abonnement Unibet Coolblue
pi_173038379
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:30 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Ik denk dat trouwen steeds meer een 'keuze' is van personen zelf..
juist vroeger was het veel vaker een soort van plicht, je 'mocht' niet zwanger zijn en eigenlijk ook niet samenwonen zonder getrouwd te zijn of zeker dat heel snel te doen; dus ook een sterke sociale druk.

Ikzelf ben ook veel later met mn vrouw getrouwd, toen we allang kinderen hadden.
dat we getrouwd zijn is eigenlijk hooguit een bevestiging van wat we al veel langer wisten, namelijk dat we bij elkaar wilden blijven voor de rest van ons leven... de Trouwgelofte afleggen was niet erg spannend, het was hooguit herhalen wat tot dan toe al geleefd hadden.

Ik denk dat voor mensen vroeger het veel spannender was en ook een veel ingrijpendere keuze;
Mensen die vroeger trouwden deden dat vaak zonder hun partner zo goed te kennen en vaak met hun hele gezamelijke leven nog voor hen...

Ikzelf vind die mensen die dat toen deden en het ook kunnen volhouden eigenlijk veel romantiser.
Wat dat betreft zij n mensen die nu trouwen vaak veel 'voorzichtiger' en terughoudend, bijna niemand trouwt zonder eerst meerdere jaren met hun toekomstige echtgenoot al een relatie te hebben gehad en deze peroon heel goed te kennen
Come and meet my family. De streng christelijke tak trouwt gewoon rond de twintig, betrekt dan samen direct een meerkamer koophuis en ongeveer een jaar daarna wordt het eerste kind geboren. Dat koophuis is berekend op drie tot vier slaapkamers, één voor het stel en twee tot drie voor de ~4 beoogde kinderen. Scheiden wordt op neergekomen, dus iedereen blijft tot de dood hen scheidt bij elkaar. Hoe romantisch dat in de praktijk is... In mijn familie gaat het bij het grootste gedeelte heel goed, dat zijn voor zover ik kan zien liefdevolle huwelijken. Eentje duidelijk niet altijd geweest, die zijn ook een tijdje weer apart bij eigen ouders gaan wonen, veel gesprekken gehad, etc, maar inmiddels weer blij samen. Maar mijn opinie is toch dat ze daar geluk mee hebben, en dat ik vast ook niet alles zie/hoor.
Your opinion of me is none of my business.
pi_173038393
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:34 schreef Samzz het volgende:
Blij dat er tegenwoordig keuze is, zowel om wel of niet te trouwen als de mogelijkheid te scheiden. Als dat vroeger mogelijk was geweest had dat heel veel ongelukkige huwelijken gescheeld.
Dat sowieso, al zie ik hier bij mensen nog steeds wel erg jonge mensen trouwen onder druk van de gelovige familie.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_173038453
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:15 schreef TheInnocent het volgende:
Ik merk wel, o.a. in mijn omgeving, dat mensen van wie de ouders nog bij elkaar zijn, dat die mensen geen moeite hebben met het idee om te trouwen en het romantisch vinden. Mensen uit een ontwricht gezin kijken er wat sceptisch tegenaan vaak..
ik zie eerder het tegenovergestelde, vooral kinderen van gescheiden ouders die koste wat het kost wel een geslaagd huwelijk willen.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 12:42:24 #104
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_173038465
Nee.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 12:46:52 #105
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173038555
Aangezien ik geen waarzegger ben kan ik niet trouwen... Luchtfietserij.. :{w
Ik ga voor eerlijkheid.. en dan kun je die belofte niet maken... simpelweg omdat je geen glazen bol hebt en dus valse verwachtingen wekt..

Niet echt handig voor een goede relatie...
pi_173038648
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 23:01 schreef TheInnocent het volgende:
Ik krijg het idee dat steeds minder mensen in Nederland willen trouwen, dat er ook veel stellen zijn die kinderen hebben zonder getrouwd te zijn. Is dit puur een financiële reden of is er een onzekerheid dat diegene niet de ware is of zijn we gewoon niet romantisch meer (al is de definitie van romantiek wel heel breed hoor)...?

Het is iets dat ik wil vieren, omdat ik het zelf wel heel romantisch vind. Daarnaast wil ik mijn partner mijn man noemen en niet mijn vriend, ik denk dat mijn relatie dan een andere - wat serieuzere - dimensie heeft. O+
Als ik een beetje schijt aan mijn ouders was ik ook niet getrouwd maar gewoon samenwonend, want zo heel bijzonder is het niet.
Loedermoeder
pi_173038690
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:36 schreef Sarasi het volgende:
Maar mijn opinie is toch dat ze daar geluk mee hebben, en dat ik vast ook niet alles zie/hoor.
Los ervan dat ik die keuze niet gemaakt heb en ook niet zou kunnen maken;
vind ik het wel een soort van commitment en het vasthouden aan die keuze die ik best bewonderenswaardig vind.
En zeker niet zo makkelijk van zou zeggen dat het 'slechter' is dan van mensen die pas trouwen na eerst heel lang hun partner te hebben kunnen leren kennen en ook kunnen uittesten hoe het functioneert.

Ik denk ook niet echt dat het enkel neerkomt op 'geluk' maar ook een mate van verantwoordelijkheid die mensen moeten nemen om aan die keuze vast te houden, als scheiden geen optie is (iig niet als ze del willen blijven uitmaken van hun sociale netwerk en familie).
Natuurlijk kan het altijd misgaan, maar ik heb wat twijfels erbij of je kunt stellen dat huwelijken die aangegaan zijn door mensen die wel scheiden als optie overhouden nu ook 'beter' zouden verlopen.


Ik heb ook wat twijfels bij de hierboven geuitte stelling dat "Als mensen de mogelijkheid hebben te scheiden, komen er minder ongelukkige huwelijken voor"...
Ik vind het verder juist wel goed de optie altijd te hebben om een slechtlopend huwelijk te beeindigen door een scheiding, enkel denk ik niet echt dat mensen daarvan nu werkelijk opeens wel gelukkiger worden, en alle mensen die dus wel getrouwd waren in een situatie dat scheiden niet kon opeens altijd ongelukkig bleven (ik vermoed dat die uiteindelijk wel hun geluk via andere wegen konden vinden, als ze bereid zijn ernaar te zoeken)

[ Bericht 9% gewijzigd door RM-rf op 10-08-2017 12:57:19 ]
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_173038723
Misschien ben ik te romantisch en ouderwets, maar trouwen doe je gevoelsmatig, toch? Wat is dat dan allemaal met hypotheek en scheiden? :D
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=26EP0ght2kI" target="_blank" rel="nofollow">But I want more...</a>
  donderdag 10 augustus 2017 @ 12:56:18 #109
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173038801
quote:
15s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:53 schreef Spriet4 het volgende:
Misschien ben ik te romantisch en ouderwets, maar trouwen doe je gevoelsmatig, toch? Wat is dat dan allemaal met hypotheek en scheiden? :D
Als vrouw bied het ook enkel voordelen idd... Of je nou wel of niet gaat scheiden..
Mannen denken daar iets anders over.. en terecht..

Immers als jij vreemd gaat en wil scheiden kost de man dat een hoop duiten.. een vrouw heeft praktisch altijd een lager inkomen..
Doe je dat kunstje na de scheiding nog een keer als man dan ben je dus je complete inkomen kwijt...

Heel romantisch allemaal.. *O*

[ Bericht 4% gewijzigd door Zolderkamer op 10-08-2017 13:01:44 ]
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:06:51 #110
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_173039036
Trouwen prima maar ik zou er niet zo'n overgeregisseerd en veel te duur circus van willen maken.

Ik zou het vooral doen om een leuk feest voor vrienden en familie te kunnen hebben.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:22:12 #111
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_173039400
quote:
14s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:46 schreef Zolderkamer het volgende:
Aangezien ik geen waarzegger ben kan ik niet trouwen... Luchtfietserij.. :{w
Ik ga voor eerlijkheid.. en dan kun je die belofte niet maken... simpelweg omdat je geen glazen bol hebt en dus valse verwachtingen wekt..

Niet echt handig voor een goede relatie...
???

Je bedoeld dat je niet kan beloven getrouwd te blijven totdat je dat contract ontbind? Want nergens in mijn huwelijkscontract staat voor altijd en eeuwig namelijk.

Dat hele voor altijd en eeuwig is kerkelijk en dat is geen officieel huwelijk hier in Nederland.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_173039535
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:33 schreef nils7 het volgende:

[..]

Je hoeft niet te trouwen voor samen een hypotheek te kunnen nemen.
Overigens wel een beetje vreemd om jullie groei te belemmeren door alleen hem op te zadelen met een hypotheek.
Want alleen als je samen je naam op dat contract hebt, groei je samen? Ik vind het geen probleem om mee te betalen, hoor. Ik wil alleen mijn naam er niet op.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:43:28 #113
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173039882
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

???

Je bedoeld dat je niet kan beloven getrouwd te blijven totdat je dat contract ontbind? Want nergens in mijn huwelijkscontract staat voor altijd en eeuwig namelijk.

Dat hele voor altijd en eeuwig is kerkelijk en dat is geen officieel huwelijk hier in Nederland.
Je doet een belofte.. Ik doe nooit beloftes waarvan ik van te voren niet weet of ik ze waar kan maken..
pi_173039939
Ja, want ik wil dezelfde achternaam als mijn man en kinderen later. Geeft mij het gevoel dat je als gezin bij elkaar hoort. Geregistreerd partnerschap zou kunnen maar zie geen voordelen daaraan t.o.v. trouwen, alleen het nadeel dat de man de kinderen moet blijven aangeven.

Dat hele romantische beeld heb ik er niet bij. Het lijkt me leuk om een jurk te kopen of te dragen maar ik hoef geen feest met 100 genodigden. Geloftes daar zie ik ons ook niet aan doen, daar zijn wij veel te nuchter voor. Maar dat is het mooie: iedereen kan het zo invullen zoals hij-zij het wil.
Just once I want my life to be like an eighties movie..
pi_173039951
quote:
15s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:53 schreef Spriet4 het volgende:
Misschien ben ik te romantisch en ouderwets, maar trouwen doe je gevoelsmatig, toch? Wat is dat dan allemaal met hypotheek en scheiden? :D
Het plaatje is romantisch. Maar eigenlijk is het zakelijk.
pi_173039972
quote:
14s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:43 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je doet een belofte.. Ik doe nooit beloftes waarvan ik van te voren niet weet of ik ze waar kan maken..
Nee, je doet een belofte met de kennis, kunde en inzichten van dat moment. Aangezien omstandigheden kunnen veranderen, kan het eindresultaat ook veranderen.

Voor mij persoonlijk heeft het huwelijk geen meerwaarde. Vroeger was het bijzonder en speciaal, maar nu ook bijvoorbeeld homoseksuelen ook kunnen trouwen is voor mij de glans er wel af.
pi_173040003
quote:
7s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:46 schreef Yesse het volgende:
Ja, want ik wil dezelfde achternaam als mijn man en kinderen later.
Dan hoop ik voor je dat je niet in Nederland leeft en trouwt, want dan zal je altijd je meisjesnaam als achternaam behouden en moeten gebruiken.

Als je bijvoorbeeld in Engeland trouwt kan je wel echt de achternaam van je man aannemen.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:50:37 #118
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173040031
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:47 schreef Coritchando het volgende:
Nee, je doet een belofte met de kennis, kunde en inzichten van dat moment. Aangezien omstandigheden kunnen veranderen, kan het eindresultaat ook veranderen.
Je beloofd iets.. maar toch ook weer niet? En dat noem je dan trouwen?
Iets met beloofd is beloofd..
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:51:28 #119
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_173040048
quote:
14s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:43 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je doet een belofte.. Ik doe nooit beloftes waarvan ik van te voren niet weet of ik ze waar kan maken..
Welke belofte dan?

Als je niet voor de kerk trouwt waarbij je eeuwige trouw beloofd zit er echt niets tussen wat gaat over beloftes waarvan je niet weet of je ze waar kan maken.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:52:55 #120
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173040072
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:51 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Welke belofte dan?

Als je niet voor de kerk trouwt waarbij je eeuwige trouw beloofd zit er echt niets tussen wat gaat over beloftes waarvan je niet weet of je ze waar kan maken.
Wat is het woord dat je gebruikt dan? Het heet toch trouwen?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:54:24 #121
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_173040087
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:27 schreef lemmethinkaboutit het volgende:

[..]

Want alleen als je samen je naam op dat contract hebt, groei je samen? Ik vind het geen probleem om mee te betalen, hoor. Ik wil alleen mijn naam er niet op.
Neem aan dat je minder kan op 1 salaris dan met 2.
Althans ons oude appartement hebben we op mijn salaris kunnen doen. Maar ons nieuwe huis op 2 (ondanks dat het maar 200 euro bruto maandlast meer is maar wel 3x zo groot is). Maar alleen mocht ik dat niet van de bank dus zou dat onze groei wel remmen ja.
Tenzij je vriend bakken met geld binnen harkt...
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_173040090
quote:
14s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:52 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Wat is het woord dat je gebruikt dan? Het heet toch trouwen?
Het is ook beloofd, maar dat heeft toch ook niets met bomen te maken?
pi_173040122
Ik vind trouwen een hoop zekerheid geven, het heeft ons destijds enorm geholpen toen mijn man ziek was, ik was meteen gemachtigd om dingen voor hem te regelen. Ook vind ik het een duidelijk signaal van wij horen echt bij elkaar.

Nu draag ik nog steeds mijn mans achternaam, het is voor mijn dochter makkelijker, beiden zelfde achternaam, met dat ik zijn achternaam mooier vond dan mijn eigen.

Over paar jaar willen mijn vriend en ik een geregistreerd partnerschap, zijn beiden al getrouwd geweest en dit is dan gewoon makkelijker om dingen te regelen.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:58:32 #124
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173040171
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:54 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Het is ook beloofd, maar dat heeft toch ook niets met bomen te maken?
Omdat het ene wel en het andere geen afgeleide is.. is dat natuurlijk een onzin stelling..
pi_173040205
quote:
14s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:58 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Omdat het ene wel en het andere geen afgeleide is.. is dat natuurlijk een onzin stelling..
Prima. Zal ik het anders verwoorden.

Trouw in trouwen betekent dat je tijdens je getrouwde periode trouw bent. Er staat niet ik-blijf-je-trouw-tot-in-den-dood-en-daarna-'en'.

Overigens is het wel zwak als je je niet eens aan een belofte kunt houden :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')