Ik doe dat dus wel.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 19:50 schreef hakunamatafaka het volgende:
De enige manier om dit te vermijden lijkt me namelijk om bij elke keer dat je het vlees omdraait je vork af te wassen met heet water, maar volgens mij doet dat niemand.
Is dat niet een beetje smetvrees-achtig? Ik doe het mijn hele leven al niet en nog nooit ziek geworden om die reden.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik ook. Even goed onder de hete kraan.
Maar in ieder geval; het is dus mogelijk om op die manier besmet te raken? Waarom waarschuwen autoriteiten daar dan nooit op?quote:
Ik ben ook nog nooit gewaarschuwd dat ik geen water uit radiator moet drinken, maar toch doe ik dat niet. Je hoeft niet overal voor gewaarschuwd te worden?quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:22 schreef hakunamatafaka het volgende:
[..]
Maar in ieder geval; het is dus mogelijk om op die manier besmet te raken? Waarom waarschuwen autoriteiten daar dan nooit op?
Nee, maar vanwaar de vraag dan? Ik vind het gewoon fijn om schoon en netjes te werken in de keuken.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:21 schreef hakunamatafaka het volgende:
[..]
Is dat niet een beetje smetvrees-achtig? Ik doe het mijn hele leven al niet en nog nooit ziek geworden om die reden.
Daar juist wel voor. Dat is het probleem; waarom dit niet? Ik dacht juist omdat het vlees de pan te heet is om het een kans te geven, dat er dus geen risico is op kruisbesmetting.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:39 schreef n0a het volgende:
[..]
Nee, maar vanwaar de vraag dan? Ik vind het gewoon fijn om schoon en netjes te werken in de keuken.
Als je vlees in de pan legt dan was je daarna toch ook je handen? Daar wordt ook geen voorlichting over gegeven.
Ze vertellen je wel alle andere dingen over kruisbesmetting waarom dan dit niet?quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:35 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Ik ben ook nog nooit gewaarschuwd dat ik geen water uit radiator moet drinken, maar toch doe ik dat niet. Je hoeft niet overal voor gewaarschuwd te worden?
Als je vlees draait, moet je eigenlijk sowieso niet echt in prikken. Beter kantelen dan prikken, anders loopt het sap er uit.
Mijn vraag was dan ook meer of het daadwerkelijk zo is dat je op die manier besmet kan raken; omdat het vlees en de pan natuurlijk super heet is tijdens het draaien.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:35 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Ik ben ook nog nooit gewaarschuwd dat ik geen water uit radiator moet drinken, maar toch doe ik dat niet. Je hoeft niet overal voor gewaarschuwd te worden?
Als je vlees draait, moet je eigenlijk sowieso niet echt in prikken. Beter kantelen dan prikken, anders loopt het sap er uit.
Die kans is zeer klein, omdat bacteriën zo rond de 70 graden wel grotendeels of geheel vernietigd zijn en de inwendige temperatuur van het vlees vaak al hoger is.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 20:59 schreef hakunamatafaka het volgende:
[..]
Mijn vraag was dan ook meer of het daadwerkelijk zo is dat je op die manier besmet kan raken; omdat het vlees en de pan natuurlijk super heet is tijdens het draaien.
Ik prikte er ook niet in. Maar kan toch ook aan de randen bacteriën komen net als met die spatel.quote:
Toch is de bbq een belangrijke oorzaak van voedselvergiftiging.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 22:24 schreef Geralt het volgende:
Idem gaat op voor mensen die BBQ-en grillen in de zomer. Gewoon overal die prikker in, gaar, rauw vlees, whatever, omdraaien die handel.
Hoor je ook nooit iemand over.
Dat weet ik. Daarom ook mijn opmerking. Zovan hoor je nooit iemand over. Maar wel zeuren over als je vlees op een verkeerd plankje in de keuken snijdt. Met BBQ-en doet 99,9% het en niemand heeft het er ooit over verder. Terwijl het juist daar nog veel erger is.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toch is de bbq een belangrijke oorzaak van voedselvergiftiging.
Tja, de helft van de gevallen van voedselvergiftiging komt van BBQen. Geen gescheiden bestek, zaken niet koelen, vlees dat te lang lauw heeft gestaan niet goed gaar, overgebleven vlees bewaren voor de volgende dag ( terwijl het rauw en lauw heeft gestaan en zonder het te garen wordt bewaard), handen niet wassen.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 22:31 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat weet ik. Daarom ook mijn opmerking. Zovan hoor je nooit iemand over. Maar wel zeuren over als je vlees op een verkeerd plankje in de keuken snijdt. Met BBQ-en doet 99,9% het en niemand heeft het er ooit over verder. Terwijl het juist daar nog veel erger is.
Geen idee of ik het goed doe, maar vlees altijd onder aluminiumfolie afgedekt, sowieso of wegtiefen wat over is of eerst bakken alvorens te bewaren en 2 setjes gebruiken om te draaien. 1 met rauw en 1 als gaar om mee op het bord te flikkeren.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, de helft van de gevallen van voedselvergiftiging komt van BBQen. Geen gescheiden bestek, zaken niet koelen, vlees dat te lang lauw heeft gestaan niet goed gaar, overgebleven vlees bewaren voor de volgende dag ( terwijl het rauw en lauw heeft gestaan en zonder het te garen wordt bewaard), handen niet wassen.
F
Vlees en groenten staan bij mij in de keuken tot het op de bbq gaat, schaal om het er naartoe te brengen wordt daarna in de afwasmachine.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 22:54 schreef Geralt het volgende:
[..]
Geen idee of ik het goed doe, maar vlees altijd onder aluminiumfolie afgedekt, sowieso of wegtiefen wat over is of eerst bakken alvorens te bewaren en 2 setjes gebruiken om te draaien. 1 met rauw en 1 als gaar om mee op het bord te flikkeren.
Echt ranzig als mensen de rauwe tang ook gebruiken voor het gebakken spul. Zeker met gemarineerd vlees en die saus wat er dan gewoon aanhangt. En alles maar naar binnen schuiven of er geen morgen is. Nee dankjewel.
Ik heb keukenhygiene in de horeca meegekregen, koeling is dus schoongemaakt met een chlorix sopje (nog wel eens discussies gehad met de VWA over chloorbleekmiddel vs chloramine-T wat ik destijds gebruite, maar voor thuis vind ik dat overdreven) en steenkoud.quote:
4 graden staat ie hier op. Als het snel moet dan gaat de "groentela" op quick cool, daarmee zijn de biertjes binnen 20 minuten steenkoud. Zit ook zo een rubber rand omheen, om de kou vast tte houden. Is schijnbaar zodat je groenten langer vers kunnen blijven ofzo. Kan dat vak ook op 0 graden zetten. Ik gebruik het enkel voor bier.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 23:13 schreef Geerd het volgende:
[..]
Halve liters moeten wel koud zijn he
Lekker gek !!!quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 23:20 schreef Geralt het volgende:
[..]
4 graden staat ie hier op. Als het snel moet dan gaat de "groentela" op quick cool, daarmee zijn de biertjes binnen 20 minuten steenkoud. Zit ook zo een rubber rand omheen, om de kou vast tte houden. Is schijnbaar zodat je groenten langer vers kunnen blijven ofzo. Kan dat vak ook op 0 graden zetten. Ik gebruik het enkel voor bier.
Als het aan de oppervlakte zit, wat is dan het voordeel van een tang? Is toch evenveel risico dan.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ten eerste zitten bacterien aan de oppervlakte van het vlees.
Ten tweede moet je niet in vlees prikken dat je aan het braden bent.
Waarom zou dat een risico zijn, die tang wordt zo heet dat ie steriel is.quote:Op zaterdag 12 augustus 2017 14:02 schreef hakunamatafaka het volgende:
[..]
Als het aan de oppervlakte zit, wat is dan het voordeel van een tang? Is toch evenveel risico dan.
Een vork toch ook?quote:Op zaterdag 12 augustus 2017 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou dat een risico zijn, die tang wordt zo heet dat ie steriel is.
Het prikken gaat niet om de kruisbesmetting, maar om het uitlopen van sap uit het vleesquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |