abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173102746
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Een filmpje (in link) waarin te zien is hoe een vrouw die alleen over straat loopt, gekleed in T-shirt en jeans, wordt opgejaagd door een grote groep jonge mannen, heeft voor ophef gezorgd in Marokko.

Het incident speelde zich af in Tanger, vermoedelijk begin deze maand. In de lokale media waren mensenrechtenactivisten snel om het incident te veroordelen. “Niet alleen het agressieve gedrag van de mannen, maar even goed de vele mensen die stellen dat het haar schuld is, zelfs al droeg ze een jeans en een simpele T-shirt”, zegt Nouzha Skalli, mensenrechtenactiviste en ex-minister van Vrouwenrechten, aan persagentschap AFP.

De mensen in kwestie zijn voornamelijk anonieme commentatoren op online fora en social media. Velen wezen het slachtoffer met de vinger. “Ze mag zich zo bloot kleden als ze wil, maar niet in onze conservatieve stad”, klinkt het. “Die hoer heeft gekregen wat ze verdiende”. Officieel draagt Marokko een gematigde vorm van islam uit. Vrouwen zijn er niet verplicht een sluier te dragen.

De huidige minister van Mensenrechten, Mustapha Ramid, is zich bewust van de problematiek. Hij stelt dat volgens de Marokkaanse wet het “nafluiten en intimideren van vrouwen verboden is op de werkvloer. De wet voorziet echter niet in een verbod op openbare plaatsen”, aldus nog de minister aan AFP.

Hij benadrukt wel dat meer “complete” wetgeving heel binnenkort gestemd gaat worden in het parlement.

Seksuele intimidatie, de nationale sport”

Het incident wordt door progressieve opiniemakers relatief unaniem veroordeeld. “Seksuele intimidatie, de nationale sport van Marokko?”, kopt ladepeche.ma en ook Hespress, een Marokkaanse nieuwssite, laat zich uiterst kritisch uit over het incident.


Het koninkrijk kan enkel trieste cijfers voorleggen betreffende geweld tegen vrouwen en/of geweld van seksistische aard: bijna twee op drie Marokkaanse vrouwen zijn het slachtoffer van geweld. “We zitten met een werkelijke crisis van waarden en moraal”, zegt Khadija Ryadi, een zwaargewicht als het om vrouwen- en mensenrechten gaat. Ze is ex-voorzitster van de Marokkaanse Associatie voor Mensenrechten en in 2013 won ze de Mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties.

Vanuit Rabat klaagt ze wat zij de “hegemonie van de man” noemt, aan. Vanuit een conservatief islamitisch perspectief wordt de openbare ruimte traditioneel beschouwd als een mannendomein. “Vanuit dat oogpunt is de loutere aanwezigheid van vrouwen in de publieke sfeer ongewenst en onfatsoenlijk”, zegt ze. Volgens haar staat de Marokkaanse samenleving op het scherp van de snee, een land verdeeld tussen progressiviteit en “de emancipatie van de zeden” met aan de andere kant “een misogyne en agressieve cultuur die vrouwen beschuldigt als ze zich uitdagend kleden en hen daar ook verantwoordelijk voor stelt.”

Die tweespalt zorgt er volgens Ryadi voor dat agressie naar vrouwen toe en masse, schaamteloos en collectief gebeurt. “Die jonge mannen achten zich ware moraalridders”, stelt de activiste. Ze verwerpt en veroordeelt wat ze een “middeleeuwse en gevaarlijke ideologie” noemt, die volgens haar alsmaar meer voeten in de aarde krijgt. “Die achterlijke ideeën, geïmporteerd door televisiestations uit het Midden-Oosten, en zo'n religieus discours hebben onze samenleving vergiftigd”, zegt ze nog.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170811_03013786
Het zwart gedrukte is iig wel positief. Maar de noodzaak daartoe is natuurlijk een probleem. Betreft, als je de beelden bekijkt, ook zeker niet de minderheid die daartoe aanleiding geeft.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  zondag 13 augustus 2017 @ 03:24:52 #2
233102 cherrycoke
This picture disturbs me
pi_173103100
Marokko herkent zelfs niet huiselijk geweld als een misdaad,

ik dacht dat marokko best wel voorop stond wat betreft vrouwenrechten, maar dit is dus niet zo

zoals dit artikel

http://www.bbc.com/news/magazine-37589687

of van de human right watch

https://www.hrw.org/repor(...)mestic-labor-morocco
🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂
pi_173103447
Willen ze haar nu neuken of ombrengen (of allebei)? De vraag die bij me opkomt is: "wat is hun probleem met het zien van een vrouw/homo/jood dat hun nekharen rechtop gaan staan?" Als je daar het antwoord op weet kan je daar aan werken. Maar ik vrees dat dat in een gebied ligt waar niet aan gewerkt mag worden...
pi_173105006
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 13 augustus 2017 03:24 schreef cherrycoke het volgende:
Marokko herkent zelfs niet huiselijk geweld als een misdaad,

ik dacht dat marokko best wel voorop stond wat betreft vrouwenrechten, maar dit is dus niet zo

zoals dit artikel

http://www.bbc.com/news/magazine-37589687

of van de human right watch

https://www.hrw.org/repor(...)mestic-labor-morocco
Racist!!
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_173105059
Zag gisteren een herhaling van RTL Travel. Werd Daphne Bunskoek in Marrakech aangerand door allemaal kankerventjes van 8-12 jaar. Werd gewoon bij d'r kut gepakt en alles.

Maar goed, daar gaan lopen als westerse vrouw zijn is er ook wel om vragen natuurlijk.
Witnessing the shutdown of honest inquiry
  zondag 13 augustus 2017 @ 10:31:43 #6
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_173105142
Ze heeft in elk geval wel kennis kunnen maken met de cultuur
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_173105228
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 13 augustus 2017 10:31 schreef MichaelScott het volgende:
Ze heeft in elk geval wel kennis kunnen maken met de cultuur
Mja, dat is daar wel een dingetje.

Verder lijkt het me wel een prachtig land en er zijn natuurlijk ook wel fatsoenlijke mensen daar. Maar goed, als vrouw zijnde moet je niet alleen gaan reizen daar iig.
Witnessing the shutdown of honest inquiry
pi_173107499
Bj5Ji9DIQAAKkMe.jpg
pi_173107806
Moslimlanden lopen zo'n 1500 jaar achter op de moderne westerse beschaving.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_173108033
En vanwege dit soort (in onze ogen) achterlijk gedrag moet je het gewoon niet willen dat er zoveel culturen gemixed worden hier.

Daar is het heel normaal en hier niet. Dat botst. Dat is niet erg dat wij het achterlijk vinden, hun vinden het heel normaal. Dat maakt allemaal niks uit, maar zet het zooitje niet bij elkaar, want dan krijg je een cultuurshock en cultureslash en meer van zulks.

Ergo: schoenmaker blijf bij je leest.

:)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173108225
quote:
Blijft grappig.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_173108395
quote:
7s.gif Op zondag 13 augustus 2017 12:32 schreef Geralt het volgende:
En vanwege dit soort (in onze ogen) achterlijk gedrag moet je het gewoon niet willen dat er zoveel culturen gemixed worden hier.

Daar is het heel normaal en hier niet. Dat botst. Dat is niet erg dat wij het achterlijk vinden, hun vinden het heel normaal. Dat maakt allemaal niks uit, maar zet het zooitje niet bij elkaar, want dan krijg je een cultuurshock en cultureslash en meer van zulks.

Ergo: schoenmaker blijf bij je leest.

:)
Er zijn mensen die vinden dat alles en iedereen bij elkaar kan en vooral MOET kunnen leven en wonen.

Het zijn vaak dezelfde mensen die opkomen voor de volken en culturen die trots zijn op hun ras en cultuur en die dat openlijk roepen en verkondigen. O.a Proud to be Black.

Dat recht geldt natuurlijk niet voor westerse (blanke) landen want als die opkomen voor en trots zijn op hun ras / cultuur dan dat is heel erg eng en riekt naar racisme en xenofobie.

En wat ook frappant is dat dat soort welwillende gutmenschen altijd zelf wel heel gretig en snel een onderscheid maken tussen wat deugd en niet deugd en kritiek hebben op hen die het niet met ze eens zijn.

Hun verdraagzaamheid is alleen voor hen die ze welgevallen.

Selectief op z'n minst en "Pot verwijt de ketel" gedrag.
  zondag 13 augustus 2017 @ 23:35:07 #13
3647 B.R.Oekhoest
Berend Rinus is de naam
pi_173125868
Ik heb een goed idee. Als je die conservatieve Maroc boys nou gewoon in Nederland neerzet dan worden ze vanzelf geciviliseerder, want dan trekken ze zich op aan de Westerse standaard.......
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  zondag 13 augustus 2017 @ 23:52:57 #14
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_173126346
Wat is dat toch... mannen die helemaal agressief worden van vrouwelijk schoon? Tering, wat zijn dat voor een verdwaasde homo's dan? :')

Maar goed, niet dat zulk volk ook maar enigszins is aan te spreken met een beetje logica en ratio. Zwakbegaafde debielen.

En dan valt Marokko nog zeer mee...

Die radicale Islam moet echt dood gemaakt worden. Wat vergiftigd dat de wereld zeg. Zullen voor één keer een keer de krachten bundelen in deze wereld om een zooitje lui uit te roeien die het ook daadwerkelijk verdienen en waar de wereld echt beter van wordt?
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  zondag 13 augustus 2017 @ 23:58:38 #15
38496 Perrin
Sapere aude
pi_173126473
Wat een achterlijkheid weer.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  maandag 14 augustus 2017 @ 00:00:53 #16
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_173126523
Marokko :')
pi_173126952
'Wij' tolereren het hier dat al die in mijn ogen 'onderdrukte' vrouwen ingepakt over straat lopen, daar zouden ze minstens zo tolerant moeten zijn: Anders moeten we hen hier ook er op aanspreken.
pi_173127764
Marrokko is echt een achterlijk land.
There are only 151 Pokémon.
  maandag 14 augustus 2017 @ 05:43:30 #19
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_173128160
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 02:11 schreef Eenskijken het volgende:
Marrokko is echt een achterlijk land.
En dan is het nog een van de meest ontwikkelde landen van noord Afrika. Gaat de verkeerde kant op, net Indonesië
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_173128207
Wat een gezeik om niks.
Zonder wrijving geen glans
pi_173136746
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 10:26 schreef J0kkebr0k het volgende:
Zag gisteren een herhaling van RTL Travel. Werd Daphne Bunskoek in Marrakech aangerand door allemaal kankerventjes van 8-12 jaar. Werd gewoon bij d'r kut gepakt en alles.

Maar goed, daar gaan lopen als westerse vrouw zijn is er ook wel om vragen natuurlijk.
Vond Marrakesh ook een vervelende stad met dito inwoners. De rest was veel mooier en vriendelijker.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_173137436
Ach Marokkanen die een vrouw belagen, weinig nieuws onder de zon schijnbaar.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')