abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172971568
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb een geheel betegelde badkamer zonder douchebak. Ik sta nu dus gewoon op de tegels te douchen.

Ik wil nieuwe XXL vloer- en wandtegels van 3 mm dik op de bestaande tegels lijmen. Bovendien wil ik een reeds jaren opgeslagen douchebak van 25 mm hoog (met ingebouwd afschot) inbouwen zodat de nieuwe badkamervloer en douchebak net zo hoog worden.
Ik heb veel kunnen vinden over het plaatsen en inbouwen van douchebakken, maar dat betreft dan altijd een compleet inbouwsysteem incl. een centimeters dikke kunstoffen laag van een van de fabrikanten. Hierbij vraag ik me af of dat nodig is of dat ik de douchebak ook op het beton met een dunnere tussenlaag of alleen tegellijm kan plaatsen. Temeer omdat dat weer de nodige centimeter extra uithakken scheelt.

Mijn vragen:

1. voor het uithakken ten behoeve van de douchebak. Hoe diep moet ik deze uithakken en welk materiaal (met welke dikte) moet ik dan tussen de douchebak en het beton zetten of is tegellijm (en hoe dik) voldoende.
2. Is het voldoende om alleen het gedeelte wat ik heb uitgehakt incl de randen daarvan naar de oude tegelvoer opnieuw waterdicht te maken voordat ik de douchebak en nieuwe wand- en vloertegels plaats? Zo niet, wat, moet ik anders doen.

Alvast bedankt.
pi_172974728
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:01 schreef ExRookie het volgende:
Bovendien wil ik een reeds jaren opgeslagen douchebak van 25 mm hoog (met ingebouwd afschot) inbouwen zodat de nieuwe badkamervloer en douchebak net zo hoog worden.
Kan je foto's of afbeeldingen (links) van die douchebak plaatsen? Ik kan me niet zo goed voorstellen hoe 't eruit ziet en hoe 't op gelijke hoogte met de vloer moet komen (3 mm tegels vs. 2 mm douchebak), tenzij je het verschil wit uithakken uit de vloer (?).
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_172975743
De Douchebak is niet 2 mm maar 25 mm hoog. Specifieker: L1500 x B900 x H25 in mm.

Een plaatje maar dan opbouw:
2i6z2py_th.jpg

En ik wil de mijne in de vloer laten verzinken, inderdaad uithakken.

[ Bericht 1% gewijzigd door ExRookie op 07-08-2017 23:32:43 ]
pi_173112139
registreer om deze reclame te verbergen
Niemand een advies?
pi_173113309
Nog eens naar je vraag gekeken, v.w.b. punt 1:
Ik denk dat uithakken van de oude lagen voldoet en dan de bak met tegellijm (pasta) plaatsen. Wat betreft de diepte: zolang je oude tegeltjes en cementvloer weg wilt halen, is dat geen probleem. Kom je op beton uit, dan kan je niet dieper uiteraard.

punt 2 begrijp ik niet goed, kan je dat toelichten?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_173146841
Bedankt voor je reactie.

Mbt punt 2: Ik twijfelde of het niet verstandig is om na het uithakken van de waterdichte oude tegelvloer in het douchegedeelte om de plek waar de douchebak geplaatst wordt eerst geheel van kimpasta te voorzien voordat ik het lijmbed en de nieuwe douchebak verzink. Want daarvoor moet het wel netjes en vlak uitgehakt worden (dus de gehele 5 cm dikke dekvloer), terwijl anders minimaal 2,5 cm diep uithakken (met wat heuvels en dalen die door het lijm genivelleerd moeten worden) genoeg zou zijn om gelijk te komen met de rest van de nieuwe vloer.

[ Bericht 5% gewijzigd door ExRookie op 14-08-2017 21:58:00 ]
pi_173154266
registreer om deze reclame te verbergen
Volgens mij hoef je die douchebak niet te lijmen. Ik heb er zelf een geplaatst van 180 x 90cm. Loeizwaar, geloof 120kg, ging daardoor al geen kant op. Daarnaast zit de bak ingesloten tussen wand en tegels/kit. Uitgevlakt met kant en klare egaliseer-emmers. Dan weet je zeker dat hij vlak en waterpas ligt. Dit is een vereiste bij zo'n zelfdragende bak. Bijkomend voordeel: de bak is in 1 stuk te verwijderen, mocht je hem willen verkopen, of je moet bij de sifon zijn. Bovenstaande geldt alleen voor zelfdragende bakken, dat voel je vanzelf in het gewicht... Welk merk/type bak heb je?

Weghakken van bestaande tegels ok, maar weet waar je aan begint als je in beton gaat zitten prutsen. Heb zelf het geluk gehad dat ik het putje mocht uithakken. Nooit meer.

Hoe ben je van plan om aan te sluiten op de bestaande sifon?

[ Bericht 15% gewijzigd door Knuppel1983 op 15-08-2017 10:54:44 ]
pi_173163360
Ik heb een Hidrobox Solid Neo. Die ligt in de berging in een houten bekisting. Zeer zwaar kan ik me nog herinneren, maar ik weet dus niet of dat aan de douchebak of aan de bekisting ligt.

Vanwege je opmerking ben ik op google gaan zoeken naar het gewicht en stuitte op de installatiehandleiding:
http://www.aquasento.be/nl/brand/hidrobox#demoTab3

De afvoer moet zo'n 15 cm verplaatst worden waarbij een ruimte van 20x20x8 cm uitgehakt moet worden. Hiervan is 5 cm in de dekvloer en 3 cm in het beton. Tegen die 3 cm in beton zie ik niet tegenop. Ik heb een diamantboormachine waarmee ik diverse gaten van de woonruimte naar de kruipruimte heb geboord. (Nieuwbouw en beton). Met een boor met een diameter van 2,5 cm gaat dit wel lukken voor dit kleine oppervlak en beperkte diepte.

En bedankt, h.

[ Bericht 1% gewijzigd door ExRookie op 15-08-2017 17:55:43 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')