abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 6 augustus 2017 @ 20:23:22 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172954886
registreer om deze reclame te verbergen
forum_voor_democratie_logo_final_1800px1.png

forumvd.png


Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carrièrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Groetjes van het polderfascisme.

ufP1IUT.gif
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 6 augustus 2017 @ 20:41:13 #2
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172955463
quote:
7s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:11 schreef Xa1pt het volgende:
En verder wordt er wel degelijk wat gedaan bij binnenkomst en zie je langzamerhand juist dat culturen van buitenaf langzaam opgaan en meegenomen worden door de cultuur hier.
Ik wil absoluut niet ontkennen dat culturen de deugden van onze cultuur niet kunnen inzien, maar aangezien de islam daar vaak een blokkade in vormt, blijft het helaas beperkt tot een beperkt deel

quote:
11s.gif Op zondag 6 augustus 2017 13:05 schreef Ryon het volgende:

[..]

Oh? Ik dacht dat ik aardig wat verstand had van immigratie en de regelingen binnen het vreemdelingenrecht. Maar deze uitspraken zijn nieuw voor mij. Ben je bekend met de participatieverklaring, het inburgeringsexamen en de voorwaarden waar een immigrant aan moet voldoen om Nederlands staatsburger te worden?
Je kunt toch niet menen - ondanks de logische hobbels op de weg richting het staatsburgerschap - dat moslims hier opeens een westerse cultuur aanhangen (zie mijn post van gister om 23:02)? Ik zie niet in hoe het leren over onze cultuur en een blaadje daarover ondertekenen opeens ervoor kan zorgen dat rechten van homo's worden gerespecteerd. Idealiter zou je vooraf jezelf moeten bedenken dat zulke culturen hier niet welkom zijn (iig niet in grote getale).
quote:
[..]

Hoe "verzwakt" een cultuur zich? Is het niet juist een kenmerk van een ontwikkelde en sterke cultuur dat deze negatieve invloeden van buiten kan weerstaan? Anders zou het internet een grotere bedreiging vormen voor de westerse cultuur dan welk ander verschijnsel ook.
Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.

[ Bericht 0% gewijzigd door partijkartelschaar op 06-08-2017 22:00:57 ]
En links.
pi_172957059
http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-15-5754_en.htm

quote:
Diversity is now in some parts of Europe seen as a threat. Diversity comes with challenges. But diversity is humanity's destiny. There is not going to be, even in the remotest places of this planet, a nation that will not see diversity in its future. That’s where humanity is heading. And those politicians trying to sell to their electorates a society that is exclusively composed of people from one culture, are trying to portray a future based on a past that never existed, therefore that future will never be.
Diversiteit is niet het probleem. Weinig mensen die moeite hebben met diversiteit an sich... waar mensen moeite mee hebben zijn de punten waar verschillende culturen tegenstrijdig zijn en botsen en dat het er dan op neer komt op de vraag welke cultuur leidend is. Opkomen voor de normen en waarden van de meerderheid of ze opgeven voor die van minderheden en nieuwelingen in geval van frictie en incompatibiliteit.

quote:
Europe will be diverse, like all other parts of the world will be diverse. The only question is, how do we deal with that diversity? And my answer to that is, by ensuring that our values determine how we deal with diversity and not giving up our values to refuse diversity. That will bring us down as a society.
Hij gaat hier maar door over diversiteit, dat het onafwendbaar is en dat we het niet moeten afwijzen. Doen we dat wel dan schetst hij het ineenstorten van de samenleving. Zijn diagnose van het probleem is compleet verkeerd, een belediging voor de intelligentie van de mensen waar hij het over heeft eigenlijk. Alsof die mensen slechts bang of intolerant zijn voor diversiteit of een ander kleurtje. Hij ziet compleet over het hoofd dat het probleem gaat om de frictie en tegenstrijdigheden die er tussen culturen kunnen zijn en hoe we daar mee om moeten gaan. Alsof die tegenstrijdigheden en frictie niet bestaan en alle culturen moeiteloos samengaan.

quote:
If we don’t get this right, I truly believe Europe will not remain the Europe we built. Europe will not remain a place of peace and freedom, for very long.
Hij schetst een doemscenario waarin vrede en vrijheid verdwenen is. Oftewel; (burger)oorlog en onderdrukking. Of hij dit doet uit oprechte bezorgdheid of als dreigement/bankmakerij valt over te twisten. Maar dat hij een doemscenario schetst is een feit... ik kan het niet anders interpreteren.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172962026
registreer om deze reclame te verbergen
Dat gek*nker op links vind ik overigens ook niet echt sterk. Alsof FvD enkel een tegenpartij is. Zonder zelf inhoudelijk te zijn.
Ben je tegen links, tegen het baantjescarousel, tegen van alles, stem dan FvD. Of zo iets.

Jammer dat de partij het niet op eigen kracht, iedeeen en argumenten kan doen.

Ik lees dat anti links geluid hier zo veel. Maar het zou er eigenlijk niet toe moeten doen.
Make my day!
  maandag 7 augustus 2017 @ 00:41:38 #5
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172962050
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:39 schreef agter het volgende:
Dat gek*nker op links vind ik overigens ook niet echt sterk. Alsof FvD enkel een tegenpartij is. Zonder zelf inhoudelijk te zijn.
Ben je tegen links, tegen het baantjescarousel, tegen van alles, stem dan FvD. Of zo iets.

Jammer dat de partij het niet op eigen kracht, iedeeen en argumenten kan doen.

Ik lees dat anti links geluid hier zo veel. Maar het zou er eigenlijk niet toe moeten doen.
Je ziet hier inderdaad ook heel vaak reacties als "Ja maar GroenLinks :'( :'( :'( ". Uitgaan van de eigen kracht zit er niet zo in geloof ik.
Ik kan tellen
pi_172962059
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:39 schreef agter het volgende:
Dat gek*nker op links vind ik overigens ook niet echt sterk. Alsof FvD enkel een tegenpartij is. Zonder zelf inhoudelijk te zijn.
Ben je tegen links, tegen het baantjescarousel, tegen van alles, stem dan FvD. Of zo iets.

Jammer dat de partij het niet op eigen kracht, iedeeen en argumenten kan doen.

Ik lees dat anti links geluid hier zo veel. Maar het zou er eigenlijk niet toe moeten doen.
Het probleem is dat de hele discussie over timmermans wordt begraven onder een puilhoop aan "links anti geluid" (gewoon ordinair getroll voor 80%) (nee daar heb ik geen bron voor). Die discussie is gewoon gestopt doordat het ondergesneeuwd werd. Al die troep neemt namelijk gigantisch veel ruimte in.
pi_172962158
registreer om deze reclame te verbergen
Zullen we allemaal anders maar even een pauzetje inlassen tot morgen? Dit gaat nergens meer over. I'm out, tot morgen. Dan haal ik timmermans nog wel even aan, bedenk alvast maar argumenten

[ Bericht 17% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 00:55:31 ]
pi_172962206
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:49 schreef Mr.Major het volgende:
Zullen we allemaal anders maar even een pauzetje inlassen tot morgen? Dit gaat nergens meer over. I'm out, tot morgen
Zou ik ook doen als ik niets meer te zeggen had. Slaap lekker. Mss is er morgen meer inhoud.
Make my day!
pi_172962227
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:53 schreef agter het volgende:

Slaap lekker. Mss is er morgen meer inhoud.
Ik hoop het ook, welterusten
  maandag 7 augustus 2017 @ 01:12:24 #10
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172962372
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 00:47 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je maakt geen punt. Eerst zeg je dat de cultuur bedreigd en onder druk staat en westerse waarden niet meer zo gehandhaafd worden en dat allerlei praktijken dat laten zien. Als ik vraag welke praktijken kun je geen goed voorbeeld aanhalen en zoek je van alles op terwijl het uitsluitend onzinnige voorbeelden betrof. Nu zeg je dat de islam de integratie beperkt en verwijs je naar wat koranverzen. Ik kan hier niet echt een concreet standpunt uithalen eigenlijk.
Ik moet je toegeven dat je me in eerste instantie aardig tuk had door naar voorbeelden te vragen. Echter, besefte ik me later, ik heb zelf ook nooit bronnen nodig gehad dus ben ik alle punten op een rij gaan zetten. En daar zijn eigenlijk amper bronnen voor nodig:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En hier geconcretiseerd:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Niet dat 'de islam' de integratie niet tegen zal werken, voor een deel zal dat best opgaan alhoewel je je af kunt vragen of dat nu echt de islam is of meer de geslotenheid van bepaalde gemeenschappen. Zo doen Turken het qua integratie wat slechter door de boot genomen omdat ze nationalistischer zijn en veel meer op de eigen gemeenschap gericht zijn dan bijvoorbeeld Marokkanen. Dat heeft verder weinig met de islam te maken.

Maar het begon allemaal met de aantijgingen van zelfhaat en vooralsnog heb ik niet echt concrete en zinnige voorbeelden gezien.
Dat is niet helemaal waar. Het begon met iemand die naar mijn interpretatie vroeg van westerse of nederlandse zelfhaat. Ik heb nooit aantijgingen van zelfhaat gedaan, sterker nog, ik stelde dat ik het ietwat overdreven is maar dat wanneer je cultuur er van achteruit gaat, je hier met wat moeite zelfhaat in kan zien. Nogmaals het gaat hier om mijn eigen interpretatie van het hele o..fobie-verhaal en het heeft dan weinig zin om mij aantijgingen van zelfhaat in de schoenen te schuiven
quote:
Op een enkele kerstboom en een Zwarte Piet daargelaten, maar als dat nu het summum zou moeten zijn van onze cultuur die onder druk staat dan denk ik dat het allemaal wel meevalt en mensen dat vooral roepen om zielig te doen. Als dat echt de belangrijkste elementen zijn van onze cultuur die worden bedreigd dan kun je mijn portie wel aan Fikkie geven.


[ Bericht 11% gewijzigd door partijkartelschaar op 07-08-2017 01:24:01 ]
En links.
pi_172962481
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 01:12 schreef partijkartelschaar het volgende:

[..]

Ik moet je toegeven dat je me in eerste instantie aardig tuk had door naar voorbeelden te vragen. Echter, besefte ik me later, ik heb zelf ook nooit bronnen nodig gehad dus ben ik alle punten op een rij gaan zetten. En daar zijn eigenlijk amper bronnen voor nodig:
Natuurlijk wel. :')
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 02:19 schreef partijkartelschaar het volgende:
- moslims hebben op verschillende punten een cultuur waarvan wij zeggen dat dat achterhaald is (alleen hier dus bronnen voor; zie eerdere post)
Prima, dat kun je vinden en gaat voor een deel ook wel op, maar dat lijkt me op zichzelf geen argument.
quote:
- op het moment dat moslims dreigen over te steken wordt door de grote media (en de meeste progressieve politici en academici) vooral hun zieligheid benadrukt en vooral niet gezegd wat er allemaal voor gevaren op ons af komen, oa op het gebied van cultuur.
Hier heb je het dus wel over iets wat voorbeelden vraagt. Want welke gevaren dan? Zijn dat gevaren waar we bang voor zijn of is er ook daadwerkelijk een negatieve impact te zien t.a.v. ‘onze cultuur’? En zo ja, waar en hoe zie je dat dan?
quote:
Degenen die dat wel doen, ''spelen in op de angsten van de burger''. Door de menigte die deze media (politici en academici) volgen wordt deze houding grotendeels overgenomen en dus bij aankomst (het meest kritieke moment) wordt hen nauwelijks (buiten de al bestaande procedures) een strobreed in de weg gelegd.
Dit is zoals eerder ook al is gezegd onzin. Het is a) niet zo dat hen geen strobreed in de weg gelegd, daar is Ryon al op ingegaan, en b) is het niet zo dat dat komt door ‘de grote boze media’ die er voor zouden zorgen dat we hier maar naiëf mee omspringen. Je kunt ook niet veel meer doen dan de huidige situatie; er zijn veel mensen op de vlucht omdat ze ontheemd zijn geraakt. Eerste insteek van het asielbeleid is is om die mensen op te vangen. Dan is het ook een beetje raar om te verwachten dat ze er in grote lijnen dezelfde set denkbeelden en normen en waarden op nahouden als wij. Daarnaast zie je op de lange termijn dat ‘nieuwkomers’ zich langzamerhand aanpassen aan de cultuur van dit land, of in wat bredere zin ‘het westen’.
quote:
- op het moment het burgers zijn geworden en de betreffende culturele praktijken dus 'geïmporteerd' zijn, ben je de meeste macht om de cultuur te beschermen al kwijt .
Dit blijf ik maar een bijzonder fenomeen vinden, alsof je je eigen cultuur wantrouwt.
quote:
- als onze cultuur met 'achterhaalde' culturen in aanraking komt, kan het verzwakken, doordat het er vaak niet van afgesloten is, en zij hun cultuur niet opeens afleren. Ook al zou je het opsporingsapparaat uitbreiden, het is dus dweilen met de kraan open.
Huh, wat? Je wilt ‘cultureel afwijken’ ineens koppelen aan het strafrecht? :’) En hoe zou dat er precies uit moeten zien, een ‘verzwakte Nederlandse cultuur’? Wat zie je gebeuren, waar ben je bang voor?

quote:
Dat is niet helemaal waar. Het begon met iemand die naar mijn interpretatie vroeg van westerse of nederlandse zelfhaat. Ik heb nooit aantijgingen van zelfhaat gedaan, sterker nog, ik stelde dat ik het ietwat overdreven is maar dat wanneer je cultuur er van achteruit gaat, je hier met wat moeite zelfhaat in kan zien. Nogmaals het gaat hier om mijn eigen interpretatie van het hele o..fobie-verhaal en het heeft dan weinig zin om mij aantijgingen van zelfhaat in de schoenen te schuiven
Alright. :)
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172962665
Toch blijft het aan de ene kant mooi dat er zoveel tegenstand is tegen het FvD.
Blijkbaar raakt hij bij bepaalde mensen toch een gevoelige snaar, alles wat vanuit het FvD komt word op een negatieve manier beschreven en zoals Elian in zijn column vertelde is er niets geleerd van het demoniseren van Fortuijn.
Het mooie van dit tijdperk is dat het FvD de reguliere media helemaal niet meer nodig heeft en dat de macht van de reguliere media om het publieke debat te sturen tanende is.
Dit topic is toch een soort van micro kosmos van wat er werkelijk gaande is.
  maandag 7 augustus 2017 @ 02:26:12 #13
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172962814
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 01:23 schreef Xa1pt het volgende:

Prima, dat kun je vinden en gaat voor een deel ook wel op, maar dat lijkt me op zichzelf geen argument.
In mijn ogen wel als hiermee je eigen culturele waarden in gevaar komen. (zie hieronder)
quote:
Hier heb je het dus wel over iets wat voorbeelden vraagt. Want welke gevaren dan? Zijn dat gevaren waar we bang voor zijn of is er ook daadwerkelijk een negatieve impact te zien t.a.v. ‘onze cultuur’? En zo ja, waar en hoe zie je dat dan?
dit punt volgt op mijn eerste punt. Komt neer op een botsing van de westerse (of iig NLse) cultuur met de islamitische, waarbij ook onze cultuur onder druk kan komen te staan (zie hieronder). Andere gevaren dan de culturele zou ik kunnen zien in sociaal economische zin (maar geen bron voor; maar je kunt jezelf bedenken dat het minder rooskleurig is dan de doktoren die ons beloofd werden)
quote:
[..]

Dit is zoals eerder ook al is gezegd onzin. Het is a) niet zo dat hen geen strobreed in de weg gelegd, daar is Ryon al op ingegaan,
Is een overdrijving om te zeggen geen strobreed. Maar wanneer je de mainstreammedia en de meeste politici en academici bekijkt, zie je dat een - in mijn ogen - te onkritische houding aangenomen wordt tav de genoemde gevaren. Ik zou dan wel erg opportunistisch zijn om te denken dat het gros van hun volgers tóch kritisch staan tegenover de islam.
quote:
en b) is het niet zo dat dat komt door ‘de grote boze media’ die er voor zouden zorgen dat we hier maar naiëf mee omspringen. Je kunt ook niet veel meer doen dan de huidige situatie; er zijn veel mensen op de vlucht omdat ze ontheemd zijn geraakt. Eerste insteek van het asielbeleid is is om die mensen op te vangen.
als het slechts om de ontheemde mensen zou gaan dan zou het een heel ander debat zijn denk ik. Al ben ik van mening dat je ook dan rekening dient te houden met welke culturen je dan naar binnen wilt laten en hoeveel mogelijk is.
quote:
Dan is het ook een beetje raar om te verwachten dat ze er in grote lijnen dezelfde set denkbeelden en normen en waarden op nahouden als wij. Daarnaast zie je op de lange termijn dat ‘nieuwkomers’ zich langzamerhand aanpassen aan de cultuur van dit land, of in wat bredere zin ‘het westen’.
Dat klopt, maar dat hoeft niet, omdat de bron van hun denkbeelden onveranderd blijft. De koran heeft nog steeds dezelfde verzen bij de volgende generatie, dus wanneer we nu opeens een tolerante cohort moslims hebben, wil dat niet gelijk zeggen dat de volgende generatie dat ook is.
quote:
[..]

Dit blijf ik maar een bijzonder fenomeen vinden, alsof je je eigen cultuur wantrouwt.

[..]

Huh, wat? Je wilt ‘cultureel afwijken’ ineens koppelen aan het strafrecht? :’)
Strafrecht zoals altijd toepassen op homohaat enz (ging in op dit eerdere bericht:)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
En hoe zou dat er precies uit moeten zien, een ‘verzwakte Nederlandse cultuur’? Wat zie je gebeuren, waar ben je bang voor?
Dit heb ik hierover eerder gezegd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
[..]

Alright. :)
En links.
pi_172962838
Overigens ben ik dan ook weer niet het kamp dat vindt dat FvD een fascistische kutpartij is. Wel verfrissend eigenlijk zo'n gedreven baudet, wat ook wel weer wat genante kolderieke situaties in de kamer oplevert en ik kijk wel uit naar enkele debatten van Hiddema.

Ze hebben best wat interessante, slimme mensen in de partij en dat in combinatie met Baudet die toch zeer goed leden weet te werven is het wel een partij met toekomst.

Verder zou ik niet snel stemmen op een partij die uit de EU en euro wil en het is sociaal economisch ook wel allemaal te rechts, maar wat betreft immigratie sta ik ook wel redelijk op 1 lijn met ze.

[ Bericht 26% gewijzigd door Lyrebird op 07-08-2017 04:45:18 ]
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_172962868
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:26 schreef partijkartelschaar het volgende:

[..]

In mijn ogen wel als hiermee je eigen culturele waarden in gevaar komen. (zie hieronder)

dit punt volgt op mijn eerste punt. Komt neer op een botsing van de westerse (of iig NLse) cultuur met de islamitische, waarbij ook onze cultuur onder druk kan komen te staan (zie hieronder). Andere gevaren dan de culturele zou ik kunnen zien in sociaal economische zin (maar geen bron voor; maar je kunt jezelf bedenken dat het minder rooskleurig is dan de doktoren die ons beloofd werden)
Je bent opnieuw in allerlei vaagheden aan het praten terwijl ik juist benieuwd was naar welke gevaren je dan zoal concreet ziet...

quote:
Is een overdrijving om te zeggen geen strobreed. Maar wanneer je de mainstreammedia en de meeste politici en academici bekijkt, zie je dat een - in mijn ogen - te onkritische houding aangenomen wordt tav de genoemde gevaren. Ik zou dan wel erg opportunistisch zijn om te denken dat het gros van hun volgers tóch kritisch staan tegenover de islam.
Het gaat opnieuw over gevaren, maar welke gevaren bedoel je dan? :D

quote:
als het slechts om de ontheemde mensen zou gaan dan zou het een heel ander debat zijn denk ik. Al ben ik van mening dat je ook dan rekening dient te houden met welke culturen je dan naar binnen wilt laten en hoeveel mogelijk is.
Dat rijmt niet met elkaar. Als je besluit om mensen op te vangen die in nood verkeren (dat is tenslotte het uitgangspunt van het asielbeleid, los van wat je van de bijvangst vindt), dan is het een beetje raar om alsnog een selectie aan de poort te houden. "Ja, beetje kut wonen nu in je land hè, maar je bent moslim dus we hebben liever dat je je heil elders gaat zoeken".

quote:
Dat klopt, maar dat hoeft niet, omdat de bron van hun denkbeelden onveranderd blijft. De koran heeft nog steeds dezelfde verzen bij de volgende generatie, dus wanneer we nu opeens een tolerante cohort moslims hebben, wil dat niet gelijk zeggen dat de volgende generatie dat ook is.
Dit is een drogreden, want je doet alsof - omdat de koran onveranderd blijft - de opvattingen van moslims ook niet echt veranderen. Dat laatste is onzinnig, die veranderen wel, vergelijk de opvattingen van moslims uit een land als Thailand eens met die van moslims uit Marokko bijvoorbeeld. Dus dat eerste klopt ook niet.

quote:
Strafrecht zoals altijd toepassen op homohaat enz (ging in op dit eerdere bericht:)
Dat is allang aan de orde. Maar dat is vooralsnog dus het enige gevaar wat je kunt noemen, dat de tolerantie t.a.v. homo's op de tocht staat? Of zijn er meer?

quote:
Dit heb ik hierover eerder gezegd: Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.
[/spoiler]
Het is niet aan kranten om politiek te bedrijven en 'dat het niet gezegd mag worden' is tamelijk passé, blaadjes als de Elsevier staan vol met kritische geluiden t.a.v. moslims en de islam.

Maar oké, voordat je weer gaat draaien: concreet hebben we nu dus het sissen en de tolerantie van homo's? Of kun je meer zaken noemen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Xa1pt op 07-08-2017 02:46:06 ]
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172962886
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:31 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Overigens ben ik dan ook weer niet het kamp dat vindt dat FvD een fascistische kutpartij is.
Neuh, ik vind dat ook een behoorlijk overdreven en veel te makkelijke benaming.

quote:
Wel verfrissend eigenlijk zo'n gedreven baudet, wat ook wel weer wat genante kolderieke situaties in de kamer oplevert en ik kijk wel uit naar enkele debatten van Hiddema.
Qua persoonlijkheden zijn ze wellicht opvallend, zeker Hiddema, maar wat inhoud betreft is het veelal oude wijn in nieuwe, intellectueel ogende zakken en ze zijn ook tamelijk populistisch.

quote:
Ze hebben best wat interessante, slimme mensen in de partij en dat in combinatie met Baudet die toch zeer goed leden weet te werven is het wel een partij met toekomst.
Welke leden vind je interessant dan? En ik gok inderdaad dat ze wel wat toekomst hebben, gezien de snelle opkomst en groei.

quote:
Verder zou ik niet snel stemmen op een partij die uit de EU en euro wil en het is sociaal economisch ook wel allemaal te rechts, maar wat betreft immigratie sta ik ook wel redelijk op 1 lijn met ze.
Mja, ik begrijp op zich wel dat ze de democratie wat dichter bij 'de burger' willen brengen en referenda zoals in Zwitserland is in de basis ook nog niet eens zo'n gek idee, alhoewel ik dat zou willen beperken tot een aantal zaken, niet voor vrijwel alles conform hun idee, maar dat is ook het enige waar ik wel wat voor voel. Maar goed, ik ben dan ook een behoorlijk links naar mannetje.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 03:40:58 #17
470155 partijkartelschaar
Alles is de schuld van Rutte.
pi_172962952
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:39 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je bent opnieuw in allerlei vaagheden aan het praten terwijl ik juist benieuwd was naar welke gevaren je dan zoal concreet ziet...
Oh ja, was vergeten erbij te zetten dat deze gevaren ook betrekking hadden op dat bronnenlijstje, dus jodenhaat, homoacceptatie en vrouwonderdrukking. Vooral voortkomend uit de islam.
quote:
[..]

Het gaat opnieuw over gevaren, maar welke gevaren bedoel je dan? :D
Koranwijsheden die wanneer in de praktijk gebracht, strijdig zijn met fundamentele waarden van onze cultuur :D
quote:
[..]

Dat rijmt niet met elkaar. Als je besluit om mensen op te vangen die in nood verkeren (dat is tenslotte het uitgangspunt van het asielbeleid, los van wat je van de bijvangst vindt), dan is het een beetje raar om alsnog een selectie aan de poort te houden. "Ja, beetje kut wonen nu in je land hè, maar je bent moslim dus we hebben liever dat je je heil elders gaat zoeken".
Mijn punt is vooral dat er een maximum zit aan wat je kunt opvangen, en dat in mijn ogen, met oog op de sociale cohesie, dit maximum eerder is bereikt bij moslims dan bij een willekeuig westers land. Of meen je dat er geen maximum bestaat, in praktische, culturele of sociaal economische zin?
quote:
[..]

Dit is een drogreden, want je doet alsof - omdat de koran onveranderd blijft - de opvattingen van moslims ook niet echt veranderen. Dat laatste is onzinnig, die veranderen wel, vergelijk de opvattingen van moslims uit een land als Thailand eens met die van moslims uit Marokko bijvoorbeeld. Dus dat eerste klopt ook niet.
Je hebt een punt dat men verwesterd, al was het enige wat ik stelde dat dit niet noodzakelijk zo hoeft te zijn. Maw succes is geen garantie voor de toekomst. Wss is het wel. Het hangt helemaal van de interpretatie vd islam af. Zo is mijn gok dat een gemiddelde Turkse NLer tegenwoordig er een meer orthodoxe interpretatie op nahoudt dan tot voor kort, gezien de opkomst van Erdogan en zijn populariteit onder de Turken
quote:
[..]

Dat is allang aan de orde. Maar dat is vooralsnog dus het enige gevaar wat je kunt noemen, dat de tolerantie t.a.v. homo's op de tocht staat? Of zijn er meer?
Ik weet niet wat je wilt horen. Zijn homo- vrouwen- en jodenhaat niet voldoende voor je?
quote:
[quote]Dit heb ik hierover eerder gezegd: Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.
[/spoiler]
Het is niet aan kranten om politiek te bedrijven en 'dat het niet gezegd mag worden' is tamelijk passé, blaadjes als de Elsevier staan vol met kritische geluiden t.a.v. moslims en de islam.
Dit gaat verder dan dat. Dit is de vvmu waar juist de kranten erg zuinig op zouden moeten zijn. En wanneer je precedent schept dat je je als mediagemeenschap het zwijgen op laat leggen, dan lijkt me dat niet wenselijk. Ik ben namelijk van mening dat je rechten als de vvmu actief dient aan te wenden om het 'in leven te houden'. En vvmu lijkt me het meest fundamentele recht dat er is, en of het beschermen daarvan als politiek bedrijven is te zien dat weet ik niet
quote:
Maar oké, voordat je weer gaat draaien: concreet hebben we nu dus het sissen en de tolerantie van homo's? Of kun je meer zaken noemen?
Vooruit nog eentje voor de joden: het feit dat joden onder bewaking hun synagoge in moeten. En ik vind het nogal wat en het zijn ook slechts uitwerkingen in de praktijk, dus er zullen echt wel ernstigere uitwerkingen zijn van de minderwaardige houding jegens vrouwen dan sissen, alleen ik vind het aantal voorbeelden nu wel weer voldoende
En links.
pi_172962995
Topic weer opgeschoond.

Bij trollende users: plaats een TR (dat doe je met het knopje rapporteer) and don't feed the trolls.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
  maandag 7 augustus 2017 @ 08:53:47 #19
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172963827
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:31 schreef skysherrif het volgende:
Overigens ben ik dan ook weer niet het kamp dat vindt dat FvD een fascistische kutpartij is. Wel verfrissend eigenlijk zo'n gedreven baudet, wat ook wel weer wat genante kolderieke situaties in de kamer oplevert en ik kijk wel uit naar enkele debatten van Hiddema.

Ze hebben best wat interessante, slimme mensen in de partij en dat in combinatie met Baudet die toch zeer goed leden weet te werven is het wel een partij met toekomst.

Verder zou ik niet snel stemmen op een partij die uit de EU en euro wil en het is sociaal economisch ook wel allemaal te rechts, maar wat betreft immigratie sta ik ook wel redelijk op 1 lijn met ze.
Dus je staat ook redelijk op 1 lijn met de PVV waar het gaat om immigratie? Immers volgens Hiddema staat de FvD daarin redelijk op 1 lijn met de PVV...
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:26:23 #20
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172964242
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 20:41 schreef partijkartelschaar het volgende:
[..]

Je kunt toch niet menen - ondanks de logische hobbels op de weg richting het staatsburgerschap - dat moslims hier opeens een westerse cultuur aanhangen (zie mijn post van gister om 23:02)? Ik zie niet in hoe het leren over onze cultuur en een blaadje daarover ondertekenen opeens ervoor kan zorgen dat rechten van homo's worden gerespecteerd. Idealiter zou je vooraf jezelf moeten bedenken dat zulke culturen hier niet welkom zijn (iig niet in grote getale).
Dat we kansarme immigranten die geestelijk nog in de middeleeuwen leven moeten weren ben ik het met je eens. Maar we hebben in ons migratierecht juist allemaal hobbels en barrières ingebouwd om te zorgen dat die lui hier niet naar toe immigreren. Weinig mensen weten het: maar een PVV'er uit Helmond met een hbo diploma die in de logistiek werkt zou Nederland niet eens binnenkomen. Voldoet niet aan de hoge kwalificatie eisen voor nieuwe instroom.

In Nederland werken veel Indiërs, Chinezen, Russen en Amerikanen. Kenniswerkers afkomstig uit uitgesproken - veelal dominante - culturen die ook niet alle Nederlandse waarden onderschrijven. Bitterballen niet lekker vinden, geen melk kunnen drinken (want lactose intolerant) en geen woord Nederlands spreken. Op basis van hun geloof, hun achtergrond kijken zij met verbazing naar de Nederlandse cultuur of omdat zij denken - hebben ze in de WSJ gelezen - dat hier kinderen vermoord worden door artsen.

Is dat erg? Moet er een wet komen die de Nederlandse cultuur beschermt tegen Amerikaanse of Chinese invloed?

quote:
Nou ja door je principes te verloochenen of iig er niet écht voor gaan staan. Homo's zouden in Nederland hand in hand over straat moeten kunnen, vrouwen zouden hier zonder gesis over straat moeten kunnen en alle meningen (behalve oproepen tot geweld) zouden hier mogelijk moeten zijn maar er tegenwoordig een soort zelfcensuur ontstaan tav de islam, een goed voorbeeld lijkt me dat geen enkele grote krant in Europa (naar mijn weten) de ballen had om na de aanslag op Charlie Hebdo écht voor de vvmu gaan staan en de betreffende Mohammed-cartoon op de voorpagina te zetten (al zullen sommigen dit ongetwijfeld slechte voorbeelden vinden). En ik vind dat je dat wellicht zelfhaat kan noemen, omdat je belangrijke waarden van de cultuur niet met hand en tand verdedigt.
Dat homo's hand in hand over straat zouden moeten kunnen gaan is iedereen het eens. Maar is dat geen kwestie van veiligheid? Is het echt onderdeel van de Nederlandse cultuur dat homoseksualiteit publiekelijk erkend en beschermd wordt? Waarom kunnen homo's anno 2017 dan nog steeds niet openlijk voor hun geaardheid uitkomen in de bible belt? En worden ze zelfs ontslagen (of geweigerd) bij scholen na hun coming out?

Amsterdam is uber liberaal en progressief. De tegenstellingen in die stad vallen op (arme immigranten versus vermogende, progressieve grachtengordelbewoners). Zijn de Amsterdamse waarden ook de Nederlandse waarden? Moeten die met hand en tand verdedigd worden?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172964518
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 08:53 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dus je staat ook redelijk op 1 lijn met de PVV waar het gaat om immigratie? Immers volgens Hiddema staat de FvD daarin redelijk op 1 lijn met de PVV...
Nouja, volgens mij wil PVV, maar dat kan ook FvD specifiek een stop op alle moslimimmigratie, daar ben ik niet voor.

Maar immigratie naar voorbeeld Australië lijkt me, voor onbepaalde tijd, best wenselijk.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:57:35 #22
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172964740
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:45 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Nouja, volgens mij wil PVV, maar dat kan ook FvD specifiek een stop op alle moslimimmigratie, daar ben ik niet voor.

Maar immigratie naar voorbeeld Australië lijkt me, voor onbepaalde tijd, best wenselijk.
Hiddema gaf aan dat ze ongeveer gelijk zijn aan de PVV waar het aankomst op het onderwerp immigratie. Vandaar mijn reactie. En leuk dat Australische model maar ook dat kent zo haar beperkingen en is sowieso niet zomaar op Nederland of de EU toe te passen.

Dat is sowieso wel een nadeel van het systeem van een bepaald land op een voetstuk zetten, de FvD doet dat met onderwijs naar Fins model, referenda zoals in Zwitserland en immigratie zoals Australië. Daarmee ga je toch wel erg voorbij aan de delen die toch wel heel specifiek voor een land zijn en niet zomaar zijn te kopieëren. Maar ook aan het feit dat in die landen op die onderwerpen best veel mis gaat wat hier vaak beter is geregeld. Geeft het risico van het kind met het badwater weggooien...
Ik kan tellen
pi_172966447
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:57 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Hiddema gaf aan dat ze ongeveer gelijk zijn aan de PVV waar het aankomst op het onderwerp immigratie. Vandaar mijn reactie.
Je neemt alles wel heel letterlijk hè? Ongeveer gelijk of redelijk op één lijn betekent niet "helemaal hetzelfde". Ik zou zeggen kijk wat FVD er zelf over zegt: link en wat de PVV er zelf over zegt: link. Door even snel te kijken zie je al meteen verschillen met de PVV. PVV wil dubbele nationaliteiten bij voorbaat afschaffen, FVD bij (ernstige) misdrijven. PVV wil alle immigranten uit moslimlanden weigeren en nul asielzoekers erbij, FVD wil dat niet maar wil daarin wel veel strenger zijn.

quote:
Dat is sowieso wel een nadeel van het systeem van een bepaald land op een voetstuk zetten, de FvD doet dat met onderwijs naar Fins model, referenda zoals in Zwitserland en immigratie zoals Australië. Daarmee ga je toch wel erg voorbij aan de delen die toch wel heel specifiek voor een land zijn en niet zomaar zijn te kopieëren. Maar ook aan het feit dat in die landen op die onderwerpen best veel mis gaat wat hier vaak beter is geregeld. Geeft het risico van het kind met het badwater weggooien...
Je neemt het weer te letterlijk. Het Australisch model dient als uitgangpunt, wat je natuurlijk hier en daar kan aanpassen naar eigen wens. Zelfde geldt voor het Amerikaanse Greencard-systeem. Wat betreft het kind met het badwater weggooien... je moet je afvragen of deze nieuwe voordelen opwegen tegen de nieuwe nadelen. Door het model naar eigen wens aan te passen kun je ook op die nieuwe nadelen anticiperen en daardoor wellicht voorkomen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:21:33 #24
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172966505
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:19 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Je neemt alles wel heel letterlijk hè? Ongeveer gelijk of redelijk op één lijn betekent niet "helemaal hetzelfde". Ik zou zeggen kijk wat FVD er zelf over zegt: link en wat de PVV er zelf over zegt: link. Door even snel te kijken zie je al meteen verschillen met de PVV. PVV wil dubbele nationaliteiten bij voorbaat afschaffen, FVD bij (ernstige) misdrijven. PVV wil alle immigranten uit moslimlanden weigeren en nul asielzoekers erbij, FVD wil dat niet maar wil daarin wel veel strenger zijn.

[..]

Je neemt het weer te letterlijk. Het Australisch model dient als uitgangpunt, wat je natuurlijk hier en daar kan aanpassen naar eigen wens. Zelfde geldt voor het Amerikaanse Greencard-systeem. Wat betreft het kind met het badwater weggooien... je moet je afvragen of deze nieuwe voordelen opwegen tegen de nieuwe nadelen. Door het model naar eigen wens aan te passen kun je ook op die nieuwe nadelen anticiperen en daardoor wellicht voorkomen.
In hoeverre hebben we nu dan niet al het Australische systeem en het Amerikaanse Greencard-systeem?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172966607
quote:
11s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:21 schreef Ryon het volgende:

[..]

In hoeverre hebben we nu dan niet al het Australische systeem en het Amerikaanse Greencard-systeem?
In de verste verte niet.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:36:17 #26
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172966874
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:25 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

In de verste verte niet.
Ah, oké. Dat is dan jammer.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:38:25 #27
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172966932
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:19 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Je neemt alles wel heel letterlijk hè? Ongeveer gelijk of redelijk op één lijn betekent niet "helemaal hetzelfde". Ik zou zeggen kijk wat FVD er zelf over zegt: link en wat de PVV er zelf over zegt: link. Door even snel te kijken zie je al meteen verschillen met de PVV. PVV wil dubbele nationaliteiten bij voorbaat afschaffen, FVD bij (ernstige) misdrijven. PVV wil alle immigranten uit moslimlanden weigeren en nul asielzoekers erbij, FVD wil dat niet maar wil daarin wel veel strenger zijn.
Ik verwees naar een interview van Hiddema met de Telegraaf.
Het hele interview staat nu achter een betaalmuur maar daarin gaat het o.a. Over migratie
quote:
En hij erkent dat FvD “nauwelijks” verschilt van de PVV. Hiddema had deze week nog een gesprek met Wilders en bedankte die voor zijn inspiratie.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/article27860699.ece

Dat lijkt me wat betrouwbaarder dan hun verder totaal niet uitgewerkte partijprogramma.
En dat is ook niet meer dan logisch, immers zowel Hiddema als Baudet steunden voor ze hun eigen clubje begonnen de PVV die toen niet echt andere standpunten had dan nu.
quote:
Je neemt het weer te letterlijk. Het Australisch model dient als uitgangpunt, wat je natuurlijk hier en daar kan aanpassen naar eigen wens. Zelfde geldt voor het Amerikaanse Greencard-systeem. Wat betreft het kind met het badwater weggooien... je moet je afvragen of deze nieuwe voordelen opwegen tegen de nieuwe nadelen. Door het model naar eigen wens aan te passen kun je ook op die nieuwe nadelen anticiperen en daardoor wellicht voorkomen.
Redeneer dan vanuit ons eigen systeem en hoe dat beter kan in plaats van naar regelmatig falende systemen elders als grote voorbeeld te kijken. Ik snap dat dit niet bij de zeer negatieve blik op ons eigen land van dit soort clubs past maar stiekem gaat er hier namelijk best heel veel heel goed...
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:39:09 #28
104871 remlof
Europees federalist
pi_172966942
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:25 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

In de verste verte niet.
In de EU hebben we het Blue Card systeem, dat is niet heel anders dan de Amerikaanse Green Card.

Je kan hier een aanvraag indienen: www.apply.eu
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:39:35 #29
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172966954
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:36 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ah, oké. Dat is dan jammer.
Geloof dat het verschil tussen reguliere immigratie en opvang van asielzoekers nog niet zo helder is voor de FvD en PVV-aanhang.
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:45:44 #30
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172967107
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:39 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Geloof dat het verschil tussen reguliere immigratie en opvang van asielzoekers nog niet zo helder is voor de FvD en PVV-aanhang.
Ja, daar lijkt het inderdaad op. Als het gaat om reguliere immigratie heeft de EU zich al "aangepast" naar het "Australisch model". Greencard noemen wij in Europa inderdaad Bluecard, zoals Remlof al noemt, maar de uitgangspunten komen grotendeels overeen.

Natuurlijk slepen wij in Europa geen bootvluchtlingen terug naar een derde land. Zelfs al zouden wij dat willen - is nu bij verordening en bij rechtsbeginsel verboden - wordt dat voor ons lastig omdat de geografische ligging van Europa, tjah, iets anders is dan die van Australie. Wij waarderen het niet als Engeland plotsklaps honderden bootjes dumpt bij Zandvoort, zo waardeer Libië het niet als alles naar hun toegesleept wordt. De Unie zou dan eerst moeten bewijzen dat die boten ook echt daar vandaan komen.

Het opvangen van asielzoekers op straatarme eilanden als Lampedusa en Lesbos lijkt wel verdraaid veel op de "Australische aanpak". ;)
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:48:29 #31
104871 remlof
Europees federalist
pi_172967158
Lampedusa is alles behalve straatarm, En met Lesbos valt dat ook nog wel mee volgens mij.

Wel heeft het toerisme op die eilanden erg te lijden onder de vluchtelingentoestroom.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_172967192
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:45 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ja, daar lijkt het inderdaad op. Als het gaat om reguliere immigratie heeft de EU zich al "aangepast" naar het "Australisch model". Greencard noemen wij in Europa inderdaad Bluecard, zoals Remlof al noemt, maar de uitgangspunten komen grotendeels overeen.

Natuurlijk slepen wij in Europa geen bootvluchtlingen terug naar een derde land. Zelfs al zouden wij dat willen - is nu bij verordening en bij rechtsbeginsel verboden - wordt dat voor ons lastig omdat de geografische ligging van Europa, tjah, iets anders is dan die van Australie. Wij waarderen het niet als Engeland plotsklaps honderden bootjes dumpt bij Zandvoort, zo waardeer Libië het niet als alles naar hun toegesleept wordt. De Unie zou dan eerst moeten bewijzen dat die boten ook echt daar vandaan komen.

Het opvangen van asielzoekers op straatarme eilanden als Lampedusa en Lesbos lijkt wel verdraaid veel op de "Australische aanpak". ;)
Als het om rechtsbeginselen gaat, zou je natuurlijk altijd kunnen stellen dat die in principe niet absoluut zijn. De geografische situatie van Europa is daarentegen onveranderbaar; bijvoorbeeld door het feit dat je uitsluitend per boot (of per vliegtuig) in Australië kunt komen, terwijl Europa ook gewoon landsgrenzen heeft met andere continenten.
pi_172967218
Waar ik ook bang voor ben, om xa1pt te beantwoorden; is het ontstaan van subculturen en parallelle samenlevingen.

Los van of dat nu gebeurd: het lijkt me logisch om te stellen dat als je veel mensen van een bepaalde cultuur (of overlappende culturen) in korte tijd laat immigreren, en zij zich (om allerlei redenen waaronder ook hinder door NL zelf) niet volledig integreren, daar kans op is. Deze mensen (no offence) hebben de neiging om bij elkaar te gaan wonen. Ook economische redenen dragen daaraan bij. In die wijken komen vaak ook arabische winkeltjes, shisha barretjes en een moskee. De vraag is of dat wenselijk is. Nou hoeft dat allemaal nog niet eens een bak ellende te vormen, alsnog vind ik het onwenselijk. Ik denk dat sit voor een deel al gebeurd.

Echter kan het ook ontwikkelen tot een soort banlieu of shariawijk, zeker als deze mensen bijv. de NL taal niet goed leren, aan hun eigen cultuur vast blijven houden, normen en waarden uit het thuisland behouden (waarop dan heel weinig inzicht is) en door deze factoren deze mensen een lage sociaal economische status behouden.
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:53:28 #34
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_172967245
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:51 schreef Mr.Major het volgende:
Waar ik ook bang voor ben, om xa1pt te beantwoorden; is het ontstaan van subculturen en parallelle samenlevingen.

Los van of dat nu gebeurd: het lijkt me logisch om te stellen dat als je veel mensen van een bepaalde cultuur (of overlappende culturen) in korte tijd laat immigreren, en zij zich (om allerlei redenen waaronder ook hinder door NL zelf) niet volledig integreren, daar kans op is. Deze mensen (no offence) hebben de neiging om bij elkaar te gaan wonen. Ook economische redenen dragen daaraan bij. In die wijken komen vaak ook arabische winkeltjes, shisha barretjes en een moskee. De vraag is of dat wenselijk is. Nou hoeft dat allemaal nog niet eens een bak ellende te vormen, alsnog vind ik het onwenselijk. Echter kan het ook ontwikkelen tot een soort banlieu of shariawijk, zeker als deze mensen bijv. de NL taal niet goed leren, aan hun eigen cultuur vast blijven houden, normen en waarden uit het thuisland behouden (waarop dan heel weinig inzicht is) en door deze factoren deze mensen een lage sociaal economische status behouden.
Is, om maar eens iets willekeurigs te noemen, 'hockeykakkers' niet ook een subcultuur? Of 'hipsters', gezellig samen in hun GroenLinkswijken met bijbehorende ipabierbarretjes en barbershops?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_172967262

Er was gisteren nog een reportage over de bootimmigranten in Italie en het falen van EU.
pi_172967314
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:53 schreef Janneke141 het volgende:
Of 'hipsters', gezellig samen in hun GroenLinkswijken met bijbehorende ipabierbarretjes en barbershops?
Eerlijk is eerlijk, dat is ook wel echt een minderwaardige cultuur.
  maandag 7 augustus 2017 @ 11:57:18 #37
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172967315
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:48 schreef remlof het volgende:
Lampedusa is alles behalve straatarm, En met Lesbos valt dat ook nog wel mee volgens mij.

Wel heeft het toerisme op die eilanden erg te lijden onder de vluchtelingentoestroom.
Beide eilanden kennen een zogenaamde mono-economie. Volledige afhankelijkheid van landbouw, visserij en toerisme. Nauwelijks inwoners. De inwoners die er wel wonen - naast de vluchtelingen - leven voor een belangrijk deel onder de armoedegrens. Jij dacht dat het toeval was dat de Unie besloten heeft die plekken als voornaamste opvangplek aan te wijzen?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172967352
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:53 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Is, om maar eens iets willekeurigs te noemen, 'hockeykakkers' niet ook een subcultuur? Of 'hipsters', gezellig samen in hun GroenLinkswijken met bijbehorende ipabierbarretjes en barbershops?
Daar zit toch duidelijk een verschil tussen? En bovendien zijn zelfs daar weleens nadelen aan te zien, bijv. dat mensen van een grachtengordel al in een eigen bubbel zitten. Zelfs dat leidt al tot een wij/zij idee. Dat is echt minimaal en zorgt ook niet voor frictie, maar als het op die schaal (wat nergens over gaat) al inderdaad voor culturele verschilletjes zorgt...

Er zijn toch voor de mensen in die arabische wijken dan ook problemen? Ik zie niet in waarom je dat niet zo mogen proberen te voorkomen. Ik zie het liefst namelijk een PVV'er een Moslim en een GL persoon in grachtengordellaan nummer 1, 1A en 1B.
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:02:29 #39
104871 remlof
Europees federalist
pi_172967454
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:57 schreef Ryon het volgende:

[..]

Beide eilanden kennen een zogenaamde mono-economie. Volledige afhankelijkheid van landbouw, visserij en toerisme. Nauwelijks inwoners. De inwoners die er wel wonen - naast de vluchtelingen - leven voor een belangrijk deel onder de armoedegrens. Jij dacht dat het toeval was dat de Unie besloten heeft die plekken als voornaamste opvangplek aan te wijzen?
Dat heeft vooral met de geografie te maken.

Hier alle cijfers over Lampedusa, het is iets armer dan Italië gemiddeld, maar niet veel:
http://italia.indettaglio.it/eng/sicilia/lampedusaelinosa.html
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:02:45 #40
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_172967465
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:59 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Daar zit toch duidelijk een verschil tussen? En bovendien zijn zelfs daar weleens nadelen aan te zien, bijv. dat mensen van een grachtengordel al in een eigen bubbel zitten. Zelfs dat leidt al tot een wij/zij idee. Dat is echt minimaal en zorgt ook niet voor frictie, maar als het op die schaal (wat nergens over gaat) al inderdaad voor culturele verschilletjes zorgt...

Er zijn toch voor de mensen in die arabische wijken dan ook problemen? Ik zie niet in waarom je dat niet zo mogen proberen te voorkomen. Ik zie het liefst namelijk een PVV'er een Moslim en een GL persoon in grachtengordellaan nummer 1, 1A en 1B.
Ook goed, de gereformeerde gemeenschappen in de bijbehorende bilblebeltdorpen dan. Of de Chinese gemeenschap, die al decennia in Nederland is maar volledig hun eigen ding doet.

Nu is 'een subcultuur' volgens mij iets wat zich nogal lastig laat definiëren, maar als we het eens houden op groepen die zich echt afzonderen, is dat dan 1. iets wat je wil voorkomen, maar 2. iets wat je kan voorkomen?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:02:46 #41
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172967466
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:51 schreef Mr.Major het volgende:
Waar ik ook bang voor ben, om xa1pt te beantwoorden; is het ontstaan van subculturen en parallelle samenlevingen.
Je beseft dat juist dat stiekem een essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur is ;)?
Immers onze samenleving werd eigenlijk de hele 20e bepaald door de verschillende zuilen die parallel naast elkaar hun ding deden en vaak maar weinig onderling mengden. Ook nu nog zie je daar flinke overblijfselen van zoals het bijzonder onderwijs.
quote:
Los van of dat nu gebeurd: het lijkt me logisch om te stellen dat als je veel mensen van een bepaalde cultuur (of overlappende culturen) in korte tijd laat immigreren, en zij zich (om allerlei redenen waaronder ook hinder door NL zelf) niet volledig integreren, daar kans op is. Deze mensen (no offence) hebben de neiging om bij elkaar te gaan wonen. Ook economische redenen dragen daaraan bij. In die wijken komen vaak ook arabische winkeltjes, shisha barretjes en een moskee. De vraag is of dat wenselijk is. Nou hoeft dat allemaal nog niet eens een bak ellende te vormen, alsnog vind ik het onwenselijk. Ik denk dat sit voor een deel al gebeurd.

Echter kan het ook ontwikkelen tot een soort banlieu of shariawijk, zeker als deze mensen bijv. de NL taal niet goed leren, aan hun eigen cultuur vast blijven houden, normen en waarden uit het thuisland behouden (waarop dan heel weinig inzicht is) en door deze factoren deze mensen een lage sociaal economische status behouden.
Juist in Nederland heeft dat dan weer weinig kans. Als een wijk teveel de verkeerde kant op gaat slaat al snel de stadsvernieuwing toe met saneringen, renovaties, wijkteams etc. Het is niet voor niets dat we amper echt slechte wijken hebben in Nederland. Een paar jaar terug werd er gesproken over een Shariadriekhoek maar dat stelde ook echt niks voor.

Nog los van dat er geen sprake is van het laten immigreren van dergelijke grote groepen uit bepaalde culturen.
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:03:28 #42
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172967483
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:57 schreef Reya het volgende:

[..]

Eerlijk is eerlijk, dat is ook wel echt een minderwaardige cultuur.
Zo praat je niet over Tem.
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:09:42 #43
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172967629
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:02 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat heeft vooral met de geografie te maken.

Hier alle cijfers over Lampedusa, het is iets armer dan Italië gemiddeld, maar niet veel:
http://italia.indettaglio.it/eng/sicilia/lampedusaelinosa.html
1
2
3
4
5
6
7
8
Total income less than ¤ 0    27    ¤ -242,864    ¤ -8,994.96    ¤ -749.58    ¤ -867.14    ¤ 117.56
Total income from ¤ 0 to ¤ 10,000    1,616    ¤ 8,094,675    ¤ 5,009.08    ¤ 417.42    ¤ 428.58    ¤ -11.15
Total income from ¤ 10,000 to ¤ 15,000    624    ¤ 7,742,535    ¤ 12,407.91    ¤ 1,033.99    ¤ 1,023.99    ¤ 10.00
Total income from ¤ 15,000 to ¤ 26,000    759    ¤ 15,049,645    ¤ 19,828.25    ¤ 1,652.35    ¤ 1,653.84    ¤ -1.48
Total income from ¤ 26,000 to ¤ 55,000    517    ¤ 17,436,863    ¤ 33,727.01    ¤ 2,810.58    ¤ 2,756.74    ¤ 53.84
Total income from ¤ 55,000 to ¤ 75,000    24    ¤ 1,482,481    ¤ 61,770.04    ¤ 5,147.50    ¤ 5,141.02    ¤ 6.48
Total income from ¤ 75,000 to ¤ 120,000    14    ¤ 1,273,260    ¤ 90,947.14    ¤ 7,578.93    ¤ 7,380.54    ¤ 198.39
Total income of more than ¤ 120,000    0    ¤ 0    ¤ 0.00    ¤ 0.00    ¤ 0.00    ¤ 0.00
Of ik lees de statistieken verkeerd of de meerderheid van de inwoners zit daar echt rond het WSM (< 25k per jaar)? Dan hebben we het over de mensen die wel werken. 20% heeft geen werk.

Nu is dat deel van Italië sowieso al niet rijk, maar dit maakt het er niet beter op.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:13:07 #44
104871 remlof
Europees federalist
pi_172967696
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:09 schreef Ryon het volgende:

[..]
[ code verwijderd ]

Of ik lees de statistieken verkeerd of de meerderheid van de inwoners zit daar echt rond het WSM (< 25k per jaar)? Dan hebben we het over de mensen die wel werken. 20% heeft geen werk.

Nu is dat deel van Italië sowieso al niet rijk, maar dit maakt het er niet beter op.
In Italy, the average household net-adjusted disposable income per capita is USD 25 004 a year, less than the OECD average of USD 29 016 a year.

bron
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:14:57 #45
104871 remlof
Europees federalist
pi_172967743
Maar voor 2000 was Lampedusa een behoorlijk luxe en prijzige vakantiebestemming, zeker voor Italianen.
Wel met de mooiste stranden ter wereld.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_172967800
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:02 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ook goed, de gereformeerde gemeenschappen in de bijbehorende bilblebeltdorpen dan. Of de Chinese gemeenschap, die al decennia in Nederland is maar volledig hun eigen ding doet.

Nu is 'een subcultuur' volgens mij iets wat zich nogal lastig laat definiëren, maar als we het eens houden op groepen die zich echt afzonderen, is dat dan 1. iets wat je wil voorkomen, maar 2. iets wat je kan voorkomen?
Ja dat is ook niet wenselijk. Je kan het natuurlijk niet helemaal voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar moet zeggen: oke we doen er niks aan. Je kan drugsoverdossisen ook niet 100% voorkomen, dan zeg je toch niet ah laat maar. Je kan het niet 100% voorkomen, maar je hoeft het ook niet in de hand te werken.
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:18:01 #47
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_172967817
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:16 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ja dat is ook niet wenselijk.
Waarom niet?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_172967899
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:02 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Je beseft dat juist dat stiekem een essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur is ;)?
Immers onze samenleving werd eigenlijk de hele 20e bepaald door de verschillende zuilen die parallel naast elkaar hun ding deden en vaak maar weinig onderling mengden. Ook nu nog zie je daar flinke overblijfselen van zoals het bijzonder onderwijs.

[..]

Juist in Nederland heeft dat dan weer weinig kans. Als een wijk teveel de verkeerde kant op gaat slaat al snel de stadsvernieuwing toe met saneringen, renovaties, wijkteams etc. Het is niet voor niets dat we amper echt slechte wijken hebben in Nederland. Een paar jaar terug werd er gesproken over een Shariadriekhoek maar dat stelde ook echt niks voor.

Nog los van dat er geen sprake is van het laten immigreren van dergelijke grote groepen uit bepaalde culturen.
Jawel, vroeger hadden we de verzuiling. Dat was ook niet zo geweldig. Gelukkig is dat (voornamelijk vanzelf) minder geworden. Ik heb geen zin in nieuwe zuilen.

Ja dat is ook zo, vandaar dat we het ook beter doen dan buurlanden. Voorkomen is echter beter dan genezen. En een slechte wijk staat niet gelijk aan een shariawijk. Ook een goed onderhouden wijk kan een afgesloten subcultuur te weeg brengen. Je verplaatst die mensen niet, dus de cultuur blijft bestaan. Hoeveel geld mag zoiets eigenlijk kosten?

We hoeven toch niet te zeggen: ah maar je hebt ook sgp wijken, ah maar er zijn wijkopruimteams ah in frankrijk is het erger ah je kan het toch niet 100% voorkomen dus wat maakt het uit. Dat is dus het wegkijkgedrag dat "links" (hoe moet ik het anders verwoorden?) wordt verweten. Sterker nog, het is zelfs een vorm van oikofobie... laat maar de maatschappij te verbeteren, die problemen kunnen we toch niet tackelen. Ik word daar echt een beetje boos van. Ik zeg enkel: dit is een risico dat in acht genomen moet worden en waarvoor moeite moet worden gedaan om het te voorkomen.

Maar mensen gaan hier parallelle samenlevingen verdedigen omdat het een kritiekpunt van immigratie is.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 12:30:02 ]
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:22:13 #49
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172967919
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:16 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ja dat is ook niet wenselijk. Je kan het natuurlijk niet helemaal voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar moet zeggen: oke we doen er niks aan. Je kan drugsoverdossisen ook niet 100% voorkomen, dan zeg je toch niet ah laat maar. Je kan het niet 100% voorkomen, maar je hoeft het ook niet in de hand te werken.
Nogmaals, het was bijna een eeuw vrij bewust beleid in Nederland, dat zit zodanig diep in onze cultuur dat je dat niet zomaar kwijt bent. En het is de vraag hoe slecht het is. Het egalitaire Frankrijk heeft bijvoorbeeld veel meer problemen.
Ik kan tellen
pi_172967979
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:22 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Nogmaals, het was bijna een eeuw vrij bewust beleid in Nederland, dat zit zodanig diep in onze cultuur dat je dat niet zomaar kwijt bent. En het is de vraag hoe slecht het is. Het egalitaire Frankrijk heeft bijvoorbeeld veel meer problemen.
Wat is dat nou weer voor argument? Vroeger hadden we een onwenselijke situatie, en frankrijk heeft ook een onwenselijke situatie... behouden dan maar lekker?
  maandag 7 augustus 2017 @ 12:34:42 #51
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172968235
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:24 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat is dat nou weer voor argument? Vroeger hadden we een onwenselijke situatie, en frankrijk heeft ook een onwenselijke situatie... behouden dan maar lekker?
Het argument is dat het in Nederland, hoe vreemd dat ook klinkt, juist vaak heeft gewerkt bij de integratie en emanicipatie van bevolkingsgroepen. In een land als Frankrijk waar ze een veel actievere assimilatiepolitiek hebben gevoerd zie je dat het juist maar matig werkt.

Je zou dus eerst nader moeten onderzoeken of het ontstaan van nieuwe zuiltjes binnen het Nederlandse bestel echt wel zo negatief is. In die zin heb ik ook weinig problemen met moslimpartijennof Islamtische scholen, mits binnen de wet en de bestaande kaders voor kwaliteit.
Ik kan tellen
pi_172968378
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:21 schreef Mr.Major het volgende:

We hoeven toch niet te zeggen: ah maar je hebt ook sgp wijken, ah maar er zijn wijkopruimteams ah in frankrijk is het erger ah je kan het toch niet 100% voorkomen dus wat maakt het uit. Dat is dus het wegkijkgedrag dat "links" (hoe moet ik het anders verwoorden?) wordt verweten. Sterker nog, het is zelfs een vorm van oikofobie... laat maar de maatschappij te verbeteren, die problemen kunnen we toch niet tackelen. Ik word daar echt een beetje boos van. Ik zeg enkel: dit is een risico dat in acht genomen moet worden en waarvoor moeite moet worden gedaan om het te voorkomen.

Maar mensen gaan hier parallelle samenlevingen verdedigen omdat het een kritiekpunt van immigratie is.
Kap eens met die flauwekul van het etiketje oikofobie ( = extreem bang zijn voor de eigen cultuur)
Maar wat wil je dat bijv de overheid doet aan assimilatie ?
Dan denk je aan stimulatie en aan dwingend mensen iets opleggen. Toch ?
Hoe dwingend wil je die assimilatie opleggen ?
  maandag 7 augustus 2017 @ 14:02:22 #53
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172970151
Bij of met alles een referendum denk ik meer democratie als wat men nu heeft.
pi_172970482
Even een tvp'je, ik wasl al bang dat de reeks gesloten was. :@ :X
Op maandag 12 juni 2017 12:44 schreef bamibij het volgende:
Deze man moet mod worden.
pi_172970484
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:38 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik verwees naar een interview van Hiddema met de Telegraaf.
Het hele interview staat nu achter een betaalmuur maar daarin gaat het o.a. Over migratie

[..]

http://www.telegraaf.nl/binnenland/article27860699.ece

Dat lijkt me wat betrouwbaarder dan hun verder totaal niet uitgewerkte partijprogramma.
En dat is ook niet meer dan logisch, immers zowel Hiddema als Baudet steunden voor ze hun eigen clubje begonnen de PVV die toen niet echt andere standpunten had dan nu.
En toch is Baudet zijn eigen partij begonnen en is Hiddema erbij gekomen. Kennelijk omdat er toch essentiële verschillen zijn. Ze gaan ook nergens lijstverbindingen of samenwerkingen met de PVV aan wat ook al aangeeft dat de verschillen toch echt essentieel zijn, ook op immigratie wat voor beide partijen één van de belangrijkste thema's is.

Overigens vind ik het het partijprogramma betrouwbaarder en beter uitgewerkt dan 2 korte zinnen in een krantenartikel, maar dat terzijde.

quote:
[..]

Redeneer dan vanuit ons eigen systeem en hoe dat beter kan in plaats van naar regelmatig falende systemen elders als grote voorbeeld te kijken. Ik snap dat dit niet bij de zeer negatieve blik op ons eigen land van dit soort clubs past maar stiekem gaat er hier namelijk best heel veel heel goed...
Het probleem is dat de EU (gedeeltelijk) ons immigratiebeleid bepaald. We hebben er geen (volledige) zeggenschap meer over. Om dat te veranderen heb je een fundamentele wijziging nodig.. niet zomaar een aanpassing op het huidige systeem.

En ja er gaat ook heel veel goed, daar hoeven we dan ook niets aan te doen of nemen we mee in het nieuwe systeem. Lijkt me nogal logisch.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172971040
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:34 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Het argument is dat het in Nederland, hoe vreemd dat ook klinkt, juist vaak heeft gewerkt bij de integratie en emanicipatie van bevolkingsgroepen. In een land als Frankrijk waar ze een veel actievere assimilatiepolitiek hebben gevoerd zie je dat het juist maar matig werkt.

Je zou dus eerst nader moeten onderzoeken of het ontstaan van nieuwe zuiltjes binnen het Nederlandse bestel echt wel zo negatief is. In die zin heb ik ook weinig problemen met moslimpartijennof Islamtische scholen, mits binnen de wet en de bestaande kaders voor kwaliteit.
Er zijn wel meer verschillen tussen nederland en frankrijk dus dat een op een over elkaar leggen lijkt mij onterecht.

Het lijkt me veel logischer om te onderzoeken of wat jij zegt waar is. Dat lijkt me namelijk totaal niet logisch. Hoe zorgt verzuiling voor goede integratie en emancipatie? Je zit in je eigen zuil/bubbel, dus wat valt er dan te integreren?
Wat je dan volgens mij aan het doen bent is zeggen: je krijgt geen 6je als je 50% goed hebt, maar als je 40% goed hebt. Meer mensen krijgen een voldoende (voldoen aan de integratieeis binnen hun zuil) maar het absolute niveau gaat omlaag (ze voldoen niet aan het integratieniveau van de hele maatschappij)

Dus als je met een bron kan komen waaruit blijkt dat een islamitische zuil positief is voor nederland hoor ik het graag.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 14:50:46 ]
pi_172971164
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:42 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Kap eens met die flauwekul van het etiketje oikofobie ( = extreem bang zijn voor de eigen cultuur)
Maar wat wil je dat bijv de overheid doet aan assimilatie ?
Dan denk je aan stimulatie en aan dwingend mensen iets opleggen. Toch ?
Hoe dwingend wil je die assimilatie opleggen ?
Tsja, je kan het vervelend vinden hoor. Ik zie dat toch echt zo. Je hoeft er niet in te lezen "extreem bang voor mijn eigen cultuur", want ze schrikken heus niet van een draaiorgel. Wat ik bedoel met oikofobie is dus ook heel anders en dus niet wat jij nu zegt. Je verdraait en ridiculiseert de boel weer. Dat doe je volgens mij omdat segregatie, gebrekkige integratie en parallelle samenlevingen eigenlijk niet te verdedigen zijn, maar wel een nadeel zijn van immigratie. Als je ergens voor staat moet je ook de nadelen accepteren, en er wat aan willen doen. Als je zegt "dat is niet zo" of "dat is niet erg" terwijl dat wel zo is, dan kijk je weg.

Als je problemen verzwijgt, ze niet wil zien, bagatelliseert of niet wil erkennen, dan leidt dat ertoe dat je die problemen toelaat in de maatschappij. Door problemen toe te laten breng de de maatschappij moedwillig schade aan. Dat is wat ik oikofobie noem.
Als je ze echt niet ziet, is dat natuurlijk geen oikofobie, dan is het vooral dom, zeker als je een politicus bent.

Die assimilatie wil ik niet dwingen. Hoezo denk je dat? Omdat ik iets gezegd hebt wat dwingend over komt, of omdat je ons verkeerde mensen vindt en daardoor niet objectief kijkt? Volgens mij het tweede, het eerste in ieder geval niet.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 15:06:54 ]
pi_172971308
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:17 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

En toch is Baudet zijn eigen partij begonnen en is Hiddema erbij gekomen. Kennelijk omdat er toch essentiële verschillen zijn. Ze gaan ook nergens lijstverbindingen of samenwerkingen met de PVV aan wat ook al aangeeft dat de verschillen toch echt essentieel zijn, ook op immigratie wat voor beide partijen één van de belangrijkste thema's is.

Overigens vind ik het het partijprogramma betrouwbaarder en beter uitgewerkt dan 2 korte zinnen in een krantenartikel, maar dat terzijde.

[..]

Het probleem is dat de EU (gedeeltelijk) ons immigratiebeleid bepaald. We hebben er geen (volledige) zeggenschap meer over. Om dat te veranderen heb je een fundamentele wijziging nodig.. niet zomaar een aanpassing op het huidige systeem.

En ja er gaat ook heel veel goed, daar hoeven we dan ook niets aan te doen of nemen we mee in het nieuwe systeem. Lijkt me nogal logisch.
Als je ergens ver vanaf staat is het ingewikkelder om de verschillen goed te zien. Altijd wordt datgene wat het meest makkelijk te bekritiseren valt als "het meest betrouwbaar" of "het ware FvD" gedoopt. Een beetje doorzichtig
pi_172971489
Telegraaf:
In het partijprogramma van FvD staat dat er strenger gestraft moet worden en dat mensen na drie veroordelingen levenslang moeten krijgen.

FvD:
een ‘three-strikes-you’re-out’-systeem: bij het plegen van drie ernstige geweldsmisdrijven volgt een levenslange gevangenisstraf.

Is het onjuist? Nee. Is het hetzelfde? Nee
pi_172971822
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:46 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Tsja, je kan het vervelend vinden hoor. Ik zie dat toch echt zo. Je hoeft er niet in te lezen "extreem bang voor mijn eigen cultuur", want ze schrikken heus niet van een draaiorgel. Wat ik bedoel met oikofobie is dus ook heel anders en dus niet wat jij nu zegt. Je verdraait en ridiculiseert de boel weer.
Die term oikofobie is ook ridicuul . Fobie=extreme angst .
Je kunt ook niet de term oiko-angst gebruiken voor een mening iets niet of wel te doen die volgens jouw fout is. Wat betreft dit onderwerp assimilatie heeft het geen reet te maken met (extreme) angst voor de eigen Nederlandse cultuur. Mensen hebben gewoon een andere mening .

quote:
Die assimilatie wil ik niet dwingen. Hoezo denk je dat?
Je suggereert dat jij de oplossingen weet hoe segregatie om te buigen naar geslaagde assimilatie
Ik vraag dus hoe je dat ziet wat de overheid moet doen.
Als jij dat niet kunt vertellen... Heb je dan wel oplossingen ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 07-08-2017 15:22:37 ]
pi_172972146
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:58 schreef Mr.Major het volgende:
Telegraaf:
In het partijprogramma van FvD staat dat er strenger gestraft moet worden en dat mensen na drie veroordelingen levenslang moeten krijgen.

FvD:
een ‘three-strikes-you’re-out’-systeem: bij het plegen van drie ernstige geweldsmisdrijven volgt een levenslange gevangenisstraf.

Is het onjuist? Nee. Is het hetzelfde? Nee
Klopt, nuance is vaak ver te zoeken bij mensen die ergens ver vanaf staan. Is mens eigen.

Ik vind dit overigens wel een op het oog zinloos voorstel van FVD. Hoeveel mensen lopen er nu na 3 ernstige geweldsdelicten nog op vrije voeten? Zijn er maar heel weinig denk ik.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 7 augustus 2017 @ 15:34:12 #62
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172972187
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:17 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

En toch is Baudet zijn eigen partij begonnen en is Hiddema erbij gekomen. Kennelijk omdat er toch essentiële verschillen zijn. Ze gaan ook nergens lijstverbindingen of samenwerkingen met de PVV aan wat ook al aangeeft dat de verschillen toch echt essentieel zijn, ook op immigratie wat voor beide partijen één van de belangrijkste thema's is.
Of meer dat de ego's niet voldoende overeenkomen voor Baudet en Hiddema om onder Wilders te kunnen en willen functioneren.
quote:
Overigens vind ik het het partijprogramma betrouwbaarder en beter uitgewerkt dan 2 korte zinnen in een krantenartikel, maar dat terzijde.
Dat mag maar ze vissen ook wel heel nadrukkelijk in dezelfde electorale vijver. Wat ook wel logisch is met de gekozen voornaamste thema's (afzetten tegen de gevestigde orde en boos doen over buitenlanders).
En dan lijkt wat Hiddema zegt me aannemelijker dan een partijprogramma wat op een achternamiddag in elkaar is gedraaid.


quote:
Het probleem is dat de EU (gedeeltelijk) ons immigratiebeleid bepaald. We hebben er geen (volledige) zeggenschap meer over. Om dat te veranderen heb je een fundamentele wijziging nodig.. niet zomaar een aanpassing op het huidige systeem.

En ja er gaat ook heel veel goed, daar hoeven we dan ook niets aan te doen of nemen we mee in het nieuwe systeem. Lijkt me nogal logisch.
Jou lijkt het misschien logisch maar als ik de PVV en FvD nu hoor is het er allemaal niet best aan toe nu.
En welk deel van ons migratiebeleid wordt bepaald door de EU? Niet meer dan vrij verkeer van mensen en arbeid binnen de EU toch?
Tja, als dat je te ver gaat, dan snap ik dat je tegen Europese samenwerking bent.
Ik kan tellen
pi_172972204
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Die term oikofobie is ook ridicuul . Fobie=extreme angst .
Je kunt ook niet de term oiko-angst gebruiken voor een mening iets niet of wel te doen die volgens jouw fout is. Wat betreft dit onderwerp assimilatie heeft het geen reet te maken met (extreme) angst voor de eigen Nederlandse cultuur. Mensen hebben gewoon een andere mening .

[..]

Je suggereert dat jij de oplossingen weet hoe segregatie om te buigen naar geslaagde assimilatie
Ik vraag dus hoe je dat ziet wat de overheid moet doen.
Als jij dat niet kunt vertellen... Heb je dan wel oplossingen ?
Je moet de term niet zo letterlijk willen nemen dat de definitie zo nauw is dat niks erin valt. We kunnen het ook wel froek noemen maar daar heb je helemaal niks aan. Mijn uitleg is een prima genuanceerde definitie en daar blijf ik bij.
quote:
Als je problemen verzwijgt, ze niet wil zien, bagatelliseert of niet wil erkennen, dan leidt dat ertoe dat je die problemen toelaat in de maatschappij. Door problemen toe te laten breng de de maatschappij moedwillig schade aan. Dat is wat ik oikofobie noem.
Als je ze echt niet ziet, is dat natuurlijk geen oikofobie, dan is het vooral dom, zeker als je een politicus bent.
Keyword: moedwillig

Nou het enige wat ik stelde is een constatering voor een probleem. Jij doet alsof de enige oplossing is mensen iets dwingen. Als dat werkelijk zo is zijn er twee mogelijkheden:
1) we doen niks, want dat mag niet: het probleem blijft bestaan
2) we doen wel iets, dat dwingen (de enige oplossing) in de hoop iets op te lossen (waarschijnlijk werkt dat niet) wat een kutoplossing is (als ie al werkt dus)

Dan moet je dus concluderen dat we al te ver zijn, en dat we dus een onoplosbaar probleem hebben gecreeerd.

Echter geloof ik dat het nog niet te laat is. We kunnen de immigratie én integratieproblematiek nu nog op een juiste manier aanpassen. Dan moet dus het hele systeem op de schop.

- opvang zo veel mogelijk in de regio
- de kleine aantallen die hier komen goed screenen
- zorgen dat deze mensen goed integreren (de taal spreken, een geaccepteerde opleiding hebben of kunnen betalen)
- ze kunnen aan het werk en een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Doe je dit niet creeer je dus het onoplosbare probleem wat je zelf constateert. Nu is het nog niet zo ver, laten we het alsjeblieft voorkomen (en daarbij ook nog eens die landen beter helpen, én een betere toekomst voor immigranten hier bewerkstelligen).

Individuen naar Nederlands grondgebied verplaatsen (meer is het namelijk niet) is geen goede, en zeker geen structurele oplossing. Wel kleven er gigantisch veel nadelen aan

[ Bericht 4% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 15:40:09 ]
pi_172972310
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:32 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Klopt, nuance is vaak ver te zoeken bij mensen die ergens ver vanaf staan. Is mens eigen.

Ik vind dit overigens wel een op het oog zinloos voorstel van FVD. Hoeveel mensen lopen er nu na 3 ernstige geweldsdelicten nog op vrije voeten? Zijn er maar heel weinig denk ik.
Zeker zijn het er weinig. Maar dat geeft toch niet? Stel iemand vermoord een man, verkracht en vermoord een vrouw en slaat een ander een rolstoel in; allemaal in drie aparte incidenten. In zo'n geval (tenzij bijv. onder invloed van drugs ofzo, of in een psychose) vind ik best redelijk dat de rechter (die altijd het oordeel moet vellen) de optie heeft om te zeggen: jij deed dit zo bewust en koelbloedig, aan jou hebben we niks.
  maandag 7 augustus 2017 @ 15:47:58 #65
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172972493
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:40 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Er zijn wel meer verschillen tussen nederland en frankrijk dus dat een op een over elkaar leggen lijkt mij onterecht.
Uiteraard maar je wel leren van de dingen die elders goed of slecht gaan. In onze buurlanden wordt er namelijk heel verschillend mee omgegaan. Frankrijk kiest voor assimilatie, ome site fits all. België doet volgens mij bijna niks maar is redelijk egalitair. En de Britten doen niks maar kennen grote klasseverschillen in hun land. Waar Nederland kiest voor weer een ander model wat ruimte biedt voor deelname aan bestaande structuren of het opzetten van eigen structuren binnen de regels van de wet. Allen hebben hun voor- en nadelen maar al met al gaat het bij ons zo slecht nog niet.
quote:
Het lijkt me veel logischer om te onderzoeken of wat jij zegt waar is. Dat lijkt me namelijk totaal niet logisch. Hoe zorgt verzuiling voor goede integratie en emancipatie? Je zit in je eigen zuil/bubbel, dus wat valt er dan te integreren?
Het is een zuiltje binnen de bestaande maatschappij. Dus vrijheid van onderwijs, je mag je eigen school stichten maar moet dan wel voldoen aan de regels en kwaliteitseisen, anders is het rap weer afgelopen (wat ook voor een bepaald zelfreinigend vermogen zorgt, zo roepen de Islamtische basisscholen in Amsterdam ouders op om vooral niet voor die nieuwe Islamtische middelbare school te kiezen omdat ze er geen vertrouwen in hebben dat die goed gaat functioneren). Ook geeft dat toegang tot allerlei overlegorganen. Op die manier worden nieuwe groepen alsware ingekapseld in het Nederlandse maatschappelijke middenveld.

quote:
Wat je dan volgens mij aan het doen bent is zeggen: je krijgt geen 6je als je 50% goed hebt, maar als je 40% goed hebt. Meer mensen krijgen een voldoende (voldoen aan de integratieeis binnen hun zuil) maar het absolute niveau gaat omlaag (ze voldoen niet aan het integratieniveau van de hele maatschappij)

Dus als je met een bron kan komen waaruit blijkt dat een islamitische zuil positief is voor nederland hoor ik het graag.
Nogmaals, het is wel zo dat het binnen de regels en wetten moet passen. Dus het onderwijs moet kwalitatief op orde zijn en een politieke partij moet binnen de gestelde kaders opereren.
En een bron dat dit de beste methode is heb ik niet maar als ik naar de buurlanden kijk, dan denk ik wel dat het zeker niet de slechtste optie is. Veel van de problemen daar zie je hier namelijk amper.
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 15:50:04 #66
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172972558
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:58 schreef Mr.Major het volgende:
Telegraaf:
In het partijprogramma van FvD staat dat er strenger gestraft moet worden en dat mensen na drie veroordelingen levenslang moeten krijgen.

FvD:
een ‘three-strikes-you’re-out’-systeem: bij het plegen van drie ernstige geweldsmisdrijven volgt een levenslange gevangenisstraf.

Is het onjuist? Nee. Is het hetzelfde? Nee
In het programma staat ook dat geweld- en zedenmisdrijven zwaarder bestraft moeten worden. De telegraaf vat het dus heel aardig samen.
Ik kan tellen
pi_172972583
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Die term oikofobie is ook ridicuul . Fobie=extreme angst .
Je kunt ook niet de term oiko-angst gebruiken voor een mening iets niet of wel te doen die volgens jouw fout is. Wat betreft dit onderwerp assimilatie heeft het geen reet te maken met (extreme) angst voor de eigen Nederlandse cultuur. Mensen hebben gewoon een andere mening
De term vind ik ook niet zo goed gekozen, het lijkt meer gekozen als een soort reactie op de term islamofobie. Het fenomeen wat Baudet omschrijft als oikofobie bestaat echter wel. Een soort diepgewortelde weg-met-ons schuld- en schaamtecomplex die duidelijk waarneembaar is bij vooral politiekcorrecten en links.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 7 augustus 2017 @ 15:51:07 #68
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172972586
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:39 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Zeker zijn het er weinig. Maar dat geeft toch niet? Stel iemand vermoord een man, verkracht en vermoord een vrouw en slaat een ander een rolstoel in; allemaal in drie aparte incidenten. In zo'n geval (tenzij bijv. onder invloed van drugs ofzo, of in een psychose) vind ik best redelijk dat de rechter (die altijd het oordeel moet vellen) de optie heeft om te zeggen: jij deed dit zo bewust en koelbloedig, aan jou hebben we niks.
En die afweging kan de rechter nu niet maken?
Ik kan tellen
  maandag 7 augustus 2017 @ 15:51:42 #69
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172972600
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:50 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

De term vind ik ook niet zo goed gekozen, het lijkt meer gekozen als een soort reactie op de term islamofobie. Het fenomeen wat Baudet omschrijft als oikofobie bestaat echter wel. Een soort diepgewortelde weg-met-ons schuld- en schaamtecomplex die duidelijk waarneembaar is bij vooral politiekcorrecten en links.
Is dat werkelijk zo of is het toch vooral weer projectie?
Ik kan tellen
pi_172972679
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:34 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Je moet de term niet zo letterlijk willen nemen dat de definitie zo nauw is dat niks erin valt. We kunnen het ook wel froek noemen maar daar heb je helemaal niks aan. Mijn uitleg is een prima genuanceerde definitie en daar blijf ik bij.
Dat is draaikonten.. gebruikt dan niet het woord angst, fobie voor de eigen cultuur.
En het dan anders uitleggen. Verzin een nieuwe term die je mening accurater omschrijft.
Bijv.... cultuurverwaarlozing.

quote:
Nou het enige wat ik stelde is een constatering voor een probleem. Jij doet alsof de enige oplossing is mensen iets dwingen.
Nee ... zo doe ik niet.... Ik vraag naar wat jij dentk wat een overheid moet doen om bestaande segregatie uit te bannen. Met stimulerende maatregelen en met dwingende maatregelen.
In feite stel je voor 1 we doen niks aan bestaande segregatie.

quote:
- opvang zo veel mogelijk in de regio
- de kleine aantallen die hier komen goed screenen
- zorgen dat deze mensen goed integreren (de taal spreken, een geaccepteerde opleiding hebben of kunnen betalen)
- ze kunnen aan het werk en een bijdrage leveren aan de maatschappij.
Hier heb je het over nieuwkomers . Niet over mensen die al langere tijd in Nederland zijn
Als je het punt van zorgen (de taal spreken, een geaccepteerde opleiding hebben of kunnen betalen) ook wilt laten gelden voor oudere nieuwkomers en hun hier opgegroeide nazaten dan geef je toch voor hen overheidsbeleid aan.
Er is al een inburgeringswet die oudere nieuwkomers verplicht Nederlandse taalles te volgen.
Dat is dan dus wel dwingend van de overheid

quote:
Individuen naar Nederlands grondgebied verplaatsen is geen goede, en zeker geen structurele oplossing.
Dan heb je het over asielzoekers van nu.
Je hebt geen duidelijk overheidsplan voor bestaande segregatie
Ik ook niet....maar ergens leek het alsof je wel suggereerde dat je de oplossingen had.
Globaal genomen zeg je dus.... leer leven met de bestaande segregatie.
pi_172972811
quote:
7s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:34 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En welk deel van ons migratiebeleid wordt bepaald door de EU? Niet meer dan vrij verkeer van mensen en arbeid binnen de EU toch?
Tja, als dat je te ver gaat, dan snap ik dat je tegen Europese samenwerking bent.
Het verplicht moeten opnemen van x aantal asielzoekers? En inderdaad vrij verkeer van mensen en arbeid binnen de EU... niet iets om af te doen als iets kleins.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:03:56 #72
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172972911
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:59 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Het verplicht moeten opnemen van x aantal asielzoekers? En inderdaad vrij verkeer van mensen en arbeid binnen de EU... niet iets om af te doen als iets kleins.
Over dat opnemen hebben we samen met de andere landen afspraken gemaakt. Had Nederland best een veto over uit kunnen spreken als we dat nodig vonden.
En vrij verkeer van arbeid binnen de EU is inderdaad niet iets kleins, het is een vrij belangrijk deel van de Europese samenwerking en het biedt voor Nederland vooral ook veel voordelen.
Ik kan tellen
pi_172972916
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:51 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Is dat werkelijk zo of is het toch vooral weer projectie?
Daar valt over te twisten... maar genoeg wetenschappers, geleerden en auteurs die er onderzoek naar doen en zeggen van wel.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172973011
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:03 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Over dat opnemen hebben we samen met de andere landen afspraken gemaakt. Had Nederland best een veto over uit kunnen spreken als we dat nodig vonden.
En dan net als Hongarije en Tsjechië een rechtzaak aan je broek krijgen: link
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172973047
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:59 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Het verplicht moeten opnemen van x aantal asielzoekers?
De meeste asielzoekers die landden te Griekenland of Italië willen helemaal niet perse in die landen blijven. De meesten gaan naar Europa voor andere Europese landen.
Nu is er bijv een neiging bij die landen om die problemen af te schuiven op Griekenland en Italië .
Om dat op te vangen zijn er in EU-verband plannen om die landen niet alle last te laten dragen die andere landen opgeroept hebben met hun successtory en vandaar verdeling van aantallen asielzoekers
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:10:25 #76
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172973067
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:04 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Daar valt over te twisten... maar genoeg wetenschappers, geleerden en auteurs die er onderzoek naar doen en zeggen van wel.
Aan de andere kant zijn er ook genoeg die het niet zo zien. En in de praktijk zien we het afbreken van onze cultuur (al dan niet bewust)) eerder aan rechterkant van het poltieke spectrum, bijvoorbeeld bij het om zeep helpen van Zwarte Piet of de strijd tegen het bijzonder onderwijs.
Ik kan tellen
pi_172973108
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:47 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Uiteraard maar je wel leren van de dingen die elders goed of slecht gaan. In onze buurlanden wordt er namelijk heel verschillend mee omgegaan. Frankrijk kiest voor assimilatie, ome site fits all. België doet volgens mij bijna niks maar is redelijk egalitair. En de Britten doen niks maar kennen grote klasseverschillen in hun land. Waar Nederland kiest voor weer een ander model wat ruimte biedt voor deelname aan bestaande structuren of het opzetten van eigen structuren binnen de regels van de wet. Allen hebben hun voor- en nadelen maar al met al gaat het bij ons zo slecht nog niet.

[..]

Het is een zuiltje binnen de bestaande maatschappij. Dus vrijheid van onderwijs, je mag je eigen school stichten maar moet dan wel voldoen aan de regels en kwaliteitseisen, anders is het rap weer afgelopen (wat ook voor een bepaald zelfreinigend vermogen zorgt, zo roepen de Islamtische basisscholen in Amsterdam ouders op om vooral niet voor die nieuwe Islamtische middelbare school te kiezen omdat ze er geen vertrouwen in hebben dat die goed gaat functioneren). Ook geeft dat toegang tot allerlei overlegorganen. Op die manier worden nieuwe groepen alsware ingekapseld in het Nederlandse maatschappelijke middenveld.

[..]

Nogmaals, het is wel zo dat het binnen de regels en wetten moet passen. Dus het onderwijs moet kwalitatief op orde zijn en een politieke partij moet binnen de gestelde kaders opereren.
En een bron dat dit de beste methode is heb ik niet maar als ik naar de buurlanden kijk, dan denk ik wel dat het zeker niet de slechtste optie is. Veel van de problemen daar zie je hier namelijk amper.
Ik pleit er toch ook niet voor om dat allemaal af te schaffen? In ieder geval niet voor enkel bijv. een islamitische school. Hoewel ik wel graag zou zien dat er enkel nog seculier onderwijs wordt gegeven. Wel geloof ik dat je ten alle tijden moet voorkomen om verzuiling te voorkomen (wat niet wil zeggen tussen elke moslim moet een afstand van 1km zitten). Het is om voor te waken dat mensen zich verzamelen in een wijk, en naar een islamitische school gaan, en niet meer "buiten" komen.

Los van dat alles is het natuurlijk bizar dat een school waarvan aan alle kanten (zelfs de eigen gemeenschap) wordt gezegd dat ze de kwaliteit niet gaan halen niet gezegd kan worden: gaat niet door. Ook al zou het een seculiere school zijn. Ook de staatsecretaris heeft daar fouten in gemaakt (als verantwoordelijke, dus misschien dat het anders goed had gegaan) maar de reacties daarop zijn bijzonder mild als het echt zijn "schuld" is. Straks zitten er 300 kinderen op en dan moet het gesloten worden omdat het een puinzooi blijft. Waarschijnlijk blijft het echter aanmodderen...
pi_172973230
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:10 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Aan de andere kant zijn er ook genoeg die het niet zo zien. En in de praktijk zien we het afbreken van onze cultuur (al dan niet bewust)) eerder aan rechterkant van het poltieke spectrum, bijvoorbeeld bij het om zeep helpen van Zwarte Piet of de strijd tegen het bijzonder onderwijs.
Rechts verantwoordelijk voor het om zeep helpen van zwarte piet? En bijzonder onderwijs is naar mijn weten niet afgebroken. Er zijn wel wat problemen met bijzonder onderwijs anno 2017 waar je je vragen bij kunt stellen. En dan helaas met name bij Islamitisch onderwijs.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172973313
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:54 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat is draaikonten.. gebruikt dan niet het woord angst, fobie voor de eigen cultuur.
En het dan anders uitleggen. Verzin een nieuwe term die je mening accurater omschrijft.
Bijv.... cultuurverwaarlozing.

[..]

Nee ... zo doe ik niet.... Ik vraag naar wat jij dentk wat een overheid moet doen om bestaande segregatie uit te bannen. Met stimulerende maatregelen en met dwingende maatregelen.
In feite stel je voor 1 we doen niks aan bestaande segregatie.

[..]

Hier heb je het over nieuwkomers . Niet over mensen die al langere tijd in Nederland zijn
Als je het punt van zorgen (de taal spreken, een geaccepteerde opleiding hebben of kunnen betalen) ook wilt laten gelden voor oudere nieuwkomers en hun hier opgegroeide nazaten dan geef je toch voor hen overheidsbeleid aan.
Er is al een inburgeringswet die oudere nieuwkomers verplicht Nederlandse taalles te volgen.
Dat is dan dus wel dwingend van de overheid

[..]

Dan heb je het over asielzoekers van nu.
Je hebt geen duidelijk overheidsplan voor bestaande segregatie
Ik ook niet....maar ergens leek het alsof je wel suggereerde dat je de oplossingen had.
Globaal genomen zeg je dus.... leer leven met de bestaande segregatie.
Prima term, beter dan oikofobie inderdaad. Ik wil dat vanaf nu echt wel gebruiken.

Ik denk dat segregatie onwijs moeilijk is aan te pakken. Zoiets moet vanuit mensen zelf komen. Dat moet je dus aanpakken helemaal aan de wortel: bij de immigratie. Natuurlijk zijn er wel dingen die je later kan doen, zoals een soort taal én studielening, waarvan je weet dat de kans op slagen hoog is.

Dus niet zo zeer leven met maar voorkomen. En er zijn wel wat dingen te bedenken, maar dat doe ik niet hier op mijn bank.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:26:19 #80
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172973436
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:17 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Rechts verantwoordelijk voor het om zeep helpen van zwarte piet?
Correct, door hysterisch (en vaak ook racistisch) te reageren op types als Quincy hebben ze er een politiek ding van gemaakt, dit helpt Zwarte Piet helaas om zeep.

quote:
En bijzonder onderwijs is naar mijn weten niet afgebroken. Er zijn wel wat problemen met bijzonder onderwijs anno 2017 waar je je vragen bij kunt stellen. En dan helaas met name bij Islamitisch onderwijs.
Ik zeg ook de strijd tegen het bijzonder onderwijs, het is zeker niet afgebroken daarvoor is het te diep verankerd in onze cultuur. Zoals de PVV die dat specifiek voor Islamtisch onderwijs af wil schaffen.
Ik kan tellen
pi_172973482
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:31:50 #82
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172973571


[ Bericht 100% gewijzigd door Ryon op 07-08-2017 16:46:32 (Verkeerde topic) ]
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172973686
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:21 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Prima term, beter dan oikofobie inderdaad. Ik wil dat vanaf nu echt wel gebruiken.
ahhhh dan zijn we toch opgeschoten op dit punt .
Maar ook andere meningen die je met deze nieuwe term presenteert kan ik afwijzen, natuurlijk.

Ik denk dat segregatie onwijs moeilijk is aan te pakken. Zoiets moet vanuit mensen zelf komen.
Dus niet zo zeer leven met maar voorkomen.
[/quote]
Voorkomen kun je alleen proberen met nieuwkomers die er nog niet zijn of pas sinds kort zijn.
In feite zeg je over de nieuwkomers die er al vele jaren zijn: Leer er maar mee leven, er is geen makkelijke aanpak voor zeer snelle assimilatie
Dat zeI Frans Timmermans nou ook : deal with it.
pi_172973869
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:38 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ahhhh dan zijn we toch opgeschoten op dit punt .
Maar ook andere meningen die je met deze nieuwe term presenteert kan ik afwijzen, natuurlijk.
[..]
Voorkomen kun je alleen proberen met nieuwkomers die er nog niet zijn of pas sinds kort zijn.
In feite zeg je over de nieuwkomers die er al vele jaren zijn: Leer er maar mee leven, er is geen makkelijke aanpak voor zeer snelle assimilatie
Dat zeI Frans Timmermans nou ook : deal with it.
Mooi toch. Dat moet geen doel opzich zijn he ;)

Volgens mij zegt Timmermans toch iets anders. Diversiteit is namelijk prima, ik vind het heus niet erg om een niet-blanke over straat te zien lopen. Ik vind het wel erg als een groot percentage daarvan niet (redelijkerwijs) geïntegreerd is.
Maar wat hij ook zegt is dat de toestroom van nieuwe mensen moeten accepteren omdat diversiteit er komt. Maar juist hier konden we nog ervoor zorgen dat we konden voorkomen dat er geen assimilatie plaatsvindt. Als dit dus niet gebeurd wil ik de ontwikkeling naar diversiteit ook niet accepteren (omdat dus aan de voorwaarde van assimilatie niet wordt voldaan). Hoe meer immigratie hoe moeilijker de assimilatie bovendien gaat.

Ook moet men altijd realiseren dat diversiteit an sich geen doel is. Je hoeft het ook niet heel erg tegen te werken. Maar kun je het geld niet beter gebruiken om de landen waar die mensen vandaan komen een goede infrastructuur en watertoevoer te geven? Het is bijna zonde om die miljarden (hoeveel zijn het er wel niet voor hier, laat staan in een afrikaans land) in Europa uit te geven, als je ze daar nuttiger kan besteden
  maandag 7 augustus 2017 @ 17:35:24 #85
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172974916
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:08 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

En dan net als Hongarije en Tsjechië een rechtzaak aan je broek krijgen: link
Ja, je moet niet eerst instemmen en daarna je keutel terugtrekken ;).
Ik kan tellen
pi_172978314
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 17:35 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ja, je moet niet eerst instemmen en daarna je keutel terugtrekken ;).
Hongarije en Tsjechië stemden tegen, maar het mocht niet baten. Je bent bij de EU als het puntje bij paaltje komt, zeker als klein land, je soevereiniteit kwijt.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_172979769
quote:
Goed betoog. Die donkere dame is duidelijk not amused.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_172979824
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:59 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Hongarije en Tsjechië stemden tegen, maar het mocht niet baten. Je bent bij de EU als het puntje bij paaltje komt, zeker als klein land, je soevereiniteit kwijt.
En daarom verwacht ik ook dat de oostelijke landen die niets op hebben met quota's enz uiteindelijk zullen besluiten om de unie te verlaten. De normen en waarden tussen de politici oost en west verschillen gewoon te veel.
pi_172979836
quote:
Is dat niet oud?
pi_172980164
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:48 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Mooi toch. Dat moet geen doel opzich zijn he ;)

Volgens mij zegt Timmermans toch iets anders. Diversiteit is namelijk prima, ik vind het heus niet erg om een niet-blanke over straat te zien lopen. Ik vind het wel erg als een groot percentage daarvan niet (redelijkerwijs) geïntegreerd is.
Weet je wat erger is ? Dat te veel blanke mensen ook niet goed gëintegreerd zijn.
Te weinig niet-blanke kennissen en familie. En te veel van hen denken dat zij prima geïntegreerd zijn.

quote:
Maar wat hij ook zegt is dat de toestroom van nieuwe mensen moeten accepteren omdat diversiteit er komt.
Nee, dat zegt hij niet. Dat is jouw angst die je bevestigd wil zien.
Hij zegt.... diversiteit in Europa was altijd al een realiteit en dat zal ook in de toekomst zo zijn.
Accepteer dat en leer er mee leven.
Dat is precies wat jij ook doet als je erkent dat je bestaande segregatie in Nederland niet op te lossen is. En dat erkende je ook in je vorige posting

quote:
Ook moet men altijd realiseren dat diversiteit an sich geen doel is. Je hoeft het ook niet heel erg tegen te werken.
Het is wel beter voor de pluriformiteit in een samenleving. Diverse inzichten. Die botsen. Die scheppen vanuit die botsingen nieuwe inzichten en praktische mogelijkheden.
En dat is minder in een monocultuur. Dat moet ook geen doel op zich zijn.
En dat zei Timmermans... De monoculturalisten moeten niet de overhand krijgen in Europa want dan komen er ellendige tijden. We moeten niet onze Europese waarden ( humanisme, mensenrechten, burgerrechten) opgeven , zoals monoculturalisten daartoe neigen.[ Bericht 9% gewijzigd door Bluesdude op 07-08-2017 21:14:05 ]
pi_172980269
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:56 schreef Chivaz het volgende:

[..]

En daarom verwacht ik ook dat de oostelijke landen die niets op hebben met quota's enz uiteindelijk zullen besluiten om de unie te verlaten. De normen en waarden tussen de politici oost en west verschillen gewoon te veel.
Zou wel prachtig zijn als de Visegrad landen gezamenlijk besluiten om uit de EU te stappen. Die arrogante Timmerfrans en zijn dubieuze vriendjes denken vast dat het niet zover zal komen.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_172981428
Ik durf er 100 euro op te zetten dat als je Timmermans vraagt:

Heeft deze discussie een relevantie voor de huidige vluchtelingenstroom? Bedoel je dat deze vluchtelingenstroom slechts een onomkoombare ontwikkeling is naar de diversiteit waar je het over hebt Timmermans volmondig ja zal zeggen.

Misschien moet hij een keer bij Jinek zijn visie uit komen leggen, en even kijken wat de reactie van het Nederlandse volk is voordat hij met zijn plannetjes doorgaat. Dat zal wel niet in de EU-filosofie passen, luisteren naar de bevolking. Ze zijn daar lekker aan het hobbyen met hun Kalergi plan en het volk hoeft het niet te ondersteunen, als ze niet in opstand komen zijn ze tevreden.

Maar begrijp ik goed dat je het inderdaad niet zou verdedigen áls hij deze speech houdt met betrekking tot de huidige asielzoekersstroom?
pi_172981937
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:44 schreef Mr.Major het volgende:

Maar begrijp ik goed dat je het inderdaad niet zou verdedigen áls hij deze speech houdt met betrekking tot de huidige asielzoekersstroom?
Hij zegt helemaal niet dat men de huidige vluchtelingenstroom maar moet accepteren in aantal en methode van binnenkomst in Europa. Maar wie dat wel zegt die krijgt mijn afkeuring .
Als EU-bobo kan hij dat niet zeggen, want de EU wil die stroom inperken en de methode van binnenkomst reguleren.
De essentie is dat hij het heeft over diverse Europese volkeren en de nieuwe etniciteiten binnen de oude natiestaten.
Hij zegt openlijk tav de status quo.. ze zijn er eenmaal... accepteer dat en ga niet geforceerd de monocultuur nastreven cq de assimilatie afdwingen. Dat werkt niet.
Dat impliceerde jij ook.... die bestaande segregatie is er al. Die is niet te forceren tot assimilatie en de snelle verdwijning van diverse etniciteiten.
Het verschil is dat Timmermans het openlijk zegt met "deal with it" en jij liever wegkijkt en niet openlijk toegeeft: we moeten er mee leren leven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 08-08-2017 10:02:31 ]
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:08:32 #94
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_172982333
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:50 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

De term vind ik ook niet zo goed gekozen, het lijkt meer gekozen als een soort reactie op de term islamofobie. Het fenomeen wat Baudet omschrijft als oikofobie bestaat echter wel. Een soort diepgewortelde weg-met-ons schuld- en schaamtecomplex die duidelijk waarneembaar is bij vooral politiekcorrecten en links.
Dat zie je verkeerd.
De term is goed gekozen in die zin, omdat dit zijn gedachtegoed reflecteert.

In het vorige deel heb ik het uitdiepen van dit begrip aangestipt.
Misschien kun je hierop een reactie geven in relatie tot jouw standpunt dat de term niet zo goed gekozen is?

Zoals ik het begrepen heb is oikofobie een filosofisch concept over het promoten van de 'interseksionaliseren' van een samenleving.
Dit is de poging om alle leden van een (in dit geval) westerse beschaving te stereotyperen in specifieke groepen van verschillende ras, geloof, gender, seksuele oriëntatie etc. en niet als individuen.
En al deze groepen zijn slachtoffer geworden van de westerse beschaving (het kapitalisme, kolonialisme, decadentie, etc.) daarom moeten zij zich verheffen en terugvechten tegen de westerse beschaving.
Deze uiting is de westerse zelfhaat.

Ik beschouw dit in de praktijk als het promoten van diversiteit dat eigenlijk een buzzword vehikel is voor tribalisering van de samenleving.
Je ziet dit onder meer terug in onderwerpen die de media beheersen, zoals onder andere de discussie over hoofddoekjes bij de politie, de discussies over afschaffen/inruilen van christelijke feestdagen, het slavernijverleden (spijt betuigen vs. excuses aanbieden), de Zwarte Piet discussie en het promoten van genderneutraal taalgebruik.

Het Forum voor Democratie is in essentie een reactie op hetgeen dat westerse elite (Soros, Juncker, Merkel en in Nederland de eurofielen) drijft. In de vorm van bijvoorbeeld anti-globalisten tegen supra-nationalisten, conservatieven tegen cultuurrelativisten en chauvinisten tegen multiculturalisten.
Dus het promoten van het eigene.

quote:
Op dit moment subsidieert de Nederlandse overheid segregatie-bevorderende, weg-met-ons projecten; terwijl we datgene waar we trots op mogen zijn, het mooiste en het beste dat het Westen heeft voortgebracht, onderschoffelen.

Dat moet veranderen. We moeten muziek en kunst, cultuur en kennis veel meer onderwijzen op scholen en uitdragen in de media; en het gedachtegoed van filosofen als Erasmus en Spinoza ontsluiten voor een breder publiek, bijvoorbeeld via educatieve documentaires.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_172982340
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:44 schreef Mr.Major het volgende:
Ik durf er 100 euro op te zetten dat als je Timmermans vraagt:
Stuur hem een mail en deel het antwoord (en je 100 euro als je er wederom naast blijkt te zitten).
pi_172982605
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:08 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Stuur hem een mail en deel het antwoord (en je 100 euro als je er wederom naast blijkt te zitten).
Als je je rekeningnummer even in een persoonlijk bericht zet maak ik het over. Als ie reageert, kan je 'm mailen eigenlijk? Hij heeft vast wel een twitter trouwens, misschien reageert ie wel

[ Bericht 4% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 22:30:55 ]
pi_172983198
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:57 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hij zegt helemaal niet dat men de huidige vluchtelingenstroom maar moet accepteren in aantal en methode van binnenkomst in Europa. Maar wie dat wel zegt die krijgt mijn afkeuring .
Als EU-bobo kan hij dan niet zeggen, want de EU wil die stroom inperken en de methode van binnenkomst reguleren.
De essentie is dat hij het heeft over diverse Europese volkeren en de nieuwe etniciteiten binnen de oude natiestaten.
Hij zegt openlijk tav de status quo.. ze zijn er eenmaal... accepteer dat en ga niet geforceerd de monocultuur nastreven cq de assimilatie afdwingen. Dat werkt niet.
Dat impliceerde jij ook.... die bestaande segregatie is er al. Die is niet te forceren tot asssimilatie en de snelle verdwijning van diverse etniciteiten.
Het verschil is dat Timmermans het openlijk zegt met "deal with it" en jij liever wegkijkt en niet openlijk toegeeft: we moeten er mee leren leven.
Oke. Wat ik me wel afvraag is of Timmermans zich volledig achter elk beleid van de EU moet zetten. De discussie is namelijk complexer dan tegenhouden of toelaten. Ik denk toch dat hij het ook bedoeld als: dus accepteer deze stroom nou maar, maar goed zeker weten doet alleen frans het.

Maar als je dus constateert dat mensen niet geassimileerd raken (waar je heus wel wat aan kan doen zonder het te forceren, bijv. die posters of campagnes, of wat FvD oplossingen vind ik, jij niet hehe) kan je toch wel de conclusie trekken dat de immigratie (in ieder geval in het verleden) niet juist werd/ wordt aangepakt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mr.Major op 07-08-2017 23:58:54 ]
pi_172987181
Laten we eens niet naar iemand woorden en de regeltjes ertussenin kijken, maar maar wat iemand ook daadwerkelijk gedaan heeft. Timmermans gaat over puur en alleen migratie, dus daar focussen we maar op.

Dan zie je een commissie die jaren helemaal niks heeft gedaan tegen mensensmokkel. Sterker nog, organisaties die onder het mom van humanisme hier gewoon aan mee deden, konden rustig hun gang gaan. Nu pas, na bijna 3 jaar, heeft de Italiaanse regering eindelijk besloten om het zelf maar aan te pakken, door complete onwil uit Europa.

Ondertussen hebben we ook het door velen verafschuwde Turkije-deal, onderhandelingen met een land dat feitelijk nog in oorlog is, truckers die in elkaar geslagen worden en groeiende vluchtelingenkampen. Iedereen met een beetje realiteitszin begrijpt dat het nu klaar moet zijn, maar de persoon die daar over gaat lijkt zich er niks van aan te trekken.

https://wnl.tv/2017/04/26(...)n-mensensmokkelaars/
Blijkbaar ben je geen mensensmokkelaar als je illegalen voor de kust van Libië oppikt om ze in Italië weer te dumpen. Weer zo'n uitspraak...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 01:06:18 #99
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172987420
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:43 schreef Nattekat het volgende:
Timmermans gaat over puur en alleen migratie, dus daar focussen we maar op.
Dat hij zich daarop dan maar eens focussen doet in plaats van dit soort dingen.

http://politiek.tpo.nl/20(...)zuinige-waterkokers/
pi_172987501
quote:
10s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Zou wel prachtig zijn als de Visegrad landen gezamenlijk besluiten om uit de EU te stappen. Die arrogante Timmerfrans en zijn dubieuze vriendjes denken vast dat het niet zover zal komen.
En toch komt het eraan, ik kwam een tijdje geleden een poll tegen uit Polen.
De Polen zouden liever uit de EU stappen dan vluchtelingen opvangen in Polen. Vaclav Klaus de oud president van Tsjechië heeft ook opgeroepen om de EU te verlaten als de EU op deze manier doorgaat.
Er is een bepaalde arrogantie vanuit het westen naar het oosten toe en de landen uit het oosten pikken het steeds minder, ik denk ook dat men naar de problematiek in het westen kijkt met immigranten en hoe dat de samenleving aantast.
pi_172987922
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 01:06 schreef john2406 het volgende:

[..]

Dat hij zich daarop dan maar eens focussen doet in plaats van dit soort dingen.

http://politiek.tpo.nl/20(...)zuinige-waterkokers/
Hahaha. _O- Ergens is het natuurlijk ook wel makkelijk scoren om dit te ridiculiseren. Één broodrooster slaat natuurlijk nergens op, maar 100 miljoen van die dingen maakt echt wel verschil. Zoiets is voor de menselijke geest niet voor te stellen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Mr.Major op 08-08-2017 02:37:15 ]
pi_172988043
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:43 schreef Nattekat het volgende:
Laten we eens niet naar iemand woorden en de regeltjes ertussenin kijken, maar maar wat iemand ook daadwerkelijk gedaan heeft. Timmermans gaat over puur en alleen migratie, dus daar focussen we maar op.

Dan zie je een commissie die jaren helemaal niks heeft gedaan tegen mensensmokkel. Sterker nog, organisaties die onder het mom van humanisme hier gewoon aan mee deden, konden rustig hun gang gaan. Nu pas, na bijna 3 jaar, heeft de Italiaanse regering eindelijk besloten om het zelf maar aan te pakken, door complete onwil uit Europa.

Ondertussen hebben we ook het door velen verafschuwde Turkije-deal, onderhandelingen met een land dat feitelijk nog in oorlog is, truckers die in elkaar geslagen worden en groeiende vluchtelingenkampen. Iedereen met een beetje realiteitszin begrijpt dat het nu klaar moet zijn, maar de persoon die daar over gaat lijkt zich er niks van aan te trekken.

https://wnl.tv/2017/04/26(...)n-mensensmokkelaars/
Blijkbaar ben je geen mensensmokkelaar als je illegalen voor de kust van Libië oppikt om ze in Italië weer te dumpen. Weer zo'n uitspraak...
Tuurlijk is dat zo, de EU faalt hierin zoals het in zoveel faalt. De EU wordt gewoon getolereerd onder het mom van economische functionaliteit, als dat er niet zo zou zijn zouden nog veel meer mensen het er niet mee eens zijn.

Hoe zit het eigenlijk met de aangifte tegen timmermans door karskens (?) dat hij de dood van asielzoekers op zijn geweten heeft door een falend beleid te hebben geleverd?

Het probleem is dat we drie jaar aan super genuanceerde discussie getouwtrek verder zijn om eindelijk eens tot de conclusie te komen dat die mensensmokkel (iets compleet belachelijks) eigenlijk niet per se een super wenselijke situatie is, maar dat daar best wel een aantal nadeeltjes aan zitten. Ga je er een fractie te hard in dan wordt je mening gelijk gediscard en wordt er een half jaar gezegd zie je wel ze zijn eigenlijk racistisch maar verwoorden het leuk, voordat je weer het voordeel van de twijfel krijgt dat je eigenlijk een best redelijk persoon bent.

Dat was bij fortuyn ook zo. Hij werd zo ongeveer als een jehova geshunt, en zelfs links erkent nu dat hij eigenlijk best wel gelijk in heeft. Had Pechtold en/of Asscher niet gezegd dat er in het verleden fouten zijn gemaakt m.b.t. de multiculturele samenleving? Vroeger zouden ze ervoor gelincht worden. Ook nu zien we dat de VVD en het CDA naar Wilders toeschuiven maar tegelijkertijd Wilders als volstrekt verachtelijk bestempelen (niet dat ik vind dat Wilders zou kunnen regeren met een A4tje; het gaat om de tegenstelling tussen hem compleet verachten en toch naar hem opschuiven in je mening)

Ik kan me nog een fragment herinneren (toen ik nog lang niet geboren was -jaren 60-70 denk ik- over een arbeiderswijk waar immigranten voor problemen zorgden. Het nieuws ging daarover; niet over de problemen die de mensen constateerden, maar over hoe erg het wel niet was dat die mensen dat durfden te zeggen over die immigranten dat ze voor problemen zorgden. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk ik het toen gevonden zou moeten hebben, ik zou toen echt niet gezegd kunnen hebben wat ik nu zeg. Misschien kan ik het morgen terugzoeken

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 08-08-2017 02:50:02 ]
pi_172988108
quote:
10s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Zou wel prachtig zijn als de Visegrad landen gezamenlijk besluiten om uit de EU te stappen. Die arrogante Timmerfrans en zijn dubieuze vriendjes denken vast dat het niet zover zal komen.
Voor het restant dat dan overblijft is dat wel "gunstig" eigenlijk. (De aanhalingstekens omdat ik de EU helemaal niet zo gunstig vind, dus gunstig vanaf timmerfrans-perspectief) Ik denk dat als het voormalig oostblok en in mindere mate zuid europa uit de EU zouden stappen, de kans dat wij er ooit uit gaan kleiner wordt, ondanks dat er dan een voorbeeld is dat eruitstappen mogelijk is.

In dat opzicht hebben we meer aan een brexit, ALS het daar goed gaat is er een reden om te zeggen dat een Nexit geen doemscenario hoeft te zijn. (Voordat we deze discussie weer starten: ALS)
pi_172988752
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:43 schreef Nattekat het volgende:
Timmermans gaat over puur en alleen migratie, dus daar focussen we maar op.
Frans Timmermans is eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie en daarnaast belast met:
• Betere Regelgeving
• Interinstitutionele Betrekkingen
• Rechtsstatelijkheid en het Handvest van de grondrechten

Dat lijkt me nogal iets anders dan "puur en alleen migratie"...
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 08:15:54 #105
104871 remlof
Europees federalist
pi_172989169
FvD'ers lijken wel vaker niet erg nauwkeirig met de feiten om te gaan.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_172991139
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 06:24 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Frans Timmermans is eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie en daarnaast belast met:
• Betere Regelgeving
• Interinstitutionele Betrekkingen
• Rechtsstatelijkheid en het Handvest van de grondrechten

Dat lijkt me nogal iets anders dan "puur en alleen migratie"...
Foutje. Maar dat neemt niet weg dat het één van zijn belangrijkste taken is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:47:45 #107
461397 Jip141
I can show you the world
pi_172991192
Hey maar het FvD vertoont toch veel kenmerken van een fascistische partij?
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:48:40 #108
104871 remlof
Europees federalist
pi_172991215
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:47 schreef Jip141 het volgende:
Hey maar het FvD vertoont toch veel kenmerken van een fascistische partij?
Heel veel, daarom moet het FvD te vuur en te zwaard bestreden worden.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:49:00 #109
461397 Jip141
I can show you the world
pi_172991222
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:43 schreef Nattekat het volgende:
Laten we eens niet naar iemand woorden en de regeltjes ertussenin kijken, maar maar wat iemand ook daadwerkelijk gedaan heeft. Timmermans gaat over puur en alleen migratie, dus daar focussen we maar op.

:?

Nee hoor.
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
pi_172991241
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:47 schreef Jip141 het volgende:
Hey maar het FvD vertoont toch veel kenmerken van een fascistische partij?
Zo ken ik er ook nog wel een paar. Praktisch elke partij kan je zo fascistisch noemen, maar dat betekent niet dat ze het ook zijn.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:52:58 #111
104871 remlof
Europees federalist
pi_172991329
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Zo ken ik er ook nog wel een paar. Praktisch elke partij kan je zo fascistisch noemen, maar dat betekent niet dat ze het ook zijn.
Alleen partijen die liegen dat het eigen volk in de verdrukking komt door immigratie van niet-westerse immigranten zou ik fascistisch willen noemen.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_172991352
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Foutje. Maar dat neemt niet weg dat het één van zijn belangrijkste taken is.
Ja joh, ga vooral lekker feitenvrij verder wanneer je op je fouten wordt gewezen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:01:51 #113
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172991513
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Foutje. Maar dat neemt niet weg dat het één van zijn belangrijkste taken is.
Ook niet. Migratie heeft een eigen commissaris...
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172991518
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:53 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Ja joh, ga vooral lekker feitenvrij verder wanneer je op je fouten wordt gewezen.
Dat hij - en mogelijk jij - het niet serieus neemt, betekent niet dat het niet belangrijk is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_172991577
Functie-omschrijving Frans Timmermans

quote:
Responsibilities
Coordinating the work on better regulation within the Commission, ensuring that every proposal respects the principles of subsidiarity and proportionality, which are at the heart of the Commission's work.
Coordinating the Commission's work on the rule of law and ensuring that every Commission proposal and initiative complies with the Charter of Fundamental Rights.
Guiding the work of the Commissioner for Justice, Consumers and Gender Equality and the Commissioner for Migration and Home Affairs.
Horizontal responsibility for sustainable development.
Overseeing the European Commission's relations with the other European institutions and promoting a new partnership with national Parliaments.
Coordinating the work on transparency.
https://ec.europa.eu/comm(...)4-2019/timmermans_en

Dus niet specifiek migratie of terrorismebestrijding

Het verwijt van Cliteur naar Timmermans is geforceerd de man willen beschadigen.
Terrorismebestrijding is niet expliciet zijn verantwoordelijkheid.
quote:
De Europese Unie is gekaapt door de verkeerde types: Frans Timmermans en Jean-Claude Juncker, dat zijn toch twee mannen die zich een beetje schamen voor de Europese cultuur. Met dat soort leiders sta je niet sterk in de strijd tegen terroristen.’
http://www.elsevierweekbl(...)ng-geen-goed-528354/

Cliteur verweet zijn opponenten al extreme angst voor de westerse cultuur en culturele zelfhaat .
Nu heeft hij het over schamen voor de Europese cultuur.
Fobie, zelfhaat en schaamte zijn diverse emoties , die elkaar kunnen overlappen en verbonden kunnen zijn.
Maar dit lijkt te veel op ideologisch kankeren . Het zijn geen wetenschappelijke verantwoorde analyses.
Welke schaamte ? En hoe leidt dat tot falende terrorismebestrijding, wat helemaal niet de primaire taak is van de coördinerende Frans Timmermans.
pi_172991587
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:01 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ook niet. Migratie heeft een eigen commissaris...
Speciaal voor de migratiecrisis is een team opgesteld met Timmermans aan kop om mensensmokkel tegen te gaan en een Europees beleid te gaan opzetten.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:13:46 #117
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172991720
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:01 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ook niet. Migratie heeft een eigen commissaris...
Zit Frans dan in zaken die hem niet aangaan?
pi_172992217
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:05 schreef Bluesdude het volgende:
Functie-omschrijving Frans Timmermans

Responsibilities
Coordinating the work on better regulation within the Commission, ensuring that every proposal respects the principles of subsidiarity and proportionality, which are at the heart of the Commission's work.
Coordinating the Commission's work on the rule of law and ensuring that every Commission proposal and initiative complies with the Charter of Fundamental Rights.
Guiding the work of the Commissioner for Justice, Consumers and Gender Equality and the Commissioner for Migration and Home Affairs.
Horizontal responsibility for sustainable development.
Overseeing the European Commission's relations with the other European institutions and promoting a new partnership with national Parliaments.
Coordinating the work on transparency.
Wat is dan guiding the work of the commisioner for migration and home afairs?

Gezien de broodroosters vallen onder horizontal responsibility dor sustainable development en het dus behoorlijk abstract is allemaal kunnen we echt wel stellen dat ook migratie tot zijn takenpakket behoort.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:50:19 #119
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_172992354
Goed, na zeventien posts soebatten over definities en grutten in wikipediapagina's lijkt me toch wel onomstreden vastgesteld dat Timmerfrans' enige taak immigratie is. Volgende onderwerp.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:54:03 #120
104871 remlof
Europees federalist
pi_172992406
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:50 schreef Janneke141 het volgende:
Goed, na zeventien posts soebatten over definities en grutten in wikipediapagina's lijkt me toch wel onomstreden vastgesteld dat Timmerfrans' enige taak immigratie is. Volgende onderwerp.
Typisch dit.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_172992756
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 11:50 schreef Janneke141 het volgende:
Goed, na zeventien posts soebatten over definities en grutten in wikipediapagina's lijkt me toch wel onomstreden vastgesteld dat Timmerfrans' enige taak immigratie is. Volgende onderwerp.
Dat is weer echt precies wat ik zei :'). Maar goed het is nu duidelijk dat Timmermans absoluut niets met immigratie te maken heeft, er ook geen mening over heeft en het interesseert hem eigenlijk ook geen hol.

Of het is gewoon een van de dingen waar hij zich ook mee bezighoudt hoewel hij niet de enige verantwoordelijke is. Dat zal het wel zijn.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 12:37:08 #122
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_172993283
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 12:14 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Of het is gewoon een van de dingen waar hij zich ook mee bezighoudt hoewel hij niet de enige verantwoordelijke is. Dat zal het wel zijn.
^O^ Ik denk inderdaad dat dat het is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_172994211
:')

quote:
In de Tweede Kamer zitten twee jihadisten: Wilders en Baudet

In de Tweede Kamer zitten twee jihadisten. Wilders voert een jihad tegen de Koran, Baudet voert er een tegen de dildo, en tegen alles wat niet arisch is. Passend dat, zo schrijft Carla Joosten i een hagiografie over de jihadist Baudet in Elsevier, Baudet zijn baard laat staan 'uit protest tegen de lange kabinetsfomatie'. (Dat Elsevier een dergelijke hagiografie afdrukt, doet vermoeden dat hoofdredacteur J.A.S. Joustra een clown is met perverse trekjes.)

Ellian, Cliteur en Wiegel luisteren de hagiografie op met nietszeggende citaten. (Ellian: 'Ik zie een beweging die me doet denken aan D66.') Ook deze heren vrezen de dildo en het niet-arische kennelijk.

Houdt u van extreem-rechts, dan moet u kiezen: jihad tegen Koran óf tegen dildo.

Houdt u van vrijheid? Ga met Koran in rechter- en dildo in linkerhand over straat om aan te geven dat u geen behoefte hebt aan de politiestaat van de extreem-rechtse nationalisten.

https://www.volkskrant.nl(...)28553569dea2db377f6d
Een van Nederlands beste schrijvers...
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172994301
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 13:09 schreef LelijKnap het volgende:
:')

[..]

Een van Nederlands beste schrijvers...
_O- grap van de dag wel
Op maandag 12 juni 2017 12:44 schreef bamibij het volgende:
Deze man moet mod worden.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 13:23:47 #125
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172994593
Iedereen weet dat Baudet de beste schrijver is. Stukje reflectie over Baudet en zijn literaire strijd tegen de dildo:

quote:
Dat liefdeloosheid in leven en literatuur wel degelijk problematisch is, blijkt zonneklaar uit Voorwaardelijke liefde van jurist en columnist Thierry Baudet. Uitgevers hebben de gewoonte om de lat niet al te hoog te leggen voor mensen van zekere maatschappelijke faam, maar het resultaat van de literaire beunhazerij is in dit geval wel erg banaal.

Baudet schotelt ons een zekere Gregor voor, een promovendus die zich laat verhuren als gigolo. Jeugdherinneringen aan zusjes in bad worden afgewisseld met zielloze seks- en masturbatiescènes en filippica’s tegen de vrouw in het algemeen en de ‘door en door democratische’ clitoris in het bijzonder. Democratisch, want de clitoris hoeft niet, zoals de vagina ‘veroverd’ te worden: ‘Tegen de dildo heb je een eerlijke kans. Die strijd kun je winnen. Waar het gaat om de clitoris – forget it.’ Deze Gregor benadert vrouwen als huishoudelijke apparaten waarvan de gebruiksaanwijzing hem boven de pet gaat. Nadat Baudet dat 250 pagina’s misogyn heeft laten doormodderen, laat hij zijn held de ultieme wraak op het gehate orgaan volbrengen. Tja.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172994976
Ja, overduidelijk geïnspireerd door Tirza waarin dochters/tienersletjes op keukentafels en anaal geneukt worden.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 13:49:07 #127
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172995155
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 13:40 schreef LelijKnap het volgende:
Ja, overduidelijk geïnspireerd door Tirza waarin dochters/tienersletjes op keukentafels en anaal geneukt worden.
De beste schrijver heeft het vak natuurlijk moeten leren van de een na beste schrijver. Dat is duidelijk.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_172995194
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 13:09 schreef LelijKnap het volgende:
:')

[..]

Een van Nederlands beste schrijvers...
De beste? Zelfs voor Joop is dit slechter dan slecht :')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:33:08 #129
104871 remlof
Europees federalist
pi_172996033
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 13:09 schreef LelijKnap het volgende:
:')

[..]

Een van Nederlands beste schrijvers...
Grunberg slaat de spijker weer eens op de kop.

Rechtsextremisten en moslimextremisten lijken precies op elkaar, ze willen allebei onze vrijheid afnemen. De eersten door de rechtstaat af te breken, de tweeden met geweld.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_172996133
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 14:33 schreef remlof het volgende:

[..]

Grunberg slaat de spijker weer eens op de kop.

Rechtsextremisten en moslimextremisten lijken precies op elkaar, ze willen allebei onze vrijheid afnemen. De eersten door de rechtstaat af te breken, de tweeden met geweld.
moslimextremisten zijn niet per definitie terroristen (of voorstanders daarvan).
Rechtsextremisten zijn liberale verlichtingsdenkers die de noodzaak van de natiestaat erkennen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:23:07 #131
104871 remlof
Europees federalist
pi_172997135
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 14:37 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

moslimextremisten zijn niet per definitie terroristen (of voorstanders daarvan).
Rechtsextremisten zijn liberale verlichtingsdenkers die de noodzaak van de natiestaat erkennen.
Extremisten zijn nooit liberaal.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:02:38 #132
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172997999
Volgens mij zitten ze overal tussen des te meer men denkt te verliezen denkt te hebben.

Denk dat ik het zelfs hebben doe, hij die zonder schuld is werpe de eerste steen.
pi_172998165
Ach ja, nazi, extreemrechts, rascist en fascist maakt niet veel indruk meer dus dan maar Baudet vergelijken met een onthoofdende verkrachtende jihadist. Het is kenmerkend voor het zuurlinkse rancuneuze policoristenkliekje waar Grunberg ook onderdeel van is, proberen de beeldvorming van FvD met de meest bizarre beweringen dusdanig te beinvloeden dat men ook echt gaat geloven dat die partij niet deugt.

Ze hebben alleen nog niet door dat deze tactiek niet werkt, eerder het tegenovergestelde.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:20:26 #134
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172998295
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:13 schreef Vesz het volgende:
Ze hebben alleen nog niet door dat deze tactiek niet werkt, eerder het tegenovergestelde.
Misschien wil men dat wel?
pi_172998314
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:13 schreef Vesz het volgende:
Ach ja, nazi, extreemrechts, rascist en fascist maakt niet veel indruk meer dus dan maar Baudet vergelijken met een onthoofdende verkrachtende jihadist. Het is kenmerkend voor het zuurlinkse rancuneuze policoristenkliekje waar Grunberg ook onderdeel van is, proberen de beeldvorming van FvD met de meest bizarre beweringen dusdanig te beinvloeden dat men ook echt gaat geloven dat die partij niet deugt.

Ze hebben alleen nog niet door dat deze tactiek niet werkt, eerder het tegenovergestelde.
Het heeft helaas wel gewerkt. Jarenlang is het niet politiek correcte gedachtegoed hevig onderdrukt geweest. Je hoefde er echt niet openbaar voor uit te komen dat je op de PVV had gestemd, je werd gelijk virtueel gelyncht. Zelfs het gedachtegoed steunen kon al op flinke afkeuring rekenen.

Onder de radar is de onvrede wel toegenomen, daarom was de PVV ook zo gigantisch groot in de peilingen. Nu het FvD is opgedoken en het ook nog geweldig doet om dat taboo te doorbreken ga je pas echt merken wat er al die jaren gebeurd is en hoe groot de potentiele groep stemmers nou eigenlijk is. Ze worden afgerekend op migratiebeleid door mensen die zich moreel suprieur voelen op dat vlak, maar ook de andere punten spreken zo veel mensen aan dat die 'onderdrukking' niet meer werkt. RTLLN van twee weken terug was echt een prachtig voorbeeld.

In de tussentijd is het FvD de helft zo groot als de VVD geworden qua leden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:22:54 #136
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172998336
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:21 schreef Nattekat het volgende:
In de tussentijd is het FvD de helft zo groot als de VVD geworden qua leden.
Het middel kan, lees goed, kan erger zijn als de kwaal.
pi_172998398
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:22 schreef john2406 het volgende:

[..]

Het middel kan, lees goed, kan erger zijn als de kwaal.
Het VVD kan afgerekend worden op het slopen van de ouderenzorg, pensioenen, zorg en nog wat sociale voorzieningen. Die partij heeft de afgelopen 4 jaar alles kapot gemaakt. Daar horen ze keihard op afgerekend te worden.

Het FvD... strak partijprogramma maar nog niks om ze op af te rekenen. Bij voordaad al zeggen dat ze de VVD gaan overtreffen op dat gebied is net zo betrouwbaar als Rutte: niet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:27:22 #138
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172998417
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:26 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het VVD kan afgerekend worden op het slopen van de ouderenzorg, pensioenen, zorg en nog wat sociale voorzieningen. Die partij heeft de afgelopen 4 jaar alles kapot gemaakt. Daar horen ze keihard op afgerekend te worden.

Het FvD... strak partijprogramma maar nog niks om ze op af te rekenen. Bij voordaad al zeggen dat ze de VVD gaan overtreffen op dat gebied is net zo betrouwbaar als Rutte: niet.
Daar zijn of is al een partij tegen, daarom zou ik het ook op prijs stellen dat ze niet snoepen van de SP hun stemmers, maar zich richten om evt samen met de SP te kunnen gaan.
pi_172998559
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:27 schreef john2406 het volgende:

[..]

Daar zijn of is al een partij tegen, daarom zou ik het ook op prijs stellen dat ze niet snoepen van de SP hun stemmers, maar zich richten om evt samen met de SP te kunnen gaan.
Wat wil je nou eigenlijk zeggen? :P

Economisch gezien is het een redelijk linkse partij, dus bang zijn dat ze doorslaan in VVD stijl is natuurlijk niet helemaal gegrond.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:47:15 #140
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172998807
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:35 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat wil je nou eigenlijk zeggen? :P

Economisch gezien is het een redelijk linkse partij, dus bang zijn dat ze doorslaan in VVD stijl is natuurlijk niet helemaal gegrond.
Fvd wil of is voor referendums Zwitserse stijl, ben ik wel voor, vind ik ook links of links genoeg.
pi_172999009
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:47 schreef john2406 het volgende:

[..]

Fvd wil of is voor referendums Zwitserse stijl, ben ik wel voor, vind ik ook links of links genoeg.
Een referendum is links noch rechts. Het is progressief. Dat is niet standaard links :s)
Dat hele labeltjeplakken is gewoon ouderwets en een restant van de verzuiling, mooi dat er eindelijk een beweging is die er niks mee te maken wil hebben.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 16:57:34 #142
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172999030
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:56 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Een referendum is links noch rechts. Het is progressief. Dat is niet standaard links :s)
Juist waar er meer van zijn zal men dus kunnen zeggen welke richting het uitgaan doet, meer armen zullen dus naar hun mening stemmen.
pi_172999195
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:57 schreef john2406 het volgende:

[..]

Juist waar er meer van zijn zal men dus kunnen zeggen welke richting het uitgaan doet, meer armen zullen dus naar hun mening stemmen.
Arm of rijk zal in principe weinig uitmaken bij de referenda die komen. Dat is en blijft iets voor de politiek en is niet groot genoeg om een referenda over te kunnen houden. Vergeet niet dat het tot stand komen van zo'n referendum een behoorlijk aantal handtekeningen vereist.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 17:08:56 #144
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172999226
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 17:07 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Arm of rijk zal in principe weinig uitmaken bij de referenda die komen. Dat is en blijft iets voor de politiek en is niet groot genoeg om een referenda over te kunnen houden. Vergeet niet dat het tot stand komen van zo'n referendum een behoorlijk aantal handtekeningen vereist.
Jij begrijpt het niet of wil het niet begrijpen.
De uitslag kan al van te voren vast liggen als het over zorg gaat b.v.
pi_172999246
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 17:08 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij begrijpt het niet of wil het niet begrijpen.
De uitslag kan al van te voren vast liggen als het over zorg gaat b.v.
Als de uitslag van tevoren al vast ligt, dan heeft de politiek echt gigantisch gefaald met beleid en is het meer dan terecht dat zo'n referendum plaats vindt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 17:11:28 #146
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_172999266
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 17:10 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Als de uitslag van tevoren al vast ligt, dan heeft de politiek echt gigantisch gefaald met beleid en is het meer dan terecht dat zo'n referendum plaats vindt.
Juist daarom zou ik het op prijs stellen dat ze komen voor iedere schijt, omdat ik de politiek niet meer vertrouw.
pi_172999803
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 16:13 schreef Vesz het volgende:
Ach ja, nazi, extreemrechts, rascist en fascist maakt niet veel indruk meer dus dan maar Baudet vergelijken met een onthoofdende verkrachtende jihadist. Het is kenmerkend voor het zuurlinkse rancuneuze policoristenkliekje waar Grunberg ook onderdeel van is, proberen de beeldvorming van FvD met de meest bizarre beweringen dusdanig te beinvloeden dat men ook echt gaat geloven dat die partij niet deugt.

Ze hebben alleen nog niet door dat deze tactiek niet werkt, eerder het tegenovergestelde.
Bwhaha die Arnon. Die vent praat zoveel poep dat als hij zou zeggen: "spring niet uit dit vliegtuig, je hebt geen parachute" ik er uit principe met volle overtuiging uitspring.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 08-08-2017 18:22:00 ]
pi_173000080
quote:
3s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:23 schreef remlof het volgende:

[..]

Extremisten zijn nooit liberaal.
Blijkbaar dus wel, hè.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_173001143
quote:
Heerlijk fragment weer (nog steeds), het hoofd van die kerel op 1:02
pi_173002079
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 13:40 schreef LelijKnap het volgende:
Ja, overduidelijk geïnspireerd door Tirza waarin dochters/tienersletjes op keukentafels en anaal geneukt worden.
Maar dit is natuurlijk een literair meesterwerk geschreven door "toevallig" een linkse auteur.
pi_173002090
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:37 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Maar dit is natuurlijk een literair meesterwerk geschreven door "toevallig" een linkse auteur.
Oei, een auteur die links is? Die wil je natuurlijk het liefst meteen een berufsverbot geven.
pi_173002131
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:38 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Oei, een auteur die links is? Die wil je natuurlijk het liefst meteen een berufsverbot geven.
Waarom meteen zo ver gaan?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173002221
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Waarom meteen zo ver gaan?
We hebben het hier wel over een auteur, die dan ook nog eens links schijnt te zijn, waarom opeens zo genuanceerd, iets verkeerds gegeten?
pi_173002243
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:46 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

We hebben het hier wel over een auteur, die dan ook nog eens links schijnt te zijn, waarom opeens zo genuanceerd, iets verkeerds gegeten?
Wat is nou het probleem?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173002421
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:38 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Oei, een auteur die links is? Die wil je natuurlijk het liefst meteen een berufsverbot geven.
Nee maar als hij vrijwillig zijn mond zou willen houden zou ik de vlag uithangen, mag ik dat wel vinden van je, oh Gij Groot Moreel Kompas der Opinies?
pi_173002439
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:47 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat is nou het probleem?
Geen idee, maar aan de tirades hierboven te zien is het allemaal heel erg, blijkbaar zelfs erg genoeg voor Mr.Major om zelfmoord te overwegen.
pi_173002530
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:59 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Geen idee, maar aan de tirades hierboven te zien is het allemaal heel erg, blijkbaar zelfs erg genoeg voor Mr.Major om zelfmoord te overwegen.
Mag zo'n gozer niet geridiculiseerd worden voor de poep die hij praat dan?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173002649
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:03 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Mag zo'n gozer niet geridiculiseerd worden voor de poep die hij praat dan?
Ik zag jou hier gisteren beweren dat Timmermans puur en alleen over migratie gaat. Toen ik je daar uiterst correct op wees, door de portefeuille van Timmemans te benoemen ging je vrolijk verder met onwaarheden verkondigen.
Waarom gelden voor jou andere standaarden dan voor iemand anders die in jouw ogen onzin uitkraamt?
pi_173002737
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:59 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Geen idee, maar aan de tirades hierboven te zien is het allemaal heel erg, blijkbaar zelfs erg genoeg voor Mr.Major om zelfmoord te overwegen.
Het punt was juist dat je het eerder overleeft als je niet naar 'm luistert. Die Arnon slaat zo vaak de plank mis dat de enige keer dat hij zegt 'spring niet' is als dat nog je enige kans is het te overleven (bijv. doordat het vliegtuig aan het neerstorten is)
pi_173002783
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:52 schreef remlof het volgende:

[..]

Alleen partijen die liegen dat het eigen volk in de verdrukking komt door immigratie van niet-westerse immigranten zou ik fascistisch willen noemen.
Vind jij dat er risico's zijn verbonden aan immigratie?
pi_173002929
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:16 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Welke onwaarheden heb ik daarna nog verkondigd dan? Ik heb toegegeven dat ik eerst fout zat, maar dat hij echt over de migratiecrisis gaat is gewoon een feit.
Je stelde dat het een van zijn belangrijkste taken was, nogal een boude uitspraak die ik je ook niet heb zien onderbouwen. Maar als je alsnog kunt aantonen waarom migratie zwaarder zou wegen binnen zijn takenpakket dan zijn overige werkzaamheden dan hou ik me aanbevolen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 20:19:51 #162
104871 remlof
Europees federalist
pi_173002943
quote:
5s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:14 schreef nostra het volgende:

[..]

Vind jij dat er risico's zijn verbonden aan immigratie?
Nee, tenzij je de autochtone bevolking ophitst tegen de immigranten, zoals de PVV doet.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_173003141
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:19 schreef remlof het volgende:

[..]

Nee, tenzij je de autochtone bevolking ophitst tegen de immigranten, zoals de PVV doet.
Als er geen risico's aan verbonden zijn moet vestiging en daarmee (im)migratie dus ook zonder enige regelgeving kunnen plaatsvinden? Een beetje het idee dat de wereld van ons allemaal is?
pi_173003257
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:19 schreef remlof het volgende:

[..]

Nee, tenzij je de autochtone bevolking ophitst tegen de immigranten, zoals de PVV doet.
Waar heb je eigenlijk op gestemd, als ik vragen mag
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:46:20 #165
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173005818
quote:
10s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Zou wel prachtig zijn als de Visegrad landen gezamenlijk besluiten om uit de EU te stappen. Die arrogante Timmerfrans en zijn dubieuze vriendjes denken vast dat het niet zover zal komen.
Nee, dat zou intens treurig zijn. Het is niet wenselijk dat zich dictaturen gaan ontwikkelen op een uurtje of 6-7 rijden van Nederland en in de achtertuin van Berlijn en Wenen. Het is goed dat Timmermans de regeringen van de Visegradlanden erop wijst dat ze niet alles kunnen flikken, ter bescherming van de eigen bevolking en die van ons.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_173005931
Dagen zonder escalatie:
0
pi_173005935
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:46 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Nee, dat zou intens treurig zijn. Het is niet wenselijk dat zich dictaturen gaan ontwikkelen op een uurtje of 6-7 rijden van Nederland en in de achtertuin van Berlijn en Wenen. Het is goed dat Timmermans de regeringen van de Visegradlanden erop wijst dat ze niet alles kunnen flikken, ter bescherming van de eigen bevolking en die van ons.
Waarom zouden daar dictaturen verschijnen zonder de EU? Dat is vast weer één van de vele propagandapunten die uit die achterkamertjes is gekomen, want het slaat helemaal nergens op.

Die landen hebben tientallen jaren in een schijndemocratie geleefd onder de SU. Zij weten meer dan wie dan ook hoe verschrikkelijk het was en willen zich maar wat graag afscheiden van die donkere tijd. Het zijn volwaardige westerse landen geworden, nog voordat dat EU dingetje bij hen kwam.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173005972
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:46 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Nee, dat zou intens treurig zijn. Het is niet wenselijk dat zich dictaturen gaan ontwikkelen op een uurtje of 6-7 rijden van Nederland en in de achtertuin van Berlijn en Wenen. Het is goed dat Timmermans de regeringen van de Visegradlanden erop wijst dat ze niet alles kunnen flikken, ter bescherming van de eigen bevolking en die van ons.
Volgens mij ontwikkelt zich een dictatuur nog veel dichterbij, in brussel
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:59:06 #169
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173006188
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Waarom zouden daar dictaturen verschijnen zonder de EU? Dat is vast weer één van de vele propagandapunten die uit die achterkamertjes is gekomen, want het slaat helemaal nergens op.

Die landen hebben tientallen jaren in een schijndemocratie geleefd onder de SU. Zij weten meer dan wie dan ook hoe verschrikkelijk het was en willen zich maar wat graag afscheiden van die donkere tijd. Het zijn volwaardige westerse landen geworden, nog voordat dat EU dingetje bij hen kwam.
Omdat Orban en Kascinsky de rechtstaat stukje bij beetje afbreken. Orban en Kascinsky verschillen echt niet veel van Erdogan en zie jij Erdogan als ze volwaardig democratisch gekozen leider?

Wat mij betreft hoeven de Visegradlanden en alles wat er ten oosten van ligt niet aan de Westerse immigratieverplichtingen en de doorgeslagen LGBT+-gekte te houden (wel basisrechten voor LGB'ers), maar ze moeten zich wel houden aan de democratische basisbeginselen. Daar is nu niet echt sprake van.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:01:35 #170
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173006258
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:52 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Volgens mij ontwikkelt zich een dictatuur nog veel dichterbij, in brussel
De Europese Commissie is democratisch verkozen, alleen niet direct door het volk, maar indirect door de individuele lidstaten en het Europees Parlement. Daar verschilt bijvoorbeeld de samenstelling van de Eerste Kamer niet veel van.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_173006518
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:59 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Omdat Orban en Kascinsky de rechtstaat stukje bij beetje afbreken. Orban en Kascinsky verschillen echt niet veel van Erdogan en zie jij Erdogan als ze volwaardig democratisch gekozen leider?
Heb je het nou over het Polen waar de president een destructief wetsvoorstel gevetood heeft? Hoe precies is dat een dictator dan? Hij luisterde naar het volk en deed wat er van hem gevraagd werd. Het is het belachelijke districtenstelsel wat ertoe leidt dat het mogelijk is, maar dat heeft een land als Duitsland ook.

Hongarije ben ik wat minder van op de hoogte, maar ook daar heb ik nou niet het idee dat Orban zijn eigen agenda erdoorheen gooit en schijt heeft aan het volk, zoals EU politici wel neigen te doen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173006533
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:01 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

De Europese Commissie is democratisch verkozen, alleen niet direct door het volk, maar indirect door de individuele lidstaten en het Europees Parlement. Daar verschilt bijvoorbeeld de samenstelling van de Eerste Kamer niet veel van.
En hoe zit dat in polen? Dat is dus niet per se een argument
pi_173006582
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:09 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Heb je het nou over het Polen waar de president een destructief wetsvoorstel gevetood heeft? Hoe precies is dat een dictator dan? Hij luisterde naar het volk en deed wat er van hem gevraagd werd. Het is het belachelijke districtenstelsel wat ertoe leidt dat het mogelijk is, maar dat heeft een land als Duitsland ook.

Hongarije ben ik wat minder van op de hoogte, maar ook daar heb ik nou niet het idee dat Orban zijn eigen agenda erdoorheen gooit en schijt heeft aan het volk, zoals EU politici wel neigen te doen.
Overigens is een dictator niet slecht per definitie. In de praktijk blijkt het wel altijd zo uit te werken. (Duh) maar goed. Overigens is de onvrede van de EU misschien juist een reden dat de bevolking behoefte heeft aan een mannelijke (als in masculine) autoritaire leider die zegt: en nu is het genoeg. Als de bevolking daar tevreden had geweest hadden ze die behoefte veel minder gehad.
pi_173006623
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:01 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

De Europese Commissie is democratisch verkozen, alleen niet direct door het volk, maar indirect door de individuele lidstaten en het Europees Parlement. Daar verschilt bijvoorbeeld de samenstelling van de Eerste Kamer niet veel van.
Stel dat ik fel tegen de EU ben, bij de verkiezingen voor het Europees parlement op de felste tegenstander stem, maar bij de tweede kamer verkiezingen voor de D66 ga op al het andere op nationaal niveau. Dan is het toch van de zotte dat dat praktisch gewoon een stem voor uitbreiding van de EU is op Europees niveau?

Het Europees Parlement, het enige democratische deel van de EU, heeft werkelijk geen donder te vertellen. Dat maakt EU nou niet bepaald een democratisch hoogstandje.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:18:58 #175
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173006769
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:09 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Heb je het nou over het Polen waar de president een destructief wetsvoorstel gevetood heeft? Hoe precies is dat een dictator dan? Hij luisterde naar het volk en deed wat er van hem gevraagd werd. Het is het belachelijke districtenstelsel wat ertoe leidt dat het mogelijk is, maar dat heeft een land als Duitsland ook.

Hongarije ben ik wat minder van op de hoogte, maar ook daar heb ik nou niet het idee dat Orban zijn eigen agenda erdoorheen gooit en schijt heeft aan het volk, zoals EU politici wel neigen te doen.
Polen hanteert een evenredige vertegenwoordiging voor het Parlement, maar door hoge kiesdrempels gaan veel stemmen verloren, waardoor PiS met een minderheid van stemmen wel een meerderheid van zetels heeft. Hongarije weet ik niet hoe het zit, maar ik dacht dat FIDESZ geen meerderheid had in het parlement. De veto van de Poolse president kwam er alleen maar door de hoge internationale druk van onder andere de Europese Unie.

Erdogan is ook door zijn volk gekozen, luistert naar het volk en doet wat het volk van hem verlangd. Dat maakt hem niet automatisch een goede politicus.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:21:07 #176
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173006836
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:13 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Stel dat ik fel tegen de EU ben, bij de verkiezingen voor het Europees parlement op de felste tegenstander stem, maar bij de tweede kamer verkiezingen voor de D66 ga op al het andere op nationaal niveau. Dan is het toch van de zotte dat dat praktisch gewoon een stem voor uitbreiding van de EU is op Europees niveau?

Het Europees Parlement, het enige democratische deel van de EU, heeft werkelijk geen donder te vertellen. Dat maakt EU nou niet bepaald een democratisch hoogstandje.
Het Europees Parlement moet de benoeming van de Europese Commissie goedkeuren.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_173007081
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:21 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Het Europees Parlement moet de benoeming van de Europese Commissie goedkeuren.
Die doen dat gewoon, omdat ze verder toch geen keus hebben. Het alternatief is een stuurloos Europa. Maar democratisch is het niet, verre van.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173009593
Interviewtje met Carola Dieudonne
https://big.nl/fvd-lid-ca(...)artel-is-geen-mythe/
pi_173009754
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 00:06 schreef Mr.Major het volgende:
Interviewtje met Carola Dieudonne
https://big.nl/fvd-lid-ca(...)artel-is-geen-mythe/
Ik begin allergisch te worden voor het woord partijkartel :{

Sterk interview voor de rest, het voorbeeld wat ze schetst klonk ook een beetje als de sfeer in dit topic in de begindagen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173009847
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 00:14 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik begin allergisch te worden voor het woord partijkartel :{

Sterk interview voor de rest, het voorbeeld wat ze schetst klonk ook een beetje als de sfeer in dit topic in de begindagen.
Ja ze moeten wel zorgen dat ze niet de hele tijd dezelfde punten aandragen, het is namelijk wel duidelijk. De laatste tijd is het overigens wel minder; ten tijde van de benoeming van Markouch (en daarna) was het te veel, heb ik van meerdere mensen gehoord. Hebben ze ook lering uit getrokken lijkt het.
Maar goed aan de andere kant, tijdens een slepende formatie heeft het ook weinig zin om het te hebben over nieuwe regelgeving voor het mkb. Ik ben benieuwd hoe het FvD zich gaat opstellen als de formatie voltooid is.
pi_173011688
Wederom het zaakje opgeschoond. Elkaar vliegen afvangen doe je maar ergens anders, richt je liever op de inhoud.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_173011737
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 00:06 schreef Mr.Major het volgende:
Interviewtje met Carola Dieudonne
https://big.nl/fvd-lid-ca(...)artel-is-geen-mythe/
quote:
Bovendien delen ze aan elkaar de baantjes uit. Neem de baantjescarrousel bij de PvdA. Afgelopen periode zijn er nog twee PvdA-burgemeesters benoemd, in Arnhem en in Zaandam
Als er sprake zou zijn van een partijkartel dat elkaar de baantjes toebedeelt, dan zou men wel hebben voorkomen dat zowel Zaanstad (Zaandam bestaat al geruime tijd niet meer als gemeente) als Den Bosch voor dezelfde burgemeester hadden gekozen.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 08:47:57 #183
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173012473
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:29 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Die doen dat gewoon, omdat ze verder toch geen keus hebben. Het alternatief is een stuurloos Europa. Maar democratisch is het niet, verre van.
Waarom is het een probleem dat de Europese Unie ondemocratisch is? Politici hebben vaak meer verstand dan gewone burgers en dan is het beter dat politici kiezen wie zij als hoogste baas van de Europese Unie willen hebben. Niets vreemds aan. De Europese Unie is geen totalitaire staat.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_173013249
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 08:47 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Waarom is het een probleem dat de Europese Unie ondemocratisch is? Politici hebben vaak meer verstand dan gewone burgers en dan is het beter dat politici kiezen wie zij als hoogste baas van de Europese Unie willen hebben. Niets vreemds aan. De Europese Unie is geen totalitaire staat.
Het probleem is dat ik betwijfel of al die politici het beste voor hebben met Europa of met hun eigen carrière. Ik als burger kan ze daar eigenlijk nauwelijks op afrekenen. Zo dendert de trein maar voort.

https://fd.nl/economie-po(...)saal-in-lobbycircuit

Een groot deel van de ex-Europarlementsariërs behartigt liever de belangen van de grote bedrijven en hun eigen beurs dan de belangen van de Europese burger voor zover die al bestaat. In dat soort politieke vertegenwoordigers moet ik als burger vertrouwen hebben ? Ik zie ze nog het register ondertekenen om hun tekengeld te incasseren om daarna weer vrolijk naar buiten te lopen. De EU in haar huidige vorm is gewoon verrot. Het idee erachter is op zich wel mooi maar ook hier zie je weer dat macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert altijd.

Is echt geen probleem dat de EU ondemocratisch is hoor :')
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173013638
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 08:47 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Waarom is het een probleem dat de Europese Unie ondemocratisch is? Politici hebben vaak meer verstand dan gewone burgers en dan is het beter dat politici kiezen wie zij als hoogste baas van de Europese Unie willen hebben. Niets vreemds aan. De Europese Unie is geen totalitaire staat.
Nog niet...

En wat precies was er dan mis met een land als Bulgarije dat liever een nationale dan een Europese dictator heeft? Eerder noemde je dat nog een probleem.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:09:47 #186
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_173013701
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:06 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Nog niet...

En wat precies was er dan mis met een land als Bulgarije dat liever een nationale dan een Europese dictator heeft? Eerder noemde je dat nog een probleem.
Bulgarije niet, maar een land als Polen ligt toch wel zeer gevaarlijk dicht bij Nederland en In mijn ogen is het beter dat Polen een vazalstaat wordt voor Duitsland, puur om Duitsland en ook Nederland te beschermen tegen de Russen.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
pi_173013788
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:09 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Bulgarije niet, maar een land als Polen ligt toch wel zeer gevaarlijk dicht bij Nederland en In mijn ogen is het beter dat Polen een vazalstaat wordt voor Duitsland, puur om Duitsland en ook Nederland te beschermen tegen de Russen.
Maar het is geen probleem als heel Europa die kant op gaat?

Waarom ben je überhaupt een ondemocratisch iets aan het verdedigen? Zelfs enkele voorstanders van de EU die ik heb gesproken zijn het er min of meer mee eens dat het niet erg democratisch is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173013943
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:09 schreef Erno-BE het volgende:
In mijn ogen is het beter dat Polen een vazalstaat wordt voor Duitsland
Mooie opmerking van iemand die net nog roept dat Polen minder democratisch aan het worden is :D .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_173014096
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 09:45 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Het probleem is dat ik betwijfel of al die politici het beste voor hebben met Europa of met hun eigen carrière. Ik als burger kan ze daar eigenlijk nauwelijks op afrekenen. Zo dendert de trein maar voort.

https://fd.nl/economie-po(...)saal-in-lobbycircuit

Een groot deel van de ex-Europarlementsariërs behartigt liever de belangen van de grote bedrijven en hun eigen beurs dan de belangen van de Europese burger voor zover die al bestaat. In dat soort politieke vertegenwoordigers moet ik als burger vertrouwen hebben ? Ik zie ze nog het register ondertekenen om hun tekengeld te incasseren om daarna weer vrolijk naar buiten te lopen. De EU in haar huidige vorm is gewoon verrot. Het idee erachter is op zich wel mooi maar ook hier zie je weer dat macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert altijd.

Is echt geen probleem dat de EU ondemocratisch is hoor :')
Misschien kun je hier ook op reageren als je tijd hebt Emo-BE ?
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173014189
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:09 schreef Erno-BE het volgende:

[..]

Bulgarije niet, maar een land als Polen ligt toch wel zeer gevaarlijk dicht bij Nederland en In mijn ogen is het beter dat Polen een vazalstaat wordt voor Duitsland, puur om Duitsland en ook Nederland te beschermen tegen de Russen.
Wil je de Polen alweer gevangen zetten in een staat, buitenlands regime die ze niet willen ?
En dit voor Nederlands belangen?
pi_173016447
quote:
Forum voor Democratie daagt Pieter Omtzigt openlijk uit over te stappen: ‘Wat doe je nog bij CDA?!’

Het Forum voor Democratie heeft al een tijdje een oogje op CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die ze graag zouden zien als minister-president van Nederland. Maar de jonge partij van Thierry Baudet gaat nu één stap verder in hun avances: ze willen graag dat de Twentse christen-democraat de overstap maakt naar FVD.

We mogen dan middenin een reces van de Tweede Kamer zitten, dat wil niet zeggen dat het politieke bedrijf volledig stilligt. Eén politicus die zich niets aantrekt van zomervakanties, is CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. In een serie tweets spreekt hij zijn echternis uit over het feit dat in een "Europa zonder" binnengrenzen ISIS-strijders gewoon straffeloos kunnen rondreizen. Veel Europese landen zijn drukker bezig met het reïntegreren van voormalige ISIS-beulen dan met het helpen van hun slachtoffers, zoals voormalige yezidi-seksslavinnen.

Dat klinkt als muziek in de oren van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, die maar niet kunnen geloven dat een CDA'er zulke thema's aansnijdt. Op Twitter betogen dat zijn partij - het CDA - nooit echt voorop heeft gelopen met het bieden van oplossingen. Ze brengen in herinneringen hoe de Eerste Kamerfractie van de partij tegen de wensen van onder anderen Omtzigt instemde met het Oekraïneverdrag dat Nederland per referendum had verworpen.

Baudet betoogt vervolgens dat Omtzigt zich dus beter bij het Forum voor Democratie kan aansluiten, aangezien die partij wél voor oplossingen zou zorgen.

Het is niet voor het eerst dat FVD flirt met Omtzigt: vlak na de verkiezingen hebben ze meermaals de oproep gedaan om van de nieuwe regering een "kenniskabinet" te maken, met aan het hoofd niemand minder dan Omtzigt zelf.

Wat Pieter Omtzigt overigens vindt van al die aanbiedingen van Thierry Baudet om zich aan te sluiten bij diens beweging, is onbekend. De man reageert niet op uitnodigingen om over te stappen danwel zijn wens uit te spreken premier te worden van een zakenkabinet. Wél verbetert hij FVD-Kamerleden als ze naar zijn inzien dingen zeggen die niet kloppen. Voor nu lijkt de loyaliteit van Pieter Omtzigt dus in ieder geval nog altijd bij het CDA te liggen.
http://www.dagelijksestan(...)-doe-je-nog-bij-cda/
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_173016526
quote:
11s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:24 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

baantjescarrousel.
Een ideologisch verwant met zetel inlijven voor baantje kamerlid in eigen fractie.... en hem nominereren voor baantje van minister-president.

Eerder wilde FvD Omtzigt als formateur.
FvD wilde niet iemand die door de kandidaat coalitepartijen het meest geschikt en vertrouwd werd. Het best gekwalificeerd volgens hen.... Nee FvD wilde in dat baantje een vriendje wegzetten.
Je kunt toch nagaan dat als een (in)formateur te weinig het vertrouwen heeft van de betrokken partijen, die persoon niet de juiste kwalificaties heeft.

[ Bericht 13% gewijzigd door Bluesdude op 09-08-2017 12:38:04 ]
pi_173016799
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:28 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

baantjescarrousel.
Een ideologisch verwant met zetel inlijven voor baantje kamerlid in eigen fractie.... en hem nominereren voor baantje van minister-president.

Eerder wilde FvD Omtzigt als formateur.
FvD wilde niet iemand die door de kandidaat coalitepartijen het meest geschikt en vertrouwd werd. Het best gekwalificeerd volgens hen.... Nee FvD wilde in dat baantje een vriendje wegzetten.
Je kunt toch nagaan dat als een (in)formateur te weinig het vertrouwen heeft van de betrokken partijen, die persoon niet de juiste kwalificaties heeft.
Zoals in het artikel staat kan het een loyaliteitskwestie zijn. Ideologisch lijken ze verwant .
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_173017042
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:28 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

baantjescarrousel.
Een ideologisch verwant met zetel inlijven voor baantje kamerlid in eigen fractie.... en hem nominereren voor baantje van minister-president.

Eerder wilde FvD Omtzigt als formateur.
FvD wilde niet iemand die door de kandidaat coalitepartijen het meest geschikt en vertrouwd werd. Het best gekwalificeerd volgens hen.... Nee FvD wilde in dat baantje een vriendje wegzetten.
Je kunt toch nagaan dat als een (in)formateur te weinig het vertrouwen heeft van de betrokken partijen, die persoon niet de juiste kwalificaties heeft.
Welk baantje heeft FvD Pieter Omtzigt dan bezorgd ? Daarnaast waar lees jij dat het "vriendjes" zijn ? Baudet is gecharmeerd van Omtzigt, maakt ze dat meteen vrienden ?

Volgens mij mag iedere partij een voorkeur hebben voor een formateur dat hoeft niet per se meteen met de "baantjescarrousel" te maken te hebben. Je hebt dat woordje een keer gehoord en nu probeer je het al meerdere keren zo te doen lijken alsof FvD zich zelf ook schuldig maakt aan het in stand houden van de baantjescarrousel. Dat is feitelijk gezien onmogelijk aangezien ze die macht niet eens hebben, daarnaast is het iets waar ze ideologisch gezien faliekant tegen zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:23:12 ]
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173017341
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:55 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Welk baantje heeft FvD Pieter Omtzigt dan bezorgd ? Daarnaast waar lees jij dat het "vriendjes" zijn ? Baudet is gecharmeerd van Omtzigt, maakt ze dat meteen vrienden ?
FvD wilde Omtzigt baantjes bezorgen van formateur en minister president
En ik reageerde op een bericht voor het nieuw te maken baantje van 3e kamerlid FvD

quote:
Volgens mij mag iedere partij een voorkeur hebben voor een formateur dat hoeft niet per se meteen met de "baantjescarrousel" te maken te hebben.
klopt, dat hoeft niet perse... maar de voorkeur van FvD voor mogelijke baantjes Omtzigt is net zo baantjescarrousel als bijv Tjeenk Willink, Schippers , Kamp als (in) formateur kiezen.
FvD ageert tegen dat baantjescarrousel en wekt de indruk dat geheel te willen afschaffen, maar dat kunnen ze niet voor het hele bestel en maken dat ook niet waar met de baantjes die ze voor Omtzigt wensen.
Dat politieke partijen en bestuurders allereerst tot heel vaak kandidaten uit eigen kring zoeken voor de vacatures is best wel praktisch. En dat zie je in elk soort bestuur, van alle tijden en alle culturen. Het is prima om te ageren tegen vriendjespolitiek, familie presentjes toeschuiven etc...
Maar de pretentie niet mee te doen aan die carrousel is bedrog.
Moet de FvD een nieuwe fractiemedewerker aanstellen ? Die zoekt men toch eerst in eigen kring of ideologisch verwant iemand. Niks iemand aanwerven neutraal en apolitiek ( het zakenkabinet idee)
En terecht dat men zo selecteert.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 09-08-2017 13:41:14 ]
pi_173018183
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 13:11 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

FvD wilde Omtzigt baantjes bezorgen van formateur en minister president
En ik reageerde op een bericht voor het nieuw te maken baantje van 3e kamerlid FvD

[..]

klopt, dat hoeft niet perse... maar de voorkeur van FvD voor mogelijke baantjes Omtzigt is net zo baantjescarrousel als bijv Tjeenk Willink, Schippers , Kamp als (in) formateur kiezen.
FvD ageert tegen dat baantjescarrousel en wekt de indruk dat geheel te willen afschaffen, maar dat kunnen ze niet voor het hele bestel en maken dat ook niet waar met de baantjes die ze voor Omzigt wensen.
Dat politieke partijen en bestuurders allereerst tot heel vaak kandidaten uit eigen kring zoeken voor de vacatures is best wel praktisch. En dat zie je in elk soort bestuur, van alle tijden en alle culturen. Het is prima om te ageren tegen vriendjespolitiek, familie presentjes toeschuiven etc...
Maar de pretentie niet mee te doen aan die carrousel is bedrog.
Moet de FvD een nieuwe fractiemedewerker aanstellen ? Die zoekt men toch eerst in eigen kring of ideologisch verwant iemand. Niks iemand aanwerven neutraal en apolitiek ( het zakenkabinet idee)
En terecht dat men zo selecteert.
FvD wilde Omtzigt als formateur en Minister-President omdat hij in hun ogen de beste keus was. Dat heeft verder echt 0,0 met vriendjespolitiek of baantjescarrousel te maken. Omtzigt is geen "vriendje" van FvD en heeft verder ook geen banden met FvD.

Weet je uberhaubt wel wat FvD met de baantjescarrousel bedoeld ? Ze willen open sollicitaties voor alle publieke en semi-publieke functies. Fractiemedewerkers zijn in dienst van de partij en niet van de overheid. Zij dienen het belang van een bepaalde politieke partij en niet het belang van bijv alle burgers van 1 gemeente(zoals een burgemeester wel een publieke functie is). Dus nee FvD doet niet mee aan de baantjescarrousel.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173018380
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 13:11 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

FvD wilde Omtzigt baantjes bezorgen van formateur en minister president
En ik reageerde op een bericht voor het nieuw te maken baantje van 3e kamerlid FvD

[..]

klopt, dat hoeft niet perse... maar de voorkeur van FvD voor mogelijke baantjes Omtzigt is net zo baantjescarrousel als bijv Tjeenk Willink, Schippers , Kamp als (in) formateur kiezen.
FvD ageert tegen dat baantjescarrousel en wekt de indruk dat geheel te willen afschaffen, maar dat kunnen ze niet voor het hele bestel en maken dat ook niet waar met de baantjes die ze voor Omtzigt wensen.
Dat politieke partijen en bestuurders allereerst tot heel vaak kandidaten uit eigen kring zoeken voor de vacatures is best wel praktisch. En dat zie je in elk soort bestuur, van alle tijden en alle culturen. Het is prima om te ageren tegen vriendjespolitiek, familie presentjes toeschuiven etc...
Maar de pretentie niet mee te doen aan die carrousel is bedrog.
Moet de FvD een nieuwe fractiemedewerker aanstellen ? Die zoekt men toch eerst in eigen kring of ideologisch verwant iemand. Niks iemand aanwerven neutraal en apolitiek ( het zakenkabinet idee)
En terecht dat men zo selecteert.
Nee sorry, maar van je argumentatie klopt geen hout. Je gebruikt een term van het FvD tegen ze, wat opzich natuurlijk leuk is als dat lukt, maar verdraait de boel daarbij zo dat het FvD dat niet meer als baantjescarrousel ziet. Jij vindt dus meer dingen een baantjescarrousel dan het FvD, en vindt dus eigenlijk dat het FvD nog niet sterk genoeg ageert ertegen. Dat... of je gebruikt het als gelegenheidsargument.

Het FvD is gecharmeerd van Omtzigt, om zijn mening. Het maakt niet uit in welke partij hij zit: wij willen omtzigt (een CDA'er en dus niet een "vriendje") om zijn politieke mening. De beste man op zijn beste plek, niks baantjescarrousel dus.

Dan nu waarom ze zeggen "wat doe je nog bij het CDA": eerst moeten we constateren dat Omtzigt toch vaak wel een interne oppositie is in het CDA. Hij wordt daar veel voor geprezen, en door de mensen die het vervelend vinden wordt het in ieder geval geconstateerd.

Als je dus ziet dat een CDA'er het niet volledig eens is met het CDA, en volgens het FvD meer heeft met het FvD (al is dat aan Omtzigt om te beslissen, het FvD vraagt daar slechts naar), is het logisch om te vragen: zit je bij ons niet beter?

Stel Omtzigt zegt nee: dat is jammer, maar niks aan de hand. Stel Omtzigt zegt ja: geweldig nieuws voor het FvD:
1) Het CDA wordt gigantisch pijngedaan, ze raken een bekend en geprezen kamerlid kwijt. Voor het CDA is haast geen groter verraad mogelijk (zo zullen ze dat ervaren), overlopen naar de concurrent. Omtzigt realiseert zich dit vast ook en daarom zal het waarschijnlijk ook niet gebeuren; het FvD zet hoog in.
2) Het komt in het nieuws: FvD weer op de kaart
3,4 en 5) Er wordt een gigantisch signaal afgegeven aan de CDA kiezer door een CDA'er: het Fvd is beter dan het CDA, komt allen. Nu nog een goede VVD'er erbij en het feest is compleet (eerst even eentje vinden...)
  woensdag 9 augustus 2017 @ 14:00:27 #198
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_173018452
Vanaf Pim weet heel de politiek niet meer waar hun hoofd zit.

Dat is mijn mening over de politiek.
pi_173018931
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 13:57 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Nee sorry, maar van je argumentatie klopt geen hout. Je gebruikt een term van het FvD tegen ze,
Ik merk op dat wat men baantjescarrousel noemt een normaal menselijk gebeuren is.
Van alle tijden, van alle culturen. Het is niet persé slecht, hoewel vriendjespolitiek, familie bevoordelen, machtsmisbruik, corruptie de onvermijdelijke foute bijverschijnselen zijn.
( liberalen schijnen daar goed in te zijn , zie de schandaaltjes rond de VVD de laatste 5 jaar)

quote:
maar verdraait de boel daarbij zo dat het FvD dat niet meer als baantjescarrousel ziet. Jij vindt dus meer dingen een baantjescarrousel dan het FvD,
Ja... Omtzigt naar voren schuiven is net zo de eigen politieke mannetjes een baantje willen bezorgen. Heel normaal en niet persé slecht.
De FvD ontwikkelt zich tot een normale politieke partij , horend bij het partijkartel.
Dwz lokale afdelingen worden opgericht, komen in de gemeenteraden en provincies, vandaar uit selecteert men kandidaten voor hoger parlementen. Dat is die carrousel.
Wees realistisch en ga niet pretenderen 'de politieke elite' te kunnen afschaffen en zelf nooit politieke elite te worden. Dat is de FvD al. Baudet is elitair als zelfbenoemde grootste intellectueel
pi_173018945
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 14:00 schreef john2406 het volgende:
Vanaf Pim weet heel de politiek niet meer waar hun hoofd zit.

Dat is mijn mening over de politiek.
Dat moet wel onhandig eten zijn dan ;)
pi_173019198
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 14:24 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ik merk op dat wat men baantjescarrousel noemt een normaal menselijk gebeuren is.
Van alle tijden, van alle culturen. Het is niet persé slecht, hoewel vriendjespolitiek, familie bevoordelen, machtsmisbruik, corruptie de onvermijdelijke foute bijverschijnselen zijn.
( liberalen schijnen daar goed in te zijn , zie de schandaaltjes rond de VVD de laatste 5 jaar)

[..]

Ja... Omtzigt naar voren schuiven is net zo de eigen politieke mannetjes een baantje willen bezorgen. Heel normaal en niet persé slecht.
De FvD ontwikkelt zich tot een normale politieke partij , horend bij het partijkartel.
Dwz lokale afdelingen worden opgericht, komen in de gemeenteraden en provincies, vandaar uit selecteert men kandidaten voor hoger parlementen. Dat is die carrousel.
Wees realistisch en ga niet pretenderen 'de politieke elite' te kunnen afschaffen en zelf nooit politieke elite te worden. Dat is de FvD al. Baudet is elitair als zelfbenoemde grootste intellectueel
Ik zal een voorbeeld geven : Baudet is elitair en daarom behoort de FvD bij de politieke elite. Baudet heeft nooit onkent elitair te zijn maar er is een groot verschil tussen zelf elitair zijn(levensstijl) en de politieke elite(politieke partijen die al decennia lang de macht en baantjes verdelen ~ grof gezegd). Je kunt prima zelf elitair zijn en toch strijden tegen de politieke elite. Dat is een wezenlijk verschil. Dat je die 2 op 1 hoop gooit zegt al genoeg.

[ Bericht 4% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:36:40 ]
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173019257
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 14:24 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ik merk op dat wat men baantjescarrousel noemt een normaal menselijk gebeuren is.
Van alle tijden, van alle culturen. Het is niet persé slecht, hoewel vriendjespolitiek, familie bevoordelen, machtsmisbruik, corruptie de onvermijdelijke foute bijverschijnselen zijn.

[..]

Ja... Omtzigt naar voren schuiven is net zo de eigen politieke mannetjes een baantje willen bezorgen. Heel normaal en niet persé slecht.
De FvD ontwikkelt zich tot een normale politieke partij , horend bij het partijkartel.
Dwz lokale afdelingen worden opgericht, komen in de gemeenteraden en provincies, vandaar uit selecteert men kandidaten voor hoger parlementen. Dat is die carrousel.
Wees realistisch en ga niet pretenderen 'de politieke elite' te kunnen afschaffen en zelf nooit politieke elite te worden. Dat is de FvD al. Baudet is elitair als zelfbenoemde grootste intellectueel
Een baantjescarrousel is niet een goed iets. Het is dan ook niet wat jij zegt dat het is; natuurlijk vindt het FvD Klaver niet de beste vent als informateur. Dat mensen politiek dezelfde mening hebben is dan ook niet erg, en mensen met dezelfde mening een functie geven is ook niet per se slecht.

Waar het probleem zit, is bijv. dat een kamerlid de ene keer justititie doet, dan onderwijs, dan veiligheid en daarna een burgemeesterspost of bankdirecteur wordt, gekozen door een commisie van ex-partijleden.
Het is dus een soort corruptie-light. Maar dan staat het geheel weer op de dam, want het is geen corruptie.

Omtzigt is niet een eigen mannetje. Dat zie je toch zelf ook wel in. Het is wel iemand met ongeveer dezelfde mening (goh). Dat is geen baantjescarrousel, dat is politiek. Het FvD ageert daar niet tegen als ze het hebben over baantjescarrousel, dus moet je ook niet zeggen dat dat het baantjescarrousel is waar het FvD het over heeft. Als je dat zelf wel vindt, heb je een sterkere mening dan het FvD.

Het FvD is ook een normale politieke partij. Als iedereen dat wil erkennen zou ik al dolgelukkig zijn.

Ook dat is niet die carrousel: zie uitleg hierboven.

Ten eerste wil Baudet "de elite" niet afschaffen. Hij vindt de huidige elite gewoon incapabel, die moet dus weg. Er is niets mis met een politieke elite, zolang die zijn werk goed doet, en zo niet daarvoor kan worden afgestraft, of tegengehouden. Nu kan dat niet, door referenda kan dat wel. Dat Baudet dat zo belangrijk vindt (een zwakte wil inbouwen als hij zelf nieuwe elite is) is nou precies waarom hij wel geschikt is, en mensen die elkaar de hand boven het hoofd houden baantjes toeschuiven dat niet zijn.

Elitair is niet hetzelfde als behoren tot "de politieke elite" kan daar alsjeblieft mee gestopt worden. Dat is namelijk feitelijk per definitie onwijs onjuist. Niet iedereen die een pak draagt of oesters eet behoort tot de elite, maar het is wel elitair gedrag

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 09-08-2017 14:47:50 ]
pi_173020056
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 14:36 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Een baantjescarrousel is niet een goed iets.
Het is wel een goed iets. Het is onzinnig om vooral mensen aan te trekken buiten het bedrijf ( economisch, politiek, cultureel, whatever) Het is praktisch dat men kiest voor ervaren mensen die voldoende kennis hebben , maar ook kennis en vaardigheden in een zekere kring samen te werken.
Zo organiseert de mensheid al honderdduizenden jaren hun samenleving en hun voortbestaan.
Maar er zijn foute bijverschijnselen, wat ik al noemde.
Zelfverrijking is ook zoiets, wat zal gebeuren als dezelfde groepen lang aan de macht blijven

quote:
Waar het probleem zit, is bijv. dat een kamerlid de ene keer justititie doet, dan onderwijs, dan veiligheid en daarna een burgemeesterspost of bankdirecteur wordt, gekozen door een commisie van ex-partijleden.
Je legt niet uit wat het probleem is . Een kamerlid kan meerdere kwaliteiten hebben of zich redelijk goed inwerken in een onbekend onderwerpgebied.
En meestal zie je dat fracties een fractielid aanwijzen die al een bepaalde basis heeft voor dit onderwerp. Kleine fracties hebben minder mensen en als ze toch willen meepraten over een onderwerp , dan moet iemand zich inwerken, soms vanuit het niets.
Hebben Baudet en Hiddema een opleiding of veel werkervaring in de psychiatrische zorg ?
Zo niet.... dan kan het zijn dat ze toch willen meepraten in de Kamer , maar dan moet een van hen zich meer verdiepen. Daar is niks verkeerds aan ,mits men zich goed inwerkt of anders de mond houdt over dit onderwerp.
Wbt kabinetsleden... idem.. Het is soms niet nodig dat iemand specifieke opleidingen heeft.
Maar voor justiie geeft men wel de voorkeur aan een iemand met een juridische achtergrond. En terecht.... Het is een mythe dat een nieuwkomer zonder poltieke ervaring of loyaliteit maar wel jurist is , het beter zou doen als kabinetslid van justitie.
Juristen als Opstelten, vd Steur, Teeven hebben een puinhoop gemaakt op die posities

quote:
Het is dus een soort corruptie-light.
Blijf je toch houden in elke menselijke organisatie vorm.
Mensen die beweren dat ze daar een eind maken of nooit zo zullen functioneren , vertrouw ik niet.
Het is niet realistisch en de pretentie lijkt soms meer op afzetten tegen---- dan diep genoeg het niet willen.
Geloof maar als FvD met 20 zetels in de regering kan gaan zitten dat ze partijleden en ideologisch verwanten daar wegzetten. Overigens zei Baudet laatst nog dat hij minister-president wil worden.
Tjaaaaaa... hij is zelf zo;n ringleader in het baantjescarrousel
pi_173020528
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 15:09 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het is wel een goed iets. Het is onzinnig om vooral mensen aan te trekken buiten het bedrijf ( economisch, politiek, cultureel, whatever) Het is praktisch dat men kiest voor ervaren mensen die voldoende kennis hebben , maar ook kennis en vaardigheden in een zekere kring samen te werken.
Zo organiseert de mensheid al honderdduizenden jaren hun samenleving en hun voortbestaan.
Maar er zijn foute bijverschijnselen, wat ik al noemde.
Zelfverrijking is ook zoiets, wat zal gebeuren als dezelfde groepen lang aan de macht blijven

[..]

Je legt niet uit wat het probleem is . Een kamerlid kan meerdere kwaliteiten hebben of zich redelijk goed inwerken in een onbekend onderwerpgebied.
En meestal zie je dat fracties een fractielid aanwijzen die al een bepaalde basis heeft voor dit onderwerp. Kleine fracties hebben minder mensen en als ze toch willen meepraten over een onderwerp , dan moet iemand zich inwerken, soms vanuit het niets.
Hebben Baudet en Hiddema een opleiding of veel werkervaring in de psychiatrische zorg ?
Zo niet.... dan kan het zijn dat ze toch willen meepraten in de Kamer , maar dan moet een van hen zich meer verdiepen. Daar is niks verkeerds aan ,mits men zich goed inwerkt of anders de mond houdt over dit onderwerp.
Wbt kabinetsleden... idem.. Het is soms niet nodig dat iemand specifieke opleidingen heeft.
Maar voor justiie geeft men wel de voorkeur aan een iemand met een juridische achtergrond. En terecht.... Het is een mythe dat een nieuwkomer zonder poltieke ervaring of loyaliteit maar wel jurist is , het beter zou doen als kabinetslid van justitie.
Juristen als Opstelten, vd Steur, Teeven hebben een puinhoop gemaakt op die posities

[..]

Blijf je toch houden in elke menselijke organisatie vorm.
Mensen die beweren dat ze daar een eind maken of nooit zo zullen functioneren , vertrouw ik niet.
Het is niet realistisch en de pretentie lijkt soms meer op afzetten tegen---- dan diep genoeg het niet willen.
Geloof maar als FvD met 20 zetels in de regering kan gaan zitten dat ze partijleden en ideologisch verwanten daar wegzetten. Overigens zei Baudet laatst nog dat hij minister-president wil worden.
Tjaaaaaa... hij is zelf zo;n ringleader in het baantjescarrousel
Nee jouw definitie van een carrousel is niet die van het FvD. Daarmee slaat het dus nergens op dat te verdedigen want we zijn het er al over eens dat wat jij zegt inderdaad prima is. De baantjescarrousel waar het FvD het over heeft is wel slecht.

Je zegt het is praktisch om mensen met ervaring en met kennis. (dat noem je dan ten ontrechte baantjescarrousel). Ook moeten ze kunnen meewerken in "een zekere kring"). Hoe rijm je dat met: je kan mensen inwerken? Je spreekt jezelf tegen.

Het probleem, ik benoemde het niet omdat ik het vanzelfsprekend vind, is die "zekere kring" waar jij het over hebt. Iemand die in "die kring" kan worden ingewerkt is volgens jou beter dan een ervaren persoon. "Die kring" is een kartel en als "die kring" eigen leden gaat benoemen is dat corruptie.

Bovendien kan een partijlid eigenlijk nooit zoveel expertisegebieden hebben.

Baudet heeft geen ervaring in psychiatrische zorg, en gaat daar dus zelf ook niet op zitten. Als hij dat wel zou doen, zou dat een baantjescarrouselbenoeming zijn. Ministerpresident, daarvoor heeft hij dan weer wel de kwaliteiten.

Natuurlijk is het een voordeel als iemand wat politieke ervaring heeft. Belangrijker is echter de ervaring op het onderwerp. Als je een benoeming wil dien je er eerst verstand van te hebben, niet andersom. Als een partij geen kamerlid heeft met die kennis hebben ze pech en krijgen ze dus niet die benoeming.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 09-08-2017 15:40:03 ]
pi_173021749
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 15:29 schreef Mr.Major het volgende:
De baantjescarrousel waar het FvD het over heeft is wel slecht.
Wat is er slecht aan , wat ik nog niet noemde ?
quote:
Je zegt het is praktisch om mensen met ervaring en met kennis. (dat noem je dan ten ontrechte baantjescarrousel).
Ik dacht toch dat FvD dat bedoelde .... bestuurlijke vacatures opvullen uit eigen kring

quote:
Ook moeten ze kunnen meewerken in "een zekere kring"). Hoe rijm je dat met: je kan mensen inwerken? Je spreekt jezelf tegen.
Nieuwkomers kunnen zich inwerken in een groep ( een zekere kring) Ze kunnen zich inwerken in een bepaald onderwerp.
Het voordeel van de gevestigde medewerkers is dat ze al zijn ingewerkt .

quote:
Het probleem, ik benoemde het niet omdat ik het vanzelfsprekend vind, is die "zekere kring" waar jij het over hebt. Iemand die in "die kring" kan worden ingewerkt is volgens jou beter dan een ervaren persoon.
Nee hoor... ik heb niet bedoeld dat een nieuwkomer beter functioneert dan een ervaren persoon die al gevestigd is in een werkkring.
Het tegendeel heb ik ook niet geschreven.

quote:
"Die kring" is een kartel en als "die kring" eigen leden gaat benoemen is dat corruptie.
Ik had het in dit fragment over menselijke organisaties op zich, van alle tijden en van alle culturen.
Maar toegespitst op Nederlandse politiek zeg je dat als de FvD eigen mensen naar voren schuift dan is dit corruptie. Dat is onzinnig.
De VVD nomineerde formateurs uit eigen kring. Dat is geen corruptie. Daar kan vriendjespolitiek verscholen zijn, dat wel.
Maar de Tweede Kamer stelde die VVD"ers Schippers en Kamp aan.
Volgen FvD zijn al die diverse partijen, behalve zij zelf , één pot nat ... die zgn kartel en benoemde de Tweede Kamer de eigen mensen en is dat corruptie.
Is kort door de bocht. En ook populistisch.

quote:
Baudet heeft geen ervaring in psychiatrische zorg, en gaat daar dus zelf ook niet op zitten. Als hij dat wel zou doen, zou dat een baantjescarrouselbenoeming zijn. Ministerpresident, daarvoor heeft hij dan weer wel de kwaliteiten.
Dus ... als Baudet zijn mond niet houd over een onderwerp waar hij niet in geschoold is, dan is ie corrupt?
Lijkt me onzin. Als minister- president is hij ongeschikt, overigens.
Wil FvD groeien dan moeten kamerleden zich inwerken op vele dossiers .
O.a. heeft hij extreemrechtse neigingen. Hij generaliseert daarin. Alle partijen op een hoop gooien en doen voorstellen alsof het één club is, is ook een afgang voor een minister president
En vooral..... afgeven op baantjesjagerij , maar zelf op de belangrijkste politieke baan asen.
En natuurlijk zal hij dan geen zakenkabinet willen. Vooral mensen uit de eigen coalitiekartel.
Schijnheilig.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 20:03:58 #206
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_173025967
EU should 'undermine national homogeneity' says UN migration chief

quote:
Mr Sutherland, who is non-executive chairman of Goldman Sachs International and a former chairman of oil giant BP, heads the Global Forum on Migration and Development , which brings together representatives of 160 nations to share policy ideas.
He told the House of Lords committee migration was a "crucial dynamic for economic growth" in some EU nations "however difficult it may be to explain this to the citizens of those states".
quote:
Mr Sutherland, who has attended meetings of The Bilderberg Group , a top level international networking organisation often criticised for its alleged secrecy, called on EU states to stop targeting "highly skilled" migrants, arguing that "at the most basic level individuals should have a freedom of choice" about whether to come and study or work in another country.
Westerse zelfhaat.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_173026256
quote:
wat haat hij dan precies ?
  woensdag 9 augustus 2017 @ 21:20:45 #208
461397 Jip141
I can show you the world
pi_173027878
jI0mXa9_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=high

Mooie extreem-rechtse tweet weer.
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
pi_173028676
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 21:20 schreef Jip141 het volgende:
[ afbeelding ]

Mooie extreem-rechtse tweet weer.
Lubbers is een lul.
Maar perfide en het land willen verwoesten ?
Nou nee...
Dat is net zo hitserig als Baudet een fascist noemen.
Kap eens met al dat vingertjewijzen .

https://twitter.com/search?q=perfide&src=typd
pi_173028976
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 14:33 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Sorry, maar als je het niet wil begrijpen nadat het je meerdere keren fatsoenlijk is uitgelegd ga je het nooit begrijpen vrees ik. Je bent niet in staat onderscheid te maken tussen bepaalde woorden en versimpelt de uitleg of gooit ze op 1 hoop.

Ik zal een voorbeeld geven : Baudet is elitair en daarom behoort de FvD bij de politieke elite. Baudet heeft nooit onkent elitair te zijn maar er is een groot verschil tussen zelf elitair zijn(levensstijl) en de politieke elite(politieke partijen die al decennia lang de macht en baantjes verdelen ~ grof gezegd). Je kunt prima zelf elitair zijn en toch strijden tegen de politieke elite. Dat is een wezenlijk verschil. Dat je die 2 op 1 hoop gooit zegt al genoeg.
Baudet is elitair......Hij moet zo nodig in de Kamer laten zien dat hij latijn spreekt.. Nou.. zijn uitspraak scheen niet te deugen. Hij verklaart zichzelf tot de grootste Nederlandse intellectueel.
Hoe elitair wil je het hebben , En die arrogante man wil het volk vertegenwoordigen ?
Al heel erg lang is hij elitair. Nu hij in de kamer zit is hij zelf deel van de politieke elite . Hij is zelf die elite die hij wilt bestrijden. Wilders idem.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 22:00:45 #211
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_173029059
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 20:13 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

wat haat hij dan precies ?
Westerse zelfhaat omschrijf ik als het schuldgevoel over historische misdaden zoals de Jodenvervolging, slavernij, koloniale uitbuiting, etc. dat vervalt in de gedachte dat men moreel faalt en daarom boete moet doen (boete doen is niet toevalligerwijs een christelijk -rooms-katholiek- begrip).
Het is als een soort last waarvan men nooit los kan komen.
In dit specifieke geval ligt de focus op het verzwakken van de natiestaat met daaraan ondergeschikt de integratieproblematiek en de migratiekosten. En de paradox is de worst die voorgehouden wordt; economische groei (maar dit laatste is weer een andere discussie).
Deze uiting van westerse zelfhaat is de katalysator van cultuurrelativisme. Daarin schrijft men onder ander voor dat culturen inwisselbaar zijn. Dat elk willekeurig geloofssysteem als goed als ieder ander is, behalve dan de eigen cultuur.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_173029103
Ik vind het vooral zo hypocriet dat die Dieudonné klaagt over de twee PVDA-burgemeesters "terwijl de PvdA in die gemeentes marginaal is". Ik dacht dat FVD juist de beste mensen wilde aanstellen ondanks hun partijvoorkeur. Waarom dan toch deze burgemeesters aanvallen op hun partijlidmaatschap in plaats van op inhoudelijke argumenten?
pi_173029350
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:00 schreef dellipder het volgende:

[..]

Westerse zelfhaat omschrijf ik als het schuldgevoel over historische misdaden zoals de Jodenvervolging, slavernij, koloniale uitbuiting, etc. dat vervalt in de gedachte dat men moreel faalt en daarom boete moet doen (boete doen is niet toevalligerwijs een christelijk -rooms-katholiek- begrip).
Schuldgevoel is onzinnig, maar dat is nog geen zelfhaat.
En waar blijkt dat die Brit Mr Sutherland zwaar gebukt gaat onder historische schuld ?

quote:
In dit specifieke geval ligt de focus op het verzwakken van de natiestaat met daaraan ondergeschikt de integratieproblematiek en de migratiekosten.
Je verwijt mr Sutherland het verzwakken van de natiestaat.
Ook al zo'n beschuldiging met nul onderbouwing.
Zelf zegt hij dat sommige EU-staten hooggekwalificeerde mensen nodig heeft voor economische groei en die zijn er niet voldoende straks in eigen land. Zo begrijp ik hem.
Overigens werd de Nederlandse Gouden eeuw ook mogelijk door Belgische migranten, koopmannen en goede ambachtslieden, en met een kapitaal wat ze meebrachten.

ps oja... en door slavernij en mensen beroven, afpersen, bedreigen, doden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:37:58 ]
pi_173029379
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:02 schreef Kansenjongere het volgende:
Ik vind het vooral zo hypocriet dat die Dieudonné klaagt over de twee PVDA-burgemeesters "terwijl de PvdA in die gemeentes marginaal is". Ik dacht dat FVD juist de beste mensen wilde aanstellen ondanks hun partijvoorkeur. Waarom dan toch deze burgemeesters aanvallen op hun partijlidmaatschap in plaats van op inhoudelijke argumenten?
Ze zijn lid van een partij waar de bewoners niks van moeten hebben. Dat is al genoeg reden om het niet te doen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173029532
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:11 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ze zijn lid van een partij waar de bewoners niks van moeten hebben. Dat is al genoeg reden om het niet te doen.
Je wil uiteindelijk dus toch gewoon het burgemeesterschap koppelen aan iemands partijlidmaatschap. Is dat niet hypocriet?

[ Bericht 7% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:38:38 ]
pi_173029612
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:16 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Je wil uiteindelijk dus toch gewoon het burgemeesterschap koppelen aan iemands partijlidmaatschap. Is dat niet hypocriet?
Loskoppelen ja. Met andere woorden: geen PvdA burgemeesters omdat ze toevalig een groot mensenoverschot hebben na de afgelopen verkiezingen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:39:06 ]
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173029669
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:19 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Loskoppelen ja. Met andere woorden: geen PvdA burgemeesters omdat ze toevalig een groot mensenoverschot hebben na de afgelopen verkiezingen.
Dus als de gemeenteraad waarin de PVDA nauwelijks nog vertegenwoordigd is desondanks toch kiest voor een PVDA-burgemeester omdat ze blijkbaar overtuigd zijn van diens kwaliteiten, dan mag dat niet enkel vanwege diens partijlidmaatschap.

[ Bericht 4% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:39:14 ]
pi_173030028
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:22 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus als de gemeenteraad waarin de PVDA nauwelijks nog vertegenwoordigd is desondanks toch kiest voor een PVDA-burgemeester omdat ze blijkbaar overtuigd zijn van diens kwaliteiten, dan mag dat niet enkel vanwege diens partijlidmaatschap.
Een burgemeester hoort de bewoners te vertegenwoordigen, met die eis valt de hele PvdA al af.

[ Bericht 3% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:39:27 ]
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 9 augustus 2017 @ 22:37:58 #219
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_173030084
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:10 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Schuldgevoel is onzinnig, maar dat is nog geen zelfhaat.De discrepancy met spijt is dat met spijt men verder kan en schuldgevoel is iets dat beklijft. Dit is ook wat ik betoog. Hoe ik dit begrip benader.
Het is een last waarvan men net afkomt.
En waar blijkt dat die Brit Mr Sutherland zwaar gebukt gaat onder historische schuld ?
Dat verzin je maar.
Je weet dat het begrip westerse zelfhaat zich niet exclusief omschrijft met dit door mij aangereikte voorbeeld of zich dit laat omschrijven door een statement van een willekeurig persoon (die toevalligerwijs een supranationale zetel bekleedt-dat dan weer wel?

quote:
Je verwijt mr Sutherland het verzwakken van de natiestaat.
Ook al zo'n beschuldiging met nul onderbouwing.
Je weet helemaal niet wie ik wat verwijt. Dit zijn jouw verzinsels.

Ik heb één voorbeeld aangereikt met één meneer aan het woord en ik verwijt verder niemand iets.

Ik vind westerse zelfhaat een wezenlijk gegeven. Daarom heb ik het ook omschreven zoals ik dit heb gedaan.
Je mag wat uitzoomen om erop in te gaan (dus even het voorbeeld loskoppelen van deze discussie). Als dit niet lukt, doe dan maar verder geen moeite.
Dank u.

quote:
Zelf zegt hij dat sommige EU-staten hooggekwalificeerde mensen nodig heeft voor economische groei en die zijn er niet voldoende straks in eigen land. Zo begrijp ik hem.
Als we dan toch in detail gaan Sutherland wijst het snijden in netto migratie totaal af.

quote:
Overigens werd de Nederlandse Gouden eeuw ook mogelijk door Belgische migranten, koopmannen en goede ambachtslieden, en met een kapitaal wat ze meebrachten.

ps oja... en door slavernij en mensen beroven, afpersen, bedreigen, doden.
Ik vermoed dat jij ook heel erg bevattelijk bent voor het idee dat de witte westerse man eigenlijk slechts een zieke man is die met zijn ziekte in de niet-westerse wereld zowat elk probleem heeft veroorzaakt.
Of zit ik er nu helemaal naast?
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_173030096
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:36 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Een burgemeester hoort de bewoners te vertegenwoordigen, met die eis valt de hele PvdA al af.
Geldt dat ook voor een ontzettend populaire burgemeesterskandidaat die lid is van de plaatselijke sjoelvereniging terwijl de bevolking liever voetbalt?

[ Bericht 2% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:29:36 ]
  woensdag 9 augustus 2017 @ 22:42:46 #221
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_173030221
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:22 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus als de gemeenteraad waarin de PVDA nauwelijks nog vertegenwoordigd is desondanks toch kiest voor een PVDA-burgemeester omdat ze blijkbaar overtuigd zijn van diens kwaliteiten, dan mag dat niet enkel vanwege diens partijlidmaatschap.
Maar wat is precies jouw fundamentele bezwaar tegen het burgemeestersreferendum?

[ Bericht 3% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:39:55 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_173030257
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:38 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Geldt dat ook voor een ontzettend populaire burgemeesterskandidaat die lid is van de plaatselijke sjoelvereniging terwijl de bevolking liever voetbalt?
Nee. Maar dat is bijna nooit ook echt het geval. Meestal wonen de gekozen burgemeesters niet eens in de buurt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173030552
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:51 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het is slechts een symptoom. Bij de verkiezing in Zaanstad was er de keuze uit 34(!) kandidaten, waarvan slechts 12 gebonden aan een partij. Nu komt de grap: van die 12 waren er 7 gebonden aan de PvdA. Landelijk vernederd, dus genoeg mensen vrij. Je kan me ook echt niet wijs maken dat die 22 die nergens aan gebonden zijn allemaal ongeschikt waren.

Een burgemeester hoort imo gewoon uit de buurt te komen.
Dus die PVDA'er was, enkel vanwege diens partijlidmaatschap dermate ongeschikt, dat de gemeenteraad van Den Bosch (waar eveneens andere partijen de dienst uitmaken) hem eveneens dolgraag als hun burgemeester had gezien?

[ Bericht 2% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 04:40:45 ]
pi_173031907
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:22 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus als de gemeenteraad waarin de PVDA nauwelijks nog vertegenwoordigd is desondanks toch kiest voor een PVDA-burgemeester omdat ze blijkbaar overtuigd zijn van diens kwaliteiten, dan mag dat niet enkel vanwege diens partijlidmaatschap. Wat een partijkartelmentaliteit houd jij erop na...
Als de PvdA burgemeester specifieke kwaliteiten zou hebben die hem geschikt maken als burgemeester van een bepaalde stad zou er opzich geen probleem mee zijn imo. Maar ik heb sterk de indruk dat de grotere partijen onderling de steden verdelen. "Jij steunt ons hier, wij steunen jullie daar". Dat is in mijn ogen wel een probleem.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173033113
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:00 schreef dellipder het volgende:

[..]

Westerse zelfhaat omschrijf ik als het schuldgevoel over historische misdaden zoals de Jodenvervolging, slavernij, koloniale uitbuiting, etc. dat vervalt in de gedachte dat men moreel faalt en daarom boete moet doen (boete doen is niet toevalligerwijs een christelijk -rooms-katholiek- begrip).
Het is als een soort last waarvan men nooit los kan komen.
In dit specifieke geval ligt de focus op het verzwakken van de natiestaat met daaraan ondergeschikt de integratieproblematiek en de migratiekosten. En de paradox is de worst die voorgehouden wordt; economische groei (maar dit laatste is weer een andere discussie).
Deze uiting van westerse zelfhaat is de katalysator van cultuurrelativisme. Daarin schrijft men onder ander voor dat culturen inwisselbaar zijn. Dat elk willekeurig geloofssysteem als goed als ieder ander is, behalve dan de eigen cultuur.
Westerse zelfhaat?
Het lijkt mij dat het dan NLse zelfhaat moet zijn.
Jodenvervolging is in een aantal belangrijke westerse landen niet echt aan de orde geweest. Kolonialisme ook niet.
Dit lijkt me echt een NLs punt.
Niet een specifiek westers punt.

Je kunt dus niet zeggen dat westerse zelfhaat zo omschreven moet worden. Tenzij je het hele
Westen als NL ziet.
Make my day!
  donderdag 10 augustus 2017 @ 04:16:07 #226
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_173033175
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 02:38 schreef agter het volgende:

[..]

Westerse zelfhaat?
Het lijkt mij dat het dan NLse zelfhaat moet zijn.
Jodenvervolging is in een aantal belangrijke westerse landen niet echt aan de orde geweest. Kolonialisme ook niet.
Dit lijkt me echt een NLs punt.
Niet een specifiek westers punt.

Je kunt dus niet zeggen dat westerse zelfhaat zo omschreven moet worden. Tenzij je het hele
Westen als NL ziet.
Natuurlijk kan ik dit omschrijven op de manier zoals ik dit heb gedaan.
Etc. verwijst naar 'en andere soorten'.
Een verlenging van die opsomming zou bijvoorbeeld ook kunnen zijn oorlogen, fascisme, racisme , etc. (let op, daar is-ie weer).
Met de initiële opsomming moet je eigenlijk heel eenvoudig tot een andere conclusie komen.
Jouw conclusie dat vanwege de opsommming, die ik aanreikte, dit alleen zogenaamde Nederlandse zelfhaat zou definiëren derhalve westerse zelfhaat niet zou bestaan houdt nagenoeg geen rekening dat Groot-Brittanië, Frankrijk, Italië, België, Spanje, Duitsland en Portugal allemaal een koloniaal verleden hebben gehad.
De Jodenvervolging heeft door instigatie van Duitse politiek in tal van Europese landen zich openbaart. Sowieso ben je in jouw uiteenzetting twee belangrijke landen, Duitsland en Oostenrijk vergeten waar Jodenvervolging heeft plaatsgevonden en vind ik het geschiedvervalsing om haast te ontkennen dat het anders is geweest behalve dan jouw weergave.

Mijn omschrijving is accuraat. Op deze manier heb ik het begrip westerse zelfhaat begrepen en dit is ook wat ik hierover heb gelezen. Nergens ben ik het fenomeen zelfhaat in deze context tegengekomen als een exclusief Nederlands concept, context of toepasbaarheid.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lyrebird op 10-08-2017 05:13:34 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_173033200
Ik heb het zaakje nogmaals opgeschoond.

Voor een goede discussie is het erg belangrijk dat je elkaar niet persoonlijk aanvalt. Maak je niet druk over hoe iemand iets zegt (dat doet de moderatie wel), maar heb het over de inhoud.

Persoonlijk geneuzel, over wat iemand wel of niet gezegd zou hebben, wat iemand wel of niet denkt, is hier niet welkom.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_173033596
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 23:49 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Als de PvdA burgemeester specifieke kwaliteiten zou hebben die hem geschikt maken als burgemeester van een bepaalde stad zou er opzich geen probleem mee zijn imo. Maar ik heb sterk de indruk dat de grotere partijen onderling de steden verdelen. "Jij steunt ons hier, wij steunen jullie daar". Dat is in mijn ogen wel een probleem.
Als dat zo zou zijn, dan zouden die grotere partijen toch niet de fout maken om dezelfde kandidaat aan twee steden toe te wijzen?
pi_173034382
Misschien stel ik nu een domme vraag maar welke kandidaat is aan 2 steden toegewezen ?
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173034974
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:18 schreef Gohf046 het volgende:
Misschien stel ik nu een domme vraag maar welke kandidaat is aan 2 steden toegewezen ?
De vertrouwenscommissie in Den Bosch had gekozen voor Jan Hamming. Die trok op dat moment echter zijn kandidatuur in, omdat hij tevens gekozen was in Zaanstad.
Je zou bijna gaan denken dat het dus misschien wel een prima kandidaat is, maar dat vereist natuurlijk wel dat je bereid bent verder te kijken dan zijn partijlidmaatschap. Het is erg jammer dat een partij die juist beweert dat wel te willen doen daar niet toe in staat lijkt.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 11:13:05 #231
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173036519
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:58 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

De vertrouwenscommissie in Den Bosch had gekozen voor Jan Hamming. Die trok op dat moment echter zijn kandidatuur in, omdat hij tevens gekozen was in Zaanstad.
Je zou bijna gaan denken dat het dus misschien wel een prima kandidaat is, maar dat vereist natuurlijk wel dat je bereid bent verder te kijken dan zijn partijlidmaatschap. Het is erg jammer dat een partij die juist beweert dat wel te willen doen daar niet toe in staat lijkt.
Nog los van dat de FvD erg in het verleden lijkt te hangen waar het gaat om burgemeestersbenoemingen. Kandidaten moeten tegenwoordig gewoon solliciteren (met algemeen opengestelde vacature) waarna een vertrouwenscommissie van de gemeenteraad (met over het algemeen alle fracties vertegenwoordigd) de gesprekken voert. Als een meerderheid van raad een kandidaat niet ziet zitten, dan heeft die echt geen kans.

En burgemeesters rechtstreeks laten kiezen kan wel maar dan moet je de taken en verantwoordelijkheden ook veranderen omdat het dan veel meer een partijpolitiek functie wordt en of dat nou is wat de FvD wil...
Ik kan tellen
pi_173037307
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 09:58 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

De vertrouwenscommissie in Den Bosch had gekozen voor Jan Hamming. Die trok op dat moment echter zijn kandidatuur in, omdat hij tevens gekozen was in Zaanstad.
Je zou bijna gaan denken dat het dus misschien wel een prima kandidaat is, maar dat vereist natuurlijk wel dat je bereid bent verder te kijken dan zijn partijlidmaatschap. Het is erg jammer dat een partij die juist beweert dat wel te willen doen daar niet toe in staat lijkt.
In dit specifieke geval lijkt het wel zo ja. Ik heb het FvD ook nog niet gehoord over Hamming als ik me niet vergis ? De keuze voor Hamming is ook wel te billijken want de man heeft genoeg ervaring als burgemeester en wethouder. Saillant detail is wel dat op het moment van terugtrekken in Den Bosch hij officieel nog niet op de hoogte kon zijn van zijn benoeming, wat dus betekend dat er mogelijk ergens gelekt is. Lijkt me ook niet helemaal zuiver even los van het feit dat deze man mij op zich wel een capabele burgemeester lijkt. Zaanstad heeft overigens altijd al een PvdA burgemeester gehad(is mij net wat te toevallig), dat kan ook nog een reden zijn voor zijn burgemeesterschap. Ik kan de overige sollicitanten zou gauw niet vinden.

Edit : Ik zie nu wel dat FvD een keer bericht heeft over Hamming overigens.

[ Bericht 2% gewijzigd door Gohf046 op 10-08-2017 11:57:19 ]
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 11:59:35 #233
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173037652
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 11:48 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

In dit specifieke geval lijkt het wel zo ja. Ik heb het FvD ook nog niet gehoord over Hamming als ik me niet vergis ?
Natuurlijk wel, ieder excuus voor gespeelde verontwaardiging wordt aangegrepen.
https://bestuurlijknieuws(...)rgemeester-zaanstad/

quote:
De keuze voor Hamming is ook wel te billijken want de man heeft genoeg ervaring als burgemeester en wethouder. Saillant detail is wel dat op het moment van terugtrekken in Den Bosch hij officieel nog niet op de hoogte kon zijn van zijn benoeming, wat dus betekend dat er mogelijk ergens gelekt is. Lijkt me ook niet helemaal zuiver even los van het feit dat deze man mij op zich wel een capabele burgemeester lijkt. Zaanstad heeft overigens altijd al een PvdA burgemeester gehad, dat kan ook nog een reden zijn voor zijn burgemeesterschap. Ik kan de overige sollicitanten zou gauw niet vinden.

Edit : Ik zie nu wel dat FvD een keer bericht heeft over Hamming overigens.
Zo berichten ze over allerlei zaken, bijvoorbeeld ook over Van Aartsen als de waarnemend CdK in Drenthe maar hoe ze dat dan wel zouden willen doen wordt niet echt duidelijk. Een uitgebreide openbare procedure voor een functie van een half jaar? Dan is de benoeming rond als die persoon weer weg moet...
Ik kan tellen
pi_173037829
quote:
Natuurlijk wel, ieder excuus voor gespeelde verontwaardiging wordt aangegrepen.
https://bestuurlijknieuws(...)rgemeester-zaanstad/
Ik had mezelf al gecorrigeerd :P

quote:
Zo berichten ze over allerlei zaken, bijvoorbeeld ook over Van Aartsen als de waarnemend CdK in Drenthe maar hoe ze dat dan wel zouden willen doen wordt niet echt duidelijk. Een uitgebreide openbare procedure voor een functie van een half jaar? Dan is de benoeming rond als die persoon weer weg moet...
Voor een functie van een half jaar lijkt mij dat inderdaad ook niet handig. Het is aan het FvD om duidelijk te maken hoe ze dat willen oplossen want anders is het alleen maar roepen vanaf de zijlijn en dat kan ook niet de bedoeling zijn lijkt me. Als ik nog eens op een meeting ben ga ik deze vraag vraag voorleggen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173037864
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 11:59 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, ieder excuus voor gespeelde verontwaardiging wordt aangegrepen.
https://bestuurlijknieuws(...)rgemeester-zaanstad/
Niet alleen Hiddema, ik reageerde op Dieudonné die in een interview huilie huilie deed.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 12:11:40 #236
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173037953
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:06 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Ik had mezelf al gecorrigeerd :P

[..]

Voor een functie van een half jaar lijkt mij dat inderdaad ook niet handig. Het is aan het FvD om duidelijk te maken hoe ze dat willen oplossen want anders is het alleen maar roepen vanaf de zijlijn en dat kan ook niet de bedoeling zijn lijkt me. Als ik nog eens op een meeting ben ga ik deze vraag vraag voorleggen.
Nou ja, van de zijlijn roepen zonder fatsoenlijk alternatief is natuurlijk wel een beetje het centrale thema van dit type protestpartij. Wil je een partij die opbouwende kritiek heeft, dan moet je denk ik toch eerder bij de wat serieuzere partijen gaan kijken. Maar ik wens je veel succes bij je mooie streven.
Ik kan tellen
  donderdag 10 augustus 2017 @ 12:12:16 #237
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173037971
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 12:07 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Niet alleen Hiddema, ik reageerde op Dieudonné die in een interview huilie huilie deed.
Hun internetvriendjes van GeenStijl waren ook weer zwaar verontwaardigd.
Ik kan tellen
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:03:25 #238
104871 remlof
Europees federalist
pi_173038959
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:29 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Waar heb je eigenlijk op gestemd, als ik vragen mag
D66 deze keer.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_173039408
https://twitter.com/thierrybaudet/status/895274857310691328

Aansluitend bij extreemrechtse complottheorieën ?
Of is dit een extreemrechtse complottheorie ?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:26:58 #240
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_173039519
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:22 schreef Bluesdude het volgende:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/895274857310691328

Aansluitend bij extreemrechtse complottheorieën ?
Of is dit een extreemrechtse complottheorie ?
EdgeOfEurope twitterde op woensdag 09-08-2017 om 17:02:53 @thierrybaudet Een van de welvarendste landen ter wereld zou al decenialang worden gesloopt door "de elites"? Je be… https://t.co/px36Ck33ku reageer retweet
Ohoh. De grote leider wordt van kritiek voorzien door de boze twittermeute. Als dat maar goed gaat.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  donderdag 10 augustus 2017 @ 13:28:50 #241
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173039557
quote:
15s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:26 schreef Ryon het volgende:

[..]

EdgeOfEurope twitterde op woensdag 09-08-2017 om 17:02:53 @thierrybaudet Een van de welvarendste landen ter wereld zou al decenialang worden gesloopt door "de elites"? Je be… https://t.co/px36Ck33ku reageer retweet
Ohoh. De grote leider wordt van kritiek voorzien door de boze twittermeute. Als dat maar goed gaat.
Hehe, dat wordt weer feest.
Ook wel mooi dat Baudet alles wat de Elsevier schrijft zo'n beetje voor waar aanneemt terwijl dat blad al haar relevantie al jaren kwijt is.
Ik kan tellen
pi_173039801
Yanis Varoufakis ontmaskert de echte agenda van de Eurogroep

Vijf maanden was Yanis Varoufakis minister van financiën van Griekenland en onderhandelde hij met de Europese trojka over de Griekse schuldenberg. Hij schreef zijn ervaring neer in een schroeiend verslag 'Adults in the Room- My battle with Europe's Deep Establishment'. Conclusie? Wat de trojka doet is nog extremer dan progressieve critici denken. Dit is een agenda voor een bikkelharde neoliberale 'nieuwe orde'.

Het jaar 2015 was voor sociaal bewogen Europeanen cruciaal. Voor het eerst werd een regering in een EU-land gevormd, die openlijk inging tegen de sociale inleveringslogica van de Europese instellingen, in het deftige jargon ook bekend als 'besparingen'. De linkse partij Syriza behaalde 36,3 procent van de stemmen in Griekenland.

Een vergiftigde bonus

Dankzij het Griekse electorale systeem kon Syriza daarmee als grootste partij de bonus van 50 extra parlementszetels opstrijken. Dat systeem had er na de fascistische dictatuur (1967-1974) tot 2015 voor gezorgd dat de twee grote machtspartijen, de sociaal-democratische PASOK en de conservatieve Nieuwe Democratie, er zeker van konden zijn dat steeds één van hen de regering zou vormen. De Nieuwe Democratie verloor slechts enkele procenten maar PASOK klapte in elkaar.

Hoe relatief een dergelijk consoliderend systeem is bleek vrij snel. Syriza had dan wel een parlementaire meerderheid (samen met de kleine rechtse partij ANEL) maar niet de reële macht die de traditionele partijen wel hebben. De partij kon ook niet terugvallen op de steun van de economische elites in binnen- en buitenland of van de Europese en financiële instellingen.

Reeds bij de eerste vergadering van de Eurogroep waar Varoufakis als kersvers minister van financiën aan deelnam in Brussel was het voor hem duidelijk: dit ging niet over de oplossing van de Griekse schuldenberg. Zijn voorstellen werden niet geapprecieerd. Niet zozeer omdat ze onaanvaardbaar waren – dat waren ze ook – maar vooral, omdat hij het aandurfde met voorstellen te komen.

“Zo werkt het hier niet”, was de boodschap. “Hier hoor je te luisteren naar de uitleg die we gaan geven over wat wij al beslist hebben voor deze vergadering begon”. Iets wat Varoufakis natuurlijk wel al wist, maar wat niemand officieel zal bevestigen – de vergaderingen van de Eurogroep zijn confidentieel en er worden geen verslagen gemaakt.


De schijn doorbreken

De vorige Griekse regeringen – net als de regeringen van andere EU-lidstaten – kwamen naar de Eurogroep met hun 'voorstellen' die in werkelijkheid waren geschreven door ambtenaren van de trojka in Athene en volgden de strikte richtlijnen van de trojka. Varoufakis deed echter meer dan die schijn doorbreken. Hij kwam met voorstellen die inhoudelijk doordacht waren.

Daar kon men het volgens hemzelf mee eens of oneens zijn, maar hij verwachtte wel inhoudelijke replieken. In plaats van debatten of tegenargumenten kreeg hij echter ijskoude minachting. “Ik had net zo goed de tekst van het Zweedse volkslied kunnen citeren.” Er werd niet eens naar hem geluisterd. Het enige wat men deed was wachten tot hij uitgesproken was en daarna overgaan tot de agenda, zoals hij was gepland. Dit alles onder de deskundige leiding van Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep (waarover straks meer).


Varoufakis' beschrijft het allemaal in zijn bekende stijl. Droog, met af en toe wat cynische humor. Zijn relaas is vernietigend voor zowat alle landen, regeringsleiders en vertegenwoordigers van de instellingen. Zelfs voor de redelijk geïnformeerde burger is dit een verbijsterend verslag. Het is nog erger dan men zich kon inbeelden. En voor Varoufakis staat één ding vast: met dit boek heeft hij zichzelf levenslang gegeven, hij zal nooit meer deel uit te maken van de politieke elite van de EU.
Wolfgang Schaüble

Duits Minister van Financiën Wolfgang Schaüble is de echte machthebber in dit grote geheel. Dat heeft niets te maken met zijn persoon zelf, maar met de reële economische en financiële machten waarvoor hij opkomt en die hij met bravoure en overtuiging verdedigt. Hij kwam er tijdens vergaderingen zeer regelmatig openlijk voor uit dat verkiezingen voor hem irrelevant waren in het bepalen van het beleid.

“Ik zou dit (de overeenkomsten die Griekenland moet ondergaan voor zijn schuldenprobleem) als Griek ook nooit aanvaarden.” Tijdens een informeel gesprek zegt Schaüble aan Varoufakis waar het volgens hem echt over gaat. Volgens Schaüble is het 'overgenereuze' Europese sociale model niet langer houdbaar en moet het verworpen worden. Europa verliest volgens hem competitiviteit als je de kosten vergelijkt van de Europese welvaartsstaten met plaatsen als India en China, waar er geen sociaal opvangnet is. Europa zal stagneren tenzij de sociale voordelen 'en masse' worden afgeschaft.

“Het was alsof hij me zei dat dat toch ergens moest beginnen en dat dat 'ergens' net zo goed Griekenland zou kunnen zijn.” Bijna halfweg in het boek geeft Varoufakis dit gesprek weer. Hij schijnt zich niet te realiseren dat daarmee in feite alles is gezegd. Hier gaat het dus over.
Het ware monster heet Jeroen

Is Schaüble nog redelijk eerlijk over zijn ware intenties (of liever over de intenties van de machtscentra die hij vertegenwoordigt), dan kan dat niet worden gezegd van Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep. De Nederlandse Minister van Financiën, namens de sociaal-democratische partij PVDA, komt uit Varoufakis' boek over als een kruiperige, schijnheilige en zonder meer achterbakse opportunist. Wie wil weten waarom zijn partij het zo slecht deed bij de verkiezingen en waarom de traditionele sociaal-democraten in heel Europa aan het uitsterven zijn, heeft hier zijn antwoord.

Mijn eigen inschatting is dat deze man heel wat beloofd werd in het leven na de politiek. Het valt anders niet te verklaren hoe iemand zo ver kan afwijken van alles waar zijn partij (in theorie toch) voor staat.

Wisten de hoge heren (op Christine Lagarde van het IMF na komt in dit boek geen enkele vrouw aan bod) van deze instellingen dan niet wat een catastrofe dit zou zijn voor Griekenland? Of beseften ze dat niet? “Ze wisten perfect wat ze deden. Hoe ik dat weet? Omdat ze het mij zegden”, zo verkondigt Varoufakis. “Natuurlijk weten we dat deze programma's niet werken (voor Griekenland, wel voor de banken). We hebben er nu echter al teveel ingestoken om er mee te stoppen. Dit moet zo doorgaan.”

“Ze zagen het precies voor wat het was: een cynische transfer van verliezen in de boeken van Frans-Duitse banken naar de schouders van de Europese belastingbetalers. Daar gaat het dus over: de EU-schuldeisers waarmee ik onderhandelde zagen het terugbetalen van onze schulden niet als een prioriteit, omdat het is werkelijkheid toch hun geld niet was.”

Het gevaar van het slechte voorbeeld

“Wat voor hen telde was hun autoriteit. Die werd uitgedaagd door een linkse regering – hun grootste nachtmerrie – die met succes een nieuwe deal zou kunnen afsluiten. Dat zou ideeën geven aan andere Europeanen die onder dezelfde crisis en dezelfde irrationale politieke keuzes lijden.” Want dat zegt Varoufakis meermaals. Dit is geen afstraffing van dé Grieken, maar een bescherming van de toplaag. Naast de arme Grieken zijn ook de gewone Fransen en Duitsers het doelwit van dit beleid.

Tussendoor is Varoufakis zeer kritisch voor de collaborerende rol die de Europese media in dit alles speelden (en nog steeds spelen). Hij vergelijkt regelmatig uitspraken van hemzelf en de selectieve weergave daarvan in kranten en op tv-zenders. Een zeer sprekend voorbeeld is zijn weergave van een confrontatie met een bankroete zakenman op straat, kort na zijn ontslag. Die valt hem aan met zware kritiek, terwijl tv-camera's filmen. 's Avonds bekijkt hij de weergave van dat 'gesprek' samen met een vriend, die hem op een ogenschijnlijk onbelangrijk technisch detail wijst. Om te weten wat hij zegt, lees dit boek. Hallucinant.

Varoufakis is ook niet karig met kritiek op de eigen Griekse regering, op Syriza en op Eerste Minister Alexis Tsipras. Heel wat Griekse tenoren komen bekaaid uit zijn verhaal. Uiteindelijk heeft Syriza over de hele lijn ingestemd met de eisen van de trojka, waarmee de partij zo goed als alle beloften aan zijn kiezers brak. In plaats van ontslag te nemen verkozen Tsipras en de zijnen zelf de uitvoerders te worden van een agenda die niet in Athene wordt bepaald. Die collaborerende opgave was een koude douche voor menig Europees toeschouwer.

Er staat nog zoveel meer in Varoufakis' boek. Af en toe is het zwaar om lezen, de technische uitleg die hij geeft over de financiële technieken en de terminologie zijn voor een leek allesbehalve evident. Eerder dan te trachten die technische aspecten te vatten is het voor de lezer belangrijk om de manipulaties, de afdreigingen en de leugens te doorgronden – het verschil tussen wat politici zeggen achter gesloten deuren en voor de camera's is ijzingwekkend en zonder meer beangstigend. Immers, dit is slechts een verhaal over vijf maanden. Wat met al de andere jaren waar we niets over te weten komen?

Ze zullen het nooit toegeven, maar dit boek wordt alvast grondig gelezen door de hoge heren van de Europese en financiële instellingen. Reageren zullen ze niet. Reageren is immers de verplichting aangaan met tegenargumenten te komen.

Essentiële literatuur voor elke bewuste Europese burger, met het hart op de juiste, sociale plaats.

Lijkt me een zeer interessant boek. Meteen maar even bestellen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173040707
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:39 schreef Gohf046 het volgende:
Essentiële literatuur voor elke bewuste Europese burger, met het hart op de juiste, sociale plaats.

Lijkt me een zeer interessant boek. Meteen maar even bestellen.
Ik heb hem in m'n vakantie gelezen een paar weken geleden, is zeker interessant.
pi_173040836
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 14:25 schreef Vesz het volgende:

[..]

Ik heb hem in m'n vakantie gelezen een paar weken geleden, is zeker interessant.
Van extreem-rechtse fascist naar socialist :') . Een anti-EU boek geschreven vanuit de andere kant van het politieke spectrum. Ben echt reuze benieuwd. Er is dus nog hoop voor de eurofielen partijen in NL :7
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173041190
quote:
10s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 13:28 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Hehe, dat wordt weer feest.
Ook wel mooi dat Baudet alles wat de Elsevier schrijft zo'n beetje voor waar aanneemt terwijl dat blad al haar relevantie al jaren kwijt is.
Het is niet alleen Elsevier, bij het NRC en andere kranten zie je soortgelijke artikelen met dezelfde strekking.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 14:56:22 #246
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173041292
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 14:50 schreef Vesz het volgende:

[..]

Het is niet alleen Elsevier, bij het NRC en andere kranten zie je soortgelijke artikelen met dezelfde strekking.
Waarom dan juist naar een flapdrol als Syp Winia verwijzen?
Ik kan tellen
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:06:09 #247
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_173041466
Even tussendoor: zijn alle FvD/PVV-stemmers pro-Trump? En zo niet: hoe liggen die percentages zo ongeveer? Daar is vast weleens een onderzoekje naar gedaan.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:06:39 #248
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_173041475
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 14:50 schreef Vesz het volgende:

[..]

Het is niet alleen Elsevier, bij het NRC en andere kranten zie je soortgelijke artikelen met dezelfde strekking.
Je verwijst nu naar een ingezonden brief van J.H van Beek. Wiens opinies voornamelijk gericht zijn op Elsevier/TPO. En.. dat is toevallig: met enig regelmaat aangehaald wordt door FvD:

https://www.facebook.com/(...)ts/1181168928675483#
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_173041597
quote:
10s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 14:56 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Waarom dan juist naar een flapdrol als Syp Winia verwijzen?
Het punt is toch gewoon dat er geen voordelen zitten aan de 25.000 mannenn hierheen halen? Dat het de vergrijzing niet oplost, dat de kanttekening die slechts één zin behelst het gehele betoog bovendien direct onderuit haalt. Als we het daar nou over kunnen hebben i.p.v. naar wie al dan niet verwezen moet worden.
pi_173041632
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:06 schreef Jigzoz het volgende:
Even tussendoor: zijn alle FvD/PVV-stemmers pro-Trump? En zo niet: hoe liggen die percentages zo ongeveer? Daar is vast weleens een onderzoekje naar gedaan.
Geen idee. Persoonlijk vind ik Trump een sukkel. Vond ik ook van Hillary. Ik heb werkelijk geen idee wat ik van die troep daar moet vinden, volgens mij is het net de EU (niet qua inhoud/plannen maar qua organisatie etc.)

Hoezo wil je dat weten eigenlijk?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:15:14 #251
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173041656
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:12 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Het punt is toch gewoon dat er geen voordelen zitten aan de 25.000 mannenn hierheen halen? Dat het de vergrijzing niet oplost, dat de kanttekening die slechts één zin behelst het gehele betoog bovendien direct onderuit haalt. Als we het daar nou over kunnen hebben i.p.v. naar wie al dan niet verwezen moet worden.
Als Baudet serieus genomen wil worden, dan doet hij er niet zo heel goed aannte verwijzen naar een stukje van Winia in de Elsevier. Waarom hij steeds malle figuren opzoekt is een interessanter punt dan voor de 100.000e keer boos doen tegen mensen met een andere tint huidskleur.
Ik kan tellen
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:15:43 #252
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_173041668
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:13 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Geen idee. Persoonlijk vind ik Trump een sukkel. Vond ik ook van Hillary. Ik heb werkelijk geen idee wat ik van die troep daar moet vinden, volgens mij is het net de EU (niet qua inhoud/plannen maar qua organisatie etc.)

Hoezo wil je dat weten eigenlijk?
Omdat ik op het forum die overeenkomst eigenlijk vrijwel zonder uitzondering zie.
pi_173041700
quote:
12s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:06 schreef Ryon het volgende:

[..]

Je verwijst nu naar een ingezonden brief van J.H van Beek. Wiens opinies voornamelijk gericht zijn op Elsevier/TPO. En.. dat is toevallig: met enig regelmaat aangehaald wordt door FvD:

https://www.facebook.com/(...)ts/1181168928675483#
Ik snap niet goed wat je precies wil zeggen? Bekritiseert hij elsevier? Mag het FvD daarom niet meer een artikel van Elsevier delen? Of mag dat wel maar mogen ze deze vent dan niet meer delen? Of mogen ze gewoon elk artikel waar ze het mee eens zijn delen, ongeacht waar het vandaan komt en wie het schrijft?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:19:09 #254
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173041717
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:17 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik snap niet goed wat je precies wil zeggen? Bekritiseert hij elsevier? Mag het FvD daarom niet meer een artikel van Elsevier delen? Of mag dat wel maar mogen ze deze vent dan niet meer delen? Of mogen ze gewoon elk artikel waar ze het mee eens zijn delen, ongeacht waar het vandaan komt en wie het schrijft?
Alles mag maar dan is de kans dat ze ooit boven die boosrechtse echokamer uitstijgen niet zo gek groot. Blijft het bij lekker verontwaardigd elkaar napraten.
Ik kan tellen
pi_173041720
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:15 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als Baudet serieus genomen wil worden, dan doet hij er niet zo heel goed aannte verwijzen naar een stukje van Winia in de Elsevier. Waarom hij steeds malle figuren opzoekt is een interessanter punt dan voor de 100.000e keer boos doen tegen mensen met een andere tint huidskleur.
Dat vind jij. Je kan vallen over die vent, je kan ook zeggen: die mensen hebben gewoon een punt, ook al kijken ze misschien scheel uit hun doppen.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:20:33 #256
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173041740
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:19 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat vind jij. Je kan vallen over die vent, je kan ook zeggen: die mensen hebben gewoon een punt, ook al kijken ze misschien scheel uit hun doppen.
De laatste keer dat die kerel een serieus punt had was Elsevier vermoedelijk nog een opinieblad met enig aanzien en betaalden we nog met de daar geliefde gulden :P
Ik kan tellen
pi_173041756
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:19 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Alles mag maar dan is de kans dat ze ooit boven die boosrechtse echokamer uitstijgen niet zo gek groot. Blijft het bij lekker verontwaardigd elkaar napraten.
Je hebt het niet over de inhoud, jammer. Je zal er wel niets van kunnen weerleggen. Het gaat erom dat Baudet/ het FvD iets vindt, wat door een ander keurig wordt verwoord. Vervolgens vind jij die man een sukkel, dus als Baudet zijn inhoudelijke juiste artikel dan deelt, is Baudet ook een sukkel.

De inhoud? Nog steeds niet weerlegt maar daar gaat het allang niet meer over... goed voor elkaar weer
pi_173041770
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:20 schreef 99.999 het volgende:

[..]

De laatste keer dat die kerel een serieus punt had was Elsevier vermoedelijk nog een opinieblad met enig aanzien en betaalden we nog met de daar geliefde gulden :P
Wat is er verkeerd aan de elsevier dan? Dat jij het er niet mee eens bent? Of iets inhoudelijks?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:23:04 #259
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_173041774
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:17 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik snap niet goed wat je precies wil zeggen? Bekritiseert hij elsevier? Mag het FvD daarom niet meer een artikel van Elsevier delen? Of mag dat wel maar mogen ze deze vent dan niet meer delen? Of mogen ze gewoon elk artikel waar ze het mee eens zijn delen, ongeacht waar het vandaan komt en wie het schrijft?
Ja. natuurlijk mogen ze dat? Beetje merkwaardige stelling? :?

Dat iemand van TPO/Elsevier/FVD een brief instuurt in de NRC betekent niet dat de NRC die mening is toegedaan. Het is hetzelfde geluid als je ook op TPO/Elsevier/FVD leest omdat het van dezelfde auteur is.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_173041776
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:15 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Omdat ik op het forum die overeenkomst eigenlijk vrijwel zonder uitzondering zie.
Welke overeenkomst?
pi_173041806
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:23 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ja. natuurlijk mogen ze dat? Beetje merkwaardige stelling? :?

Dat iemand van TPO/Elsevier/FVD een brief instuurt in de NRC betekent niet dat de NRC die mening is toegedaan. Het is hetzelfde geluid als je ook op TPO/Elsevier/FVD leest omdat het van dezelfde auteur is.
Ik wist ook niet precies wat je wilde zeggen. Maar je punt is dus: als iemand een brief instuurt naar het nrc, is dat niet per se wat het nrc ook vindt?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:25:18 #262
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_173041813
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:23 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Welke overeenkomst?
De overeenkomst tussen PVV/FvD stemmen en pro-Trump zijn.
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:25:51 #263
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_173041824
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:24 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik wist ook niet precies wat je wilde zeggen. Maar je punt is dus: als iemand een brief instuurt naar het nrc, is dat niet per se wat het nrc ook vindt?
Kijk anders even op welke post ik reageer ;)
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:29:24 #264
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_173041899
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:21 schreef Mr.Major het volgende:
Je hebt het niet over de inhoud, jammer. Je zal er wel niets van kunnen weerleggen.
Nou, dat is niet heel moeilijk. Neem bijvoorbeeld dit pareltje:
quote:
In werkelijkheid valt het in Nederland nogal mee met de vergrijzing. Jawel, er worden minder kinderen geboren dan vroeger en de mensen worden ouder. Maar in vergelijking met andere landen in en buiten Europa heeft Nederland geen acuut of anderszins urgent vergrijzingsprobleem. China – dat heeft een vergrijzingsprobleem (maar maakt geen aanstalten grote aantallen Afrikanen op te nemen om de vergrijzing te bestrijden).
Nederland heeft wel degelijk een urgent vergrijzingsprobleem en het is onverstandig van ouwe Syp om dat te ontkennen. Zowel de verhoging van de AOW leeftijd als de herzieningen binnen de zorg zijn daar direct gevolg van. Er is zelfs een hele aparte partij (50+) opgericht enkel en alleen rondom het vergrijzingsprobleem.

Dat er ergens ter wereld een land is dat een nog groter vergrijzingsprobleem heeft is een bekende drogreden. Elk probleem of elk succes kan gerelativeerd worden door te wijzen naar een ander land.

Immigratieprobleem? Helemaal niet! Jordanië! Dat heeft pas een immigratieprobleem.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_173041918
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:06 schreef Jigzoz het volgende:
Even tussendoor: zijn alle FvD/PVV-stemmers pro-Trump? En zo niet: hoe liggen die percentages zo ongeveer? Daar is vast weleens een onderzoekje naar gedaan.
Ik ben persoonlijk niet erg pro Trump. Maar ik snap wel dat hij verkozen is. Hillary was in de mainstream de "juiste" keuze maar als je wat dieper ging graven was Hillary ook niet al te fris.

Een stem op Trump was een stem voor verandering hoe slecht/idioot die verandering dan ook mogelijk zou kunnen uitpakken. Uiteindelijk is het in mijn ogen lood om oud ijzer.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173042050
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:25 schreef Ryon het volgende:

[..]

Kijk anders even op welke post ik reageer ;)
Dan snap ik het nog niet. Dus zodra een opinie in elsevier heeft gestaan is het onzin?
pi_173042070
Wat Grünberg laatst schreef.... Baudet is een jihadist.
Maar niet uit naam van het arische ras. Maar uit naam van het volk ...... en tegen islamieten
Tegen de elites met hun zgn plannen de Europese cultuur te vernietigen door islamitische cultuurvernietigers toe te laten of juist te wensen, vanwege de destructieplannen. (aldus Baudet en zijn extreemrechtse ideologische neefjes)

Breivik schreef dat ook ... en schreef #kom in verzet... Idem Baudet.
pi_173042077
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:25 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

De overeenkomst tussen PVV/FvD stemmen en pro-Trump zijn.
Geen idee. Wat is de relevantie?
pi_173042102
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:36 schreef Bluesdude het volgende:
Wat Grünberg laatst schreef.... Baudet is een jihadist.
Maar niet uit naam van het arische ras. Maar uit naam van het volk ...... en tegen islamieten
Tegen de elites met hun plannen de Europese cultuur te vernietigen door islamitische cultuurvernietigers toe te laten of juist te wensen, vanwege de destructieplannen.

Breivik schreef dat ook ... en riep mensen op #kom in verzet... Idem Baudet.
Ahja Baudet = Breivik. Ik ben om ik zeg mijn lidmaatschap op. Moderatoren ik zal niks zeggen
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:38:43 #270
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_173042115
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:37 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Geen idee. Wat is de relevantie?
Vind ik interessant. Jij niet, blijkt. Dat kan.
pi_173042169
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:29 schreef Ryon het volgende:

[..]

Nou, dat is niet heel moeilijk. Neem bijvoorbeeld dit pareltje:

[..]

Nederland heeft wel degelijk een urgent vergrijzingsprobleem en het is onverstandig van ouwe Syp om dat te ontkennen. Zowel de verhoging van de AOW leeftijd als de herzieningen binnen de zorg zijn daar direct gevolg van. Er is zelfs een hele aparte partij (50+) opgericht enkel en alleen rondom het vergrijzingsprobleem.

Dat er ergens ter wereld een land is dat een nog groter vergrijzingsprobleem heeft is een bekende drogreden. Elk probleem of elk succes kan gerelativeerd worden door te wijzen naar een ander land.

Immigratieprobleem? Helemaal niet! Jordanië! Dat heeft pas een immigratieprobleem.
Ja fair point. Maar tegelijkertijd heeft ie wel gelijk dat als babyboomers eenmaal pleitte zijn de verhouding minder scheef is dan voordat ze dat zijn. Er mag dus best een kanttekening geplaatst worden als iemand zegt let op de vergrijzing.
Maar dan nog... gaan die mensen dat oplossen?
pi_173042174
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:38 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ahja Baudet = Breivik. Ik ben om ik zeg mijn lidmaatschap op. Moderatoren ik zal niks zeggen
ahnee...... ideologisch zitten Baudet en Breiivik globaal op dezelfde lijn op dit punt.
Maar Baudet roept niet op tot geweld....
Wat hebben de moderatoren ermee te maken ?
pi_173042255
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ahnee...... ideologisch zitten Baudet en Breiivik globaal op dezelfde lijn op dit punt.
Maar Baudet roept niet op tot geweld....
Wat hebben de moderatoren ermee te maken ?
Tuurlijk je hebt helemaal gelijk. Ik geloof dat ze zelfs penvriendjes zijn en dat Baudet heel graag op zijn knietjes gaat voor Breivikgod.

Wat denk je zelf?
  donderdag 10 augustus 2017 @ 15:47:28 #274
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_173042322
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:36 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dan snap ik het nog niet. Dus zodra een opinie in elsevier heeft gestaan is het onzin?
Draadje Jan van de Beek.

Wordt de wartaal van Lubbers met feiten cijfermatig onderuit gehaald.

demo_demo_nl twitterde op dinsdag 08-08-2017 om 12:37:19 1/ Onverantwoord pleidooi van Ruud Lubbers om 25.000 vluchtelingen per jaar op te nemen. https://t.co/r5FZKDJQn4 reageer retweet
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)