abonnement Unibet Coolblue
pi_173087252
Hoe eet je deze dingen?

pi_173087351
Koppie eraf trekken. Dat harde velletje eraf pulken. Darmkanaal weghalen. Eten.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 12 augustus 2017 @ 15:44:43 #3
414785 sirdanilot
pi_173087768
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 15:26 schreef Krollie het volgende:
Koppie eraf trekken. Dat harde velletje eraf pulken. Darmkanaal weghalen. Eten.
Klopt en voor de liefhebber: je kunt de kop uitzuigen. Vinden sommige mensen vies anderen lekker.

Ik zou gewoon even een youtube filmpje zoeken zodat je het zelf kunt zien, dan hup naar de visboer en smullen maar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator zaterdag 12 augustus 2017 @ 15:54:12 #4
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_173087963
Nekje breken, eraf trekken, kontje eraf trekken en velletje pulken. Wel lekker maar veel gedoe.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_173089398
Precies zoals hierboven staat ts.

Laat ik nou vanmiddag bij de beste Surinamer van Rotterdam gebakken gamba's hebben gegeten.
Gewoon aangeven dat je kop eraf wilt,opengesneden in de lengte en verder de schil erop laten en dan bereiden. En dan ziet het er zo uit:


Op zijn Surinaams-Chinees met een pittige saus en kousenband. Top! a ¤22,00 per portie!


Heerlijk!

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2017 17:00:45 ]
pi_173103846
quote:
Hoe eet je grote garnalen
Niet.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 13 augustus 2017 @ 08:41:07 #7
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173103862
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 15:26 schreef Krollie het volgende:
Koppie eraf trekken. Dat harde velletje eraf pulken. Darmkanaal weghalen. Eten.
Dan zijn ze al geserveerd? De kok haalt het darmkanaal niet weg?

Ik neem aan dat als ze op je bord liggen je ze gewoon met je handen eet en zonder bestek om die handelingen uit te voeren?
pi_173103883
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan zijn ze al geserveerd? De kok haalt het darmkanaal niet weg?
Hoe dan zonder ze open te maken?

quote:
Ik neem aan dat als ze op je bord liggen je ze gewoon met je handen eet en zonder bestek om die handelingen uit te voeren?
Dat is wel makkelijk als je geen 3 uur over 5 garnalen wil doen.
  zondag 13 augustus 2017 @ 08:47:40 #9
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173103917
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:43 schreef Deshain het volgende:

[..]

Hoe dan zonder ze open te maken?
Waarom niet gelijk openmaken dan? Toch een stukje service om het gelijk eetbaar te serveren, of om die keuze te geven voor mensen die daar om redenen niet zo handig mee zijn. Vergelijk kippenbout kluiven of kippendijfilet smikkelen.
pi_173104153
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan zijn ze al geserveerd? De kok haalt het darmkanaal niet weg?

Ik neem aan dat als ze op je bord liggen je ze gewoon met je handen eet en zonder bestek om die handelingen uit te voeren?
Als je niet zo'n mietje bent dat je vraagt aan de kok of hij het kopje er al af wil halen. :P Dan is de gamba inderdaad compleet met alles erop en eraan. Ook het darmkanaal.
pi_173104170
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:47 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waarom niet gelijk openmaken dan? Toch een stukje service om het gelijk eetbaar te serveren, of om die keuze te geven voor mensen die daar om redenen niet zo handig mee zijn. Vergelijk kippenbout kluiven of kippendijfilet smikkelen.
Bepaalde vis serveren ze toch ook met graat? Dat is juist hoe je het hoort te eten. Lekker zelf kloten.
  zondag 13 augustus 2017 @ 10:41:15 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173105339
Ik vind met garnalen : óf serveer ze in hun geheel met kop en pantser óf gepeld. Dat halfslachtige zonder kop en opengesneden pantser haat ik. Het idee van ze in hun pantser laten is dat het vlees beschermd is en dus sappiger blijft.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 13 augustus 2017 @ 14:35:11 #13
414785 sirdanilot
pi_173111071
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 10:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind met garnalen : óf serveer ze in hun geheel met kop en pantser óf gepeld. Dat halfslachtige zonder kop en opengesneden pantser haat ik. Het idee van ze in hun pantser laten is dat het vlees beschermd is en dus sappiger blijft.
Hier ben ik het op zich wel mee eens. Half pellen vindi k ook een beetje onzinnig.

In Brazilië is het altijd gewoon in zn geheel met kop. Sommigen trekken de kop ervanaf en vreten gewoon het hele ding op met pantser en darmkanaal en al, ik zelf pel ze wel meestal. Met de garnalen in brazilie kan dat op zich ook wel, maar van die met een heel erg hard pantser kan dat natuurlijk niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 13 augustus 2017 @ 14:36:48 #14
414785 sirdanilot
pi_173111103
quote:
6s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 16:59 schreef Iwanius het volgende:
Precies zoals hierboven staat ts.

Laat ik nou vanmiddag bij de beste Surinamer van Rotterdam gebakken gamba's hebben gegeten.
Gewoon aangeven dat je kop eraf wilt,opengesneden in de lengte en verder de schil erop laten en dan bereiden. En dan ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]
Op zijn Surinaams-Chinees met een pittige saus en kousenband. Top! a ¤22,00 per portie!


Heerlijk!
22 Euro voor 7 garnalen? WTF |:( 8)7

Ik zou 11 euro al méér dan zat vinden voor zo een portie. Garnalen zijn duur ja, maar nou ook weer niet onbetaalbaar duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173111220
quote:
13s.gif Op zondag 13 augustus 2017 14:06 schreef golfer het volgende:

[..]
22,- voor zeven garnalen bij een Surinamer vind jij een normale prijs?

quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:47 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waarom niet gelijk openmaken dan? Toch een stukje service om het gelijk eetbaar te serveren, of om die keuze te geven voor mensen die daar om redenen niet zo handig mee zijn. Vergelijk kippenbout kluiven of kippendijfilet smikkelen.
Slecht voorbeeld, een kippenbout is lekkerder dan een dijfilet gegaard zonder bot.

En als je niet zo handig ben vraag je om gepelde garnalen (niet raar opkijken als je allang uitgegeten bent voordat je tafelgenoten halverwege zijn) of je besteld ze gewoon niet.

[ Bericht 26% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-08-2017 19:39:48 (Offtopic verwijderd.) ]
pi_173114598
Ken een Surinamer die serveert een roti garnalen, half bakje vol gepeld en al. 12¤.

Maar OT: pak een mes snijdt de kop eraf, snijdt de pootjes, wrik het panzer en de rest pellen en eten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-08-2017 20:27:19 ]
.
pi_173115036
Lekker he, garnalen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
pi_173118110
Offtopic reacties zijn verwijderd. Game on over garnalen pellen.
Spoilers!
pi_173143345
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 17:25 schreef Fer het volgende:
Ken een Surinamer die serveert een roti garnalen, half bakje vol gepeld en al. 12¤.

Zijn vaak hindoes die alles opwarmen via het oventje en wat je niet ziet. Vertrouw ze alleen maar met hun roti's want al dat anderen is doordrenkt vaak van de kruiden en van bagger kwaliteit waar deze genoemde ¤ 12,- dan al teveel voor zou zijn. Ben benieuwd hoeveel zij geven en hoe de portie er dan uitziet. Ik zeg: De helft van wat mijn beste Surinamer op tafel neerzet.

Weet je wat Fer als je zo overtuigt bent: Ga er heen,bestel het en laat het dan maar zien met de kassabon ernaast!

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-08-2017 20:00:52 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')