abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:27:38 #1
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_172995908
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ok-12416670-a1569156

Coffin Houses in Hongkong Het bestaande beeld van Hongkong is: hoge gebouwen, rijkdom en overvloed. De realiteit is: 200.000 inwoners leven in golfplaathuizen of piepkleine ‘doodskisten’.

Wonen in een ‘doodskist’, een kamer van één bij twee meter. Huang Yu (42) houdt het ondanks de ratten, stank, muggen en hitte best vol. Hij gelooft namelijk nog steeds in de mythe dat iedereen in het financiële wereldcentrum Hongkong miljonair kan worden als je maar kei- en keihard werkt. Daarom is hij naar de glitterende havenstad gekomen, de duurste, rijkste, maar ook meest ongelijke metropool van China.

web_0808buihongkonghuisjes.jpg

Waar deze Chinese ‘vastelander’, die droomt van een „gouden toekomst”, de laatste tijd steeds minder goed tegen kan, is zijn al weken zieke bovenbuurman die regelmatig de vloer vol poept omdat hij niet snel genoeg uit zijn hok kan komen. En waar hij ook tabak van begint te krijgen is „dat mens daar, die uh…” – hij wijst naar zijn linker buurvrouw achter een gordijn.

„Of zij staat om twee uur ’s nachts op om te gaan koken of zij ligt de godganse nacht in haar telefoon te fluisteren”, klaagt Huang Yu. Zij, ook van het vasteland, hoort liggend in haar „kamer” van achter een gordijn zijn gejammer aan en steekt haar tong uit.

„Ik ga haar nog een keer aanmelden bij de politie en bij de huisbaas, want zij is volgens mij illegaal in Hongkong, ik hoop dat zij haar de stad uitzetten, ik hoop dat zij dan crepeert op straat,” zegt Huang, die met acht anderen een ruimte van 19 vierkante meter deelt, later. Hij is duidelijk getergd en bekaf van de slapeloze nachten en de lange dagen in een bakkerij waar hij taarten versiert.

web_0808buihongkong2.jpg

Huang’s hok aan de Kam Lap Street in het dicht bevolkte Sham Shui Po bevindt zich in een kamer van een opgesplitst appartement van 43 vierkante meter. Zijn ‘hok’ bestaat, net als de acht andere slaapplaatsen, uit vier planken en nog eentje waarop hij zijn tv’tje, theekop en een kleine ventilator heeft staan. Voor wat de Engelstalige media hier een ‘coffin home’ noemen, betaalt hij 4.500 Hongkongse dollar (omgerekend ongeveer 500 euro), bijna de helft van zijn banketbakkersloon van 10.000 HKD (ruim 1.100 euro) „Ik leef nog, maar ik ben al vast begraven, is een grap die wij vaak maken”, lacht Huang.

Nu Hongkong met temperaturen van 39 tot 40,5 graden de warmste zomer sinds 1885 beleeft, brengt hij de meeste uren die hij niet werkt, door in de McDonald’s in de wijk Sham Shui Po. „Daar is het koeler, want mijn kamer is heter dan een wok.”

McDonald’s-vluchtelingen

De plaatselijk pers heeft de bewoners van de „doodskist-huizen” daarom omgedoopt tot McDonald’s-vluchtelingen. Curieus genoeg heeft Huang Yu in zijn „kamer” – hij blijft dat woord hardnekkig gebruiken – geen last van de geur van ongewassen voeten, schimmel, etensresten en algehele veroudering van het flatgebouw.

Wie samen met hem en Sze Lai-shan van de Society of Community Organisation een middag en een deel van de nacht door de wijken van Kowloon, de New Territories en zelfs Hongkong Island doorbrengt, leert het andere Hongkong kennen: het Hongkong van de ‘doodskisten’ in appartementen en het Hongkong van de ‘hokken’ van golfplaten op de daken van kantoorgebouwen.

web_0808buihongkongextra.jpg

„Je hebt hier wel een spectaculair uitzicht” zegt Sze Lai-shan als wij op het dak van een 33-verdiepingen tellend gebouw in het Yau Tsim Mong-district staan waar van golfplaten 30 kamers zijn gemaakt. Tussen de antennes voor mobiele telefonie, de uitlaten van airco’s en de elektriciteitskabels krioelen kinderen, een vrouw is aan het koken en een hoogbejaarde man in een singletje geeft zijn potplanten water.

Het uitzicht op ‘Hongkong by night’ is inderdaad indrukwekkend, én volkomen absurd. Het andere, rijke Hongkong is zo dichtbij en voor bijvoorbeeld Leung Ya Lei (42) tegelijkertijd totaal onbereikbaar. Zij woont met haar zoontje van 6 en dochtertje van 8 sinds haar scheiding in een hut van golfplaten en is daar ook bijna de helft van haar maandloon (850 euro) aan kwijt. Haar hok biedt ruimte aan een stapelbed, een bank en tafel waarop zij haar tv en een kookapparatuur heeft geplaatst. De ruimte onder de tafel dient als klerenkast. Haar kinderen kijken op de kleine tv naar een spelletjesprogramma in het Kantonees.

„We hebben tenminste wel daglicht en ’s avonds zorgt de wind voor afkoeling”, zo vat zij de voordelen van het wonen op een kantoorgebouw samen. „Ik heb net gehoord dat het nog zeker drie jaar duurt voordat ik in aanmerking kom, ik ben helaas geen noodgeval”, zegt ze.

Sze Lai-shan vult aan: „Er komen jaarlijks 4.000 sociale appartementen vrij voor 200.000 gegadigden, er zijn mensen die al 20 jaar wachten.” Dat getal van 200.000 komt overeen met het aantal geschatte bewoners van de doodskisten en de hokken en hutten op de daken van flatgebouwen. Sze: „In werkelijkheid is dat aantal veel hoger, want die schatting dateert van 2014. De overheid telt sindsdien niet meer en het aantal mensen dat onder de armoedegrens is gezakt, is opgelopen naar 1,3 van de 7,2 miljoen Hongkongers, inclusief de arbeidsmigranten.”

Hongkong is de duurste vastgoedmarkt ter wereld waar projectontwikkelaars vrij spel hebben en uitsluitend nog bouwen voor vermogenden of Hongkongers met de betere banen. En dat schuurt, want de helft van de Hongkongers kan zich de nieuwbouw niet veroorloven en woont in de sociale sector die amper groeit.

web_0808buihongkong1.jpg

Gemiddeld kost hier op dit moment een appartement 1,5 miljoen euro voor 70 vierkante meter; onbetaalbaar voor mensen met lage en middeninkomens die werken in de horeca, de beveiliging en in de havens van Hongkong. Volgende maand zal deze prijs met vijf procent zijn gestegen.

„Zelfs al zouden zij hun kinderen, hun longen en hun nieren verkopen, dan kunnen de armen en de lage inkomensgroepen zich geen appartement veroorloven”, zegt Sze Lai-shan, een juriste. Wiens familie niet al vele generaties in Hongkong woont en niet over een vermogen bezit, is kansloos. Dat zijn vooral arbeidsmigranten uit China. De ironie wil dat de prijzen worden opgedreven door hun landgenoten, de talloze nieuwe rijken die graag in het liberale, super kapitalistische Hongkong investeren.

Macht der projectontwikkelaars

Het opsplitsen van appartementen is hier legaal, huiseigenaren die hun bezit ‘verhokken’ worden niet gehinderd door brandweer- en sanitaire voorschriften. ‘Kleine overheid, grote en vrije markt’ is in Hongkong het motto. Uiteraard wordt er al vele jaren gepleit voor wetten tegen het opdelen van appartementen en vóór meer sociale woningbouw.

De ‘woningcrisis’ was zelfs een van de motieven van de honderdduizend Hongkongers om in 2014 te demonstreren voor vrije verkiezingen. Maar de machtige projectontwikkelaars, die in de eerste helft van dit jaar 17,3 miljard euro verdienden met de verkoop van appartementen, hebben politiek Hongkong volledig onder controle. Hun politieke vertegenwoordigers in de Wetgevende Vergadering houden sociale hervormingen tegen. Of daar verandering in komt na de oproep van de Chinese president Xi Jinping om de eindeloze politieke debatten in Hong Kong een keer te staken en eindelijk „de sociale problemen” op te lossen, moet de komende tijd blijken.

Dat de grote Chinese leider onlangs in de stad was om de 20ste verjaardag van de teruggave van Hongkong aan China te vieren, is Huang Yu en Leung Ya-lei ondanks de overweldigende aandacht totaal ontgaan. „Ik heb te horen gekregen dat wij hier weg moeten en ik weet niet waar ik met twee kinderen naar toe moet”, vertelt zij. Huang Yu biedt aan haar te waarschuwen als er een paar „doodskisten” in zijn gebouw vrij komen. Maar zij neemt dat aanbod wijselijk niet aan.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:29:54 #2
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_172995964
Amsterdam over 20 jaar.
Min de hitte.
Nobody exists on purpose.
Nobody belongs anywhere.
Everybody's gonna die.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:31:43 #3
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:33:12 #4
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172996034
inb4 geklaag over de woningbouw in Nederland.

Edit: kut nee, toch niet.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:57:25 #5
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172996542
Nog geen klopkoek hier die even komt duiden wat een libertarische maatschappij (die onder controle staat van een communistisch regime) voor gevolgen heeft?
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172996623
Wat is hier nieuws aan?
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:03:15 #7
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_172996676
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:00 schreef static het volgende:
Wat is hier nieuws aan?
Ik lees dit voor het eerst :o best schokkend.
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_172996794
Vroeger hadden ze Kowloon Walled City, nu zijn de mensen wat meer verspreid.
pi_172996841
Ik heb het zelf ook gezien daar. Een doodnormale appartement (Naja, doodnormaal, een appartement vergelijkbaar in grootte als een apartement in Nederland, maar dan letterlijk 10x duurder.) onderverdeeld in 10(!!!) kamers die verhuurd worden aan families van 3-4 personen(!).

In NL zal zo'n appartement max 3 studentenkamers zijn.

Lijkt het me verschrikkelijk om in zoiets te wonen? Tuurlijk. Vind ik dat "ze dat allemaal moet verbieden"? Nee.
Je mag er wel tegen zijn, maar er is simpelweg geen oplossing. Als ze deze kamers niet hebben, dan moeten die mensen op straat wonen. Of in zelfgebouwde hokken van platen op ongebruikt berggebied. Nog erger lijkt me. (20 jaar geleden had je dat heel veel. Veel brand, overstromingen, en doden later hebben ze voor deze oplossing gekozen)

Sociale huurwoningen kunnen niet op tijd gebouwd worden. 4000 tegenover 200.000. Niet alleen het aantal, maar ook de locatie. Deze huurwoningen worden ver buiten de stad gebouwd. Moeten die mensen 3 uur retour doen om op hun werk te komen waar ze 10 uur zitten.
Je ziet dan ook veel mensen die wel een huurwoning hebben, maar toch zo'n kamer huren om dichtbij het werk te zijn.
pi_172996906
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:00 schreef static het volgende:
Wat is hier nieuws aan?
20 jaar geleden waren het kippenhokken in oude brandgevaarlijke liftloze huizen.
http://all-that-is-interesting.com/cage-homes-hong-kong

Nu zijn het meer grafkamertjes in luxe flats.

In Principe is er wel een upgrade.
pi_172996922
Dan hebben onze Kebab-vluchtelingen het toch aanzienlijk beter dan deze McDonald’s-vluchtelingen. Prima geïsoleerde huurwoningen met prima sanitaire voorzieningen (schoon drinkwater) en dan nog gratis geld om van te leven ook.
pi_172996927
Elke echte VVD-er had na de eerste alinea de broek al los.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_172997055
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:10 schreef athlonkmf het volgende:
Ik heb het zelf ook gezien daar. Een doodnormale appartement (Naja, doodnormaal, een appartement vergelijkbaar in grootte als een apartement in Nederland, maar dan letterlijk 10x duurder.) onderverdeeld in 10(!!!) kamers die verhuurd worden aan families van 3-4 personen(!).

In NL zal zo'n appartement max 3 studentenkamers zijn.

Lijkt het me verschrikkelijk om in zoiets te wonen? Tuurlijk. Vind ik dat "ze dat allemaal moet verbieden"? Nee.
Je mag er wel tegen zijn, maar er is simpelweg geen oplossing. Als ze deze kamers niet hebben, dan moeten die mensen op straat wonen. Of in zelfgebouwde hokken van platen op ongebruikt berggebied. Nog erger lijkt me. (20 jaar geleden had je dat heel veel. Veel brand, overstromingen, en doden later hebben ze voor deze oplossing gekozen)

Sociale huurwoningen kunnen niet op tijd gebouwd worden. 4000 tegenover 200.000. Niet alleen het aantal, maar ook de locatie. Deze huurwoningen worden ver buiten de stad gebouwd. Moeten die mensen 3 uur retour doen om op hun werk te komen waar ze 10 uur zitten.
Je ziet dan ook veel mensen die wel een huurwoning hebben, maar toch zo'n kamer huren om dichtbij het werk te zijn.
Heb er jaren gewoond - in een normaal apartement - die zijn inderdaad niet voor de locals te betalen. 1 bedroom schiet je al snel naar de HK$28.000 per maand. En die zijn ook klein.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
pi_172997072
Hong Kong is qua oppervlakte vrij klein. Amsterdam is groter. Kijk maar op mapfrappe.com om te vergelijken.
pi_172997101
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:20 schreef Homey het volgende:
Hong Kong is qua oppervlakte vrij klein. Amsterdam is groter. Kijk maar op mapfrappe.com om te vergelijken.
Hong kong is qua oppervlakte vergelijkbaar met provincie Utrecht. Je hebt het over Hong Kong Island denk ik.
pi_172997129
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:19 schreef static het volgende:

[..]

Heb er jaren gewoond - in een normaal apartement - die zijn inderdaad niet voor de locals te betalen. 1 bedroom schiet je al snel naar de HK$28.000 per maand. En die zijn ook klein.
Voordeel is wel dat ze daar heel innovatief zijn. Ik kijk regelmatig uit naar hun oplossing om ruimtegebrek op te lossen: https://www.dezeen.com/20(...)ce-saving-furniture/

https://www.google.nl/sea(...)ILg&biw=1327&bih=973
pi_172997149
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:21 schreef athlonkmf het volgende:

[..]

Hong kong is qua oppervlakte vergelijkbaar met provincie Utrecht. Je hebt het over Hong Kong Island denk ik.
Ik heb het over het stedelijk gebied waar al die miljoenen mensen wonen. Kijk maar op mapfrappe.com
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:24:58 #18
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172997187
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Elke echte VVD-er had na de eerste alinea de broek al los.
Doet het pijn dat vasteland Chinezen eerder kiezen voor een kapitalistische doodskist dan voor een socialistisch paradijs even verderop?
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172997194
Het probleem speelt zich niet alleen in HK. Ook andere landen hebben woonruimte-tekort
http://www.dailymail.co.u(...)oom-families-LA.html

Verschil is dat bij HK het nogal schrijnend is. Ook afgestudeerd hoogopgeleiden moeten starten in dit soort kamertjes. Maar dat is meer dat ze geen zin hebben om 3 uur per dag kwijt te zijn aan reizen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:23 schreef Homey het volgende:

[..]

Ik heb het over het stedelijk gebied waar al die miljoenen mensen wonen. Kijk maar op mapfrappe.com
Dan moet je dat zeggen.. En nee, die miljoenen mensen wonen ook in de New Territories. Waar het grote werk zit is echter in dat kleine gebiedje.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:41:55 #20
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_172997703
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:24 schreef Chewie het volgende:

[..]

Doet het pijn dat vasteland Chinezen eerder kiezen voor een kapitalistische doodskist dan voor een socialistisch paradijs even verderop?
Zoals? Dit is natuurlijk de neoliberale natte droom, vele duizenden die zich kapot werken voor elke enkeling die zijn ambities enigzins weet te verwezenlijken.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:54:22 #22
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172997853
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zoals?
De man in het artikel, China verlaten voor een kans op rijkdom
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172997884
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:54 schreef Chewie het volgende:

[..]

De man in het artikel, China verlaten voor een kans op rijkdom
Met 360 miljoen afrikanen die naar Europa toe komen zullen hier dezelfde toestanden ontstaan.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:56:54 #24
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172997905
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:55 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Met 360 miljoen afrikanen die naar Europa toe komen zullen hier dezelfde toestanden ontstaan.
Zijn er zoveel onderweg volgens de alt-rechts angstmedia?
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172997921
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:54 schreef Chewie het volgende:

[..]

De man in het artikel, China verlaten voor een kans op rijkdom
Die kan natuurlijk ook gewoon terug gaan. Met hem hoef je echt geen medelijden te hebben.

Maar er zijn natuurlijk ook genoeg Hong-Kong-nezen die verdrukt worden en geen kant op kunnen.
pi_172997929
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:56 schreef Chewie het volgende:

[..]

Zijn er zoveel onderweg volgens de alt-rechts angstmedia?
Er is vastgesteld dat 30% van heel Afrika hierheen wil komen, pak je calculator en reken uit hoeveel 30% is van 1.8 miljard.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:01:16 #27
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172997981
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:58 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Er is vastgesteld dat 30% van heel Afrika hierheen wil komen, pak je calculator en reken uit hoeveel 30% is van 1.8 miljard.
Overdrijf je de bevolking van Afrika nu expres of is die info afkomstig van je alt-rechts angst bron?

Tussen willen en gaan zit natuurlijk ook een groot verschil, hoeveel zogenaamde patriottische Fokkers hebben in de afgelopen jaren wel niet aangekondigd het "zinkende schip" NL te verlaten en hoeveel hebben dat er in werkelijkheid gedaan?
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172998015
Die migranten uit vasteland-China worden niet natuurlijk niet gedwongen om naar Hong Kong te gaan en daar in een grafkist te gaan wonen. Dus snap het geklaag niet helemaal. Behalve van Hong Kong autochtonen dan.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:04:21 #29
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172998029
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:57 schreef Igen het volgende:

Maar er zijn natuurlijk ook genoeg Hong-Kong-nezen die verdrukt worden en geen kant op kunnen.
Die zouden toch ook gewoon naar China kunnen gaan, genoeg gebieden in China waar je met Kantonees uit de voeten kan.

Maar goed heel serieus was mijn opmerking op de zeer flauwe VVD opmerking van weltschmertz natuurlijk niet maar het zou toch te denken moeten geven dat vasteland Chinezen kiezen voor een kapitalistische doodskist i.p.v. het socialisme op het vasteland.
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172998049
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:04 schreef Chewie het volgende:

[..]

Die zouden toch ook gewoon naar China kunnen gaan, genoeg gebieden in China waar je met Kantonees uit de voeten kan.

Maar goed heel serieus was mijn opmerking op de zeer flauwe VVD opmerking van weltschmertz natuurlijk niet maar het zou toch te denken moeten geven dat vasteland Chinezen kiezen voor een kapitalistische doodskist i.p.v. het socialisme op het vasteland.
Je zou hen kunnen uitleggen dat hun droom nooit waar wordt en ze alleen maar bezig zijn hun tijd te verspillen.

Maar dat is geen overheidstaak, daar moeten ze zelf achter komen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:07:44 #31
44131 Chewie
Blame Canada!
pi_172998072
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:05 schreef Igen het volgende:

[..]

Je zou hen kunnen uitleggen dat hun droom nooit waar wordt en ze alleen maar bezig zijn hun tijd te verspillen.

Dat zou kunnen maar de kans op rijkdom (wat toch heel belangrijk is voor Chinezen) lijkt mij in Hong Kong iets groter dan op het vasteland.
Op maandag 5 februari 2018 12:04 schreef Copycat het volgende:
Neuken?
pi_172998162
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:07 schreef Chewie het volgende:

[..]

Dat zou kunnen maar de kans op rijkdom (wat toch heel belangrijk is voor Chinezen) lijkt mij in Hong Kong iets groter dan op het vasteland.
Als zij bewust kiezen voor zo'n ellendig leven in ruil voor die "iets grotere kans" om miljonair te worden, dan geeft me dat verder niet te denken. Dat is hun vrije keus.
pi_172998951
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:07 schreef Chewie het volgende:

[..]

Dat zou kunnen maar de kans op rijkdom (wat toch heel belangrijk is voor Chinezen) lijkt mij in Hong Kong iets groter dan op het vasteland.
Naja iets van een taak heeft de overheid wel. Dit zijn 19de eeuwse toestanden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_172999006
Tabak van krijgen? :? Weer dat stupide Belgisch?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:58:42 #35
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_172999053
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:04 schreef Chewie het volgende:

[..]

Die zouden toch ook gewoon naar China kunnen gaan, genoeg gebieden in China waar je met Kantonees uit de voeten kan.

Maar goed heel serieus was mijn opmerking op de zeer flauwe VVD opmerking van weltschmertz natuurlijk niet maar het zou toch te denken moeten geven dat vasteland Chinezen kiezen voor een kapitalistische doodskist i.p.v. het socialisme op het vasteland.
Het is lastiger dan je denkt om naar China te verhuizen. Zelfs Chinezen hebben bijvoorbeeld een soort visa nodig om in Beijing te wonen, of een andere grote stad, als ze daar niet geboren zijn. Dit is gedaan om de gigantische groei in de grote steden een halt toe te roepen. Beijing en Shanghai hadden op een gegeven moment een groei van 400.000 inwoners per jaar. (stel je even voor dat een stad elk jaar met de helft van Amsterdam groeit :D )
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_172999075
En die naam zeg:

quote:
Huang’s hok aan de Kam Lap Street in het dicht bevolkte Sham Shui Po bevindt
:')
pi_172999336
quote:
Hij gelooft namelijk nog steeds in de mythe dat iedereen in het financiële wereldcentrum Hongkong miljonair kan worden als je maar kei- en keihard werkt.
Man man, die gaat - uiteindelijk - een harde levensles krijgen dan.

Waarom blijven mensen in die mythe geloven vraag ik me dan af. :')

Omdat dat de enige strohalm is die ze kunnen grijpen denk ik dan.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_172999409
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:54 schreef Chewie het volgende:

[..]

De man in het artikel, China verlaten voor een kans op rijkdom
Je had nog niet meegekregen dat China al heel lang een kapitalistisch land is?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_172999506
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Elke echte VVD-er had na de eerste alinea de broek al los.
En elke PVV'er riep dat alle Chinezen terug moeten? :') _O-
pi_172999550
Luguber
Zonder wrijving geen glans
pi_173031939
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Elke echte VVD-er had na de eerste alinea de broek al los.
:D
  donderdag 10 augustus 2017 @ 00:14:57 #42
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_173032251
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:56 schreef Hdero het volgende:
Tabak van krijgen? :? Weer dat stupide Belgisch?
Niks "Belgisch" aan. En Vlaams is niet stupide.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 10 augustus 2017 @ 00:15:54 #43
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_173032266
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 17:00 schreef Hdero het volgende:
En die naam zeg:

[..]

:')
8)7
Verder zeg ik maar niks.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_173032495
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 00:14 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Niks "Belgisch" aan. En Vlaams is niet stupide.
Dit topic was al drie dagen dood. :') Niet stupide, nee, maar schijtirritant als je het niet begrijpt en er geen uitleg naast de rare uitdrukking wordt gezet. Want dan moet ik steeds googlen.
pi_173032499
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 00:15 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

8)7
Verder zeg ik maar niks.
En toch heb je iets gezegd. :W
pi_173032764
Ik heb ook in zo'n mooi kamertje geslapen in Chungking Mansions, wat een gebouw, ik had meteen allemaal vrienden om me heen!
pi_173032892
Pfff je zou er in moeten slapen, nachtmerrie -O-
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_173032916
In Japan is net zoiets aan de gang. Daar leven veel jongeren in internetcafés. Maar dat hun eigenschuld.
Ze hebben er zelf voor gekozen om school niet af te maken en in een internetcafé te wonen.
pi_173033760
Hier zijn we ook hard op weg die kant uit. Tiny houses is een trend. Nu zijn het nog mooie huisjes op idyllische locaties maar de stap naar kleine woonschuurtjes op een achteraf stadslocatie is maar klein natuurlijk.
pi_173034086
Het is de eigen keuze van die mensen om allemaal in HongKong te willen wonen. Ruimte genoeg in China, meer dan in Nederland. Net als je in Amsterdam wil wonen, dan moet je ook niet klagen over bizarre huurprijzen of geen parkeergelegenheid. De enige reden dat het daar zo duur en vol is, is dat zoveel mensen daar graag willen wonen! Er is dus gewoon een evenwicht. Wordt het nog slechter, dan gaan er vanzelf mensen weg.
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
pi_173034170
Maar Hong Kong is een apart "land" eigenlijk, als je daar komt uit China is het alsof je opeens in de beschaafde wereld bent. De Hong Kongers zijn westerlingen en kunnen niet zomaar ergens in China gaan wonen, hele andere wereld.
pi_173034186
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:00 schreef DrDentz het volgende:
Maar Hong Kong is een apart "land" eigenlijk, als je daar komt uit China is het alsof je opeens in de beschaafde wereld bent. De Hong Kongers zijn westerlingen en kunnen niet zomaar ergens in China gaan wonen, hele andere wereld.
roep daar eens heel hard dat hong kong geen china is.
pi_173034198
quote:
10s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:02 schreef Yreal het volgende:

[..]

roep daar eens heel hard dat hong kong geen china is.
Hong Kongers willen niet onder het juk van Peking leven
pi_173034225
En kijken neer op mainland Chinezen. Eigenlijk zijn het PVV'ers: grenzen dicht!
pi_173035050
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:00 schreef DrDentz het volgende:
Maar Hong Kong is een apart "land" eigenlijk, als je daar komt uit China is het alsof je opeens in de beschaafde wereld bent. De Hong Kongers zijn westerlingen en kunnen niet zomaar ergens in China gaan wonen, hele andere wereld.
Vind ik niet. Hong Kong is verschrikkelijk als je niet stinkend rijk bent. Als je dan de grens naar Shenzhen oversteekt dan heb je ineens licht, ruimte, fatsoenlijk onderhouden gebouwen, betaalbare overnachtingsmogelijkheden...
pi_173035163
Hong Kong is extreem overbevolkt en voor de meesten geen plezierige plek om te leven. Wonen in een hok van 5m2 zonder ramen....no thanks.
pi_173036183
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:03 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Hong Kongers willen niet onder het juk van Peking leven
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:05 schreef DrDentz het volgende:
En kijken neer op mainland Chinezen. Eigenlijk zijn het PVV'ers: grenzen dicht!
Helaas voor hong kong...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')