abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173091006
Twitteraccounts journalisten

https://twitter.com/obk - Olaf Koens - RTL Nieuws
https://twitter.com/MrNedjerov - Koen Nederhof - Telegraaf
https://twitter.com/wintermanad - Peter Winterman - AD

Tijdlijn
- 17 mei - Derya en Bjorn ondergaan niertransplantatie in het ziekenhuis van Antalya
- 26 juni - brakke bus zonder APK voor 500 aangekocht
- 30 juni - Joey, Bjorn en Derya vertrekken naar Turkije vanuit Haaksbergen
- 4 juli - zijn in Servi
- 4 juli - Robin Hoffman krijgt op 4 juli voor het laatst een berichtje van [Joey]
- 5 juli - Joey, Derya en Bjorn komen aan in Silifke, Zuid-Turkije (RTL en AD), terwijl ook 5 juli Bulgarije gezegd wordt
- 6 juli - onbekend
- 7 juli - onbekend
- 7 juli - ~21:00 - Alim wijst ze de kampeerplek, vlakbij waar ze (land)bouwgrond wilden kopen

Gedetailleerde doch nog incomplete tijdlijn 7 tot 10 juli

Radio 1

- 7 juli 's 21:00 aangekomen bij boer Alim, die hen een kampeerplaats aanwees
- 8 juli 8:30 zou Alim ontbijt brengen, onderweg kwam hij eerst Bjorn overstuur tegen. Alim heeft Bjorn laten douchen bij hem thuis, En is toen naar de kampeerplaats gegaan (ondanks dat Bjorn dit niet wilde). Op de kampeerplaats kwam hij een ruzinde Derya en Joey tegen, Derya was Bjorn kwijt en vertelde dat Joey naar het vliegveld wilde. Gelukkig kon Alim Derya gerust stellen over Bjorn, omdat die in zijn huis zat. En hij gaf Joey en Derya te drinken.

NOS - 4 augustus

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Later (wanneer?) krijgt Robin van Bjrn en Derya nog een berichtje, laat hij aan RTL Nieuws weten: ,,Hey, Joey komt jullie kant op, is hij al over? Hou ons op de hoogte." Maar hij krijgt geen contact meer met Joey.

AD

- Grsoy reed in zijn auto en gaf Bjrn een fles water. Die gooide Bjrn leeg over zijn lichaam, waarschijnlijk om af te koelen. De landeigenaar reed door naar de kampeerplek, waar Derya en Joey op dat moment waren.

Het krakkemikkige Mercedes-busje van de Haaksbergenaren was vastgelopen op een paar grote keien. De landeigenaar bood hulp aan om het busje los te trekken, maar Derya sloeg dat aanbod af. Vervolgens pakten Derya en Joey de flessen water aan die Grsoy voor ze had meegenomen. Derya en Joey liepen richting de hoofdweg, een paar kilometer van de kampeerplaats.

- 8 juli 's avonds
Die avond gaat de landeigenaar opnieuw naar de afgelegen kampeerplek. Dan is alleen Derya er nog, vertelt hij. ,,Ze zei dat Joey naar het vliegveld was gegaan. Bjrn was zoek. Iemand van de militaire politie heeft haar naar een hotel gebracht, ze mocht niet alleen op de kampeerplaats blijven. Later is ze naar familie in Tarsus gereisd." De militaire politie nam het kapotte busje van de Haaksbergenaren mee.

Volgens Grsoy maakten Bjrn en Derya een verwarde indruk. ,,Volgens mij waren ze niet goed bij hun hoofd", aldus de landeigenaar. ,,Bjrn had last van een eerdere operatie. Ze wilden een stuk van mijn grond kopen, maar later weer niet. Derya vertelde mij dat ze nu naar Antalya zouden gaan, waar ze een houten huisje in de buurt van het ziekenhuis wilden bouwen. Zodat Bjrn de medische hulp kon krijgen die hij nodig had."

Bron: onbekend (OP)

- Op 8 juli stuurt het stel een bericht naar familie van Joey dat hij heimwee heeft en terugkeert. Hij zou met een taxibusje naar Adana gegaan zijn maar weten niet zeker of hij daadwerkelijk opgestaptis. Dit is tevens de dag dat hij voor het laatst gepind heeft

AD

- Op 9 juli meldde hij zich in het ziekenhuis van Silifke", vertelt de politiechef. ,,Hij had ernstige verwondingen, onder meer aan zijn gezicht. Omdat er twee maanden daarvoor een nier bij hem was verwijderd, moest hij een paar dagen in het ziekenhuis blijven."

- nacht van 9 op 10 juli
Toch besloot Breukers om al na n nacht te vertrekken uit het ziekenhuis. ,,Heel vreemd", vertelt Cetinkaya. De politiebaas zegt ook dat Breukers kort voor zijn ziekenhuisopname nog samen was met Joey Hoffmann. Naar eigen zeggen was Breukers gevallen op de rotsen bij het strand. De Turkse politie plaatst vraagtekens bij dat verhaal.

- 17 juli - aangifte van vermissing Joey bij Politie Nederland
- 21 juli - contact tussen Politie Nederland en Bjorn en Derya vanwege de vermissing van Joey
- 27 juli - Turkse familie [van Derya] doet op 27 juli aangifte van de vermissing van Bjrn en Derya.
- 28 juli -
- 29 juli -
- 30 juli -
- 31 juli -
- 1 augustus - Bjorn en Derya in Ankara om nieuwe paspoorten te regelen
- Olaf Koens belt Derya die "in een lift staat" en "hier geen tijd voor heeft" *klik*
- 2 augustus - Bjorn en Derya worden verhoord door de politie in Silifke
- 3 augustus - politie en Nederlandse journalisten zoektocht in Silifke
- 4 augustus - Derya en Bjrn vrijgelaten
- 5 augustus - zoektocht met speurhonden uit Nederland in het gebied

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Recente bronnen:

MrNedjerov twitterde op vrijdag 04-08-2017 om 22:56:10 Opvallend: Bjorn en Derya gaven toe dat zij en Joey amfetamine gebruikten op de avond van 7 juli*, dag voor vermissing #silifke @telegraaf reageer retweet
*originele tweet zegt 8 juli, maar dat kan niet kloppen, omdat Joey toen al spoorloos was

Echtpaar Haaksbergen mag Turkije niet verlaten

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 20:56 schreef StaceySinger het volgende:
nog een snip uit de Telegraaf van vandaag

Hondenteam gaat Joey zoeken - Telegraaf - za 5 aug

Volgens het verhaal van Bjorn en Derya was de bus inderdaad stuk, was Alim inderdaad langsgekomen en was Joey toen inderdaad nog bij hen. Maar dat zij volgens Alim beschikten over zeker twaalf liter water in grote flessen, klopt niet met het verhaal van Bjorn en Derya. Zij vertellen dat zij een paar uur later van de kampeerplek weggingen, juist omdat ze geen water meer hadden. ,,Derya en Joey waren bang voor Alim, dus we gingen de landweg af naar beneden", verklaarde Bjorn eerder.

Wat dan volgt is cruciaal. Al na een kilometer of twee sjokken door de rotsachtige Turkse bakoven, besloot het gezelschap uit elkaar te gaan, zegt Bjorn. ,,Joey wilde terug, omdat het terrein te ruig werd. Maar wij moesten wel door, want zonder water zouden we het niet meer halen naar boven. We zeiden nog dat hij niet moest gaan."

Toch zou Joey zijn omgedraaid, waarna elk spoor van hem ontbreekt. Niemand van de omwonenden zag hem daarna nog terug. De politie heeft grote twijfel bij het verhaal dat de jonge Haaksbergenaar een taxi zou hebben gepakt naar het vliegveld.

Bjorn en Derya zouden zijn doorgelopen en inderdaad, aan het begin van de middag zagen medewerkers van een hotel aan de hoofdweg richting Silifke hoe het stel uit een vallei kwam. Bjorn bleef op afstand, Derya kwam dichterbij om water te halen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 21:49 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

- Op 8 juli stuurt het stel een bericht naar familie van Joey dat hij heimwee heeft en terugkeert. Hij zou met een taxibusje naar Adana gegaan zijn maar weten niet zeker of hij daadwerkelijk opgestaptis. Dit is tevens de dag dat hij voor het laatst gepind heeft

Dit is daderlogica. Als zij niet weten wat er met Joey is gebeurd zouden ze dit niet zeggen. Want wat als Joey een dag later opduikt en hun leugen onderuit haalt? De enige reden waarom iemand een dergelijke leugen zou vertellen is als je zeker weet dat Joey niet meer op kan duiken om je leugen te doorprikken.

Zij wisten dus dat Joey deze leugen niet meer kon ontkrachten omdat ze weten dat Joey niet meer leeft.
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 21:14 schreef StaceySinger het volgende:

gele lijn is de hoofdweg richting Silifke
ze moeten dus vanaf punt A ongeveer langs de langs de groene lijn naar de hoofdweg
naar richting Silifke gelopen zijn - ongeveer 3 kilometer

JZsQXu2.png?1
Volgens mij is het zo:

OFGKeuQ.jpg

- blauwe cirkel - staat iets blauws op Google Maps (afval? zeiltje?)
- gele cirkel - lijkt een bouwperceeltje (de kampeerplek?)
- die zandweg (okuk sekak) die naar het noorden loopt komt uit bij het rode kruis (de Atatrk Cd), een verharde weg, zo moeten ze gekomen zijn met de bus
- dat baaitje van Winterman is rechts, met foto's, zit vol restaurantjes en een hotel (Baris, Otel)
- dat hotel Altinorfoz zit net buiten de kaart naar het zuiden (groene pijl) langs de hoofdweg

Je kan dwars door de natuur banjeren naar de hoofdweg en zo naar Narliyuku, dat is korter
Of terug over de weg naar het noorden en dan over de geasfalteerde weg, dat loopt makkelijker, zeker met een koffer

update : Speciale hond gaat zoeken naar Joey

+

Hier staat ook dat Joey op 5 juli voor het laatst heeft gepind.

Bij vrijdag 7 juli komen Bjorn en Derya (in gezelschap van Joey) te laat bij de makelaar om de kooptransactie van de grond formeel te kunnen afronden.
Op vrijdag 14 juli komen ze weer opnieuw bij de makelaar langs met de afspraak om op maandag 17 juli de grondtransactie te doen.
Op maandag 17 juli laten ze weten aan de makelaar van de koop af te zien (hoe is niet duidelijk).

http://www.telegraaf.nl/b(...)le_tijd_samen__.html
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173091017
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173091075
Verzorger is dan niet in de zin van voogd? Haar ouders zitten natuurlijk al wel in Turkije.

Let op: in een aantal gevallen kunt u uw Wajong-uitkering wel houden:

U heeft een medische behandeling nodig in het buitenland.
U heeft een baan gevonden waarmee u zelf geld kunt verdienen.
Uw ouders of verzorgers moeten naar het buitenland verhuizen. En u bent voor uw verzorging van hen afhankelijk.
Geldt 1 van deze situaties voor u? Of is er een andere reden waarom u vindt dat u uw Wajong-uitkering in het buitenland moet behouden? Stuur dan, zodra u weet dat u gaat verhuizen, een brief naar:

UWV
Postbus 244
1000 AE Amsterdam

Geef in de brief aan waarom u uw Wajong-uitkering wilt houden als u naar het buitenland verhuist. Wij beoordelen altijd uw individuele situatie en laten u dan weten of u uw uitkering mee kunt nemen naar het buitenland.
pi_173091085
quote:
O+ En nu maar hopen dat het wat oplevert .
pi_173091869
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:35 schreef Halcon het volgende:
Verzorger is dan niet in de zin van voogd? Haar ouders zitten natuurlijk al wel in Turkije.

Let op: in een aantal gevallen kunt u uw Wajong-uitkering wel houden:

U heeft een medische behandeling nodig in het buitenland.
U heeft een baan gevonden waarmee u zelf geld kunt verdienen.
Uw ouders of verzorgers moeten naar het buitenland verhuizen. En u bent voor uw verzorging van hen afhankelijk.
Geldt 1 van deze situaties voor u? Of is er een andere reden waarom u vindt dat u uw Wajong-uitkering in het buitenland moet behouden? Stuur dan, zodra u weet dat u gaat verhuizen, een brief naar:

UWV
Postbus 244
1000 AE Amsterdam

Geef in de brief aan waarom u uw Wajong-uitkering wilt houden als u naar het buitenland verhuist. Wij beoordelen altijd uw individuele situatie en laten u dan weten of u uw uitkering mee kunt nemen naar het buitenland.
dan kan ze die toch aan houden? Ze ging toch voor controles endergelijke naar dat ziekenhuis, En de lucht daar was ook beter voor haar, meende ze.
pi_173092129
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:09 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

dan kan ze die toch aan houden? Ze ging toch voor controles endergelijke naar dat ziekenhuis, En de lucht daar was ook beter voor haar, meende ze.
Dat is niet gezegd. Dat zal het UWV moeten beoordelen. Neem aan dat ze dagelijks van dit soort kletsverhalen te horen krijgen.
pi_173092790
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:35 schreef Halcon het volgende:
Verzorger is dan niet in de zin van voogd? Haar ouders zitten natuurlijk al wel in Turkije.

Let op: in een aantal gevallen kunt u uw Wajong-uitkering wel houden:

U heeft een medische behandeling nodig in het buitenland.
U heeft een baan gevonden waarmee u zelf geld kunt verdienen.
Uw ouders of verzorgers moeten naar het buitenland verhuizen. En u bent voor uw verzorging van hen afhankelijk.
Geldt 1 van deze situaties voor u? Of is er een andere reden waarom u vindt dat u uw Wajong-uitkering in het buitenland moet behouden? Stuur dan, zodra u weet dat u gaat verhuizen, een brief naar:

UWV
Postbus 244
1000 AE Amsterdam

Geef in de brief aan waarom u uw Wajong-uitkering wilt houden als u naar het buitenland verhuist. Wij beoordelen altijd uw individuele situatie en laten u dan weten of u uw uitkering mee kunt nemen naar het buitenland.
Als ouders en/of verzorgers naar het buitenland moeten...
Maar Bjrn MOET niet....het is hun eigen keuze.
Ook de medische behandeling is hun eigen keuze om in Turkije uit te laten voeren.
pi_173092879
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:44 schreef TRT het volgende:

[..]

Als ouders en/of verzorgers naar het buitenland moeten....
Ook de medische behandeling is hun eigen keuze om in Turkije uit te laten voeren.

Maar Bjrn MOET niet....het is hun eigen keuze.
Yep en haar ouders zaten al in Turkije. Haar vader is al jaren weg uit Nederland. En wat ze dan precies onder verzorger staan is de vraag. Als dat voogd is, is Bjorn dat niet.
pi_173093174
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:47 schreef Halcon het volgende:

[..]

Yep en haar ouders zaten al in Turkije. Haar vader is al jaren weg uit Nederland. En wat ze dan precies onder verzorger staan is de vraag. Als dat voogd is, is Bjorn dat niet.
Voogd en verzorger zijn niet hetzelfde.

Voogd is degene die het gezag heeft wanneer ouders zijn overleden of uit de ouderlijke macht zijn gezet.

Verzorger is iemand die medische en verzorgende handelingen uitvoert bij degene die dat zelf niet kunnen of met mate.

Volgens mij is Derya prima zelfredzaam en zelfstandig.

Uit de losse pols....zoiets.
pi_173093860
Speurhonden Joey pas maandag in actie:

http://www.telegraaf.nl/b(...)ndag_in_actie__.html
pi_173094040
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:59 schreef TRT het volgende:

[..]

Voogd en verzorger zijn niet hetzelfde.

Voogd is degene die het gezag heeft wanneer ouders zijn overleden of uit de ouderlijke macht zijn gezet.

Verzorger is iemand die medische en verzorgende handelingen uitvoert bij degene die dat zelf niet kunnen of met mate.

Volgens mij is Derya prima zelfredzaam en zelfstandig.

Uit de losse pols....zoiets.
Ja, voogd is normaal wat anders, maar gezien de context in de teksten van het UWV, steek ik mijn hand er hier niet voor in het vuur. Weet dus ook niet of Bjrn onder die definitie valt.

In ieder geval is het een eigen keuze en zou normaalgesproken het verzoek afgewezen moeten worden.

Persoonlijk denk ik dat ze zich niet eens uitgeschreven hebben, maar gewoon maar vertrokken zijn.
pi_173094302
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 20:28 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ja, voogd is normaal wat anders, maar gezien de context in de teksten van het UWV, steek ik mijn hand er hier niet voor in het vuur. Weet dus ook niet of Bjrn onder die definitie valt.

In ieder geval is het een eigen keuze en zou normaalgesproken het verzoek afgewezen moeten worden.

Persoonlijk denk ik dat ze zich niet eens uitgeschreven hebben, maar gewoon maar vertrokken zijn.
ja inderdaad, die hut hoeft geen permanente plek te zijn.
pi_173094328
het is wel een mager mannetje momenteel .

jKfaqpE.png
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173094344
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 20:41 schreef StaceySinger het volgende:
het is wel een mager mannetje momenteel .

[ afbeelding ]
Ik zie hem geen kilometers sjouwen met een lichaam.
pi_173094352
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 20:41 schreef StaceySinger het volgende:
het is wel een mager mannetje momenteel .

[ afbeelding ]
Ziet er niet best uit...
pi_173094552
Nog wat extra info :

Speurhonden in Turkije aangekomen om te zoeken naar Joey
Een team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi is aangekomen in Turkije. Het team is de komende week in het land om te helpen zoeken naar de vermiste Joey Hofmann uit Haaksbergen. Dat gebeurt op eigen initiatief maar wel in overleg met de familie en met de Turkse en Nederlandse politie. Naar alle waarschijnlijkheid begint de zoektocht maandagochtend vroeg.

Vanavond even na 19.30 uur liepen de Mechelse herders Paddle en Power vrolijk rond op de luchthaven van Adana. Zij waren even daarvoor met hun begeleiders aangekomen. De derde, labrador Salto, en zijn begeleider worden iets later op de avond verwacht. De honden zijn in twee vliegtuigen vervoerd naar het land; er mogen niet meer dan twee honden op n vlucht.

De stichting uit het Brabantse dorp De Rips (gemeente Gemert-Bakel) is sinds 2004 actief en wordt geleid door de dierenarts Esther van Neerbos en de paraveterinair uit haar praktijk, Janette Kruit. Samen met vrijwilliger Martijn Verhoef gaan ze in gebied nabij de Turkse badplaats Silifke zoeken naar sporen van Hoffmann (21), die al ruim een maand niet meer is gezien.

Ervaren speurders
Morgen gaat het team overleggen met de autoriteiten in het gebied. De bedoeling is dat ze in de loop van de middag het terrein gaan verkennen. Waarschijnlijk gaan ze maandag in de vroege ochtend zoeken in de bergen achter de kust bij het plaatsje Narlikuyu, waar Hoffmann een echtpaar uit Haaksbergen zou helpen een huis te bouwen. Sinds 8 juli is niets meer van hem vernomen.
De speurhonden van Signi zijn sinds 2004 ingezet bij zoekacties in onder meer Japan, Thailand en Sri Lanka (tsunami's 2004 en 2011), Nepal (aardbeving, 2012), de Filipijnen (na de tyfoon Haiyan in 2013) en Hati (aardbeving 2010), maar ook na natuurrampen in de Verenigde Staten, Pakistan, Turkije en Marokko. Daar werden op aanwijzingen van de honden honderden vermisten onder het puin of onder modderlagen vandaan gehaald.

Beste reukvermogen
Signi werkt bij voorkeur met Mechelse herders. Ze hebben volgens Van Neerbos van alle rassen het beste reukvermogen, zijn zeer taakgericht en hebben een goed uithoudingsvermogen. Ook labradors zijn daarvoor trouwens geschikt. De warme omstandigheden in Turkije zijn volgens haar geen probleem.

http://www.ad.nl/binnenla(...)-naar-joey~af444484/
pi_173094712
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 20:41 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik zie hem geen kilometers sjouwen met een lichaam.
Je zou het niet zeggen idd maar hier bij mij thuis zijn ook twee heren waarvan 1 een schraal scharminkel is en de andere een brede fitnessgoeroe....de scharminkel heeft onvoorstelbaar veel kracht in die iele spiertjes van hem en wint het hier dus nog steeds.😁
pi_173094873
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 20:55 schreef TRT het volgende:

[..]

Je zou het niet zeggen idd maar hier bij mij thuis zijn ook twee heren waarvan 1 een schraal scharminkel is en de andere een brede fitnessgoeroe....de scharminkel heeft onvoorstelbaar veel kracht in die iele spiertjes van hem en wint het hier dus nog steeds.😁
Winnen met?

Ik zie deze Bjorn niet kilometers lopen met 70 kilogram zonder veel sporen achter te laten.
pi_173095865
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:01 schreef Halcon het volgende:

[..]

Winnen met?

Ik zie deze Bjorn niet kilometers lopen met 70 kilogram zonder veel sporen achter te laten.
Wat ik er alleen maar mee wilde zeggen is dat je 'lange magere' mannetjes ook niet ( te snel) moet (gaan) onderschatten.
Maar ik begrijp wel wat jij bedoeld, dat kilometers sjouwen iets te veel van het goede is...
pi_173096065
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:33 schreef TRT het volgende:

[..]

Wat ik er alleen maar mee wilde zeggen is dat je 'lange magere' mannetjes ook niet ( te snel) moet (gaan) onderschatten.
Maar ik begrijp wel wat jij bedoeld, dat kilometers sjouwen iets te veel van het goede is...
kilometers ? het is ongeveer 1100 meter .
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173096251
Da's nog een heel eind met +/- 70 kilo. Zonder te slepen. Denk dat hij met bankdrukken niet eens 70 kg wegdrukt.
pi_173096294
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:38 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

kilometers ? het is ongeveer 1100 meter .
We hadden het over Joey tillen en elders verstoppen.
Als we weten dat dat 1100 meter is zouden we Joey snel moeten vinden. 😊
pi_173096338
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:45 schreef TRT het volgende:

[..]

We hadden het over Joey tillen en elders verstoppen.
Als we weten dat dat 1100 meter is zouden we Joey snel moeten vinden. 😊
Ja, dan hadden die honden wel wat meer gevonden dan een dood vogeltje. :)
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 21:49:19 #24
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_173096410
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:47 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ja, dan hadden die honden wel wat meer gevonden dan een dood vogeltje. :)
Zouden die op dat stort door alle zooi heen kunnen ruiken?
pi_173096461
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:49 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zouden die op dat stort door alle zooi heen kunnen ruiken?
Op zeker!
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')