abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173005031
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:12 schreef kazy het volgende:
Gefeliciteerd Ikke! *G*

RF: zou het niet gewoon een groeispurt zijn? Ik zou ook meegaan in zijn behoefte, ook als dat meer flessen of eten betekent. Het is vast een faaaase :*

Ik heb vanmiddag J. laten wegen en meten bij het cb. De eerste afspraak bij het cb is volgende week pas, maar we waren te nieuwsgierig naar zijn groei. Nieuwe stats: ruim 4700 gram en 55 cm. Meneer bleek dus in 4 weken tijd 1200 gram te zijn aangekomen, mijn spekkie :Y) En dan te bedenken dat we de halve zwangerschap in onzekerheid hebben gezeten, omdat hij zo klein zou zijn..

Daarna zijn we ook verzopen in de regen.
Goed bezig! Mijnes mocht vandaag naar het cb: 3970 gram en 55 cm. En ik vind hem ook al zo gegroeid!

Zal m'n baby ook eens in het lijstje zetten. :)
pi_173005199
Ik maakte me bij mijn oudste ook zorgen over het aantal flessen die hij kreeg. Want richtlijnen enzo...
Nu niet en dat werkt echt zoveel fijner.
Vanavond huilde Stijn en troosten was niet genoeg. Dus fles van 150 klaar gemaakt en die wilde hij hebben. Hij stopte zelf na zn 120cc en ging daarna tevreden slapen.
En dat was een uur na de papfles (180/6) die weer een uur na een volle bak warme eten met toetje en koekje was :D (jarig zijn maakt je hongerig blijkbaar ;) )
Op het cb zeg ik dat hij 3x150 krijgt O-)
Moraal van het verhaal...niet bang zijn dat je teveel voed ze kunnen dat zelf echt heel goed regelen

Fazz :D ik zei ook dat peuter na 2 dagen logeren als grote broer terug kwam. Hij kwam alleen de dag na de bevalling pas weer thuis ;) dat was ook wat verwarrend

Bedankt voor de felicitaties. Ik vind het nog gek om in het volgende topic te gaan posten :@
pi_173005466
Wow Kazy, wat een mooie stats! Dat is geen kleintje meer :D

RF, toen O een baby was zaten er in dit topic meerdere moeders met baby's die flink groeiden, maar die zijn in het dreumestopic volgens mij allemaal weer bijgetrokken. Ik zou me daar dus nog niet zoveel zorgen over maken, tenzij hij van 0 naar +2 is gegaan. Daarnaast is hoeveel hij drinkt in totaal belangrijker dan het aantal flessen denk ik.

Gefeliciteerd Ikke! Wat leuk zo'n fotospam met grote broer elke keer!

Ik heb vandaag contact gehad met de opvang waar mijn drietal straks heen gaat en ze gaan komende donderdag al wennen! Nu al vanwege zomervakantie en daardoor samenwerking met de vakantieopvang en omdat ik wilde dat er minimaal n leidster aanwezig is die er straks ook is op hun vaste dag (vanwege O, de tweeling maakt dat nog niet uit...). Mijn ervaring met kdv's is 0. Ik moet een fles, slaapzak en evt knuffel en speen meenemen. Krijg ik dat elke keer weer terug of moet ik een extra slaapzak en flessen aanschaffen? Ik moet die spullen sowieso nog kopen dus dan koop ik evt gelijk een grotere set.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173005599
registreer om deze reclame te verbergen
FF: Ik weet natuurlijk niet hoe het elders geregeld is, maar op het kdv waar Timo heengaat heeft hij een mandje waar je reservekleding en dingen als een slaapzak in kwijt kan. Dan hoef je het dus niet steeds mee naar huis te nemen. Flessen hebben ze daar, alleen als ie de fles zou weigeren (omdat ze daar een andere hebben dan wij), dan moeten we zelf een flesje meenemen. Maar hoe het bij andere kdv's is weet ik dus niet.

Ikke: Gefeliciteerd met je dreumes! Leuke fotocollage!!
pi_173005717
RF er zitten zulke verschillen in gewicht bij baby's, zou daar me niet druk om maken. Drinkt hij ook water trouwens? Misschien gewoon dorst?
Ik kan me niet meer herinneren wanneer baby's aan het water ipv melk mogen eerlijk gezegd.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:45:46 #281
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173005803
RF, ik hoop dat je wat hebt aan de reacties. Ik geloof echt ook dat je niet teveel kunt geven. En je had het over ineens opstaan in de box en vaak rollen? Die energie moet ergens vandaan komen, echt! Lekker geven, de fase gaat vanzelf voorbij.

FF, wat spannend! Je drietal gewoon even weg.

Hier valt het niet mee dat de gastouder een maandje met vakantie is. Dan heeft een kdv weer voordelen. Mijn moeder is na het oppas-avontuur door haar rug gegaan :{ dus ben ik deze week aan het puzzelen hoe ik toch wat kan werken. Morgen neemt een ex-collega van me afscheid en bij gebrek aan oppas neem ik Max gewoon lekker mee. Dagje A'dam it is O+

En de uitnodiging voor Max' verjaardag is verstuurd. Whoeaa.
pi_173006267
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
18s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:28 schreef Burdie het volgende:

[..]

Terwijl er nota bene bij staat dat het verplicht is!!!
Ik heb gelijk de brave burger uitgehangen :*

En burdie! Ik gebruik de witte overbroekjes van Pandababy dagelijks! De blauwe zijn al vanaf dat we begonnen te klein :o
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173006531
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:18 schreef ReginaFalange het volgende:

[..]

Even in een spoiler anders is het niks anders dan mijn lange klaag posts op deze pagina.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
lieverd ze regelen het zelf wel. als hij meer eten wil en niet te troosten is heeft hij gewoon honger.

jason is nu 4.5 maand dn weegt al 8.5 kilo bij 65 cm.. zit op de +2 lijn. de babypolitie vind dat hij op doeet moet de kinderarts vind dat belachelijk. babies horen niet op dieet. de een groeit harder dan de ander. jason slaapt snachts door en dan zou je denken valt er 1 fles af. nee die plakt hij gewoon overdag erbij. 5 x 180 1 a 2 fruithapjes en een potje warme prak van 6 maanden gaat hier gewoon echt op. wn dan nog tussendoor heeft hij reuze dorst/honger. dit werkt hij allemaal weg tussen half 6 smorgens en 7 uur savonds.

zolang hij niet ineens van 0 naar +2 gaat en verder gezond oogt je niet teveel zorgen maken.
2 liefdes 1 leven(L), 2 levens 1 liefde(L)
pi_173006860
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:09 schreef Sam1993 het volgende:

[..]

lieverd ze regelen het zelf wel. als hij meer eten wil en niet te troosten is heeft hij gewoon honger.


zolang hij niet ineens van 0 naar +2 gaat en verder gezond oogt je niet teveel zorgen maken.
En al gebeurt dit laatste wel, dan nog ben ook ik van mening dat die kindjes zich dat prima zelf weten te regelen allemaal :Y
Tis niet dat je ze vol stopt met allerlei hartigs en suikers he (en ook daar gaan ze niet dood aan als ze dat een keertje eten).
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 23:04:15 #285
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173008068
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:01 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ik heb gelijk de brave burger uitgehangen :*

En burdie! Ik gebruik de witte overbroekjes van Pandababy dagelijks! De blauwe zijn al vanaf dat we begonnen te klein :o
Joh! Dus het bevalt wel, wasbaar? Kuiken heeft die kleinste ook nooit gedragen geloof ik, dat was ook zo'n forse O+. Met Guppy hebben we het niet eens meer geprobeerd :').
KuikenGuppy
pi_173008328
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:25 schreef ikke_84 het volgende:
Bedankt voor de felicitaties. Ik vind het nog gek om in het volgende topic te gaan posten :@
Gewoon stiekem hier bij de baby's blijven posten dan 8-)
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:09 schreef Sam1993 het volgende:
jason is nu 4.5 maand dn weegt al 8.5 kilo bij 65 cm..
Hoe is het nu met mogelijke koemelkallergie en ander gedoe rondom het drinken?
pi_173009092
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 23:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Gewoon stiekem hier bij de baby's blijven posten dan 8-)

[..]

Hoe is het nu met mogelijke koemelkallergie en ander gedoe rondom het drinken?
hij is nu over op nutramigen lgg voor de koemelkallergie hierdoor is het onrustige drinken weg de winderigheid afgenomen en hij poept nu ongeveer eens in de 2 a 3 dagen kwel nog heel hard krijgt hij niu forlax voor i p.v lactulose) het zuur is zo goed als weg hij spuugt nog wel veel als we niet indikken maar medocatie is niet meer nodig.

nadeel ik zit met maximale hoeveelheid voeding en hij heeft meer honger dan bij de andere voeding. indikken doen we al met jbpm. geprobeerd papflessen te geven maar daar gaat hij ook veel op spugen en hij is er niet meer door verzadigd. ik geef nu af en toe 1 fles van 180/4 i.p.v 180/6 en die dan 2 keer korter op elkaar want dorst/honger maar water vind hij blehh van de week onbewust een broodje gegeven om op te knagen. nog geen kwartier later rode puntjes rond zijn mond en handjes en 2 dagen lang gekresen en rare luieruitslag... oeps

inmiddels al maat 74.. en dat is puur voor de breedte haha
2 liefdes 1 leven(L), 2 levens 1 liefde(L)
pi_173010491
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 19:35 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Wow, wat een goeie gewichtstoename :D Klopt dat wel met wat je aan hem/ zijn kleding zag? En jij had toch dat gedoe van kleine benen bij de SEO enzo? Fijn dat daar niks meer van over is! Hoe oud is jouwes nu? Ik wou dat hier ook lijstjes in de OP stonden, net als in Z&G }:|
Zijn wangen werden ineens een stuk boller, maar ik had niet het idee dat hij al zoveel was aangekomen :D Qua kleding heb ik niet zoveel gemerkt. Maat 56 slobbert nog steeds. Hij is nu overigens ruim 4 weken (van 9 juli).

We hadden destijds inderdaad het gedoe met de korte (boven)benen en (boven)armen. Bij de laatste echo viel de lengte van zijn benen nt binnen de curve en werd hij zelf in het geheel als 'klein' bestempeld.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 05:01:46 #289
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_173011364
Gefeliciteerd Ikke! Wat een leuke foto's!

Vieve: ik heb (deels) het boek "de tevreden baby" gelezen. Volgens de verloskundige zijn veel kraamverzorgenden er erg tevreden over, maar ik vond het voor ons (nog) te rigide. Volgens dit boek kun je al vanaf de geboorte prima een vast slaap- en eetschema aanleren. Misschien is het wat voor jou?

RF: ik heb geen tips, behalve dat in de bio 2 van AH inderdaad suiker zit. Je kunt dus nog overwegen om over te stappen. Ik heb niet heel uitgebreid onderzoek gedaan, maar weet dat Hipp 2 suikervrij is.
Verder is O. pas 1 keer bij het consultatiebureau geweest, maar de arts maakte zich totaal geen zorgen om gewicht +2 (bijna buiten de lijntjes) met lengte +0. Als we maar niet nog verder buiten de lijntjes zouden kleuren. Het klinkt mij daarom wat overdreven dat ze bij jullie al zo streng zijn, als het allemaal nog netjes rond 0 ligt? Succes met de gebroken nachten :*
pi_173011799
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:34 schreef FlyingFish het volgende:
Mijn ervaring met kdv's is 0. Ik moet een fles, slaapzak en evt knuffel en speen meenemen. Krijg ik dat elke keer weer terug of moet ik een extra slaapzak en flessen aanschaffen? Ik moet die spullen sowieso nog kopen dus dan koop ik evt gelijk een grotere set.
Wij hebben daar net als Gogo83 zo'n mandje voor haar spulletjes. Bij ons worden flessen en spenen alleen afgespoeld met koud water, ik neem dat dus steeds 's avonds weer mee naar huis voor de afwas/magnetronsterilisator.
pi_173012136
Vieve, volgens mij kun je vanaf twee/drie maanden beginnen met de slaaprituelen en een soort ritme. Ik heb ' s avonds wel een duidelijk ritueel en Y slaapt eigenlijk altijd op precies dezelfde tijd. Overdag doe ik dat nog niet.

FF, slaapzak en knuffel bleven altijd daar, inderdaad ook in een mandje.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173012272
Ik nam flessen (hij heeft geen fles meer overdag mijn grote jongen :'( :'() altijd mee naar huis, voeding in bakjes ook. Speen blijft daar en een knuffel ook. Slaapzak hoeven wij niet mee te nemen.
pi_173012349
Oh yes. Vandaag geslapen tot 5.15
Nog steeds vroeg, maar al een hele verbetering.

Moest er wel 4x uit snachts omdat hij op zijn buik was gaan liggen en niet meer terug kon door zijn slaapzak.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 08:55:59 #294
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173012563
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 08:29 schreef Nazil het volgende:
Ik nam flessen (hij heeft geen fles meer overdag mijn grote jongen :'( :'() altijd mee naar huis, voeding in bakjes ook. Speen blijft daar en een knuffel ook. Slaapzak hoeven wij niet mee te nemen.
Absurd h om geen doseerbakjes en fles meer mee te geven! Hier nu ook op pad zonder fles gewoon.

We hebben iig de trein op tijd vanmorgen. Dat was de grootste uitdaging.
pi_173015188
Geen flessen meer? Eten ze dan al helemaal met de pot mee?
Ik ben echt totaal vergeten hoe dat ging bij kind 1 :')

Mini was vandaag naar het cb met vriend. Gelukkig weinig huils na de prikken. Stats: 6300 gr bij 63 cm. Vrij gemiddeld voor 4 maanden volgens mij :)

RF, 5:15 klinkt al beter maar nog steeds geen goede nacht dus. Ik hoop dat je wat kunt met de gegeven tips! Ik ben ook erg voorstander van het volgen van de behoefte van je kind :)

Hoe gaat het bij jou met sporten Gogo? Ik ga vanavond voor het eerst Mpower doen ipv Back in Shape :o Ben benieuwd of ik het vol hou :+
pi_173015432
Godsamme, wat een nachten :O Baby slaapt alleen in z'n bed op zijn buik en anders tegen mij aan geplakt. Alleen als ik hem op zijn buik leg, gaat ie gelijk in kruipstand zitten hupsen en maakt zichzelf weer wakker. Dus hij ligt de hele nacht in ons bed te zeesterren.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 12:20:09 #297
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173016361
Fazzo, nee hoor, 's ochtends en 's avonds nog een grote fles. Al had een flesje voor de treinreis terug (gedurende tukkietijd) wel handig geweest ;)

Mpower heet het nu ja. Succes!
Ik sport al 4 weken niet en mijn rug doet het beter dan ooit :')
  woensdag 9 augustus 2017 @ 12:20:56 #298
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173016381
Zeesterren O+
Sterkte vandaag Wup.
pi_173016955
quote:
7s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 11:24 schreef Fazzoletti het volgende:
Geen flessen meer? Eten ze dan al helemaal met de pot mee?
Ik ben echt totaal vergeten hoe dat ging bij kind 1 :')

Mini was vandaag naar het cb met vriend. Gelukkig weinig huils na de prikken. Stats: 6300 gr bij 63 cm. Vrij gemiddeld voor 4 maanden volgens mij :)

RF, 5:15 klinkt al beter maar nog steeds geen goede nacht dus. Ik hoop dat je wat kunt met de gegeven tips! Ik ben ook erg voorstander van het volgen van de behoefte van je kind :)

Hoe gaat het bij jou met sporten Gogo? Ik ga vanavond voor het eerst Mpower doen ipv Back in Shape :o Ben benieuwd of ik het vol hou :+
alleen 's ochtends en 's avonds nog een fles maar die geven we altijd zelf.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 13:08:24 #300
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173017264
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 11:36 schreef WupWup het volgende:
Godsamme, wat een nachten :O Baby slaapt alleen in z'n bed op zijn buik en anders tegen mij aan geplakt. Alleen als ik hem op zijn buik leg, gaat ie gelijk in kruipstand zitten hupsen en maakt zichzelf weer wakker. Dus hij ligt de hele nacht in ons bed te zeesterren.
Gelukkig krijg je er zooooooveel voor terug O+.

Sterkte ;) :*.
KuikenGuppy
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')