Aangezien mij dit totaal niet boeit, hier een appeltaart recept:
voor het deeg
250 g bloem
150 g boter
80 g suiker
2 eieren
voor de vulling
8 appels
1 eetlepel suiker
snuf kaneel
boter voor invetten
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak een deeg door bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar te kneden. Laat het deeg even rusten.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snijd de appels in blokjes en meng die met de suiker en de kaneel.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm. Schep de vulling hierin en druk goed aan. Gebruik restjes deeg om de bovenkant van de taart te versieren.
Bak de taart in de voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten tot gaar en goudbruin.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 24 cm)
Variatietip
Variaties voor door de appelvulling: een handvol walnoten, 50 g blokjes ananas, uitgelekt, 3 peren in plaats van 3 appels, in rum geweekte rozijnen, 2 eetlepels gemalen kokos, handje gedroogde cranberry's, 1 lepel muesli, 1 lepel sukade, 10 gedroogde en in reepjes gesneden abrikozen, rasp van een citroen, 100 g amandelspijs op de taartbodem uitgerold, bitterkoekjes verkruimeld op de taartbodem.