abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172973064
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo allemaal,

Gisteren heb ik besloten dat ik het roer eens flink ga omgooien in mijn leven. Ik leef te destructief en begin het zat te worden.

Ik ben bijna 29, single, heb een goede baan en inkomen. Mijn leven draait om een paar dingen: werken, feesten/zuipen, met geld smijten, uitbrakken en weer werken. Ik ben al sinds m’n puberteit een stevige drinker en hoewel ik me niet verslaafd voel, weet ik dondersgoed dat het niet veel scheelt. Waar veel van m’n vrienden (ook oude stapvrienden) settelen met hun partner en kinderen krijgen, hang ik nog steeds minimaal één keer per weekend in de kroeg of in de club. Mijn hele leven is er ook een beetje op ingericht, ik heb er mijn vrienden op uitgezocht en woon midden in het centrum van een leuke stad waar altijd wat te doen is.

Ik heb een goed stel hersens en een gezond lichaam, dus alles om maatschappelijk succesvol te worden. En eigenlijk ben ik dat ook redelijk: goede baan, appartement, veel vrienden, leuke hobby’s etc. Maar mede ingegeven door het feit dat ik single ben (en dus vaak op jacht ga) en dat ik toch al een stevige drinker ben, ben ik ieder weekend helemaal naar de klote. Dan kost het me tot dinsdag om weer een beetje normaal te worden en om mijn sporten en andere gezonde gewoontes op te pakken, tot het weer vrijdag is.

Daar komt nog bij dat ik en een aantal van mijn vrienden niet alleen de alcohol omarmen, maar ook verschillende drugs. Zo gaat het van kwaad tot erger, de katers worden zwaarder en er moet ieder weekend maar weer een nieuw extreem hoogtepunt bereikt worden inclusief onveilige seks, aanvaringen met de politie etc.

Mijn baan vergt veel van mijn mentale capaciteit, ik werk veel over (in de avond, weekenden). Ik heb alle vrijheid om te gaan en staan waar ik wil, maar wil wel graag een goede output verzorgen en de verwachtingen die men van mij heeft, waarmaken cq overtreffen.

Vorige week kreeg ik last van fysieke klachten vanwege de werkdruk: duizelig, transpireren, heel zwaar ademen). Omdat ik geen zin heb om overspannen te raken, ben ik meteen naar huis gegaan en heb ik de dagen er na minder veel werk gedaan. Met de gedachte: dan maar iets minder kwaliteit aan de dag leggen, mijn gezondheid is prioriteit 1.

Door deze werkdruk (maar ook door mijn karakter en m’n slappe ruggengraat) ga ik ieder weekend helemaal naar de klote, en dit weekend is het weer flink uit de klauwen gelopen. Extreem veel gezopen, drugs gebruikt, allemaal domme en gevaarlijke dingen gedaan, de buren tot wanhoop gedreven door met mijn vrienden keiharde muziek op te zetten en heel veel geld uitgegeven / kwijt, geen idee waaraan. Gisteren kwam de spijt, maar dan is het al gebeurd. En ik was er zelf bij, dus ik kan ook niemand anders dan mezelf de schuld geven. Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor alles wat ik doe en heb gedaan.

Ik heb al eens vaker tegen mezelf gezegd dat ik minder destructief moet leven, en die boodschap kwam altijd maar half bij mezelf aan. Sommige van mijn vrienden met wie ik zo naar de klote ga, hebben precies datzelfde: het moet maar eens klaar zijn met deze shit, maar toch gebeurt het een volgend weekend (of het weekend daarop) weer. Het idee dat het stoer is om altijd maar naar de klote te zijn, is volgens mij wel aan het kantelen binnen mijn vriendenkring.

Door de combinatie van deze zware kater en de klachten die ik vanwege de werkdruk ondervind, is denk ik bij mij het kwartje nu gevallen. Ik voel me fysiek en mentaal een wrak (nog steeds last van een kater), adem lastig, slaap slecht en voel me somber en warrig. Kan me totaal niet concentreren. De enige gedachten die mij een positief gevoel geven, is dat ik me over een paar dagen veel beter voel als ik 100% inzet op mijn gezondheid door goed slapen en eten, en de gedachte dat ik lekker bij m’n scharrel in bed lig.

Ik heb besloten om te stoppen met dit destructieve leven en wat meer te gaan leven op de manier die ik altijd heb veracht: burgerlijk, wat meer aandacht voor familie, een relatie zoeken, wat vaker rust nemen en energie steken in gezonde hobby’s, die ik gelukkig ook genoeg heb. Ik realiseer me dat de mensen die ik als ‘saai’ bestempel, aan het einde van de dag veel beter af zijn dan ik. Dus de mensen die lekker met hun partner een film kijken op vrijdagavond op de bank, die met mate drinken en die ook oog hebben voor andere zaken dan plat vermaak. Ik heb me altijd een beetje verheven gevoeld boven zulke types, maar totaal ten onrechte natuurlijk. Opeens krijg ik het gevoel dat ik ook wel zo zou willen zijn. En dat mijn uitspraken ‘ik neem nooit kinderen’ en ‘ik ga nooit in een dorp wonen’ misschien ook slechts voor een bepaalde levensfase gelden.

Ik realiseer me dat ik ‘in the heat of the moment’ nu een beetje compensatiegedrag ten aanzien van bijvoorbeeld afgelopen weekend vertoon, maar we moeten ergens beginnen. Ik wil zowel korte termijn-dingen bereiken, als achterliggende zaken. Dit is mijn actielijst:

- Minder vaak alcohol drinken en sowieso de komende paar weken niets
- Als ik drink, minder veel drinken
- Geen sigaretten meer en alleen bij hoge uitzondering een sigaartje roken, ik rook sowieso alleen als ik drink
- Helemaal geen drugs meer (dit ging toch alleen in combi met alcohol)
- Veel groente en fruit eten – dit doe ik al – maar nu ook in het weekend
- Eerder naar bed gaan, en in plaats van met de smartphone in de hand in slaap te vallen, een beetje ontspanningsoefeningen doen
- Minder prikkels in het algemeen opzoeken: rustige muziek luisteren ipv al die herrie
- Destructieve vrienden meenemen in deze flow in plaats van teruggetrokken worden in hun/onze oude gewoontes
- Lekker gaan sporten, wandelen en fietsen
- Minder opgefokt gedrag vertonen, met name in het verkeer kan ik opgefokt doen, ik rij veel boetes en veroorzaak soms gevaarlijke situaties door mijn ongeduld (niet in combinatie met drank).
- Mijn vakanties en weekendjes weg iets minder in het teken laten staan van excessief uitgaan, niet drinken of uitgaan is geen doel op zich maar het kan allemaal best wat minder.
- Een relatie zoeken. Ik heb een handjevol exen en scharrels en wat hen allemaal met elkaar verbindt, is dat ze net als ik ieder weekend hun kop eraf zuipen. Ik mis eigenlijk best een steady relatie, en compenseer dat met allerlei booty calls, semi-onveilige seks en Tinder-hookups die toch maar een tijdelijk prettig gevoel geven. Ik mag van geluk spreken dat ik hier nooit gedonder mee heb gehad.
- Ik spendeer ook vrij veel tijd aan gamen, porno kijken/rukken en doelloos computeren. Ik wil de tijd die ik daarmee weggooi nuttiger gaan gebruiken.

Verder moet ik maar eens wat meer tijd en geld spenderen aan positieve zaken, zoals reizen of andere mensen helpen. Zo veel mensen die dat op hun sterfbed zeggen, maar dan is het al te laat. Ik zit voor m’n gevoel nu op een all time low, en op een soort pad dat hoe dan ook doodloopt. De stofjes in mijn hoofd zijn ‘op’ en ik voel me leeg, ik kan niet wachten om een soort frisse, nieuwe start te maken.

Het bovenstaande klinkt als één groot deprimerend verhaal, maar de andere kant is dat ik gewoon een leuke, gezonde gast met een goede dosis humor en een positieve instelling ben. Het is zonde om dat zo te verkloten door altijd maar domme dingen te doen.

Dit topic is voor mij een beetje een stok achter de deur. Tevens ben ik benieuwd: wie heeft wel eens in een vergelijkbare situatie gezeten? Is het je gelukt om je leven om te gooien en wat heeft het je opgeleverd of gekost? Ik realiseer me dat deze post klinkt als een vrij impulsieve verandering van levensstijl, hebben jullie daarin nog tips?

Alleen al dit neerzetten geeft me een positief gevoel, zo van, ik neem het serieus. Tevens zal ik zo nu en dan een update posten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Waterkoker88 op 08-08-2017 09:16:40 (paar herkenbare details verwijderd) ]
pi_172973286
Heel herkenbaar. Gelukkig vond ik een half jaar geleden een super lieve meid, die ook nog wel wil stappen en een beetje gekkig is. Dus als ik ga stappen, ga ik met haar en heb ik net zo veel plezier. Alleen alle foute dingen blijven dan achterwege.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_172973314
Heb een vriend die vergelijkbaar is qua gedrag. Relaties lukken sowieso niet door deze levensstijl.

begin in ieder geval te stoppen met drinken doordeweeks.

Je laat je blijkbaar beïnvloeden door anderen. Probeer eens met wat meer mensen om te gaan die wel rustig zijn en zonder drank kunnen.

Ga ergens met de auto heen zodat je niet kunt drinken en spreek hierover met de mensen waarmee je uitgaat etc. Vaak proberen mensen je toch te pushen om te drinken.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_172973424
registreer om deze reclame te verbergen
Goed dat je het zelf inziet dat het moet veranderen, hou je positief gevoel vast en veel succes! ^O^
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:30:30 #5
165264 puzziepie
#FreePalestine
pi_172973539
Helder verhaal en ik denk dat het je gaat lukken met deze instelling.

Ik wens je heel erg veel succes ^O^
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:30:42 #6
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_172973541
Ik had dit een aantal jaar geleden geschreven kunnen hebben. Ben ook wel een beetje uit dat type hout gesneden. :@

En... dus weet ik ook de valkuilen waar jij hoogstwaarschijnlijk nog allemaal in gaat lopen! >:)

Denk nou maar niet dat je met deze tekst er bent. Prachtige plannen en momenten van bezinning zijn tijdelijk. Na een tijdje zakt het weer weg en verslap je weer (tenminste, neem ik aan de hand van je verhaal en je beschreven slappe ruggengraat even aan). Wees je daar van bewust! De mooiste gedachten, plannen en praatjes kunnen heel enthousiast opdoemen. Maar als ik je één hele belangrijke tip mag geven: kijk verschrikkelijk uit met alcohol.
Je bent een bepaald patroon gewend. Het is naïef om te denken 'ik ga naar de club en ik hou bij zo veel drankjes, en dan ga ik naar huis', want dat gaat echt niet gebeuren. Dat gaat je grenzen vervagen, en voor je het weet vervagen ze allemaal en heb je de cokedealer weer gebeld.

Wil niet te veel in één keer. Ga niet denken: oh ik gooi gewoon effe de hele zooi om, ik ga dit doen, dat doen, daar lid van worden, dat doen, en dat en dat', want als het eenmaal faalt, faalt alles.

Verder heb ik zelf het idee dat je van goede boeken lezen en beter mens wordt, en ook rustiger. Boort weer nieuwe interesses en kennis aan etc. Misschien is dat een goeie tip.

Maar vooral: kijk uit met drank. Desnoods effe maandje (of 2...) helemaal kappen. Effe jezelf ervan ontkoppelen. Alcohol is een duivel wat dat betreft. Het middel dat gemakkelijk al je oude patronen weer in een mum van tijd in je activeert!
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_172973563
registreer om deze reclame te verbergen
Maandag-topic... niet eens 's ochtends gepost, maar 's middags.

heb je iig vijf dagen om eens na te denken over een leven zonder zuipen en feesten tot het weer weekend is...
Een vraagje: wat zou je dan eigenlijk voor 'niet-destructiefs' met je leven willen doen?
heb je bepaalde interesses of interesse-gebieden of geliefde bezigheden die dan die tijd zouden opvullen?

Wat vaags over 'reizen of andere mensen helpen' maken niet echt de indruk dat je veel ideen hebt over invulling van je leven als je niet continue onder invloed staat
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:34:05 #8
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_172973612
Probeer per weekend of week realistische doelen te zetten.
Nu is t nog globaal van minder roken, minder dit of iets anders doen.

Probeer te plannen wat je wel gaat doen. En als je al gaat drinken bv, max 2 biertjes en dan niet meer.
Dan als je erover gaat weet je hoe en wat, want hoeveel is "minder" nou precies. Kan je makkelijk mee smokkelen.
pi_172973900
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:10 schreef Waterkoker88 het volgende:

Dit topic is voor mij een beetje een stok achter de deur.
Goed van je dat je het hebt neergepend. Ik zou het uitprinten en aan de muur hangen, zodat je er elke dag aan herinnerd wordt. (serieus, geeft ook aan dat je je eraan hebt toegegeven om 1) dat er iets mis is in je leven en 2) het wil veranderen)
quote:
Tevens ben ik benieuwd: wie heeft wel eens in een vergelijkbare situatie gezeten?
Ik ben computer/game/mediaverslaafd en zat zo'n 12 à 14 uur achter de computer. In 8 maanden tijd (acht maanden geleden woonde ik nog bij mijn ouders) is dat verminderd naar +- (laten we realistisch wezen) 8 uur per dag. Ik heb geen betaald werk en zit in een begeleid wonen traject, waar nu dagbesteding bij is gevonden. Ik heb de afgelopen drie weken leren haken (soort handwerken) en verder omvat het tekenen en fysiek werk. Daarnaast sociaal met mensen omgaan en proberen op tijd aanwezig te zijn. Want datgene in de laatste zin had ik niet toen ik nog bij mijn ouders woonde en elke dag mijn tijd spendeerde achter de computer op de zolderkamer . Sinds drie maanden geleden heb ik mijn auto verkocht en doe nu alles op de fiets, waardoor er zich een betere conditie en uithoudingsvermogen heeft ontstaan.
quote:
Is het je gelukt om je leven om te gooien en wat heeft het je opgeleverd of gekost?
Concluderend op bovenstaand ben ik voor mijn doen hard op weg om mijn leven te veranderen, immers een uur langer niet achter de pc te spenderen is pure winst. Verslaving is een enorme strijd, vooral als de omgeving er geen of lage dunk over acht.
quote:
Ik realiseer me dat deze post klinkt als een vrij impulsieve verandering van levensstijl, hebben jullie daarin nog tips?
- houd een logboek bij, ongeacht of de dag goed ging of niet. Zo kun je ter evaluatie van jezelf aan het eind van de week je eigen gedrag bekijken en bij vaker, herhalend gedrag overwegen of het tijd is voor een bezoek bij de psycholoog
- wees bewust van de keuzes die je maakt in het leven
- wees ervan bewust dat je álles zelf moet doen
- reserveer ergens in je woonkamer (of je slaapkamer) een plek, soort schrijn, om een aantal quotes van mensen die je aanspreken neer te kunnen plaatsen. Hier kun je dan je kracht uit putten, mocht het even niet goed gaan.

Verder dit:
7xsp7hJ.png
tekst en uitleg: https://www.reddit.com/r/(...)l_advice_for_anyone/

In elk geval veel succes en sterkte.
Google is your friend, abuse your friends
pi_172975273
Bedankt voor jullie berichtjes, het doet me goed en motiveert me dat ik op de juiste weg ben. Ik zal proberen op alle genoemde zaken terug te komen.

De kritische waarschuwingen neem ik zeer serieus. Ik denk dat ik in de OP iets te nadrukkelijk de aandacht op alcohol i.p.v. werkdruk heb gevestigd, maar ze zijn allebei debet aan hoe ik me nu voel. En alcohol is inderdaad een duivel. De komende weken heb ik geen activiteiten gepland staan waarin drank een logisch onderdeel vormt. Ik ben niet het type dat voor 2 drankjes naar de club gaat, dus dan blijf ik sowieso wel thuis, of ga ik lekker iets leuks doen zonder drank.

Ik realiseer me ook dat momenten van bezinning heel krachtig kunnen voelen en dat je dan na een poosje weer verslapt, uit eigen ervaring en documentaires e.d. Anderzijds heb ik een paar jaar geleden al eens een maand niet gedronken samen met een vriend, en dat was een prettige ervaring dus ik weet een beetje wat het kan opleveren. Drinken doordeweeks doe ik gelukkig sowieso al met mate, eigenlijk alleen bij etentjes oid. Maar dat maakt het niet veel beter als je ieder weekend helemaal verrot bent.

Wat voor niet-destructiefs ik dan wel wil, eigenlijk is mijn leven los van de zooi hierboven al zo slecht niet, ik heb genoeg hobby's, interesses en vrienden. Ik heb de OP ook maar een beetje in een niet-rationele bui neergekalkt maar als ik het teruglees is het wel eerlijk en waar. Ondanks alles ben ik een redelijk fanatieke sporter (echt :') ) dus daarin wil ik wel wat doelen stellen, en gewoon op termijn een leuke vriendin. Ik ben er inderdaad niet zo concreet in, maar weet het ook niet exact, heb geen plan uitgewerkt oid. We zien wel, het hoeft ook niet allemaal tegelijk.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties!
pi_172975326
Om jullie een idee te geven van hoe ik meestal naar het weekend toeleef, op vrijdagmiddag luister ik altijd dit soort muziek in de auto. Het is niet bijster intellectueel maar de teksten zeggen wel precies waar ik dan zin in heb.


pi_172975984
Ik heb ook een sympathieke DM gekregen, helaas kan ik daar niet op reageren omdat ik net pas ben geregistreerd met dit account. Maar thanks, doet me goed! Laat maar ff via DM weten of je dit hebt gelezen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 18:58:42 #13
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_172976417
Kan je PM's ontvangen als je zo kort geregistreerd bent?
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_172978977
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 18:58 schreef PierreTT het volgende:
Kan je PM's ontvangen als je zo kort geregistreerd bent?
Durf ik je niet te zeggen, maar in ieder geval wel DM.
pi_172979386
Heb je wel eens een uurtje stilgezeten vorige maand, met de tv uit?

En stel je zou gaan sporten, zou je dan ook overmatig gaan sporten?

Heb je het gevoel dat bij rust je hoofd alle kanten opschiet en je stiekem gewoon heel veel erkenning wilt voor wie je bent en wat je doet :)

ps. mensen begeleiden bij hun sterfbed is niet iets waar jij je onrust in kwijt moet willen.
wel eens gedacht aan normaal vrijwilligerswerk, wandelen met ouderen of eenzame mensen bv.
Hell To The Liars
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:55:57 #16
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_172979821
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:24 schreef Waterkoker88 het volgende:

[..]

Durf ik je niet te zeggen, maar in ieder geval wel DM.
Check het eens, wellicht zijn er een paar dingen waar ik eens mijn licht op kan laten schijnen, ik herken een aardig gedeelte van je verhaal namelijk :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_172989525
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:55 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Check het eens, wellicht zijn er een paar dingen waar ik eens mijn licht op kan laten schijnen, ik herken een aardig gedeelte van je verhaal namelijk :)
Ik heb je PB ontvangen maar kan er alleen niet op antwoorden.

Ik ben erg benieuwd naar wat je wilt zeggen, als je het niet erg vindt dat ik er dus niet op kan antwoorden..
pi_172989593
Heldere OP, ik vind het erg goed van je dat je doorhebt dat er iets moet veranderen en daar ook voor gaat. Ik heb daar echt respect voor. Ik hoop dat je nog regelmatig post, ik ben benieuwd naar je vorderingen. ^O^
pi_172989607
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:38 schreef Droopie het volgende:
Heb je wel eens een uurtje stilgezeten vorige maand, met de tv uit?

En stel je zou gaan sporten, zou je dan ook overmatig gaan sporten?

Heb je het gevoel dat bij rust je hoofd alle kanten opschiet en je stiekem gewoon heel veel erkenning wilt voor wie je bent en wat je doet :)

ps. mensen begeleiden bij hun sterfbed is niet iets waar jij je onrust in kwijt moet willen.
wel eens gedacht aan normaal vrijwilligerswerk, wandelen met ouderen of eenzame mensen bv.
Ik relax wel eens, maar kan me het laatste moment dat ik een uurtje stil heb gezeten zonder telefoon/laptop niet herinneren.

Overmatig sporten: denk het niet, ik sport al mijn hele leven en doe dat op zich op regelmatige basis. Ben wel gezond competitief ingesteld.

Dat laatste had ik misschien niet goed geformuleerd. Ik bedoelde: veel mensen realiseren zich pas te laat dat hun levensstijl nergens tot leidt (bijv op hun sterfbed).
pi_172989630
Verder werd ik vanochtend enorm vermoeid wakker, slecht geslapen etc. Aangekleed, mezelf naar de auto gesleept, en toen ik instapte dacht ik: waar de fuck ben ik mee bezig, ik heb me ziek gemeld en alleen dat geeft al het gevoel dat ik even lucht heb, even rustig aan doen en in bed liggen. Ik realiseer me dat al het berouw uit de OP misschien wel is ingezet doordat ik me mentaal slecht voel, als gevolg van de werkdruk. Ik hoop niet dat ik een burn-out heb, maar denk dat ik deze hele week thuis blijf.
pi_172989660
Ik ga zeker dit topic volgen. Succes TO! Als ik je zo lees, klink je als een slim en gemotiveerd iemand :)
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:14:15 #22
277627 Seven.
We are Borg.
pi_172989703
Allereerst moedig dat je het erkent.

Ik lees vooral symptoombestrijding, waarom ben je in dit patroon beland? Je baan? Waarom hou je dit dan in stand etc etc. Denk je dat het zinvol is om dit verhaal met je huisarts te bespreken? Ik denk dat dat een veel betere stok achter de deur zou zijn.

Heel veel succes!
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
pi_172989925
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:14 schreef Seven. het volgende:
Allereerst moedig dat je het erkent.

Ik lees vooral symptoombestrijding, waarom ben je in dit patroon beland? Je baan? Waarom hou je dit dan in stand etc etc. Denk je dat het zinvol is om dit verhaal met je huisarts te bespreken? Ik denk dat dat een veel betere stok achter de deur zou zijn.

Heel veel succes!
Wat ik uit zijn verhaal lees, is dat hij vastigheid mist in de zin van huisje, boompje, beestje. Of heb ik het verkeerd TO?
pi_172989929
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:04 schreef Waterkoker88 het volgende:
Verder werd ik vanochtend enorm vermoeid wakker, slecht geslapen etc. Aangekleed, mezelf naar de auto gesleept, en toen ik instapte dacht ik: waar de fuck ben ik mee bezig, ik heb me ziek gemeld en alleen dat geeft al het gevoel dat ik even lucht heb, even rustig aan doen en in bed liggen. Ik realiseer me dat al het berouw uit de OP misschien wel is ingezet doordat ik me mentaal slecht voel, als gevolg van de werkdruk. Ik hoop niet dat ik een burn-out heb, maar denk dat ik deze hele week thuis blijf.
Ik denk niet dat je een burn-out hebt, eerder een soort persoonlijke crisis rondom wie je bent en wat je eigenlijk wil met je leven. Een quarter/midlife crisis of zoiets.

Wanneer ik zo lees wat je geschreven hebt dan zie ik iemand die vooral voor zichzelf en voor het nemen van echte verantwoordelijkheden is weggelopen. Echte relaties, echte emoties, echt commitment, ik gok dat je dat allemaal best eng vind. Lekker oppervlakkige dingen doen en niet teveel "saai" gedoe.

Waarschijnlijk is het wel goed om, naast je privéleven aanpakken ook even wat afstand te nemen van je werk. Wellicht is het zelfs handig om eens te gaan praten met een professional op dit gebied. Juist om te voorkomen dat de gemakkelijke terugval het wint van dat wat je eigenlijk wil.

Succes met het vinden van je pad.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:51:07 #25
277627 Seven.
We are Borg.
pi_172990156
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:35 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat ik uit zijn verhaal lees, is dat hij vastigheid mist in de zin van huisje, boompje, beestje. Of heb ik het verkeerd TO?
Dat ook. Maar zo'n patroon doorbreek je best voor jezelf uit je eigen motivatie en beter ga je niet op zoek naar huisje/boompje/beestje om dat patroon te doorbreken. Maar goed, dat is mijn eigen ervaring. Wie weet gaat deze vlieger voor TS helemaal niet op, dat kan ook.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')