abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173060880
registreer om deze reclame te verbergen
2cy4e91.png

* Welkom bij het topic voor recreatieve tennissers!

tennisveld.jpg

Pats hier met je ranking, achterhaal de ware identiteit van Fokkers, deel je Federer-FAN-momenten of roddel over je tegenstanders: alles kan je kwijt in dit topic!

1zdytmh.png

Om je een beetje op weg te helpen hier wat nuttige links:
KNLTB
TennisDirect - Goedkope tennisspulletjes
TennisPro - Eveneens goedkope tennisspulletjes
TennisActueel.nl - Tennisnieuws van Nederland

211lb8z.pngsteescarna.gif2v8o5qw.gif357g7xj.png2f0da2b.jpgmeeuw2.jpgJoshai.gifChriz2k.jpg28sq6m8.jpgtekentje.jpgsmile.jpgava.jpeg

De ratings worden tegenwoordig bijgehouden in een open document op Google! Klik hier om jouw eigen rating bij te werken of te zien!. Om in de lijst met toptennissers te komen kun je je eigen avatar toevoegen aan de OP op Wiki.

Topicreeks: Recreatief Tennis Topic #26: Ongedempt het hardst
Game on :).
pi_173067160
Goed, dan nog even de ontknoping: deel 3 (laatste)

Het was niet een stuk wedstrijd dat ik zag, maar het was een wedstrijd die ik zelf speelde. Ikzelf was speler A. Ik heb voor de rally helaas niet de stand genoemd (en ook niet gecheckt), en ik heb ook de bal die 25-30 cm uit ging niet gecalled (omdat ik er vanuitging dat het voor mijn tegenstander wel duidelijk was). We waren allebei niet consequent in het hardop noemen van de stand en het hardop callen van uit-ballen (dus naar mijn persoonlijke mening kan mijn tegenstander mij dat niet verwijten).
Het was al de 2e set, in de 16 eerdere games hebben we geen discussies gehad over in of uit dus het verliep wat dat betreft allemaal prima.

Ik merkte pas na de pauze (aan het eind van de wissel) dat er een misverstand was en heb dat toen meteen ter sprake gebracht.
Ik legde uit dat de bal echt uit was, en dat ik eigenlijk op dat moment niet wist of het voordeel of nadeel was. Ik zag mijn tegenstander richting het bankje lopen dus ik ging er vanuit dat het voordeel was en na de laatste rally dus game voor mij: 3-4....... maar na enig overleg kwamen we samen tot de conclusie dat het nadeel was, en dan was de terechte stand dus volgens mij deuce. Omdat ikzelf nooit zin heb in grote problemen stelde ik al snel voor om dan gezien het meningsverschil over de laatste bal een let te spelen op nadeel. Daar ging hij niet mee akkoord.

Uiteindelijk kwam er de wedstrijdleiding bij, we bespraken de situatie. Mijn tegenstander zei: ik speel niet verder vanaf nadeel, het is 5-2. Waarop ik reageerde: ik speel niet verder vanaf 5-2, dat is onacceptabel; het is eigenlijk deuce en ik stel voor dat we het oplossen door een let te spelen vanaf nadeel.
De dame van de wedstrijdleiding is gaan overleggen met een collega en kwam terug met de mededeling: ja wij zijn van mening dat het nu 5-2 is, waarop ik mijn tegenstander een hand heb gegeven met de (ongemeende maar sociaal wenselijke) tekst 'gefeliciteerd' en de dame van de wedstrijdleiding een hand heb gegeven met de (sarcastische) tekst 'dankjewel', en 30 seconden later was ik met mijn spullen van de baan verdwenen.

Als ik zeg 'ik doe dit of dat niet', dan doe ik het ook echt niet.
pi_173068505
Dat ze hadden besloten om voor 5-2 te gaan had ik al gezien op toernooi.nl.
Mijn inziens klopt het gewoon niet. Tuurlijk moet jij callen volgens de regels (maar dat deed hij ook niet consequent). Een let op nadeel zou een gepaste oplossing zijn.
Je had desnoods de kaart "ik had geroepen, maar je hoorde het niet" kunnen trekken. Nu word je afgerekent op je eerlijkheid.
Het is gewoon krom opgelost op deze manier.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 19:33:20 #4
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_173070142
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een incompetente wedstrijdleiding :')
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
pi_173070722
Maarre Feestkabouter, dit hele gebeuren gaat er natuurlijk wel voor zorgen dat jij daar nooit meer aan een toernooi mee gaat doen.
Moeten we op zoek naar een ander toernooi -O-
pi_173071633
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 19:55 schreef tja77 het volgende:
Maarre Feestkabouter, dit hele gebeuren gaat er natuurlijk wel voor zorgen dat jij daar nooit meer aan een toernooi mee gaat doen.
Moeten we op zoek naar een ander toernooi -O-
Of zorgen dat mijn broer in juli op vakantie gaat ipv in augustus...

Ik heb ze een e-mail gestuurd, als ze daar positief op reageren zie ik nog mogelijkheden.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 20:31:39 #7
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_173071736
registreer om deze reclame te verbergen
Mag ik vragen welke speelsterkte je hebt?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_173072270
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:31 schreef de_boswachter het volgende:
Mag ik vragen welke speelsterkte je hebt?
6
pi_173072805
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:28 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

Of zorgen dat mijn broer in juli op vakantie gaat ipv in augustus...

Ik heb ze een e-mail gestuurd, als ze daar positief op reageren zie ik nog mogelijkheden.
Komt goed, en anders gewoon een ander toernooi.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 22:04:24 #10
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_173074765
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:48 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

6
Wat een lul, die tegenstander van je. Als 6 is het zelfs niet ongebruikelijk dat je niet eens de setstanden zet. Los daarvan: als 6 weet je dat je verantwoordelijk bent voor alle calls aan jouw kant en het is ongelofelijk coulant dat je let op nadeel aanbiedt. Hij moet hier in mijn ogen deuce accepteren. Punt is gelopen, jij bent verantwoordelijk voor de call en jij zegt uit.
Die ScheiŖe bleibt gleich, nur die Fliegen šndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 22:04:46 #11
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_173074775
Ik zou hem persoonlijk beledigen in zo'n situatie
Die ScheiŖe bleibt gleich, nur die Fliegen šndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_173076273
Gaf de wedstrijdleiding nog argumenten waarop ze 5-2 baseerden?

Je hebt natuurlijk wel de schijn tegen.
- Je callt niet.
- Je roept de stand niet.
- Je gaat zitten na het door jou gewonnen punt op nadeel.

Dat punt 1 en 2 eerder geen probleem was, zal de wedstrijdleiding niet zoveel mee kunnen, aangezien ze daar niet bij waren en niet kunnen beoordelen of dat vergelijkbare situaties zijn.

Persoonlijk zou ik let op nadeel een prima compromis vinden, maar ik denk dat volgens de regels iets meer te zeggen is voor 5-2

Ik vind het wel kinderachtig van beide spelers om tegen de wedstrijdleiding te zeggen: als ik mijn zin niet krijg speel ik niet verder. Als ik de wedstrijdleiding was geweest zou ik sterk de neiging hebben jullie op zo'n moment allebei weg te sturen. Aan de andere kant kan ik wel weer waarderen dat je woord hebt gehouden.

Overigens; ik speel in de 7 en ik voel het echt wel als ik een bal meer dan 5cm uitsla, dus erg vreemd dat er in de 6 discussie ontstaat op 20-25 cm.
elk oordeel heeft z'n nadeel
pi_173128568
Wellicht een domme vraag, maar hoe kom je als nieuwe speler achter al deze ongeschreven regels? :P

Vorig topic zag ik al e.e.a. over drankje aanbieden aan de verliezer, nu gaat het over wel/niet callen en hardop roepen van de stand.. Is dit door heel Nederland (tennis wereld?) gelijk?
  maandag 14 augustus 2017 @ 08:55:00 #14
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_173128724
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 08:30 schreef Thrilled het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar hoe kom je als nieuwe speler achter al deze ongeschreven regels? :P

Vorig topic zag ik al e.e.a. over drankje aanbieden aan de verliezer, nu gaat het over wel/niet callen en hardop roepen van de stand.. Is dit door heel Nederland (tennis wereld?) gelijk?
Dat voel je aan. Als je merkt dat je tegenstander nooit de stand weet tel je hardop. Als hij niet kan inspelen ook. Dat soort aanwijzingen. Drankje aanbieden begrijp je na 2x verliezen.
Die ScheiŖe bleibt gleich, nur die Fliegen šndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_173139332
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 08:30 schreef Thrilled het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar hoe kom je als nieuwe speler achter al deze ongeschreven regels? :P

Vorig topic zag ik al e.e.a. over drankje aanbieden aan de verliezer, nu gaat het over wel/niet callen en hardop roepen van de stand.. Is dit door heel Nederland (tennis wereld?) gelijk?
De verplichting tot callen en roepen van de stand zijn geschreven regels ;) , https://www.knltb.nl/site(...)tennisspelregels.pdf
In de praktijk gebeurt het lang niet altijd. Of als er wel geroepen/gecalled wordt is dit niet altijd te verstaan.

Hoe je dat moet weten? Bij mij moesten we dit altijd doen van mijn tennisleraar als we een partijtje speelden in de les, "want dat moet je in een wedstrijd ook doen", dit was nog voordat ik wedstrijdjes speelde.
Meestal loopt het wel los, als de tegenstander de stand niet roept, doe ik het of als ik twijfel over een bal vraag ik of die bal uit of in was.

Verder is het gewoon ervaring.

Aangezien ik alleen in mijn eigen regio speel, weet ik niet of het in heel NL/de wereld gebruikelijk is om een drankje aan te bieden. Ik geloof dat een tennissende kennis mij vertelde dat dit gebruikelijk was toen ik vertelde dat ik mijn eerste wedstrijd ging spelen.
elk oordeel heeft z'n nadeel
pi_173162618
Thnx :) Ik kwam ook www.tennismasterz.nl (initiatief van noc*nsf/sportbonden/word gesteund door de knltb) tegen, erg handige site voor mij (en dus voor andere beginners ook schat ik in :) ).
pi_173174555
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:28 schreef Feestkabouter het volgende:

Ik heb ze een e-mail gestuurd, als ze daar positief op reageren zie ik nog mogelijkheden.
dit verhaal krijgt nog een staartje........

ik heb hen vrijdag mijn email gestuurd.
ze gaven zondag aan dat ze contact hadden opgenomen met de bondsgedelegeerde en dat die hun beslissing bevestigt ("Hij geeft aan dan onze beslissing in zijn ogen ook de juiste keuze is geweest."). zonder nadere uitleg.

je voelt hem al aankomen: ik heb de betreffende bondsgedelegeerde een emil gestuurd en gevraagd om uitleg. en nu heb ik een antwoord gekregen waaruit blijkt dat zijn reactie richting de commissie helemaal niet is geweest dat hij hun beslissing bevestigde, integendeel!

dus nu heb ik de commissie om nadere uitleg gevraagd over wat ze mij zondag schreven.....
  woensdag 16 augustus 2017 @ 06:44:25 #18
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_173175290
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 01:06 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

dit verhaal krijgt nog een staartje........

ik heb hen vrijdag mijn email gestuurd.
ze gaven zondag aan dat ze contact hadden opgenomen met de bondsgedelegeerde en dat die hun beslissing bevestigt ("Hij geeft aan dan onze beslissing in zijn ogen ook de juiste keuze is geweest."). zonder nadere uitleg.

je voelt hem al aankomen: ik heb de betreffende bondsgedelegeerde een emil gestuurd en gevraagd om uitleg. en nu heb ik een antwoord gekregen waaruit blijkt dat zijn reactie richting de commissie helemaal niet is geweest dat hij hun beslissing bevestigde, integendeel!

dus nu heb ik de commissie om nadere uitleg gevraagd over wat ze mij zondag schreven.....
Wat een figuren bij de wedstrijdleiding
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
pi_173175399
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 01:06 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

dit verhaal krijgt nog een staartje........

ik heb hen vrijdag mijn email gestuurd.
ze gaven zondag aan dat ze contact hadden opgenomen met de bondsgedelegeerde en dat die hun beslissing bevestigt ("Hij geeft aan dan onze beslissing in zijn ogen ook de juiste keuze is geweest."). zonder nadere uitleg.

je voelt hem al aankomen: ik heb de betreffende bondsgedelegeerde een emil gestuurd en gevraagd om uitleg. en nu heb ik een antwoord gekregen waaruit blijkt dat zijn reactie richting de commissie helemaal niet is geweest dat hij hun beslissing bevestigde, integendeel!

dus nu heb ik de commissie om nadere uitleg gevraagd over wat ze mij zondag schreven.....
hahah typisch, gegokt maar verloren, nu staan ze al 2-1 achter in de discussie
  woensdag 16 augustus 2017 @ 07:50:13 #20
48760 TradeMarkie
Mijn meterkast is 80 cm
pi_173175555
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 01:06 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

dit verhaal krijgt nog een staartje........

ik heb hen vrijdag mijn email gestuurd.
ze gaven zondag aan dat ze contact hadden opgenomen met de bondsgedelegeerde en dat die hun beslissing bevestigt ("Hij geeft aan dan onze beslissing in zijn ogen ook de juiste keuze is geweest."). zonder nadere uitleg.

je voelt hem al aankomen: ik heb de betreffende bondsgedelegeerde een emil gestuurd en gevraagd om uitleg. en nu heb ik een antwoord gekregen waaruit blijkt dat zijn reactie richting de commissie helemaal niet is geweest dat hij hun beslissing bevestigde, integendeel!

dus nu heb ik de commissie om nadere uitleg gevraagd over wat ze mij zondag schreven.....
Dat is best onhandig van de commissie...
Don't ask me what I think of you
I might not give the answer that you want me to
Wind mee is wind tegen als je de andere kant op wil
pi_173179796
Ik pak de popcorn erbij!
  woensdag 16 augustus 2017 @ 22:47:18 #22
224960 highender
Travellin' Light
pi_173197088
Even een vraag voor diegene die kennis hebben van het beleid van een toernooileiding.

Ik heb me voor aankomende week in 2 categorieŽn ingeschreven (HE en GD) bij een toernooi. Ik moet aankomende vrijdag en maandag HE spelen, de dagen daarop GD. Nu heb ik een blessure opgelopen waardoor ik vrijdag hoogstwaarschijnlijk niet kan spelen. Ik heb deze blessure eerder gehad en verwacht wel dat ik begin volgende week zou kunnen spelen.

Mijn vraag:
Zou ik voor de HE een W.O. kunnen geven maar wel de GD kunnen spelen? Of ben je dan meteen automatisch voor beide categorieŽn uitgeschakeld?

In het toernooireglement staat hierover niets vermeld, en in het KNLTB reglement (PDF) kan ik er zo ook niets over vinden.

Bij voorbaat dank!
  woensdag 16 augustus 2017 @ 23:28:55 #23
7152 Inbox4me
†Zo kijk ik altijd
pi_173198330
quote:
5s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 22:47 schreef highender het volgende:
Even een vraag voor diegene die kennis hebben van het beleid van een toernooileiding.

Ik heb me voor aankomende week in 2 categorieŽn ingeschreven (HE en GD) bij een toernooi. Ik moet aankomende vrijdag en maandag HE spelen, de dagen daarop GD. Nu heb ik een blessure opgelopen waardoor ik vrijdag hoogstwaarschijnlijk niet kan spelen. Ik heb deze blessure eerder gehad en verwacht wel dat ik begin volgende week zou kunnen spelen.

Mijn vraag:
Zou ik voor de HE een W.O. kunnen geven maar wel de GD kunnen spelen? Of ben je dan meteen automatisch voor beide categorieŽn uitgeschakeld?

In het toernooireglement staat hierover niets vermeld, en in het KNLTB reglement (PDF) kan ik er zo ook niets over vinden.

Bij voorbaat dank!
Interessante. Meestal hebben toernooien in de reglementen iets als "In gevallen waarin deze bepalingen en het Toernooireglement niet voorzien, beslist de toernooileiding"

Het lijkt me logisch dat bij elk toernooi als je een partij opgeeft voor die categorie inderdaad niet meer mag spelen, maar ik zou zeggen dat je gewoon in GD kunt starten (pin me er alleen niet op vast ;) ).

Misschien het beste gewoon even bellen met de toernooileiding en de situatie uitleggen?
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
  donderdag 17 augustus 2017 @ 00:00:06 #24
224960 highender
Travellin' Light
pi_173199080
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 23:28 schreef Inbox4me het volgende:

[..]

Interessante. Meestal hebben toernooien in de reglementen iets als "In gevallen waarin deze bepalingen en het Toernooireglement niet voorzien, beslist de toernooileiding"
Die staat er inderdaad bij.
quote:
Het lijkt me logisch dat bij elk toernooi als je een partij opgeeft voor die categorie inderdaad niet meer mag spelen, maar ik zou zeggen dat je gewoon in GD kunt starten (pin me er alleen niet op vast ;) ).

Misschien het beste gewoon even bellen met de toernooileiding en de situatie uitleggen?
Ja, dat ga ik sowieso doen, ik was even benieuwd naar de meningen / ervaringen van andere spelers, waarvoor dank.
pi_173199880
*O* *O* *O*
7-5, 6-3 gewonnen (samen met de one and only Feestkabouter). Strakke pot gespeeld tegen een koppel dat dynamisch toch een stuk hoger staat.
Morgen kwartfinale.
Of ja morgen....straks.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')