abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_173041346
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

pi_173041453
Ik ben zelf niet zo licht ontvlambaar en heb heel veel geduld voor mijn peuter (itt tot voor mijn baby, dan moet ik mezelf wel eens een time-out geven :+ ). Ik word vooral "boos" als ze iets gevaarlijks doet, maar dat is dan vooral een schrikreactie van mij. Laatst probeerde ze weg te rennen de straat op en toen bulderde ik haar gelijk tot halt, het arme kind heeft nog 10 minuten gehuild omdat ze zo schrok. Maar het gewenste effect had het gelukkig dus wel. :D

Sinds ze geen middagslaapje meer doet is ze rond een uur of 5 wel vaak poepchagrijnig en begint dan wel eens zomaar te slaan. Als ik haar zeg dat het niet mag en/of apart zet probeert ze juist nog eens te slaan en zegt ze al pruilend dat ze dat wel mag. Dat gedrag irriteert me wel enorm, dan moet ik echt even weglopen en het negeren.

Verder nog even _O- voor je slimme dame Twist. Heel herkenbaar wel. :')
pi_173042146
Oeh ja selvaria dat herken ik. Of je gewoon uitlachen of ogen dichtknijpen en hoofd wegdraaien zodat je geen contact kan maken. Dat kan me woedend maken omdat ik het dan niet meer weet. Tot soms gillen door mij en zijn hoofd vastpakken zodat hij wel naar me toegedraaid is. Daar heb ik later dan spijt van, en datzegt ik soms ook. Nu heeft hij me een keer gebeten en dan ga ik ook heel hard stem verheffen, net als toen hij mijn haar trok en niet los liet. Daar ben ik nog steeds bang voor dat hij dat weer gaat doen, best erg :'( man maakt op heel irritante manier ruzie, en geeft mij dan op de schuld waar R bij is. Dat probeer ik te voorkomen en altijd zeggen dat we niet op hem boos zijn. Troosten bij verdriet doe ik wel met alle rust, en laat ik alles vallen bijpijn, want meestal is hij een bikkel omdat ik de geniale manier van away (en anderen) uitvoeren: pijn of geschrokken? En niet snel reageren als hij zelf geen kik geeft. Bij groot verdriet omdat hij zijn zin niet krijgt, kan ik ook beter handelen dan man, die loopt gewoon weg. Dat probeer ik niet te doen.

Docentenvak, ja heftig. Ben blij dat ik het zelf niet heb. Man is best ongelukkig in zijn docentenvak maar ja, vaste baan he. We kunnen niet gokken op een andere baan, hij zou ook niet weten wat.

Slapen overdag hebben wij gelukkig wel, en is mijn gouden tijd. Wel onhandig soms met afspreken ja, maar mijn eigen tijd is me meer dierbaarder. Geen idee hoe ik dan de hele dag moet vullen, dat zal enorm wennen zijn.
Ik heb nu soms al stress over hoe we het moeten doen met basisschool en als hij om 14.00 vrij is. Gelukkig zijn man en ik vier dagen opgeteld vrij, dus die ene dag BSO ofzo kan dan wel.

Nikki ik schrok ook van je verhaal :o
pi_173049792
Mijn duo is vanmorgen op het nieuwe kdv geweest om te wennen en het ging heel goed. Toen we binnenkwamen waren de kindjes aan het kleien en laat dat nu één van de favoriete activiteiten van T en S zijn. Na enige aarzeling gingen ze toch aan tafel zitten om mee te doen. We hadden nog een kort gesprekje met de juffen en toen konden we zonder drama vertrekken. T heeft nieteens meer gezwaaid. :') Toen we ze kwamen halen heb ik ze een tijdje geobserveerd tijdens het buitenspelen en dat zag er gezellig uit. We hebben zelfs een minuut of 5 onopgemerkt op het plein gestaan, voor S uiteindelijk zag dat we er waren. Al met al een prima eerste kennismaking. Aanstaande maandag gaan ze trakteren op het oude kdv en dan mogen ze dinsdag nog een keer oefenen bij de nieuwe voor ze voor het echie gaan woensdag. :)

Boos worden doe/moet ik helaas vrijwel dagelijks. Ik merk wel een duidelijk verschil tussen 1 (makkelijk) kind hebben en 3 kinderen hebben. Toen L deze leeftijd had werden we nooit boos, het was simpelweg niet nodig. T en S zijn echter erg jaloers en competitief tegenover elkaar en L. Het is bijvoorbeeld elke maaltijd een drama wie er 'naast mama' mag zitten. Het instellen van een T dag of S dag om te bepalen wie er eerst mag/naast mama mag zitten etc. had de laatste keer dat ik het probeerde nog geen positief effect. Af en toe word ik er echt een beetje moedeloos van, dat eeuwige gezeur over kleine dingen. T en S zijn ook best wel fysiek, zowel naar elkaar als naar mij. Dat is voor mij echt het grootste irritatiepunt, want als ik ergens een hekel aan heb dan is het slaan en knijpen. Ik heb T ook weleens teruggeknepen, puur om te laten zien dat hij mij daarmee echt pijn doet. :@ Dat is niet de manier en dat weet ik ook wel, maar na 10 keer in één minuut zeggen dat knijpen pijn doet en zijn hand weghalen en vertellen dat knijpen niet aardig is was de maat vol. Het had wel het gewenste effect want hij stopte er daarna wel mee.

Vandaag was bijvoorbeeld een drama middag. Ze vlogen elkaar elke 3 minuten in de haren toen we bij mijn zus op visite waren en ik was er op een gegeven moment zo klaar mee dat ik ze in de auto heb gezet en naar huis ben gereden. Het gekke is op dat soort momenten dat de stemming instant omslaat en thuis zijn ze dan ineens hardstikke lief aan het spelen. Ik snap dan echt niet waarom dat 5 minuten eerder bij mijn zus niet lukte. :?
pi_173050720
Wat fijn dat het kdv zo'n succes was, Nikki! Zeker omdat je onopgemerkt hebt kunnen kijken, dan zie je toch meer hoe het écht is, ipv dat ze zien en met hun spel stoppen :D

O was vandaag ook wennen in haar nieuwe kdv. Gisteren een paar uurtjes op bezoek geweest en vandaag zou ze een korte dag hebben. Manlief zat in het pauzekamertje te wachten en O was alleen op de groep. Toen ze gingen eten wilde hij haar ophalen om mee naar huis te gaan. "Nee." Dus toen is ze nog maar een poos gebleven, alleen. Toen ik haar om 15.30 op ging halen was er nog steeds geen sprake van naar huis gaan. Ik heb haar met ijs om moeten kopen :D
Klein dapper wijffie. Ik vind het nogal wat. In je up in een groep met 20 onbekende kinderen en 3 volwassenen. Ze had 20 minuten geduldig in de rij gestaan voor om haar gezicht te laten schminken. Toen ik haar kwam halen vertelde me dat ze hulpje was vandaag, waar haar plekje was en over wat routines die ze hebben. Bijzonder hoe snel dat eigen kan worden.
Echt, ik zat bijna te janken van trots en geluk. Volgens mij is dit zo'n fijn kdv voor haar.

En voor mij, want ik ga er in september ook werken :D
pi_173057599
Poe, Nikki, het klinkt niet makkelijk. Ik herken het erg van mijn oudste zus: die heeft twee jongens die net een jaar in leeftijd schelen en ik herinner me dat zij vroeger ook altijd aan het vechten waren, competities aangingen.. Ik ben maar vier jaar ouder dan de oudste van haar dus ik zat er vaak tussenin. Ik vond het als kind al vermoeiend. :P .

Ik herken ook de grootste irritatie: écht boos, en dat ik dan ook wel eens schrik van mezelf, word ik als I mijn (fysieke) grenzen overgaat. Vooral toen ik hoogzwanger was, trok ik dat absoluut niet. Als ik dan zei dat ze iets niet mocht (op mijn schoot klimmen of zo) en het dan toch steeds proberen te doen. Steeds "mama, jij moet.." erbij zeggen en doen alsof ik haar bezit ben en haar orders moet opvolgen. :{w . Dan is de maat bij mij ineens vol en schiet ik uit mijn slof.

Room, klinkt goed. Ook herkenbaar: kind dat niet mee wil naar huis. _O- . Mooi he, hoe ze zo jong al zo zelfstandig kunnen zijn en zich zo veilig voelen in een nieuwe omgeving. Is zo mooi teken dat ze goed in hun velletje zitten. O+ .

I is heel bewust met taal bezig. Gisteren zei ze dat ze verliefd is op B. Toen ik uitlegde dat ik verliefd ben op haar papa en dat hij mijn allerbeste vriendje is, zei ze: Neeeeee, dat kan niet, grote mensen kunnen geen vriendjes zijn! Wel vrienden!
_O_ . En vanochtend zei ze: ik kan dat goeder dan jij! Mama, ik zei 'dan'!
(Nadat we haar hadden uitgelegd dat je 'dan' ipv 'als' moet zeggen in deze gevallen :+ . _O- .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173063675
Vraagje.
Hoe leer je een peuter zelf zijn billen af te laten vegen?
In januari gaat hij naar school dus we hebben nog even, maar tot nu toe krijg ik hem niet zover dat hij het zelf gaat doen. Hij vindt het namelijk vies :')
pi_173064394
Hallo :W Ik was nieuwsgierig naar het peutertopic (want zelf nog een half jaartje een van 3.5 en over een half jaar weer een verse).
Ik las iets over knijpen en corrigeren daarvan en dacht meteen aan de (in ons geval) niet onaardige tip die ik ooit kreeg:
Vraag het aan je peuter om het eens bij zichzelf te doen. Tot mijn grote verrassing deed peuter dat meteen en toen ik haar weer getroost had ( :') ) speelde ze weer vrolijk verder. Daarna heeft ze zoiets nooit meer bij iemand anders gedaan. Het is wel al een flinke tijd geleden
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 14:37:42 #9
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_173064805
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 13:52 schreef ikke_84 het volgende:
Vraagje.
Hoe leer je een peuter zelf zijn billen af te laten vegen?
In januari gaat hij naar school dus we hebben nog even, maar tot nu toe krijg ik hem niet zover dat hij het zelf gaat doen. Hij vindt het namelijk vies :')
Dat duurt nog wel even met een beetje pech ;). Hun armpjes zijn vaak ook nog net wat te kort voor het goede veegwerk :') . Mijn kleuter van net 5 veegt nu wel zelf maar daarna moet ik altijd nog even checken of het goed gegaan is (en meestal is dat dus ook niet zo). Op school poept ze gewoon niet :D
pi_173065211
Wow, zelf afvegen, dat klinkt echt nog lichtjaren ver weg. Ik zal blij zijn als die van mij echt eens iets deponeert in de wc ipv alleen er met kleding aan op te zitten en scheetgeluiden te maken. :')
pi_173065524
Ik heb even geen puf om gedetailleerd over boze peuters en boze mamas te schrijven, want dan ga ik huilen denk ik.

Kortom: het kan gezelliger hier, en we zijn deuk bezig om dat voor elkaar te boksen. Ben er echt doodmoe van 😳
Het menneke kan er niks aan doen, hij is nu eenmaal slim en pittig en wij hebben te weinig grenzen aangegeven. Maar man man man....

Overigens is hij tussen de buien door (en ook wel tijdens) uiteraard de beste ooit ❤
Kwak
pi_173065733
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 13:52 schreef ikke_84 het volgende:
Vraagje.
Hoe leer je een peuter zelf zijn billen af te laten vegen?
In januari gaat hij naar school dus we hebben nog even, maar tot nu toe krijg ik hem niet zover dat hij het zelf gaat doen. Hij vindt het namelijk vies :')
Mijn nichtje schakelt haar vriendinnetje in als ze het echt niet langer op kan houden, want liever poept ze niet op school.

Kwak, dat klinkt zwaar :* Ik vind het altijd zo knap om te lezen hoe jij situaties her- en erkent en hard aan de slag gaat om iets te veranderen als je het liever niet zo ziet :)

Wat fijn dat de kdv wissels zo goed uitpakken! Hier was het ook echt een groot succes. Hij heeft het nu minder naar zn zin, want zn grote vriend is er de hele zomer niet.

Mijn peuter gaat ineens hard. Is zomaar zindelijk, dag en nacht, nadat hij een Ikea treinbaan mocht in ruil voor al zn luiers. En hij wil dagelijks langs zijn school rijden, ook al duurt dat nog een half jaar O+
pi_173067247
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 15:12 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb even geen puf om gedetailleerd over boze peuters en boze mamas te schrijven, want dan ga ik huilen denk ik.

Kortom: het kan gezelliger hier, en we zijn deuk bezig om dat voor elkaar te boksen. Ben er echt doodmoe van 😳
Het menneke kan er niks aan doen, hij is nu eenmaal slim en pittig en wij hebben te weinig grenzen aangegeven. Maar man man man....

Overigens is hij tussen de buien door (en ook wel tijdens) uiteraard de beste ooit ❤
:*
Waarom denk je dat je te weinig grenzen hebt aangegeven?
pi_173068051
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 15:12 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb even geen puf om gedetailleerd over boze peuters en boze mamas te schrijven, want dan ga ik huilen denk ik.

Kortom: het kan gezelliger hier, en we zijn deuk bezig om dat voor elkaar te boksen. Ben er echt doodmoe van 😳
Het menneke kan er niks aan doen, hij is nu eenmaal slim en pittig en wij hebben te weinig grenzen aangegeven. Maar man man man....

Overigens is hij tussen de buien door (en ook wel tijdens) uiteraard de beste ooit ❤
het is een fase
Ik heb hier al dat ze beiden stickers kunnen verdienen voor goed gedrag heb staan janken vlak voor de schoolvakantie zo dwars beide kinderen dat ik dacht wat doe ik verkeerd
pi_173068772
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 14:19 schreef Vosje6 het volgende:
Hallo :W Ik was nieuwsgierig naar het peutertopic (want zelf nog een half jaartje een van 3.5 en over een half jaar weer een verse).
Ik las iets over knijpen en corrigeren daarvan en dacht meteen aan de (in ons geval) niet onaardige tip die ik ooit kreeg:
Vraag het aan je peuter om het eens bij zichzelf te doen. Tot mijn grote verrassing deed peuter dat meteen en toen ik haar weer getroost had ( :') ) speelde ze weer vrolijk verder. Daarna heeft ze zoiets nooit meer bij iemand anders gedaan. Het is wel al een flinke tijd geleden
Deze tip heb ik gelijk in de praktijk getest. T heeft mij vandaag in mijn bil gebeten omdat hij boos op me was. Toen heb ik hem toen hij eenmaal gekalmeerd was gevraagd om zichzelf in zijn arm te bijten. Dat deed hij na even twijfelen en moest daarna hard huilen omdat het pijn deed. Terwijl hij nieteens hard beet natuurlijk, maar hij schrok er wel van. Tijdens het troosten hebben we een gesprekje gehad over bijten, pijn en wat je wél kunt doen. Ik ben benieuwd of het effect heeft, maar dat is nog even afwachten.
pi_173068956
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 17:26 schreef Goitske het volgende:

[..]

het is een fase
Ik heb hier al dat ze beiden stickers kunnen verdienen voor goed gedrag heb staan janken vlak voor de schoolvakantie zo dwars beide kinderen dat ik dacht wat doe ik verkeerd
Ik kan ook soms wel janken. Ik hoop serieus dat dit een fase is, want jaren zo doorgaan... pfoe. Bij zo'n beetje alles wat ik voorstel volgt er 'NEEEEE, WILLIK NIEEEEEE' en als het feest is volgt er ook een hoop gekrijs. Af en toe twijfel ik eraan of ik er wel goed op reageer. Eigenlijk twijfel ik af en toe over alles omtrent het moederschap. Maar goed, ze rent altijd op me af als ik thuis kom van mijn werk en krijg een dikke knuffel. Ik zal dus wel iets goed doen :')

Sticker is goed idee!

[ Bericht 13% gewijzigd door Sunshine1982 op 11-08-2017 18:42:09 ]
pi_173069091
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 18:34 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik kan ook soms wel janken. Ik hoop serieus dat dit een fase is, want jaren zo doorgaan... pfoe. Bij zo'n beetje alles wat ik voorstel volgt er 'NEEEEE, WILLIK NIEEEEEE' en als het feest is volgt er ook een hoop gekrijs. Af en toe twijfel ik eraan of ik er wel goed op reageer.

Sticker is goed idee!
na een sticker of 7 mogen ze een cadeautje die ingepakt is uit het mandje. Geen goede dag geen sticker. Jan heeft vandaag juist een goede dag en Teun was echt drama incl gewoon weglopen en uitdagen. Beloning is voor Jan een sticker, Teun is vroeg in bed gegaan sliep ook direct en heb ik met Jan nog een spelletje gedaan die hij mocht kiezen
Verder heeft Jan door school kanjer training dus die plaatjes staan erbij

pi_173069801
Wij hadden een tijd terug ook het sticker systeem gedaan om I van het slaan af te krijgen. Dat werkte goed. Nu doen we het weer om het gillen en krijsen tegen te gaan. Het werkt vooral goed merk ik in combinatie met gesprekjes voeren. Tenminste, dat is bij I zo. Gesprekjes over waarom we dat gedrag niet leuk vinden, wat alternatieven zijn. En verder is duidelijkheid in combinatie met consequent zijn, altijd hetgeen waar we in moeten investeren. Het werkt maar dat vergt een goede samenwerking en samen gesprekken voeren en het versloft gemakkelijk. Maar I heeft er duidelijk baat bij.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173069880
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 19:18 schreef Franny_G het volgende:
Wij hadden een tijd terug ook het sticker systeem gedaan om I van het slaan af te krijgen. Dat werkte goed. Nu doen we het weer om het gillen en krijsen tegen te gaan. Het werkt vooral goed merk ik in combinatie met gesprekjes voeren. Tenminste, dat is bij I zo. Gesprekjes over waarom we dat gedrag niet leuk vinden, wat alternatieven zijn. En verder is duidelijkheid in combinatie met consequent zijn, altijd hetgeen waar we in moeten investeren. Het werkt maar dat vergt een goede samenwerking en samen gesprekken voeren en het versloft gemakkelijk. Maar I heeft er duidelijk baat bij.
Bij ongewenst gedrag praten wij er over, vragen ook welk kleur plaatje het was en of dat een leuk plaatje is etc. Vandaag met Jan gepraat over welke kleur hij vandaag was (wit dus goed gedrag) en dat ik dat heel fijn vind en dat wij daarom ook tijd hadden om een spelletje samen te doen voor het slapen gaan etc en dat het zo gezellig was vandaag. Dus ook echt benoemen van goed gedrag dus bewust waarvoor de sticker is. Meneer telde gelijk even hoeveel hij nog moest tot het cadeautje _O-
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 20:09:12 #20
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173071094
Wat een fijne tip, Vosje6!
KuikenGuppy
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 20:14:56 #21
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173071234
Wij doen overigens niet aan stickers, het lijkt me maar gedoe :P.

Het is wel een pittige leeftijd dit hè. En helemaal zo in de zomervakantie, ik kijk er best naar uit dat die straks voorbij is ;).

Kuiken wil tegenwoordig helpen met koken... Hij is dan helemaal trots op 'zijn' kookkunsten, en zit er vervolgens heerlijk van te smullen, terwijl hij uitroept: "Mmmmm! Dat heb ik best wel lekker gekookt!" :D O+.
KuikenGuppy
pi_173071417
I is de uitdaging ook wel eens aangegaan om zichzelf te slaan. Dat deed ze behoorlijk hard ook, maar ze ontkent gewoon dat het pijn doet. Dat doet ze wel vaker.

Burdie, dat is gezellig he, dat samen dingen doen. Helaas leidt de trots van het samen iets gemaakt hebben hier niet tot ook daadwerkelijk beter eten. Daarover gesproken: ik ben wat strenger met snoepen geworden (I snoepte best behoorlijk ondat ik dat tijdens de zwangerschap ook nogal deed) en I eet overdag echt wel goed maar toch is ze gewoon afgevallen, bijna een kilo. Ik kan het zien ook wel, dunne beentjes, dun lijfje. We gaan maar proberen meer volle en vette dingen erin te krijgen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173071979
Nu ik zelf amper tot niet meer snoep (wil er nog 7 a 8 kilo af maar ben echt al een eind) snoepen die van mij ook een stuk minder. Helaas eten ze er niet beter door.

Goitske wat goed dat je de kanjertraining thuis zo doorzet.
pi_173072138
Snoepen gebeurt hier in de vakantie ook wat vaker dan normaal. Op zich niet erg en er wordt ook voldoende normaal gegeten, maar T kan wel een uur blijven drammen om een snoepje, gewoon omdat wij de teugels wat hebben laten vieren. Na de vakantie gaan we weer wat strenger worden en ga ik ook gewoon niet meer zoveel snoepgoed kopen.
pi_173072271
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:39 schreef ferrari_rood het volgende:
Nu ik zelf amper tot niet meer snoep (wil er nog 7 a 8 kilo af maar ben echt al een eind) snoepen die van mij ook een stuk minder. Helaas eten ze er niet beter door.

Goitske wat goed dat je de kanjertraining thuis zo doorzet.
ik heb gewoon meestal geen snoep in huis tot frustratie van de jongens. Ik wil er nog zeker 15-20 kg af hebben dus is voor mij beter.
En voor hun uiteindelijk dus ook, mijn tekst is dan pak maar wat van de fruitschaal aangezien ze slecht groente eten.

De kanjer training moest ik echt door zetten het was dramaaaaaa elkaar slaan, schoppen, weg lopen, mij in m'n gezocht uitlachen dat je echt denkt wtf gebeurt hier ineens? Teun had vandaag weer een bui weglopen en mij uitlachen.
Hij weet het nog niet maar ik moet morgen even naar de stad en hij gaat in de drager! Ik wil niet dat hij niet onder controle is in de bakwinkel als ik moet nadenken wat ik pak
pi_173072323
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:44 schreef _NIKKI_ het volgende:
Snoepen gebeurt hier in de vakantie ook wat vaker dan normaal. Op zich niet erg en er wordt ook voldoende normaal gegeten, maar T kan wel een uur blijven drammen om een snoepje, gewoon omdat wij de teugels wat hebben laten vieren. Na de vakantie gaan we weer wat strenger worden en ga ik ook gewoon niet meer zoveel snoepgoed kopen.
hier is de zak leeg de komende tijd komt er geen snoep het huis meer in, afkicken na de zomervakantie je pakt maar fruit dat is genoeg in huis
pi_173072352
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:48 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb gewoon meestal geen snoep in huis tot frustratie van de jongens. Ik wil er nog zeker 15-20 kg af hebben dus is voor mij beter.
En voor hun uiteindelijk dus ook, mijn tekst is dan pak maar wat van de fruitschaal aangezien ze slecht groente eten.

De kanjer training moest ik echt door zetten het was dramaaaaaa elkaar slaan, schoppen, weg lopen, mij in m'n gezocht uitlachen dat je echt denkt wtf gebeurt hier ineens? Teun had vandaag weer een bui weglopen en mij uitlachen.
Hij weet het nog niet maar ik moet morgen even naar de stad en hij gaat in de drager! Ik wil niet dat hij niet onder controle is in de bakwinkel als ik moet nadenken wat ik pak
Dat zijn geen leuke buien. Sac is ook veel meer van d'r grenzen opzoeken. Ze zegt ik doe het lekker toch en lacht er dan bij. En ik kan dat heel slecht hebben. Ean is altijd heel braaf iets te braaf. Wij hebben echt kind van jou, kind van mij.

Lukt het afvallen een beetje?
pi_173072781
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:50 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Dat zijn geen leuke buien. Sac is ook veel meer van d'r grenzen opzoeken. Ze zegt ik doe het lekker toch en lacht er dan bij. En ik kan dat heel slecht hebben. Ean is altijd heel braaf iets te braaf. Wij hebben echt kind van jou, kind van mij.

Lukt het afvallen een beetje?
ik heb 2 magneten die elkaar aantrekken en afstoten niet net elkaar en niet zonder elkaar dus soms knalt het de hele dag en soms is het de hele dag elkaar helpen en mijn broertje dit mijn broertje dat. Alleen het knallen was de afgelopen tijd meer...

Ik zit nu op -12.5 maar zit daar al een tijd op. Hèb het los gelaten in de zomer vakantie dus ook iets er weer aan wat er nu weer af is. Ik hoop zeker nog 15-20 er af te hebben komend anderhalf jaar. Ben sinds januari bezig
pi_173072846
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb 2 magneten die elkaar aantrekken en afstoten niet net elkaar en niet zonder elkaar dus soms knalt het de hele dag en soms is het de hele dag elkaar helpen en mijn broertje dit mijn broertje dat. Alleen het knallen was de afgelopen tijd meer...

Ik zit nu op -12.5 maar zit daar al een tijd op. Hèb het los gelaten in de zomer vakantie dus ook iets er weer aan wat er nu weer af is. Ik hoop zeker nog 15-20 er af te hebben komend anderhalf jaar. Ben sinds januari bezig
Fors gewicht ben je al kwijt zeg. Goed bezig.

Ik ben al 3 jaar bezig en toen was ik er 14 kwijt lange tijd stabiel gebleven, en nu het laatste stukje in juni begonnen en sta nu op -22
pi_173072925
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:04 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Fors gewicht ben je al kwijt zeg. Goed bezig.

Ik ben al 3 jaar bezig en toen was ik er 14 kwijt lange tijd stabiel gebleven, en nu het laatste stukje in juni begonnen en sta nu op -22
wauw netjes! Is een heel gewicht wat je al kwijt bent. En je kunt beter langzaam doen dan crashen en het er zo weer aan hebben. Je bent je nu meer bewust op lange termijn

Ik kan mezelf wel eens voor de kop slaan hoor ben ooit 40 afgevallen en ook bijna alles weer aangekomen door kinderen krijgen, niet goed opletten en bij slaapgebrek ga ik eten en wat gebeurt er met kleine kinderen.... :@
pi_173072983
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:07 schreef Goitske het volgende:

[..]

wauw netjes! Is een heel gewicht wat je al kwijt bent. En je kunt beter langzaam doen dan crashen en het er zo weer aan hebben. Je bent je nu meer bewust op lange termijn

Ik kan mezelf wel eens voor de kop slaan hoor ben ooit 40 afgevallen en ook bijna alles weer aangekomen door kinderen krijgen, niet goed opletten en bij slaapgebrek ga ik eten en wat gebeurt er met kleine kinderen.... :@
Slaapgebrek is ook echt killing.
Ik kwam tijdens mijn zwangerschappen niet echt veel aan, maar daarna keihard.
Drink nu amper tot geen frisdrank en snoep amper tot niet en toen ging het rap met afvallen.
pi_173073113
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:09 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Slaapgebrek is ook echt killing.
Ik kwam tijdens mijn zwangerschappen niet echt veel aan, maar daarna keihard.
Drink nu amper tot geen frisdrank en snoep amper tot niet en toen ging het rap met afvallen.
afgelopen 2 dagen dus hier ook ff zwaar gehad, 1 nacht er uit geweest 2 dagen lol van. Maar het ritme van mijn werk is wel weer fijn dan is het weer beter vol te houden.
Ik ben blij met elke kg die er af is en probeer zo min mogelijk te kijken naar wat ik nog moet. Ik moet lekker in mijn vel zitten en dat bepaald de weegschaal gelukkig niet.
Ik wil voorkomen dat ik mijn zussen achterna ga die hebben beiden een gastricbypass bypass gehad en dat wil ik echt voorkomen
pi_173073169
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:09 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Slaapgebrek is ook echt killing.
Ik kwam tijdens mijn zwangerschappen niet echt veel aan, maar daarna keihard.
Drink nu amper tot geen frisdrank en snoep amper tot niet en toen ging het rap met afvallen.
frisdrank is idd een ramp, zitten zoveel suikers in! En snoep als het er niet is prima! Ik moet even weer goed in de flow komen maar jij zit dat nu wel!
pi_173073315
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:15 schreef Goitske het volgende:

[..]

frisdrank is idd een ramp, zitten zoveel suikers in! En snoep als het er niet is prima! Ik moet even weer goed in de flow komen maar jij zit dat nu wel!
Ik heb nu vakantie dat helpt de ene dag meer dan de andere. Ik heb op vakantie sowieso wel veel bewogen thuis is dat toch minder. Ik drink nu water of soms crystal clear. Maar met een verjaardag ofzo neem ik wel een stukje taart ed. Anders houd ik het echt niet vol.

[ Bericht 0% gewijzigd door F_r op 11-08-2017 21:57:54 ]
pi_173073370
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:19 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Ik heb nu vakantie dat helpt de ene dag meer dan de andere. Ik heb op vakantie sowieso wel veel bewogen thuis is dat toch minder. Ik drink nu water of soms crystal clean. Maar met een verjaardag ofzo neem ik wel een stukje taart ed. Anders houd ik het echt niet vol.
laatste verjaardagen waren bij m'n schoonzusjes nou dan ben je acuut op dieet zodra de taart komt _O- brrrr die lading botercrème met kleurstof :X

Het moet ook gewoon voor altijd zijn dus dan moet je ook je geniet momenten hebben dus een taartje of een bolletje ijs etc.
Anders verval je uiteindelijk in je oude gewoontes )
pi_173073438
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:21 schreef Goitske het volgende:

[..]

laatste verjaardagen waren bij m'n schoonzusjes nou dan ben je acuut op dieet zodra de taart komt _O- brrrr die lading botercrème met kleurstof :X
Daar word ik echt misselijk van. Cadeautje van mijn meiden ik word heel snel misselijk van vet en of pittig eten. Als ik al uiteten ga en gewoon niet eens alles opeet. Heb ik er toch 3 dagen last van.
pi_173073877
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:23 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Daar word ik echt misselijk van. Cadeautje van mijn meiden ik word heel snel misselijk van vet en of pittig eten. Als ik al uiteten ga en gewoon niet eens alles opeet. Heb ik er toch 3 dagen last van.
heb ik ook dus ik weiger acuut
pi_173084674
hoi :W wij gingen vanmorgen ter ere van de verjaardag van T (en het kakweer) voor het eerst naar een monkeytown. Het. Was. Fantastisch. :D O+ W was totaal manisch van al het geklim en gespeel, met een meltdown tot gevolg omdat ik hem appelsap aanbood :'). T heeft het supergoed gedaan in de babyhoek en is dol op de trampoline O+ nu liggen ze beiden plat, helemaal k.o. gespeeld.
pi_173084885
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 12:57 schreef Crumpette het volgende:
hoi :W wij gingen vanmorgen ter ere van de verjaardag van T (en het kakweer) voor het eerst naar een monkeytown. Het. Was. Fantastisch. :D O+ W was totaal manisch van al het geklim en gespeel, met een meltdown tot gevolg omdat ik hem appelsap aanbood :'). T heeft het supergoed gedaan in de babyhoek en is dol op de trampoline O+ nu liggen ze beiden plat, helemaal k.o. gespeeld.
Welkom bij de club :D O+
pi_173084892
Oh en verder vind ik het best een verademing, al die herkenbare verhalen over boos moeten worden. Ik vind het ook helemaal niet tof als ik de hele tijd boos moet zijn, dan denk ik aan het eind van zo'n dag echt dat het aan mij ligt. Maar als het bij iedereen zo gaat, dan zal het ook wel een fase zijn. Ik heb vanmorgen geprobeerd W zichzelf te laten slaan toen hij T op zijn kop tetste. Hij begreep het nog niet helemaal geloof ik maar de raderen draaien. :7
pi_173084940
Voordelen van fysiek en geestelijke uitputting met al dat kindergeweld is de k.o. versies.

:)
Schudden voor gebruik
pi_173085534
Ik vind het een supertip, Vosje! Ik denk dat veel kinderen weinig benul hebben van hoe het echt voor anderen voelt als zij slaan/bijten/etc. Als een ander hun bij dan is dat een heel andere situatie en niet zo makkelijk om op zichzelf toe te passen.
pi_173085689
Nou, +1 op de herkenbaarheid! Wat 'fijn' om al die worstelingen te lezen. Hier op vakantie zijn ook alle remmen los van de peuteremotierollercoaster. Goedemiddag zeg, van "Jaaaaa ik vind de kabelbaan het O+ ALLERLEUKSTE O+ " naar "Ik wil geeeeen ijsje dat wil ik nieeeeeet mamaaaaa ik wil :( NIET :( EEN :( IJSJE :( " naar wakker tot 22:30 en al 'Laat het loooosss, laat het gaaaaan'-zingend Elsa stickers plakken, tot diep verdrietig zijn over dat je niet de speen van je broertje over de rand van het balkon mag mikken :') .

Hard werken hoor, zo'n vakantie :+ .

[ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2017 14:01:09 ]
pi_173086319
Die tip kwam van een collega van mij waar ik echt tegenop kijk qua moederschap: zo eentje met engelengeduld, kennis van kleine breintjes en schijnbaar altijd goede zin. Jeweetwel: zoeen die je zelf wilt zijn.
Ik vond het zo apart te ervaren dat zo'n kleintje het dus echt, echt niet beseft en niet kan inschatten. Ha, ha Razz: dat laatste is letterlijk wat ik en vriendlief verzuchtten aan het einde van ons CP uitje deze vakantie ;)
Ik had ook nog eens flinke spierpijn van het achter mijn meiske aanklauteren in de binnenspeeltuinconstructies en blauwe plekken van de buizenglijbanen die peuter voor alle zekerheid eerst met mij wilde verkennen. Die dingen waren echt net niet gemaakt voor volwassenen en dan ben ik nog best klein (1.66 en smalletjes) :D
pi_173086437
Wat een held ben je dat je meegaat! Ik stuur papa meestal mee. Ga ik wel met de dreumes in de ballenbak zitten :7 .

Soms vergeet ik dat 'vakantie' voor zo'n kleine peuter ook heel veel is :@ . Ze vroeg vandaag of er ook een peuterspeelzaal in 'Duisterland' is want ze wilde zo graag met haar vriendjes spelen. Krak, zei m'n hart.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 14:47:16 #46
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173086504
Nog tips voor kinderen die niet aangekleed willen worden? Vanochtend een enorme krijspartij :'( echt houdgreepworstelen met man en ik om haar aan te kleden...
Vervolgens nog bijna ruzie met man over de aanpak van zulke situaties.

Ik ben best bereid om in heel veel dingen aan N toe te geven, maar ze kan toch niet bloot naar buiten.

De reden waarom ze zo boos was, was dat ze niet naar buiten wilde, maar soms moet dat toch echt.

Tips?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173086600
Misschien haar zelf laten kiezen wat ze aan doet? Keuze uit 2-3 setjes ofzo?
pi_173086687
Fijn dat het nieuwe kdv fijner lijkt, Nikki.

Ik heb best een brave peuter en kan ook heel veel hebben. Ik speel eerder boos dan dat ik het ben. Maar op momenten dat ik eigenlijk baal van mezelf of te moe ben, wil ik nog wel eens echt boos worden. Zoals vanochtend, schilderwerk was mislukt, ik keek hoe ik de schade kon beperken en peuter (die al een kwartier heerlijk zelf aan het spelen was) komt er met zijn neus bovenop staan en betweterige vragen stellen. Aaarghh.

Instant slaap is hier niet meer, sinds we gestopt zijn met de speen. Waar hij tot de dag van stoppen 3 uur kon slapen, komt hij nu gewoon niet in slaap. Hij neemt de rust niet. Terwijl hij de slaap wel nodig lijkt te hebben, hij is om 4u op.
Zijn daar trouwens nog tips voor?
pi_173086743
De speen weer teruggeven :P ?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2017 14:59:49 ]
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 15:07:05 #50
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173086923
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 14:52 schreef Goitske het volgende:
Misschien haar zelf laten kiezen wat ze aan doet? Keuze uit 2-3 setjes ofzo?
Dat hielp niks, ze wilde helemaal niets.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173087132
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 15:07 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Dat hielp niks, ze wilde helemaal niets.
Ik heb geen oplossing, maar wat hier in helpt is haar pas op het allerlaatste moment aankleden.

Dus de hele ochtendriedel (pap, tandenpoetsen, toet wassen) in pyjama en dan pas als we bijna weggaan zeggen "Oh, Annie gaat niet mee want ze wil geen kleren aan.. Nou doei!" en dan komt vaak de "Ik wil ook mee! Ik wil mijn kleren aan!".
pi_173087177
Wat ik de hele tijd doe is vragen wat er nodig is voor X en wat we moeten doen voor Y.

We gaan naar het kdv: kunnen we dan in pyjama? "Neeee moete kleren aan!"
Of
"Jaa! Inne pyjama!"
Dan doen we dat. En voordat we bij de deur zijn is ze er zelf vaak wel achter dat dat niet echt de bedoeling is.

Dat gaat vaak goed :')

Ik merk dat O sturing wil hebben over wat er gebeurt. Als we ineens hals over kop weggaan dan gaat die kont tegen de krib bv. Dus met alles proberen we aan te kondigen en voor te bereiden. Ik probeer me vaak in haar schoenen te zetten en te bedenken hoe het is om nú te moeten stoppen met spelen omdat je nú kleren aan moet, terwijl je pyjama toch ook lekker zit. Dan ga ik anders met de situaties om en lukt het me beter om haar buj de gebeurtenissen te betrekken.

Wij hebben nu twee buurmeisjes op bezoel van 3 en 4 (zusjes). Leuke meiden, maar ze spelen zo anders dan O. O is echt van het langdurende rollenspel en deze meiden spelen een minuut dokter, 2 minuten kok en lopen dan naar buiten. En dan ligt O nog op de bank ziek te wezen en te wachten op de dokters die inmiddels aan het fietsen zijn. En dat vind ik ergens zo sneu.
Ze heeft zo'n grote fantasie en zit zó in die rol dat ze daar maar blijft liggen wachten. En die meiden hupsen van hot naar her. Dus ik probeer de hele tijd O achter die meiden aan te pushen en die meiden wat te remmen zodat ze ergens in het midden samen kunnen spelen. Maar dat is nog best een uitdaging.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 15:24:57 #53
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173087317
We bereiden N ook wel voor als we weggaan, vanochtend waren we al een uur bezig om haar ervan te ovetuigen dat het echt leuk was om naar buiten te gaan. Maar ze bleef volhouden dat ze binnen wilde blijven. Op zich mag ze dat vinden natuurlijk, maar wij wilden uiteindelijk toch echt weg. En dan ' escaleert' het in zo'n krijsfeest... Terwijl ze weer helemaal blij is als ze eenmaal buiten is. Het voelt zo fout om haar onder dwang iets te laten doen, maar als ze niet wil toegeven zie ik geen andere manier.

Die fantasie is leuk he :)
Gister een treinreis van 28 uur gemaakt (dat kan N dus prima, met iedereen kletsen en door de trein rennen). Vond ze zo'n papieren bagagelabel en binnen twee minuten had ze er zes functies voor bedacht (armband, vlinder, telefoon, brief, step en skateboard). Zó knap vind ik dat *O*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173088114
28 uur :o waar ging je heen!?
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:08:45 #55
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173088307
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 16:00 schreef Razztwizzle het volgende:
28 uur :o waar ging je heen!?
Van noord-west-Spanje via Barcelona en Parijs naar huis ^O^ N vond het allemaal prachtig, maar voor ons was het wel vermoeiend, steeds door de trein rennen achter haar aan. ;)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173088626
Klinkt bekend dat probleem SaskiaR! Hier werkt meestal de aankondigmethode + kleine keuzes geven in combi met de nou doei. Geen haast hebben helpt ook heel erg, maar ja :P.
De nou doei is het meest effectief gebleken bij die van mij: je zult maar eens wat missen. 28 uur treinen: das een boel geren geweest :)
Room: klinkt zo heerlijk geconcentreerd! Wij hebben wel eens twijfels over de ontwikkeling van het concentratievermogen hiero: maar lijkt toch redelijk binnen het peuterse
pi_173088806
Dit is trouwens mijn peuter (na een binnenspeeltuin bezoek: vandaar de moe):
Even bijkomen van het spelen https://imgur.com/a/AhPJn
pi_173089719
Saskia wat klinkt die reis heerlijk! Ik houd heel erg van treinreizen ❤
pi_173090714
Ik ben ook absoluut niet de rust zelve bij peuterbuien, zeker sinds de zwangerschap.

Ik heb wel een beetje de gebruiksaanwijzing van R gevonden. Dwars gedrag = oké dan ga ik zonder R, dag dag! / Oké ben je zo moe, dan ga je nu naar bed. En tot nu toe is dat genoeg om heel snel normaal te doen.
pi_173093316
Ik geloof dat we ons vooralsnog in onze handen mogen knijpen als ik het zo lees. Wolk is zelden echt dwars en haar peuterbuien duren hooguit 5 minuten. We horen steeds dat ze zo braaf en lief is. Op het kdv corrigeert ze zelfs de andere kinderen als die iets doen wat niet mag. En als ze toch doorgaan dan haalt ze de juf erbij. :P Als we buiten de deur zijn, in een winkel bijvoorbeeld dan vraagt ze meestal of ze iets mag pakken wat ze gezien heeft. En als ik vraag of ze het terug legt doet ze dat ook.

Het komt vast nog. :D Maar ik hoef dus eigenlijk nooit boos te worden en mijn geduld wordt ook vrijwel nooit op de proef gesteld.

Een gek trekje vind ik trouwens wel dat ze wanneer ze moe begint te worden, ze om eten gaat vragen. Hebben andere peuters dat ook? Ik weet vrij zeker dat ze geen honger heeft dan en toch gaat ze heel specifiek om bepaalde etenswaren vragen.
pi_173093382
Mooie dame heb je daar Vosje. O+ Duidelijk moegespeeld ja!
pi_173093604
Vosje O+ mooie meid heb je.
pi_173096025
mooie meid vos O+

wauw saskia wat een reis! ik vind 2 uur al lang.

Iemand die gebruik maakt van een monkey platter? Sarah zit in een fase dat ze dingen wel wil proberen dus ik wil eigenlijk proberen haar zo aan het eten te krijgen...

Wat doe je erop? en hoeveel ervan?

ze zit ook in de poepfase... poepie poep jij bent poep.. oh en dankzij onze buren komt ze soms met woorden waar we niet zo blij mee zijn... sukkel/zeikerd. Daar wordt bij hun om gelachen dus ze vind het lastig dat het thuis niet mag.

mijn meisje-eigenwijsje.



[ Bericht 57% gewijzigd door gewoonmezelf87 op 12-08-2017 21:44:33 ]
S. 2014
J. 2016
pi_173096602
GM wij doen heel regelmatig aan monkey platters. Met wortel, paprika, kaas, komkommer, druiven, appel, tomaatjes etc. We gooien erop wat in huis is. Soms krijgen ze er een dipsausje bij in de vorm van sladressing, dat vinden ze erg lekker. Bij ons eten er 3 kinderen (en ikzelf :D) van, dus het is echt wel een bord vol. Halve paprika, kwart komkommer, 20 snoeptomaatjes, dat soort hoeveelheden. De schaal wordt altijd aangevallen alsof ze dagen niets te eten gehad hebben. :')

Vosje wat een dotje heb je! O+
  zondag 13 augustus 2017 @ 08:23:29 #65
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_173103752
Hoi ook weer bijgelezen :W als ik jullie verhalen zo lees dan moet ik zeggen dat het hier meestal wel meevalt. Dat was een jaar geleden wel anders, heb mijn portie toen al gehad geloof ik. Meestal kan ik zijn gedrag nu wel bijsturen door mijn stem licht te verheffen en een strengere toon aan te slaan. Als het toch tot een meltdown komt dan mag hij in de hoek afkoelen en hebben we daarna een gesprekje. Bij mijn man lijkt hij wel meer de grenzen op te zoeken en die heeft momenteel ook wat minder geduld.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 13 augustus 2017 @ 08:37:51 #66
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173103837
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 20:05 schreef LuDann het volgende:
Ik geloof dat we ons vooralsnog in onze handen mogen knijpen als ik het zo lees. Wolk is zelden echt dwars en haar peuterbuien duren hooguit 5 minuten. We horen steeds dat ze zo braaf en lief is. Op het kdv corrigeert ze zelfs de andere kinderen als die iets doen wat niet mag. En als ze toch doorgaan dan haalt ze de juf erbij. :P Als we buiten de deur zijn, in een winkel bijvoorbeeld dan vraagt ze meestal of ze iets mag pakken wat ze gezien heeft. En als ik vraag of ze het terug legt doet ze dat ook.

Het komt vast nog. :D Maar ik hoef dus eigenlijk nooit boos te worden en mijn geduld wordt ook vrijwel nooit op de proef gesteld.

Een gek trekje vind ik trouwens wel dat ze wanneer ze moe begint te worden, ze om eten gaat vragen. Hebben andere peuters dat ook? Ik weet vrij zeker dat ze geen honger heeft dan en toch gaat ze heel specifiek om bepaalde etenswaren vragen.
Ja, dat laatste heeft V ook (nog steeds). Eigenlijk wil hij dan vooral snaaien, want als ik uitleg dat hij geen snoep/ijs oid mag, maar wel wat gezonds krijgt hij een meltdown, als ik hem een gezond alternatief voorstel waarvan ik weet dat hij het lekker vindt gaat het goed (plak kaas of vlees).

Ik weet niet helemaal waar het vandaan komt, het enige wat ik kan bedenken is dat hij dan niet zo lekker in zn vel zit en zichzelf iets lekkers gunt.

Als ik het hem vraag krijg ik altijd het antwoord 'maar ik ben gewoon geboren om te eten mama' . Niet dat je daar wat aan hebt :') .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173103866
:') dat is ook wel hilarisch gezien de hoeveelheden die hij eet.

Ik doe een schaaltje met paprika bijv wel eens in de middag als ik weet dat we savonds iets gaan eten waar hij naar alle waarschijnlijkheid alle groenten laat liggen. Aka 1-pans-pastawonder ofzo.
  zondag 13 augustus 2017 @ 09:01:09 #68
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173104044
Hier komt bijna dagelijks een monkey platter op tafel, omdat kuiken anders de hele middag om koekjes loopt te zeuren :').

Ik leg er op wat ik in huis heb en gezond is. En dan probeer ik het ook nog eens leuk te presenteren, dus kaas bijvoorbeeld niet in blokjes maar hartjes mbv een koekjessteker.

Maar bijvoorbeeld dus kaas, worst, rolletje ham, tomaatjes, paprika in reepjes, olijven, dadel, rozijntjes, soepstengelstukjes met dip, komkommer, cashewnoten of pinda's, avocado in stukjes, gekookt eitje, gedroogd fruit, worteltjes... etc.
KuikenGuppy
  zondag 13 augustus 2017 @ 09:37:52 #69
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173104326
Het is zo'n ochtend. Franske heeft een pen in het oor van de oudste geramd, tot bloedens toe. Eigen schuld, want de oudste wilde de pen afpakken :') .

Nu zijn ze elkaar met natte takjes aan het bewerken. Buiten.

Ik denk dat ik een arena ga bouwen in de tuin en een soort worstelprogramma ga beginnen :') .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173104340
sterkte vandaag away
pi_173105146
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 09:37 schreef AwayTL het volgende:
Het is zo'n ochtend. Franske heeft een pen in het oor van de oudste geramd, tot bloedens toe. Eigen schuld, want de oudste wilde de pen afpakken :') .

Nu zijn ze elkaar met natte takjes aan het bewerken. Buiten.

Ik denk dat ik een arena ga bouwen in de tuin en een soort worstelprogramma ga beginnen :') .
May the odds be ever in your favor.
pi_173106030
Teun heeft zonnebrand in zijn eigen oog gespoten vanmorgen :(
Gelukkig snel dicht geknepen dus viel alles mee dus gillend kind in de badkuip terwijl ik het aan het uitspoelen was en rondom het oog weg poetsen. Is allemaal goed afgelopen 8)7
  zondag 13 augustus 2017 @ 11:57:36 #73
409579 LuDann
All the way
pi_173107215
Monkeyplatter doe ik met wat er is huis is. Fruit, stukje worst, olijven, soms overgebleven groenten, een cracker.

quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:37 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Ja, dat laatste heeft V ook (nog steeds). Eigenlijk wil hij dan vooral snaaien, want als ik uitleg dat hij geen snoep/ijs oid mag, maar wel wat gezonds krijgt hij een meltdown, als ik hem een gezond alternatief voorstel waarvan ik weet dat hij het lekker vindt gaat het goed (plak kaas of vlees).

Ik weet niet helemaal waar het vandaan komt, het enige wat ik kan bedenken is dat hij dan niet zo lekker in zn vel zit en zichzelf iets lekkers gunt.

Als ik het hem vraag krijg ik altijd het antwoord 'maar ik ben gewoon geboren om te eten mama' . Niet dat je daar wat aan hebt :') .
Geboren om te eten. _O- Gek hè, hoe ze zo jong al hun eigen eigenaardigheden kunnen ontwikkelen. Ze heeft dit sinds ze anderhalf was ofzo.

Wolk wil ook vooral lekkers ja. Ik vind het wel lastig omdat ze enerzijds nog steeds niet zo hard groeit en wat extra calorieën wel kan gebruiken maar anderzijds wil ik dit niet aanmoedigen omdat het me niet zo'n goede associatie lijkt.
pi_173107370
Eind van de dag, wat vermoeid, waarschijnlijk ietwat lage bloedsuiker want richting etenstijd..het is dan best 'natuurlijk' om iets zoets te willen eten. Suiker = snelle energie, dus best normaal dat je lichaam zoiets vraagt imo :)

Ik geef dan meestal iets van fruit.
  zondag 13 augustus 2017 @ 12:10:57 #75
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173107502
Maar is haar definitie van iets lekkers ook perse iets ongezonds?

Bij ons thuis was het vroeger altijd zo dat iets lekkers ook iets ongezonds is, geassocieerd met feest en blijheid. Ik probeer ze aan te leren dat lekkers ook iets gezonds kan zijn, bananenijs, groentemuffin, noten.

Helaas vinden mijn kinderen het niet zo'n goed plan als ik zelf :') .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173107537
Arme Teun dat doet ook echt heel veel pijn.

Leuk zo'n snackbord maar bij het meeste zeggen.ze dat lust ik niet.
  zondag 13 augustus 2017 @ 12:23:51 #77
409579 LuDann
All the way
pi_173107819
Het is aan het einde van de dag ja, maar ook voor het middagdutje. Het maakt niet zoveel uit wat ik geef, het is dan 2 minuten goed, ze neemt er 1 hap van en zeurt om wat anders. Als ze dat dan krijgt neemt ze weer 1 hap en wil weer wat anders.

Het gaat me dus niet zozeer om wat eten als ze moe wordt maar meer om de manier waarop. Ze is dan erg gefocust op eten, is nergens mee af te leiden maar tegelijkertijd is niks wat ik geef goed.

Op zich is haar idee van lekker niet ongezond hoor, maar zoals ik zei lijkt me deze associatie niet zo heel goed (+ ik vind het een beetje zonde van alles wat de prullenbak in kan met slechts 1 hap eruit). Ik wil dus eigenlijk stoppen met erin mee gaan maar dat vind ik moeilijk. :@

@away: gewoon stug blijven aanbieden lijkt me, dan gaan ze het vast vanzelf een goed plan vinden. :P
pi_173107921
Ah, op die fiets :) Dan is het idd een kwestie van doorbijten en consequent daarin blijven (makkelijk gezegd, I know ;)).

Ik heb wel een peuter die echt last kan hebben van lage bloedsuikerspiegel, vandaar mijn associatie.
pi_173108107
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 09:37 schreef AwayTL het volgende:
Het is zo'n ochtend. Franske heeft een pen in het oor van de oudste geramd, tot bloedens toe. Eigen schuld, want de oudste wilde de pen afpakken :') .

Nu zijn ze elkaar met natte takjes aan het bewerken. Buiten.

Ik denk dat ik een arena ga bouwen in de tuin en een soort worstelprogramma ga beginnen :') .
succes!

Hier staat de baby telkens in de weg volgens saar dus die is al meerdere keren omgeduwd... :')
S. 2014
J. 2016
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:05:42 #80
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173108903
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 12:12 schreef ferrari_rood het volgende:
Arme Teun dat doet ook echt heel veel pijn.

Leuk zo'n snackbord maar bij het meeste zeggen.ze dat lust ik niet.
Dan eet jij die dingen toch lekker zelf? :9 Het is als het goed is allemaal gezond, en het scheelt weer snaaizin naar iets ongezonds. Bovendien zullen ze sommige dingen, als je het steeds aanbiedt, vanzelf een keer proeven.
KuikenGuppy
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')