017 @ 11:41 |
aanvulling op hierboven genoemde: wat ik ook erg lekker vind zijn dadels medjoul gevuld met walnoten, champions met kaasvulling (uit de oven), mini casedilla's, verschillende soorten dipjes (hummus/ aioli/ gedroogde tomaten tapenade/ guacamole) goed te combineren met gezonde snacks, bakjes met quinoasalade/couscous. Ik maak ook vaak zoete hapjes, zoals mini cakes (red velvet/ wortel/ choco) of mini brownies. | |
Jordy-B | zondag 13 augustus 2017 @ 11:52 |
partjes ei met rookvlees eromheen gewikkeld. | |
Jordy-B | zondag 13 augustus 2017 @ 11:53 |
Dat denk je verkeerd. | |
TheInnocent | zondag 13 augustus 2017 @ 12:02 |
Nee dat heeft hij goed, er moet genoeg variatie zijn. | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 12:06 |
Dat is geen "traditioneel Hollandse borrelschaal". Dipjes horen bij de bak met chips, die samen met bakken nootjes ná de borrelhapjes worden geserveerd. Dan verschuift de drank ook van sherry en jenever naar mixdranken, bier en wijn. | |
Jordy-B | zondag 13 augustus 2017 @ 12:10 |
Jij komt in een topic over de tradionele borrelschaal met: "dadels medjoul gevuld met walnoten, champions met kaasvulling (uit de oven), mini casedilla's, verschillende soorten dipjes (hummus/ aioli/ gedroogde tomaten tapenade/ guacamole) goed te combineren met gezonde snacks, bakjes met quinoasalade/couscous. Ik maak ook vaak zoete hapjes, zoals mini cakes (red velvet/ wortel/ choco) of mini brownies. ", dus ik ga jouw inbreng met een korreltje zout nemen. | |
Sigaartje | zondag 13 augustus 2017 @ 12:14 |
Nee hoor, de gezonde troep blijft altijd liggen. Let maar eens op, zelfs als er van die geiten in het gezelschap zitten. Ik serveerde eens saucijzebroodstukjes Veel. Was binnen een paar minuten weg. Blokjes belegen kaas doen het ook goed. Wat echt niet meer kan: olijven, augurken en wortels. Pittige gehaktballetjes in satesaus zijn ook altijd een enorm succes. Moet je wel zelf maken. Tucs kunnen ook echt niet meer. | |
Sigaartje | zondag 13 augustus 2017 @ 12:19 |
Handig om te weten. Mensen die altijd rondbazuinen dat ze gezond eten zijn nep, dat zijn de grote eters bij verjaardagen. Mensen die altijd roepen dat ze zuinig zijn bestellen vaak het duurste gerecht bij een etentje van de baas en schamen zich niet eens een flesje wijn aan te laten rukken van 40 euro. Ik heb zelfs iemand meegemaakt die het hele mandje brood met kruidenboter voor het eten naar zich toetrok en schaamteloos helemaal leeg at. | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 12:22 |
Na tientallen gezamenlijke "kringverjaardagen" leer je je pappenheimers wel kennen Olijven en augurken alleen in combinatie met kaas of vlees, nooit los. Satésaus lust niet iedereen, maar als, dan is kipsaté ook oké. Tucs zijn oké als er ook oudere gasten zijn en niet alleen skere hipsters. | |
Jordy-B | zondag 13 augustus 2017 @ 12:23 |
Ik kan het altijd enorm waarderen als iemand alleen maar een klein (!) stukje gebak wil, maar zich een uur later helemaal het schompes vreet in de gehaktballetjes, leverworst, kaas, nootjes, etc. | |
TheInnocent | zondag 13 augustus 2017 @ 12:24 |
Maar wortels en augurken eten echt niet lekker weg hoor, komkommer daarentegen of van die sticks met cherrytomaten en mini mozzarellabolletjes die je kan dippen in een groene pestosausje | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 12:25 |
Alleen kinderen moeten die zoetigheid die zoete zooi smaakt niet eens bij een borrel of sowieso alcoholica (m.u.v. mierzoete likeurtjes). | |
Jordy-B | zondag 13 augustus 2017 @ 12:26 |
Hee, een verjaardag is het traditionele borrelschaalmoment bij uitstek. En dat wordt voorafgegaan door koffie of thee met gebak. In een kring! | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 12:49 |
Ja. Dus zoetigheid bij thee en koffie en niet bij de borrelhapjes Traditioneel is traditioneel en dan geen malle moderne fratsen. | |
TheInnocent | zondag 13 augustus 2017 @ 12:59 |
Nou, het zijn anders wel vaak de mannen die niet van versgebakken cakejes kunnen afblijven... dit zijn mijn ervaringen. | |
pussycatdoll | zondag 13 augustus 2017 @ 13:01 |
Toastjes met zoute haring/kibbeling | |
SwJ | zondag 13 augustus 2017 @ 13:04 |
Heb je een echte Hollandse kringverjaardag bij tante Ger, TS? | |
nogeenoudebekende | zondag 13 augustus 2017 @ 13:16 |
Wat is cowboyvlees? | |
nogeenoudebekende | zondag 13 augustus 2017 @ 13:17 |
Overigens, hier in de regio mogen wat plakjes zure zult ook niet ontbreken. | |
MevrouwPuff | zondag 13 augustus 2017 @ 13:17 |
Beef jerky? | |
Fer | zondag 13 augustus 2017 @ 13:22 |
Inderdaad liever groente met een bakje humus om te dopen. Of een schaal bittergarnituur. Als het echt zo''n ouderwets schaaltje moet zijn, doe er dan ieder geval ossenworst op. | |
Lunatiek | zondag 13 augustus 2017 @ 14:45 |
Ik heb de indruk dat dat niet de traditioneel Hollandse mannen zijn als ze die zoetigheid bij een borrel naar binnen werken. | |
TheInnocent | zondag 13 augustus 2017 @ 14:57 |
Het zijn geen boeren nee. | |
Ferdii | zondag 13 augustus 2017 @ 23:24 |
Een kringverjaardag, om de schaal bij rond te laten gaan | |
junkiesietze | maandag 14 augustus 2017 @ 14:53 |
Gezonde dingen | |
Copycat | maandag 14 augustus 2017 @ 14:54 |
Een beetje ti doet het altijd wel goed. |