abonnement Unibet Coolblue
pi_173177392
Wij zijn net bij het cb geweest en ze hebben niet eens gevraagd hoeveel flessen ze nu krijgt. Gelukkig maar, want ik had al helemaal bedacht hoe ik me zou gaan verdedigen :') M. krijgt nu kv op verzoek en soms zijn dat 5 voedingen en soms 3. Volgens de verpakking zou ze nu 2-3 voedingen nodig hebben. Ze doet het er goed op dus ik vind het prima zo.
Lekker doen waar jij je goed bij voelt, Stroop!

Voor de stats met 11 maanden: 73cm en 8900 gram en de prikjes waren stom :(
pi_173177843
Mijn kind krijgt geen flessen :+ Ik heb verder geen flauw idee hoeveel voedingen hij drinkt. Of wanneer het telt als voeding en wanneer een slok tussendoor. Of als hij slaapt aan de borst, of hij dan ook nog veel binnenkrijgt. Vermoeiend om erover na te moeten denken :D Hij groeit, hij plast, hij is blij, dus het zal wel. Naar het cb gaan we alleen voor vaccinaties. En daar zijn we nog niet mee begonnen.
pi_173178102
Het lijkt me inderdaad allemaal niet zo belangrijk als de baby goed groeit en je bent zelf tevreden over hoe het gaat. :) . Het lijkt me echt aan jouzelf of je om de twee uur voeden teveel vindt en dat wil veranderen.

Y is precies 12 weken en heeft bedacht dat hij nu ook maar eens moet gaan regelen. Vannacht wel zes voedingen of zo. Ik raakte de tel kwijt. c_/ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173178134
M. is trouwens gek op druiven dus die krijgt ze regelmatig. We snijden ze in vieren, maar ik lees dat je ze eigenlijk ook moet schillen. Weet iemand waarom dat is?
pi_173178192
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 09:24 schreef Stormqueen het volgende:
Mauw heeft sowieso nooit flessen groter dan 180 gedronken. En het cb wil dat soms al in driemaanders proppen.
(Ik heb helemaal niks tegen het cb, laat dat duidelijk zijn. Het enige waar ik altijd erg kriegel van word is dat ze alle baby's zo snel mogelijk op zo weinig en zo groot mogelijke flessen proberen te krijgen. Ik vraag me zó af waarom dat is? Wat is daar het voordeel van voor het kind :?)
Vraag ik me ook af. Ik heb het me kennelijk wel aangetrokken destijds want ik was heel 'trots' dat I met 11 maanden van flessen af was. :') . Zou het te maken hebben met een soort beleid om overgewicht tegen te gaan? Of tandbederf? Want veel aan flesjes lurken naast ook gewone voeding is mogelijk een oorzaak daarvoor? Geen idee hoor, ik speculeer maar wat.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173178208
Euhm, iets met pesticiden en vergif en ellende en deaud? Zou me er niet druk om maken 😉
pi_173178225
Druiven schillen? Lijkt me een ingewikkeld klusje.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173178292
quote:
11s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 10:31 schreef Franny_G het volgende:
Druiven schillen? Lijkt me een ingewikkeld klusje.
Als de druiven groot zijn is het goed te doen, maar die we nu hebben blijft niks van over dus ik geef ze gewoon zo. Maar misschien doe ik nu wel iets verschrikkelijks :P
  woensdag 16 augustus 2017 @ 10:39:08 #184
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173178384
Ik vind het fijn te lezen dat jullie ook afwijken van wat ze daar zeggen :P Volgens mij is het ook afhankelijk van welke verpleegkundige of arts je daar spreekt. De een vindt het wel prima terwijl de ander het niet vind kunnen.
O. is verder een blije baby, slaapt goed en maakt goed gebruik van de maandverpakking luiers. Ze doet het helemaal goed dus! Bedankt voor jullie bemoedigende woorden, we gaan gewoon lekker zo verder. ^O^

Wow, Franny, 6x? Maar flink aan de koffie vandaag! c_/

@Mies: misschien zijn de velletjes te moeilijk voor heel kleine kinderen? Komen ze er niet doorheen en daardoor kans op stikken ofzo? Als M. er geen moeite mee heeft kun je het dan gewoon geven, lijkt me?
pi_173178386
Neuh, denk dat het met vestikkingsgevaar te maken heeft. De schil is nogal stug, nml, net als bij tomaten. Maar als je ze in stukjes snijft, is het prima. In bootjes dan, liever niet in plakjes. Zelfde voor wortel overigen. In reepjes, niet in plakjes.

Ik had gisteren toch zo'n moederfaal zeg. S was zó onrustig gisteravond. 100x drinken, ik was helemaal leeg en het deed zeer, toen lurkte ie een halve fles water leeg en was aan het strekken en doen. Wilde niet slapen, de doek was lava en ik zat er zó doorheen. Dus manlief m geprobeerd naar bed te brengen terwijl ik op de bank lig. Roept ie, na 5 min: zou ie honger hebben? Dus ik nadenken en ja, hij had idd wat weinig gegeten. Dus ik kon naar boven met zo'n zuigsmoothie met pap. Lurkt ie dat in een minuut leeg, gaat liggen en valt in slaap. Had ie gewoon honger :'( 8)7 |:(
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 16 augustus 2017 @ 11:06:10 #186
269689 crew  Viv
pi_173178936
Druiven schillen :D wat mensen al niet verzinnen zeg.
pi_173179330
Mijn zesmaander is gek op druiven, in vieren door de lengte en ongeschild. Ze zuigt ze helemaal leeg en spuugt de schilletjes dan weer uit. Perfect. ^O^
pi_173179892
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Lemijn het volgende:
Indoorspeeltuinen en dierentuinen :o Nooit gedacht dat dat uitjes zijn die het eerste jaar al relevant worden. Maar goed, er is veel dat ik nooit had gedacht dus wie weet wat ik allemaal nog ga doen :P

FF, ik wilde nog reageren op je tweelingdrukte, maar dat is alweer dagen geleden - ik zit niet zo vaak achter de laptop. Als ik Jacob op schoot heb en ik probeer me dat fantastische jongetje voor te stellen in tweevoud, dan gaat mijn hoofd duizelen. En als hij huilt of snel weer wakker wordt 's nachts en ik doet dát keer twee, moet ik ook ongeveer huilen. Dus poe, als dat jouw dagelijkse realiteit is... _O_ Verder heb je geen keus natuurlijk, ze kwamen gewoon met z'n tweeën en dat is het. Maar ik wens je wel nog steeds veel hulp en veel energie toe.

Ik drink koffie terwijl J al in de wagen ligt te slapen. Zodra hij gaat piepen, gaan we naar de bakker, is het plan. Wel jammer dat het net is gaan regenen...
Ik moet bekennen dat ik de babytijd van O zwaarder vond :@ Toen was alles nieuw en zat ik bij elk piepje rechtop, ook 's nachts en liep ik eindeloos rond om hem stil te krijgen (terwijl hij echt geen lastige baby was). Nu word ik 's nachts alleen maar wakker als zij ook daadwerkelijk wakker zijn en dat is gelukkig meestal maar 1 keer (per baby, meestal wel vlak na elkaar). Het scheelt heel veel dat ik nu vertrouwen én ervaring heb met de borstvoeding. Maar het zijn gelukkig ook erg makkelijke meiden meestal die nog veel slapen. Ik denk dat het meer de combinatie met een peuter is die het soms zwaar maakt, maar dat is ook met 1 baby. En we hebben de regel dat als er drie tegelijk piepen dat we dan wat lekkers mogen :')

RF, wat vervelend van je moeder. Hopelijk knappen jullie allemaal snel op!

Qua druiven hier ook in vieren gesneden. De schillen poept mijn 2 jarige soms nog bijna intact uit, dus misschien heeft het daarmee te maken?

En hier ook vanaf 6 maanden een abonnement op de dierentuin. Niet zozeer voor de baby, maar meer omdat we zelf van dierentuinen houden en dat een van de weinige dingen was die we ook met baby makkelijk konden doen. We hebben in februari getwijfeld of we het abonnement zouden verlengen vanwege de komst van de tweeling, maar ook nu weer hadden we het idee dat dit een van de weinige dingen was die we met zn allen konden doen, plus dat O het toen pas écht leuk begon te vinden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 16 augustus 2017 @ 11:52:38 #189
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173179945
Stroop, lekker luisteren naar je meisje ^O^ Hier wijkten we ook altijd af, maar alles ging goed en kwam goed.

Druiven snij ik doormidden. Gaat goed!

Het lijkt beter te gaan met Max. Zo goed in zijn hum O+ Hij is net gaan tukken en ik ga dat ook doen, want ik geloof dat ik nu in de groenesnotenkeelpijnfase ben beland. Slecht geslapen }:|
pi_173180115
Wat een leuk filmpje btw SQ! Ik kan niet wachten tot we hier ook zover zijn! Ik vind het nu al mooi om te zien hoe O soms met zijn zusjes om gaat. Uit zichzelf een kusje geven 's ochtends en de speen erin proppen O+ Maar vijf minuten later slaat hij er een bijna met een toettoet auto op haar hoofd. Kon er nog net een hand tussen doen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_173180176
Ik snap er ook niks van met die grote flesjes, mijn kinderen krijgen dat echt niet weg. Dan ben ik alleen maar melk aan het weggooien. R kwam ook nooit verder dan 180 cc.

Regeldagen met flesbaby's zijn trouwens heel irritant kan ik me herinneren. Elke keer een fles klaar maken voor een paar slokjes en dan niet meer mogen opwarmen. :(

Druiven schillen? De schillen komen toch netjes in zijn geheel in de luier terecht? Dat doet je baby helemaal zelf.
pi_173180231
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 11:50 schreef FlyingFish het volgende:

[..] En we hebben de regel dat als er drie tegelijk piepen dat we dan wat lekkers mogen :')
Shotjes?
pi_173181406
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 12:05 schreef ingee het volgende:

[..]

Shotjes?
Dan ben ik elke avond rond etenstijd dronken :D Koekjes, snoepjes, chocolade is het. Ik heb toch nog ruim 7 maanden om te ontzwangeren :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 16 augustus 2017 @ 13:18:19 #194
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_173181998
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 11:50 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik de babytijd van O zwaarder vond :@ Toen was alles nieuw en zat ik bij elk piepje rechtop, ook 's nachts en liep ik eindeloos rond om hem stil te krijgen (terwijl hij echt geen lastige baby was). Nu word ik 's nachts alleen maar wakker als zij ook daadwerkelijk wakker zijn en dat is gelukkig meestal maar 1 keer (per baby, meestal wel vlak na elkaar). Het scheelt heel veel dat ik nu vertrouwen én ervaring heb met de borstvoeding. Maar het zijn gelukkig ook erg makkelijke meiden meestal die nog veel slapen. Ik denk dat het meer de combinatie met een peuter is die het soms zwaar maakt, maar dat is ook met 1 baby. En we hebben de regel dat als er drie tegelijk piepen dat we dan wat lekkers mogen :')
Maar hoe zit het dan met de heftigheid x2 van OMG een baby, fantastisch, verantwoordelijkheid, leren kennen, etc? Het mentale stuk dus. Of is dat minder bij een tweede, of heeft misschien niet iedereen daar zo'n last van...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 16 augustus 2017 @ 13:22:35 #195
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173182091
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:18 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Maar hoe zit het dan met de heftigheid x2 van OMG een baby, fantastisch, verantwoordelijkheid, leren kennen, etc? Het mentale stuk dus. Of is dat minder bij een tweede, of heeft misschien niet iedereen daar zo'n last van...
Misschien dat het dan minder is, omdat je (bijna) geen tijd hebt om uren na te denken, want tussen de luiers en voedingen en dutjes in, is er nog een grote die vermaakt moet worden en gevoed en in bed etc etc?
Dat hoop ik tenminste, anders blijft het hier ook bij 1 :')
pi_173182120
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
pi_173182400
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:23 schreef WupWup het volgende:
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
hier ook, het onzekere over al het nieuwe is er van af, en je relativeert makkelijker door eerdere ervaringen O+

Over zes dagen is m'n kind een half jaar ;( O+ stop de tijd :(
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_173182668
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:23 schreef WupWup het volgende:
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
Dit idd. Waar ik bij O erg zoekende was en een ritme zocht (wat ze zelf overigens snel vond) glijdt S makkelijk in ons al bestaande ritme. Ik kan de geluidjes en signalen veel sneller en beter plaatsen, wat zorgt voor minder bezorgdheid en meer vertrouwen. Ik zat toch al in die flow van slaapjes, luiers, eten en spelen, dat de komst van S de boel maar weinig verstoorde. Ik stond al in kind-modus ;)
pi_173182872
Eens met de bovenstaande opmerkingen!

Op de dagen dat ik alleen ben met de baby kom ik nu zelfs tot rust :D Dat had ik bij mijn eerste nooit kunnen bedenken. Sowieso weet/herken je al veel dingen bij een tweede en dan gaat het makkelijker. Het scheelt hier ook wel dat J. een kopie van M. is qua behoeften.

Ik zat pas terug te lezen in het babytopic van toen M. net geboren was. Het was net of ik het over J. had. Dezelfde onrust en slaapperikelen (bij de slaapjes overdag) van toen, hadden we nu weer. Ik weet nu alleen wat ik moet doen waardoor ik nu wel iets sneller een tevreden baby heb dan destijds.
pi_173183606
Jup. R is bij opa en oma, S lag te slapen en ik had gewoon tijd voor mezelf!
(Die ik dan automatisch ga besteden aan was, afwas, stofzuigen... Oke, tijd voor een terrasje ofzo)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')