abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173018336
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Het is verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

a8b718db86643682806f4208ce4d550d--so-funny-funny-pics.jpg
pi_173018367
In de herhaling:
quote:
7s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 11:24 schreef Fazzoletti het volgende:
Geen flessen meer? Eten ze dan al helemaal met de pot mee?
Ik ben echt totaal vergeten hoe dat ging bij kind 1 :')

Mini was vandaag naar het cb met vriend. Gelukkig weinig huils na de prikken. Stats: 6300 gr bij 63 cm. Vrij gemiddeld voor 4 maanden volgens mij :)

RF, 5:15 klinkt al beter maar nog steeds geen goede nacht dus. Ik hoop dat je wat kunt met de gegeven tips! Ik ben ook erg voorstander van het volgen van de behoefte van je kind :)

Hoe gaat het bij jou met sporten Gogo? Ik ga vanavond voor het eerst Mpower doen ipv Back in Shape :o Ben benieuwd of ik het vol hou :+
Oeh succes! Laat even weten hoe het ging!

Ik ben lekker bezig, twee keer per week hardlopen, n of twee keer per week back in shape (had nog wat lessen in te halen) en nog een keer yoga. Maar goed, ik werk dan ook nog niet, dus weer enigszins fit worden is mijn project op dit moment. :) Op zich gaat het goed, maar het valt me nog wel steeds tegen hoe veel ik er op achteruit ben gegaan sinds de bevalling. Ooit komt het vast goed.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 14:24:30 #3
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_173018948
Wij vandaag naar het CB geweest voor de beruchte prikken, z'n reactie viel nog mee als ik alle horrorverhalen vooraf hoorde. Nu lekker jengelig en suf en voor de zekerheid maar wat paracetamol ingeslagen.

Nu 8 weken, 1 dag en 5400 gram en 58cm. Zo'n 1.2 kilo aangekomen sinds het vorige bezoek. :D
Maar alles zag er prima uit en z'n ontwikkeling is in orde, altijd fijn om te horen.
pi_173020242
registreer om deze reclame te verbergen
Wow, dat is een heel sport regime Gogo :D Ik hou het bij 1x pw een uurtje :')

De flesjes van O gaan weer goed op het kdv. Ze huilde vorige keer steeds na de fles dus het kdv vroeg om grotere flessen. Maar thuis levert grotere flessen vooral meer spugen op. Nu een kleinere speen meegegeven en hiermee ging het vandaag wel goed.

Waar ik wel even over nadenk, ze slaapt op het kdv steeds maar kort terwijl ze thuis beduidend meer rust pakt. Nu is ze er verder niet slecht gehumeurd door dus moeten we er dan iets mee of niet? :+
pi_173020743
Ommegot, we hebben een puntje van een rechterboventand. :o Hopelijk stopt ze snel met dat kaakklemmen tijdens het voeden. :X

Sporten... ik moet eigenlijk ook weer. Niet qua kilo's, die zijn er ruim af, maar het is wel slappe hap geworden na twee zwangerschappen. Nu nog ergens motivatie vinden. :+
pi_173021936
Sporten! Egopost!

Ben de laatste 3 weken 3x per week geweest! Das meer dan de laatste 3,5 jaar tezamen!

En heb accuut minder last van bekken en rug 🙄
pi_173027209
registreer om deze reclame te verbergen
Dat sportregime is er ook vooral omdat ik er eigenlijk heel erg aan toe ben om weer te werken, maar geen werk heb (okee, nu is het zomervakantie, maar ook voor daarna heb ik nog niks). En ik moet toch iets doen om te voorkomen dat ik niet compleet lamlendig wordt, dus dan maar sporten (en het scheelt dat man nu veel thuis is vanwege de vakantie, waardoor het ook makkelijk kan).

Goed bezig Room!!
pi_173029782
Ah dan is sporten inderdaad een fijne uitlaatklep :) Ben je wel aan het solliciteren?

Goed bezig Room!

Hier ging het best goed! Ok, jumping jacks kan mijn bekkenbodem echt nog niet aan en m'n buikspieren zijn echt nog slap tov voor de zwangerschap. Nouja, genoeg reden om te blijven trainen dus 8-)
pi_173030577
quote:
7s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:27 schreef Fazzoletti het volgende:
Ah dan is sporten inderdaad een fijne uitlaatklep :) Ben je wel aan het solliciteren?

Goed bezig Room!

Hier ging het best goed! Ok, jumping jacks kan mijn bekkenbodem echt nog niet aan en m'n buikspieren zijn echt nog slap tov voor de zwangerschap. Nouja, genoeg reden om te blijven trainen dus 8-)
Fijn dat het zo goed ging!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het sporten vandaag viel in het water. Vanochtend was ik te laat voor de yoga-les waar ik heen wilde. Vanavond ging ik dus lekker op tijd weg. Maar toen ik daar aankwam, bleek dat ik (ipv mijn eigen sportbroek) ik de sportbroek van mijn man in de tas had gegooid. En die heeft een dusdanig ander postuur dat ik maar weer naar huis ben gegaan.

Oh en even terug naar de baby's: Timo rolde vandaag voor het eerst om. *G* En we zijn met wat kleine hapjes begonnen, hij vindt het vooral superleuk! En wij lachen ons dus ook regelmatig rot.
pi_173030721
Dank u, dank u O-)
Jij ook goed bezig Fazz! Maar jij was al aardig sportief, toch?

Ik kom echt van 0,niks, dus ben stiekem wel trots. In onze nieuwe buurt zit een leuke sportschool met heel veel leuke lessen. Allerlei dans-achtige lessen, en dat ligt me (voorlopig) een stuk beter dan rennen, fietsen en krachttrening op apparaten.

En daarna lekker met mijn haar in een pastelkleurtje in bad met een boek *;

Nu ga ik naar bed. Met S knuffelen. O+
pi_173033881
Om 3 uur een fles vannacht en vanaf 23.00 tot 3 elk uur eruit omdat hij op zijn buik lag tegen de rand van het ledikantje aan en zich had bedacht...
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173034403
Goed bezig allemaal! Inspirerend. O+ .

Ik ben ook weer aan het sporten, dat wil zeggen: afgelopen paar weken ben ik drie keer per week een half uur gaan zwemmen. Ik merk daarbij twee dingen: dat mijn schouders en nek een stuk losser en fijner voelen (door het geven van bv zit of lig ik toch regelmatig wat gespannen of ongemakkelijk) en dat ik na een half uurtje beetje stevig doorzwemmen vaak bijna flauwval van de honger. Dus ik eet nog meer dan ik al doe. _O- .
Verder wil ik vooral ook gaan werken aan spieropbouw, dus ik ga ook wat met gewichtjes en oefeningen doen.

RF, dat klinkt niet fijn. c_/ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173034560
Zwemmen klinkt ook heerlijk franny! Fijn dat je ook gelijk wat merkt. Ik heb gisteren ook sardig met mijn srmen gezwiept en dat doet goed :)

S en ik zijn nu op weg naar een rugdraagworkshop. Ik dacht dat hij wel even zou tukken in de doek. Mooi niet! In de metro rondkijlen is veel spannender. Zal je net zien dat ie slaapt als we aankomen :')
pi_173034770
Ik doe voorlopig gewoon braaf de bekkenbodemoefeningen die de verloskundige op gaf ^O^ En ik wandelde gisteren een half uur rustig, dat was heel fijn.

Weer zwemmen lijkt me een goede volgende stap inderdaad. Hardlopen mag niet heel snel toch? Na 3 of 6 maanden ofzo?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173034993
Een vriendin van me was bevallen van een tweeling en ging na 6 weken alweer hardlopen. Ik zat rustig koffie te drinken in de stad kwam zij ineens langs gerend. :o . _O_ . Ik denk eigenlijk dat je zelf een beetje moet aanvoelen wat wel of niet gaat?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173035063
Sterkte vandaag RF!

Hier staat zwemmen de komende tijd ook op het programma zodra m'n wond een week lang goed dicht is! En dan gaan kijken wat ik ernaast wil gaan doen, heb na de geboorte van O geen moeite gedaan om die extra kilo's eraf te krijgen omdat die er toch weer aan zouden komen, maar er komt geen volgende zwangerschap meer dus dat excuus geldt niet meer. Ik heb altijd gesoftbald, maar met oa mijn vertrek is het team opgeheven. Ik twijfel nu om naar een andere vereniging te gaan of een nieuwe sport te starten die wat actiever is.

En ik heb m'n drietal net afgeleverd bij de opvang voor een wenochtend! Kon nu eindelijk het huis wat opruimen of verhuisdozen uitpakken, maar heb toch gekozen voor twee uurtjes rustig in bed liggen!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173035570
Ik ga vanaf vandaag of morgen weer sporten (Ja, dat zei ik 7 delen geleden ook al). :')

Maar het valt me best tegen hoe moeilijk het is om de tijd en motivatie te vinden met een baby om ons eigen bedrijf draaiende te houden, het huis enigszins toonbaar te houden, boodschappen te doen etc. Als hij dan ligt te slapen wil ik eigenlijk vooral gewoon op de bank hangen of een uur doelloos internetten.

Niet goed voor mijn figuur, maar wel heel lekker.

Ik bewonder jullie motivatie. *O*
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173035632
En groot gelijk heb je, FF. ^O^

Hier in huis is het zo'n zooi, niet normaal. We hebben twee Stuva kasten bij de IKEA gekocht voor de meisjes ipv de ene logge babykamerkast die ze deelden, maar we kregen het niet in 1 dag af en man is pas zaterdag weer vrij. :') Ze moeten nog aan de muur gemonteerd worden, plankjes en roede moeten er nog in, de oude kast moet uit elkaar, de kartonzooi ligt nog overal, L.'s bedje moet nog naar de overloop waar nu dus geen plek is en aargh ik word gek, ik kan hier zo niet tegen. :') Nu rij ik straks maar even naar de stort voor al dat karton en hopelijk kan ik dan boven nog wat opruimen, maar ik zal blij zij als we uit de zooi zijn. En als iemand eindelijk onze oude babykamer oveneemt die al een paar dagen voor een prikkie op marktplaats staat. }:|
pi_173037024
Selvaria: Op marktplaats vind ik het ook altijd lang duren voordat iets verkocht is.
Maar op de lokale Facebook groepen is het vaak binnen een paar uur verkocht n opgehaald.
Volgens mij heeft elke stad en elk dorp wel zo'n verkoopgroep.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173037442
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 10:33 schreef Selvaria het volgende:
En groot gelijk heb je, FF. ^O^

Hier in huis is het zo'n zooi, niet normaal. We hebben twee Stuva kasten bij de IKEA gekocht voor de meisjes ipv de ene logge babykamerkast die ze deelden, maar we kregen het niet in 1 dag af en man is pas zaterdag weer vrij. :') Ze moeten nog aan de muur gemonteerd worden, plankjes en roede moeten er nog in, de oude kast moet uit elkaar, de kartonzooi ligt nog overal, L.'s bedje moet nog naar de overloop waar nu dus geen plek is en aargh ik word gek, ik kan hier zo niet tegen. :') Nu rij ik straks maar even naar de stort voor al dat karton en hopelijk kan ik dan boven nog wat opruimen, maar ik zal blij zij als we uit de zooi zijn. En als iemand eindelijk onze oude babykamer oveneemt die al een paar dagen voor een prikkie op marktplaats staat. }:|
Ik breek even in hoor. Maar misschien je marktplaats linkje in z&g of v&a gooien?
pi_173038132
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 11:35 schreef ReginaFalange het volgende:
Selvaria: Op marktplaats vind ik het ook altijd lang duren voordat iets verkocht is.
Maar op de lokale Facebook groepen is het vaak binnen een paar uur verkocht n opgehaald.
Volgens mij heeft elke stad en elk dorp wel zo'n verkoopgroep.
Staat ie ook al op. :D

Songeur, dat kan ik idd ook nog wel even doen als het me te lang duurt. :)
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:33:27 #22
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173039656
Zo, mijn klusje zit er weer op. Ik heb mijn kind op een wel heel leuk adres gestald en ben in de plaatselijke horeca gaan werken. Fijn, dat freelancen, alleen tijdens de vakantie van de gastouder vergt het soms een wat ...... creatieve aanpak :')

En Max mag met Larfje spelen *O* ;) (alhoewel, er wordt vooral geslapen geloof ik).
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:47:22 #23
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173039966
Oh en ik moet even een sneak preview delen van het snoezelhoekje-to-become van Max. Lekker kneuterig. We zijn allebei niet zo van het klussen, maar gaan helemaal los. Er komt zelfs LED verlichting :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_173040939
Haha Quoi, ik verwachtte een hoekje met kussens, dekentjes, knuffels en boekjes. :') Maar zoiets is ook leuk, lekker frunniken aan scharnieren etc.

ZZ heeft ook van die grijpgrage handjes. Gisteren leverde ik haar af bij de opvang, hield ze een handje in een vuist. :? Bleek dat ze blaadjes van onze eigen heg had geplukt en meegesmokkeld. :D Mijn man noemt haar nu Vlugge Japie.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 14:40:54 #25
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173040996
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 14:38 schreef ViviRAWRS het volgende:
Haha Quoi, ik verwachtte een hoekje met kussens, dekentjes, knuffels en boekjes. :') Maar zoiets is ook leuk, lekker frunniken aan scharnieren etc.

ZZ heeft ook van die grijpgrage handjes. Gisteren leverde ik haar af bij de opvang, hield ze een handje in een vuist. :? Bleek dat ze blaadjes van onze eigen heg had geplukt en meegesmokkeld. :D Mijn man noemt haar nu Vlugge Japie.
Tegen de zijkant komt een fluffy iets en op de grond kussens. Maar klooien en frunniken it is :Y

Vlugge Japie O+
pi_173041001
quote:
2s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 10:00 schreef Franny_G het volgende:
Een vriendin van me was bevallen van een tweeling en ging na 6 weken alweer hardlopen. Ik zat rustig koffie te drinken in de stad kwam zij ineens langs gerend. :o . _O_ . Ik denk eigenlijk dat je zelf een beetje moet aanvoelen wat wel of niet gaat?
Ja enerzijds ben ik wel van gewoon aanvoelen wat kan, maar ik hoorde van iemand dat hardlopen echt wel een belasting is voor je bekkenbodem en ik heb er best wat voor over om daar een beetje goed voor te zorgen, met oog op de toekomst...

Wel mooi beeld van die langsrennende vriendin :o

Quoi, wat tof!

FF, hoe voelde het, even alleen?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173041528
Selvaria, Ikea is geweldig, maar het brengt altijd zoveel zooi met zich mee. :(

Sport, ehmmmm volgend jaar misschien? Na R ging ik aan de Mom in Balance maar ik kreeg steeds meer pijntjes aan m'n benen en m'n rug. Dit keer houd ik het op yoga of babyzwemmen denk ik.

Vandaag voor het eerst alleen in de auto met baby en peuter voor de nacontrole bij de vk. Wat een werk! Op tijd voeden, 2 kinderen verschonen, autostoeltjes overal, oh ja m'n eigen tanden nog niet gepoetst, en dan alles mee zonder de huissleutel te vergeten. Ik blijf wel thuis voortaan.
pi_173041553
Quoi, leuk hoekje! O+ Lever je ook op bestelling?

FF wat heerlijk, even het huis helemaal stil!
pi_173041629
:D
Komt goed ingee, je wordt er steeds handiger in!

Wat een leuk hoekje zo, Q! Ik dacht ook te gaan zien wat Vivi beschreef. :P
pi_173044653
Gezellig aan de bessen die twee flurpers hier vanmorgen :D

Gezellig hadden ze het zo samen! Zelden zo'n chill kind meegemaakt (ok, eigenlijk nooit) als Max ^O^

u3R8IyE.jpg
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173045005
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 14:41 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ja enerzijds ben ik wel van gewoon aanvoelen wat kan, maar ik hoorde van iemand dat hardlopen echt wel een belasting is voor je bekkenbodem en ik heb er best wat voor over om daar een beetje goed voor te zorgen, met oog op de toekomst...

Wel mooi beeld van die langsrennende vriendin :o

Quoi, wat tof!

FF, hoe voelde het, even alleen?
Bij MiB raden ze aan om pas na drie maanden weer te beginnen met hardlopen, omdat alle spieren en banden daarvoor nog wel erg week zijn. Daardoor is de kans op blijvende problemen wat groter. Gynaecologen en verloskundigen zeggen wel vaak dat het na zes weken weer kan (als je je goed voelt), maar hardlopen is zo belangrijk voor me dat ik het zekere voor het onzekere heb genomen. En dan nog ging ik in het begin superlangzaam omdat ik anders een zwaar gevoel in m'n onderbuik kreeg (en dat is dus wat je moet voorkomen).
pi_173045172
Ik weet niet of het inherent is aan borstvoeding geven maar ik heb dus echt geen gram energie over om nog eens lekker een stuk te gaan rennen ofzo :') ik ga pas sporten als noud op z'n vroegst een jaar is (mits ik zo lang bv geef natuurlijk).
disclaimer
pi_173045729
Weet niet SQ. Ik geen ook nog (veel) bv maar heb vooral mentaal energie om te sporten. Ba jarenlang met mezelf in gevecht over dat ik eigenlijk zou moeten maar er echt ongelukkig van werd, heb ik nu ineen het licht gezien, ofzo. Dat ik uit een jarenlange depressie ben gekomen, zou er ook zomaar eens mee te maken kunnen hebben ;)

Babbelen fie van jullie ook zoveel?
Hada da da weh baba jeh jeh, dadadada weh ah ah. Dadadadadadaaaaaa! Ugh egeggge pffffrt pffffrt eh ooh uh uh.
Zo heerlijk :D
pi_173046412
Ik heb ook nog wel weinig energie maar een stuk meer dan destijds met I. Ik zorg beter voor mezelf. En het is ook wel zo dat ik me door het zwemmen beter voel: mentaal omdat ik er op die momenten toch even 'uit' ben en even alleen met mezelf bezig kan zijn, en bewust van mijn lijf naast dr borstvoeding en de moeheid, en ook 'trots' over het feit dat ik dat voor elkaar krijg (met hulp van mijn vriend) zo snel alweer, en fysiek omdat het weliswaar inspannend is (dus extra belangrijk om genoeg te eten en te drinken) maar omdat ik ook voel dat het goed is voor mijn spieren. Bij I voelde ik me een jaar na de bevalling zo slap als een vaatdoek. Niet alleen was ik teveel afgevallen, er zat weinig kracht en weerstand in mijn lijf. Dus daar werk ik nu aan, ik hoop dat het gaat werken. 😀
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173046742
Molo wat een superschattig stel. :D
Het lijkt nu alleen wel of je een Zalando doos aan het mobiel in de box hebt hangen.
Maar ja, je hebt een dochter he. :D
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173047061
Molo wat een gezelligheid O+

En sporten
Sinds ik 3 jaar terug zwanger werd niet meer gedaan :@
En het is te zien :')
Ik krijg mezelf niet gemotiveerd terwijl dat vroeger totaa geen probleem was
  donderdag 10 augustus 2017 @ 19:37:25 #37
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173047104
Ik dacht dat het een lamp was, Molo :').

Sporten; ik graag #fitmom etc. willen zijn en een marathon willen kunnen lopen, maar vooralsnog blijft het daarbij :+.
KuikenGuppy
pi_173047629
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 19:20 schreef ReginaFalange het volgende:
Molo wat een superschattig stel. :D
Het lijkt nu alleen wel of je een Zalando doos aan het mobiel in de box hebt hangen.
Maar ja, je hebt een dochter he. :D
Ja nu je het zegt _O-
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  donderdag 10 augustus 2017 @ 21:02:12 #39
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173049308
De zalando-mobiel. Ik durfde het niet te zeggen :X :+

En ik heb een chill kind, lees ik :s) Lucky me. Ik ben zo verschrikkelijk trots op mijn ventje. Gewoon weer even in een vreemd bedje slapen. Hij is de hele dag zo gezellig geweest. Zo'n leuke fase dit O+

En voor wie pas geleden dacht te zien dat het rossige minder werd..... zoals je ziet is dat nogal niet zo :P

Sporten, sja, wat moet ik daar nu over zeggen? Ik vind momenteel alles even fysiek uitdagend genoeg en ben 's avonds aardig gesloopt. Mijn geweten knaagt nu ik even niet sport, maar gevoelsmatig vind ik het ook wel lekker. Het komt vanzelf wel weer. Morgen begin ik trouwens met het trainingsprogramma met de fysio.

Franny, dat klinkt echt heel goed. Goed voor jezelf zorgen ^O^ Het gaat ook om dat momentje voor jezelf waarop je helemaal kunt ontspannen. Hoe en wat maakt weinig uit.

En Gogo, jij gaat helemaal lekker! Topper. Slim ook nu je er de tijd voor hebt.

SQ, geen gram energie overhebben komt misschien ook omdat er nogal wat energieslurpende neven-omstandigheden zijn.
pi_173049618
SQ :* . En vlak ook langdurig en intens slaapgebrek niet uit, dat verandert echt zo veel :{..

Gezellig nomnom besjes eten!

Ik ben eigenlijk voornemens te gaan beginnen met hardlopen bij de atletiekvereniging om de hoek, maar ik heb 0 ervaring/conditie dus ik vind het ook wel spannond. Maar voor mijn welzijn lijkt het me wel heel goed! En lekker buiten O+
pi_173049953
Sporteb.. watisda? :+
De enige sport die ik lang vol heb gehouden is paardrijden. Maar dat zien veel mensen niet als sport. En behendigheid met onze hond, vergt ook wel wat van je conditie. Nog een tijdje de sportschool geprobeerd maar das gewoon niet mijn ding. Heb wel dik respect voor een vriendin van mij. Ietswat aan de stevige kant naar die flikt het gewoon om met enige regelmaat 10 km te hardlopen :o .. ik bedoel hoe dan? Ik heb na 10 meter mijn tong al op mijn knieen hangen :+
pi_173049994
Wat tof Quoi! Ziet eruit als iets waar mijn bijna peuter ook nog heel blij van zou worden! En dat haar van Max O+ ziet er gezellig uit, bessen eten!

Ingee, het went vanzelf! Alleen rekening houden met dat het allemaal iets langer duurt. En dit soort dingen ook gewoon oefenen als er geen afspraak gepland staat. Wij zijn ook bewust met de auto bij de grote supermarkt boodschappen gaan doen de eerste weken om te oefenen met alles in en uitladen :')

Ochtendje alleen was heerlijk en te kort :@ De meiden hebben netjes hun flesje leeggedronken en verder geslapen, en O heeft even een huilwedstrijd gehouden met een ander redelijk nieuw jongetje toen we weg waren, maar heeft goed gegeten en zat lekker te spelen toen ik hem op kwam halen. En als bonus had hij daar al gegeten, dus bij thuiskomst kon hij gelijk z'n bed in waardoor ik nog een uur semi-vrij had! Ik ben alleen vergeten de flessen en spenen mee naar huis te nemen, dus die moet ik morgen nog even ophalen.

En qua vaatdoek voelen bij borstvoeding eet ik volgens mij genoeg koek, chips en chocolade om dat tegen te gaan :@ Nadeel daarvan is alleen dat ik niet door de borstvoeding sneller weer op gewicht ben zoals altijd gezegd wordt, ondanks de dubbele hoeveelheid. Ik merk alleen dat ik veel dorst heb.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173050191
We horen net ineens een harde knal uit Goedzakjes kamer. Ik dacht dat het goedzakje was die uit bed gevallen was, dus kreeg al bijna een hartaanval voor ik boven aan de trap was, zeker omdat ik geen gehuil hoorde.

Blijkt er gewoon een lekkere dikke duif tegen zijn raam aan zijn gevlogen en die ligt nu morsdood in de tuin. :'(
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 21:59:28 #44
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173051225
:D RF! Gelukkig ligt Goedzakje te slapen en is zich niet bewust van dit drama. Hopelijk trouwens een goede nacht vannacht, zonder onderbrekingen.

Crump, da's in 070 toch? Dan ben ik benieuwd welke club! Ik kan wel zeggen dat het buiten zijn en trainen in groepsverband mij altijd tonnen energie oplevert. Vaak bieden ze eens in de zoveel tijd een opbouwcursus aan, is dat een idee?

Twinkle, rijd je nu ook nog paard? Ik vind het een sport hoor. Beide nichtjes zijn fervente amazones 8-) en een vriendin van ons rijdt ook van die crosswedstrijden. Leuk om zo nu en dan te gaan kijken.

Klinkt ideaal FF! Zal wel even een verademing zijn geweest.
pi_173051467
RF waaahh :o ... dat soort klussen zijn voor mijn man :+

Qoui nee toen ik zwanger was van Djenna, nu zo'n 5 jaar geleden (waar blijft de tijd?!), ben ik gestopt met frequent rijden. Nu soms nog op paarden van vrienden/kennissen als ik de kans krijg.

Ik ben niet echt een mens voor 'verplichtingen' in de zin van iedere week bv iets 'moeten' doen. Komt denk ik doordat mijn leven nu een stuk drukker is.
pi_173054942
Wat een gezelligheid met Larf en Max en de bessen. O+

Phoebe :X maar beter zo'n dikke duif dan dat Goedzakje die klap had gemaakt.
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 22:06 schreef Twinkle20 het volgende:
Ik ben niet echt een mens voor 'verplichtingen' in de zin van iedere week bv iets 'moeten' doen.
Dit heb ik ook! Als kind had ik daar nog geen last van (op de middelbare school had ik zelfs 10 balletlessen per week naast mijn vwo), maar sinds ik volwassen ben vermijd ik vakkundig alles wat wekelijks terugkomt (behalve werk). Zo ging ik tijdens de zwangerschap ook liever naar 3 losse informatieavonden dan naar zo'n echte cursus. En ik heb nooit meer een sport gedaan sinds ik gestopt ben met ballet op mijn 16e (en ik ben nu 33 :') ).
pi_173058570
Pff, ben nu alweer klaar met vandaag. Vanaf 6 uur is er continu wel een aan het huilen, en regelmatig twee tegelijk. Zoon is nu zijn boterham aan het eten, daarna kijken of een wandeling buiten ze in slaap kan brengen.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173060233
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 22:06 schreef Twinkle20 het volgende:
RF waaahh :o ... dat soort klussen zijn voor mijn man :+

Qoui nee toen ik zwanger was van Djenna, nu zo'n 5 jaar geleden (waar blijft de tijd?!), ben ik gestopt met frequent rijden. Nu soms nog op paarden van vrienden/kennissen als ik de kans krijg.

Ik ben niet echt een mens voor 'verplichtingen' in de zin van iedere week bv iets 'moeten' doen. Komt denk ik doordat mijn leven nu een stuk drukker is.
Wat deed je in de paardensport? :D
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173065198
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 10:11 schreef FlyingFish het volgende:
Pff, ben nu alweer klaar met vandaag. Vanaf 6 uur is er continu wel een aan het huilen, en regelmatig twee tegelijk. Zoon is nu zijn boterham aan het eten, daarna kijken of een wandeling buiten ze in slaap kan brengen.
Wat zwaar zeg, heeft het wandelen geholpen? :*
pi_173065388
Ooh FF, wat zwaar. Ik vind echt niks zo moeilijk als minibaby's waarbij je niet weet wat er aan de hand is. Hopelijk heb je inmiddels wat rust gehad. :*

Ik heb net gewoon drie kwartier staan koken terwijl L. en peuter samen in de woonkamer aan het spelen waren. Af en toe kwam peuter een blokje brengen, dan zat L. weer te neuzen in het speelkeukentje en op een gegeven moment waren ze 'samen' aan het puzzelen: "kijk Jenne, deze moet hier. Neeee niet puzzel inne mond Jenne!". :') O+ Drie kwartier gewoon he. Er is licht aan het einde van de tunnel hoor, moeders met 2(+) kleintjes! *O* En uiteraard veranderde ik elke keer weer in een plasje omdat het zo aandoenlijk was. O+
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 19:06:14 #51
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173069539
Selvaria, wat klinkt dat lief! Dan smelt je toch?

FF, nog gelukt allemaal? Zo vroeg al de dag voorbij wensen is nooit leuk. Hopelijk had het drietal een goede tukkie-timing verder vandaag.

Max is dan eindelijk ontslagen bij de fysio. Heeft ff alles laten zien O+
pi_173071549
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 19:06 schreef Quoi het volgende:
Selvaria, wat klinkt dat lief! Dan smelt je toch?

FF, nog gelukt allemaal? Zo vroeg al de dag voorbij wensen is nooit leuk. Hopelijk had het drietal een goede tukkie-timing verder vandaag.

Max is dan eindelijk ontslagen bij de fysio. Heeft ff alles laten zien O+
*O*

youre-fired-gif-568.gif

moest eigenlijk hier aan denken :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 9% gewijzigd door Molo op 11-08-2017 20:43:32 ]
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 21:03:27 #53
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173072804
Lekker dan :P
Maar idd erg fijn. Hij ontslagen, ik begonnen bij de fysio :')
pi_173073720
Wel sociaal van je Quoi, dat je toch de fysio aan het werk houdt! Maar fijn dat het voor max iig niet meer nodig is.

De meiden hebben gelukkig tijdens de wandeling wel goed geslapen en O was ook lekker vrolijk. En na thuiskomst ging hij z'n bed weer in en heb ik nog een half uurtje van de rust kunnen genieten. De rest van de dag is hetzelfde als het begin van de ochtend helaas. Die moeten dus wel als roosjes slapen vannacht hoop ik
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173074659
Fijn dat alles goed gaat Quoi!
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 22:12:04 #56
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173074969
Wij hebben ons trouwens rot gelachen tijdens het eten vandaag. Er verdwenen in sneltreinvaart boontjes, stukjes worst en hele aardappels in dat mondje, het leek wel een goochelaar! Ik heb een paar keer klaar gestaan voor de heimlich, maar dat bleek dan niet nodig. Pffft.

RF, hoe gaat het met de schone slaper?
pi_173076462
Hij slaapt van 18.30 a 19u altijd heerlijk in. Maar begint altijd te spoken rond een uur of 1. Soms pas om 2 of 3 uur.

Nog steeds geen idee waarom, want hij sliep zo goed door en hij is ook echt moe 's ochtends na zijn gespook.

Maar geen losgeslagen duiven vanavond. *O*
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 23:23:42 #58
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173077492
Guppy was ook doodmoe vandaag, maar dat kwam omdat hij voor het eerst mee geweest is op de fiets O+! Leuk dat hij het vond! Bij het laatste stukje stak hij beide handjes in de lucht O+.
KuikenGuppy
pi_173077561
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 11:24 schreef ReginaFalange het volgende:

[..]

Wat deed je in de paardensport? :D
Nah niet veel spannends op hoog niveau ofzo hoor :D
Beetje springen, beetje dressuur en de laatste jaren mijn weg gevonden binnen western. Maar dat kost zoveel tijd om het goed genoeg te kunnen doen naar mijn zin. In een volgend leven :Y of nisschien als de kindjes wat groter zijn.
pi_173079101
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 23:23 schreef Burdie het volgende:
Guppy was ook doodmoe vandaag, maar dat kwam omdat hij voor het eerst mee geweest is op de fiets O+! Leuk dat hij het vond! Bij het laatste stukje stak hij beide handjes in de lucht O+.
Wat lief! O+

Quoi, hier ook een hardnekkige kinderfysio. :D Destijds ingeschakeld omdat ZZ een voorkeurshouding had, dat was binnen no time opgelost, maar vervolgens bleek ZZ niet zo van de buikligging. Waardoor ze zich ook niet omhoogduwt met de armpjes, niet naar de buik rolt, waarschijnlijk niet zal gaan kruipen, etc). Ze benoemt wel altijd dat er vooruitgang te zien is, en dat ZZ zich op alle andere vlakken goed ontwikkelt, dus ik houd geen naar gevoel over aan die bezoekjes.
pi_173080395
Ohhh wat lief Selvaria! Lijkt me zo leuk als ze samen kunnen spelen!

FF gelukkig heb je nog even rust gehad, maar wat pittig zeg! Ik hoop voor jou op een hele goede nacht!

Quoi wat eng die heimlich. Verslikte hij zich ook echt of was je daar alleen bang voor door het snelle eten?

Wij zijn met dreumes ook veel bij de fysiotherapeut geweest ivm voorkeurshouding. Die was bij haar wel erg aanwezig. We moesten toen nog kiezen voor zo'n helmpje of niet, maar uiteindelijk niet gedaan. Er was wetenschappelijk onderzoek dat zo'n helmpje op lange termijn geen/weinig verschil gaf.

Hopelijk is het bij baby niet nodig. Tot nu toe wel een favoriete kant maar niet ik dezelfde mate als dreumes.

Nu ga ik weer een poging doen tot baby in bed leggen en misschien nog heel even slapen!
pi_173080650
Om 04:00 werd Goedzakje wakker. Mini flesje gegeven om vervolgens de rest van de ochtend te mogen luisteren naar speen - ledikant rammen, van behoorlijk professioneel niveau tegenwoordig. Dat moet gezegd worden.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 08:20:31 #63
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173080667
Ik ben eerder wakker dan de rest van het huis :o Lekker wel!

RF, actief baasje :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 00:42 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Wat lief! O+

Quoi, hier ook een hardnekkige kinderfysio. :D Destijds ingeschakeld omdat ZZ een voorkeurshouding had, dat was binnen no time opgelost, maar vervolgens bleek ZZ niet zo van de buikligging. Waardoor ze zich ook niet omhoogduwt met de armpjes, niet naar de buik rolt, waarschijnlijk niet zal gaan kruipen, etc). Ze benoemt wel altijd dat er vooruitgang te zien is, en dat ZZ zich op alle andere vlakken goed ontwikkelt, dus ik houd geen naar gevoel over aan die bezoekjes.
Ah! En worden jullie dan ook nu begeleid met oefeningen enzo? En helpt dat? Als ik erop terugkijk is elke mijlpaal uiteindelijk gewoon vanzelf gepasseerd, maar dan op eigen tempo. En de scores op de tests kwamen telkens niet overeen met mijn eigen gevoel, waardoor er bij mij telkens teleurstelling was. Maar goed, ik ben dan ook altijd over de top trots als hij iets nieuws kan, daar kan geen score tegen op ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 05:20 schreef Vieve6 het volgende:
Quoi wat eng die heimlich. Verslikte hij zich ook echt of was je daar alleen bang voor door het snelle eten?

Hij slikte gewoon soms te grote dingen door en hoestte ze dan weer omhoog om beter te kauwen. Goed leereffect :P Alleen niet goed voor ons hart.
pi_173080822
Wij zijn op het punt beland dat l in paniek raakt als de afscheids-wormen van Bumba verschijnen. Hij is bang dat het dan afgelopen is en er geen nieuwe komt :')
pi_173080887
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 08:58 schreef Nazil het volgende:
Wij zijn op het punt beland dat l in paniek raakt als de afscheids-wormen van Bumba verschijnen. Hij is bang dat het dan afgelopen is en er geen nieuwe komt :')
Goedzakje wilde vandaag absoluut niet gestoord worden toen de Teletubbies op tv waren. :r
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 10:37:04 #66
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173081951
F. kijkt graag robocarpoli <3 best te pruimen dat programma.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 11:01:33 #67
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173082330
Hier gaat alleen soms Tic Tac op als het tegen bedtijd aanloopt en hij nog druk is. Zet ik 'm in de box en dan duurt het nooit lang tot de eerste gaap :P

Nazil, soort verlatingsangst, maar dan anders ;)

Ik ben weer effetjes gaan hardlopen (setjes van 2 minuten) en da's toch wel lekker heur :7
pi_173082601
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 08:20 schreef Quoi het volgende:
Ah! En worden jullie dan ook nu begeleid met oefeningen enzo? En helpt dat? Als ik erop terugkijk is elke mijlpaal uiteindelijk gewoon vanzelf gepasseerd, maar dan op eigen tempo.
We krijgen wel oefeningen mee, maar die doen we niet consequent genoeg. :@ Zeker in het begin, toen ging ze steeds acuut totaal over de zeik als ze op haar buik gelegd werd. Vanwege het fulltime kolven kon ik dat niet meerdere keren per dag gebruiken, ik wilde haar juist slapend of tevreden spelend neer kunnen leggen. Bovendien had ik niet het idee dat ze er ook maar iets van leerde. De vooruitgang is dus inderdaad gewoon vanzelf gegaan. :)
quote:
En de scores op de tests kwamen telkens niet overeen met mijn eigen gevoel, waardoor er bij mij telkens teleurstelling was. Maar goed, ik ben dan ook altijd over de top trots als hij iets nieuws kan, daar kan geen score tegen op ;)
Ik krijg nooit scores te horen, dat scheelt. :Y) Ze observeert haar bij een aantal oefeningen, vraagt hoe het verder gaat, of ze A of B al heeft laten zien (zoals met de voetjes spelen), en zegt dan hooguit dat kindjes van haar leeftijd ongeveer al X of Y kunnen.
pi_173082807
Ik ben geen ochtendmens en L bedenkt zelf wel wanneer hij bumba wil zien (dan komt hij naar mij toe en wil de ipad hebben) :')
pi_173088694
S kijkt nog geen tv, S kijkt mama.
Ik kreeg voor het eerst een hele brede dikke glimlach. O+

Ik vond hem al leuk maar nu mag hij helemaal blijven! O+
pi_173095515
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 16:23 schreef ingee het volgende:
S kijkt nog geen tv, S kijkt mama.
Ik kreeg voor het eerst een hele brede dikke glimlach. O+

Ik vond hem al leuk maar nu mag hij helemaal blijven! O+
Baby lachjes. O+
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173098910
Zo leuk Ingee O+ Em glimlacht sinds kort heel af en toe, dat vind ik ook al leuk, maar ik kan niet wachten op zo'n echte lach, dat ze echt duidelijk gaan reageren.

Nazil, hier vindt dreumes vooral de shows heel erg leuk, die zijn ook op Ziggo XL en YouTube te vinden en duren een stuk langer (en zijn minder raar als het tv-programma soms is). En die filmpjes hebben geen wormpjes (hoewel ze in een show een soort semi-wormpjes hebben).

We hebben overigens een erg goede nacht gehad, om de dag van gisteren goed te maken denk ik. Vandaag waren ze nog steeds niet helemaal in hun sas, maar het ging al beter en als dat zo'n zelfde nacht betekent (inclusief weer meewerkende dreumes) vind ik het helemaal prima! Slapen O+
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
pi_173100194
Ik haak even in... Met 13 weken van rug naar buik en terug draaien is wel erg vroeg toch? Hij deed het vorige week ook al een keer, maar toen dacht ik dat het per ongeluk was! Maar nee, meneer heeft een nieuwe skill en rolt al dagen door de hele box heen. :s)

En hij heeft ook besloten om weer twee nachtvoedingen te nemen. Minder tof. :@
Je raekt an de dinge geweun.
  zondag 13 augustus 2017 @ 00:04:00 #74
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173100544
Lekkere snelle, Messina!
KuikenGuppy
pi_173101005
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 23:49 schreef Messina het volgende:
Ik haak even in... Met 13 weken van rug naar buik en terug draaien is wel erg vroeg toch?
Ja, maar dat compenseert mooi met de mijne (bij 8,5 maand voor het eerst :') ) voor het landelijke gemiddelde. 8-)
pi_173103500
Oeh Quoi dan zou mijn hart het ook bijna begeven! Gelukkig ben je er nog! ;)

Zo leuk h Ingee die eerste lachjes ♡! Hier doet F er dan ook zo'n schattig geluidje erbij. Dat kon ik me niet meer herinneren van L.

FF fijn dat jullie een goede nacht hadden. Dat kan inderdaad veel goed maken!

Wauw das snel Messina! & Vivi ieder kindje in het eigen tempo toch :)!

Hier vannacht officile eerste doorslaapt. Van half 12 tot 6.30 😍! Dreumes wel 1 x wakker maar ging gelijk weer slapen. Dus wat lief van mijn dochters!
pi_173103537
FF er zijn ook 1 uur-filmpjes van bumba en die zet ik altijd op dus het loopt door, maar L snapt dat niet of zo. Die shows zijn voor mij beter te behappen idd.

Messina dat is snel!

Vieve doorslaap! Wat fijn!
pi_173103819
Mijn peuter keek als baby nooit tv, maar dat heeft ze inmiddels ruimschoots ingehaald. L. kijkt natuurlijk al als gehypnotiseerd mee. :') Bumba wordt hier altijd ingezet om peuter wakker te houden in de auto. :D

Snelle roller Messina! L. rolt sinds vorige week van rug naar buik (ruim 6 maanden is ze) en slaapt sinds dat moment op de buik en daardoor ook beduidend beter. *O*

Wat fijn van de nacht FF!

Ik spam even mijn mooie meisje hoor, ze is zo leuk.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
*;
pi_173103973
Dat bekkie selv, heerlijk :D

En dat shirt van je grote! 😍
pi_173104143
Vanmorgen pas om 5.15 wakker en tussendoor hem niet tussen de tralies van het ledikant uit hoeven vissen en geen speen ram concert midden in de nacht. *O*

Hopelijk slaapt hij weer snel door tot een uur of 6 dan zal ik niet meer klagen.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173104476
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 08:35 schreef Selvaria het volgende:
L. rolt sinds vorige week van rug naar buik (ruim 6 maanden is ze) en slaapt sinds dat moment op de buik en daardoor ook beduidend beter. *O*
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 09:15 schreef ReginaFalange het volgende:
Vanmorgen pas om 5.15 wakker en tussendoor hem niet tussen de tralies van het ledikant uit hoeven vissen
ZZ rolt de laatste tijd steeds naar buik in haar slaap, dat gaat goed zolang ze nog in dromenland is. Wakker is huilen omdat ze dnkt dat ze niet terug kan (buik naar rug kon ze al heel lang }:| ). En vaak inderdaad met zo'n spekbeentje klem tussen de tralies. :')

Wat een blij meisje heb je Selv! O+
pi_173105933
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 00:29 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja, maar dat compenseert mooi met de mijne (bij 8,5 maand voor het eerst :') ) voor het landelijke gemiddelde. 8-)
Haha, gelukkig is ontwikkeling geen wedstrijd, met sommige dingen is de kleine man 'aan de late kant'. Voor hun 16e komt alles goed :P

Ik ben wel blij dat hij nog niet rolt met slaapzak aan *klopt af*.

Selv, wat is ze leuk O+
Babylachjes *smelt*
Je raekt an de dinge geweun.
  zondag 13 augustus 2017 @ 13:16:39 #83
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_173109198
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 11:01 schreef Quoi het volgende:
Ik ben weer effetjes gaan hardlopen (setjes van 2 minuten) en da's toch wel lekker heur :7
Goed dat je weer bent gaan hardlopen! Je eigen ding blijven doen; mijn vrouw is ook weer gaan paardrijden en ze vind het heerlijk als ik oppas en zij even haar ding mag doen.

Onze jongen is na 3 weken uit het ziekenhuis naar huis gegaan. Hij is nu 2m en 1w en het begint een beetje te wennen. Hij slaapt wel lekker veel en begint nu echt de omgeving in zich op te nemen.
  zondag 13 augustus 2017 @ 22:21:16 #84
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173123807
Selvaria, wat een prachtige foto's van je meisje.

Wat fijn xzaz dat jullie zoon thuis is :) Is alles verder medisch gezien goed met 'm?

Dat was me het weekendje wel hier. Twee drukke dagen. En Max lijkt een beetje uit zijn hummetje, dwz hij slaapt al twee nachten onrustig. Ik geef 'm maar weer een klein flesje dan, anders is hij ontroostbaar. Net spiekte ik in zijn mondje en ja hoor, daar zie ik twee bobbels naast zijn voortanden. De volgende ronde :s) :P Tel daar een flinke snotneus bij op en ik zou me ook niet zo fit voelen.

Maarja, pake en beppe stonden vandaag op het programma, op 250 km rijden afstand. Gelukkig is alles goed gegaan, maar zijn we nu wel alledrie afgedraaid. En heel ongelukkig ziet hij er toch niet uit op deze foto (wel goed doorvoed :P):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 13 augustus 2017 @ 22:31:16 #85
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173124202
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 13:16 schreef xzaz het volgende:

[..]

Goed dat je weer bent gaan hardlopen! Je eigen ding blijven doen; mijn vrouw is ook weer gaan paardrijden en ze vind het heerlijk als ik oppas en zij even haar ding mag doen.

Onze jongen is na 3 weken uit het ziekenhuis naar huis gegaan. Hij is nu 2m en 1w en het begint een beetje te wennen. Hij slaapt wel lekker veel en begint nu echt de omgeving in zich op te nemen.
Fijn dat hij thuis is nu :). Gaat het goed met hem?
Enneh... papa past niet op h ;).
KuikenGuppy
pi_173124981
Ik heb morgen mijn oppasdagje, en dan mag papa werken. 8-) .

En een mijlpaal, want morgen is Y alweer 12 weken. Het is zo'n vrolijkerd. Net als de mooie, lieve L van Selvaria. Ik zeg: uithuwelijken. :Y) .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173125040
Gossie O+ dat is precies zijn zus, of niet?
pi_173125117
Steeds meer ja! Echt de jongensversie.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173126581
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 09:48 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]


[..]

ZZ rolt de laatste tijd steeds naar buik in haar slaap, dat gaat goed zolang ze nog in dromenland is. Wakker is huilen omdat ze dnkt dat ze niet terug kan (buik naar rug kon ze al heel lang }:| ). En vaak inderdaad met zo'n spekbeentje klem tussen de tralies. :')

Wat een blij meisje heb je Selv! O+
Die fase hebben we nog niet zo lang geleden ook met Sjuul gehad :Y
Dat ze denkt dat ze niet meer terug kan.

En voor dat kaboenk en beentjes tussen de spijlen hebben we het campingbedje als oplossing.
pi_173127060
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 11:09 schreef Messina het volgende:
Haha, gelukkig is ontwikkeling geen wedstrijd, met sommige dingen is de kleine man 'aan de late kant'. Voor hun 16e komt alles goed :P
Ja, ik denk dat ieder kindje een eigen volgorde en tempo heeft qua ontwikkeling en dat we daar minder invloed op hebben dan we misschien soms denken. :Y
  maandag 14 augustus 2017 @ 08:22:05 #91
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173128514
Dat denk ik ook :Y

Er wordt hier uitgeslapen. Logisch na zo'n weekend. Hij snapt het O+
pi_173128551
Waar kunnen we de voorlopige huwelijksakte tekenen, Franny? Wat een schatje. O+

Haha Q., ik moest lachen om je gebruik van het woord logisch. Ik vind het ook vaak logisch dat mijn kinderen na activiteit X of Y uit zouden slapen, toch hebben ze het beide nog nooit gedaan. Mijn peuters record is half 8. :+
  maandag 14 augustus 2017 @ 08:47:37 #93
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173128662
Ik zeg ook maar wat :+ Het zal wel een mazzeltje zijn :P
pi_173128715
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 08:47 schreef Quoi het volgende:
Ik zeg ook maar wat :+ Het zal wel een mazzeltje zijn :P
Vast, maar wat heerlijk zeg! O+
pi_173129245
Ohhh wat een lieve fotos Selvaria! Wat lacht ze leuk!

Franny ook een mooi mannetje zeg!

& die foto van Quoi vind ik erg gaaf. Die boom zo op de achtergrond en t zonnetje erbij! Max staat er ook zo leuk op! Die zou ik in de woonkamer hangen :). (Als Max mijn kind was dan:p)...

Lekker dat uitslapen!

Fijn dat de nacht goed was RF. 5.15u is wel erg vroeg ja! Hopelijk ook snel wat later!
pi_173129351
Uitslapen voor Q, heerlijk!

Wat een schatje is L ook zeg Selv O+

Fijn dat de nachten beter gaan FF :)

Strand klinkt ook lekker Franny O+
Wij waren gisteren naar het zwembad! Eerste keer voor O. Ze vond het wel leuk denk ik, ze gaf geen kik :D Het water was lekker warm, 30 graden, dus we hebben het nog best lang volgehouden O+

Even m'n olijke duo spammen O+ Zodra ze hem ziet begint ze al met lachen, hij kan haar ook zo laten schaterlachen O+ Dat lukt mij ook wel maar wel met veel meer moeite :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door Fazzoletti op 15-08-2017 07:26:38 ]
pi_173130286
Fazz mooi duo heb je!

Vanochtend cb. Meneer is precies gemiddeld. Precies 10 kilo en ruim 76 cm. Ontwikkeling was ook prima (kan hij al hieperdepiep hoera en zwaaien? *L klapt* oh dat zit wel goed). Prikjes waren niet leuk maar het was al goed toen we de kamer uit liepen.
Hij kreeg eigenlijk alleen iets te veel zuivel. Ik weet het (2x fles, pap met halfvolle melk als ontbijt na de eerste fles en yoghurt). Maar we moesten niet forceren in afbouwen. Die pap zal wel vervangen worden door brood maar dit is ook nog wel even lekker makkelijk naar binnen lepelen voor hem op de vroege ochtend. Was verder ook geen probleem.
pi_173130624
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 09:34 schreef Vieve6 het volgende:
Ohhh wat een lieve fotos Selvaria! Wat lacht ze leuk!

Franny ook een mooi mannetje zeg!

& die foto van Quoi vind ik erg gaaf. Die boom zo op de achtergrond en t zonnetje erbij! Max staat er ook zo leuk op! Die zou ik in de woonkamer hangen :). (Als Max mijn kind was dan:p)...

Lekker dat uitslapen!

Fijn dat de nacht goed was RF. 5.15u is wel erg vroeg ja! Hopelijk ook snel wat later!
Wij waren om 5:15 aan het juichen omdat we dan toch 7 uur slaap hadden gehad.
Vandaag om 2.30 n 5.15 wakker...

Het lijkt er op dat 5.15 het nieuwe 4.30 is, dus dat is al een verbetering. Geen idee waarom mijn trouwens altijd zo stipt is met tijden. :')

Maar nu echt belangrijke zaken, wrom hebben ze nieuwe aflevering van de Teletubbies gemaakt (althans op BBC)?! Alsof die babies en dreumesen gaan zeuren dat ze heus geen aflevering uit 2004 willen zien (want die kennen ze al 8)7 ).

Nu mogen die teletokkies per direct van de tv af van mij, maar ik vind het dus frappant dat je nieuwe afleveringen opneemt met exact dezelfde pakken, onderwerpen en decor.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173131418
RF eens zal je de Teletubbies waarderen als je ziet hoe blijgoedzakje er van wordt O+
Ooit.. echtwaar
  maandag 14 augustus 2017 @ 11:22:45 #100
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173131480
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 11:20 schreef BlueEyes het volgende:
RF eens zal je de Teletubbies waarderen als je ziet hoe blijgoedzakje er van wordt O+
Ooit.. echtwaar
Ik wacht er nog steeds op.
KuikenGuppy
pi_173132127
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 10:45 schreef ReginaFalange het volgende:

[..]

Wij waren om 5:15 aan het juichen omdat we dan toch 7 uur slaap hadden gehad.
Vandaag om 2.30 n 5.15 wakker...

Het lijkt er op dat 5.15 het nieuwe 4.30 is, dus dat is al een verbetering. Geen idee waarom mijn trouwens altijd zo stipt is met tijden. :')

Maar nu echt belangrijke zaken, wrom hebben ze nieuwe aflevering van de Teletubbies gemaakt (althans op BBC)?! Alsof die babies en dreumesen gaan zeuren dat ze heus geen aflevering uit 2004 willen zien (want die kennen ze al 8)7 ).

Nu mogen die teletokkies per direct van de tv af van mij, maar ik vind het dus frappant dat je nieuwe afleveringen opneemt met exact dezelfde pakken, onderwerpen en decor.
Dat is voor de ouders. Serieus, Larf vindt de Teletubbies prchtig en ik heb zo'n echo in mijn hoofd van stukjes ervan 'Heyyyy, het water komt op mijn hooofd'
Beetje afwisseling is dan fijn ofzo... Niet dat dat helpt bij mij want drie keer zien is voor eeuwig onthouden :')

Dit wel, mijn pincode daarentegen lukt nog maar nauwelijks :')
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173132822
quote:
10s.gif Op maandag 14 augustus 2017 11:22 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik wacht er nog steeds op.
Poging 2 dan maar met guppie O+

Ik raad alleen wel iedereen de aflevering af met de stoute zoemende bij :X
Tenenkrommend en waanzinnig irritant jeukverhaaltje is dat :r
  maandag 14 augustus 2017 @ 12:57:24 #103
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173133756
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 12:16 schreef BlueEyes het volgende:
Poging 2 dan maar met guppie O+
Guppy vindt alles leuk wat z'n broer kijkt, dus ik denk dat we een heel scala aan baby-tv over kunnen slaan deze ronde :P.
KuikenGuppy
  maandag 14 augustus 2017 @ 14:07:06 #104
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173135591
Max groeit tot nu toe op zonder teletubbies, die arme jongen :P

Maarehhhh.........een baby, wat is dat? Ik plukte 'm om half 10 uit bed vanmorgen, om half 12 lag hij er weer in en hij slaapt nog :o Hij zal het wel nodig hebben.
pi_173135714
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 14:07 schreef Quoi het volgende:
Max groeit tot nu toe op zonder teletubbies, die arme jongen :P


Nee hoor :7 :7 :7

Zie foto's van donderdag :7
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173136018
quote:
10s.gif Op maandag 14 augustus 2017 14:11 schreef Molo het volgende:
Nee hoor :7 :7 :7

Zie foto's van donderdag :7
:D
pi_173137178
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 11:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat is voor de ouders. Serieus, Larf vindt de Teletubbies prchtig en ik heb zo'n echo in mijn hoofd van stukjes ervan 'Heyyyy, het water komt op mijn hooofd'
Beetje afwisseling is dan fijn ofzo... Niet dat dat helpt bij mij want drie keer zien is voor eeuwig onthouden :')

Dit wel, mijn pincode daarentegen lukt nog maar nauwelijks :')
Maar 3 verschillende seizoenen uit 2000 is ook voldoende afwisseling, toch?
Ik heb trouwens net een youtube playlist gemaakt dus nu kan Goedzakje Tiktak, Bing, Hey Duggee en Nijntje kijken in plaats van de Teletoxics. :D

We hebben net boodschappen gedaan en een beetje teveel gekocht dus alles om Goedzakje heen gebouwd in de bakfiets. Grijpt ie onderweg gewoon boodschappen uit de tassen om onderweg uit te bak te gooien. :')
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173137185
quote:
10s.gif Op maandag 14 augustus 2017 14:11 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee hoor :7 :7 :7

Zie foto's van donderdag :7
:D :')
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  maandag 14 augustus 2017 @ 17:31:15 #109
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173140138
Maar zei jij niet dat hij het geen blik waardig gunde? :D
pi_173145328
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 15:18 schreef ReginaFalange het volgende:

[..]

Maar 3 verschillende seizoenen uit 2000 is ook voldoende afwisseling, toch?
Ik heb trouwens net een youtube playlist gemaakt dus nu kan Goedzakje Tiktak, Bing, Hey Duggee en Nijntje kijken in plaats van de Teletoxics. :D

We hebben net boodschappen gedaan en een beetje teveel gekocht dus alles om Goedzakje heen gebouwd in de bakfiets. Grijpt ie onderweg gewoon boodschappen uit de tassen om onderweg uit te bak te gooien. :')
noddy en tweenies is ook leuk! :)
2 liefdes 1 leven(L), 2 levens 1 liefde(L)
  maandag 14 augustus 2017 @ 22:21:10 #111
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173147829
Ik ga morgen voor de eerste keer naar een indoorspeeltuin met Max (dreumesochtend). :o Samen met een 'vriendje' van anderhalf en zijn moeder. Eens kijken of ik dat overleef.

quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 09:34 schreef Vieve6 het volgende:

& die foto van Quoi vind ik erg gaaf. Die boom zo op de achtergrond en t zonnetje erbij! Max staat er ook zo leuk op! Die zou ik in de woonkamer hangen :). (Als Max mijn kind was dan:p)...

Jaaaa, tof h?
pi_173150264
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:21 schreef Quoi het volgende:
Ik ga morgen voor de eerste keer naar een indoorspeeltuin met Max (dreumesochtend). :o Samen met een 'vriendje' van anderhalf en zijn moeder. Eens kijken of ik dat overleef.
Jij durft! :D
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 08:25:50 #113
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_173152229
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:21 schreef Quoi het volgende:
Ik ga morgen voor de eerste keer naar een indoorspeeltuin met Max (dreumesochtend). :o Samen met een 'vriendje' van anderhalf en zijn moeder. Eens kijken of ik dat overleef.

[..]

Jaaaa, tof h?
Succes en veel plezier, het zal flink druk zijn met de zomervakantie maar ik vind t altijd wel leuk.

Gisteren zijn we in Blijdorp geweest, James vond de visjes geweldig, verder vooral mensen gekeken :P
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_173152514
Oh GM, dan heb ik je gisteren toch gezien! Ik dacht even dat ik je, in alle drukte, voorbij zag komen en Saar ook. Maar wist het toch niet helemaal zeker. En inderdaad, je kunt goed mensen kijken daar. :+ . Het was mij wel wat te druk. Gelukkig hebben we een abonnement en als de zomervakantie weer voorbij is zal het op maandagen wel stukken rustiger zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 09:10:38 #115
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_173152748
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 08:52 schreef Franny_G het volgende:
Oh GM, dan heb ik je gisteren toch gezien! Ik dacht even dat ik je, in alle drukte, voorbij zag komen en Saar ook. Maar wist het toch niet helemaal zeker. En inderdaad, je kunt goed mensen kijken daar. :+ . Het was mij wel wat te druk. Gelukkig hebben we een abonnement en als de zomervakantie weer voorbij is zal het op maandagen wel stukken rustiger zijn.
Oh wat jammer dat ik jou/jullie niet gezien heb.

Het was wel druk inderdaad,zeker voor een maandag
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_173153331
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 08:25 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Succes en veel plezier, het zal flink druk zijn met de zomervakantie maar ik vind t altijd wel leuk.

Gisteren zijn we in Blijdorp geweest, James vond de visjes geweldig, verder vooral mensen gekeken :P
Ik was een paar weken geleden in Monkey Town en verwachtte ook grote drukte, maar het was juist heel rustig :)
pi_173155066
Indoorspeeltuinen en dierentuinen :o Nooit gedacht dat dat uitjes zijn die het eerste jaar al relevant worden. Maar goed, er is veel dat ik nooit had gedacht dus wie weet wat ik allemaal nog ga doen :P

FF, ik wilde nog reageren op je tweelingdrukte, maar dat is alweer dagen geleden - ik zit niet zo vaak achter de laptop. Als ik Jacob op schoot heb en ik probeer me dat fantastische jongetje voor te stellen in tweevoud, dan gaat mijn hoofd duizelen. En als hij huilt of snel weer wakker wordt 's nachts en ik doet dt keer twee, moet ik ook ongeveer huilen. Dus poe, als dat jouw dagelijkse realiteit is... _O_ Verder heb je geen keus natuurlijk, ze kwamen gewoon met z'n tween en dat is het. Maar ik wens je wel nog steeds veel hulp en veel energie toe.

Ik drink koffie terwijl J al in de wagen ligt te slapen. Zodra hij gaat piepen, gaan we naar de bakker, is het plan. Wel jammer dat het net is gaan regenen...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173155980
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:21 schreef Quoi het volgende:
Ik ga morgen voor de eerste keer naar een indoorspeeltuin met Max (dreumesochtend). :o Samen met een 'vriendje' van anderhalf en zijn moeder. Eens kijken of ik dat overleef.

[..]

Jaaaa, tof h?
Veel plezier. Ik ben er ook nog nooit geweest, dus ik ben benieuwd wat jouw ervaring is. Ik heb het laatst wel over nagedacht om te gaan, maar durfde niet i.v.m. de vakantietijd.
Erg toffe foto inderdaad!

Bumba. We hebben het thuis tegenwoordig over "die rare clown", omdat als dreumes het woord Bumba hoort hij alles laat vallen en voor de tv gaat zitten. Ik vind het verschrikkelijk :@
Tractor Tom doet het ook goed bij dreumes en dat kan ik wel aanzien.

Nu, ik ben aan de lunch op mijn werk. De eerste werkdag is vanmorgen begonnen met het MT overleg en na de lunch een sollicitatiegesprek. Nummer 1 van de 2 vandaag. Ik kom er wel weer goed in op deze manier, maar het voelt nog een beetje raar en onwerkelijk.
Vanuit thuis alleen nog maar goede berichten, maar ik denk niet dat oppas-opa en -oma de eventuele problemen naar mij appen vandaag ;)
pi_173156375
Wat spannend je eerste werkdag weer, Adrian! En ik zou dat wel waarderen, dat ik niet hoor wat er thuis allemaal mis gaat. Zeker als opa en oma de dingen zelf wel kunnen oplossen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173156540
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Lemijn het volgende:
Indoorspeeltuinen en dierentuinen :o Nooit gedacht dat dat uitjes zijn die het eerste jaar al relevant worden. Maar goed, er is veel dat ik nooit had gedacht dus wie weet wat ik allemaal nog ga doen :P

Nou, relevant.. Denk zomaar dat het in het geval van GM en Franny meest om de grote kinders ging ;)
Tot 1 jaar zien ze het entreegeld er cht niet af hoor :D
pi_173156662
Y vond de bomen inderdaad het allermooist. O+ . Steeds dat koppie omhoog in de draagdoek. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173156930
Dank voor deze relativerende opmerkingen :s) Ik ken echt wel mensen die met baby naar de dierentuin gaan maar vond dat altijd een beetje onzin. Dan blijf ik dat voorlopig nog even denken ^O^
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173157559
Toen dreumes een baby was (7/8 maanden oud denk ik) zijn we wel naar een aquarium gegaan. Hij had echt niet in de gaten dat het visjes waren, maar allemaal kleurtjes die voorbij schieten. Dat vond hij geweldig en wij vonden het geweldig om dat te zien.

Kevin geniet nu ook van bomen en de lichtinval inderdaad. Dat vind ik zo mooi om te zien. Net zoals het super O+ is om hem te zien lachen onder de mobile. En mama's hoofd is volgens Kevin ook om te lachen.
pi_173157610
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:35 schreef Lemijn het volgende:
Dank voor deze relativerende opmerkingen :s) Ik ken echt wel mensen die met baby naar de dierentuin gaan maar vond dat altijd een beetje onzin. Dan blijf ik dat voorlopig nog even denken ^O^
met een maand of 10 vond mijn dreumes de pinguins in de dierentuin fascinerend. Nu is de dierentuin da bomb. Indoorspeeltuin zijn we nog nooit geweest....
pi_173157676
We zijn met L naar de apenheul geweest maar ook vooral voor onszelf.
En net heeft hij zijn eerste keer speeltuin gehad (echte speeltuin,niet alleen een schommel op de kinderboerderij) en hij wilde niet meer weg :+ mama had toch tijd zat dus we zijn maat even gebleven. Wipkip, schommel (baby schommel en normale bij mij op schoot) en glijbaan. En andere kindjes O+
pi_173157792
ZZ reageert wel al maanden heel leuk op onze katten, maar in de dierentuin is de afstand nog te groot om gericht naar de dieren te kijken. Wij hebben een abonnement omdat we het zelf leuk vinden, en het lijkt me tof om te zien dat ze er steeds meer van meekrijgt. Tot die tijd geniet ze gewoon van het buiten zijn en het dragen. :)
pi_173157853
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:35 schreef Lemijn het volgende:
Dank voor deze relativerende opmerkingen :s) Ik ken echt wel mensen die met baby naar de dierentuin gaan maar vond dat altijd een beetje onzin. Dan blijf ik dat voorlopig nog even denken ^O^
De kinderboerderij is voor oudere baby's net zo leuk. :)

Wij gingen overigens ook wel, maar omdat we gewoon zelf wilden. De krijshel is leuk vanaf goed kruipen en wordt fantastisch voor ze als ze kunnen lopen. Mijn peuter heeft zelfs een abonnement. Het is zo'n makkelijk uitje als het slecht weer is en ze wordt dolgelukkig van de trampolines, het springkussen, de ballenbak, de fietsjes en het klimhuisje, en ik dus ook. L. is er daardoor inmiddels ook al een keer of tien geweest denk ik, maar die tukt meestal lekker in de draagzak. De vorige keer vond ze de ballen uit de ballenbak al wel fascinerend. :D
pi_173157987
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:35 schreef Lemijn het volgende:
Dank voor deze relativerende opmerkingen :s) Ik ken echt wel mensen die met baby naar de dierentuin gaan maar vond dat altijd een beetje onzin. Dan blijf ik dat voorlopig nog even denken ^O^
:D

Kijk, dat baby's reageren op dingen die ze zien, wil niet zeggen dat het fenomeen dierentuin ook echt iets voor ze is. Mijnes wordt wild van metrorijden, bijvoorbeeld. Kleuren, beweging, licht/schaduw, dat vindt ie leuk. Wij waren laatst ook in de dierentuin en hij keek zijn ogen uit. Maar dat doet hij in de supermarkt ook ;)
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 13:27:43 #129
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173158027
Sja, als ze tegen de 1 aan lopen beginnen ze (iig deze hier) de dierentuin en dieren cht wel heel leuk te vinden :Y Alleen de plaatselijke kinderboerderij voldoet dan ook best wel.

Het indoorspeelgebeuren was best leuk. Het dreumesgedeelte was ideaal voor mannetjes als Max die willen bewegen en graag willen staan/ziten/kruipen/zitten/staan etc etc. Hij kon lekker op ontdekkingstocht en heeft zelfs in de ballenbak gezeten. En omdat daar allerlei blokken van wisselende hoogte zijn en matten op de grond, ging hij spontaan gewoon van sta naar zit via zijn knietjes. Iets dat hij thuis nog niet laat zien.

Ik blijf het integrerend vinden hoe ondernemend hij op pad gaat. Heel af en toe een blik vanuit de verte op mij (ben je er nog?), maar verder: gaan en contacten leggen.

Dat klinkt allemaal leuk, maar intussen is hij ook best zielig met veel groen snot en pijnlijke tandjes. Hij ontbijt en doet mee met avondeten, maar tussendoor hoeft hij niet zo veel. Hij stinkt ook echt uit zijn mond :X Arm ventje.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 13:32:37 #130
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173158140
Ik bedenk me ineens dat hij best wel eens (net als ik trouwens :{ ) een keelontsteking zou kunnen hebben en daarom uit zijn mond stinkt en weinig wil eten en drinken. Mmmm, vanmiddag eens zijn temp opnemen. Ik had nog niet hardop gezegd dat we het eerste jaar koorts-loos waren doorgekomen h? :X
pi_173158791
Oh, ja dat kan Q! Laat hij je in zijn mond kijken? Anders even hard knijpen ;)
Keelpijn is wel naar ja -O- ik ben zelf vrij makkelijk met pcm bij pijn en koorts, weet niet hoe jij daar in staat, maar bij mijn mannen helpt het goed.
pi_173159226
Koortsvrij het eerste jaar? Ik wil je wel wat van onze koorts-dagen geven? Die van gisteren, bijvoorbeeld? :+
Keelontsteking kan best, ik heb ook last van mijn keel.
Pcm redde onze nacht gisteren. Alleen wordt het geven wel moeilijker nu ze ouder worden :+
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 16:13:52 #133
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173161563
Nou, geen koorts :7 maar wel gerochel, gekuchel en geknauw (op zijn vingers). Hij zit ook continu met zijn tong aan de rechterkant van zijn mond. Was lastig te troosten na het wakker worden. Dus idd maar een pcm gegeven, op schoot met boekjes en filmpjes en toen werd hij rustig.

Op dit moment wordt er een bloempot van buiten de huiskamer ingetrokken. Het gaat dus weer :P

Vervelend Nazil! Hou die dagen maar :+
pi_173161757
Koorts is vandaag voorbij (het waren de prikjes) en hij haalt het eten van gisterenavond vandaag even in. Naast al het gewone voedsel at hij net een banaan alsof hij al 3 dagen niks te eten heeft gehad.
pi_173162285
Wij zijn met dreumes tot nu toe alleen bij een mini dierentuin geweest en toen was ze daar eigenlijk nog te klein voor. Nog nooit bij de speelhel geweest en over 2 maanden is ze al 2 :@ . Misschien binnenkort eens proberen...

Adrian hopelijk heb je een goede eerste werkdag gehad! Meestal went het toch zo snel, dat het lijkt alsof je niet bent weg geweest! Ik had het idee dat je net voor mij met verlof ging en dus ook zou moeten werken. Maarja ik heb trouwens nu nog 4 weken verlof en dan is het ook alweer voorbij! Het vliegt echt om!

Beterschap voor Max Quoi.

Gelukkig is de baby van Nazil alweer snel de oude na de prikjes! (Bijna geen baby meer toch?)

Net met F bij het bureau geweest. Groei op de middellijn (ze begon heel mini net als haar zus en die ging ook naar de middellijn). Dus dat is fijn! Verder ook een lichte voorkeurshouding, dus daar even goed op letten. Verder prikjes gehad :'( .
pi_173162513
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 16:45 schreef Vieve6 het volgende:.

Gelukkig is de baby van Nazil alweer snel de oude na de prikjes! (Bijna geen baby meer toch?)

Net met F bij het bureau geweest. Groei op de middellijn (ze begon heel mini net als haar zus en die ging ook naar de middellijn). Dus dat is fijn! Verder ook een lichte voorkeurshouding, dus daar even goed op letten. Verder prikjes gehad :'( .
Jij sterkte met de prikjes! L is over 8 dagen geen baby meer :'(
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 17:25:46 #137
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173163210
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Lemijn het volgende:
Indoorspeeltuinen en dierentuinen :o Nooit gedacht dat dat uitjes zijn die het eerste jaar al relevant worden. Maar goed, er is veel dat ik nooit had gedacht dus wie weet wat ik allemaal nog ga doen :P

Het hangt ook heel erg van de baby af, bouwt het al met blokken, loopt het, klimt het.
Er zijn 1,5 jarige die doen helemaal niets en er zijn 10 maanders die klauteren overal heen.
staan uren blokken te stapelen en zijn echt op hun plek.
pi_173164759
Veel beterschap voor Max! Wel fijn dat hij vandaag lekker heeft kunnen spelen.

En wat was het een kut dag vandaag
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 18:50:00 #139
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173165068
RF dat is kut :*
pi_173165203
Jeetje, wat klote RF.. Veel sterkte en beterschap voor je moeder!!
pi_173165855
Ik zou me er niet voor schamen hoor vieve. Niet elk kind vindt het leuk en geen enkele ouder vindt het leuk :')

Beterschap regina, ook voor je mama. Wat vreselijk balen ;(
disclaimer
pi_173165965
Ik wilde even alle mensen met 1 kind een reden geven voor een tweede :D

disclaimer
pi_173167123
Och RF, beterschap, dat is niet leuk. :*

Ooh SQ, wat heerlijk en wat herkenbaar. O+
pi_173168511
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:26 schreef Stormqueen het volgende:
Ik wilde even alle mensen met 1 kind een reden geven voor een tweede :D

Omg, wat schattig O+ O+
pi_173169026
Ommegot wat lief. Die babylach, hehehe-hiik-hehehe :D
pi_173169473
Het was ook wel een welkom momentje hoor, na dagenlang afwisselkrijsen en helse peuterbuien. Maar hey, dt weten we over 5 jaar niet meer en dit filmpje hebben we dan nog wel :7
disclaimer
pi_173169492
O+ O+ O+
pi_173169535
Keilief! Ik heb wel eens filmpjes gemaakt als het mis dreigde te gaan, in diezelfde leeftijd. Ik weet nog hoe ik me in moest houden om niet in te grijpen. Nu, als ik het terugzie, denk ik juist: "jee wat onschuldig, dat ik dt toen al 'spannend' vond" :') .
pi_173170093
Dan weet je weer wasr je het voor doet he! #clich#wachtmaar#zodoetieandersnooit

Wij hadden er twee brullend achterin vandaag. Een vanwege wilnievastzitten en een omdat ze het mooie fietsje in de winkel niet mocht testen omdat haar vader in de auto zat te wachten.
Ik denk dat ik ze opgeef voor een kinderkoor want de toonhoogten matchten aardig :')
"Ik mocht de fiets niet testen ik wil naar het nieuwe kvd whee"

"Wheee-hik-wheeee (speen) wheh hmm hmm mmm zzzzzz"
pi_173170221
Wat akelig dat je moeder zo ziek is RF! Hopelijk knapt ze snel weer op, en jij ook. Is er andere familie die wel naar haar toe kan?

SQ dat filmpje is tof :o
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 21:50:28 #151
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173170232
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:27 schreef Stormqueen het volgende:
Het was ook wel een welkom momentje hoor, na dagenlang afwisselkrijsen en helse peuterbuien. Maar hey, dt weten we over 5 jaar niet meer en dit filmpje hebben we dan nog wel :7
H zeg dat nou niet, meteen je aanmoediging ontkracht. Het ziet er superlief uit!

maar lijkt me ook zo verdomde zwaar, een baby terwijl je al een kind hebt :X
pi_173170624
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:45 schreef Roomsnoes het volgende:
Dan weet je weer wasr je het voor doet he! #clich#wachtmaar#zodoetieandersnooit

Wij hadden er twee brullend achterin vandaag. Een vanwege wilnievastzitten en een omdat ze het mooie fietsje in de winkel niet mocht testen omdat haar vader in de auto zat te wachten.
Ik denk dat ik ze opgeef voor een kinderkoor want de toonhoogten matchten aardig :')
"Ik mocht de fiets niet testen ik wil naar het nieuwe kvd whee"

"Wheee-hik-wheeee (speen) wheh hmm hmm mmm zzzzzz"
en ondertussen beukt mama ritmisch haar hoofd tegen het dashboard O+
disclaimer
pi_173170727
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:50 schreef Quoi het volgende:

[..]

H zeg dat nou niet, meteen je aanmoediging ontkracht. Het ziet er superlief uit!

maar lijkt me ook zo verdomde zwaar, een baby terwijl je al een kind hebt :X
nah je groeit er in mee hoor, ik denk dat het bij de eerste net zo zwaar voelde. Maar een tweede krijgt absoluut een andere behandeling dan een eerste. Veel minder VIP en veel meer "je doet het er maar mee, vriend" :')
disclaimer
pi_173170888
Stereohuilen, zo heerlijk rustgevend, echt even quality time met het gezin. O+

SQ wat lief! Ik kan niet wachten tot mijn duo ook samen gaat lollen. Gisteren heeft R voor het eerst S een fles gegeven en dat was al zo lief! Ze is heel zorgzaam en knuffelig als ze iets voor S mag doen.
pi_173170932
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 22:09 schreef ingee het volgende:
Stereohuilen, zo heerlijk rustgevend, echt even quality time met het gezin. O+

SQ wat lief! Ik kan niet wachten tot mijn duo ook samen gaat lollen. Gisteren heeft R voor het eerst S een fles gegeven en dat was al zo lief! Ze is heel zorgzaam en knuffelig als ze iets voor S mag doen.
ah fijn! Echt een geslaagde grote zus dus al? O+
disclaimer
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 22:23:19 #156
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173171365
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:50 schreef Quoi het volgende:

[..]

H zeg dat nou niet, meteen je aanmoediging ontkracht. Het ziet er superlief uit!

maar lijkt me ook zo verdomde zwaar, een baby terwijl je al een kind hebt :X
Die baby is juist easy peasy en fietst overal tussendoor. Bij een tweede denk je: waarom vond ik destijds een baby zoveel werk :?.

Super lief en herkenbaar filmpje, SQ O+. En wat wordt je grote al groot!

RF wat kut, sterkte en beterschap :*.
KuikenGuppy
pi_173171441
Wat lief SQ O+ Heel herkenbaar ook hier :P

RF, beterschap voor jullie allemaal :*
pi_173171665
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 22:11 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

ah fijn! Echt een geslaagde grote zus dus al? O+
Ja, ze noemt zich ook Gwote Woos en S heet 'Mijn broertje kleine baby S', of in het kort 'Mijn baby'.
Ze doet ook aan interpretatie van babyhuiltjes: Mijn baby zegt: 'Ik wil meeeelk, en Gwote Woos miemelnaaadee'
pi_173171759
Voorkeurshouding, wanneer kijken ze daarnaar? Ik vermoed het ook bij S, hij draait altijd zijn hoofd dezelfde kant uit in zijn bedje en bij hoofd optillen op zijn buik hangt hij ook scheef.
pi_173171990
Rf, sterkte en beterschap voor jullie beiden! :*
pi_173172369
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 22:33 schreef ingee het volgende:

[..]

Ja, ze noemt zich ook Gwote Woos en S heet 'Mijn broertje kleine baby S', of in het kort 'Mijn baby'.
Ze doet ook aan interpretatie van babyhuiltjes: Mijn baby zegt: 'Ik wil meeeelk, en Gwote Woos miemelnaaadee'
bwehehe :')
Hier vindt ze overigens zichzelf de baby momenteel. Vermoeiend!
(Ikke bent baby. G.uus is een M.aud!)
disclaimer
pi_173174223
Beterschap voor je mama Phoebe. :*

Lief filmpje SQ! O+ Toch ben ik er niet van overtuigd dat een tweede niet super zwaar zou zijn, ik denk gevalletje Stockholmsyndroom. ;)

ingee, toen ZZ 2 maanden was heb ik mijn vermoeden van voorkeurshouding aangegeven bij het cb, die vonden hetzelfde en adviseerden een kinderfysio.
  woensdag 16 augustus 2017 @ 06:42:05 #163
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173175285
Sterkte in de ziekenboeg, RF :*

Wat een lieve foto's van Selv (ik loop een beetje achter) en dat filmpje van SQ O+ O+ O+ verder hier ook team #HoeZwaarZijnTweeKinderenWelNiet :o Maar m'n zus heeft er 4, dus het zal niet het eind van de wereld zijn, twee kinderen :P

Ingee, hier vroegen ze er op het cb zelf naar. En als het rustig is tijden het weeguur (en ze dus wat meer tijd voor je hebben/je zelf wat minder bezwaard voelt om meer tijd te nemen) kijken ze er ook even naar.

Mijn reuzenbaby valt inmiddels bijna van de curve. Na een sprong vorige keer lijkt ze nu weer een eigen lijn te hebben. Nu 5660 gram bij 7 weken ( :')). Verpleegkundige was erg onder de indruk hoe sterk ze al was met het overeind houden van haar hoofd en opdrukken als ze op haar buik ligt (of misschien faket ze dit bij alle ouders om hen trots te maken - het werkt wel in dat geval :P).
Wel vond ze dat ze nog veel voedingen krijgt en dat we minder maar grotere voedingen moeten doen. Maakt dat echt uit, als ze per saldo net zo veel (bijvoeding (kv)) binnen krijgt? Voor het doorslapen hoef ik het niet te doen: ze slaapt aan een stuk door tussen de voedingen van 22 en 6/630 :7 O+

Verder lukt het me niet zo goed om te reageren, maar ik lees met plezier over speelhelhallen, dierentuinen, tv-programma's en (bijna) rollende kinderen O+ wat staat ons veel te wachten dit jaar!
pi_173175406
Wat zijn veel voedingen stroop?
Want met flessen heb ik altijd het idee dat ze je zo snel mogelijk naar enorme flessen willen sturen. Combineer jij nog fv met bv?
disclaimer
pi_173175696
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 06:42 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Sterkte in de ziekenboeg, RF :*

Wat een lieve foto's van Selv (ik loop een beetje achter) en dat filmpje van SQ O+ O+ O+ verder hier ook team #HoeZwaarZijnTweeKinderenWelNiet :o Maar m'n zus heeft er 4, dus het zal niet het eind van de wereld zijn, twee kinderen :P

Ingee, hier vroegen ze er op het cb zelf naar. En als het rustig is tijden het weeguur (en ze dus wat meer tijd voor je hebben/je zelf wat minder bezwaard voelt om meer tijd te nemen) kijken ze er ook even naar.

Mijn reuzenbaby valt inmiddels bijna van de curve. Na een sprong vorige keer lijkt ze nu weer een eigen lijn te hebben. Nu 5660 gram bij 7 weken ( :')). Verpleegkundige was erg onder de indruk hoe sterk ze al was met het overeind houden van haar hoofd en opdrukken als ze op haar buik ligt (of misschien faket ze dit bij alle ouders om hen trots te maken - het werkt wel in dat geval :P).
Wel vond ze dat ze nog veel voedingen krijgt en dat we minder maar grotere voedingen moeten doen. Maakt dat echt uit, als ze per saldo net zo veel (bijvoeding (kv)) binnen krijgt? Voor het doorslapen hoef ik het niet te doen: ze slaapt aan een stuk door tussen de voedingen van 22 en 6/630 :7 O+

Verder lukt het me niet zo goed om te reageren, maar ik lees met plezier over speelhelhallen, dierentuinen, tv-programma's en (bijna) rollende kinderen O+ wat staat ons veel te wachten dit jaar!
James heeft heel lang op 120cc gezeten en zit nu nog steeds maar op 150cc. dat betekent dat hij tot 7 maanden gewoon elke 3-4 uur een fles kreeg, maar 180 kwam gewoon de helft van terug.
Ik knikte altijd vriendelijk en deed toch wat hij zelf aangaf, wetende dat het vanzelf goed komt, en nu is hij bijna 10 maanden en krijgt hij nog 2 flessen en 1 nacht en eet en groeit hij prima.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_173175734
Ik heb flessen steeds alleen opgehoogd als ZZ meerdere keren boos werd omdat de fles op was. Ik zou niet weten waarom je grotere flessen zou moeten nastreven als je kind tevreden is (en goed slaapt 's nachts). Het ophogen ging hier langzamer dan de indicatie op het pak Nutrilon van hoeveel schepjes/voedingen bij welke leeftijd. Het laten vallen van een fles duurde altijd wel langer dan die indicatie, dus per saldo drinkt ze wat meer. Wel altijd veel meer moedermelk dan Nutrilon, dus over het aantal schepjes heb ik me nooit druk gemaakt. En qua lengte en gewicht is ze heel gemiddeld dus ze zal het wel nodig hebben. :)
pi_173175750
Ze is nog zo klein, dat ik liever "veel" kleine flessen zou geven dan een paar grote. Dat lijkt me voor die mini's veel natuurlijker. Als er totaal hetzelfde in gaat lijkt het me voor dat kleine lijfje veel makkelijker te verwerken.
  woensdag 16 augustus 2017 @ 08:24:49 #168
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173175808
Het wisselt een beetje, maar meestal 7 8. 's nachts slaapt ze dus goed door, wat betekent dat ze overdag vaak na 2 uur komt. Ze krijgt dan bv en daarna kv in een fles. De eerste twee voedingen alleen bv (dan zit er wat meer in :+) dus dan krijgt ze 5 6 flessen van 60cc. CB wil nu dat we naar max 6 voedingen gaan en dan 90cc bijgeven.
Op zich vind ik dat prima,als er meer tijd tussen de voedingen zit geeft dat wat meer vrijheid.Maar zo zou ze toch juist meer kv krijgen? En omdat de bv al niet helemaal loopt, ben ik bang dat de productie nog minder wordt als ik haar minder vaak aanleg.
Volgende week moet man weer werken en komt er een eind aan onze luxe situatie. Misschien dat ik al die voedingen dan helemaal zat ben en toe ben aan minder flessen per dag :D

Edit: overdag na 2 uur, behalve als ze slaapt. Dan kan het soms 3,5 uur zijn :P
pi_173175828
Klinkt alsof je heel goed luistert naar wat O. wil, Stroop. Lekker blijven voeden op verzoek zou ik zeggen. :Y
pi_173175856
Ik vind het, zeker omdat ze k bv krijgt, prima klinken. Vooral zo doorgaan :)
disclaimer
pi_173176503
Ik vind het ook niet raar klinken hoor Stroop!
Mijn 4 maander zit ook nog op 7 voedingen per dag (met flesjes van 130cc oo het kdv) Mijn oudste zat met 8 maanden ook nog op 6 voedingen (met 150cc op het kdv).
pi_173176707
Mauw heeft sowieso nooit flessen groter dan 180 gedronken. En het cb wil dat soms al in driemaanders proppen.
(Ik heb helemaal niks tegen het cb, laat dat duidelijk zijn. Het enige waar ik altijd erg kriegel van word is dat ze alle baby's zo snel mogelijk op zo weinig en zo groot mogelijke flessen proberen te krijgen. Ik vraag me z af waarom dat is? Wat is daar het voordeel van voor het kind :?)
disclaimer
  woensdag 16 augustus 2017 @ 09:45:06 #173
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173177108
Ik zou lekker op verzoek blijven doen Stroop, en lekker vaak aanleggen.
KuikenGuppy
pi_173177167
Ik had direct mot met de CB arts. Niets was goed: ik had geen vaste slaaptijden voor hem, hij dronk teveel, zijn hoofd was te groot en ik kon zker niet vertrouwen op het advies en de expertise van schoonmoeder die 20 jaar CB-arts is geweest, want die kon niet onbevooroordeeld kijken naar haar kleinzoon.
Hij was 6 weken. :')

Sindsdien gaan wij voor de entingen alleen nog naar de verpleegkundige, een schat van een mens. Als hij goed groeit, lekker laten eten. Ja, zijn hoofd is gemiddeld groot, net als zijn lengte en gewicht. Prachtig met de 80% lijn mee. En dat slapen zou wel goed komen (en dat deed het).

Gewoon je gevoel volgen, als je kind goed groeit hoef je er echt niet meer of minder in te proppen omdat het niet "standaard" is.
Je raekt an de dinge geweun.
pi_173177205
Mijn cb heeft nog nooit iets gezegd over het aantal flessen of de hoeveelheid per fles. Ik zou ook niet weten waarom het ophogen wenselijk zou zijn voor het kind. Op het pak Nutrilon gaan ze begrijpelijkerwijs wel snel naar grote flessen (want meer omzet), maar er staat wel bij dat het slechts een indicatie is en dat niet elke fles op hoeft. Volg gewoon je kindje. :)

Oh Messina, het hoofd van ZZ steekt echt boven het hoogste lijntje van de curve uit, maar ze hebben het bij het cb nooit "te groot" genoemd, ze volgt gewoon haar lijntje en haar papa heeft het ook. Jammer als ze daar zo negatief over doen, je kan er ook niks aan doen ofzo. :')

[ Bericht 15% gewijzigd door ViviRAWRS op 16-08-2017 09:58:45 ]
pi_173177392
Wij zijn net bij het cb geweest en ze hebben niet eens gevraagd hoeveel flessen ze nu krijgt. Gelukkig maar, want ik had al helemaal bedacht hoe ik me zou gaan verdedigen :') M. krijgt nu kv op verzoek en soms zijn dat 5 voedingen en soms 3. Volgens de verpakking zou ze nu 2-3 voedingen nodig hebben. Ze doet het er goed op dus ik vind het prima zo.
Lekker doen waar jij je goed bij voelt, Stroop!

Voor de stats met 11 maanden: 73cm en 8900 gram en de prikjes waren stom :(
pi_173177843
Mijn kind krijgt geen flessen :+ Ik heb verder geen flauw idee hoeveel voedingen hij drinkt. Of wanneer het telt als voeding en wanneer een slok tussendoor. Of als hij slaapt aan de borst, of hij dan ook nog veel binnenkrijgt. Vermoeiend om erover na te moeten denken :D Hij groeit, hij plast, hij is blij, dus het zal wel. Naar het cb gaan we alleen voor vaccinaties. En daar zijn we nog niet mee begonnen.
pi_173178102
Het lijkt me inderdaad allemaal niet zo belangrijk als de baby goed groeit en je bent zelf tevreden over hoe het gaat. :) . Het lijkt me echt aan jouzelf of je om de twee uur voeden teveel vindt en dat wil veranderen.

Y is precies 12 weken en heeft bedacht dat hij nu ook maar eens moet gaan regelen. Vannacht wel zes voedingen of zo. Ik raakte de tel kwijt. c_/ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173178134
M. is trouwens gek op druiven dus die krijgt ze regelmatig. We snijden ze in vieren, maar ik lees dat je ze eigenlijk ook moet schillen. Weet iemand waarom dat is?
pi_173178192
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 09:24 schreef Stormqueen het volgende:
Mauw heeft sowieso nooit flessen groter dan 180 gedronken. En het cb wil dat soms al in driemaanders proppen.
(Ik heb helemaal niks tegen het cb, laat dat duidelijk zijn. Het enige waar ik altijd erg kriegel van word is dat ze alle baby's zo snel mogelijk op zo weinig en zo groot mogelijke flessen proberen te krijgen. Ik vraag me z af waarom dat is? Wat is daar het voordeel van voor het kind :?)
Vraag ik me ook af. Ik heb het me kennelijk wel aangetrokken destijds want ik was heel 'trots' dat I met 11 maanden van flessen af was. :') . Zou het te maken hebben met een soort beleid om overgewicht tegen te gaan? Of tandbederf? Want veel aan flesjes lurken naast ook gewone voeding is mogelijk een oorzaak daarvoor? Geen idee hoor, ik speculeer maar wat.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173178208
Euhm, iets met pesticiden en vergif en ellende en deaud? Zou me er niet druk om maken 😉
pi_173178225
Druiven schillen? Lijkt me een ingewikkeld klusje.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173178292
quote:
11s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 10:31 schreef Franny_G het volgende:
Druiven schillen? Lijkt me een ingewikkeld klusje.
Als de druiven groot zijn is het goed te doen, maar die we nu hebben blijft niks van over dus ik geef ze gewoon zo. Maar misschien doe ik nu wel iets verschrikkelijks :P
  woensdag 16 augustus 2017 @ 10:39:08 #184
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173178384
Ik vind het fijn te lezen dat jullie ook afwijken van wat ze daar zeggen :P Volgens mij is het ook afhankelijk van welke verpleegkundige of arts je daar spreekt. De een vindt het wel prima terwijl de ander het niet vind kunnen.
O. is verder een blije baby, slaapt goed en maakt goed gebruik van de maandverpakking luiers. Ze doet het helemaal goed dus! Bedankt voor jullie bemoedigende woorden, we gaan gewoon lekker zo verder. ^O^

Wow, Franny, 6x? Maar flink aan de koffie vandaag! c_/

@Mies: misschien zijn de velletjes te moeilijk voor heel kleine kinderen? Komen ze er niet doorheen en daardoor kans op stikken ofzo? Als M. er geen moeite mee heeft kun je het dan gewoon geven, lijkt me?
pi_173178386
Neuh, denk dat het met vestikkingsgevaar te maken heeft. De schil is nogal stug, nml, net als bij tomaten. Maar als je ze in stukjes snijft, is het prima. In bootjes dan, liever niet in plakjes. Zelfde voor wortel overigen. In reepjes, niet in plakjes.

Ik had gisteren toch zo'n moederfaal zeg. S was z onrustig gisteravond. 100x drinken, ik was helemaal leeg en het deed zeer, toen lurkte ie een halve fles water leeg en was aan het strekken en doen. Wilde niet slapen, de doek was lava en ik zat er z doorheen. Dus manlief m geprobeerd naar bed te brengen terwijl ik op de bank lig. Roept ie, na 5 min: zou ie honger hebben? Dus ik nadenken en ja, hij had idd wat weinig gegeten. Dus ik kon naar boven met zo'n zuigsmoothie met pap. Lurkt ie dat in een minuut leeg, gaat liggen en valt in slaap. Had ie gewoon honger :'( 8)7 |:(
pi_173178936
Druiven schillen :D wat mensen al niet verzinnen zeg.
pi_173179330
Mijn zesmaander is gek op druiven, in vieren door de lengte en ongeschild. Ze zuigt ze helemaal leeg en spuugt de schilletjes dan weer uit. Perfect. ^O^
pi_173179892
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Lemijn het volgende:
Indoorspeeltuinen en dierentuinen :o Nooit gedacht dat dat uitjes zijn die het eerste jaar al relevant worden. Maar goed, er is veel dat ik nooit had gedacht dus wie weet wat ik allemaal nog ga doen :P

FF, ik wilde nog reageren op je tweelingdrukte, maar dat is alweer dagen geleden - ik zit niet zo vaak achter de laptop. Als ik Jacob op schoot heb en ik probeer me dat fantastische jongetje voor te stellen in tweevoud, dan gaat mijn hoofd duizelen. En als hij huilt of snel weer wakker wordt 's nachts en ik doet dt keer twee, moet ik ook ongeveer huilen. Dus poe, als dat jouw dagelijkse realiteit is... _O_ Verder heb je geen keus natuurlijk, ze kwamen gewoon met z'n tween en dat is het. Maar ik wens je wel nog steeds veel hulp en veel energie toe.

Ik drink koffie terwijl J al in de wagen ligt te slapen. Zodra hij gaat piepen, gaan we naar de bakker, is het plan. Wel jammer dat het net is gaan regenen...
Ik moet bekennen dat ik de babytijd van O zwaarder vond :@ Toen was alles nieuw en zat ik bij elk piepje rechtop, ook 's nachts en liep ik eindeloos rond om hem stil te krijgen (terwijl hij echt geen lastige baby was). Nu word ik 's nachts alleen maar wakker als zij ook daadwerkelijk wakker zijn en dat is gelukkig meestal maar 1 keer (per baby, meestal wel vlak na elkaar). Het scheelt heel veel dat ik nu vertrouwen n ervaring heb met de borstvoeding. Maar het zijn gelukkig ook erg makkelijke meiden meestal die nog veel slapen. Ik denk dat het meer de combinatie met een peuter is die het soms zwaar maakt, maar dat is ook met 1 baby. En we hebben de regel dat als er drie tegelijk piepen dat we dan wat lekkers mogen :')

RF, wat vervelend van je moeder. Hopelijk knappen jullie allemaal snel op!

Qua druiven hier ook in vieren gesneden. De schillen poept mijn 2 jarige soms nog bijna intact uit, dus misschien heeft het daarmee te maken?

En hier ook vanaf 6 maanden een abonnement op de dierentuin. Niet zozeer voor de baby, maar meer omdat we zelf van dierentuinen houden en dat een van de weinige dingen was die we ook met baby makkelijk konden doen. We hebben in februari getwijfeld of we het abonnement zouden verlengen vanwege de komst van de tweeling, maar ook nu weer hadden we het idee dat dit een van de weinige dingen was die we met zn allen konden doen, plus dat O het toen pas cht leuk begon te vinden.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
  woensdag 16 augustus 2017 @ 11:52:38 #189
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173179945
Stroop, lekker luisteren naar je meisje ^O^ Hier wijkten we ook altijd af, maar alles ging goed en kwam goed.

Druiven snij ik doormidden. Gaat goed!

Het lijkt beter te gaan met Max. Zo goed in zijn hum O+ Hij is net gaan tukken en ik ga dat ook doen, want ik geloof dat ik nu in de groenesnotenkeelpijnfase ben beland. Slecht geslapen }:|
pi_173180115
Wat een leuk filmpje btw SQ! Ik kan niet wachten tot we hier ook zover zijn! Ik vind het nu al mooi om te zien hoe O soms met zijn zusjes om gaat. Uit zichzelf een kusje geven 's ochtends en de speen erin proppen O+ Maar vijf minuten later slaat hij er een bijna met een toettoet auto op haar hoofd. Kon er nog net een hand tussen doen.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
pi_173180176
Ik snap er ook niks van met die grote flesjes, mijn kinderen krijgen dat echt niet weg. Dan ben ik alleen maar melk aan het weggooien. R kwam ook nooit verder dan 180 cc.

Regeldagen met flesbaby's zijn trouwens heel irritant kan ik me herinneren. Elke keer een fles klaar maken voor een paar slokjes en dan niet meer mogen opwarmen. :(

Druiven schillen? De schillen komen toch netjes in zijn geheel in de luier terecht? Dat doet je baby helemaal zelf.
pi_173180231
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 11:50 schreef FlyingFish het volgende:

[..] En we hebben de regel dat als er drie tegelijk piepen dat we dan wat lekkers mogen :')
Shotjes?
pi_173181406
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 12:05 schreef ingee het volgende:

[..]

Shotjes?
Dan ben ik elke avond rond etenstijd dronken :D Koekjes, snoepjes, chocolade is het. Ik heb toch nog ruim 7 maanden om te ontzwangeren :')
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
pi_173181998
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 11:50 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik de babytijd van O zwaarder vond :@ Toen was alles nieuw en zat ik bij elk piepje rechtop, ook 's nachts en liep ik eindeloos rond om hem stil te krijgen (terwijl hij echt geen lastige baby was). Nu word ik 's nachts alleen maar wakker als zij ook daadwerkelijk wakker zijn en dat is gelukkig meestal maar 1 keer (per baby, meestal wel vlak na elkaar). Het scheelt heel veel dat ik nu vertrouwen n ervaring heb met de borstvoeding. Maar het zijn gelukkig ook erg makkelijke meiden meestal die nog veel slapen. Ik denk dat het meer de combinatie met een peuter is die het soms zwaar maakt, maar dat is ook met 1 baby. En we hebben de regel dat als er drie tegelijk piepen dat we dan wat lekkers mogen :')
Maar hoe zit het dan met de heftigheid x2 van OMG een baby, fantastisch, verantwoordelijkheid, leren kennen, etc? Het mentale stuk dus. Of is dat minder bij een tweede, of heeft misschien niet iedereen daar zo'n last van...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 16 augustus 2017 @ 13:22:35 #195
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173182091
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:18 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Maar hoe zit het dan met de heftigheid x2 van OMG een baby, fantastisch, verantwoordelijkheid, leren kennen, etc? Het mentale stuk dus. Of is dat minder bij een tweede, of heeft misschien niet iedereen daar zo'n last van...
Misschien dat het dan minder is, omdat je (bijna) geen tijd hebt om uren na te denken, want tussen de luiers en voedingen en dutjes in, is er nog een grote die vermaakt moet worden en gevoed en in bed etc etc?
Dat hoop ik tenminste, anders blijft het hier ook bij 1 :')
pi_173182120
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
pi_173182400
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:23 schreef WupWup het volgende:
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
hier ook, het onzekere over al het nieuwe is er van af, en je relativeert makkelijker door eerdere ervaringen O+

Over zes dagen is m'n kind een half jaar ;( O+ stop de tijd :(
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_173182668
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:23 schreef WupWup het volgende:
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
Dit idd. Waar ik bij O erg zoekende was en een ritme zocht (wat ze zelf overigens snel vond) glijdt S makkelijk in ons al bestaande ritme. Ik kan de geluidjes en signalen veel sneller en beter plaatsen, wat zorgt voor minder bezorgdheid en meer vertrouwen. Ik zat toch al in die flow van slaapjes, luiers, eten en spelen, dat de komst van S de boel maar weinig verstoorde. Ik stond al in kind-modus ;)
pi_173182872
Eens met de bovenstaande opmerkingen!

Op de dagen dat ik alleen ben met de baby kom ik nu zelfs tot rust :D Dat had ik bij mijn eerste nooit kunnen bedenken. Sowieso weet/herken je al veel dingen bij een tweede en dan gaat het makkelijker. Het scheelt hier ook wel dat J. een kopie van M. is qua behoeften.

Ik zat pas terug te lezen in het babytopic van toen M. net geboren was. Het was net of ik het over J. had. Dezelfde onrust en slaapperikelen (bij de slaapjes overdag) van toen, hadden we nu weer. Ik weet nu alleen wat ik moet doen waardoor ik nu wel iets sneller een tevreden baby heb dan destijds.
pi_173183606
Jup. R is bij opa en oma, S lag te slapen en ik had gewoon tijd voor mezelf!
(Die ik dan automatisch ga besteden aan was, afwas, stofzuigen... Oke, tijd voor een terrasje ofzo)
pi_173183755
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 09:47 schreef Messina het volgende:
Ik had direct mot met de CB arts. Niets was goed: ik had geen vaste slaaptijden voor hem, hij dronk teveel, zijn hoofd was te groot en ik kon zker niet vertrouwen op het advies en de expertise van schoonmoeder die 20 jaar CB-arts is geweest, want die kon niet onbevooroordeeld kijken naar haar kleinzoon.
Hij was 6 weken. :')
:') zucht, die superioriteit.

quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 10:28 schreef Mies_poes het volgende:
M. is trouwens gek op druiven dus die krijgt ze regelmatig. We snijden ze in vieren, maar ik lees dat je ze eigenlijk ook moet schillen. Weet iemand waarom dat is?
In vieren met schil is helemaal prima!

quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 13:23 schreef WupWup het volgende:
Je bent al moeder, dus dat stukje is minder heftig. Bij een tweede moet je je kind ook leren kennen, maar je hoeft jezelf minder te ontdekken. En het vermogen tot relativeren is er veel meer, bij mij althans.
Ja dat denk ik dus ook, of in ieder geval, ik hoop dat dat veel gaat schelen bij een tweede :D.
pi_173184004
Ik vond het mentaal helemaal niet zo'n heftige omschakeling om moeder te worden. Het is juist alsof ik sindsdien eindelijk in mijn element ben. O+
pi_173184161
Ja het moederschap zelf is eigenlijk een soort natuurlijke voortvloeiing uit hoe ik al in het leven stond.
Het niet slapen is alleen niet te combineren met een baby en dingen die lichamelijk meer vragen en nog wat rompslomp er omheen zijn meer het issue.
pi_173184226
Druiven schillen :D Nu eet ik zelf wel graag alleen het binnenste van de druif, tot ongenoegen van mijn zoon die maar bleef vragen waarom ik het schilletje niet op at O-)
pi_173184287
Je groeit er echt in mee. De eerste weken met peuter vond ik zo heftig, dat was bij L. echt niet zo. En het vermogen tot relativeren idd. Bij peuter vroeg ik me steeds af wanneer ze nou eens door zou slapen, dat duurde tot ze 1,5 was. :') Mede daardoor zijn de verwachtingen wat dat soort dingen betreft niet zo hoog gespannen en zit ik met de meeste dingen in de komtwelgoedschatje-modus. :P

Een dag met alleen baby of alleen peuter is inderdaad een relaxdag nu. :D Ook met beide thuis is het prima te doen sinds L. zich wat beter kan voortbewegen (zomg, ze gaat vooruit) en daardoor op ontdekkingsreis door het huis kan. Het enige dat ik echt heel erg zwaar vind is het constante tillen (vooral de maxicosi, maar ook dragen helaas), ik vrees dat ik eerlijk moet zijn naar mezelf en toegeven dat mijn bekken toch een flinke oplawaai heeft gehad van twee zwangerschappen kort op elkaar. :{
pi_173184295
Oeps, er was nog een pagina. Even lezen. :')
pi_173184296
Druiven schillen klinkt ideaal voor ouders met tijd teveel!

:')

Tombo, nee. Ik weiger daar in mee te gaan hoor. Een half jaar. Nope. Ontkenning :(
disclaimer
pi_173184376
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 14:40 schreef Stormqueen het volgende:
Druiven schillen klinkt ideaal voor ouders met tijd teveel!

:')

Tombo, nee. Ik weiger daar in mee te gaan hoor. Een half jaar. Nope. Ontkenning :(
echt h :o wtf ik ben gister bevallen! :(
Ik vind het echt niet leuk :')
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_173184480
Het is voor mij niet eens zozeer een omschakeling, want ik voel me nog/weer grotendeels mezelf met iemand erbij die al jaren welkom was. Maar ik wist vantevoren niet wie hij was, en ik wil al mijn tijd besteden aan hem leren kennen, elke dag opnieuw. Dat strookt niet altijd met huishouden en soms opkomende eigen behoeftes en slaapgebrek. Maar goed, ik lig dus gewoon heel vaak op de bank met een baby op me, en laat dat leren kennen of wat hij nodig heeft voor gaan op al die andere dingen. Dat kan, met een eerste :)

Wel leuk om te lezen dat het op zich wordt herkend, en dat het massaal ook goed gaat bij een volgend kind. Niet dat er een fractie denkruimte over is voor gezinsuitbreiding, want met dit concrete kind is dat jarenlange verlangen opeens gestopt en dat bevalt me enorm goed. Heerlijk echt, om daar niet over na te hoeven denken nu.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 16 augustus 2017 @ 14:53:48 #210
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173184564
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 14:31 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik vond het mentaal helemaal niet zo'n heftige omschakeling om moeder te worden. Het is juist alsof ik sindsdien eindelijk in mijn element ben. O+
Dat vind ik ook zo! Lees je ook goed in de reacties die je plaatst.


Je groeit ook gewoon als moeder! Ik zit met alle 4 nu bij de ballorig. Mensen geven dan dus echt complimentjes over hoe knap het is dat je dat alleen weet te stroomlijnen. Maar ik weet nu niet beter.
pi_173184580
Voel me nog steeds kut en ziek. Dus net voor 300 euro aan winterkleren voor mezelf en goedzakje gekocht.

Present from me to me. Voelt al een stuk beter.

Nu even een eerlijk en direct bericht sturen aan een Marktplaats zeikwijf ~O> die positiekleding (kaartjes hangen verdeurie nog aan de noppies jeans) over wilde nemen. Ging al mee in een lagere prijs en vervolgens of ik ook de verzendkosten wilde betalen. 8)7 Toen ze weer enigszins bij verstand was ging ze moeilijk lopen doen over 50 cent. Uiteindelijk ging ze overstag maar natuurlijk na 5 dagen nog steeds geen geld op mijn rekening en nu is zij boos omdat ik geen geduld heb.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173184688
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 14:53 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Dat vind ik ook zo! Lees je ook goed in de reacties die je plaatst.

Je groeit ook gewoon als moeder! Ik zit met alle 4 nu bij de ballorig.
Steve-Carell-Clap-Wow.gif
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173185234
Ik vond het behoorlijk heftig om te gaan van moeder die d'r tienerzoon niet uit bed kreeg naar moeder die d'r baby niet n bed kreeg. :')
Je raekt an de dinge geweun.
pi_173185435
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 15:19 schreef Messina het volgende:
Ik vond het behoorlijk heftig om te gaan van moeder die d'r tienerzoon niet uit bed kreeg naar moeder die d'r baby niet n bed kreeg. :')
:D

Als je al niet meer in de kleine kindergeweld zat lijkt het me ook wel weer heel heftig ja.
pi_173186022
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 15:19 schreef Messina het volgende:
Ik vond het behoorlijk heftig om te gaan van moeder die d'r tienerzoon niet uit bed kreeg naar moeder die d'r baby niet n bed kreeg. :')
Het scheelt wel dat je tiener dan gemotiveerd is om te helpen om baby in bed en stil te krijgen. :D
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173186522
Ik vond het bij de 1e wel een flinke omschakeling van doen wat je zelf wil en alle tijd voor jezelf naar opeens iemand die continu afhankelijk van je is en alle aandacht opeist. En ik had ook geen instant moederliefde oid voor hem. Bij de tweeling nu ook nog niet overigens. Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik ze eigenlijk gewoon nog niet leuk. Ze doen nog niks en zorgen er alleen voor dat ik beperkt word in wat ik met O kan doen. Het zijn net baby born poppen nu, en daar had ik vroeger ook al geen interesse in. Maar goed, de dag dat ze echt gaan reageren komt steeds dichterbij! Ik heb vandaag al twee kleine glimlachjes gekregen dus het begin is er! Het gaat alleen allemaal veel trager dan bij O, die lachte met 2 weken al voluit. Maar die is dan ook een dikke maand later geboren.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
  woensdag 16 augustus 2017 @ 16:06:05 #217
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173186564
Ik vind het nu juist steeds zwaarder worden (N is net 2). Als baby slapen ze nog veel, dus gaat je leven gewoon door. Maar hoe ouder ze worden hoe minder ze slapen, en hoe meer je moet doen om ze te vermaken. Na een hele dag met peuter ben ik echt kapot :@
Ligt ook aan mijn persoonlijkheid hoor, ik ben iemand die erg graag alleen is en graag mijn eigen tijd indeelt. Dus ik ging van de meeste tijd alleen thuis werken naar continu in gezelschap van een kind dat constant aandacht nodig heeft. Dat vind ik nu nog steeds best zwaar.
Dus totaal geen rammel hier voor nog een. :N

(Natuurlijk is ze wel de leukste en liefste O+ )
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173191790
Ik geniet enorm van mijn tweede baby. O+ . Maar het scheelt natuurlijk wel dat mijn peuter drie dagen per week naar het kdv gaat en mijn vriend ook een dag thuis is. O+ .

En mijn snelle jelle draait vanavond achter elkaar van rug naar z'n buik. :o . O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173192090
Whoa die heeft er ook haast mee zeg franny!

Ik ben echt idioot verliefd op mijn tweede baby. Nog veel erger dan ik op mijn eerste was. Maar dit jong is ook intens verliefd op de wereld, hij is zeer aimabel zeg maar :D ik beleef hem toch bewuster, omdat ik zoveel zekerder ben als moeder nu. Ook al heeft ie niet mijn onverdeelde aandacht, de 1:1 momenten die we hebben zijn wel heel intens O+
disclaimer
pi_173192139
Ik herken het wel wat je schrijft FF. Ik ben ook niet echt gemaakt voor minibaby's. (En weinig slaap..) Vanaf een jaar vind ik het een stuk leuker worden. De fase van leren lopen, praten, etc. De interactie met je kind die dan ineens een stuk groter wordt.

De eerste echte lachjes zijn hier al wel gespot trouwens O+
pi_173192144
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 16:06 schreef SaskiaR het volgende:
Ligt ook aan mijn persoonlijkheid hoor, ik ben iemand die erg graag alleen is en graag mijn eigen tijd indeelt.
Ik ook, R haar dutje (van 3,5 uur :) ) is me ook echt nog heilig en gelukkig is dat ook meestal de tijd dat S lang slaapt.
Introvert met baby gaat prima, maar peuters eisen je aandacht veel actiever op.

Hopelijk kunnen ze elkaar binnenkort vermaken terwijl ik een boek lees. ;)

#nevergonnahappen
pi_173192201
Ik ben enorm verliefd op mijn peuter die verliefd is op mijn baby trouwens. Niets mooier als een klein meisje die op haar allerzachts 'haar baby' knuffelt. O+
pi_173192209
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 20:00 schreef ingee het volgende:
Ik ben enorm verliefd op mijn peuter die verliefd is op mijn baby trouwens. Niets mooier als een klein meisje die op haar allerzachts 'haar baby' knuffelt. O+
hartjes overal O+
disclaimer
  woensdag 16 augustus 2017 @ 20:39:16 #224
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173193065
Nou, in de categorie 'your worst nightmare' donderde vanmiddag mijn fiets om, met Max erin. Die film zal zich nog wel een tijdje afspelen in mijn hoofd.

Dus. Op de kinderafdeling met controles elk uur. En hij lijkt cht van staal, want vooralsnog lijkt er niks aan de hand van blijvende aard.

Adem in - adem uit :{
pi_173193298
Wat eng Q. :{ Veel sterkte voor jullie, hopelijk blijft er niks aan de hand. :*
pi_173193313
Ai wat een schrik quoi! Gelukkig is alles ok!

Maar moet je daarvoor in het ziekenhuis blijven ja? :o

(Het overkwam mij vorige week met peuter maar die heb ik gewoon naar het kdv gebracht na flink troosten - had ik naar het zkh gemoeten? :@)
disclaimer
pi_173193385
Lijkt me afhankelijk van hoe de fiets neerkomt toch?
pi_173193452
quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 20:51 schreef Selvaria het volgende:
Lijkt me afhankelijk van hoe de fiets neerkomt toch?
ja uiteraard! Maar ik vind het best een grondige aanpak. Was ook absoluut geen oordeel, ik vraag me gewoon af waarom zo grondig.
disclaimer
pi_173193595
Oei Quoi, dat is schrikken! Inderdaad een nachtmerrie. Heel veel sterkte voor jou en je kleine man. Fijn dat alles goed lijkt te gaan.
pi_173193941
Jeetje wat schrikken quoi! Sterkte!
pi_173193999
Jeetje quoi! Veel sterkte vannacht.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173194108
Sterkte Quoi! Wat enorm schrikken!
pi_173194495
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 14:49 schreef Lemijn het volgende:
Het is voor mij niet eens zozeer een omschakeling, want ik voel me nog/weer grotendeels mezelf met iemand erbij die al jaren welkom was. Maar ik wist vantevoren niet wie hij was, en ik wil al mijn tijd besteden aan hem leren kennen, elke dag opnieuw. Dat strookt niet altijd met huishouden en soms opkomende eigen behoeftes en slaapgebrek. Maar goed, ik lig dus gewoon heel vaak op de bank met een baby op me, en laat dat leren kennen of wat hij nodig heeft voor gaan op al die andere dingen. Dat kan, met een eerste :)

Ik kan me dit inderdaad nog goed herinneren van de eerste tijd met I. Ik ging z in haar op. Maar, en dit is niet een 'wacht maar' hoor want bij iedereen is het anders, dit brak me na een aantal maanden ook op. Net als bij een hevige verliefdheid was ik mezelf een beetje kwijtgeraakt. En ik moest dus weer een balans vinden tussen het moeder zijn en met mijn kind bezig zijn, en tegelijk ook voor mezelf zorgen en mijn eigen leven.

Die balans heb ik gevonden en bevalt me goed. Hoe verliefd ik nu ook weer ben met Y, ik kan nu veel beter oog houden voor het/mijn leven dat ondanks die geweldige baby ook doorgaat.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173194503
Oh en sterkte Quoi!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 16 augustus 2017 @ 21:31:17 #235
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_173194596
Oh Q wat schrikken! Niet alleen voor Max, maar ook voor jou :*

quote:
1s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 20:48 schreef Stormqueen het volgende:
Ai wat een schrik quoi! Gelukkig is alles ok!

Maar moet je daarvoor in het ziekenhuis blijven ja? :o

(Het overkwam mij vorige week met peuter maar die heb ik gewoon naar het kdv gebracht na flink troosten - had ik naar het zkh gemoeten? :@)
Ik denk dat leeftijd wel uitmaakt en uiteraard hoe hij is gevallen (hoofd gestoten of niet).

Wij hebben ook een nachtje ziekenhuis gedaan toen Ella was gevallen. Maar die is natuurlijk nog jonger.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 16 augustus 2017 @ 21:45:07 #236
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173194981
Ha, geen twijfel over naar SEH gaan hier trouwens. Klapte met hoofd tegen een geparkeerd busje en daarna op de grond :'(

Ik denk dat je gut feeling dat na een val prima aangeeft SQ :) Dus bij jou ook.
pi_173195012
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 21:45 schreef Quoi het volgende:
Ha, geen twijfel over naar SEH gaan hier trouwens. Klapte met hoofd tegen een geparkeerd busje en daarna op de grond :'(

Ik denk dat je gut feeling dat na een val prima aangeeft SQ :) Dus bij jou ook.
aiaiai wat naar :'(
disclaimer
pi_173195066
Oh jemig Q wat klinkt dat naar :'(

Dan staat je hart ook stil.

Gelukkig lijkt hij een hoofd van staal te hebben.
pi_173195079
Ach Quoi. Ja, dat beeld zal je nog wel vaak voorbij zien komen in je hoofd. Bah. ;( .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173195165
Och Quoi :'(
pi_173195821
Jeetje wat een schrik :'(
Je raekt an de dinge geweun.
pi_173195964
Wat schrikken Quoi! Sterkte voor Max & jullie :* !
pi_173196013
Aiai wat eng Quoi! Hopelijk alles goed :*
pi_173196086
Quoi wat naar!
Sterkte!
pi_173196164
Quoi wat eng! sterkte.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  woensdag 16 augustus 2017 @ 22:25:23 #246
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173196344
Sterkte Q en max!
pi_173197402
Oei Quoi, dat is heel erg schrikken! Sterkte voor jullie, hopelijk blijkt er inderdaad niks aan de hand.
pi_173197457
Bah Quoi wat heftig! Sterkte :*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
  woensdag 16 augustus 2017 @ 23:14:52 #249
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173197904
Thnx peeps :)
Liggen op dezelfde kamer als toen hij 5 dgn was, gek is dat. En leve de Tula, want hij slaapt eindelijk. Voor een uurtje dus.

Controles zijn gelukkig telkens goed.

En ik ben 10 jaar ouder :{
pi_173198318
SQ wat fijn dat je zo intens en bewust kunt genieten van je baby ondanks de donkere wolken.
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 23:14 schreef Quoi het volgende:
Liggen op dezelfde kamer als toen hij 5 dgn was, gek is dat.
Ah, van toen hij te weinig voeding binnenkreeg. Inmiddels niet meer voor te stellen h? :') Beterschap voor hem en voor jouw schrik! :*
pi_173200295
Quoi wat een schrik! :o

Sterkte! :*

Mijn baby is helemaal zen vandaag (gisteren dus). Veel slaap en veel lachjes. Zou dat nou komen omdat grote zus even uit logeren is?
pi_173200317
Ok baby slaapt en ik ben WAKKER!
Is hier geen nachtploeg meer? :'(
  donderdag 17 augustus 2017 @ 06:11:18 #253
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173200359
Ingee inmiddels onder zeil? ;)

Uiteraard behoorde ik tot de nachtploeg. De nacht ging eigenlijk heel goed! Na elke controle ging Max weer netjes slapen :o O+ Dwz dat hij best een mooie nacht slaapt zo. Ik heb zojuist 1 heerlijk uurtje geslapen :') Adrenaline enzo.

Volgende controle om 7 uur en dan zal hij wel wakker blijven. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Lekker knuffelen en hopen dat hij een beetje meer de oude is.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 06:17:47 #254
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173200366
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 23:28 schreef ViviRAWRS het volgende:
SQ wat fijn dat je zo intens en bewust kunt genieten van je baby ondanks de donkere wolken.

[..]

Ah, van toen hij te weinig voeding binnenkreeg. Inmiddels niet meer voor te stellen h? :') Beterschap voor hem en voor jouw schrik! :*
Klopt! Zelfde kinderarts. Hij wist ons niet meer te herinneren, maar moest wel gniffelen toen hij Max zag.
pi_173200394
Ik ben er nog! :)

Fijn dat het mee lijkt te vallen Quoi! Straks lekker knuffelen en vanmiddag een heerlijk dutje voor jullie hopelijk. :*
pi_173201500
Wat schrikken Quoi! Klinkt als een nare klapper die hij gemaakt heeft. Hopelijk zijn jullie de laatste uurtjes ook goed doorgekomen en is hij nu weer een beetje zichzelf!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
pi_173201883
Quoi wat schrikken zeg...
:)
pi_173201965
Lees nog af en toe wel mee hoor. :)
Leuk om nieuwe aanwas te zien. En veel herkenbare verhalen van de eerste maanden na bevalling.

Ik ga trouwens langzaam over naar WOHTS. :@
:)
pi_173202040
Oh Quoi wat is hij naar gevallen! ;(
Ben je zelf wel helemaal oke?

En nachtdienst... ja hoor regelmatig nachtdienst hier. Maar ik kijk dan nooit op mijn telefoon want dan kan ik niet meer in slaap vallen.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173202071
Soof! Lang niet gezien! w/
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 09:35 schreef Soof-87 het volgende:
Ik ga trouwens langzaam over naar WOHTS. :@
Oh spannend zeg! Hier geen enkele rammels. Collega van mij die afgelopen september bevallen is, is nu alweer 18 weken zwanger. En niet per ongeluk. :o Ik kan me daar voor mezelf echt niks bij voorstellen, mijn baby is er pas net!
pi_173202114
Fijn dat de nacht goed is gegaan Quoi!

Hier begint F de dag vaak met een grote lach! Zo leuk ♡!
& Een beetje uitgeslapen vandaag... Dreumes is weer naar schoonmoeder, dus daar hoefde ik niet voor op te staan. Heerlijk! Is ook 1 van de laatste keren dat dat kan.
pi_173202222
Wat schrikken zeg Quoi! Gelukkig waren alle controles goed gegaan :Y

Spannend Soof!
Ik heb ook nog helemaal geen rammels Vivi, dus je bent niet de enige :+ (Om eerlijk te zijn, vind ik 1 voor mij op dit moment echt wel genoeg :@ Man wil wel heel graag een tweede, maar over 2 jaar ofzo. Wellicht dat ik dan wel rammels heb..)
pi_173202438
Hi Vivi. :) En Miez!

Ik heb echt verschillende denkfases gehad hoor.

1. Dit nooit meer
2. OMG een baby, wat heb ik gedaan? Heb ik misschien al spijt?
3. Oh zo zwaar zo zwaar ;(
4. Oh ik begin iets regelmaat te krijgen. M. slaapt ook zowaar door en de dutjes overdag gaan ook goed
5. Ah, ik zie een zwangere vrouw. Oeh dat zou wel weer leuk zijn. Nou ja zwanger zijn dan, nog geen baby.
6. Oh wat doet M. het toch goed. Balans met werk is terug en ik vind alles heerlijk.
7. Oh wat zou een broertje of zusje leuk zijn voor hem.
8. Kijk een zwangere vrouw! Oh wat was zwanger zijn toch prachtig. En oh een nieuwe baby in ons huishouden. O+
9. Zullen we er voor gaan, vriendlief? Hij zei: Ok als hij een jaar is. O+
10. Ok we gaan er nu voor. :D
:)
pi_173202505
L. heeft me vannacht ook flink wakker gehouden met vier voedingen tussen 23.00 en 06.00. Toen ik wakker werd lag ze me wel vanuit de cosleeper met een enorme grijns aan te kijken en was alles weer vergeven. *;

Zijn jullie inmiddels ontslagen Q.?
pi_173202667
:D Soof

Grappig om al die verschillende overwegingen te lezen. Ik vind zwanger zijn niet leuk, ondanks relatief makkelijke zwangerschappen, en kleine baby's eigenlijk ook niet. We zijn vlak voor N. 1 werd er weer voor gegaan, ook zodat we zsm van zwanger zijn en de minibabytijd af zouden zijn. Nu is L. ruim 6 maanden en wat is het fantastisch. O+ Ze lachen zoveel met elkaar ( la SQ's filmpje laatst) en aan alles zie je hoe leuk ze elkaar vinden. Ik knal elke dag uit elkaar van de liefde voor die twee meisjes. *; En soms zou ik mezelf het liefst op mijn niet bestaande zolderkamer opsluiten, maar dat vergeet ik weer als mijn peuter een lomp kusje op L.'s neus plant en "ikhouvajou" zegt. :+ O+
  donderdag 17 augustus 2017 @ 10:11:28 #266
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_173202762
Hier was het 21:00 uur en toen pas om 03:15 en om 6:30 weer qua voedingen. Maar daar valt ook nog niets uit op te maken, ik geniet maar gewoon van die sporadische keren dat ie lekker doorslaapt. _O-

En hier weten we het nog niet. Vriendin was heel stellig in eerste instantie en zag het absoluut niet zitten, toen kreeg ze even een fase (2 weken na bevalling) dat ze het geweldig leek om het nog een keer te proberen en nu is het even rustig op dat front. :D

Ik weet het oprecht niet. Lijkt me geweldig en mooi enerzijds, maar ook oh zo vermoeiend.
pi_173203101
Soof! Wat leuk!
Ik rammel ook echt totaal niet. Een aantal vriendinnen hebben net een tweede en als ik dat zie dan wil ik pas als M. naar school gaat :')
pi_173203132
Wij laten het maar bij 1 baby. Goedzakje is een goedzakje en relaxte baby.
Maar wij voelen ons heel compleet met 1 kind (en 1 hond).

Al ben ik wel voorzichtig aan het aftasten wat het maximale aantal honden is wat ik in huis mag nemen als Goedzakje uit huis gaat. Zelf vind ik 20 een prima aantal.
Dat je dan op de grond gaat liggen en gewoon verdwijnt onder een enorme bende zachte pluizige puppy lawine.

Mijn schoonzus is trouwens een jaar jonger dan ik en haar dochter gaat volgend jaar naar de middelbare school. En ik ben heus niet oud!
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 10:26:49 #269
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173203170
Soof, wat leuk!

Wij zijn ontslagen :) Fijn. Lekker naar huis en cocoonen.
pi_173203257
Q wat akelig. :'( Fijn dat jullie naar huis mogen!

Rammelen, haha de avond van de bevalling wilde ik alweer een tweede. _O-
  donderdag 17 augustus 2017 @ 10:32:42 #271
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_173203332
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 10:25 schreef ReginaFalange het volgende:Maar wij voelen ons heel compleet met 1 kind (en 1 hond).
Zo voel ik me ook. Alleen dan met drie honden en drie katten. _O-
  donderdag 17 augustus 2017 @ 10:36:23 #272
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_173203445
Hoe gaat het nu, Q?

Wat leuk Soof!

Ik rammelde na de eerste sneller dan mijn man, die was er pas klaar voor toen de oudste 2 jaar was. Vervolgens duurde het bijna een jaar voor ik zwanger was, dus nu zit er 3 jaar en 8 maanden tussen de meiden.
Daardoor was het wel weer even wennen, want inmiddels hadden we een heel relaxt ritme. Dat gooide een baby wel een beetje overhoop.
Ik heb nu ook af en toe dat ik denk dat een derde wel leuk is, maar als ik er aan denk dat ik weer de babyperiode door moet, denk ik toch dat ons gezin zo wel compleet is :P

De baby vind ik best makkelijk, heel anders dan bij een eerste. Alleen de combinatie vind ik soms lastig. Zeker als de baby een periode heeft dat ze niet wil slapen overdag en kleuter vindt dat ze te weinig aandacht krijgt..
Maar dan zie ik ze samen lachen of allebei lekker tegen me aan liggen en dan voel ik me weer gezegend O+

Ik denk wel dat ik ga rammelen voor een derde als we in rustiger vaarwater komen. Maar rationeel denk ik dat ons gezin zo compleet is :Y
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_173203591
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 10:26 schreef Quoi het volgende:
Soof, wat leuk!

Wij zijn ontslagen :) Fijn. Lekker naar huis en cocoonen.
oh fijn! :*
Hier is I de 2e :D oudste was net een maand op school toen ze kwam, op zich heeft t voordelen (begrijpt meer, kan meer alleen spelen etc) maar ik had er liever minder tijd tussen gehad. Maar goed dat kan je niet altijd plannen en ik zou I niet willen missen O+

Ik wil(de) er altijd al het liefst 4 of 6 maar dat wordt m niet meer :')
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_173203842
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 10:30 schreef Cygne het volgende:
Q wat akelig. :'( Fijn dat jullie naar huis mogen!

Rammelen, haha de avond van de bevalling wilde ik alweer een tweede. _O-
Ja ik ook (en een derde), maar dat was na de kraamweek wel weer een eind afgezakt. :)
Ik weet eerlijk gezegd nu niet of we 'klaar' zijn of dat we misschien nog wel verdubbelen. Over een jaar of 2 maar eens over nadenken. Later met een heel nest aan tafel spelletjes doen lijkt me geweldig, maar daar gaan vast een boel wasjes, luiers en ruzies aan vooraf.

Ik vind de vermoeidheid en de hoeveelheid werk nu trouwens wel meevallen, naar de ellende om de deur uit te komen maakt het wel heel erg onvrij. Altijd de auto / wagen volgeladen, uitjes tussen flesjes door timen, niet kunnen fietsen, vakanties aanpassen. Als dat voorbij is wordt het wat mij betreft pas echt leuk.
pi_173203899
Fijn dat jullie weer naar huis mogen quoi! Doe maar lekker veel knuffelen :*

Ik rammel altijd het hele eerste jaar na de geboorte lijkt het. Ook al ontken ik het. Maar ik weet ook dat dat hormonaal is. Heb met mezelf en man afgesproken dat we rond de tweede verjaardag van noud gaan evalueren wat we willen. Dan is het iig zeker niet hormonaal meer en hebben we ook een beter beeld van onze gezinsdynamiek :)
disclaimer
pi_173204237
Fijn dat jullie weer naar huis mogen Quoi en dat alles goed is. Nu weer fijn knuffelen en van de schrik bekomen :* !

Hier toen dreumes net geboren was ook helemaal geen rammels voor een tweede. Man wilde graag niet zo veel tijd tussen de eerste en de volgende (al voor dat dreumes er was) en ik wist het nog niet zo goed. Ik dacht eerst maar eens kijken hoe het is om een kindje te hebben. & dan maar zien of we een tweede kindje willen en kunnen krijgen. In het begin vond ik dat best wel zwaar, ik herkende ook wel wat dingen die FF laatst schreef. Maar in de loop van het eerste jaar begin je steeds meer een ritme te vinden en worden de zorgen minder en kon ik ook steeds meer genieten van alle ontwikkelingen! & dat maakte dat ik toen dreumes bijna een jaar was, toch weer heel enthousiast was over een tweede en dat is lieve F :).
Nu dacht ik de eerste weken ook: nooit meer een derde! Met name door de bv, het slaaptekort en de onrust van F. & nu we wat meer ritme beginnen te vinden, denk ik soms, nou wie weet komt het er nog ooit van :@ . Ik vind zelf dat ik nu wel heel snel die gedachte al heb, maar ik zie ook dat het misschien beter is om het bij 2 dochters te houden. Ik ben nogal bezorgd en vind het moeilijk om los te laten en verder ben ik praktisch ook niet zo'n ster :+ , dus dan is de ruimte misschien op na 2 kindjes.
pi_173204342
Van tevoren dachten wij al dat ons gezin compleet zou kunnen zijn met 1 kindje, en vooralsnog lijkt dat ook zo te zijn. Zowel gevoelsmatig (oprecht geen rammels, volop aan het genieten van ZZ en ons gezinsleven) als praktisch (nu hebben we de financile ruimte om minder te werken en meer van de wereld te zien).

Onder het mom van "zeg nooit nooit" en "wacht maar" sluit ik het niet uit hoor. Dan zou ik het liefst wel wachten tot ZZ naar school gaat, om ook veel tijd en aandacht voor de tweede baby te hebben.
pi_173204614
Ik rammelde aanvankelijk niet, en toen werd ik best een beetje verdrietig toen ik 40 was en me bedacht dat een tweede op een gegeven moment echt niet meer kan. Ik dacht dat het meer het ouder worden was, waar ik moeite mee had en dat daarmee voorgoed iets wordt afgesloten. Maar toen I eenmaal twee werd, wist ik toch vrij zeker dat ik het graag nog eens zou meemaken en een broertje of zusje voor haar zou willen. En dat is nog gelukt ook. O+ . Ik vind het nog steeds bijzonder om te lezen dat vrouwen die nog middenin de baby tijd zitten alweer verlangen nog een volgend kindje.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173204715
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 10:50 schreef ingee het volgende:

[..]

Ja ik ook (en een derde), maar dat was na de kraamweek wel weer een eind afgezakt. :)
Ik weet eerlijk gezegd nu niet of we 'klaar' zijn of dat we misschien nog wel verdubbelen. Over een jaar of 2 maar eens over nadenken. Later met een heel nest aan tafel spelletjes doen lijkt me geweldig, maar daar gaan vast een boel wasjes, luiers en ruzies aan vooraf.

Ik vind de vermoeidheid en de hoeveelheid werk nu trouwens wel meevallen, naar de ellende om de deur uit te komen maakt het wel heel erg onvrij. Altijd de auto / wagen volgeladen, uitjes tussen flesjes door timen, niet kunnen fietsen, vakanties aanpassen. Als dat voorbij is wordt het wat mij betreft pas echt leuk.
Ik wil nog steeds alweer. Al is de kans aanzienlijk dat het bij 1 blijft. Weet niet of we nog een keer zoveel mazzel hebben.
pi_173205142
Ik rammel ook alweer voor nr. 3, maar ik wacht nog wel even want carriretechnisch gezien was twee kinderen in twee jaar al niet handig.

Sterkte Quoi! Wat een nare gebeurtenis.
pi_173205242
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 11:18 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ik wil nog steeds alweer. Al is de kans aanzienlijk dat het bij 1 blijft. Weet niet of we nog een keer zoveel mazzel hebben.
Wat een moeilijke situatie voor jullie. Moet je vanaf het begin beginnen of zijn er nog 'geschikte' embryo's?
pi_173205303
Ik rammel ook alweer. Maar verstandelijk gezien wil ik echt nog geen tweede: ik wil eerst mijn studie afmaken. Ook grappig: ik vond het zwanger zijn (op de schopjes na) niet zo veel aan, maar als ik nu een zwangere vrouw zie vind ik het prachtig (meer dan voor m'n zwangerschap) en ben ik lichtelijk jaloers.
pi_173205446
In mijn hart is wel ruimte voor 3 of 4 kindjes, maar praktisch he. We zouden dan een nieuw huis en een nieuwe auto moeten, je hebt maar twee handen, financieel zou het kunnen, maar dan moeten we wel andere dingen laten, enz. Ik denk dat we het bij twee houden, maar zeg nooit nooit. Wel hebben ook wij afgesproken er pas echt over na te denken als L. minstens twee is, geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt ooit weer zwanger te raken terwijl ik nog een dreumes rond heb hobbelen. :X
pi_173205487
Hallo mede-moeders!
Ik heb tijdens mijn zwangerschap geprobeerd mee te schrijven bij z&g, maar wegens gecompliceerde zwangerschap kwam dat er niet van. Inmiddels moeder van een gezonde dochter van 15 weken, en lijkt me nu leuk om hier wat aan te haken :)
pi_173205701
Z&G 2018/2019 maar vast reserveren dan met zijn allen? :+
pi_173205740
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 11:18 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ik wil nog steeds alweer. Al is de kans aanzienlijk dat het bij 1 blijft. Weet niet of we nog een keer zoveel mazzel hebben.
Ik hoop echt dat het jullie nogmaals gegund is :*
pi_173205802
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 11:53 schreef ingee het volgende:
Z&G 2018/2019 maar vast reserveren dan met zijn allen? :+
:D
pi_173205957
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 11:53 schreef ingee het volgende:
Z&G 2018/2019 maar vast reserveren dan met zijn allen? :+
Ik denk dat wij eerder richting de 2019/2020 zullen gaan :+

Opnieuw zwanger zijn lijkt me wel leuk, en ik ben ook wel benieuwd naar nog een keer bevallen :D Maar ik vind het met eentje al best druk :@ En ik voel mij al schuldig als ik er alleen maar aan denk dat ik een eventuele tweede nooit zoveel aandacht kan geven als M nu, en dat als er een tweede is, ik ook minder aandacht aan M kan geven dan nu ;( :@
pi_173206043
Ik wil graag een tweede maar qua mijn gezondheid was dit eerste jaar van L toch wel een dieptepunt en ik denk niet dat ik een tweede aan kan, lichamelijk gezien. Ik begin net pas op te krabbelen. Man wil daarom ook geen tweede, hij wil mij niet nog een keer zo zien. Ook denk ik dat hem de hoeveelheid werk is tegengevallen, zo'n kleine :+
pi_173206147
Nooooooit meer. Maar dat zei ik na de eerste ook. :P
Het duurde wel vrij lang voor ik wl ging rammelen na de eerste, zo'n 7 jaar. En toen nog 10 jaar proberen zonder succes. Ik denk niet dat ik over 7 tot 17 jaar nog vruchtbaar ben. :9
Je raekt an de dinge geweun.
pi_173206250
Wij zijn klaar :D En dat is ook wel gek. Ik ben alles aan het afsluiten: nooit meer zwanger, nooit meer bevallen, nooit meer zo'n hele mini. En dat deze derde baby ook weer zo'n haast heeft met ontwikkelen is dan ook best een beetje jammer. Maar het is ook goed en voelt rustig. En dat had ik nog niet eerder, dus ik geloof wel dat we echt compleet zijn nu.

En anders heb ik nog een jaar of tien om van gedachten te veranderen :+
  donderdag 17 augustus 2017 @ 12:15:31 #292
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_173206268
Quoi wat een drama! Fijn dat jullie weer thuis zijn :*

Wij houden het bij 2 O+
Ben voornamelijk zo blij dat het bij de 2e zo vlot lukte (in tegenstelling tot bij de oudste) en ze 'maar' 2 jaar schelen. Die 2 jaar verschil leek mij zo leuk omdat mijn man en ik ook 2 jaar schelen met onze zussen en dat ons een ideale leeftijd leek.. en op 4 dagen na schelen ze precies 2 jaar :D

Gisteren ging Aa zelf staan langs de ombouw van de openhaard :o O+
CXqinJy.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door Radyhyn op 17-08-2017 13:39:25 (oh, had de laatste update gemist ;)) ]
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  donderdag 17 augustus 2017 @ 12:41:03 #293
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173206790
Wij hadden afgesproken dat we compleet zijn met z'n vieren. We hebben zoveel geluk met twee fantastische en gezonde jongens. En ik ben niet leuk zwanger, en ben niet goed in bevallen... Maar ik heb nog zoveel liefde te geven dus hoop eigenlijk dat we ooit nog een (ongepland) cadeautje mogen krijgen. O+.
KuikenGuppy
pi_173206857
Welkom luke!
En kleine grote aa heeft er ook haast mee ineens :o
disclaimer
pi_173207020
Ik rammelde na mijn oudste heel snel weer. Toen was het ons ook nog heel snel gegund, en dus zitten ze anderhalf jaar uit elkaar. Gek idee, toen mijn oudste zo oud was als T nu, was ik al weer preggers :o. Ik kan me er nu niets bij voorstellen, ik rammel niet. Ik vond het eerlijk gezegd best pittig, weer een jaar baby met een dreumes/peuter er bij. Op dit moment vinden we het goed zo :). De eindbeslissing zal over een paar jaar wel een keer vallen.

Schrikken Q! :o beterschap voor M!
pi_173208220
Nog een keer zwanger..... pff.
Ik vond het wel heel speciaal de echo's, het aan mijn moeder vertellen, horen of het een jongetje of een meisje is, heel lang discussiren over de naam, kamertje klaar maken en kleertjes uitzoeken, een heleboel cadeautjes krijgen. De voorpret was echt heel leuk.

De rest van de zwangerschap was een heel stuk minder leuk.

Zo'n hele mini baby vond ik heel eerlijk ook niet zoveel aan. Ik was wel gek op hem, maar ik vond hem nogal saai.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 13:50:57 #297
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_173208411
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 13:42 schreef ReginaFalange het volgende:
...
Zo'n hele mini baby vond ik heel eerlijk ook niet zoveel aan. Ik was wel gek op hem, maar ik vond hem nogal saai.
Haha moest meteen denken aan dit babykleding merk.. goed samengevat.. :P
527.jpg

SPOILER: dit staat er als je hun site opent :')
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_173208662
Oh wat een tenenkrommend Engels trouwens.

Maar wel een lekker verfrissend merk, in plaats van allle wondertjes, engeltjes en floebeliewoepsies.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173208706
Quoi dat is schrikken. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn jullie nu lekker thuis. Hopelijk kan je zelf ook weer een beetje rust pakken :*

Ik dacht na de 2e ook nooit meer te gaan rammelen maar doe het nu toch
Alleen zal er hier nooit een 3e komen want voor de 2e moest ik al heeeeel erg mijn best doen om mijn man te overtuigen.
Stiekem hoop ik net al burdie dat er ooit een ongelukje zal gebeuren. Maar met een spiraal zal die kans niet heel groot zijn

Rady je baby staat!! knapperd. wat een leuk ding heeft hij aan
pi_173208781
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:03 schreef ikke_84 het volgende:
Quoi dat is schrikken. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn jullie nu lekker thuis. Hopelijk kan je zelf ook weer een beetje rust pakken :*

Ik dacht na de 2e ook nooit meer te gaan rammelen maar doe het nu toch
Alleen zal er hier nooit een 3e komen want voor de 2e moest ik al heeeeel erg mijn best doen om mijn man te overtuigen.
Stiekem hoop ik net al burdie dat er ooit een ongelukje zal gebeuren. Maar met een spiraal zal die kans niet heel groot zijn

Rady je baby staat!! knapperd. wat een leuk ding heeft hij aan
Kan best.
media_xll_9707280.jpg

http://www.hln.be/hln/nl/(...)Zie-jij-waarom.dhtml
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_173209007
Grappig, al die overwegingen. Ik weet stiekem bijna zeker dat we nog een derde kind zullen proberen te maken. In mijn hart is nog plaats genoeg. Maar nu nog niet hoor. Ik rammel nog niet en ik denk dat er ook iets meer tijd tussen twee en drie komt dan tussen een en twee. Ik moet er bijvoorbeeld aan toen zijn om minder te gaan werken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')