abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173014812
registreer om deze reclame te verbergen
bild_logo.png


De sportzomer gaat nog even door. Ook de paardensport staat een continentaal kampioenschap voor de deur. Göteburg is de plaats van bestemming.

Vierspan
IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH)
Koos de Ronde (Zwartewaal)
Theo Timmerman (Varsseveld)

Paradressuur
* Nicole den Dulk (Elen B) – Wallace N.O.P. (Grade 2)
* Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P. (Grade 5)
* Lotte Krijnsen (Enschede) – Rosenstolz (Grade 4)
* Sanne Voets (Berghem) – Demantur (Grade 4)
* Reserve Rixt van der Horst (Nistelrode) – Uniek N.O.P. (Grade 3)

Springen
Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof’s Calimero
Ruben Romp (Goirle) - Audi’s Teavanta II C Z
Harrie Smolders (Grobbendonk, Bel.) - Don VHP Z
Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Glasgow vh Merelsnest
Aniek Poels (Swolgen) - Athene (reserve)

Dressuur
* Edward Gal (Oosterbeek) – Glock's Voice
* Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock's Johnson TN N.O.P.
* Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin
* Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons
* Reserve Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache

Officiële website

Nederland won twee jaar geleden de landenwedstrijd bij het springen en de dressuur. Brons was er voor Hans Peter Minderhoud en natuurlijk goud voor Jeroen Dubbeldam, die er nu niet bij is. Zenith is nog steeds in de stallen van Dubbbeldam te vinden, alleen het paard is hopeloos uit vorm.

Van 21 t/m 27 augustus is het weer knollentijd. w/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173114448
quote:
Springruiter Maikel van der Vleuten is zaterdag als derde geëindigd bij de Grand Prix van Valkenswaard, meetellend voor Global Champions Tour. Op het complex van Jan Tops moest hij op de rug van Verdi alleen de Italiaanse winnaar Lorenzo de Luca en Duitser Christian Ahlmann voor laten gaan.

Harrie Smolders eindigde als zesde met Emerald N.O.P. Hij blijft het klassement van de Global Champions Tour na dertien van de vijftien wedstrijden aanvoeren. Smolders verdedigt tijdens resterende wedstrijden in Rome en Doha een voorsprong van negen punten op Ahlmann.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173114678
Springen ^O^ Hopelijk wordt het ergens live uitgezonden.
pi_173158426
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 22 augustus start voor de dressuurruiters het Europees kampioenschap senioren in Gothenburg. Vandaag werd bekend dat GLOCK’s Johnson TN van Hans Peter Minderhoud een kleine blessure heeft opgelopen en daarom niet mee kan doen. Reservecombinatie Emmelie Scholtens met Apache reist daarom samen met Edward Gal met GLOCK’s Voice, Madeleine Witte-Vrees met Cennin en Diederik van Silfhout met Four Seasons af naar Zweden.

“Afgelopen week verloor GLOCK’s Johnson ’s nachts op stal een hoefijzer en stond vervolgens met zijn hoef in de lip van het ijzer,” vertelt GLOCK-ruiter Hans Peter Minderhoud. “Daar kom je dan pas ’s ochtends achter en we hebben toen gelijk de hoefsmid gebeld. Er is ondanks accuraat behandelen, toch een ontsteking ontstaan en het deed Johnson duidelijk pijn. Daarom kon ik hem de afgelopen week niet rijden. We moesten nu een beslissing nemen en ‘Johnny' is niet op tijd fit genoeg voor het EK. Heel veel pech, maar het paard staat op de eerste plaats en we hopen dat ‘Johnny’ er snel weer helemaal bovenop is. We wensen het Nederlandse team en Emmelie met Apache heel veel succes tijdens de kampioenschappen!”

“Heel spijtig,” vult bondscoach Rien van der Schaft aan, “Gelukkig kunnen Emmelie Scholtens en Apache mee en komen we straks nog steeds met een sterk team aan start.”
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173204368
quote:
Dinsdag werd bekend gemaakt dat Emmelie Scholtens met Apache tijdens het EK Dressuur de plek in zou nemen van Hans Peter Minderhoud, in verband met een hoefblessure van zijn paard GLOCK’S Johnson TN. Nu blijkt dat ook Apache kampt met een lichte blessure. Bondscoach Rien van der Schaft neemt nu Patrick van der Meer met Zippo als vierde combinatie mee naar Zweden.

“Ik was in eerste instantie natuurlijk heel blij dat ik toch mee mocht naar het EK,” vertelt Emmelie Scholtens. “Dat we nu toch niet kunnen gaan is een enorme teleurstelling. Gisteren merkte ik dat Apache tijdens de training niet helemaal zuiver liep. Na onderzoek is gebleken dat het herstel van deze blessure enkele weken nodig heeft en Apache dus niet op tijd fit genoeg is voor het EK.”

“Zaterdag komen alle Nederlandse dressuurruiters en hun paarden al aan in Gothenburg,” zegt Rien van der Schaft. “Het is heel fijn dat Patrick zijn plannen om heeft kunnen gooien en morgenavond af kan reizen om samen met Edward, Madeleine en Diederik aan start te komen.”
De wissel wordt vervangen....
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173209603
Vandaag is trouwens al het EK Eventing begonnen in Polen. Te volgen via http://results.strzegom2017.pl/

De starttijden van de twee amazones zijn als volgt:

Donderdag om 16:21 uur – Alice Naber-Lozeman met ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik xx)
Vrijdag om 14:07 uur – Merel Blom met Rumour Has It N.O.P. (v. Esteban xx)

Er staat geen Nederlands team aan de start, omdat er in de ogen van Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond te weinig kwalitatief goede rijders beschikbaar zijn. https://www.knhs.nl/nieuw(...)k-eventing-strzegom/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')