abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_173017520
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.
P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173017586
Ik had LordofLeaves al een dm gestuurd of hij een nieuwe ging openen, maar duurde idd wel lang ;)

Ik ga naast de woonbegeleiding/trajectbegeleiding vanaf september ook 1 keer in de 2 weken een herstelwerkgroep doen met ervaringsdeskundigen. Ben benieuwd ^O^
  woensdag 9 augustus 2017 @ 18:49:14 #3
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173024435
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 13:21 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik had LordofLeaves al een dm gestuurd of hij een nieuwe ging openen, maar duurde idd wel lang ;)

Ik ga naast de woonbegeleiding/trajectbegeleiding vanaf september ook 1 keer in de 2 weken een herstelwerkgroep doen met ervaringsdeskundigen. Ben benieuwd ^O^
Nou sorry hoor. :P Ik heb ook nog een leven buiten dit hele gebeuren om.

Waarom woon je begeleid btw?
soooo, da's mooi!
pi_173024748
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 18:49 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Nou sorry hoor. :P Ik heb ook nog een leven buiten dit hele gebeuren om.

Waarom woon je begeleid btw?
Ik woon niet begeleid ;) Ik krijg ambulante woonbegeleiding om mn leven hier in nieuwe stad op orde te krijgen. Dus ondersteuning bij structuur, dagbesteding/vrijwilligerswerk zoeken, sociale contacten opbouwen, iemand waarmee ik dingen kan bespreken etc.

Ik ben nog op zoek naar dat leven dus :+

[ Bericht 3% gewijzigd door _Hestia_ op 09-08-2017 19:13:41 ]
pi_173024985
quote:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Ben even serieus benieuwd. Betekent dit dat iemand van een persoonlijkheidsstoornis kan genezen als hij of zij daadwerkelijk andere opvattingen etc. krijgt? Want iedereen krijgt toch nieuwe opvattingen op den duur over allerlei zaken. Denk eraan hoe je nu denkt in tegenstelling tot toen je tiener was.

Of valt het alleen te onderdrukken?

Of kan het niet veranderen?
Fylax is op televisie geweest
  woensdag 9 augustus 2017 @ 19:30:00 #6
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173025226
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:07 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ik woon niet begeleid ;) Ik krijg ambulante woonbegeleiding om mn leven hier in nieuwe stad op orde te krijgen. Dus ondersteuning bij structuur, dagbesteding/vrijwilligerswerk zoeken, sociale contacten opbouwen, iemand waarmee ik dingen kan bespreken etc.

Ik ben nog op zoek naar dat leven dus :+
Lukt dat inmiddels al een beetje?
soooo, da's mooi!
pi_173025803
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:30 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Lukt dat inmiddels al een beetje?
Structuur gaat op zich wel redelijk, en onderneem wel dingen, maar verder moet dus nog komen.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 19:59:40 #8
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173025855
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:57 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Structuur gaat op zich wel redelijk, en onderneem wel dingen, maar verder moet dus nog komen.
Als ik dat zo lees, dan komt het wel goed met jou. :)
soooo, da's mooi!
pi_173028663
Borderline:
Woon op mezelf al een hele lange tijd maar er is wel flink wat misgegaan vooral in omgang met mensen privé en werk, relaties die stuk liepen op een traumatische manier, verslavings problematiek die ik in 2016 onder controle heb gekregen na 20 jaar, nu krijg dus al de puinhoop die ik 18 jaar weggedrukt heb met harddrugs op mijn dak, dus flink wat therapie, ik kan het amper handelen , nachtmerries, stemmen in mijn hoofd met als gevolg dat ik suïcide ga worden, voor het eerst in mijn leven ga ik volgestopt worden met pillen in combinatie met therapie.
Daarbij is er nog het gevaar dat ik terugval in delictgedrag van 1997 waar ik een taakstraf voor gekregen heb, ook daar is de therapie op gericht, dit is het laatste wat ik wil om terug te vallen in dat gedrag terug te vallen, dan spring ik nog liever voor een trein
pi_173032419
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:34 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Welke waarheid kwam naar boven?

Als jij ervan uitgaat dat één sociale vaardigheidstraining maakt dat jij opeens legers vrienden hebt, moet ik je teleurstellen. Die trainingen zijn er om mensen inzicht te geven in wat hun eigen gedrag voor effect teweeg kan brengen bij anderen en vice versa. Maar voor veranderingen moet je oefenen oefenen oefenen.

Ik heb zelf persoonlijkheidsproblematiek en ik weet dat het zeer frustrerend kan zijn dat elke keer dezelfde problemen maar terug blijven komen, ondanks dat je het zo graag wilt veranderen en daarvoor je uiterste best doet. Je gedachten-patroon heb je gedurende je hele leven ontwikkeld en als volwassene is het zeer moeilijk om daar veranderingen in te maken. En sommige dingen zullen ook niet veranderen.

Ik leg ook vaak uit gevoel van onmacht de schuld buiten mezelf. Ieder mens doet dat weleens en dat is heel normaal, want anders kan je al dat zelfverwijt niet meer handelen. Maar als ik wat rustiger ben, probeer ik dat nog eens te analyseren. En als het een situatie betreft waarbij iemand mij wat heeft 'aangedaan' - om het ff heel cru neer te zetten - probeer ik ook te bedenken waarom hij/zij dat doet. Ik probeer mij dan voor te stellen: als ik die andere persoon zou zijn, hoe zou ik dan hebben gereageerd.

Ik kan heel koppig, vasthoudend en betweterig zijn, maar ik accepteer wel het idee dat ik niet alles weet. En dat anderen misschien inzichten hebben waar ik verder mee kan komen.

Uit jouw posts maak ik zeker niet op dat jij een dom iemand bent. Ik kan mij ook niet voorstellen dat echt iedereen jou onaardig vindt. Ik vind het jammer dat jij die overtuiging wel hebt, want dat zou betekenen dat jij je heel onveilig moet voelen bij iedereen, wie dan ook. Logisch dat jij dan liever alleen gelaten wilt worden.

Maar vertel eens wat meer over die stalkende narcistische begeleiders. Bij mij rijst nu eerlijk gezegd de gedachte dat het ook kan zijn dat ze zich gewoon zorgen om jou maken en daarom contact met jou zoeken. Zou dat kunnen kloppen?
De waarheid is dat ik hele goede sociale vaardigheden heb en dat ik niet verantwoordelijk ben voor de problemen die ik met anderen heb. Het is niet vanuit onmacht. Het is de realiteit. Die training was voor mij volstrekt overbodig. Die psychologen waren dik tevreden met mij. Ik hoef niets te oefenen want ik doe het al. Ik ben in een hele ziekmakende omgeving opgegroeid.

Wat is jouw persoonlijkheidsstoornis?

Dat wat je zegt over de begeleiders klopt niet, want mensen, die zorgen om je maken, doen niet aan schreeuwpartijen, je schuldgevoelens aanpraten en andere psychologische spelletjes.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_173032436
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:18 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ben even serieus benieuwd. Betekent dit dat iemand van een persoonlijkheidsstoornis kan genezen als hij of zij daadwerkelijk andere opvattingen etc. krijgt? Want iedereen krijgt toch nieuwe opvattingen op den duur over allerlei zaken. Denk eraan hoe je nu denkt in tegenstelling tot toen je tiener was.

Of valt het alleen te onderdrukken?

Of kan het niet veranderen?
Het gaat veel verder dan dat. Iemand met een persoonlijkheidsstoornis blijft bijvoorbeeld ook constant tegen hetzelfde aanlopen. Het is niet één ding. Het is jaar in, jaar uit hetzelfde.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_173032552
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:18 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ben even serieus benieuwd. Betekent dit dat iemand van een persoonlijkheidsstoornis kan genezen als hij of zij daadwerkelijk andere opvattingen etc. krijgt? Want iedereen krijgt toch nieuwe opvattingen op den duur over allerlei zaken. Denk eraan hoe je nu denkt in tegenstelling tot toen je tiener was.

Of valt het alleen te onderdrukken?

Of kan het niet veranderen?
Een persoonlijkheidsstoornis heeft niets te maken met opvattingen die iemand heeft. Als het zo simpel zou zijn, dan hoef jij je niet te laten behandelen.

Een persoonlijkheidsstoornis wil zeggen dat elke keer hetzelfde gedrag terugkomt wat destructief werkt op jouzelf en waar ook anderen hinder van ondervinden. Als elke keer hetzelfde gedrag terugkomt, komt ook dezelfde overtuiging terug. Vaak is die overtuiging: "Ik ben minderwaardig" Zelfs een narcist heeft die overtuiging, ook al maskeert hij die door zich boven anderen te plaatsen.

En verder valt het vaak echt te behandelen, al verschilt dat van persoon tot persoon.
pi_173042650
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:59 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Als ik dat zo lees, dan komt het wel goed met jou. :)
Thnx :*

Gesprek met UWV was wel goed. Nog even stressen omdat toen ik aankwam de afspraak niet in het systeem stond. Maar uiteindelijk werd het wel geregeld. Aardige man die ziet dat ik wel veel in mn mars heb, maar dat het rustig opgebouwd moet worden. Hij zei wel dat het een nadeel was dat ik nu eerst met woonbegeleiding/trajectbegeleiding op zoek ga naar vrijwilligerswerk enzo, omdat ze van het UWV vinden dat ze meer mogelijkheden hebben. Maar dat zou dan daarna eventueel nog wel kunnen ( iets met werkfit maken en reïntegratietraject) Maar zolang ik nog bij Riwis loop houden ze zich er wel buiten verder als het goed is en daarna maar verder kijken.

Wel dus vanaf januari 5% gekort, en blijkbaar had niemand daar dan bedacht dat je dan dus ruim 40 euro onder de bijstandsnorm komt (nu zit jet met wajong er 6 euro boven en je wordt met ongeveer 50 euro gekort). Dus hij zei dat je dan waarschijnlijk wel weer om een aanvulling kon vragen. Lekker krom iig, maar ik maak me er wel ontzettend veel zorgen om hoe het dan moet financieel als ik het nu al amper red.
pi_173042885
Krijg je dan niet meer toeslagen als je inkomen zakt Hestia (met name de huurtoeslag) ?

Lekker krom van het UWV trouwens. Eerst korten en dan kun je om een aanvulling vragen :') . Wie verzint dat beleid ? Sowieso vind ik de redenering nogal krom, korten omdat je nu niet kunt werken... daarom heb je toch ook die WAJONG ? |:(
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173043014
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:19 schreef Ewelina het volgende:
Krijg je dan niet meer toeslagen als je inkomen zakt Hestia (met name de huurtoeslag) ?

Lekker krom van het UWV trouwens. Eerst korten en dan kun je om een aanvulling vragen :') . Wie verzint dat beleid ? Sowieso vind ik de redenering nogal krom, korten omdat je nu niet kunt werken... daarom heb je toch ook die WAJONG ? |:(
Volgens mij krijg ik al het maximale aan huurtoeslag. Maar nu heb ik geen recht op aanvullende bijstand en langdurigheidstoeslag en dan wel. Maar het is idd ontzettend krom, maar toch was dit dan weer goedkoper zei hij :')
En ja ik vind het ook belachelijk, want ze gaan je korten omdat ze dan banen voor die mensen gaan creëren. Geen idee hoe ze dat willen doen, banen uit de lucht toveren. Want met die hele Participatiewet loopt het ook al niet volgens plan.
pi_173043074
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:25 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Volgens mij krijg ik al het maximale aan huurtoeslag. Maar nu heb ik geen recht op aanvullende bijstand en langdurigheidstoeslag en dan wel. Maar het is idd ontzettend krom, maar toch was dit dan weer goedkoper zei hij :')
En ja ik vind het ook belachelijk, want ze gaan je korten omdat ze dan banen voor die mensen gaan creëren. Geen idee hoe ze dat willen doen, banen uit de lucht toveren. Want met die hele Participatiewet loopt het ook al niet volgens plan.
Op papier is het waarschijnlijk goedkoper omdat het uit een ander potje komt. Maar aangezien je de hele administratieve rompslomp eromheen ook moet verwerken denk ik dat het niet eens geld bespaart. 8)7

Banen creëren ? Dat klinkt als de Melkertbanen uit de jaren '90. :X Hoe willen ze dat gaan doen ?

Overigens, scheelt het 50 euro bruto of netto ? Ik denk dat het netto minder scheelt, maar ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken (ik weet eerlijk gezegd niet eens hoeveel een Wajong-uitkering is...)
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173043160
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:28 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Op papier is het waarschijnlijk goedkoper omdat het uit een ander potje komt. Maar aangezien je de hele administratieve rompslomp eromheen ook moet verwerken denk ik dat het niet eens geld bespaart. 8)7

Banen creëren ? Dat klinkt als de Melkertbanen uit de jaren '90. :X Hoe willen ze dat gaan doen ?

Overigens, scheelt het 50 euro bruto of netto ? Ik denk dat het netto minder scheelt, maar ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken (ik weet eerlijk gezegd niet eens hoeveel een Wajong-uitkering is...)
Het verschil van 50 euro is netto.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_173043188
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:35 schreef kuolema het volgende:

[..]

Het verschil van 50 euro is netto.
Meh, dat is op een laag inkomen best wel veel. Zeker als je bedenkt dat je als Wajonger vaak al veel meer medische kosten hebt (eigen risico, eigen bijdrage medicijnen etc) dan de meeste mensen.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173043197
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:28 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Op papier is het waarschijnlijk goedkoper omdat het uit een ander potje komt. Maar aangezien je de hele administratieve rompslomp eromheen ook moet verwerken denk ik dat het niet eens geld bespaart. 8)7

Banen creëren ? Dat klinkt als de Melkertbanen uit de jaren '90. :X Hoe willen ze dat gaan doen ?

Overigens, scheelt het 50 euro bruto of netto ? Ik denk dat het netto minder scheelt, maar ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken (ik weet eerlijk gezegd niet eens hoeveel een Wajong-uitkering is...)
Ja precies dat dacht ik dus ook.
En het is netto helaas dus ;(
Wajong is nu 988 en bijstand is 982
pi_173043220
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:38 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ja precies dat dacht ik dus ook.
En het is netto helaas dus ;(
Wajong is nu 988 en bijstand is 982
Dat is echt heel erg weinig, ik vind het eigenlijk schandalig dat dat gekort wordt. Je hebt niet voor je lol een Wajong. Je komt makkelijker uit de bijstand...
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173043239
quote:
11s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:39 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Dat is echt heel erg weinig, ik vind het eigenlijk schandalig dat dat gekort wordt. Je hebt niet voor je lol een Wajong. Je komt makkelijker uit de bijstand...
Ja precies, want met een Wajong blijf je extra ondersteuning nodig houden ook als je wel aan het werk kunt. Bij bijstand is dat vaak niet nodig als je gewoon weer een baan vindt.
En het is idd al weinig en dan nog 50 euro minder, dan is dat toch een heel bedrag wat je mist.

En ik ben idd op 1 januari al door mn eigen risico heen en betaal nog extra eigen bijdrages. Maar ik kan waarschijnlijk vanaf januari vanwege mn lage inkomen wel collectief verzekerd worden via de gemeente, dus dat zou weer wat schelen. Want dan wordt mn eigen bijdrage voor woonbegeleiding bijvoorbeeld vergoed.
pi_173043335
Kun je je extra medische kosten trouwens niet aftrekken van de belasting ? Dat scheelt wellicht weer wat.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173043400
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:46 schreef Ewelina het volgende:
Kun je je extra medische kosten trouwens niet aftrekken van de belasting ? Dat scheelt wellicht weer wat.
Nee, kwam helaas ook weer niet boven de drempel ermee.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 16:57:55 #24
468768 Amavi
veni vici amavi
pi_173043584
kan iemand me uitleggen waarom ik me 100 procent kan vinden in elke stoornis in de tt?
Op zaterdag 12 augustus 2017 20:23 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Jij bent ook gecondenseerde aids he
pi_173043670
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:57 schreef Amavi het volgende:
kan iemand me uitleggen waarom ik me 100 procent kan vinden in elke stoornis in de tt?
Omdat je geen professionele psycholoog/psychiater/psychotherapeut bent ? Vaak herkennen mensen zich wel in meerdere dingen, ook 'gezonde' mensen.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173044485
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:57 schreef Amavi het volgende:
kan iemand me uitleggen waarom ik me 100 procent kan vinden in elke stoornis in de tt?
Omdat je kenmerken herkent en er enige overlap is tussen stoornissen. Maar dingen herkennen is wat anders dan er on verschillend situaties consequent last van hebben. En je bent natuurlijk geen psycholoog. Zelfdiagnoses zijn niet voor niets enorm onbetrouwbaar.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 18:38:07 #27
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173045750
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:05 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Thnx :*

Gesprek met UWV was wel goed. Nog even stressen omdat toen ik aankwam de afspraak niet in het systeem stond. Maar uiteindelijk werd het wel geregeld. Aardige man die ziet dat ik wel veel in mn mars heb, maar dat het rustig opgebouwd moet worden. Hij zei wel dat het een nadeel was dat ik nu eerst met woonbegeleiding/trajectbegeleiding op zoek ga naar vrijwilligerswerk enzo, omdat ze van het UWV vinden dat ze meer mogelijkheden hebben. Maar dat zou dan daarna eventueel nog wel kunnen ( iets met werkfit maken en reïntegratietraject) Maar zolang ik nog bij Riwis loop houden ze zich er wel buiten verder als het goed is en daarna maar verder kijken.

Oh god, ik ruik de rookdampen van de gemeente slavernij al.
soooo, da's mooi!
pi_173048344
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 00:31 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Het gaat veel verder dan dat. Iemand met een persoonlijkheidsstoornis blijft bijvoorbeeld ook constant tegen hetzelfde aanlopen. Het is niet één ding. Het is jaar in, jaar uit hetzelfde.
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 00:41 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Een persoonlijkheidsstoornis heeft niets te maken met opvattingen die iemand heeft. Als het zo simpel zou zijn, dan hoef jij je niet te laten behandelen.

Een persoonlijkheidsstoornis wil zeggen dat elke keer hetzelfde gedrag terugkomt wat destructief werkt op jouzelf en waar ook anderen hinder van ondervinden. Als elke keer hetzelfde gedrag terugkomt, komt ook dezelfde overtuiging terug. Vaak is die overtuiging: "Ik ben minderwaardig" Zelfs een narcist heeft die overtuiging, ook al maskeert hij die door zich boven anderen te plaatsen.

En verder valt het vaak echt te behandelen, al verschilt dat van persoon tot persoon.
Oke ja dank voor de reacties, dacht zelf ook wat jullie stellen. Vroeg het alleen omdat in de OP het ongeveer het eerste is wat je krijgt te lezen. Dus misschien dat dat wat aangepast/uitgebreid moet worden dan :p Voor het geval ik verkeerd dacht kon ik maar beter eerst even voor de zekerheid vragen dus ja
Fylax is op televisie geweest
pi_173048408
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 18:38 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Oh god, ik ruik de rookdampen van de gemeente slavernij al.
Ik lees het juist alsof ze het vrij netjes afhandelen. Ze hebben als doel om mensen te laten werken als ze kunnen werken. Werken in NL is geen slavernij.. gebonden aan allerlei regels etc.
Fylax is op televisie geweest
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 09:32:15 #30
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173057867
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 20:29 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ik lees het juist alsof ze het vrij netjes afhandelen. Ze hebben als doel om mensen te laten werken als ze kunnen werken. Werken in NL is geen slavernij.. gebonden aan allerlei regels etc.
Jij hebt nog nooit in zo'n traject gezeten, ofwel?
soooo, da's mooi!
pi_173072409
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 09:32 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Jij hebt nog nooit in zo'n traject gezeten, ofwel?
Ik heb 3 maanden in de ww gezeten en toen 2 maanden in de bijstand. Ik weet niet echt of het zo'n traject was maar tegen mij deden ze toen ook vrij redelijk. Maar ik reageer eigenlijk vooral op de informatie die ik lees hier en als iemand echt niet kan werken dan worden ze wel echt afgekeurd (bedoel die ervaring heb ik wel binnen mijn familie). Dus ik heb het idee dat er dus wel een normale kans is dat er nog gewerkt kan worden door hestia.. zonder te willen zeggen dat het echt zo is, misschien zijn de gemeentemedewerkers wel een stel bloedhonden, ik heb het alleen niet zelf zo ervaren en ook niet gehoord in mijn omgeving (en waar het om gaat, de reactie die ze gaven op haar geeft mij ook niet dat idee).
Fylax is op televisie geweest
pi_173075010
Is dit een topic waar je vanaf deel #1 moet in zitten om mee te kunnen praten of hoe werkt het het in dit topic?

[ Bericht 0% gewijzigd door Bottendaal op 11-08-2017 22:23:58 ]
pi_173075892
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:51 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ik heb 3 maanden in de ww gezeten en toen 2 maanden in de bijstand. Ik weet niet echt of het zo'n traject was maar tegen mij deden ze toen ook vrij redelijk. Maar ik reageer eigenlijk vooral op de informatie die ik lees hier en als iemand echt niet kan werken dan worden ze wel echt afgekeurd (bedoel die ervaring heb ik wel binnen mijn familie). Dus ik heb het idee dat er dus wel een normale kans is dat er nog gewerkt kan worden door hestia.. zonder te willen zeggen dat het echt zo is, misschien zijn de gemeentemedewerkers wel een stel bloedhonden, ik heb het alleen niet zelf zo ervaren en ook niet gehoord in mijn omgeving (en waar het om gaat, de reactie die ze gaven op haar geeft mij ook niet dat idee).
Ja klopt, ik kan in de toekomst als het goed is wel betaald werk gaan doen. En ik zie het ook zoals jij idd. Ze kijken echt wel naar je interesses en vaardigheden en zetten me echt niet aan het werk in de plantsoenendienst. Een vriendin van me doet ook een werkfit traject en mocht gewoon op verschillende plekken stagelopen.
En ik heb dus Wajong en geen bijstand en dat is sowieso al een groot verschil omdat het dus niet via de gemeente gaat maar via het UWV.
pi_173075917
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:13 schreef Bottendaal het volgende:
Is dit een topic waar je vanaf deel #1 moet in zitten om mee te kunnen praten of hoe werkt het het in dit topic?
Nee hoor, je kunt gewoon je eigen verhaal posten of aansluiten bij posts van anderen ^O^
pi_173075994
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:44 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Nee hoor, je kunt gewoon je eigen verhaal posten of aansluiten bij posts van anderen ^O^
Oké dat heb ik geprobeerd maar kreeg niet echt reactie misschien moet ik het anders aanpakken
pi_173076109
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:46 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Oké dat heb ik geprobeerd maar kreeg niet echt reactie misschien moet ik het anders aanpakken
Ik heb je post wel gelezen maar wist er niet echt op te reageren omdat ik nog met mn eigen verhaal in mn hoofd zat. Maar wel heftig wat je allemaal meegemaakt hebt. Wat voor therapie ga je nu doen dan? Maar echt top dat je die verslaving hebt overwonnen iig, maar vervelende is idd dat je dan met die gevoelens moet leren omgaan die je hebt weggemaakt.

En ja het gebeurd wel eens dat er niet op een post wordt gereageerd en het helpt sowieso als je zelf ook actief op anderen reageert ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door _Hestia_ op 11-08-2017 23:06:25 ]
pi_173076836
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:49 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ik heb je post wel gelezen maar wist er niet echt op te reageren omdat ik nog met mn eigen verhaal in mn hoofd zat. Maar wel heftig wat je allemaal meegemaakt hebt. Wat voor therapie ga je nu doen dan? Maar echt top dat je die verslaving hebt overwonnen iig, maar vervelende is idd dat je dan met die gevoelens moet leren omgaan die je hebt weggemaakt.
Ik doe groepstherapie, psychotherapie en later krijg ik ook nog emdr en ik krijg als het goed is ook nog RIBW die bij thuis komt voor zaken die ik niet kan handelen zoals de afronding van mijn bewindvoering.
Het is best wennen, nooit geen medicatie gehad en nu de laatste maanden slik ik 5 soorten waarvan er 3 dan zijn voor de psychische klachten, het is inderdaad top dat ik niet meer verslaafd ben, maar wat een ellende heb ik met de harddrugs weggedrukt zeg die krijg ik nu allemaal te verwerken en dat is gewoon te veel. Zo spijt dat ik ooit aan die troep begonnen ben.
ik ga eruit komen maar heb nog een lange weg te gaan
pi_173076966
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 23:05 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Ik doe groepstherapie, psychotherapie en later krijg ik ook nog emdr en ik krijg als het goed is ook nog RIBW die bij thuis komt voor zaken die ik niet kan handelen zoals de afronding van mijn bewindvoering.
Het is best wennen, nooit geen medicatie gehad en nu de laatste maanden slik ik 5 soorten waarvan er 3 dan zijn voor de psychische klachten, het is inderdaad top dat ik niet meer verslaafd ben, maar wat een ellende heb ik met de harddrugs weggedrukt zeg die krijg ik nu allemaal te verwerken en dat is gewoon te veel. Zo spijt dat ik ooit aan die troep begonnen ben.
ik ga eruit komen maar heb nog een lange weg te gaan
Goed dat dat nu allemaal in gang is gezet iig. Het is een begin en ook al heb je nog een lange weg te gaan, je hebt de eerste stap gezet en dat is heel dapper van je ^O^
Aan spijt heb je helaas niet zoveel, maar je kunt wel de toekomst anders doen en heb er idd vertrouwen in dat je eruit komt. Zal met vallen en opstaan zijn, maar je bent iig wel gemotiveerd zo te lezen en dat is sowieso goed ^O^
En medicatie is niet fijn, maar kan net dat extra zetje geven om het wat makkelijker te maken allemaal.
pi_173080507
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 23:09 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Goed dat dat nu allemaal in gang is gezet iig. Het is een begin en ook al heb je nog een lange weg te gaan, je hebt de eerste stap gezet en dat is heel dapper van je ^O^
Aan spijt heb je helaas niet zoveel, maar je kunt wel de toekomst anders doen en heb er idd vertrouwen in dat je eruit komt. Zal met vallen en opstaan zijn, maar je bent iig wel gemotiveerd zo te lezen en dat is sowieso goed ^O^
En medicatie is niet fijn, maar kan net dat extra zetje geven om het wat makkelijker te maken allemaal.
Vallen en opstaan is sowieso een borderline trekje, bedankt voor je reactie
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 09:59:01 #40
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173081425
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:44 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]
Ze kijken echt wel naar je interesses en vaardigheden en zetten me echt niet aan het werk in de plantsoenendienst.
Daar zou ik maar niet zo zeker van zijn.
soooo, da's mooi!
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 10:02:16 #41
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173081470
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 20:51 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ik heb 3 maanden in de ww gezeten en toen 2 maanden in de bijstand. Ik weet niet echt of het zo'n traject was maar tegen mij deden ze toen ook vrij redelijk. Maar ik reageer eigenlijk vooral op de informatie die ik lees hier en als iemand echt niet kan werken dan worden ze wel echt afgekeurd (bedoel die ervaring heb ik wel binnen mijn familie). Dus ik heb het idee dat er dus wel een normale kans is dat er nog gewerkt kan worden door hestia.. zonder te willen zeggen dat het echt zo is, misschien zijn de gemeentemedewerkers wel een stel bloedhonden, ik heb het alleen niet zelf zo ervaren en ook niet gehoord in mijn omgeving (en waar het om gaat, de reactie die ze gaven op haar geeft mij ook niet dat idee).
Ik heb destijds ook 2 maanden in de bijstand gezeten en ik heb er alleen maar negatieve ervaringen mee. Dwangarbeid en kortingen, daar wist de gemeente maar al te gortig mee te strooien. Nee, dank je. Dat was eens, maar nooit weer. Het scheelt dat ik mij nu tot de tanden heb bewapend. Ik kijk erg uit naar het komende gesprek met het UWV.
soooo, da's mooi!
pi_173081965
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 10:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik heb destijds ook 2 maanden in de bijstand gezeten en ik heb er alleen maar negatieve ervaringen mee. Dwangarbeid en kortingen, daar wist de gemeente maar al te gortig mee te strooien. Nee, dank je. Dat was eens, maar nooit weer. Het scheelt dat ik mij nu tot de tanden heb bewapend. Ik kijk erg uit naar het komende gesprek met het UWV.
Bijstand is anders dan UWV zoals ik al zei ;) Jammer dat jij er negatieve ervaringen mee hebt, maar die herken ik persoonlijk dus niet.
pi_173083556
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 10:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik heb destijds ook 2 maanden in de bijstand gezeten en ik heb er alleen maar negatieve ervaringen mee. Dwangarbeid en kortingen, daar wist de gemeente maar al te gortig mee te strooien. Nee, dank je. Dat was eens, maar nooit weer. Het scheelt dat ik mij nu tot de tanden heb bewapend. Ik kijk erg uit naar het komende gesprek met het UWV.
Wat ik via via hoor heb je gelijk over de bijstand, de gekste banen worden je opgedrongen
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 18:44:42 #44
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173091256
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 10:38 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Bijstand is anders dan UWV zoals ik al zei ;) Jammer dat jij er negatieve ervaringen mee hebt, maar die herken ik persoonlijk dus niet.
Nee hoor, het verliep allemaal via het UWV. De gemeente mag invullen wat jij gaat doen.
soooo, da's mooi!
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 18:46:57 #45
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173091299
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 12:02 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Wat ik via via hoor heb je gelijk over de bijstand, de gekste banen worden je opgedrongen
Je moest eens weten. Ik heb in totaal 9 weken lang moertjes van schroefjes af mogen draaien voor 600 euro. Wel lekker voor 40 uur in de week om zogenaamd werkervaring op te mogen doen. Want hey, je moest toch wat terugdoen voor die uitkering!
soooo, da's mooi!
pi_173100821
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:46 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je moest eens weten. Ik heb in totaal 9 weken lang moertjes van schroefjes af mogen draaien voor 600 euro. Wel lekker voor 40 uur in de week om zogenaamd werkervaring op te mogen doen. Want hey, je moest toch wat terugdoen voor die uitkering!
Gewoon schandalig
  zondag 13 augustus 2017 @ 18:28:47 #47
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173116204
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 00:17 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Gewoon schandalig
Daarom vrees ik ook terecht dat het UWV mij nogmaals zo'n streek gaat leveren.
soooo, da's mooi!
  donderdag 7 september 2017 @ 19:47:01 #48
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173644628
Even een update:

Had gisteren een gesprek met het UWV dat allemaal vlekkeloos verliep. Ik kom in aanmerking voor een omscholingstraject in combinatie met de GGZ. Alleen de puntjes moeten nog op de i worden gezet. :)

Grote opluchting.
soooo, da's mooi!
pi_173645915
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:47 schreef LordofLeaves het volgende:
Even een update:

Had gisteren een gesprek met het UWV dat allemaal vlekkeloos verliep. Ik kom in aanmerking voor een omscholingstraject in combinatie met de GGZ. Alleen de puntjes moeten nog op de i worden gezet. :)

Grote opluchting.
Wat fijn! Kan me voorstellen dat dat een grote opluchting is ja. Gefeliciteerd!

Hier loopt de woonbegeleiding inmiddels en sinds deze week ook trajectbegeleiding. Dinsdag gesprek gehad en vandaag belde ze al dat ze bij de instelling zelf redacteuren zoeken voor de nieuwsbrief, dus dat lijkt me wel leuk. Dus volgende week maar even terugbellen en mail sturen met motivatie en hopen dat het doorgaat :) En dan ook nog wel iets ernaast zoeken hoor, want dit is maar 6 uur per maand ongeveer, dus niet heel veel ;) En is toch weer meeste vanuit huis met af en toe IRL overleg. Wil ook nog wel iets anders waar ik echt de deur voor uit moet.
  donderdag 7 september 2017 @ 20:57:15 #50
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173646455
Kwam deze tegen en moest aan Cots denken. Heb zelf last van depressies en kan bevestigen dat de hypothese van dit onderzoek weleens correct zou kunnen zijn (n=1).

http://www.nu.nl/gezondhe(...)tml?campaign_id=A100
Geen zorgen voor de dag van morgen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')