Haha nouja ik gebruik al jaren hetzelfde en ik dacht, misschien is het wel beter om gewoon een keer weer alles te vervangenquote:Op zondag 6 augustus 2017 20:16 schreef Jordy-B het volgende:
Wut? Ben je wel lekker?
Ik gooi kookgerei pas weg als als het zo erg beschadigd is dat het niet meer functioneert. Je lijdt mijns inziens echt aan smetvrees-achtige waanbeelden als je kookgerei 'preventief' wegdoet.
Oh ik heb dus wel houten spatels en pollepelsquote:Op zondag 6 augustus 2017 20:21 schreef halfway het volgende:
Als het kapot is, kookpannen en bestek hebben wij al 24 jaar, hapjespannen halen meestal maar 1 jaar, hout in de keuken is not done.
Ja snijplanken heb ik in de loop der jaren wel een paar keer veranderd omdat ik bijvoorbeeld een nieuwe set voor mn verjaardag heb gekregen. Maar de rest heb ik eigenlijk nooit vervangen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:26 schreef Lienekien het volgende:
Als ik er zin in heb, bijv. omdat het echt lelijk is geworden. Een setje nieuwe snijplanken op zijn tijd is bijv. gewoon prettig.
Ik vind kookgerei persoonlijk erg leuk. Mag graag in kookwinkels rondkijken of er nog iets is wat ik aan mijn arsenaal kan toevoegen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:27 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ja snijplanken heb ik in de loop der jaren wel een paar keer veranderd omdat ik bijvoorbeeld een nieuwe set voor mn verjaardag heb gekregen. Maar de rest heb ik eigenlijk nooit vervangen.
Ik heb juist met mijn verhuizing een heleboel weggedaan ( naar kringloop) omdat ik het toch niet meer gebruikte of het handiger leek dan het echt was ( een knoflookroller bijvoorbeeld )quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik vind kookgerei persoonlijk erg leuk. Mag graag in kookwinkels rondkijken of er nog iets is wat ik aan mijn arsenaal kan toevoegen.
Als het stuk is / uit elkaar valt en in het geval van houten spul, als het soggy uit de vaatwasser begint te komen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe vaak jullie kookgerei zoals spatels, pollepels, opscheplepels, snijplanken etc vervangen. En maakt het daarbij nog uit of het van hout of plastic/iets anders is?
Natuurlijk was je het wel af, maar ben wel benieuwd of jullie bijvoorbeeld gewoon standaard om de zoveel tijd alles vervangen of alleen als iets echt heel smerig is geworden ofzo?
Al mijn pannen, messen, vijzel en snijplanken gaan niet in het afwasmachine.quote:Op zondag 6 augustus 2017 21:14 schreef fietsie het volgende:
[..]
Als het stuk is / uit elkaar valt en in het geval van houten spul, als het soggy uit de vaatwasser begint te komen.
Sowieso moet iets hier wel heel heel heel bijzonder zijn om niet in de vaatwasser te gaan.
Dingen die niet in de afwasmachine kunnen heb ik gewoon liever niet.quote:Op zondag 6 augustus 2017 21:16 schreef Adames het volgende:
[..]
Al mijn pannen, messen, vijzel en snijplanken gaan niet in het afwasmachine.
Waarop snij jij je producten?quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:21 schreef halfway het volgende:
Als het kapot is, kookpannen en bestek hebben wij al 24 jaar, hapjespannen halen meestal maar 1 jaar, hout in de keuken is not done.
Ja ik was dus altijd al met de hand af, maar ik vind het idd toch wel smoezelig worden na een tijdje als ik het vergelijk met mensen die wel een vaatwasser hebben.quote:Op zondag 6 augustus 2017 21:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik was noodgedwongen sinds een tijdje met de hamd af in plaats van met de vaatwasmachine en ik vind de boel toch echt minder hygienisch worden. Binnenkort heb ik weer een vaatwasser en alles gaat daar eerst in voor het in mijn kasten gaat.
Plastic snijplanken vervang ik. Die vind ik echt vies. Vlees en vis wordt nu maar op een bord gesneden.
Mijn favoriete houten spatel kan ik echter niet missen. Misschien is wat schuren geen overbodige luxe.
Ik merk echt verschil. Het ligt ook aan je afwasmiddel heb ik gemerkt. Ik heb er diverse geprobeerd maar Dreft maakt echt het best schoon.quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:13 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ja ik was dus altijd al met de hand af, maar ik vind het idd toch wel smoezelig worden na een tijdje als ik het vergelijk met mensen die wel een vaatwasser hebben.
En dan is hout not done? Goed onderhouden houten snijplanken zijn 10327x hygiënischer dan die gore kunstof snijplanken.quote:
Oja ik heb gewoon huismerk van de Lidlquote:Op zondag 6 augustus 2017 22:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik merk echt verschil. Het ligt ook aan je afwasmiddel heb ik gemerkt. Ik heb er diverse geprobeerd maar Dreft maakt echt het best schoon.
Haha en dan heb je inmiddels ook 3 keukens?quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:26 schreef RobinOok het volgende:
ik vervang wat kapot gast of wat heel erg vies is geworden. Houten lepels.
Snijplanken komen er alleen maar bij, ik doe de oude uiteindelijk nooit weg.
En zo is het met meer dingen. Ik heb bijvoorbeeld 4 vergieten.
Hebben, houwen.
Wow!quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:30 schreef golfer het volgende:
Ik vervang alleen iets als het kapot gaat. Ik heb nog spullen van mijn moeder uit eind jaren 1940 die prima voldoen. Hygiëne heb je zelf in de hand.
Chlorix is je vriendje, net als vim en schuursponsjes. Je hebt verder wel gelijk dat vaatwassers veel beter schoonmaken dan een handsopje.quote:Op zondag 6 augustus 2017 21:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik was noodgedwongen sinds een tijdje met de hand af in plaats van met de vaatwasmachine en ik vind de boel toch echt minder hygienisch worden. Binnenkort heb ik weer een vaatwasser en alles gaat daar eerst in voor het in mijn kasten gaat.
Plastic snijplanken vervang ik. Die vind ik echt vies. Vlees en vis wordt nu maar op een bord gesneden.
Mijn favoriete houten spatel kan ik echter niet missen. Misschien is wat schuren geen overbodige luxe.
Heb ik ook een paar van. Gebruik ik voornamelijk om fondant/ choco versiersels plat te bewaren.quote:
Zeven heb ik nog veel meer. Die moet ik eerst gaan tellen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Maar vier vergieten hebben. .
Mja ik ben ook een hoarder op dit gebied. Koop wel eens wat nieuw maar autist die ik ben pak ik toch de oude vertrouwde spullen. Alleen als het echt kapot is krijg ik het over mijn hart om iets weg te gooien.
En ik heb inderdaad ook spul uit de uitzet van (groot)ouders. .
Helaas heb ik een septictank en mag ik geen chloor gebruiken.quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chlorix is je vriendje, net als vim en schuursponsjes. Je hebt verder wel gelijk dat vaatwassers veel beter schoonmaken dan een handsopje.
Altijd handig. Zooi voor je verjaardag krijgen die je niet nodig had.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:27 schreef _Hestia_ het volgende:
Ja snijplanken heb ik in de loop der jaren wel een paar keer veranderd omdat ik bijvoorbeeld een nieuwe set voor mn verjaardag heb gekregen. Maar de rest heb ik eigenlijk nooit vervangen.
Waar heb je in godsnaam een zeef voor nodig? Ik heb voor zover ik mij kan heugen nog nooit in de keuken gestaan en gedacht, jeetje, als ik nu een zeef had; dat was handig geweest!quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeven heb ik nog veel meer. Die moet ik eerst gaan tellen.
Ik gebruik vrijwel dagelijks een zeef.quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:16 schreef Geralt het volgende:
[..]
Waar heb je in godsnaam een zeef voor nodig? Ik heb voor zover ik mij kan heugen nog nooit in de keuken gestaan en gedacht, jeetje, als ik nu een zeef had; dat was handig geweest!
Sauzen komen uit een potje.quote:
Meel zeven voor de pannenkoeken!quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:16 schreef Geralt het volgende:
[..]
Waar heb je in godsnaam een zeef voor nodig? Ik heb voor zover ik mij kan heugen nog nooit in de keuken gestaan en gedacht, jeetje, als ik nu een zeef had; dat was handig geweest!
Haha jij denkt zeker dat ik dom ben, meel valt er zo doorheen man!quote:
Als je zelf saus maakt, helder licht.quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:24 schreef Geralt het volgende:
[..]
Sauzen komen uit een potje.
Die zijn al gezeefd.
Denk ik.
Waarom zou je saus zeven?
quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:24 schreef Geralt het volgende:
[..]
Sauzen komen uit een potje.
Die zijn al gezeefd.
Waarom zou je dat doen? Het zit in een potje en kost geen fluit. En is doorgaans prima binnen te houden.quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je zelf saus maakt, helder licht.
Jij bent echt dom, hè.quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:26 schreef Geralt het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen? Het zit in een potje en kost geen fluit. En is doorgaans prima binnen te houden.
Nee, ik snap alleen nooit zo goed wat voor een moeite mensen zich op de hals halen. Saus in alle smaken en soorten is kant en klaar te koop. Tief wat in je pan, beetje braaien, aardappels erbij, wat groente uit een zakje of een blik of pot, potje saus erbij en ju; eten.quote:
Vooruit, je bent snel tevreden. Lijkt me heel fijn.quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:28 schreef Geralt het volgende:
[..]
Nee, ik snap alleen nooit zo goed wat voor een moeite mensen zich op de hals halen. Saus in alle smaken en soorten is kant en klaar te koop. Tief wat in je pan, beetje braaien, aardappels erbij, wat groente uit een zakje of een blik of pot, potje saus erbij en ju; eten.
Maargoed, OT, ik flikker alleen de pannen wel eens weg omdat die allemaal naar de kloten gaan binnen een jaar. Dus na 2 jaar ofzo kieper ik ze weg
Ik gebruik echt vrijwel dagelijks een zeef (of vergiet), sowieso al om groente in/mee te wassen...quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:16 schreef Geralt het volgende:
[..]
Waar heb je in godsnaam een zeef voor nodig? Ik heb voor zover ik mij kan heugen nog nooit in de keuken gestaan en gedacht, jeetje, als ik nu een zeef had; dat was handig geweest!
Spekjes afgieten met een zeef, wat een geniaal ideequote:Op zondag 6 augustus 2017 23:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik gebruik vrijwel dagelijks een zeef.
Normaal gesproken om rijst in te wassen. Paar keer per week dus.
Gisteren om spekjes snel in "af te gieten".
Om sauzen mee te zeven. Bouillon.
Om kruiden te wassen. Zeef in bak water. Wassen. Zeef er weer uit.
Van alles.
Misschien toch maar eens een poging waard;) Ik vind namelijk, net als veel anderen, dat het zelfgemaakt toch 10x lekkerder is. Plus het bijkomende voordeel dat je precies weet wat erin zit.quote:Op zondag 6 augustus 2017 23:28 schreef Geralt het volgende:
[..]
Nee, ik snap alleen nooit zo goed wat voor een moeite mensen zich op de hals halen. Saus in alle smaken en soorten is kant en klaar te koop. Tief wat in je pan, beetje braaien, aardappels erbij, wat groente uit een zakje of een blik of pot, potje saus erbij en ju; eten.
Maargoed, OT, ik flikker alleen de pannen wel eens weg omdat die allemaal naar de kloten gaan binnen een jaar. Dus na 2 jaar ofzo kieper ik ze weg
Nee, dan geen chloor gebruikenquote:Op zondag 6 augustus 2017 23:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Helaas heb ik een septictank en mag ik geen chloor gebruiken.
Zou dat ok zijn dan? Er is zo weinig info verkrijgbaar over dit soort dingen.quote:Op maandag 7 augustus 2017 08:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dan geen chloor gebruiken
Oxi action? Bleekmiddel op basis van peroxide.
Ja, dat is okay, peroxide valt uiteen in zuurstof.quote:Op maandag 7 augustus 2017 09:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zou dat ok zijn dan? Er is zo weinig info verkrijgbaar over dit soort dingen.
Thanks! Ik ken dat spul alleen van het wasmiddel eigenlijk.quote:Op maandag 7 augustus 2017 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat is okay, peroxide valt uiteen in zuurstof.
Waspoeder voor de witte was in heet water en daar je kunststof snijplanken in, zijn daarna brandschoon.quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Thanks! Ik ken dat spul alleen van het wasmiddel eigenlijk.
Gebruik jij trouwens kunststof snijplanken of houten? Of kunststof voor vlees en vis en hout voor de rest?quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waspoeder voor de witte was in heet water en daar je kunststof snijplanken in, zijn daarna brandschoon.
Als je er met je handen in gaat voelen ze glibberig en zijn daarna ook zo schoon, dat is omdat een deel van je opperhuid wordt opgelost. Dus handschoenen aan als je een gevoelige huid hebt.
Hout gebruik ik voor brood en pizzaquote:Op maandag 7 augustus 2017 10:38 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Gebruik jij trouwens kunststof snijplanken of houten? Of kunststof voor vlees en vis en hout voor de rest?
Pas weggooien als het kapot is of helemaal versleten. Als je goed spul hebt gaat het een leven lang mee, maar bij b.v. pollepels van de Action kan de steel er nog wel eens af gaan en ja dan is het wel zo handig om een nieuwe te halen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe vaak jullie kookgerei zoals spatels, pollepels, opscheplepels, snijplanken etc vervangen. En maakt het daarbij nog uit of het van hout of plastic/iets anders is?
Natuurlijk was je het wel af, maar ben wel benieuwd of jullie bijvoorbeeld gewoon standaard om de zoveel tijd alles vervangen of alleen als iets echt heel smerig is geworden ofzo?
Wel eens van HACCP gehoord?quote:Op zondag 6 augustus 2017 22:18 schreef Najieto het volgende:
[..]
En dan is hout not done? Goed onderhouden houten snijplanken zijn 10327x hygiënischer dan die gore kunstof snijplanken.
Hier ook bestek van mijn moeders uitzet. Bijna 50 jaar oud inmiddelsquote:Op zondag 6 augustus 2017 20:23 schreef marc0871 het volgende:
Ik gebruik nog bestek en keukengerei van mijn moeder haar uitzet
Ik heb zo'n 20 ovenschalenquote:Op zondag 6 augustus 2017 22:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeven heb ik nog veel meer. Die moet ik eerst gaan tellen.
Ook zoiets, ja.quote:Op maandag 7 augustus 2017 15:19 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hier ook bestek van mijn moeders uitzet. Bijna 50 jaar oud inmiddels
Verder vervang ik alleen als iets stuk is.
Ik heb er laatst wel een gekocht, volgens mij bij de action (maar helemaal zeker ben ik niet)quote:Op maandag 7 augustus 2017 16:39 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb nog verschillende dingen van toen ik op mezelf ging wonen. In 1985
Pas geleden sneuvelde mijn flessenlikker. Na 32 jaar al
(Kun je die nog ergens kopen?)
Zal eens kijken als ik er kom, dank jequote:Op maandag 7 augustus 2017 17:59 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik heb er laatst wel een gekocht, volgens mij bij de action (maar helemaal zeker ben ik niet)
wat voor vrienden of familie heb je die snijplanken als kado geven voor je verjaardagquote:Op zondag 6 augustus 2017 20:27 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ja snijplanken heb ik in de loop der jaren wel een paar keer veranderd omdat ik bijvoorbeeld een nieuwe set voor mn verjaardag heb gekregen. Maar de rest heb ik eigenlijk nooit vervangen.
modquote:Op zondag 6 augustus 2017 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gewoon nog een keer doen. Het komt nooit meer goed met mij.
blokker, zo lang die bestaatquote:Op maandag 7 augustus 2017 16:39 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb nog verschillende dingen van toen ik op mezelf ging wonen. In 1985
Pas geleden sneuvelde mijn flessenlikker. Na 32 jaar al
(Kun je die nog ergens kopen?)
Oh ik vroeg heel vaak keukenspul voor mn verjaardag, dus van mn ex een keer zo'n snijplankenset gehad en een keukenmachine enzo Ik ben wel van de praktische cadeausquote:Op maandag 7 augustus 2017 18:35 schreef Evertjan het volgende:
[..]
wat voor vrienden of familie heb je die snijplanken als kado geven voor je verjaardag
In de SC gisteren ook alquote:
Dit. Of als het stuk is.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:18 schreef MaGNeT het volgende:
Zolang het niet zelfstandig door de keuken loopt vervang ik het niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |