abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172973064
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo allemaal,

Gisteren heb ik besloten dat ik het roer eens flink ga omgooien in mijn leven. Ik leef te destructief en begin het zat te worden.

Ik ben bijna 29, single, heb een goede baan en inkomen. Mijn leven draait om een paar dingen: werken, feesten/zuipen, met geld smijten, uitbrakken en weer werken. Ik ben al sinds m’n puberteit een stevige drinker en hoewel ik me niet verslaafd voel, weet ik dondersgoed dat het niet veel scheelt. Waar veel van m’n vrienden (ook oude stapvrienden) settelen met hun partner en kinderen krijgen, hang ik nog steeds minimaal één keer per weekend in de kroeg of in de club. Mijn hele leven is er ook een beetje op ingericht, ik heb er mijn vrienden op uitgezocht en woon midden in het centrum van een leuke stad waar altijd wat te doen is.

Ik heb een goed stel hersens en een gezond lichaam, dus alles om maatschappelijk succesvol te worden. En eigenlijk ben ik dat ook redelijk: goede baan, appartement, veel vrienden, leuke hobby’s etc. Maar mede ingegeven door het feit dat ik single ben (en dus vaak op jacht ga) en dat ik toch al een stevige drinker ben, ben ik ieder weekend helemaal naar de klote. Dan kost het me tot dinsdag om weer een beetje normaal te worden en om mijn sporten en andere gezonde gewoontes op te pakken, tot het weer vrijdag is.

Daar komt nog bij dat ik en een aantal van mijn vrienden niet alleen de alcohol omarmen, maar ook verschillende drugs. Zo gaat het van kwaad tot erger, de katers worden zwaarder en er moet ieder weekend maar weer een nieuw extreem hoogtepunt bereikt worden inclusief onveilige seks, aanvaringen met de politie etc.

Mijn baan vergt veel van mijn mentale capaciteit, ik werk veel over (in de avond, weekenden). Ik heb alle vrijheid om te gaan en staan waar ik wil, maar wil wel graag een goede output verzorgen en de verwachtingen die men van mij heeft, waarmaken cq overtreffen.

Vorige week kreeg ik last van fysieke klachten vanwege de werkdruk: duizelig, transpireren, heel zwaar ademen). Omdat ik geen zin heb om overspannen te raken, ben ik meteen naar huis gegaan en heb ik de dagen er na minder veel werk gedaan. Met de gedachte: dan maar iets minder kwaliteit aan de dag leggen, mijn gezondheid is prioriteit 1.

Door deze werkdruk (maar ook door mijn karakter en m’n slappe ruggengraat) ga ik ieder weekend helemaal naar de klote, en dit weekend is het weer flink uit de klauwen gelopen. Extreem veel gezopen, drugs gebruikt, allemaal domme en gevaarlijke dingen gedaan, de buren tot wanhoop gedreven door met mijn vrienden keiharde muziek op te zetten en heel veel geld uitgegeven / kwijt, geen idee waaraan. Gisteren kwam de spijt, maar dan is het al gebeurd. En ik was er zelf bij, dus ik kan ook niemand anders dan mezelf de schuld geven. Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor alles wat ik doe en heb gedaan.

Ik heb al eens vaker tegen mezelf gezegd dat ik minder destructief moet leven, en die boodschap kwam altijd maar half bij mezelf aan. Sommige van mijn vrienden met wie ik zo naar de klote ga, hebben precies datzelfde: het moet maar eens klaar zijn met deze shit, maar toch gebeurt het een volgend weekend (of het weekend daarop) weer. Het idee dat het stoer is om altijd maar naar de klote te zijn, is volgens mij wel aan het kantelen binnen mijn vriendenkring.

Door de combinatie van deze zware kater en de klachten die ik vanwege de werkdruk ondervind, is denk ik bij mij het kwartje nu gevallen. Ik voel me fysiek en mentaal een wrak (nog steeds last van een kater), adem lastig, slaap slecht en voel me somber en warrig. Kan me totaal niet concentreren. De enige gedachten die mij een positief gevoel geven, is dat ik me over een paar dagen veel beter voel als ik 100% inzet op mijn gezondheid door goed slapen en eten, en de gedachte dat ik lekker bij m’n scharrel in bed lig.

Ik heb besloten om te stoppen met dit destructieve leven en wat meer te gaan leven op de manier die ik altijd heb veracht: burgerlijk, wat meer aandacht voor familie, een relatie zoeken, wat vaker rust nemen en energie steken in gezonde hobby’s, die ik gelukkig ook genoeg heb. Ik realiseer me dat de mensen die ik als ‘saai’ bestempel, aan het einde van de dag veel beter af zijn dan ik. Dus de mensen die lekker met hun partner een film kijken op vrijdagavond op de bank, die met mate drinken en die ook oog hebben voor andere zaken dan plat vermaak. Ik heb me altijd een beetje verheven gevoeld boven zulke types, maar totaal ten onrechte natuurlijk. Opeens krijg ik het gevoel dat ik ook wel zo zou willen zijn. En dat mijn uitspraken ‘ik neem nooit kinderen’ en ‘ik ga nooit in een dorp wonen’ misschien ook slechts voor een bepaalde levensfase gelden.

Ik realiseer me dat ik ‘in the heat of the moment’ nu een beetje compensatiegedrag ten aanzien van bijvoorbeeld afgelopen weekend vertoon, maar we moeten ergens beginnen. Ik wil zowel korte termijn-dingen bereiken, als achterliggende zaken. Dit is mijn actielijst:

- Minder vaak alcohol drinken en sowieso de komende paar weken niets
- Als ik drink, minder veel drinken
- Geen sigaretten meer en alleen bij hoge uitzondering een sigaartje roken, ik rook sowieso alleen als ik drink
- Helemaal geen drugs meer (dit ging toch alleen in combi met alcohol)
- Veel groente en fruit eten – dit doe ik al – maar nu ook in het weekend
- Eerder naar bed gaan, en in plaats van met de smartphone in de hand in slaap te vallen, een beetje ontspanningsoefeningen doen
- Minder prikkels in het algemeen opzoeken: rustige muziek luisteren ipv al die herrie
- Destructieve vrienden meenemen in deze flow in plaats van teruggetrokken worden in hun/onze oude gewoontes
- Lekker gaan sporten, wandelen en fietsen
- Minder opgefokt gedrag vertonen, met name in het verkeer kan ik opgefokt doen, ik rij veel boetes en veroorzaak soms gevaarlijke situaties door mijn ongeduld (niet in combinatie met drank).
- Mijn vakanties en weekendjes weg iets minder in het teken laten staan van excessief uitgaan, niet drinken of uitgaan is geen doel op zich maar het kan allemaal best wat minder.
- Een relatie zoeken. Ik heb een handjevol exen en scharrels en wat hen allemaal met elkaar verbindt, is dat ze net als ik ieder weekend hun kop eraf zuipen. Ik mis eigenlijk best een steady relatie, en compenseer dat met allerlei booty calls, semi-onveilige seks en Tinder-hookups die toch maar een tijdelijk prettig gevoel geven. Ik mag van geluk spreken dat ik hier nooit gedonder mee heb gehad.
- Ik spendeer ook vrij veel tijd aan gamen, porno kijken/rukken en doelloos computeren. Ik wil de tijd die ik daarmee weggooi nuttiger gaan gebruiken.

Verder moet ik maar eens wat meer tijd en geld spenderen aan positieve zaken, zoals reizen of andere mensen helpen. Zo veel mensen die dat op hun sterfbed zeggen, maar dan is het al te laat. Ik zit voor m’n gevoel nu op een all time low, en op een soort pad dat hoe dan ook doodloopt. De stofjes in mijn hoofd zijn ‘op’ en ik voel me leeg, ik kan niet wachten om een soort frisse, nieuwe start te maken.

Het bovenstaande klinkt als één groot deprimerend verhaal, maar de andere kant is dat ik gewoon een leuke, gezonde gast met een goede dosis humor en een positieve instelling ben. Het is zonde om dat zo te verkloten door altijd maar domme dingen te doen.

Dit topic is voor mij een beetje een stok achter de deur. Tevens ben ik benieuwd: wie heeft wel eens in een vergelijkbare situatie gezeten? Is het je gelukt om je leven om te gooien en wat heeft het je opgeleverd of gekost? Ik realiseer me dat deze post klinkt als een vrij impulsieve verandering van levensstijl, hebben jullie daarin nog tips?

Alleen al dit neerzetten geeft me een positief gevoel, zo van, ik neem het serieus. Tevens zal ik zo nu en dan een update posten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Waterkoker88 op 08-08-2017 09:16:40 (paar herkenbare details verwijderd) ]
pi_172973286
Heel herkenbaar. Gelukkig vond ik een half jaar geleden een super lieve meid, die ook nog wel wil stappen en een beetje gekkig is. Dus als ik ga stappen, ga ik met haar en heb ik net zo veel plezier. Alleen alle foute dingen blijven dan achterwege.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_172973314
Heb een vriend die vergelijkbaar is qua gedrag. Relaties lukken sowieso niet door deze levensstijl.

begin in ieder geval te stoppen met drinken doordeweeks.

Je laat je blijkbaar beïnvloeden door anderen. Probeer eens met wat meer mensen om te gaan die wel rustig zijn en zonder drank kunnen.

Ga ergens met de auto heen zodat je niet kunt drinken en spreek hierover met de mensen waarmee je uitgaat etc. Vaak proberen mensen je toch te pushen om te drinken.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_172973424
registreer om deze reclame te verbergen
Goed dat je het zelf inziet dat het moet veranderen, hou je positief gevoel vast en veel succes! ^O^
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:30:30 #5
165264 puzziepie
#FreePalestine
pi_172973539
Helder verhaal en ik denk dat het je gaat lukken met deze instelling.

Ik wens je heel erg veel succes ^O^
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:30:42 #6
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_172973541
Ik had dit een aantal jaar geleden geschreven kunnen hebben. Ben ook wel een beetje uit dat type hout gesneden. :@

En... dus weet ik ook de valkuilen waar jij hoogstwaarschijnlijk nog allemaal in gaat lopen! >:)

Denk nou maar niet dat je met deze tekst er bent. Prachtige plannen en momenten van bezinning zijn tijdelijk. Na een tijdje zakt het weer weg en verslap je weer (tenminste, neem ik aan de hand van je verhaal en je beschreven slappe ruggengraat even aan). Wees je daar van bewust! De mooiste gedachten, plannen en praatjes kunnen heel enthousiast opdoemen. Maar als ik je één hele belangrijke tip mag geven: kijk verschrikkelijk uit met alcohol.
Je bent een bepaald patroon gewend. Het is naïef om te denken 'ik ga naar de club en ik hou bij zo veel drankjes, en dan ga ik naar huis', want dat gaat echt niet gebeuren. Dat gaat je grenzen vervagen, en voor je het weet vervagen ze allemaal en heb je de cokedealer weer gebeld.

Wil niet te veel in één keer. Ga niet denken: oh ik gooi gewoon effe de hele zooi om, ik ga dit doen, dat doen, daar lid van worden, dat doen, en dat en dat', want als het eenmaal faalt, faalt alles.

Verder heb ik zelf het idee dat je van goede boeken lezen en beter mens wordt, en ook rustiger. Boort weer nieuwe interesses en kennis aan etc. Misschien is dat een goeie tip.

Maar vooral: kijk uit met drank. Desnoods effe maandje (of 2...) helemaal kappen. Effe jezelf ervan ontkoppelen. Alcohol is een duivel wat dat betreft. Het middel dat gemakkelijk al je oude patronen weer in een mum van tijd in je activeert!
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_172973563
registreer om deze reclame te verbergen
Maandag-topic... niet eens 's ochtends gepost, maar 's middags.

heb je iig vijf dagen om eens na te denken over een leven zonder zuipen en feesten tot het weer weekend is...
Een vraagje: wat zou je dan eigenlijk voor 'niet-destructiefs' met je leven willen doen?
heb je bepaalde interesses of interesse-gebieden of geliefde bezigheden die dan die tijd zouden opvullen?

Wat vaags over 'reizen of andere mensen helpen' maken niet echt de indruk dat je veel ideen hebt over invulling van je leven als je niet continue onder invloed staat
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:34:05 #8
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_172973612
Probeer per weekend of week realistische doelen te zetten.
Nu is t nog globaal van minder roken, minder dit of iets anders doen.

Probeer te plannen wat je wel gaat doen. En als je al gaat drinken bv, max 2 biertjes en dan niet meer.
Dan als je erover gaat weet je hoe en wat, want hoeveel is "minder" nou precies. Kan je makkelijk mee smokkelen.
pi_172973900
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:10 schreef Waterkoker88 het volgende:

Dit topic is voor mij een beetje een stok achter de deur.
Goed van je dat je het hebt neergepend. Ik zou het uitprinten en aan de muur hangen, zodat je er elke dag aan herinnerd wordt. (serieus, geeft ook aan dat je je eraan hebt toegegeven om 1) dat er iets mis is in je leven en 2) het wil veranderen)
quote:
Tevens ben ik benieuwd: wie heeft wel eens in een vergelijkbare situatie gezeten?
Ik ben computer/game/mediaverslaafd en zat zo'n 12 à 14 uur achter de computer. In 8 maanden tijd (acht maanden geleden woonde ik nog bij mijn ouders) is dat verminderd naar +- (laten we realistisch wezen) 8 uur per dag. Ik heb geen betaald werk en zit in een begeleid wonen traject, waar nu dagbesteding bij is gevonden. Ik heb de afgelopen drie weken leren haken (soort handwerken) en verder omvat het tekenen en fysiek werk. Daarnaast sociaal met mensen omgaan en proberen op tijd aanwezig te zijn. Want datgene in de laatste zin had ik niet toen ik nog bij mijn ouders woonde en elke dag mijn tijd spendeerde achter de computer op de zolderkamer . Sinds drie maanden geleden heb ik mijn auto verkocht en doe nu alles op de fiets, waardoor er zich een betere conditie en uithoudingsvermogen heeft ontstaan.
quote:
Is het je gelukt om je leven om te gooien en wat heeft het je opgeleverd of gekost?
Concluderend op bovenstaand ben ik voor mijn doen hard op weg om mijn leven te veranderen, immers een uur langer niet achter de pc te spenderen is pure winst. Verslaving is een enorme strijd, vooral als de omgeving er geen of lage dunk over acht.
quote:
Ik realiseer me dat deze post klinkt als een vrij impulsieve verandering van levensstijl, hebben jullie daarin nog tips?
- houd een logboek bij, ongeacht of de dag goed ging of niet. Zo kun je ter evaluatie van jezelf aan het eind van de week je eigen gedrag bekijken en bij vaker, herhalend gedrag overwegen of het tijd is voor een bezoek bij de psycholoog
- wees bewust van de keuzes die je maakt in het leven
- wees ervan bewust dat je álles zelf moet doen
- reserveer ergens in je woonkamer (of je slaapkamer) een plek, soort schrijn, om een aantal quotes van mensen die je aanspreken neer te kunnen plaatsen. Hier kun je dan je kracht uit putten, mocht het even niet goed gaan.

Verder dit:
7xsp7hJ.png
tekst en uitleg: https://www.reddit.com/r/(...)l_advice_for_anyone/

In elk geval veel succes en sterkte.
Google is your friend, abuse your friends
pi_172975273
Bedankt voor jullie berichtjes, het doet me goed en motiveert me dat ik op de juiste weg ben. Ik zal proberen op alle genoemde zaken terug te komen.

De kritische waarschuwingen neem ik zeer serieus. Ik denk dat ik in de OP iets te nadrukkelijk de aandacht op alcohol i.p.v. werkdruk heb gevestigd, maar ze zijn allebei debet aan hoe ik me nu voel. En alcohol is inderdaad een duivel. De komende weken heb ik geen activiteiten gepland staan waarin drank een logisch onderdeel vormt. Ik ben niet het type dat voor 2 drankjes naar de club gaat, dus dan blijf ik sowieso wel thuis, of ga ik lekker iets leuks doen zonder drank.

Ik realiseer me ook dat momenten van bezinning heel krachtig kunnen voelen en dat je dan na een poosje weer verslapt, uit eigen ervaring en documentaires e.d. Anderzijds heb ik een paar jaar geleden al eens een maand niet gedronken samen met een vriend, en dat was een prettige ervaring dus ik weet een beetje wat het kan opleveren. Drinken doordeweeks doe ik gelukkig sowieso al met mate, eigenlijk alleen bij etentjes oid. Maar dat maakt het niet veel beter als je ieder weekend helemaal verrot bent.

Wat voor niet-destructiefs ik dan wel wil, eigenlijk is mijn leven los van de zooi hierboven al zo slecht niet, ik heb genoeg hobby's, interesses en vrienden. Ik heb de OP ook maar een beetje in een niet-rationele bui neergekalkt maar als ik het teruglees is het wel eerlijk en waar. Ondanks alles ben ik een redelijk fanatieke sporter (echt :') ) dus daarin wil ik wel wat doelen stellen, en gewoon op termijn een leuke vriendin. Ik ben er inderdaad niet zo concreet in, maar weet het ook niet exact, heb geen plan uitgewerkt oid. We zien wel, het hoeft ook niet allemaal tegelijk.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties!
pi_172975326
Om jullie een idee te geven van hoe ik meestal naar het weekend toeleef, op vrijdagmiddag luister ik altijd dit soort muziek in de auto. Het is niet bijster intellectueel maar de teksten zeggen wel precies waar ik dan zin in heb.


pi_172975984
Ik heb ook een sympathieke DM gekregen, helaas kan ik daar niet op reageren omdat ik net pas ben geregistreerd met dit account. Maar thanks, doet me goed! Laat maar ff via DM weten of je dit hebt gelezen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 18:58:42 #13
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_172976417
Kan je PM's ontvangen als je zo kort geregistreerd bent?
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_172978977
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 18:58 schreef PierreTT het volgende:
Kan je PM's ontvangen als je zo kort geregistreerd bent?
Durf ik je niet te zeggen, maar in ieder geval wel DM.
pi_172979386
Heb je wel eens een uurtje stilgezeten vorige maand, met de tv uit?

En stel je zou gaan sporten, zou je dan ook overmatig gaan sporten?

Heb je het gevoel dat bij rust je hoofd alle kanten opschiet en je stiekem gewoon heel veel erkenning wilt voor wie je bent en wat je doet :)

ps. mensen begeleiden bij hun sterfbed is niet iets waar jij je onrust in kwijt moet willen.
wel eens gedacht aan normaal vrijwilligerswerk, wandelen met ouderen of eenzame mensen bv.
Hell To The Liars
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:55:57 #16
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_172979821
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:24 schreef Waterkoker88 het volgende:

[..]

Durf ik je niet te zeggen, maar in ieder geval wel DM.
Check het eens, wellicht zijn er een paar dingen waar ik eens mijn licht op kan laten schijnen, ik herken een aardig gedeelte van je verhaal namelijk :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_172989525
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:55 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Check het eens, wellicht zijn er een paar dingen waar ik eens mijn licht op kan laten schijnen, ik herken een aardig gedeelte van je verhaal namelijk :)
Ik heb je PB ontvangen maar kan er alleen niet op antwoorden.

Ik ben erg benieuwd naar wat je wilt zeggen, als je het niet erg vindt dat ik er dus niet op kan antwoorden..
pi_172989593
Heldere OP, ik vind het erg goed van je dat je doorhebt dat er iets moet veranderen en daar ook voor gaat. Ik heb daar echt respect voor. Ik hoop dat je nog regelmatig post, ik ben benieuwd naar je vorderingen. ^O^
pi_172989607
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:38 schreef Droopie het volgende:
Heb je wel eens een uurtje stilgezeten vorige maand, met de tv uit?

En stel je zou gaan sporten, zou je dan ook overmatig gaan sporten?

Heb je het gevoel dat bij rust je hoofd alle kanten opschiet en je stiekem gewoon heel veel erkenning wilt voor wie je bent en wat je doet :)

ps. mensen begeleiden bij hun sterfbed is niet iets waar jij je onrust in kwijt moet willen.
wel eens gedacht aan normaal vrijwilligerswerk, wandelen met ouderen of eenzame mensen bv.
Ik relax wel eens, maar kan me het laatste moment dat ik een uurtje stil heb gezeten zonder telefoon/laptop niet herinneren.

Overmatig sporten: denk het niet, ik sport al mijn hele leven en doe dat op zich op regelmatige basis. Ben wel gezond competitief ingesteld.

Dat laatste had ik misschien niet goed geformuleerd. Ik bedoelde: veel mensen realiseren zich pas te laat dat hun levensstijl nergens tot leidt (bijv op hun sterfbed).
pi_172989630
Verder werd ik vanochtend enorm vermoeid wakker, slecht geslapen etc. Aangekleed, mezelf naar de auto gesleept, en toen ik instapte dacht ik: waar de fuck ben ik mee bezig, ik heb me ziek gemeld en alleen dat geeft al het gevoel dat ik even lucht heb, even rustig aan doen en in bed liggen. Ik realiseer me dat al het berouw uit de OP misschien wel is ingezet doordat ik me mentaal slecht voel, als gevolg van de werkdruk. Ik hoop niet dat ik een burn-out heb, maar denk dat ik deze hele week thuis blijf.
pi_172989660
Ik ga zeker dit topic volgen. Succes TO! Als ik je zo lees, klink je als een slim en gemotiveerd iemand :)
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:14:15 #22
277627 Seven.
We are Borg.
pi_172989703
Allereerst moedig dat je het erkent.

Ik lees vooral symptoombestrijding, waarom ben je in dit patroon beland? Je baan? Waarom hou je dit dan in stand etc etc. Denk je dat het zinvol is om dit verhaal met je huisarts te bespreken? Ik denk dat dat een veel betere stok achter de deur zou zijn.

Heel veel succes!
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
pi_172989925
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:14 schreef Seven. het volgende:
Allereerst moedig dat je het erkent.

Ik lees vooral symptoombestrijding, waarom ben je in dit patroon beland? Je baan? Waarom hou je dit dan in stand etc etc. Denk je dat het zinvol is om dit verhaal met je huisarts te bespreken? Ik denk dat dat een veel betere stok achter de deur zou zijn.

Heel veel succes!
Wat ik uit zijn verhaal lees, is dat hij vastigheid mist in de zin van huisje, boompje, beestje. Of heb ik het verkeerd TO?
pi_172989929
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:04 schreef Waterkoker88 het volgende:
Verder werd ik vanochtend enorm vermoeid wakker, slecht geslapen etc. Aangekleed, mezelf naar de auto gesleept, en toen ik instapte dacht ik: waar de fuck ben ik mee bezig, ik heb me ziek gemeld en alleen dat geeft al het gevoel dat ik even lucht heb, even rustig aan doen en in bed liggen. Ik realiseer me dat al het berouw uit de OP misschien wel is ingezet doordat ik me mentaal slecht voel, als gevolg van de werkdruk. Ik hoop niet dat ik een burn-out heb, maar denk dat ik deze hele week thuis blijf.
Ik denk niet dat je een burn-out hebt, eerder een soort persoonlijke crisis rondom wie je bent en wat je eigenlijk wil met je leven. Een quarter/midlife crisis of zoiets.

Wanneer ik zo lees wat je geschreven hebt dan zie ik iemand die vooral voor zichzelf en voor het nemen van echte verantwoordelijkheden is weggelopen. Echte relaties, echte emoties, echt commitment, ik gok dat je dat allemaal best eng vind. Lekker oppervlakkige dingen doen en niet teveel "saai" gedoe.

Waarschijnlijk is het wel goed om, naast je privéleven aanpakken ook even wat afstand te nemen van je werk. Wellicht is het zelfs handig om eens te gaan praten met een professional op dit gebied. Juist om te voorkomen dat de gemakkelijke terugval het wint van dat wat je eigenlijk wil.

Succes met het vinden van je pad.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:51:07 #25
277627 Seven.
We are Borg.
pi_172990156
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:35 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat ik uit zijn verhaal lees, is dat hij vastigheid mist in de zin van huisje, boompje, beestje. Of heb ik het verkeerd TO?
Dat ook. Maar zo'n patroon doorbreek je best voor jezelf uit je eigen motivatie en beter ga je niet op zoek naar huisje/boompje/beestje om dat patroon te doorbreken. Maar goed, dat is mijn eigen ervaring. Wie weet gaat deze vlieger voor TS helemaal niet op, dat kan ook.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:19:45 #26
36815 Silenus
Frikandel of kroket?
pi_172990673
Ik denk ook niet dat geforceerd op zoek gaan naar huisje/boompje/beestje helpt, er is ook een reden voor dat TS dat nu niet heeft. Dat komt vanzelf wel, als je een keer echt een leuke chick tegenkomt.

Alles is al genoemd, maar de belangrijkste zijn denk ik:
- Minder drinken, beperk het tot één avondje in het weekend en met mate. En als je geen maat kunt houden, gewoon niet.
- Sigaretten en drugs helemaal weg, iig sowieso niet met stappen en compleet stoppen met drugs waar je een kater van krijgt.
- Uur eerder naar bed dan normaal.
- Op vakantie gaan naar plekken waar het niet alleen maar om zuipen draait (hier ben ik een jaar of 5 geleden ook mee begonnen :+)
- Niet zoveel neuken, of iig ook eens afspreken met iemand om koffie te drinken en iemand te leren kennen.

Als je dat doet voel je je ook beter, word je minder opgefokt en sta je überhaupt wat relaxter in het leven. Zonder dat je meteen een soort celibataire kantoorslaaf in een Vinex-wijk wordt, want dat is ook weer nergens voor nodig.
Gourmetten of steengrillen?
pi_172990699
Misschien is het makkelijker gek genoeg om tijdelijk even helemaal te kappen met drank. 'Minder drinken' klinkt goed maar is in de praktijk best lastig, omdat je met alcohol op impulsiever wordt. Of je moet echt afspreken dat je niet meer drinkt dan een specifiek aantal, 3 biertjes bijvoorbeeld.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:32:56 #28
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_172990893
zoals velen voor me wens ik je enorm veel succes met deze nieuwe inzichten! Ik hoop dat je je doelen bereikt en sowieso een gezondere en volwassenere levensstijl ontwikkeld.

Verder kan ik als tip geven dat het enorm werkt om thuis een simpel lijstje bij te houden waarin je per week letterlijk 'afvinkt' of je jezelf aan een aantal basisregels hebt gehouden. Een voorbeeld is of je geen drank/drugs hebt misbruikt, hebt gesport en op tijd naar bed bent gegaan.

Door middel van het wekelijks afvinken motiveer je jezelf om deze goede levensstijl voort te zetten. Het mooie is dat hoe meer vinkjes je hebt gezet bij de weken, hoe meer motivatie je krijgt om dit voort te zetten.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:34:19 #29
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_172990906
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:21 schreef -Strawberry- het volgende:
Misschien is het makkelijker gek genoeg om tijdelijk even helemaal te kappen met drank. 'Minder drinken' klinkt goed maar is in de praktijk best lastig, omdat je met alcohol op impulsiever wordt. Of je moet echt afspreken dat je niet meer drinkt dan een specifiek aantal, 3 biertjes bijvoorbeeld.
Een quote instellen is realistischer dan vanuit het niets compleet te stoppen met alcohol. Door in een keer compleet te stoppen met alcohol leg je de lat onnodig hoog. Laten we eerlijk zijn: één of twee biertjes in het weekend kunnen geen kwaad. Probeer wel realistische doelen te stellen, anders zet je jezelf op om te falen.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_172990920
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:32 schreef Kaizen_ het volgende:
zoals velen voor me wens ik je enorm veel succes met deze nieuwe inzichten! Ik hoop dat je je doelen bereikt en sowieso een gezondere en volwassenere levensstijl ontwikkeld.

Verder kan ik als tip geven dat het enorm werkt om thuis een simpel lijstje bij te houden waarin je per week letterlijk 'afvinkt' of je jezelf aan een aantal basisregels hebt gehouden. Een voorbeeld is of je geen drank/drugs hebt misbruikt, hebt gesport en op tijd naar bed bent gegaan.

Door middel van het wekelijks afvinken motiveer je jezelf om deze goede levensstijl voort te zetten. Het mooie is dat hoe meer vinkjes je hebt gezet bij de weken, hoe meer motivatie je krijgt om dit voort te zetten.
Sowieso zorgen dat je bepaalde reminders hebt aan je doelen, visueel of wat anders. Des noods hang je het ergens op. Ze moeten 'on top of mind' blijven tot het een nieuwe gewoonte is.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:41:17 #31
277627 Seven.
We are Borg.
pi_172991044
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:19 schreef Silenus het volgende:
Ik denk ook niet dat geforceerd op zoek gaan naar huisje/boompje/beestje helpt, er is ook een reden voor dat TS dat nu niet heeft. Dat komt vanzelf wel, als je een keer echt een leuke chick tegenkomt.

Alles is al genoemd, maar de belangrijkste zijn denk ik:
- Minder drinken, beperk het tot één avondje in het weekend en met mate. En als je geen maat kunt houden, gewoon niet.
- Sigaretten en drugs helemaal weg, iig sowieso niet met stappen en compleet stoppen met drugs waar je een kater van krijgt.
- Uur eerder naar bed dan normaal.
- Op vakantie gaan naar plekken waar het niet alleen maar om zuipen draait (hier ben ik een jaar of 5 geleden ook mee begonnen :+)
- Niet zoveel neuken, of iig ook eens afspreken met iemand om koffie te drinken en iemand te leren kennen.

Als je dat doet voel je je ook beter, word je minder opgefokt en sta je überhaupt wat relaxter in het leven. Zonder dat je meteen een soort celibataire kantoorslaaf in een Vinex-wijk wordt, want dat is ook weer nergens voor nodig.
Wat een wijze woorden weer van Silenus :7

Het enige dat ik hier nog aan toe zou kunnen voegen is.. bedenk alvast wat je wil gaan doen als blijkt dat je er niet mee kunt stoppen.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:49:26 #32
36815 Silenus
Frikandel of kroket?
pi_172991230
Gewoon je vrijdag/zaterdagavond iets anders inrichten helpt. En niet altijd de stad in, want dan heb je allemaal lekkere chicks om je heen staan en een barman in de buurt, probeer je dan nog maar eens in te houden.

Gewoon thuis, met een paar vrienden, pokeravondje of een spelletje risk. Klinkt vrij treurig als je gewend bent om elk weekend hard te gaan in de club, maar je hebt iig nog wat aan de rest van je weekend. Neem je een paar biertjes en sluit je af met een Grolsch kanonnetje, no way dat je dan nog zin hebt om te gaan dansen. (Althans, ik val er zelf altijd in slaap van)

Het scheelt ook zoveel geld, wat je weer kunt stoppen in een mooie reis.
Gourmetten of steengrillen?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:16:20 #33
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_172991771
Heel goed dat je wil veranderen. Het zal niet direct lukken, maar stel het lukt half dan kun je ook al trots zijn, al moet je natuurlijk voor zo gezond mogelijk gaan, maar je hebg lange tijd zo geleefd dus is het deel van je persoonlijkheid geworden. En dat deze levensstijl soms normaal wordt gevonden om erbij te horen helpt ook niet mee. Je bent juist afgekickt als je een gezonde levensstijl hebt en het af en toe bij een paar drankjes kunt laten ook al zuipen je vrienden echt. Maar dat is ook het moeilijkste vooral omdat ze je dan misschien gaan overhalen of 'saai' vinden, wat onzin is. Nuchter kun je dezelfde staat bereiken als met drank en drugs, alleen is het voor de gemiddelde mens stukken moeilijker. Daarom kan de verleiding soms groot zijn als anderen het wel doen. Je moet gewoon het herkennen als je de mist in dreigt te gaan. Wat positief is, is dat als je meer discipline krijgt op 1 gebied je dat vaak automatisch ook op andere gebieden krijgt. Dus het is wel goed dat je op meerdere manieren het roer om wil gooien. Hoop dat het lukt, maar het is echt afhankelijk van hoe graag je het wil hoe moeilijk het is. Als je heel graag anders wil leven zal het heel makkelijk zijn.
pi_172991809
Stop je tijd en geld dat je normaal elders aan zou besteden in het opbouwen van een relatie. Dan kun je leuke dingen doen met je vriendin, waarbij het gek doen en drinken niet zozeer centraal staat. En dan kun je alsnog eens in de zoveel tijd een leuke avond met je vrienden hebben. Denk dat we allemaal ergens in onze twintige jaren op een zelfde punt als jij hebben gestaan.
pi_172992159
Geniet je eigenlijk van je huidige levensstijl, van wat je doet en hoe je leeft?

Ben ik oprecht benieuwd naar.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_172992190
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:49 schreef Silenus het volgende:
Gewoon je vrijdag/zaterdagavond iets anders inrichten helpt. En niet altijd de stad in, want dan heb je allemaal lekkere chicks om je heen staan en een barman in de buurt, probeer je dan nog maar eens in te houden.

Gewoon thuis, met een paar vrienden, pokeravondje of een spelletje risk. Klinkt vrij treurig als je gewend bent om elk weekend hard te gaan in de club, maar je hebt iig nog wat aan de rest van je weekend. Neem je een paar biertjes en sluit je af met een Grolsch kanonnetje, no way dat je dan nog zin hebt om te gaan dansen. (Althans, ik val er zelf altijd in slaap van)

Het scheelt ook zoveel geld, wat je weer kunt stoppen in een mooie reis.
De beste manier is inderdaad om het stappen achterwege te lagen en vervangen voor wat anders.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:43:36 #37
107365 Friek_
Nonkel Petrol tapt het bier.
pi_172992222
Tsja, herkenbare OP, al is deze situatie slechts in wat lichte mate op mezelf van toepassing. Wat me vooral opvalt, is dat je aan het merken bent dat je levensstijl helemaal tot niets leidt. Dat je absoluut niet zo door kan gaan op langere termijn (nog een paar jaar zo leven is funest voor je lichaam/geest) en dat het roer toch echt ooit eens om moet. Gezond inzicht, lijkt me. Zeker nu je ook tekens krijgt dat je lichaam het helemaal niet meer trekt.

De grote vraag is natuurlijk hoe je zo'n verandering klaarspeelt en waar je naartoe wilt ermee (het hoe en wat). Je bent morgen niet ineens een ander persoon die exact weet wat hij wil met z'n leven, dat is een kwestie van de lange termijn. Wat je wel kan doen in de tussentijd, zijn kleine stappen nemen om je levensstijl te veranderen. In meerdere posts in dit topic kun je al zinnige tips hiervoor vinden.

Mijn tips verder nog:
- Praat met mensen die een hardere stok achter de deur zijn dan wij. Denk aan je familie, je huisarts of eventueel een psycholoog. Zodra je met de billen bloot gaat over wat er speelt, vormt dat een veel hardere stok achter de deur dan een anonieme post op zomaar een forum.
- Volledig stoppen met drugs, sigaretten en allerlei extremiteiten in het weekend. Geef bij je (zelfdestructieve) vrienden sterk aan dat je dit gewoon niet meer wil en dat het gewoon eens klaar is met die gekkigheid. Je buren terroriseren - kom aan, je bent geen 16 meer.
- Alcohol vind ik het lastigste aspect aan het geheel. Je geeft aan al een stevige drinker te zijn sinds je puberteit en aangezien alcohol een sociaal smeermiddel is dat ons hele leven doordringt, is het heel moeilijk om hier zomaar mee te kappen. Wel kun je naar mijn idee de settings beïnvloeden waarin je alcohol drinkt. Dus ga eens een weekend niet naar een kroeg/club, maar ga eens wat pokeren of een spel spelen met wat bier erbij (geen idee of je vrienden hebt die hiervoor te porren zijn).
- Probeer sowieso de mindset in je hoofd te veranderen van direct genot/plezier naar een lange-termijnvisie. Is wat je aan het doen bent (of van plan te doen bent) alleen plezierig op dit moment, of ook plezierig/leuk op de lange termijn? Naar mijn idee ben je volledig opgegaan in wat vooral direct genot en plezier oplevert en dat je wellicht wat hobby's/interesses ernaast hebt, maar dat deze eigenlijk compleet ondergesneeuwd raken. Iets wat op langere termijn betekenisvol is, is bijvoorbeeld mensen helpen (zoals gesteld in je OP), maar dat voorbeeld lijkt me wat haastig door je verzonnen. Ben je echt zo'n behulpzaam type verder dan? Afijn, je bent op het juiste spoor wat dat betreft, maar zoiets verzin je niet zomaar.

Succes verder ermee uiteraard.

[ Bericht 0% gewijzigd door Friek_ op 08-08-2017 11:49:56 ]
"God schiep de dag, en wij sleepten ons erdoorheen.”
-- Dimitri Verhulst
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 12:51:33 #38
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_172993729
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:49 schreef Silenus het volgende:
Gewoon je vrijdag/zaterdagavond iets anders inrichten helpt. En niet altijd de stad in, want dan heb je allemaal lekkere chicks om je heen staan en een barman in de buurt, probeer je dan nog maar eens in te houden.

Gewoon thuis, met een paar vrienden, pokeravondje of een spelletje risk. Klinkt vrij treurig als je gewend bent om elk weekend hard te gaan in de club, maar je hebt iig nog wat aan de rest van je weekend. Neem je een paar biertjes en sluit je af met een Grolsch kanonnetje, no way dat je dan nog zin hebt om te gaan dansen. (Althans, ik val er zelf altijd in slaap van)

Het scheelt ook zoveel geld, wat je weer kunt stoppen in een mooie reis.
Klinkt vrij treurig? Vind het wel meevallen. Wij hebben regelmatig een LANavondje, heb de dagen daarna altijd een zere buik van het lachen. Vind het niet minder treurig dan weer naar dezelfde toko schreeuwen in de oren van je maten. Ik hou er van om op stap te gaan, maar vooral het geld wat je over houdt is lekker en de avonden vele malen vermakelijker.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:37:59 #39
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172996149
Ik zou het toch echt stapje voor stapje doen i.p.v. in een keer je hele levensstijl om te gooien. Dat houden mensen namelijk niet heel vaak vol.
pi_172996617
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 12:51 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Klinkt vrij treurig? Vind het wel meevallen. Wij hebben regelmatig een LANavondje, heb de dagen daarna altijd een zere buik van het lachen. Vind het niet minder treurig dan weer naar dezelfde toko schreeuwen in de oren van je maten. Ik hou er van om op stap te gaan, maar vooral het geld wat je over houdt is lekker en de avonden vele malen vermakelijker.
Ja, en dan pleurt 1 van die gasten een gram sos op het spelbord. :')
Witnessing the shutdown of honest inquiry
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:12:15 #41
52557 Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_172996896
Volgens heeft iedereen ergens in z'n carrière/leeftijd een punt dat ie met een "persoonlijke crisis" te maken krijgt en dat het "roer om moet". Enige tip die ik je kan geven, probeer het niet alleen op te lossen, andere kunnen je net het perspectief of beeld geven dat jij niet hebt. En door een opeenstapeling van sociale druk, werk en persoonlijke stress gaat het je parten spelen op de lange termijn als je het bij jezelf houdt. Praat ermee met anderen, vrienden/familie/professionals, zet doelen voor jezelf (beginnen met kleine stapjes) en zorg dat je focus/perspectief en helderheid krijgt in je eigen leven door een stip op de horizon te zetten waar je op lange termijn naartoe wil.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_172996996
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:04 schreef Waterkoker88 het volgende:
Verder werd ik vanochtend enorm vermoeid wakker, slecht geslapen etc. Aangekleed, mezelf naar de auto gesleept, en toen ik instapte dacht ik: waar de fuck ben ik mee bezig, ik heb me ziek gemeld en alleen dat geeft al het gevoel dat ik even lucht heb, even rustig aan doen en in bed liggen. Ik realiseer me dat al het berouw uit de OP misschien wel is ingezet doordat ik me mentaal slecht voel, als gevolg van de werkdruk. Ik hoop niet dat ik een burn-out heb, maar denk dat ik deze hele week thuis blijf.
Ben je wel tevreden met je werk(plek) ?
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
pi_172997335
Wat zijn je hobby's behalve gamen, uitgaan en drinken? Las ook iets over sporten, is dat dan een uurtje knallen in de sportschool en waarin je ook telkens naar hoogtepunten zoekt?

In je OP noem je daarentegen wel weer wandelen bij het sporten. Doe je dat al en hoe bevalt dat? Stel je daarbij ook weer doelen of kan je ook genieten zonder speciaal hoogtepunt?

Welke dingen vond je vroeger echt leuk voordat je begon met uitgaan? en dan iets anders dan gamen. Denk dat op zoek gaan naar dingen waar je meer intrinsiek van kan genieten (zonder dat er per se een hoogtepunt/rush moet zijn) je kan helpen bij meer stabiliteit creëren. En dat geldt ook voor je werk. Vind je dat wel leuk zonder het 'presteer'gedeelte? en je kan je afvragen hoe gezond jij met het presteren omgaat.

Spreek eens met een van je 'saaiere' vrienden af, liefst iemand waar je ooit best wel close mee was en waarschijnlijk een goed gesprek kan voeren.
hallo ik ben chai ik weet alles beter ik praat altijd met leestekens blablabla
pi_173015744
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:14 schreef Seven. het volgende:
Allereerst moedig dat je het erkent.

Ik lees vooral symptoombestrijding, waarom ben je in dit patroon beland? Je baan? Waarom hou je dit dan in stand etc etc. Denk je dat het zinvol is om dit verhaal met je huisarts te bespreken? Ik denk dat dat een veel betere stok achter de deur zou zijn.

Heel veel succes!
Ik ben altijd al wel zo geweest, vanaf een jaar of 15/16. Het werd wel steeds extremer en normaler. Ondertussen ben ik anderhalve studie, 2 kamers/woningen en een baan verder dus mijn baan kan en wil ik niet de schuld geven.

Het kan idd wel symptoombestrijding zijn maar dan ligt de oorzaak er vlakbij: lekker naar de klote willen gaan en ontsnappen uit de dagelijkse sleur, of dat nou studie of baan is.
pi_173015863
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:39 schreef zarGon het volgende:
Geniet je eigenlijk van je huidige levensstijl, van wat je doet en hoe je leeft?

Ben ik oprecht benieuwd naar.
Op de momenten van ontspanning (lees, bij vrienden/stappen/festivals) zeker wel. En het daar naartoe leven ook. Mijn levensstijl is wat dat betreft zo verkeerd nog niet (geweest), maar ik ben er nu gewoon klaar mee (en ben ook bang dat ik er anders nooit mee stop).
pi_173015934
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:16 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Ben je wel tevreden met je werk(plek) ?
Ja absoluut, ik kan me geen leukere collega's en fijnere job voorstellen. Alleen de druk ligt deze maanden te hoog.
pi_173015991
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:31 schreef Chai het volgende:
Wat zijn je hobby's behalve gamen, uitgaan en drinken? Las ook iets over sporten, is dat dan een uurtje knallen in de sportschool en waarin je ook telkens naar hoogtepunten zoekt?

In je OP noem je daarentegen wel weer wandelen bij het sporten. Doe je dat al en hoe bevalt dat? Stel je daarbij ook weer doelen of kan je ook genieten zonder speciaal hoogtepunt?

Welke dingen vond je vroeger echt leuk voordat je begon met uitgaan? en dan iets anders dan gamen. Denk dat op zoek gaan naar dingen waar je meer intrinsiek van kan genieten (zonder dat er per se een hoogtepunt/rush moet zijn) je kan helpen bij meer stabiliteit creëren. En dat geldt ook voor je werk. Vind je dat wel leuk zonder het 'presteer'gedeelte? en je kan je afvragen hoe gezond jij met het presteren omgaat.

Spreek eens met een van je 'saaiere' vrienden af, liefst iemand waar je ooit best wel close mee was en waarschijnlijk een goed gesprek kan voeren.
Ik wil m'n hobby's niet tot in de details neerzetten vanwege herkenbaarheid maar op het gebied van zowel actie als ontspanning heb ik een paar leuke hobby's die ik relgelmatig met vrienden of alleen doe. Uurtje knallen in de sportschool is daar trouwens wel onderdeel van, maar dat geeft me veel voldoening (runner's high). Misschien het competitieve randje eraf laten.
pi_173016005
Ik heb verder alle reacties gelezen en wil jullie nogmaals bedanken voor de waardevolle input.
pi_173016860
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:00 schreef Waterkoker88 het volgende:

Ja absoluut, ik kan me geen leukere collega's en fijnere job voorstellen. Alleen de druk ligt deze maanden te hoog.
Okay. Just checking :)
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
pi_173047442
Ik heb last van allerlei fysieke klachten, ben vreselijk moe, wazig en somber. Ik vrees dat ik wel degelijk iets in de richting van een burn out heb, morgen afspraak bij de huisarts, dan meer.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 20:36:30 #51
329970 PandaDrop
Dropetende wegenbouwer
pi_173048568
Ik zou zo snel mogelijk stoppen met Fok, veel ons hebben nu een nog grotere verslaving. Een bekende gebruiker is tong80. Hij krijgt een behandeling voor zijn verslaving, hij is nu bezig met afkicken.

https://forum.fok.nl/topic/2389518
GC / Tong's vorderingen bij het afkicken en "gezond" weer thuiskomen#3
tong80
Wel een mooie one liner dan.
:T
  donderdag 10 augustus 2017 @ 22:07:31 #52
107365 Friek_
Nonkel Petrol tapt het bier.
pi_173051495
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 19:51 schreef Waterkoker88 het volgende:
Ik heb last van allerlei fysieke klachten, ben vreselijk moe, wazig en somber. Ik vrees dat ik wel degelijk iets in de richting van een burn out heb, morgen afspraak bij de huisarts, dan meer.
Prima zet. Zou ook volledig eerlijk zijn en geen details achterhouden.
"God schiep de dag, en wij sleepten ons erdoorheen.”
-- Dimitri Verhulst
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 00:45:51 #53
407635 warp995
Palm Trees, Oceans, Fresh Air
pi_173055609
Ze moeten hier een film over maken, ik zou hem kijken.
pi_173062703
Ik kom net van de huisarts. Conclusie: ik heb de komende periode heel veel vrije tijd - burnout.

Medicatie voorgeschreven gekregen op grond van de heftigheid van de klachten en doorverwezen naar een specialist.

Ik denk oprecht dat de reden dat ik zo stellig die OP maakte, te maken had met een soort geestelijke staat van zijn waarin ik (te laat) probeerde om allerlei oorzaken aan te pakken, van hetgene wat ik nu heb. Los daarvan blijven mijn voornemens wel staan, want die zijn zeker nu erg verstandig. Met als kanttekening dat ik vooral heel rustig aan moet doen, dus zwaar sporten e.d. komt niet eens in me op.
pi_173067918
Sterkte. Neem je tijd.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_173069165
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 17:16 schreef Moonah het volgende:
Sterkte. Neem je tijd.
Dank je :)

Ik vind het fijn om af en toe wat te posten (en kan lastig omgaan met zoveel tijd en niks te doen) dus zal regelmatig wat updaten.

Het topic neemt alleen wel een wending die ik zelf ook niet had verwacht.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 01:09:07 #57
399856 Atmosphere72
Somewhat Damaged
pi_173079466
Je verhaal komt mij bekend voor. Ik heb vanaf mijn achtiende tot mijn vierentwintigste ook heel veel gedronken (ben nu 25) Eigenlijk was ik bijna elke dag wel onder invloed van alcohol. Dit heb ik een paar jaar zo vol gehouden met allerlei gevolgen van dien. (ruzies, niet meer normaal kunnen nadenken, totaal in een andere wereld leven) Toch bleef ik eigenwijs en heb ik eigenlijk jarenlang zo'n drie soms vier liter bier op een dag gedronken. Mijn hele denken vond het ook gewoon normaal dat ik dit deed omdat dit totaal aangetast raakt en radicaal veranderd als je verslaafd bent. Totdat ik ergens eind vorig jaar een periode had waarin ik s'nachts wakker werd met constante hartkloppingen en druk op de borst. Overmatig zweten en hele dagen rondlopen met een kop zo rood als een tomaat. Na nog lang nagedacht te hebben heb ik begin dit jaar besloten om te minderen met alcohol en te beginnen met fitnessen. Een van de beste keuzes die ooit in mijn leven heb gemaakt want ik leefde al zeven jaar in een toestand waarin ik het grootste gedeelte van de tijd onder invloed was. Het probleem is echter dat als een verslaafde zijn of haar gedrag zelf niet inziet dan gebeurt er ook helemaal niks. Andere mensen kunnen bij wijze van spreken honderden keren tegen je zeggen dat je verkeerd bezig bent maar als jij zelf de overtuiging hebt dat wat je doet doodnormaal is dan word het lastig om dit in te kunnen zien en hier verandering in aan te brengen.
Try to save myself but myself keeps slipping away
pi_173083202
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 01:09 schreef Atmosphere72 het volgende:
Je verhaal komt mij bekend voor. Ik heb vanaf mijn achtiende tot mijn vierentwintigste ook heel veel gedronken (ben nu 25) Eigenlijk was ik bijna elke dag wel onder invloed van alcohol. Dit heb ik een paar jaar zo vol gehouden met allerlei gevolgen van dien. (ruzies, niet meer normaal kunnen nadenken, totaal in een andere wereld leven) Toch bleef ik eigenwijs en heb ik eigenlijk jarenlang zo'n drie soms vier liter bier op een dag gedronken. Mijn hele denken vond het ook gewoon normaal dat ik dit deed omdat dit totaal aangetast raakt en radicaal veranderd als je verslaafd bent. Totdat ik ergens eind vorig jaar een periode had waarin ik s'nachts wakker werd met constante hartkloppingen en druk op de borst. Overmatig zweten en hele dagen rondlopen met een kop zo rood als een tomaat. Na nog lang nagedacht te hebben heb ik begin dit jaar besloten om te minderen met alcohol en te beginnen met fitnessen. Een van de beste keuzes die ooit in mijn leven heb gemaakt want ik leefde al zeven jaar in een toestand waarin ik het grootste gedeelte van de tijd onder invloed was. Het probleem is echter dat als een verslaafde zijn of haar gedrag zelf niet inziet dan gebeurt er ook helemaal niks. Andere mensen kunnen bij wijze van spreken honderden keren tegen je zeggen dat je verkeerd bezig bent maar als jij zelf de overtuiging hebt dat wat je doet doodnormaal is dan word het lastig om dit in te kunnen zien en hier verandering in aan te brengen.
Heftig man, maar goed dat je lichaam je tot de orde heeft geroepen op een nog relatief onschuldige manier. Drink je nu nog veel?

Update van mijn kant: ik voel me vrij goed. Hoewel het nu weekend is, voelt het niet veel anders dan gisteren of eergisteren gezien mijn situatie. Heb uiteraard ook niks ongezonds gedaan, zoals drinken.

Tot gisterochtend voelde ik me redelijk in de war maar ik denk dat het bezoek aan de huisarts, waarbij de stukjes op hun plaats vielen, me goed heeft gedaan. De klachten zijn iets minder en ik kan weer wat lachen en relativeren. Moet nu alleen niet denken dat het opeens over is, natuurlijk. Maar ik heb de medicijnen om in slaap te komen, niet hoeven gebruiken en dat probeer ik zo te houden.

Fysiek ben ik ook wat minder moe en ik kijk er naar uit om, als het straks droog is, een stukje met de auto of fiets te gaan rijden. Vanavond ga ik voetbal kijken bij een vriend, met een kop thee ;)
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 18:34:52 #59
399856 Atmosphere72
Somewhat Damaged
pi_173091056
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 11:44 schreef Waterkoker88 het volgende:

[..]

Heftig man, maar goed dat je lichaam je tot de orde heeft geroepen op een nog relatief onschuldige manier. Drink je nu nog veel?

Update van mijn kant: ik voel me vrij goed. Hoewel het nu weekend is, voelt het niet veel anders dan gisteren of eergisteren gezien mijn situatie. Heb uiteraard ook niks ongezonds gedaan, zoals drinken.

Tot gisterochtend voelde ik me redelijk in de war maar ik denk dat het bezoek aan de huisarts, waarbij de stukjes op hun plaats vielen, me goed heeft gedaan. De klachten zijn iets minder en ik kan weer wat lachen en relativeren. Moet nu alleen niet denken dat het opeens over is, natuurlijk. Maar ik heb de medicijnen om in slaap te komen, niet hoeven gebruiken en dat probeer ik zo te houden.

Fysiek ben ik ook wat minder moe en ik kijk er naar uit om, als het straks droog is, een stukje met de auto of fiets te gaan rijden. Vanavond ga ik voetbal kijken bij een vriend, met een kop thee ;)
Nee ik drink niet veel meer omdat ik nu teveel bezig ben met trainen en daar pas al die alcohol gewoon niet goed bij. Af en toe drink ik nog wel eens wat maar ik drink het niet meer weg als limonade wat wel jaren het geval was bij mij.
Try to save myself but myself keeps slipping away
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 19:11:18 #60
456793 TheInnocent
not thatinnocent
pi_173091926
Zoveel alcohol.. waarom was je zo vroeg begonnen? Is er iets in je jeugd gebeurd? Heeft het te maken met het afzetten tegen het idee van een burgerlijk leven?
pi_173106821
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:11 schreef TheInnocent het volgende:
Zoveel alcohol.. waarom was je zo vroeg begonnen? Is er iets in je jeugd gebeurd? Heeft het te maken met het afzetten tegen het idee van een burgerlijk leven?
Uit gewoonte. Voor sommige mensen is het bizar, voor mij altijd normaal geweest. En dat terwijl mijn ouders niet tot nauwelijks dronken/drinken.

Tegenwoordig is het niet meer normaal als een 15-jarige met een paar halve liters in het park zit, maar 10-15 jaaar geleden gebeurde dat in mijn omgeving veel. Oom agent knijpt een oogje toe. Ik vond het zelf leuk en enkele vrienden ook, dus je trekt elkaar daarin mee. En dan volgt de studententijd...

Mijn sociale activiteiten, met diezelfde vrienden, leiden ook tot flink drinken. Denk aan voetbal, uitgaan, vakanties en gamen. En soort zoekt soort, want met een vriend die niet drinkt zou ik minder snel op vakantie gaan.
pi_173106963
Ik voel me trouwens nog steeds relatief goed. Was gisteren bij een vriend geweest om voetbal te kijken, maar in de rust was ik zo overprikkeld dat ik naar huis ben gegaan en zowat op de bank in slaap viel. Nu voel ik me redelijk uitgeslapen door met discipline een ritme na te leven in slapen, opstaan, eten en dagelijkse rituelen. Ik ga straks een stukje autorijden en lunchen met een vriendin.

Krijg vanuit mijn omgeving heel veel lieve en prettige reacties en dat sterkt me ook. Ik heb zelfs bijna het idee dat het met een 'sisser' kan aflopen en dat ik geen geval hoef te worden van maandenlang thuis zitten. Laten we het hopen. Voel me nu al een ander mens. Maar aan de andere kant; ik zit nog niet eens een week thuis. Ben wel emotioneel op allerlei onverwachte momenten, wat ik nog nooit heb meegemaakt.

[ Bericht 5% gewijzigd door Waterkoker88 op 13-08-2017 12:09:59 (typo) ]
pi_173114748
Goed dat je inziet dat je niet zo door kan gaan. Probeer niet alles van jezelf tegelijk te moeten veranderen, dat is enorm lastig.
Verdeel het bijvoorbeeld in alcohol, ritme, meer bewegen, gezonder eten. Focus je eerst een paar weken op één doel, en als dat in je systeem zit, pak je het volgende doel erbij.
pi_173325893
Even een update!

Het gaat nog steeds goed. Ik merk wel dat, als ik wat meer hooi op mijn vork neem (bijv. afgelopen zondag eerst naar een voetbalwedstrijd en daarna naar het theater), dat ik dan de prikkels nog moeilijk trek. Maar dat is een proces. Over 2 weken ga ik weer halve dagen werken en daar heb ik echt zin in.

Ik ben niet echt zwaar uit geweest afgelopen tijd, had ook helemaal geen zin in de herrie e.d. Sinds de OP heb ik één keer een paar speciaalbiertjes gedronken op een gelegenheid waarbij dat paste. Maar niet dronken geworden, dus ook geen kater. Was een superleuke avond die echt niet leuker was als ik 5x zo veel had gedronken :)

Ik sta nog steeds achter wat ik in de OP heb geschetst en krijg ook meer oog voor mensen die dat ook ooit hebben gedaan, ook zie ik metaforen in muziek en films die ik opeens 'begrijp' nu. Het beste voorbeeld is natuurlijk de film Trainspotting, die ik overigens al kende. Met name de slotscene, zie hieronder. De ironie wil dat ik eerder dit jaar nog heb staan spacen op de soundtrack van Underworld.

pi_173326671
Ik heb nooit echt zo geleefd, maar ik drink weinig en wil stoppen met roken in het weekend. Zelf doe ik het voor mijn uiterlijk
pi_173333162
Effe volgen, voor tips hoe ik zelf over enkele jaren net als TS het roer om kan gooien.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:51:03 #67
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_173333353
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:00 schreef Waterkoker88 het volgende:

[..]

Ja absoluut, ik kan me geen leukere collega's en fijnere job voorstellen. Alleen de druk ligt deze maanden te hoog.
Als je tot dinsdag moet herstellen van je weekend kan ik me niet voorstellen dat je erg efficiënt bent. Zie daar oorzaak nummer 1 van je klachten.

Edit: verder gelezen. Een burn out. Omdat je ieder weekend helemaal naar de tyfus gaat en daardoor op je werk niet functioneert heb je een burn out. Doe mij zon burn out.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_173333637
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:40 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

De beste manier is inderdaad om het stappen achterwege te lagen en vervangen voor wat anders.
Yup. En als je een adrenalinejunkie bent zoals ik dan ga je dus extreme sporten doen, de natuur in, bergen klimmen, duiken, mountainbiken, in de winter kamperen in lapland, in de zomer in drie weken de alpen doorzwerven en niet meer de kroeg in maar de sportschool.

En ineens heb je ook weer tijd voor andere dingen zoals het elzen van een goed boek of het leren van iets nieuws (koken, fotograferen, zeilen, masseren, whatever floats your boat).

Zelf heb ik geen enkele spijt van een paar jaar feesten, maar ben nog een stuk blijer met de beslissing om daar mee te minderen. Zoveel mooie dingen gezien en gedaan. Succes met het kiezen van jouw vervanging voor het feesten. Want in je eentje thuiszitten is ook niets.

En oja. Die drugs. Te vaak betekent gebrek aan neurotransmitters en dan voel je je helemaal verrot. Geef je lichaam/hersenen een paar maanden de tijd weer even in balans te komen. In de natuur zijn, zonlicht zien en frisse lucht ruiken + lichaambwegeing helpt daarbij enorm.
Whatever...
pi_173354955
Meneer is alcoholist in ontkenning.

Helemaal geen drugs meer (dit ging toch alleen in combi met alcohol)

Hehe
pi_173818376
Hierbij even een update.

Gaat steeds beter, ben enkele uren per week aan het werk nu. Dat viel me zwaarder dan gedacht, maar geeft wel voldoening. Ik ben onder begeleiding dus alles verloopt volgens een plan.

Verder gaat het eigenlijk ook best goed:
-Ik ben maar één keer op stap geweest (verjaardag in een kroeg met gratis drank :') ) en heb het bij een biertje of 5 gehouden. Verdere momenten dat ik heb gedronken waren op 1 hand te tellen en op sociale aangelegenheden. Ik merk dat vrienden van me door mij ook gemotiveerd zijn om wat rustiger aan te doen, bijna alsof ze er op wachtten. D'r staat zelfs een sixpack 0.0 in de koelkast.
-Geen drugs uiteraard
-Sporten viel in het begin tegen maar ben ik ook weer lekker aan het oppakken
-Ben aan het lezen geslagen ipv gamen en internetten

Heerlijk om in het weekend vroeg op te staan zonder katers en gênante herinneringen. Het klinkt stom voor iemand van 29 maar ik voel me soort van trots op m'n volwassenheid :D
pi_173818806
ik denk dat je buren ook blij zijn :+
Ga zo door ^O^
  zondag 17 september 2017 @ 07:54:57 #72
7152 Inbox4me
 Zo kijk ik altijd
pi_173822352
Goed bezig!
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
pi_173822460
Fijn!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_173910116
Dit gaat de goede kant op zo te lezen !

De reakties in dit topic gaan tot nu toe vooral over je (voormalige) alcoholgebruik. Ook je eigen bijdragen focussen daarop. In de OP postte je daarentegen een uitgebreide analyse met een reeks aan andere problemen naast de alcohol. Veelal rondom het bewust opzoeken van heftige indrukken en 'instant gratification' gedrag.

Ik vroeg me af hoe je nu na enige tijd over je eerste post denkt. Waren onderdelen daarvan achteraf gezien te overdreven? Heb je bijv. je Tinder, porno en gaming gedrag ook aangepakt? Of was de alcohol echt de drijvende factor?

Ik vraag dit trouwens uit pure interesse, omdat ik veel in je OP herkende.
pi_174035566
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 14:14 schreef Kokervisie het volgende:
Dit gaat de goede kant op zo te lezen !

De reakties in dit topic gaan tot nu toe vooral over je (voormalige) alcoholgebruik. Ook je eigen bijdragen focussen daarop. In de OP postte je daarentegen een uitgebreide analyse met een reeks aan andere problemen naast de alcohol. Veelal rondom het bewust opzoeken van heftige indrukken en 'instant gratification' gedrag.

Ik vroeg me af hoe je nu na enige tijd over je eerste post denkt. Waren onderdelen daarvan achteraf gezien te overdreven? Heb je bijv. je Tinder, porno en gaming gedrag ook aangepakt? Of was de alcohol echt de drijvende factor?

Ik vraag dit trouwens uit pure interesse, omdat ik veel in je OP herkende.
Grappig dat je het zegt, ik dacht laatst een beetje hetzelfde als wat je in de eerste alinea suggereert.

Alcohol was wel het belangrijkste verbeterpunt, maar achteraf was een 'opkomende' burn-out meer de aanleiding dat ik me zo raar en klote voelde. Andere zaken heb ik ook wel aangepakt, ook mede omdat dat wel móet als je herstelt van een burn-out: veel wandelen, fietsen, lezen en minder tijd achter een beeldscherm. Je herontdekt wel weer de waarde van rustgevende / gezonde dingen.

M.a.w. alcohol was wel het grootste verbeterpunt maar is in dit topic wel iets te veel uitvergroot. Ook op andere vlakken gaat het nu beter.
pi_174037376
Mooie omslag! Ik hoop dat je het volhoudt! Als je dreigt terug te vallen is het misschien goed om je te realiseren dat al dat zuipen en naar de kloten gaan misschien stoer lijkt als je 15 bent, maar heel sneu is als je tegen de 30 loopt. ;)
pi_174037401
Complimenten dat je ook het positieve komt delen..

Maar ook erg fijn dat het beter met je gaat :)
Hell To The Liars
pi_174040608
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 19:20 schreef Droopie het volgende:
Complimenten dat je ook het positieve komt delen..

Maar ook erg fijn dat het beter met je gaat :)
dit.
pi_174092318
https://www.wkof.nl/nl/ka(...)and-tussen-alcohol-0

Als ik dit lees doet mij dat ook wel willen minderen.
  zaterdag 30 september 2017 @ 15:28:16 #80
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_174092767
Ik heb dezelfde omslag gemaakt, succes. Er is een tijd van jong zijn en een tijd van volwassen worden. Als jij straks op je 40e met een verlopen kop nog staat te raven sla je jezelf op de kop. Wat je nu doet bepaalt mede hoe oud je wordt vanaf nu.
Not all those who wander are lost.
pi_174092981
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 15:28 schreef Mishu het volgende:
Ik heb dezelfde omslag gemaakt, succes. Er is een tijd van jong zijn en een tijd van volwassen worden. Als jij straks op je 40e met een verlopen kop nog staat te raven sla je jezelf op de kop. Wat je nu doet bepaalt mede hoe oud je wordt vanaf nu.
Het is natuurlijk wel iets genuanceerder dan dit.
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
pi_174093211
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 14:59 schreef viceversa het volgende:
https://www.wkof.nl/nl/ka(...)and-tussen-alcohol-0

Als ik dit lees doet mij dat ook wel willen minderen.
idd....

Wel gek dat je dan op sites zoals nu.nl geregeld nieuwsberichten voorbij ziet komen van "het nuttigen van 1 glas rode wijn per dag is gezond want het vermindert de waarde van het slechte linksdraaiende beta-cholesterol enzyminofaat" ....ofwatdanook :')
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 30 september 2017 @ 16:51:54 #83
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174094386
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 15:51 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

idd....

Wel gek dat je dan op sites zoals nu.nl geregeld nieuwsberichten voorbij ziet komen van "het nuttigen van 1 glas rode wijn per dag is gezond want het vermindert de waarde van het slechte linksdraaiende beta-cholesterol enzyminofaat" ....ofwatdanook :')
Dat soort sites moet je dan ook niet al te serieus nemen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174097422
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 15:51 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

idd....

Wel gek dat je dan op sites zoals nu.nl geregeld nieuwsberichten voorbij ziet komen van "het nuttigen van 1 glas rode wijn per dag is gezond want het vermindert de waarde van het slechte linksdraaiende beta-cholesterol enzyminofaat" ....ofwatdanook :')
Ik denk ook dat dit komt, omdat ondanks zaken als roken en alcoholgebruik, de levensverwachting alleen maar toe neemt. Uiteraard komt dit voor de rekening van de medische stand, die steeds beter wordt in kanker te genezen.

Ten tweede heeft het heel lang geduurd, voor het alcohol gevaar duidelijk werd. Jarenlang heeft het succesvolle "Middellandse Zee" dieet met rode wijn, groenten,kaas- en noot producten de boventoon gevoerd op basis van maar enkele onderzoeken.

Recente kritische beschouwingen van die oude onderzoeken kwamen erachter dat de onderzoeksopzet er voor zorgde dat er een resultaat uitkwam waarbij matig alcohol gebruik een gezondheidsvoordeel leek op te leveren ten opzichte van onthouding. Dit kwam omdat het onderzoek ook niet-drinkers mee rekende. Verwijderde deze men uit de onderzoekspopulatie, bleek bij elk glas alcohol het risico op kanker alleen maar toe te nemen.

Maar het is lastig dit gezondheidsadvies nu door te voeren in de maatschappij. De voorstanders van het advies tot alcohol onthouding hopen dat drinken het nieuwe roken wordt en in ongebruik raakt..
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_174098134
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 15:51 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

idd....

Wel gek dat je dan op sites zoals nu.nl geregeld nieuwsberichten voorbij ziet komen van "het nuttigen van 1 glas rode wijn per dag is gezond want het vermindert de waarde van het slechte linksdraaiende beta-cholesterol enzyminofaat" ....ofwatdanook :')
Omdat er best onderzoeken zijn die dat laten zien, maar methodologisch valt er soms redelijk wat op aan te merken (zoals het voorbeeld van godshand). En een enkel onderzoek, hoewel journalisten ermee aan de haal gaan, zegt niet zoveel. Waar men over het algemeen echt informatie uit kan halen zijn meta analyses van een heleboel gelijksoortige onderzoeken.
  zondag 1 oktober 2017 @ 04:49:45 #86
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174104949
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 16:51 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat soort sites moet je dan ook niet al te serieus nemen.
Jammer. Ik dacht dat het een nieuwssite was.
TV kijken doe ik al jaren niet meer, maar ik moet m'n nieuws toch ergens vandaan halen?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zondag 1 oktober 2017 @ 04:57:46 #87
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174104969
quote:
4s.gif Op zaterdag 30 september 2017 19:25 schreef Godshand het volgende:

[..]

Ik denk ook dat dit komt, omdat ondanks zaken als roken en alcoholgebruik, de levensverwachting alleen maar toe neemt. Uiteraard komt dit voor de rekening van de medische stand, die steeds beter wordt in kanker te genezen.

Ten tweede heeft het heel lang geduurd, voor het alcohol gevaar duidelijk werd. Jarenlang heeft het succesvolle "Middellandse Zee" dieet met rode wijn, groenten,kaas- en noot producten de boventoon gevoerd op basis van maar enkele onderzoeken.

Recente kritische beschouwingen van die oude onderzoeken kwamen erachter dat de onderzoeksopzet er voor zorgde dat er een resultaat uitkwam waarbij matig alcohol gebruik een gezondheidsvoordeel leek op te leveren ten opzichte van onthouding. Dit kwam omdat het onderzoek ook niet-drinkers mee rekende. Verwijderde deze men uit de onderzoekspopulatie, bleek bij elk glas alcohol het risico op kanker alleen maar toe te nemen.

Maar het is lastig dit gezondheidsadvies nu door te voeren in de maatschappij. De voorstanders van het advies tot alcohol onthouding hopen dat drinken het nieuwe roken wordt en in ongebruik raakt..
De grootste schande vind ik nog dat mensen niet juist voorgelicht worden, wat als gevolg heeft dat ik niet zelf een afgewogen keuze kan maken.

Dat iets schadelijk kan zijn (of zelfs is), hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat het inacceptabel is, maar ik wil wel de feiten kennen.
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 20:00 schreef viceversa het volgende:

[..]

Omdat er best onderzoeken zijn die dat laten zien, maar methodologisch valt er soms redelijk wat op aan te merken (zoals het voorbeeld van godshand).
Ik denk ik ook. Ik zie dezelfde soort faalmethodes wel vaker terug in onderzoeken die op autisme betrekking hebben. Tis vaak redelijk duidelijk te zien welke onderzoeken niet helemaal deugdelijk zijn uitgevoerd. Krijg meer dan eens de indruk dat het onderzoek zeg maar "gespindoctored" werd. Vaak trekken ze ook een conclusie (een aanname) waarop ze verder gaan met "maar meer onderzoek is nodig", wat eigenlijk betekent "We willen geldschieters zien".
't gaat om de clicks, niet om het opdoen van kennis. Ik vind dat betreurenswaardig.
quote:
En een enkel onderzoek, hoewel journalisten ermee aan de haal gaan, zegt niet zoveel. Waar men over het algemeen echt informatie uit kan halen zijn meta analyses van een heleboel gelijksoortige onderzoeken.
Klopt. Ik vind het een beetje een onoverzichtelijk woud. Waar ik vaker dan eens tegenaan liep, was dat bepaalde onderzoeken niet voor mij toegankelijk waren.

De misleidende titels en vaak ook bijbehorende misleidende journalistieke stukjes vind ik eerlijk gezegd een aanfluiting. Dat is toch niet serieus?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174129358
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 04:57 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

De grootste schande vind ik nog dat mensen niet juist voorgelicht worden, wat als gevolg heeft dat ik niet zelf een afgewogen keuze kan maken.

Dat iets schadelijk kan zijn (of zelfs is), hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat het inacceptabel is, maar ik wil wel de feiten kennen.

Bij zoiets als medische kennis veranderen de feiten voortdurend, door nieuwe onderzoeken en nieuwe kennis.

Dat de penicilline schimmel bacteriedodende stoffen aanmaakt is een feit, maar men werd dit pas rond 1941 er van bewust. Die schimmel leeft al eeuwen.

Hetzelfde dus met de alcoholkennis. Niemand betwiste aanvankelijk het resultaat van het onderzoek naar het Middelandse Zee dieet. Maar het artikel, met betrekking tot mensen die antwoorden: geen glas wijn te drinken en langer gemiddeld bleken te leven, bleek niet alle verzamelde data te gebruiken. Pas later toen iemand nogmaals kritisch keek, bleek er in de verzamelde gegevens ook gevraagd te zijn of men levenslang geheelonthouder was of niet. De geheelonthouders bleken langer te leven dan mensen die vroeger wel hadden gedronken (en nu gestopt waren met wijn drinken). Dat zorgde voor een vertekend beeld als je deze mensen allemaal in de levensverwachting neemt, bij 0 glazen wijn drinken.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  maandag 2 oktober 2017 @ 00:17:25 #89
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174129441
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 00:12 schreef Godshand het volgende:

[..]

Bij zoiets als medische kennis veranderen de feiten voortdurend, door nieuwe onderzoeken en nieuwe kennis.
Ja dat klopt, maar ik doelde op (bijvoorbeeld) nieuwsberichten waardoor je een verkeerde indruk krijgt van de werkelijkheid.
quote:
Dat de penicilline schimmel bacteriedodende stoffen aanmaakt is een feit, maar men werd dit pas rond 1941 er van bewust. Die schimmel leeft al eeuwen.

Hetzelfde dus met de alcoholkennis. Niemand betwiste aanvankelijk het resultaat van het onderzoek naar het Middelandse Zee dieet. Maar het artikel, met betrekking tot mensen die antwoorden: geen glas wijn te drinken en langer gemiddeld bleken te leven, bleek niet alle verzamelde data te gebruiken. Pas later toen iemand nogmaals kritisch keek, bleek er in de verzamelde gegevens ook gevraagd te zijn of men levenslang geheelonthouder was of niet. De geheelonthouders bleken langer te leven dan mensen die vroeger wel hadden gedronken (en nu gestopt waren met wijn drinken). Dat zorgde voor een vertekend beeld als je deze mensen allemaal in de levensverwachting neemt, bij 0 glazen wijn drinken.
Vetgedrukte is onwetenschappelijk en is manipulatief.

Goed dat iemand later kritisch daarnaar ging kijken. Goed dat dit gebeurt :Y
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174129486
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 00:17 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja dat klopt, maar ik doelde op (bijvoorbeeld) nieuwsberichten waardoor je een verkeerde indruk krijgt van de werkelijkheid.

[..]

Vetgedrukte is onwetenschappelijk en is manipulatief.

Goed dat iemand later kritisch daarnaar ging kijken. Goed dat dit gebeurt :Y
Er is niets manipulatiefs aan. Waarschijnlijk zagen de onderzoekers de impact er van over het hoofd. Dit heet eerder vergissen. Zelfs Einstein maakte wel eens fouten...
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  maandag 2 oktober 2017 @ 00:23:14 #91
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174129537
quote:
4s.gif Op maandag 2 oktober 2017 00:19 schreef Godshand het volgende:

[..]

Er is niets manipulatiefs aan. Waarschijnlijk zagen de onderzoekers de impact er van over het hoofd. Dit heet eerder vergissen. Zelfs Einstein maakte wel eens fouten...
Het is dan wel een slordige vergissing. Ik vergelijk het een beetje met "waarom zeggen iets zeker te weten, terwijl je het niet zeker weet?".

Overigens kun je ook weer niet garanderen dat er niets manipulatiefs aan was.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 2 oktober 2017 @ 00:31:49 #92
456432 Kamina
Tenacious!
pi_174129690
quote:
4s.gif Op maandag 2 oktober 2017 00:19 schreef Godshand het volgende:

[..]

Er is niets manipulatiefs aan. Waarschijnlijk zagen de onderzoekers de impact er van over het hoofd. Dit heet eerder vergissen. Zelfs Einstein maakte wel eens fouten...
Of simpelweg een selectie in de beschikbare data dat past in de onderzoeksmethode.

Zoals een specifieke vraag een meer concreet antwoord geeft dan een algemene.
1 + 1 = blauw
pi_174167669
Succes Ts.
pi_174637311
Hierbij nog even een update.

Het goede nieuws:
Ik ben min of meer wel gewend aan mijn 'nieuwe' levensstijl en die bevalt nog steeds goed. Ik drink bijna geen alcohol en heb andere gewoontes ook achter me gelaten. Doe nog steeds veel relaxte, leuke dingen en sport lekker. Ik ben ook maar eens begonnen met het lezen van boeken en heb er al een aantal uit.

Minder positief is dat het herstel van de burn-out wel een deuk heeft opgelopen. Ik zit weer enkele dagen thuis omdat ik blijkbaar toch te veel hooi op mijn vork heb genomen. Ondanks dat ik erg waakzaam was op signalen. Ik hoop dat ik sneller weer op niveau zit dan afgelopen zomer (2 stappen vooruit en eentje terug) maar dat zal blijken..
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 21:54:13 #95
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_174637850
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 21:35 schreef Waterkoker88 het volgende:
Hierbij nog even een update.

Het goede nieuws:
Ik ben min of meer wel gewend aan mijn 'nieuwe' levensstijl en die bevalt nog steeds goed. Ik drink bijna geen alcohol en heb andere gewoontes ook achter me gelaten. Doe nog steeds veel relaxte, leuke dingen en sport lekker. Ik ben ook maar eens begonnen met het lezen van boeken en heb er al een aantal uit.

Minder positief is dat het herstel van de burn-out wel een deuk heeft opgelopen. Ik zit weer enkele dagen thuis omdat ik blijkbaar toch te veel hooi op mijn vork heb genomen. Ondanks dat ik erg waakzaam was op signalen. Ik hoop dat ik sneller weer op niveau zit dan afgelopen zomer (2 stappen vooruit en eentje terug) maar dat zal blijken..
Welcome to the club ^O^
Not all those who wander are lost.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 22:15:19 #96
7152 Inbox4me
 Zo kijk ik altijd
pi_174638380
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 21:35 schreef Waterkoker88 het volgende:
Hierbij nog even een update.

Het goede nieuws:
Ik ben min of meer wel gewend aan mijn 'nieuwe' levensstijl en die bevalt nog steeds goed. Ik drink bijna geen alcohol en heb andere gewoontes ook achter me gelaten. Doe nog steeds veel relaxte, leuke dingen en sport lekker. Ik ben ook maar eens begonnen met het lezen van boeken en heb er al een aantal uit.

Minder positief is dat het herstel van de burn-out wel een deuk heeft opgelopen. Ik zit weer enkele dagen thuis omdat ik blijkbaar toch te veel hooi op mijn vork heb genomen. Ondanks dat ik erg waakzaam was op signalen. Ik hoop dat ik sneller weer op niveau zit dan afgelopen zomer (2 stappen vooruit en eentje terug) maar dat zal blijken..
Afgezien van je 'terugval' qua burnout: goed bezig :) En leuk dat je af en toe een update post
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')