_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 20:11 |
Ik ben wel benieuwd hoe vaak jullie kookgerei zoals spatels, pollepels, opscheplepels, snijplanken etc vervangen. En maakt het daarbij nog uit of het van hout of plastic/iets anders is? Natuurlijk was je het wel af, maar ben wel benieuwd of jullie bijvoorbeeld gewoon standaard om de zoveel tijd alles vervangen of alleen als iets echt heel smerig is geworden ofzo? [ Bericht 1% gewijzigd door _Hestia_ op 06-08-2017 20:31:55 ] | |
Jordy-B | zondag 6 augustus 2017 @ 20:16 |
Wut? Ben je wel lekker? Ik gooi kookgerei pas weg als als het zo erg beschadigd is dat het niet meer functioneert. Je lijdt mijns inziens echt aan smetvrees-achtige waanbeelden als je kookgerei 'preventief' wegdoet. | |
TheFreshPrince | zondag 6 augustus 2017 @ 20:18 |
Zolang het niet zelfstandig door de keuken loopt vervang ik het niet. | |
Marsenal | zondag 6 augustus 2017 @ 20:19 |
Als het stuk gaat of als ik betere kwaliteit vind. | |
halfway | zondag 6 augustus 2017 @ 20:21 |
Als het kapot is, kookpannen en bestek hebben wij al 24 jaar, hapjespannen halen meestal maar 1 jaar, hout in de keuken is not done. | |
marc0871 | zondag 6 augustus 2017 @ 20:23 |
Ik gebruik nog bestek en keukengerei van mijn moeder haar uitzet | |
_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 20:24 |
Haha nouja ik gebruik al jaren hetzelfde en ik dacht, misschien is het wel beter om gewoon een keer weer alles te vervangen Oh ik heb dus wel houten spatels en pollepels | |
Lienekien | zondag 6 augustus 2017 @ 20:26 |
Als ik er zin in heb, bijv. omdat het echt lelijk is geworden. Een setje nieuwe snijplanken op zijn tijd is bijv. gewoon prettig. | |
ikbennieuwopfok | zondag 6 augustus 2017 @ 20:26 |
Nooit? Tenzij het breekt. | |
_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 20:27 |
Ja snijplanken heb ik in de loop der jaren wel een paar keer veranderd omdat ik bijvoorbeeld een nieuwe set voor mn verjaardag heb gekregen. Maar de rest heb ik eigenlijk nooit vervangen. | |
Domnivoor | zondag 6 augustus 2017 @ 20:28 |
Ik gebruik nog kookgerei van mijn oma die in 1988 overleed. Houten dingen schuur ik heel af en toe. Ik vervang ze pas als ze niet meer bruikbaar zijn. | |
Rene | zondag 6 augustus 2017 @ 20:33 |
Soms wanneer ik spontaan genoeg in de Ikea loop. Maar in principe nooit zeg maar. Ik gok dat het bij onze verhuizing wellicht raak is, maar in principe niet. tenzij stuk of groenuitslaand. | |
Lienekien | zondag 6 augustus 2017 @ 20:36 |
Ik vind kookgerei persoonlijk erg leuk. Mag graag in kookwinkels rondkijken of er nog iets is wat ik aan mijn arsenaal kan toevoegen. | |
_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 20:38 |
Ik heb juist met mijn verhuizing een heleboel weggedaan ( naar kringloop) omdat ik het toch niet meer gebruikte of het handiger leek dan het echt was ( een knoflookroller bijvoorbeeld ) Kijken doe ik ook wel graag, maar echt iets nieuws kopen, dan moet het wel echt bijzonder en echt toegevoegde waarde hebben. De antwoorden verbazen me toch best wel, had toch wel verwacht dat mensen het vaker vervingen vanwege de hygiëne. | |
Adames | zondag 6 augustus 2017 @ 20:44 |
Als het kapot is. En dat komt niet vaak voor. Houten snijplanken doe ik nog wel eens weg als ze hol beginnen te worden. | |
Geerd | zondag 6 augustus 2017 @ 20:46 |
Niet... Thuisbezorgt.nl | |
MrSweets | zondag 6 augustus 2017 @ 20:48 |
goede kwaliteit kopen he. Geen pannen met antiaanbak troep, die kun je om t jaar vervangen anders komt die meuk in je eten. | |
minilot | zondag 6 augustus 2017 @ 20:49 |
Ook hier pas vervangen zodra onbruikbaar door kapot/gebroken/versleten. Geldt ook voor hout. Sommige spatels heb ik al in gebruik sinds ik zestien jaar geleden het huis uit ging. | |
fietsie | zondag 6 augustus 2017 @ 21:14 |
Als het stuk is / uit elkaar valt en in het geval van houten spul, als het soggy uit de vaatwasser begint te komen. Sowieso moet iets hier wel heel heel heel bijzonder zijn om niet in de vaatwasser te gaan. | |
Adames | zondag 6 augustus 2017 @ 21:16 |
Al mijn pannen, messen, vijzel en snijplanken gaan niet in het afwasmachine. | |
fietsie | zondag 6 augustus 2017 @ 21:18 |
Dingen die niet in de afwasmachine kunnen heb ik gewoon liever niet. En heb ik ze wel, dan ben ik er zo van af. | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 21:25 |
Ik was noodgedwongen sinds een tijdje met de hand af in plaats van met de vaatwasmachine en ik vind de boel toch echt minder hygienisch worden. Binnenkort heb ik weer een vaatwasser en alles gaat daar eerst in voor het in mijn kasten gaat. Plastic snijplanken vervang ik. Die vind ik echt vies. Vlees en vis wordt nu maar op een bord gesneden. Mijn favoriete houten spatel kan ik echter niet missen. Misschien is wat schuren geen overbodige luxe. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 22:14:45 ] | |
Geerd | zondag 6 augustus 2017 @ 21:27 |
Houten producten waren toch juist beter omdat de nerven open gaan staan met afwassen etc itt plastic snijplanken ? | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 21:28 |
Alweer quote ipv edit | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 21:29 |
Gewoon nog een keer doen. Het komt nooit meer goed met mij. [ Bericht 48% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 22:14:27 ] | |
Najieto | zondag 6 augustus 2017 @ 21:35 |
Waarop snij jij je producten? | |
halfway | zondag 6 augustus 2017 @ 22:04 |
Rode en groene kunststof platen | |
_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 22:13 |
Ja ik was dus altijd al met de hand af, maar ik vind het idd toch wel smoezelig worden na een tijdje als ik het vergelijk met mensen die wel een vaatwasser hebben. | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 22:15 |
Ik merk echt verschil. Het ligt ook aan je afwasmiddel heb ik gemerkt. Ik heb er diverse geprobeerd maar Dreft maakt echt het best schoon. | |
Najieto | zondag 6 augustus 2017 @ 22:18 |
En dan is hout not done? Goed onderhouden houten snijplanken zijn 10327x hygiënischer dan die gore kunstof snijplanken. | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 22:26 |
ik vervang wat kapot gast of wat heel erg vies is geworden. Houten lepels. Snijplanken komen er alleen maar bij, ik doe de oude uiteindelijk nooit weg. En zo is het met meer dingen. Ik heb bijvoorbeeld 4 vergieten. Hebben, houwen. | |
_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 22:28 |
Oja ik heb gewoon huismerk van de Lidl Haha en dan heb je inmiddels ook 3 keukens? Ik ben wel iets beter in ook dingen weggooien, vooral de verhuizing heeft daar erg aan meegeholpen natuurlijk | |
golfer | zondag 6 augustus 2017 @ 22:30 |
Ik vervang alleen iets als het kapot gaat. Ik heb nog spullen van mijn moeder uit eind jaren 1940 die prima voldoen. Hygiëne heb je zelf in de hand. | |
Achterhoker | zondag 6 augustus 2017 @ 22:32 |
Moet ik de snackbar even vragen. | |
_Hestia_ | zondag 6 augustus 2017 @ 22:34 |
Wow! | |
Domnivoor | zondag 6 augustus 2017 @ 22:43 |
Messen worden veel sneller bot op kunststof snijplanken dan op hout, vooral als je ook nog met de scherpe kant van het mes het gesneden spul van je snijplank veegt. Met mijn dure messen snij ik altijd op hout. | |
Pietverdriet | zondag 6 augustus 2017 @ 22:45 |
Chlorix is je vriendje, net als vim en schuursponsjes. Je hebt verder wel gelijk dat vaatwassers veel beter schoonmaken dan een handsopje. | |
nogeenoudebekende | zondag 6 augustus 2017 @ 22:47 |
Maar vier vergieten hebben. . Mja ik ben ook een hoarder op dit gebied. Koop wel eens wat nieuw maar autist die ik ben pak ik toch de oude vertrouwde spullen. Alleen als het echt kapot is krijg ik het over mijn hart om iets weg te gooien. En ik heb inderdaad ook spul uit de uitzet van (groot)ouders. . | |
nogeenoudebekende | zondag 6 augustus 2017 @ 22:50 |
Heb ik ook een paar van. Gebruik ik voornamelijk om fondant/ choco versiersels plat te bewaren. Voor te snijden zijn die dingen echt klote. | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 22:55 |
Zeven heb ik nog veel meer. Die moet ik eerst gaan tellen. | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 23:07 |
Helaas heb ik een septictank en mag ik geen chloor gebruiken. | |
Forbry | zondag 6 augustus 2017 @ 23:09 |
Ik vervang dingen niet standaard om de zoveel tijd ofzo. Ik vervang dingen als ze niet meer goed (genoeg) werken of helemaal kapot zijn, als ze niet meer schoon/mooi genoeg (te krijgen) zijn en/of als ik een variant zie die ik mooier en/of beter vind en daar het geld voor (over) heb. Het liefst heb ik zo min mogelijk van 'hetzelfde', dus bij nieuwe spullen wordt het oude meestal vrij makkelijk weggedaan. Er zijn énkele uitzonderingen, maar in principe prop ik zo veel mogelijk in de vaatwasser, soms zelfs als dat eigenlijk niet 'mag'. Zodra een artikel niet vaatwasmachinebestendig is, ben ik er ook meteen een heel stuk minder enthousiast over. | |
Geralt | zondag 6 augustus 2017 @ 23:15 |
Altijd handig. Zooi voor je verjaardag krijgen die je niet nodig had. | |
Geralt | zondag 6 augustus 2017 @ 23:16 |
Waar heb je in godsnaam een zeef voor nodig? Ik heb voor zover ik mij kan heugen nog nooit in de keuken gestaan en gedacht, jeetje, als ik nu een zeef had; dat was handig geweest! | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 23:23 |
Ik gebruik vrijwel dagelijks een zeef. Normaal gesproken om rijst in te wassen. Paar keer per week dus. Gisteren om spekjes snel in "af te gieten". Om sauzen mee te zeven. Bouillon. Om kruiden te wassen. Zeef in bak water. Wassen. Zeef er weer uit. Van alles. | |
Geralt | zondag 6 augustus 2017 @ 23:24 |
Sauzen komen uit een potje. Die zijn al gezeefd. Denk ik. Waarom zou je saus zeven? | |
Steenkool | zondag 6 augustus 2017 @ 23:25 |
Meel zeven voor de pannenkoeken! | |
Geralt | zondag 6 augustus 2017 @ 23:25 |
Haha jij denkt zeker dat ik dom ben, meel valt er zo doorheen man! | |
Lienekien | zondag 6 augustus 2017 @ 23:25 |
Als je zelf saus maakt, helder licht. | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 23:26 |
| |
Geralt | zondag 6 augustus 2017 @ 23:26 |
Waarom zou je dat doen? Het zit in een potje en kost geen fluit. En is doorgaans prima binnen te houden. | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 23:26 |
Ook! | |
minilot | zondag 6 augustus 2017 @ 23:26 |
Ik heb drie zeven en ik zou het onhandig vinden om er minder te hebben | |
Lienekien | zondag 6 augustus 2017 @ 23:27 |
Jij bent echt dom, hè. | |
Geralt | zondag 6 augustus 2017 @ 23:28 |
Nee, ik snap alleen nooit zo goed wat voor een moeite mensen zich op de hals halen. Saus in alle smaken en soorten is kant en klaar te koop. Tief wat in je pan, beetje braaien, aardappels erbij, wat groente uit een zakje of een blik of pot, potje saus erbij en ju; eten. Maargoed, OT, ik flikker alleen de pannen wel eens weg omdat die allemaal naar de kloten gaan binnen een jaar. Dus na 2 jaar ofzo kieper ik ze weg | |
Lienekien | zondag 6 augustus 2017 @ 23:30 |
Vooruit, je bent snel tevreden. Lijkt me heel fijn. Maar begrijpen dat een ander wel eens wat anders dan meuk uit potjes wil eten, daar staat je verstand bij stil. Dat is best jammer. | |
Forbry | zondag 6 augustus 2017 @ 23:31 |
Ik gebruik echt vrijwel dagelijks een zeef (of vergiet), sowieso al om groente in/mee te wassen... | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 23:59 |
Spekjes afgieten met een zeef, wat een geniaal idee Ik zou me geen raad weten zonder mijn zeef. Een vergiet heb ik niet in mijn huidige keuken. Mijn zeef is ruim en staat op pootjes dus hij doet ook dienst als vergiet. | |
Ama | maandag 7 augustus 2017 @ 02:38 |
Gewoon als het kapot gaat. Of als ik een keer zomaar iets mooiers heb gekocht. | |
Queenshore | maandag 7 augustus 2017 @ 06:44 |
Misschien toch maar eens een poging waard;) Ik vind namelijk, net als veel anderen, dat het zelfgemaakt toch 10x lekkerder is. Plus het bijkomende voordeel dat je precies weet wat erin zit. Over het keukengerei kan ik moeilijk meepraten, ik heb over het algemeen een gat in mijn hand in alles wat ook maar enigszins op een keukenwinkel lijkt. Dus ik vervang in principe niks, de collectie wordt alleen steeds groter. | |
Pietverdriet | maandag 7 augustus 2017 @ 08:05 |
Nee, dan geen chloor gebruiken Oxi action? Bleekmiddel op basis van peroxide. | |
Lucky_Strike | maandag 7 augustus 2017 @ 09:07 |
Zou dat ok zijn dan? Er is zo weinig info verkrijgbaar over dit soort dingen. | |
Pietverdriet | maandag 7 augustus 2017 @ 09:44 |
Ja, dat is okay, peroxide valt uiteen in zuurstof. | |
Lucky_Strike | maandag 7 augustus 2017 @ 10:23 |
Thanks! Ik ken dat spul alleen van het wasmiddel eigenlijk. | |
Pietverdriet | maandag 7 augustus 2017 @ 10:24 |
Waspoeder voor de witte was in heet water en daar je kunststof snijplanken in, zijn daarna brandschoon. Als je er met je handen in gaat voelen ze glibberig en zijn daarna ook zo schoon, dat is omdat een deel van je opperhuid wordt opgelost. Dus handschoenen aan als je een gevoelige huid hebt. | |
Lucky_Strike | maandag 7 augustus 2017 @ 10:28 |
Jordy-B | maandag 7 augustus 2017 @ 10:38 |
Gebruik jij trouwens kunststof snijplanken of houten? Of kunststof voor vlees en vis en hout voor de rest? | |
Pietverdriet | maandag 7 augustus 2017 @ 10:50 |
Hout gebruik ik voor brood en pizza Kunststof voor vlees, vis, groenten. Prettig aan kunststof is, ze gaan de vaatwasser in, zijn erg licht, mijn houten snijplanken zijn kops beuken, erg mooi, erg zwaar. | |
sirdanilot | maandag 7 augustus 2017 @ 14:39 |
Pas weggooien als het kapot is of helemaal versleten. Als je goed spul hebt gaat het een leven lang mee, maar bij b.v. pollepels van de Action kan de steel er nog wel eens af gaan en ja dan is het wel zo handig om een nieuwe te halen. | |
halfway | maandag 7 augustus 2017 @ 14:54 |
Wel eens van HACCP gehoord? | |
mascara-klodder | maandag 7 augustus 2017 @ 15:19 |
Hier ook bestek van mijn moeders uitzet. Bijna 50 jaar oud inmiddels Verder vervang ik alleen als iets stuk is. | |
mascara-klodder | maandag 7 augustus 2017 @ 15:24 |
Ik heb zo'n 20 ovenschalen En volgens mij ook 4 vergieten | |
Rewimo | maandag 7 augustus 2017 @ 16:39 |
Ik heb nog verschillende dingen van toen ik op mezelf ging wonen. In 1985 Pas geleden sneuvelde mijn flessenlikker. Na 32 jaar al (Kun je die nog ergens kopen?) | |
marc0871 | maandag 7 augustus 2017 @ 17:59 |
Ook zoiets, ja. Het is dat ik weer thuis ben komen wonen omdat mijn moeder ziek was, anders gebruikte ik mijn eigen bestek. Iets jonger Nu heb ik mijn vader onder de mantel, zeg maar en gebruiken het saampjes. Het is dat mijn vader de pannen die mijn moeder ooit eens heeft gekocht niet weg wil doen, maar eigenlijk worden ze gevaarlijk. Hier is een pan weg, daar een deksel. Het is elke keer weer een puzzel. | |
Kaatje1 | maandag 7 augustus 2017 @ 17:59 |
Ik heb er laatst wel een gekocht, volgens mij bij de action (maar helemaal zeker ben ik niet) | |
Rewimo | maandag 7 augustus 2017 @ 18:10 |
Zal eens kijken als ik er kom, dank je | |
#ANONIEM | maandag 7 augustus 2017 @ 18:19 |
Vast niet maar als particulier heb je daar eigenlijk niks mee te maken... | |
Evertjan | maandag 7 augustus 2017 @ 18:35 |
wat voor vrienden of familie heb je die snijplanken als kado geven voor je verjaardag | |
HaverMoutKoekje | maandag 7 augustus 2017 @ 19:26 |
mod | |
HaverMoutKoekje | maandag 7 augustus 2017 @ 19:30 |
blokker, zo lang die bestaat | |
_Hestia_ | maandag 7 augustus 2017 @ 19:37 |
Oh ik vroeg heel vaak keukenspul voor mn verjaardag, dus van mn ex een keer zo'n snijplankenset gehad en een keukenmachine enzo Ik ben wel van de praktische cadeaus | |
Lucky_Strike | maandag 7 augustus 2017 @ 19:39 |
In de SC gisteren ook al Ik ben ook gek op praktische kado's. | |
Ewelina | donderdag 10 augustus 2017 @ 14:38 |
Dit. Of als het stuk is. | |
Adames | donderdag 10 augustus 2017 @ 14:53 |
die snappen er dan ook geen klote van | |
essnhills | donderdag 10 augustus 2017 @ 16:28 |
Ik heb zojuist een nieuwe handmixer gekocht. Helaas doet het motortje van de vorige het nauwelijks meer. Het was de oude mixer van mijn oma. Zij is in 1998 overleden en zelfs toen deed de mixer al een tijdje mee. Oftewel, pas als het stuk gaat | |
LPFAN | zondag 13 augustus 2017 @ 23:30 |
Alleen als het stuk is. |