abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173041346
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

a96065ac56a572784436679735ec77fe.jpg
pi_173041453
Ik ben zelf niet zo licht ontvlambaar en heb heel veel geduld voor mijn peuter (itt tot voor mijn baby, dan moet ik mezelf wel eens een time-out geven :+ ). Ik word vooral "boos" als ze iets gevaarlijks doet, maar dat is dan vooral een schrikreactie van mij. Laatst probeerde ze weg te rennen de straat op en toen bulderde ik haar gelijk tot halt, het arme kind heeft nog 10 minuten gehuild omdat ze zo schrok. Maar het gewenste effect had het gelukkig dus wel. :D

Sinds ze geen middagslaapje meer doet is ze rond een uur of 5 wel vaak poepchagrijnig en begint dan wel eens zomaar te slaan. Als ik haar zeg dat het niet mag en/of apart zet probeert ze juist nog eens te slaan en zegt ze al pruilend dat ze dat wel mag. Dat gedrag irriteert me wel enorm, dan moet ik echt even weglopen en het negeren.

Verder nog even _O- voor je slimme dame Twist. Heel herkenbaar wel. :')
pi_173042146
Oeh ja selvaria dat herken ik. Of je gewoon uitlachen of ogen dichtknijpen en hoofd wegdraaien zodat je geen contact kan maken. Dat kan me woedend maken omdat ik het dan niet meer weet. Tot soms gillen door mij en zijn hoofd vastpakken zodat hij wel naar me toegedraaid is. Daar heb ik later dan spijt van, en datzegt ik soms ook. Nu heeft hij me een keer gebeten en dan ga ik ook heel hard stem verheffen, net als toen hij mijn haar trok en niet los liet. Daar ben ik nog steeds bang voor dat hij dat weer gaat doen, best erg :'( man maakt op heel irritante manier ruzie, en geeft mij dan op de schuld waar R bij is. Dat probeer ik te voorkomen en altijd zeggen dat we niet op hem boos zijn. Troosten bij verdriet doe ik wel met alle rust, en laat ik alles vallen bijpijn, want meestal is hij een bikkel omdat ik de geniale manier van away (en anderen) uitvoeren: pijn of geschrokken? En niet snel reageren als hij zelf geen kik geeft. Bij groot verdriet omdat hij zijn zin niet krijgt, kan ik ook beter handelen dan man, die loopt gewoon weg. Dat probeer ik niet te doen.

Docentenvak, ja heftig. Ben blij dat ik het zelf niet heb. Man is best ongelukkig in zijn docentenvak maar ja, vaste baan he. We kunnen niet gokken op een andere baan, hij zou ook niet weten wat.

Slapen overdag hebben wij gelukkig wel, en is mijn gouden tijd. Wel onhandig soms met afspreken ja, maar mijn eigen tijd is me meer dierbaarder. Geen idee hoe ik dan de hele dag moet vullen, dat zal enorm wennen zijn.
Ik heb nu soms al stress over hoe we het moeten doen met basisschool en als hij om 14.00 vrij is. Gelukkig zijn man en ik vier dagen opgeteld vrij, dus die ene dag BSO ofzo kan dan wel.

Nikki ik schrok ook van je verhaal :o
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
  donderdag 10 augustus 2017 @ 21:15:39 #4
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_173049792
registreer om deze reclame te verbergen
Mijn duo is vanmorgen op het nieuwe kdv geweest om te wennen en het ging heel goed. Toen we binnenkwamen waren de kindjes aan het kleien en laat dat nu n van de favoriete activiteiten van T en S zijn. Na enige aarzeling gingen ze toch aan tafel zitten om mee te doen. We hadden nog een kort gesprekje met de juffen en toen konden we zonder drama vertrekken. T heeft nieteens meer gezwaaid. :') Toen we ze kwamen halen heb ik ze een tijdje geobserveerd tijdens het buitenspelen en dat zag er gezellig uit. We hebben zelfs een minuut of 5 onopgemerkt op het plein gestaan, voor S uiteindelijk zag dat we er waren. Al met al een prima eerste kennismaking. Aanstaande maandag gaan ze trakteren op het oude kdv en dan mogen ze dinsdag nog een keer oefenen bij de nieuwe voor ze voor het echie gaan woensdag. :)

Boos worden doe/moet ik helaas vrijwel dagelijks. Ik merk wel een duidelijk verschil tussen 1 (makkelijk) kind hebben en 3 kinderen hebben. Toen L deze leeftijd had werden we nooit boos, het was simpelweg niet nodig. T en S zijn echter erg jaloers en competitief tegenover elkaar en L. Het is bijvoorbeeld elke maaltijd een drama wie er 'naast mama' mag zitten. Het instellen van een T dag of S dag om te bepalen wie er eerst mag/naast mama mag zitten etc. had de laatste keer dat ik het probeerde nog geen positief effect. Af en toe word ik er echt een beetje moedeloos van, dat eeuwige gezeur over kleine dingen. T en S zijn ook best wel fysiek, zowel naar elkaar als naar mij. Dat is voor mij echt het grootste irritatiepunt, want als ik ergens een hekel aan heb dan is het slaan en knijpen. Ik heb T ook weleens teruggeknepen, puur om te laten zien dat hij mij daarmee echt pijn doet. :@ Dat is niet de manier en dat weet ik ook wel, maar na 10 keer in n minuut zeggen dat knijpen pijn doet en zijn hand weghalen en vertellen dat knijpen niet aardig is was de maat vol. Het had wel het gewenste effect want hij stopte er daarna wel mee.

Vandaag was bijvoorbeeld een drama middag. Ze vlogen elkaar elke 3 minuten in de haren toen we bij mijn zus op visite waren en ik was er op een gegeven moment zo klaar mee dat ik ze in de auto heb gezet en naar huis ben gereden. Het gekke is op dat soort momenten dat de stemming instant omslaat en thuis zijn ze dan ineens hardstikke lief aan het spelen. Ik snap dan echt niet waarom dat 5 minuten eerder bij mijn zus niet lukte. :?
Mama van 3!
pi_173050720
Wat fijn dat het kdv zo'n succes was, Nikki! Zeker omdat je onopgemerkt hebt kunnen kijken, dan zie je toch meer hoe het cht is, ipv dat ze zien en met hun spel stoppen :D

O was vandaag ook wennen in haar nieuwe kdv. Gisteren een paar uurtjes op bezoek geweest en vandaag zou ze een korte dag hebben. Manlief zat in het pauzekamertje te wachten en O was alleen op de groep. Toen ze gingen eten wilde hij haar ophalen om mee naar huis te gaan. "Nee." Dus toen is ze nog maar een poos gebleven, alleen. Toen ik haar om 15.30 op ging halen was er nog steeds geen sprake van naar huis gaan. Ik heb haar met ijs om moeten kopen :D
Klein dapper wijffie. Ik vind het nogal wat. In je up in een groep met 20 onbekende kinderen en 3 volwassenen. Ze had 20 minuten geduldig in de rij gestaan voor om haar gezicht te laten schminken. Toen ik haar kwam halen vertelde me dat ze hulpje was vandaag, waar haar plekje was en over wat routines die ze hebben. Bijzonder hoe snel dat eigen kan worden.
Echt, ik zat bijna te janken van trots en geluk. Volgens mij is dit zo'n fijn kdv voor haar.

En voor mij, want ik ga er in september ook werken :D
pi_173057599
Poe, Nikki, het klinkt niet makkelijk. Ik herken het erg van mijn oudste zus: die heeft twee jongens die net een jaar in leeftijd schelen en ik herinner me dat zij vroeger ook altijd aan het vechten waren, competities aangingen.. Ik ben maar vier jaar ouder dan de oudste van haar dus ik zat er vaak tussenin. Ik vond het als kind al vermoeiend. :P .

Ik herken ook de grootste irritatie: cht boos, en dat ik dan ook wel eens schrik van mezelf, word ik als I mijn (fysieke) grenzen overgaat. Vooral toen ik hoogzwanger was, trok ik dat absoluut niet. Als ik dan zei dat ze iets niet mocht (op mijn schoot klimmen of zo) en het dan toch steeds proberen te doen. Steeds "mama, jij moet.." erbij zeggen en doen alsof ik haar bezit ben en haar orders moet opvolgen. :{w . Dan is de maat bij mij ineens vol en schiet ik uit mijn slof.

Room, klinkt goed. Ook herkenbaar: kind dat niet mee wil naar huis. _O- . Mooi he, hoe ze zo jong al zo zelfstandig kunnen zijn en zich zo veilig voelen in een nieuwe omgeving. Is zo mooi teken dat ze goed in hun velletje zitten. O+ .

I is heel bewust met taal bezig. Gisteren zei ze dat ze verliefd is op B. Toen ik uitlegde dat ik verliefd ben op haar papa en dat hij mijn allerbeste vriendje is, zei ze: Neeeeee, dat kan niet, grote mensen kunnen geen vriendjes zijn! Wel vrienden!
_O_ . En vanochtend zei ze: ik kan dat goeder dan jij! Mama, ik zei 'dan'!
(Nadat we haar hadden uitgelegd dat je 'dan' ipv 'als' moet zeggen in deze gevallen :+ . _O- .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173063675
registreer om deze reclame te verbergen
Vraagje.
Hoe leer je een peuter zelf zijn billen af te laten vegen?
In januari gaat hij naar school dus we hebben nog even, maar tot nu toe krijg ik hem niet zover dat hij het zelf gaat doen. Hij vindt het namelijk vies :')
pi_173064394
Hallo :W Ik was nieuwsgierig naar het peutertopic (want zelf nog een half jaartje een van 3.5 en over een half jaar weer een verse).
Ik las iets over knijpen en corrigeren daarvan en dacht meteen aan de (in ons geval) niet onaardige tip die ik ooit kreeg:
Vraag het aan je peuter om het eens bij zichzelf te doen. Tot mijn grote verrassing deed peuter dat meteen en toen ik haar weer getroost had ( :') ) speelde ze weer vrolijk verder. Daarna heeft ze zoiets nooit meer bij iemand anders gedaan. Het is wel al een flinke tijd geleden
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 14:37:42 #9
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_173064805
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 13:52 schreef ikke_84 het volgende:
Vraagje.
Hoe leer je een peuter zelf zijn billen af te laten vegen?
In januari gaat hij naar school dus we hebben nog even, maar tot nu toe krijg ik hem niet zover dat hij het zelf gaat doen. Hij vindt het namelijk vies :')
Dat duurt nog wel even met een beetje pech ;). Hun armpjes zijn vaak ook nog net wat te kort voor het goede veegwerk :') . Mijn kleuter van net 5 veegt nu wel zelf maar daarna moet ik altijd nog even checken of het goed gegaan is (en meestal is dat dus ook niet zo). Op school poept ze gewoon niet :D
pi_173065211
Wow, zelf afvegen, dat klinkt echt nog lichtjaren ver weg. Ik zal blij zijn als die van mij echt eens iets deponeert in de wc ipv alleen er met kleding aan op te zitten en scheetgeluiden te maken. :')
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 15:12:22 #11
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_173065524
Ik heb even geen puf om gedetailleerd over boze peuters en boze mamas te schrijven, want dan ga ik huilen denk ik.

Kortom: het kan gezelliger hier, en we zijn deuk bezig om dat voor elkaar te boksen. Ben er echt doodmoe van 😳
Het menneke kan er niks aan doen, hij is nu eenmaal slim en pittig en wij hebben te weinig grenzen aangegeven. Maar man man man....

Overigens is hij tussen de buien door (en ook wel tijdens) uiteraard de beste ooit ❤
pi_173065733
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 13:52 schreef ikke_84 het volgende:
Vraagje.
Hoe leer je een peuter zelf zijn billen af te laten vegen?
In januari gaat hij naar school dus we hebben nog even, maar tot nu toe krijg ik hem niet zover dat hij het zelf gaat doen. Hij vindt het namelijk vies :')
Mijn nichtje schakelt haar vriendinnetje in als ze het echt niet langer op kan houden, want liever poept ze niet op school.

Kwak, dat klinkt zwaar :* Ik vind het altijd zo knap om te lezen hoe jij situaties her- en erkent en hard aan de slag gaat om iets te veranderen als je het liever niet zo ziet :)

Wat fijn dat de kdv wissels zo goed uitpakken! Hier was het ook echt een groot succes. Hij heeft het nu minder naar zn zin, want zn grote vriend is er de hele zomer niet.

Mijn peuter gaat ineens hard. Is zomaar zindelijk, dag en nacht, nadat hij een Ikea treinbaan mocht in ruil voor al zn luiers. En hij wil dagelijks langs zijn school rijden, ook al duurt dat nog een half jaar O+
pi_173067247
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 15:12 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb even geen puf om gedetailleerd over boze peuters en boze mamas te schrijven, want dan ga ik huilen denk ik.

Kortom: het kan gezelliger hier, en we zijn deuk bezig om dat voor elkaar te boksen. Ben er echt doodmoe van 😳
Het menneke kan er niks aan doen, hij is nu eenmaal slim en pittig en wij hebben te weinig grenzen aangegeven. Maar man man man....

Overigens is hij tussen de buien door (en ook wel tijdens) uiteraard de beste ooit ❤
:*
Waarom denk je dat je te weinig grenzen hebt aangegeven?
pi_173068051
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 15:12 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb even geen puf om gedetailleerd over boze peuters en boze mamas te schrijven, want dan ga ik huilen denk ik.

Kortom: het kan gezelliger hier, en we zijn deuk bezig om dat voor elkaar te boksen. Ben er echt doodmoe van 😳
Het menneke kan er niks aan doen, hij is nu eenmaal slim en pittig en wij hebben te weinig grenzen aangegeven. Maar man man man....

Overigens is hij tussen de buien door (en ook wel tijdens) uiteraard de beste ooit ❤
het is een fase
Ik heb hier al dat ze beiden stickers kunnen verdienen voor goed gedrag heb staan janken vlak voor de schoolvakantie zo dwars beide kinderen dat ik dacht wat doe ik verkeerd
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 18:22:14 #15
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_173068772
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 14:19 schreef Vosje6 het volgende:
Hallo :W Ik was nieuwsgierig naar het peutertopic (want zelf nog een half jaartje een van 3.5 en over een half jaar weer een verse).
Ik las iets over knijpen en corrigeren daarvan en dacht meteen aan de (in ons geval) niet onaardige tip die ik ooit kreeg:
Vraag het aan je peuter om het eens bij zichzelf te doen. Tot mijn grote verrassing deed peuter dat meteen en toen ik haar weer getroost had ( :') ) speelde ze weer vrolijk verder. Daarna heeft ze zoiets nooit meer bij iemand anders gedaan. Het is wel al een flinke tijd geleden
Deze tip heb ik gelijk in de praktijk getest. T heeft mij vandaag in mijn bil gebeten omdat hij boos op me was. Toen heb ik hem toen hij eenmaal gekalmeerd was gevraagd om zichzelf in zijn arm te bijten. Dat deed hij na even twijfelen en moest daarna hard huilen omdat het pijn deed. Terwijl hij nieteens hard beet natuurlijk, maar hij schrok er wel van. Tijdens het troosten hebben we een gesprekje gehad over bijten, pijn en wat je wl kunt doen. Ik ben benieuwd of het effect heeft, maar dat is nog even afwachten.
Mama van 3!
pi_173068956
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 17:26 schreef Goitske het volgende:

[..]

het is een fase
Ik heb hier al dat ze beiden stickers kunnen verdienen voor goed gedrag heb staan janken vlak voor de schoolvakantie zo dwars beide kinderen dat ik dacht wat doe ik verkeerd
Ik kan ook soms wel janken. Ik hoop serieus dat dit een fase is, want jaren zo doorgaan... pfoe. Bij zo'n beetje alles wat ik voorstel volgt er 'NEEEEE, WILLIK NIEEEEEE' en als het feest is volgt er ook een hoop gekrijs. Af en toe twijfel ik eraan of ik er wel goed op reageer. Eigenlijk twijfel ik af en toe over alles omtrent het moederschap. Maar goed, ze rent altijd op me af als ik thuis kom van mijn werk en krijg een dikke knuffel. Ik zal dus wel iets goed doen :')

Sticker is goed idee!

[ Bericht 13% gewijzigd door Sunshine1982 op 11-08-2017 18:42:09 ]
pi_173069091
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 18:34 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik kan ook soms wel janken. Ik hoop serieus dat dit een fase is, want jaren zo doorgaan... pfoe. Bij zo'n beetje alles wat ik voorstel volgt er 'NEEEEE, WILLIK NIEEEEEE' en als het feest is volgt er ook een hoop gekrijs. Af en toe twijfel ik eraan of ik er wel goed op reageer.

Sticker is goed idee!
na een sticker of 7 mogen ze een cadeautje die ingepakt is uit het mandje. Geen goede dag geen sticker. Jan heeft vandaag juist een goede dag en Teun was echt drama incl gewoon weglopen en uitdagen. Beloning is voor Jan een sticker, Teun is vroeg in bed gegaan sliep ook direct en heb ik met Jan nog een spelletje gedaan die hij mocht kiezen
Verder heeft Jan door school kanjer training dus die plaatjes staan erbij

eUiSdb9.jpg
pi_173069801
Wij hadden een tijd terug ook het sticker systeem gedaan om I van het slaan af te krijgen. Dat werkte goed. Nu doen we het weer om het gillen en krijsen tegen te gaan. Het werkt vooral goed merk ik in combinatie met gesprekjes voeren. Tenminste, dat is bij I zo. Gesprekjes over waarom we dat gedrag niet leuk vinden, wat alternatieven zijn. En verder is duidelijkheid in combinatie met consequent zijn, altijd hetgeen waar we in moeten investeren. Het werkt maar dat vergt een goede samenwerking en samen gesprekken voeren en het versloft gemakkelijk. Maar I heeft er duidelijk baat bij.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173069880
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 19:18 schreef Franny_G het volgende:
Wij hadden een tijd terug ook het sticker systeem gedaan om I van het slaan af te krijgen. Dat werkte goed. Nu doen we het weer om het gillen en krijsen tegen te gaan. Het werkt vooral goed merk ik in combinatie met gesprekjes voeren. Tenminste, dat is bij I zo. Gesprekjes over waarom we dat gedrag niet leuk vinden, wat alternatieven zijn. En verder is duidelijkheid in combinatie met consequent zijn, altijd hetgeen waar we in moeten investeren. Het werkt maar dat vergt een goede samenwerking en samen gesprekken voeren en het versloft gemakkelijk. Maar I heeft er duidelijk baat bij.
Bij ongewenst gedrag praten wij er over, vragen ook welk kleur plaatje het was en of dat een leuk plaatje is etc. Vandaag met Jan gepraat over welke kleur hij vandaag was (wit dus goed gedrag) en dat ik dat heel fijn vind en dat wij daarom ook tijd hadden om een spelletje samen te doen voor het slapen gaan etc en dat het zo gezellig was vandaag. Dus ook echt benoemen van goed gedrag dus bewust waarvoor de sticker is. Meneer telde gelijk even hoeveel hij nog moest tot het cadeautje _O-
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 20:09:12 #20
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173071094
Wat een fijne tip, Vosje6!
KuikenGuppy
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 20:14:56 #21
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173071234
Wij doen overigens niet aan stickers, het lijkt me maar gedoe :P.

Het is wel een pittige leeftijd dit h. En helemaal zo in de zomervakantie, ik kijk er best naar uit dat die straks voorbij is ;).

Kuiken wil tegenwoordig helpen met koken... Hij is dan helemaal trots op 'zijn' kookkunsten, en zit er vervolgens heerlijk van te smullen, terwijl hij uitroept: "Mmmmm! Dat heb ik best wel lekker gekookt!" :D O+.
KuikenGuppy
pi_173071417
I is de uitdaging ook wel eens aangegaan om zichzelf te slaan. Dat deed ze behoorlijk hard ook, maar ze ontkent gewoon dat het pijn doet. Dat doet ze wel vaker.

Burdie, dat is gezellig he, dat samen dingen doen. Helaas leidt de trots van het samen iets gemaakt hebben hier niet tot ook daadwerkelijk beter eten. Daarover gesproken: ik ben wat strenger met snoepen geworden (I snoepte best behoorlijk ondat ik dat tijdens de zwangerschap ook nogal deed) en I eet overdag echt wel goed maar toch is ze gewoon afgevallen, bijna een kilo. Ik kan het zien ook wel, dunne beentjes, dun lijfje. We gaan maar proberen meer volle en vette dingen erin te krijgen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173071979
Nu ik zelf amper tot niet meer snoep (wil er nog 7 a 8 kilo af maar ben echt al een eind) snoepen die van mij ook een stuk minder. Helaas eten ze er niet beter door.

Goitske wat goed dat je de kanjertraining thuis zo doorzet.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 20:44:38 #24
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_173072138
Snoepen gebeurt hier in de vakantie ook wat vaker dan normaal. Op zich niet erg en er wordt ook voldoende normaal gegeten, maar T kan wel een uur blijven drammen om een snoepje, gewoon omdat wij de teugels wat hebben laten vieren. Na de vakantie gaan we weer wat strenger worden en ga ik ook gewoon niet meer zoveel snoepgoed kopen.
Mama van 3!
pi_173072271
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:39 schreef ferrari_rood het volgende:
Nu ik zelf amper tot niet meer snoep (wil er nog 7 a 8 kilo af maar ben echt al een eind) snoepen die van mij ook een stuk minder. Helaas eten ze er niet beter door.

Goitske wat goed dat je de kanjertraining thuis zo doorzet.
ik heb gewoon meestal geen snoep in huis tot frustratie van de jongens. Ik wil er nog zeker 15-20 kg af hebben dus is voor mij beter.
En voor hun uiteindelijk dus ook, mijn tekst is dan pak maar wat van de fruitschaal aangezien ze slecht groente eten.

De kanjer training moest ik echt door zetten het was dramaaaaaa elkaar slaan, schoppen, weg lopen, mij in m'n gezocht uitlachen dat je echt denkt wtf gebeurt hier ineens? Teun had vandaag weer een bui weglopen en mij uitlachen.
Hij weet het nog niet maar ik moet morgen even naar de stad en hij gaat in de drager! Ik wil niet dat hij niet onder controle is in de bakwinkel als ik moet nadenken wat ik pak
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')