abonnement Unibet Coolblue
pi_172844819
Nu het tijd is voor de zomerstop wordt het tijd voor een silly season update voor 2018. Niet alleen qua coureurs, maar ook qua motorenleveranciers gezien de onduidelijkheid bij McLaren over met welke motoren ze volgend jaar gaan rijden.

Een overzicht per team:

Mercedes
Mercedes rijdt normaal gesproken ook volgend jaar met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hamilton heeft nog een contract voor volgend jaar en Toto Wolff heeft al gehint op een langer verblijf van Bottas. Er gaan geruchten over een naderend afscheid van Hamilton, maar die worden al weer aan alle kanten ontkend. Hamilton geeft zelf aan in ieder geval nog 6 jaar in de F1 te willen blijven, dus voorlopig lijkt hier alles hetzelfde te blijven.

Red Bull Racing - Tag Heuer
Volgend jaar zullen Daniel Ricciardo en Max Verstappen voor Red Bull Racing rijden. Beiden hebben nog een contract, waarbij die van Verstappen nog loopt tot en met 2019. Christian Horner heeft al aangegeven dat beiden vastliggen en neit weg mogen of er moet heel, heel veel geld betaald worden. Bedragen van boven de 100 miljoen euro werden al genoemd.

Ferrari
Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen hebben een aflopend contract bij Ferrari, maar beiden lijken ook volgend jaar voor Ferrari te rijden. Sebastian Vettel is een no-brainer en kan zo bijtekenen als hij wil en er zijn weinig betere opties. en ook Kimi Raikkonen presteert (volgens Maurizio Arrivabene) goed genoeg om hem daar langer te houden. De verwachting is dat in Monza bekend gemaakt wordt dat beide coureurs bijgetekend hebben.
Eventuele outsider voor een plek bij Ferrari zou Charles Leclerc kunnen zijn, maar dat zou een breuk met de traditie van Ferrari zijn om een rookie in te zetten. De laatste keer dat er uberhaupt iemand met slechts 1 jaar ervaring in de Ferrari werd gezet was Jean Alesi in 1992. Leclerc lijkt eerder op weg naar een racestoeltje bij Sauber.

Force India - Mercedes
Sergio Perez wil graag naar Ferrari (en heeft daarom slechts een éénjarig contract getekend bij Force India terwijl hij ook voor meerdere jaren naar Renault kon), maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Ferrari hem wil hebben. Dus waarschijnlijk blijft hij bij Force India aangezien de lijst met gegadigden voor Renault, waaronder teamgenoot Esteban Ocon, steeds groter wordt.
Esteban Ocon heeft een meerjarencontract bij Force India getekend, maar hij staat ook in de belangstelling van Renault.
Outsider voor een stoeltje is Pascal Wehrlein, mocht een van de coureurs alsnog vertrekken. Wehrlein zal waarschijnlijk weg moeten bij Sauber, maar Mercedes zal hier waarschijnlijk wel flink wat geld tegenover moeten zetten om hem in de Force India te krijgen.

Williams - Mercedes
Felipe Massa heeft aangegeven nog wel door te willen gaan en ook Lance Stroll lijkt bij Williams te blijven gezien het geld dat hij (of liever gezegd zijn vader) meeneemt. De resultaten van Lance Stroll zijn de laatste races ook redelijk te noemen. Sowieso moet een van de coureurs van Williams minimaal 25 jaar oud zijn om aan de wensen van sponsor Martini te voldoen. Paul di Resta deed het redelijk afgelopen weekend toen hij inviel, maar ik zie hem niet zo snel vaste coureur worden. Andere coureurs worden hier niet echt genoemd.

McLaren - Honda/Renault?
Fernando Alonso heeft een aflopend contract en wil weer races winnen. De vraag is of dat kan bij McLaren, dus is het nog niet zeker of hij blijft. Maar er zijn weinig andere teams waar hij naar toe kan. De topteams zitten al vol of hebben aangegeven niet op Alonso te zitten wachten. Andere teams zijn geen teams waar hij snel wedstrijden kan winnen, dus is het maar de vraag of hij daar naar toe wil. Misschien blijft hij wel als McLaren met Renault motoren gaat rijden, waar sprake van is. Eventueel wordt Carlos Sainz genoemd als zijn vervanger. Outsiders zijn de juniors Nyck de Vries en Lando Norris, maar dat is vrij onwaarschijnlijk. Stoffel Vandoorne is in ieder geval zeker van nog een jaar McLaren.
Hoewel McLaren een contract heeft met Honda voor volgend jaar is men al lange tijd ontevreden over de prestaties en is men op zoek naar een andere leverancier. Mercedes en Ferrari willen niet leveren, dus blijft Renault over. Eventueel is er een ruil met de Renault motoren van Toro Rosso in de maak, wat Honda de gelegenheid geeft om wat meer in de luwte aan de prestaties van de motoren te werken en McLaren weer competitief te maken met betere motoren. Het zou een incentive voor Alonso kunnen zijn om te blijven. Anders kan het zijn dat dit het laatste seizoen van Alonso in de F1 is geweest.

Toro Rosso - Renault/Honda?
Carlos Sainz heeft een contract voor volgend jaar, maar heeft zich niet bepaald geliefd gemaakt bij Red Bull met de opmerking dat het onwaarschijnlijk was dat hij ook volgend jaar bij Toro Rosso zou rijden. Horner heeft al aangegeven dat hij voor een bepaald bedrag weg mag. Hij staat in ieder geval in de belangstelling van Renault en McLaren (als Alonso daar weg gaat).
Ook Daniil Kvyat is niet zeker van zijn plek. Zijn prestaties vallen wat tegen en ook zijn aanvaringen met Carlos Sainz worden hem niet in dank afgenomen. Kvyat wil nog wel en wacht op de beslissing van Red Bull.
Pierre Gasly staat in ieder geval te springen om zijn (of Carlos) plek in te nemen.
En sinds het verbreken van het contract van Sauber met Honda is Honda op zoek naar een ander team om van motoren te voorzien en wordt Toro Rosso nadrukkelijk genoemd. Het zou zo maar kunnen dat er een motorenswitch gaat plaatsvinden tussen McLaren en Toro Rosso. Het zou Toro Rosso flink wat geld besparen en Red Bull een mogelijkheid geven om de Honda motoren te vergelijken met de Renault motoren voor eventueel het seizoen erop, waardoor ze weer een fabrieksteam worden.

Haas - Ferrari
Haas heeft al laten weten dat volgend jaar Romain Grosjean en Kevin Magnussen blijven, dus is er geen plek voor een Ferrari junior, ondanks het feit dat zowel Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc voor dit team getest hebben.
De enige vraag die nog rest is welke naam de Ferrari motoren gaan krijgen. Het zou goed kunnen dat Haas met Alfa Romeo op de motorkap gaat rijden aangezien Ferrari graag Alfa Romeo de Formule 1 in wil hebben.

Renault
Nico Hulkenberg is zeker van een plek maar voor de tweede auto zijn er erg veel gegadigden. De lijst wordt elke dag groter. Naast huidige coureur Jolyon Palmer doen de namen van de testrijders Sergie Sirotkin en Oliver Rowland de ronde, worden Carlos Sainz, Sergio Perez, Esteban Ocon en Fernando Alonso genoemd en sinds een aantal weken ook de naam van Robert Kubica die al twee keer getest heeft voor Renault en aanstaande woensdag nogmaals test voor Renault en dit maal in een 2017 auto. Dan kunnen we allemaal zien wat hij nog kan.

Sauber - Ferrari
Lange tijd was het onduidelijk met welke motor Sauber zou gaan rijden. Ondanks een overeenkomst met Honda, gesloten door de vertrokken Monisha Kaltenborn, waren er geruchten dat Sauber van die overeenkomst af wilde. Nu is duidelijk dat Sauber verder gaat met de Ferrari motoren en lijkt er geen plek meer te zijn voor Pascal Wehrlein.
Marcus Ericsson lijkt zeker van zijn stoeltje omdat hij banden heeft met de eigenaar van Sauber, die tevens zijn sponsor is. En voor de tweede auto wordt verwacht dat Ferrari heir een van zijn junioren Charles Leclerc of Antonio Giovinazzi gaat stallen. Charles Leclerc lijkt hiervoor op dit moment de beste papieren te hebben.

Tl;dr, de lijst van de verwachte coureurs en motoren per team

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen
Red Bull (Tag Heuer): Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Force India (Mercedes): Sergio Perez, Esteban Ocon, Pascal Wehrlein
Williams (Mercedes): Felipe Massa, Lance Stroll, Paul di Resta
McLaren (Honda/Renault?): Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso, Carlos Sainz, Lando Norris, Nyck de Vries
Toro Rosso (Renault/Honda?): Carlos Sainz jr, Daniil Kvyat, Pierre Gasly
Haas (Ferrari): Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hulkenberg, Jolyon Palmer, Carlos Sainz, Sergio Perez, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Robert Kubica, Sergei Sirotkin, Oliver Rowland
Sauber (Ferrari): Marcus Ericsson, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi

bevestigd, waarschijnlijk, misschien
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_172844853
Een hoop mensen nog niet bevestigd. Meer dan ik zo op voorhand dacht :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_172845136
Er is een kans dat Alonso naar de Indycar gaat. Indy500 beviel hem heel goed en hij had aangegeven sowieso de hele Indy wel te zien zitten.

Overigens; als Kvyat blijft dan zijn ze daar echt achterlijk.
pi_172845183
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_172845191
Ow, dat was niet echt een interview, maar meer dat ie verteld dat ie zn best gaat doen :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_172856459
quote:
Sowieso moet een van de coureurs van Williams minimaal 25 jaar oud zijn om aan de wensen van sponsor Martini te voldoen.
Wat is dit voor iets dan
pi_172857815
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 16:43 schreef Funzel het volgende:

[..]

Wat is dit voor iets dan
Je moet in o.a. de UK 25 zijn om reclame te mogen maken voor alcohol. Dat is ook de reden dat ze Massa hebben teruggehaald na het vertrek van Bottas.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_172859329
Goeie OP!

_O_
pi_172860192
Mijn verwachting;

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen
Red Bull (Tag Heuer): Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Force India (Mercedes): Sergio Perez, Esteban Ocon
Williams (Mercedes): Felipe Massa, Lance Stroll
McLaren (Honda): Stoffel Vandoorne, Lando Norris
Toro Rosso (Renault): Carlos Sainz jr, Pierre Gasly
Haas (Ferrari): Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hulkenberg,Fernando Alonso,
Sauber (Ferrari): Marcus Ericsson, Charles Leclerc

Andere optie is Alonso bij McLaren, Sainz naar Renault en Kvyat die bij TR blijft.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172860442
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 18:54 schreef Jigzoz het volgende:
Goeie OP!

_O_
Thanks!
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_172860759
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:47 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Je moet in o.a. de UK 25 zijn om reclame te mogen maken voor alcohol. Dat is ook de reden dat ze Massa hebben teruggehaald na het vertrek van Bottas.
Maar dan maakt het toch geen ruk uit hoe oud de coureurs izjn zou je zeggen. Het gaat om het team toch.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 augustus 2017 @ 20:07:07 #12
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_172860842
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 19:36 schreef franklop het volgende:
Mijn verwachting;

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen
Red Bull (Tag Heuer): Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Force India (Mercedes): Sergio Perez, Esteban Ocon
Williams (Mercedes): Felipe Massa, Lance Stroll
McLaren (Honda): Stoffel Vandoorne, Lando Norris
Toro Rosso (Renault): Carlos Sainz jr, Pierre Gasly
Haas (Ferrari): Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hulkenberg,Fernando Alonso,
Sauber (Ferrari): Marcus Ericsson, Charles Leclerc

Andere optie is Alonso bij McLaren, Sainz naar Renault en Kvyat die bij TR blijft.
Massa? Hij is leuk bezig dit jaar, maar ik zie hem niet zo snel nog een jaar eraan vast plakken.

En Alonso blijft bij McLaren als de stijgende lijn wordt doorgezet, anders exit.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_172860874
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 20:07 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Massa? Hij is leuk bezig dit jaar, maar ik zie hem niet zo snel nog een jaar eraan vast plakken.

En Alonso blijft bij McLaren als de stijgende lijn wordt doorgezet, anders exit.
Massa heeft zelf al gezegd best nog wel door te willen.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172861182
Wel echt een anti-climax als Kimi en Massa beide blijven zitten hoor.
pi_172861789
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 20:02 schreef Funzel het volgende:

[..]

Maar dan maakt het toch geen ruk uit hoe oud de coureurs izjn zou je zeggen. Het gaat om het team toch.
Martini verwacht dat een coureur gebruikt kan worden voor promotie doeleinden. Dan moet je dus 25 zijn om dat te mogen.

Anders hebben ze er niets aan omdat ze dan Williams niet in hun reclame-uitingen kunnen gebruiken.

Het was dus een eis van Martini.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  donderdag 3 augustus 2017 @ 12:06:35 #16
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_172874626
Tis jammer dat Stroll zo gods veel geld meeneemt. Ik ben er van overtuigd dat de Williams geen top auto is, maar met opa massa en prutser Stroll wordt het niet gauw wat met dat team. DiResta kon bijna random in die auto getrapt worden en al binnen een seconde van Stroll rijden. Volgens mij zit er veel meer in die auto.
pi_172877869
Hoe groot is de kans eigenlijk dat er volgend jaar een extra team op de grid staat?
pi_172877931
quote:
5s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:43 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Hoe groot is de kans eigenlijk dat er volgend jaar een extra team op de grid staat?
50%
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_172877939
En daar is geen speld tussen te krijgen. :7
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_172878011
quote:
2s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 12:06 schreef ShaoliN het volgende:
Tis jammer dat Stroll zo gods veel geld meeneemt. Ik ben er van overtuigd dat de Williams geen top auto is, maar met opa massa en prutser Stroll wordt het niet gauw wat met dat team. DiResta kon bijna random in die auto getrapt worden en al binnen een seconde van Stroll rijden. Volgens mij zit er veel meer in die auto.
Zet een fictieve betere coureur bij elke race drie of vier plekken boven Massa (is best te doen in dat dicht bij elkaar liggende middenveld) en zie wat Williams ongeveer misloopt.
pi_172878019
quote:
14s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:46 schreef Geralt het volgende:
En daar is geen speld tussen te krijgen. :7
Geen woord gelogen 14.gif
pi_172878062
quote:
10s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:49 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:

[..]

Geen woord gelogen [ afbeelding ]
Ik ga 2 lootjes kopen voor de staatsloterij. Kan niet mis gaan. 100% de jackpot winnen _O_
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_172878103
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:49 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zet een fictieve betere coureur bij elke race drie of vier plekken boven Massa (is best te doen in dat dicht bij elkaar liggende middenveld) en zie wat Williams ongeveer misloopt.
Die lopen inderdaad een hoop mis. Snap eigenlijk ook niet zo goed waarom ze bij de test deze week niet gewoon Di Resta weer in die auto gezet hebben. Die kan prima mee, dat heeft ie bewezen. En Massa stopt er volgend jaar of het jaar erop toch mee. Nou dan kan Di Resta nog wel een paar jaartjes rijden. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  donderdag 3 augustus 2017 @ 16:02:02 #24
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_172879918
quote:
7s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:52 schreef Geralt het volgende:

[..]

Die lopen inderdaad een hoop mis. Snap eigenlijk ook niet zo goed waarom ze bij de test deze week niet gewoon Di Resta weer in die auto gezet hebben. Die kan prima mee, dat heeft ie bewezen. En Massa stopt er volgend jaar of het jaar erop toch mee. Nou dan kan Di Resta nog wel een paar jaartjes rijden. :)
Ja dat verbaast mij eigenlijk ook heel erg.
pi_172887315
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:49 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zet een fictieve betere coureur bij elke race drie of vier plekken boven Massa (is best te doen in dat dicht bij elkaar liggende middenveld) en zie wat Williams ongeveer misloopt.
Minder dan dat oa Stroll betaalt.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  donderdag 3 augustus 2017 @ 21:00:39 #26
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_172887450
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 20:57 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Minder dan dat oa Stroll betaalt.
Pa Stroll betaald iets van 35 miljoen per jaar dacht ik ergens gelezen te hebben.
pi_172887923
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 21:00 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Pa Stroll betaald iets van 35 miljoen per jaar dacht ik ergens gelezen te hebben.
Ik heb ook bedragen van 80 miljoen gelezen.

Maar 35 miljoen is ongeveer het verschil tussen P4 (het maximaal haalbare voor Williams) en P10 in het constructeurskampioenschap.
Williams staat nu P5, dus verdienen ze ruim 25 miljoen aan de deal met Stroll.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173004354
Over Stroll gesproken, ik lees net geruchten dat Pa Stroll geïnteresseerd zou zijn in een aandeel in Force India en daar met Lance heen wil.

http://en.f1i.com/news/27(...)dia-speculation.html
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173326795
En alweer valt er een puzzelstukje op zijn plaats. Raikkonen rijdt ook in 2018 bij Ferrari, naar verwachting weer samen met Vettel, die nog in onderhandeling is.

Dat brengt het volgende overzicht:
Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel[/url]
Red Bull (Tag Heuer): Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Force India (Mercedes): Esteban Ocon, Sergio Perez
Williams (Mercedes): Felipe Massa, Lance Stroll, Paul di Resta, Fernando Alonso
McLaren (Honda): Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso, Carlos Sainz, Lando Norris, Nyck de Vries
Toro Rosso (Renault): Carlos Sainz jr, Daniil Kvyat, Pierre Gasly
Haas (Ferrari): Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hulkenberg, Jolyon Palmer, Carlos Sainz, Sergio Perez, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Robert Kubica, Sergei Sirotkin, Oliver Rowland, Nicolas Latifi
Sauber (Ferrari): Marcus Ericsson, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, Pascal Wehrlein

[ Bericht 0% gewijzigd door sasquatsch op 27-08-2017 00:40:46 ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173413158
En ook Vettel heeft bijgetekend bij Ferrari. Hij ligt nu vast tot en met 2020, al zullen er waarschijnlijk wel performance clausules in het contract zitten. Naar verwachting zal nu ook Bottas binnenkort bevestigd worden bij Mercedes (voor een jaar) en Sergio Perez bij Force India. Dan hebben we de top 4 teams vol met dezelfde coureurs als dit jaar.
Misschien dat er in 2019 meer gaat veranderen als er weer een paar contracten aflopen, zoals die van Ricciardo en Hamilton.

Bij de andere teams kan het nog interessant worden, zeker nu Williams Fernando Alonso heeft benaderd om volgend jaar voor dit team te gaan rijden. Alonso heeft van meer teams aanbiedingen gehad maar heeft naar eigen zeggen de meeste al afgewezen, waardoor er nu (als ik goed reken) twee overblijven, imho zijn dat dan Williams en McLaren.

quote:
"I have had offers. I have had offers in June, July and August. 60 per cent of them I have said no to already, the other 40 per cent is still on the table."
Op het motorenvlak heeft Renault aangegeven geen vierde team te kunnen leveren en zal McLaren waarschijnlijk verder moeten met Honda, nu de onderhandelingen van Honda met Toro Rosso zijn gestaakt. (Al las ik hier en daar dat er achter de schermen nog gepraat wordt).
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173519442
Leclerc naar Sauber lijkt ook steeds realistischer te worden.
Ben benieuwd of ze dan nog ee plekje voor Wehrlein weten te vinden ergens. Zijn naam wordt alleen bij FI genoemd geloof ik, maar zn reputatie brokkelt wel af. Eerst werd hij genoemd om Rosberg op te volgen en nu een redelijke kans dat hij geen stoeltje heeft.
  vrijdag 1 september 2017 @ 16:28:01 #32
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_173527835
Bild praat over Max in 2019 naar Mercedes.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_173753664
Bottas voor nog een jaar bij Mercedes is nu ook bevestigd. En gezien de geruchten over Sainz naar Renault is daar geen plaats meer voor Palmer en Kubica, die beiden nu bij Williams genoemd worden in plaats van Massa om naast Stroll plaats te nemen . Al lijkt een terugkeer van Kubica in de F1 steeds minder waarschijnlijk omdat hij in de long runs van zijn test bij Renault te wisselvallig was.
Perez lijkt bij Force India te blijven en ook Alonso lijkt, nu de keuze voor de Renault motoren gemaakt is, bij McLaren te blijven.
Toro Rosso lijkt de overstap te maken naar de Honda motoren en zal Sainz waarschijnlijk naar Renault gaan, ook al staat hij onder contract bij Red Bull. Hierdoor zal Daniil Kvyat wel blijven met naast hem waarschijnlijk Pierre Gasly aangezien Matsushita niet genoeg superlicentie punten heeft en het onwaarschijnlijk is dat hij die in de laatste races nog gaat halen.
Bij Sauber lijkt het erop dat Marcus Ericsson en Charles Leclerc volgend seizoen in de auto zitten.

Mercedes (Mercedes): Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari (Ferrari): Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel
Red Bull (Tag Heuer): Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Force India (Mercedes): Esteban Ocon, Sergio Perez, Pascal Wehrlein
Williams (Mercedes): Lance Stroll, Felipe Massa, Paul di Resta, Jonathan Palmer, Robert Kubica
McLaren (Renault): Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso, Lando Norris, Nyck de Vries
Toro Rosso (Honda): Daniil Kvyat, Pierre Gasly, Nobuharu Matsushita
Haas (Ferrari): Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault (Renault): Nico Hulkenberg, Carlos Sainz jr
Sauber (Ferrari): Marcus Ericsson, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, Pascal Wehrlein

[ Bericht 4% gewijzigd door sasquatsch op 15-09-2017 13:39:55 (MvLaren-Renault en Toro Rosso-Honda) ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  Moderator / Redactie Sport / Devops woensdag 13 september 2017 @ 20:25:20 #34
176766 crew  zoem
zoemt
pi_173758148
Je vergeet nog dat Sauber-Ferrari wel eens Sauber-Alfa Romeo zou kunnen gaan worden.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 13 september 2017 @ 20:26:09 #35
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_173758174
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 20:25 schreef zoem het volgende:
Je vergeet nog dat Sauber-Ferrari wel eens Sauber-Alfa Romeo zou kunnen gaan worden.
Nooit op zo'n korte termijn. 2019 is al onwaarschijnlijk.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport / Devops woensdag 13 september 2017 @ 20:27:02 #36
176766 crew  zoem
zoemt
pi_173758199
Voor een complete overname misschien wel, maar wie weet doen ze een rebadge net zoals RB.
  woensdag 13 september 2017 @ 21:10:33 #37
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_173759770
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 20:26 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Nooit op zo'n korte termijn. 2019 is al onwaarschijnlijk.
wat heeft een sticker op de power-unit te maken met een jaartal? Die kunnen dat morgen al doen als ze willen.....
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_173759838
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 20:25 schreef zoem het volgende:
Je vergeet nog dat Sauber-Ferrari wel eens Sauber-Alfa Romeo zou kunnen gaan worden.
Ik had verwacht dat die aankondiging in Monza zou plaatsvinden, want ze hadden iets groots aan te kondigen. Nog niets gehoord sindsdien :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173791188
McLaren-Renault en Toro Rosso-Honda is intussen bevestigd en aangepast in bovenstaand overzicht.

quote:
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173809972
Marchionne wil zowel Leclerc als Giovinazzi bij Sauber.

https://www.motorsport.co(...)r-marchionne-953733/
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173811396
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:04 schreef sasquatsch het volgende:
Marchionne wil zowel Leclerc als Giovinazzi bij Sauber.

https://www.motorsport.co(...)r-marchionne-953733/
En Marcus Erricsson als de nieuwe Martini man?
.
pi_173814501
Beter wel _O_ Leclerc en GioGod in 1 team _O_
pi_173818926
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 16:23 schreef Fer het volgende:

[..]

En Marcus Erricsson als de nieuwe Martini man?
Ericsson, Palmer, Massa, Di Resta of Kubica.

Perez zal wel bij Force Racing (waarschijnlijk de nieuwe naam van Force India) blijven.

Edit: Perez is inderdaad bevestigd bij FI.

http://www.skysports.com/(...)ion-with-force-india

[ Bericht 18% gewijzigd door sasquatsch op 17-09-2017 12:34:31 ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173842051
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:38 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Ericsson, Palmer, Massa, Di Resta of Kubica.

Perez zal wel bij Force Racing (waarschijnlijk de nieuwe naam van Force India) blijven.

Edit: Perez is inderdaad bevestigd bij FI.

http://www.skysports.com/(...)ion-with-force-india
Dit is wel echt een heel zielig rijtje zeg _O- Geen idee hoe goed Kubica nog is, maar de rest is niet goed genoeg joh.
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 september 2017 @ 21:31:47 #45
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_173842069
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 21:31 schreef Funzel het volgende:

[..]

Dit is wel echt een heel zielig rijtje zeg _O- Geen idee hoe goed Kubica nog is, maar de rest is niet goed genoeg joh.
Kubica wordt overhyped.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_173842144
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 21:31 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Kubica wordt overhyped.
Oh ik zou het niet weten, beetje lastig te zeggen na al die jaren.
pi_173843220
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 21:31 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Kubica wordt overhyped.
Gaat testen voor Williams. Waarschijnlijk op Interlagos samen met Stroll.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_173845119
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 22:19 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Gaat testen voor Williams. Waarschijnlijk op Interlagos samen met Stroll.
Kubica rijdt ze allemaal zoek, met een hand
  maandag 18 september 2017 @ 08:33:13 #49
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_173846808
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 21:11 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Ik heb ook bedragen van 80 miljoen gelezen.

Maar 35 miljoen is ongeveer het verschil tussen P4 (het maximaal haalbare voor Williams) en P10 in het constructeurskampioenschap.
Williams staat nu P5, dus verdienen ze ruim 25 miljoen aan de deal met Stroll.
80 miljoen waren de kosten om Lance voor te bereiden vorig jaar, als ik het me goed herinner.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_173874262
Ik vind hem best goed die Stroll, laat soms echt zien dat het erin zit.
.
pi_174474998
De afgelopen maand zijn er weer wat bewegingen geweest in het Silly Season circuit.

Zo heeft Robert Kubica vorige week en vandaag getest voor Williams en is het morgen de beurt aan Paul Di Resta om te kijken wie eventueel Felipe Massa zou kunnen vervangen. Massa is zelf ook nog een optie, aldus Paddy Lowe. In het minder officiele geruchtencircuit cirkelen ook nog de namen van Pascal Wehrlein, Jonathan Palmer en Marcus Ericsson rond.

Bij Toro Rosso is Carlos Sainz vanaf aankomende Grand Prix in dienst van Renault en wordt hij vervangen door Brendon Hartley, die naast Kvyat in de auto plaats neemt. Kvyat zelf heeft de afgelopen twee races aan de kant gestaan om plaats te maken voor Pierre Gasly, die aankomend weekend probeert kampioen te worden in de Super Formula. Het gerucht gaat dat Hartley, bij een positieve race, de rest van het seizoen afmaakt in de Toro Rosso wat dan mogelijk het einde van Kvyat bij Toro Rosso zou betekenen, aangezien Gasly de volgende races er weer bij is. Gasly lijkt wel zeker van volgend seizoen en dan is het afwachten of Hartley, ondanks het gerucht dat hij voor Ganassi in de IndyCar gaat rijden, of Kvyat naast hem plaats neemt in de Toro Rosso. Honda coureur Nobuharu Matsushita is afgevallen omdat hij niet genoeg punten meer kan halen. Hiervoor moest hij derde worden in het Formule 2 kampioenschap maar dat kan niet meer.

Bij McLaren lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Fernando Alonso bijtekent voor nog een seizoen bijtekent. Nu McLaren naar Renault motoren overstapt zou de McLaren weer races moeten kunnen winnen, net zoals de Red Bull dit jaar al een paar races gewonnen heeft. Hij schijnt wel wat er naast te willen doen, en de geruchten gaan dan ook dat hij volgend jaar in de 24 uur van Le Mans wil rijden, om zijn hoop op de Triple Crown levend te houden. Toyoya lijkt hier aan mee te willen werken nu McLaren geen Honda team meer is. De Indy 500 lijkt uitgesloten als de McLaren redelijk competitief blijkt te zijn. Mocht Alonso toch besluiten om zijn heil elders te zoeken dan zijn Lando Norris en Nyck de Vries de kandidaten uit de McLaren stal die genoeg punten hebben om hem te vervangen.

Bij Sauber is er niets nieuws te melden, behalve dat Ferrari Giovinazzi bij Haas onder wilde brengen, maar dat Haas dat geweigerd heeft en nu Ferrari dus meer druk op Sauber uitoefent om beide junior coureurs hier te stallen. Verder zijn beide huidige coureurs ook nog in beeld.

Het voorlopige overzicht is

Mercedes (Mercedes): Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari (Ferrari): Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen
Red Bull (TAG Heuer): Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Force India (Mercedes): Esteban Ocon, Sergio Perez
Williams (Mercedes): Lance Stroll, Felipe Massa, Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Werhlein, Jolyon Palmer, Marcus Ericsson
Toro Rosso (Honda): Daniil Kvyat, Pierre Gasly, Brendon Hartley
Haas (Ferrari): Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault (Renault): Nico Hulkenberg, Carlos Sainz
McLaren (Renault): Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso, Lando Norris, Nyck de Vries
Sauber (Ferrari): Marcus Ericsson, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, Pascal Wehrlein

bevestigd, mogelijk, misschien
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_174475343
Zou leuk zijn als Mclaren erbij komt bovenin 👍
pi_174517954
McLarenF1 twitterde op donderdag 19-10-2017 om 17:23:00 The guys and girls of McLaren have been taking language lessons in preparation for 2018… 🔊😉 #VamosFernando https://t.co/0Zw3rAaLbE reageer retweet
Alonso bevestigd voor 2018 dus *O*
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_174519307
En volgens Boullier heeft McLaren volgend jaar het beste rijdersduo.
Als Vandoorne erin slaagt vaker op het niveau van Alonso te rijden misschien wel. Op dit moment zet ik RBR nog een treedje hoger. Denk dat er geen gelijkwaardiger duo in de paddock is, op Force India na misschien. Vraag is of Max zich nog verder ontwikkelt en Ric nog meer overvleugelt komend jaar.
pi_174673476
Vooral interessant wat er bij Sauber gaat gebeuren. Die Giovinazzi kan zijn carriere nog wel een verkloot hebben met die crashes begin dit seizoen.
  donderdag 26 oktober 2017 @ 19:05:41 #56
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_174675901
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 16:46 schreef DaggerOne het volgende:
Vooral interessant wat er bij Sauber gaat gebeuren. Die Giovinazzi kan zijn carriere nog wel een verkloot hebben met die crashes begin dit seizoen.
elke volger van F3 en GP2 (toen nog ja) die een beetje verstand heeft weet dat Giovinazzi geen koekenbakker is, en wel degelijk een potje stuur kan draaien.
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 26 oktober 2017 @ 19:18:35 #57
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174676149
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 16:46 schreef DaggerOne het volgende:
Vooral interessant wat er bij Sauber gaat gebeuren. Die Giovinazzi kan zijn carriere nog wel een verkloot hebben met die crashes begin dit seizoen.
Hij en Gasly zijn gigantisch gewaagd aan elkaar geweest vorig jaar. En met z'n tweeën hebben ze het kampioenschap mogen beslissen, terwijl hun team pas net mee deed.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174686843
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 19:18 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hij en Gasly zijn gigantisch gewaagd aan elkaar geweest vorig jaar. En met z'n tweeën hebben ze het kampioenschap mogen beslissen, terwijl hun team pas net mee deed.
Dat kan kloppen, maar volgens mij staat Leclerc nu boven hem in de pikorde. Daarnaast hebben we nog een Wehrlein en Ericsson die er al zitten.
pi_174712752
Leclerc lijkt me wel een safe bet voor het zitje. Denk niet dat Gio de andere krijg, hoe verdiend het ook zou zijn. Ben bang dat Ericsson gewoon lekker blijft zitten.
pi_174716263
Wehrlein heeft een gesprek aangevraagd met Sauber en Toto Wolff en Toto Wolff heeft al aangegeven dat Wehrlein op eigen benen moet gaan staan. Ik denk dat de kans klein is dat Wehrlein daar blijft. Zijn beste kans lijkt Williams te zijn.


En bij Toro Rosso ga ik er vanuit dat Gasly en Hartley daar volgend jaar rijden. Hartley's contract met Ganassi in de IndyCar schijnt afgekocht te zijn als ik de tweet van Will Buxton mag geloven.
thebuxtonblog twitterde op vrijdag 27-10-2017 om 23:47:59 Franz Tost wouldn't be drawn on the details of negotiations with Chip Ganassi to release Brendon Hartley. Merely confirmed they were "long." reageer retweet
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_174731659
Sneu voor Wehrlein wel, zie hem toch liever in de Williams dan al die 30-plussers.
pi_174733645
Denk dat hij uiteindelijk toch middelmaat is. Anders zou hij wel ergens terecht komen of zou Mercedes meer doen.
pi_174758832
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 14:30 schreef Funzel het volgende:
Leclerc lijkt me wel een safe bet voor het zitje. Denk niet dat Gio de andere krijg, hoe verdiend het ook zou zijn. Ben bang dat Ericsson gewoon lekker blijft zitten.
Voglens Blick is dat inderdaad de bezetting voor volgend jaar.
quote:
Bei Sauber hält die sportliche Talfahrt an. Und Chef Vasseur hat längst erkannt: «Für 2018 muss das neue Auto bei uns im Vordergrund stehen. Zwei Fahrer finden wir immer!»

Da hat der clevere Franzose, der in Hinwil aufrüsten wird, völlig recht. Trotzdem wird die Fahrerfrage im November aufgelöst: Mit Charles Leclerc (20, Monaco) und Marcus Ericsson (27, Sd).

Keine Überraschung, dass der Deutsche Pascal Wehrlein keinen Platz mehr findet. Dazu hätte er Ericsson dominieren müssen.

Doch Wehrlein, den Mercedes nach eigenen Angaben aus seinem Mutterschoss entfernen will, steht jetzt bei Williams-Mercedes (dank neuen Silberpfeil-Millionen?) auf der Liste. Mit Kubica (den man nach der WM in Abu Dhabinochmals testen wird) und Massa (der aber eine schnelle Entscheidung will).
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_174759515
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:25 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Voglens Blick is dat inderdaad de bezetting voor volgend jaar.

[..]

Niet zo heel gek, aangezien Wehrlein niet laat zien dat hij beter is dan Ericsson.
pi_174759664
Net nu Wehrlein zich in de kijker moet spelen, wordt hij weggereden door Ericsson. Zonde maar je bent zo goed als je laatste race.
pi_174760814
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 16:06 schreef Wuwwa het volgende:
Net nu Wehrlein zich in de kijker moet spelen, wordt hij weggereden door Ericsson. Zonde maar je bent zo goed als je laatste race.
Valt me nog op hoe vrolijk hij doet. Ik zou pissed off zijn.
pi_174761175
Ericksson is de carierekiller. Door zijn langzame imago en rijdt toch iedere keer zijn teamgenoot zoek, die daardoor het onderspit delft. Zo ging het ook met Nasr
.
pi_174789387
Wel jammer dat Giovinazzi er dan naast grijpt.
pi_174795769
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 17:35 schreef Fer het volgende:
Ericksson is de carierekiller. Door zijn langzame imago en rijdt toch iedere keer zijn teamgenoot zoek, die daardoor het onderspit delft. Zo ging het ook met Nasr
Misschien zijn nasr en wehrlein ook niets speciaals?
pi_174801934
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 20:45 schreef Funzel het volgende:
Wel jammer dat Giovinazzi er dan naast grijpt.
Tsja, hij heeft daarvoor te vaak de auto aan gort gereden in de kansen die hij dit seizoen kreeg.
pi_174801995
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 13:09 schreef DaggerOne het volgende:

[..]

Tsja, hij heeft daarvoor te vaak de auto aan gort gereden in de kansen die hij dit seizoen kreeg.
Dat is niet de reden.

Ferrari wil ze graag beiden bij Sauber stallen nadat de deal met Haas (voor Giovinazzi) is mislukt. Alleen wil Sauber geen volledig Ferrari junior team worden, waardoor de voorkeur naar Leclerc gaat.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_174802922
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 13:12 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Dat is niet de reden.

Ferrari wil ze graag beiden bij Sauber stallen nadat de deal met Haas (voor Giovinazzi) is mislukt. Alleen wil Sauber geen volledig Ferrari junior team worden, waardoor de voorkeur naar Leclerc gaat.
Ja dat laatste bedoel ik dus. Als Ferrari meer vertrouwen had in hem dan in Leclerc dan reed GIO er wel.
pi_174831220
Ja true, maar denk dat er behalve Max en Ocon wellicht geen grotere talenten zijn momenteel. Ja, Norris misschien.
pi_174836733
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 20:12 schreef Funzel het volgende:
Ja true, maar denk dat er behalve Max en Ocon wellicht geen grotere talenten zijn momenteel. Ja, Norris misschien.
Is toch ook niet raar? Van wat er nu rond rijdt is de algemene veronderstelling dat er 5 coureurs echt top zijn, Ham, Vet, Alo, Ric en Max. Het heeft pakweg 15 jaar geduurt om die voort te brengen. Verder zitten er ook een hoop goede coureurs tussen die het veld vullen maar alleen met zeer veel geluk een gooi kunnen doen naar het kampioenschap, denk aan Per, Hulk, Gro, Bot, etc. Maar af en toe lijkt het hier of er ieder jaar 3 nieuwe wereldkampioenen zich aandienen. Max zou over een aantal jaren met Vandoorne, Ocon, Sainz, Wehrlein, Stroll, Giovannazi, LeClerc om het kampioenschap Strijden. Maar het lijkt me waarschijnlijker dat er daar behalve Max nog maximaal 1 andere echte topper tussen zit en dat de rest gewoon subtop is. Daarna zal het wel weer een aantal jaar duren tot de volgende wereldkampioen zich aandient.
pi_174846018
Ik zie alleen Ocon en Leclerc als potentiele kampioenen van dat rijtje om eerlijk te zijn.
pi_174846525
In de afgelopen GP's heb ik Ocon wel héél makkelijk ingehaald zien worden, in de vorige GP ging het zelfs om een plek in de top 5 (Vettel ging erlangs alsof Ocon een blauwe vlag kreeg).
Een groot talent vecht voor zijn plek en geeft deze niet zomaar cadeau, aan niemand.
Mijn mening, maar Ocon wordt (met name door de media) wel iets 'talentvoller' neergezet, dan wat de werkelijkheid mij laat zien. Ja, hij is goed. Ja, hij is een talent. Nee, hij is wmb geen top talent.
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  zaterdag 4 november 2017 @ 13:07:49 #77
131800 Tarado
capô de fusca
pi_174862348
autosport twitterde op zaterdag 04-11-2017 om 13:05:45 Felipe Massa announces he will retire from F1 at the end of 2017 https://t.co/X2dIq9mwEy reageer retweet
pi_174862804
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 15:59 schreef KillerBee4ever het volgende:
In de afgelopen GP's heb ik Ocon wel héél makkelijk ingehaald zien worden, in de vorige GP ging het zelfs om een plek in de top 5 (Vettel ging erlangs alsof Ocon een blauwe vlag kreeg).
Een groot talent vecht voor zijn plek en geeft deze niet zomaar cadeau, aan niemand.
Mijn mening, maar Ocon wordt (met name door de media) wel iets 'talentvoller' neergezet, dan wat de werkelijkheid mij laat zien. Ja, hij is goed. Ja, hij is een talent. Nee, hij is wmb geen top talent.
Hij doet het erg goed, maar de vraag is of Perez een echte graadmeter is. Vandoorne heeft het dan een stuk lastiger net Alonso, Max met Ricciardo. Maar een toptalent kun je hem gerust noemen. Vraag is of ie de volgende stap kan zetten, nu hij Perez onder de duim weet te houden. En het is moeilijk in te schatten of hij alles uit de auto haalt. Simpel gezegd rijdt hij rond waar hij moet rijden met de FI. Wat dat betreft is het mooi dat Renault en McLaren eraan komen. De laatste twee races zal het vechten zijn voor de titel best of the rest. Laat maar zien dus Ocon!
pi_174865797
Ocon doet wat mij betreft over het seizoen gezien nog wel onder voor Perez. Maar het is idd moeilijk in te schatten hoe goed Perez echt is en Ocon is in principe nog bijna een rookie te noemen/er is een stijgende lijn zichtbaar. Het is nog even wachten of hij zich blijft ontwikkelen
pi_174904265
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175114310
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175204654
Volgens RTL GP heeft Robert Kubica een tweejarig contract getekend met Williams.

quote:
Robert Kubica zal in 2018 gaan rijden voor het Formule 1–team van Williams. Bronnen dichtbij de Pool hebben aan RTL GP laten weten dat de coureur een tweejarig contract heeft getekend bij de Britse renstal. Zo is maandag bekendgemaakt in RTL GP's online autosportprogramma Slipstream.
Kubica was van 2007 tot en met 2010 al actief in de Formule 1 en gold als een van de grootste talenten in de koningsklasse, totdat hij begin 2011 zwaargewond raakte bij een rallyongeval. De Pool liep blijvende verwondingen op aan zijn rechterarm, waardoor hij noodgedwongen een punt moest zetten achter zijn F1-loopbaan.

Na de crash bleef Kubica actief in de autosport en nam hij onder andere deel aan een aantal rally’s. Nadat hij vorig jaar al z’n rentree maakte op de circuits, kwam er dit jaar opeens weer een kans op een F1-rentree van de Pool. De enkelvoudige Grand Prix-winnaar mocht een dag testen voor het F1-team van Renault, waar hij zoveel indruk wist te maken dat hij in Hongarije ook met een 2017-bolide mocht testen.

Een deal met Renault ketste door de komst van Carlos Sainz uiteindelijk af, maar de Pool kwam vervolgens in beeld bij het team van Williams als opvolger van Felipe Massa, die na dit seizoen afscheid neemt van de Formule 1. Na twee succesvolle testdagen met de Williams FW36 gold Kubica samen met reserverijder Paul di Resta als één van de grote kandidaten voor een Williams-racezitje in 2018. RTL GP kan melden dat het team de voorkeur heeft gegeven aan Kubica, en dat de coureur inmiddels een tweejarig contract heeft getekend bij het team uit Grove. Zo lieten Allard Kalff en Kees van de Grint maandag weten in RTL GP’s online autosportprogramma Slipstream.

De 32-jarige Kubica zal volgend jaar een team gaan vormen met Lance Stroll, de jonge Canadees die dit jaar debuteerde in de Formule 1. Hoogstwaarschijnlijk zal Kubica volgende week al in actie komen voor het team van Williams tijdens de eindejaarstest in Abu Dhabi.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175446874
Ericsson en Leclerc rijden volgend jaar voor Alfa Romeo Sauber.

https://m.gpupdate.net/en/f1-news/361563/

Dat betekent dat er nog één stoeltje over is, die van Williams. Hiervoor zijn Kubica, Wehrlein, Kvyat, Di Resta en Sirotkin in de running. Kubica en Sirotkin hebben afgelopen week getest voor Williams in Abu Dhabi.

Giovinazzi zal waarschijnlijk reserve bij Ferrari worden en Wehrlein bij Mercedes als hij het stoeltje bij Williams niet krijgt.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175447159
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 12:25 schreef sasquatsch het volgende:
Ericsson en Leclerc rijden volgend jaar voor Alfa Romeo Sauber.

https://m.gpupdate.net/en/f1-news/361563/

Dat betekent dat er nog één stoeltje over is, die van Williams. Hiervoor zijn Kubica, Wehrlein, Kvyat, Di Resta en Sirotkin in de running. Kubica en Sirotkin hebben afgelopen week getest voor Williams in Abu Dhabi.

Giovinazzi zal waarschijnlijk reserve bij Ferrari worden en Wehrlein bij Mercedes als hij het stoeltje bij Williams niet krijgt.
Dat lijkt me niet van Wehrlein heb ergens gelezen dat Mercedes hem heeft los gelaten.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_175448039
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 12:25 schreef sasquatsch het volgende:
Ericsson en Leclerc rijden volgend jaar voor Alfa Romeo Sauber.

https://m.gpupdate.net/en/f1-news/361563/

Dat betekent dat er nog één stoeltje over is, die van Williams. Hiervoor zijn Kubica, Wehrlein, Kvyat, Di Resta en Sirotkin in de running. Kubica en Sirotkin hebben afgelopen week getest voor Williams in Abu Dhabi.

Giovinazzi zal waarschijnlijk reserve bij Ferrari worden en Wehrlein bij Mercedes als hij het stoeltje bij Williams niet krijgt.
Giovinazzi is toch al reserve bij Ferrari?

Lekker ondankbaar wle. Hopelijk kan 'ie ook ergens racen in 2018.
pi_175448325
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 12:39 schreef Joene het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet van Wehrlein heb ergens gelezen dat Mercedes hem heeft los gelaten.
Nee, dat klopt niet. Voor zover ik weet is hij nog steeds onderdeel van Mercedes. Hij krijgt alleen niet zoveel financiële steun meer, waardoor zijn kansen bij Williams niet groot zijn. Maar Mercedes is wel in gesprek met Williams om hem daar te krijgen.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175448363
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:24 schreef Funzel het volgende:

[..]

Giovinazzi is toch al reserve bij Ferrari?

Lekker ondankbaar wle. Hopelijk kan 'ie ook ergens racen in 2018.
En dat blijft hij waarschijnlijk ook.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175539011
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:24 schreef Funzel het volgende:

[..]

Giovinazzi is toch al reserve bij Ferrari?

Lekker ondankbaar wle. Hopelijk kan 'ie ook ergens racen in 2018.
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:40 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

En dat blijft hij waarschijnlijk ook.
Herstel: Giovinazzi is reserve bij Sauber en Leclerc is reserve bij Ferrari. Als Vettel of Raikkonen niet kan rijden wordt hij vervangen door Leclerc en Leclerc wordt bij Sauber dan vervangen door Giovinazzi.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175651763
Sirotkin lijkt nu de favoriet te zijn voor het laatste vrije stoeltje bij Williams. Kubica lijkt afgevallen te zijn. Mocht de deal met Sirotkin niet doorgaan is Kvyat de backup.

https://www.motorsport.co(...)-drive-kubica-987849
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175651876
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 18:50 schreef sasquatsch het volgende:
Sirotkin lijkt nu de favoriet te zijn voor het laatste vrije stoeltje bij Williams. Kubica lijkt afgevallen te zijn. Mocht de deal met Sirotkin niet doorgaan is Kvyat de backup.

https://www.motorsport.co(...)-drive-kubica-987849
meh had liever kubica gezien
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 11 december 2017 @ 19:09:49 #91
131800 Tarado
capô de fusca
pi_175652275
quote:
15s.gif Op maandag 11 december 2017 18:54 schreef Joene het volgende:

[..]

meh had liever kubica gezien
had leuk geweest maar als hij de snelheid niet heeft zinloos
pi_175652328
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 19:09 schreef Tarado het volgende:

[..]

had leuk geweest maar als hij de snelheid niet heeft zinloos
ik geloof niet dat hij de snelheid niet heeft eerlijk gezegd , ik denk eerder de sponsorgelden niet.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 11 december 2017 @ 19:52:09 #93
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175653681
quote:
14s.gif Op maandag 11 december 2017 19:12 schreef Joene het volgende:

[..]

ik geloof niet dat hij de snelheid niet heeft eerlijk gezegd , ik denk eerder de sponsorgelden niet.
Sirotkin neemt 15 miljoen mee. Daar kan Kubica niet tegenop.
UI Made bij VanilleKwark.
  maandag 11 december 2017 @ 20:31:05 #94
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_175655119
quote:
14s.gif Op maandag 11 december 2017 19:12 schreef Joene het volgende:

[..]

ik geloof niet dat hij de snelheid niet heeft eerlijk gezegd , ik denk eerder de sponsorgelden niet.
geloven is iets voor in een kerk. In de F1 gelden prestaties.


Of betalingen......
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_175836700
Kubica heeft Williams een aanbod gedaan van $7 miljoen voor zeven races. Als hij in die races Williams niet weet te overtuigen mogen ze voor een ander (Sirotkin) kiezen.

http://en.f1i.com/news/28(...)ams-seven-races.html
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_176271243
Volgens het Duitse Auto Bild heeft Williams een contract getekend met Sergey Sirotkin voor twee jaar. Sirotkin zou hiervoor ¤ 15 miljoen per jaar meenemen.

Williams zou door het verlies van sponsoren Randstad en Avanade ¤ 20 miljoen tekort komen en dat geld moet dus (voor een deel) door een pay driver worden opgehoest. Lance Stroll zou ¤40 miljoen per jaar betalen.

De bekendmaking zou op zich laten wachten omdat vermoedelijk het beloofde geld nog niet op de rekening van Williams staat. De sponsor van Sirotkin, de Russische SMP bank, heeft wel vaker problemen gehad met betaling van sponsorgelden.

http://www.autobild.de/ar(...)nsteam-10938009.html
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  Moderator / Redactie Sport woensdag 3 januari 2018 @ 23:00:57 #97
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_176271291
Wat een farcé..
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_176271747
Williams, het nieuwe Sauber.
.
pi_176272163
Diep diep triest dat een team als Williams zo kan afglijden. Van McLaren word je ook al niet vrolijk, maar die fout zit/zat meer in de technische hoek. Bij Williams ontbreekt het echt aan vechtlust, de winnaars mentaliteit uit de 90's, niets meer van over. En het dan moeten hebben van 2 paydrivers.. Waarom zien teams niet in dat het hebben van een goede 1e/2e rijder veel meer brengt op de lange termijn dan 2 van die geldzakken? Stel je zet er 1 talent in, Wehrlein of Kvyat, dan laat je toch veel meer je echte snelheid zien?

Als dit een beetje fout gaat met crashes begin van het seizoen, ben ik bang dat ze de stekker gaan trekken en zich op FormulaE gaan richten :(
pi_176273933
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 23:58 schreef Meike26 het volgende:
Diep diep triest dat een team als Williams zo kan afglijden. Van McLaren word je ook al niet vrolijk, maar die fout zit/zat meer in de technische hoek. Bij Williams ontbreekt het echt aan vechtlust, de winnaars mentaliteit uit de 90's, niets meer van over. En het dan moeten hebben van 2 paydrivers.. Waarom zien teams niet in dat het hebben van een goede 1e/2e rijder veel meer brengt op de lange termijn dan 2 van die geldzakken? Stel je zet er 1 talent in, Wehrlein of Kvyat, dan laat je toch veel meer je echte snelheid zien?

Als dit een beetje fout gaat met crashes begin van het seizoen, ben ik bang dat ze de stekker gaan trekken en zich op FormulaE gaan richten :(
Aan de andere kant heb je niets aan de lange termijn als je die niet gaat halen als je nu geen 2 paydrivers aanneemt. Het is kiezen tussen 2 kwaden:
- neem je 2 paydrivers en zoek je ondertussen naar een oplossing voor de lange termijn
- neem je een niet betalend talent en hoop je dat je niet halverwege het seizoen al failliet bent

Voor de continuiteit snap ik dat ze voor optie 1 kiezen. Zonde is het wel.
pi_176275333
Coureurs worden niet meer geselecteerd op kwaliteiten maar op geld..... triest.
Ben benieuwd wanneer de eerste Bitcoin miljonair een stoeltje claimt in de F1.
U MAD?
pi_176275694
quote:
3s.gif Op donderdag 4 januari 2018 09:56 schreef de_boswachter het volgende:
Coureurs worden niet meer geselecteerd op kwaliteiten maar op geld..... triest.
Ben benieuwd wanneer de eerste Bitcoin miljonair een stoeltje claimt in de F1.
Dit is altijd al zo geweest (vooral bij de achterhoede teams). Het trieste is dat het nu ook nodig is voor een team als Williams :{
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  donderdag 4 januari 2018 @ 10:22:16 #103
131800 Tarado
capô de fusca
pi_176275772
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 10:17 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Dit is altijd al zo geweest (vooral bij de achterhoede teams). Het trieste is dat het nu ook nodig is voor een team als Williams :{
nu? Massa bracht ook sponsorgeld binnen, wat ik eigenlijk nog triester vind is dat ze niet naar hun budget presteren, FI doet het al een tijdje een stuk beter met minder
pi_176276033
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 10:22 schreef Tarado het volgende:

[..]

nu? Massa bracht ook sponsorgeld binnen, wat ik eigenlijk nog triester vind is dat ze niet naar hun budget presteren, FI doet het al een tijdje een stuk beter met minder
Ja, nu :)

Massa bracht inderdaad sponsorgeld mee, maar is een respectabele coureur. Sowieso hadden ze Bottas er naast. Vorig jaar kozen ze voor het geld van Stroll (naast in eerste instantie Bottas) en nu kiezen ze voor het geld van Stroll en Sirotkin.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_176278299
Een goede coureur naast Stroll zou laten zien hoe slecht stroll is. Massa was naast Alonso al veel te traag, toen kon hij Bottas al niet de baas, is hij ondertussen ook al op leeftijd geraakt en is nog steeds sneller dan stroll. Je kan mij niet wijsmaken dat Massa vorig jaar wel opeens weer een topcoureur was. Ik snap heel goed waarom ze bij kamp Stroll liever een andere paydriver er naast hebben
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 4 januari 2018 @ 12:33:29 #106
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_176278365
Maar zo slecht is zo'n Sirotkin toch op zich niet? Ik bedoel, als je echt een koekenbakker bent wordt je niet twee jaar achter elkaar derde in de GP2. Misschien geen échte topper-in-de-dop, maar het is niet zo dat hij nooit wat heeft laten zien..
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 januari 2018 @ 13:07:49 #107
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_176278963
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 12:33 schreef heywoodu het volgende:
Maar zo slecht is zo'n Sirotkin toch op zich niet? Ik bedoel, als je echt een koekenbakker bent wordt je niet twee jaar achter elkaar derde in de GP2. Misschien geen échte topper-in-de-dop, maar het is niet zo dat hij nooit wat heeft laten zien..
Bij een sterk team...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  donderdag 4 januari 2018 @ 20:44:55 #108
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_176288807
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 13:07 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Bij een sterk team...
Rapax was in 2015 echt niet denderend....
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 januari 2018 @ 20:49:36 #109
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_176288892
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 20:44 schreef Sinister-D- het volgende:

[..]

Rapax was in 2015 echt niet denderend....
2015 staat bij mij nog altijd in de boeken als het GP2 seizoen met het grootste gebrek aan kwaliteit ooit. Je had Vandoorne..................................en de rest...............en de Jong.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_176292763
2014 Mocht hij al in een f1 wagen voor Sauber, maar niemand was onder de indruk om hem vast te leggen voor 2015. Daarnaast 5e in WSR 3.5 in zijn 2 jaar.

2015 Geen F1 en 3e achter Alexander Rossi, die na meerdere kansen ook niet F1 waardig werd geacht.

2016 3e achter Gasly en Giovinazzi, ondanks inmiddels 4 jaar ervaring in zware formule wagens.

Al met al maar gemiddeld.
.
pi_176292972
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:34 schreef Fer het volgende:
2014 Mocht hij al in een f1 wagen voor Sauber, maar niemand was onder de indruk om hem vast te leggen voor 2015. Daarnaast 5e in WSR 3.5 in zijn 2 jaar.

2015 Geen F1 en 3e achter Alexander Rossi, die na meerdere kansen ook niet F1 waardig werd geacht.

2016 3e achter Gasly en Giovinazzi, ondanks inmiddels 4 jaar ervaring in zware formule wagens.

Al met al maar gemiddeld.
Dat contract bij Sauber werd verbroken omdat er niet betaald werd. Een probleem waar hij en zijn sponsoren vaker mee te maken hebben gehad.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_176300323
Nicolas Latifi, voormalig testrijder bij Renault, wordt reserverijder bij Force India en zal een aantal vrijdagen in de vrije trainingen gaan rijden.

https://www.motorsport.co(...)serve-driver-992930/

[ Bericht 10% gewijzigd door sasquatsch op 05-01-2018 13:39:59 ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  vrijdag 5 januari 2018 @ 15:29:42 #113
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_176303338
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:45 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Dat contract bij Sauber werd verbroken omdat er niet betaald werd. Een probleem waar hij en zijn sponsoren vaker mee te maken hebben gehad.
En nu ook weer....
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_176356003
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 12:29 schreef opreis het volgende:
Een goede coureur naast Stroll zou laten zien hoe slecht stroll is. Massa was naast Alonso al veel te traag, toen kon hij Bottas al niet de baas, is hij ondertussen ook al op leeftijd geraakt en is nog steeds sneller dan stroll. Je kan mij niet wijsmaken dat Massa vorig jaar wel opeens weer een topcoureur was. Ik snap heel goed waarom ze bij kamp Stroll liever een andere paydriver er naast hebben
Stroll vind ik feitelijk ook wel het lachertje van de F1. Die 3e plaats in Baku was ook gewoon een fluke, want als je echt een redelijk goede rijder was, dan had je Bottas allang zien aankomen en in ieder geval geprobeerd te verdedigen. Zelfs dat deed hij niet en was al aan het juichen. Massa wist allang dat dit zijn laatste seizoen was, aangezien Papa Stroll geen goede rijder wilt hebben naast zijn zoon. Zijn zoon moest schijnen bij het team.
  maandag 8 januari 2018 @ 11:17:22 #115
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_176361827
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 10:17 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Dit is altijd al zo geweest (vooral bij de achterhoede teams). Het trieste is dat het nu ook nodig is voor een team als Williams :{
Is dat zo? Levert het niet veel meer op als Williams met een betere coureur die minder/geen sponsorgeld meeneemt een plaats hoger eindigt in het kampioenschap?
UI Made bij VanilleKwark.
  maandag 8 januari 2018 @ 11:35:48 #116
131800 Tarado
capô de fusca
pi_176362180
quote:
14s.gif Op maandag 8 januari 2018 11:17 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Is dat zo? Levert het niet veel meer op als Williams met een betere coureur die minder/geen sponsorgeld meeneemt een plaats hoger eindigt in het kampioenschap?
het gaat dan eigenlijk alleen om die performance bonus en het verschil tussen 5e (wat ze in 2017 ook waren) en 6e is maar 3 miljoen en tussen 5e en 7e maar 5 miljoen.

Dit op basis van de 2017 uitbetalingen

https://www.autosport.com(...)ts-for-2017-revealed
pi_176362260
quote:
14s.gif Op maandag 8 januari 2018 11:17 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Is dat zo? Levert het niet veel meer op als Williams met een betere coureur die minder/geen sponsorgeld meeneemt een plaats hoger eindigt in het kampioenschap?
Nee, dat verschil is ongeveer ¤ 5 miljoen (tussen plek 4 en 5) en ongeveer 9 miljoen tussen plek 4 en 6. Dus een plek verschil is minder dan het verschil in sponsorgeld tussen bijvoorbeeld Sirotkin (15 miljoen) en Kubica (7 miljoen).

https://joesaward.wordpress.com/2017/11/18/how-f1-payments-work/

Edit: Oh, Tarado heeft ook al zoiets gezegd (met iets andere bedragen) :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_176377566
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 22:33 schreef needakill het volgende:

[..]

Stroll vind ik feitelijk ook wel het lachertje van de F1. Die 3e plaats in Baku was ook gewoon een fluke, want als je echt een redelijk goede rijder was, dan had je Bottas allang zien aankomen en in ieder geval geprobeerd te verdedigen. Zelfs dat deed hij niet en was al aan het juichen. Massa wist allang dat dit zijn laatste seizoen was, aangezien Papa Stroll geen goede rijder wilt hebben naast zijn zoon. Zijn zoon moest schijnen bij het team.
Ik gun hem nog een jaar. Hij heeft op bepaalde momenten (in de regen, tijdens directe battles) soms wel puur talent laten zien. Het is alleen de vraag of hij genoeg heeft, om de kennis van de F1 wagen eigen te maken. Hij lijkt kwa afstellen en race management door het ijs te zakken.
.
pi_176377706
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:39 schreef Fer het volgende:

[..]

Ik gun hem nog een jaar. Hij heeft op bepaalde momenten (in de regen, tijdens directe battles) soms wel puur talent laten zien. Het is alleen de vraag of hij genoeg heeft, om de kennis van de F1 wagen eigen te maken. Hij lijkt kwa afstellen en race management door het ijs te zakken.
Zolang Papa Stroll nog met geld gooit, zit hij voorlopig nog wel bij Williams. Tot die tijd komt er ook geen betere coureur die Lance beter kan maken. Dus helaas voor de fans, maar ik denk dat Williams een beetje zinkend schip word. Lance valt voor mij in ieder geval nog door de boot, want soms zijn pace is ook echt nergens te vinden.
pi_176380001
Zit Lawrence niet ontzettend diep in Williams inmiddels? In de mate dat ze in principe niet meer de optie hebben Lance te dumpen tenzij zijn vader hiermee akkoord gaat?
  dinsdag 9 januari 2018 @ 08:57:20 #121
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_176382222
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 00:27 schreef Djoetma het volgende:
Zit Lawrence niet ontzettend diep in Williams inmiddels? In de mate dat ze in principe niet meer de optie hebben Lance te dumpen tenzij zijn vader hiermee akkoord gaat?
Ik hoop dat Claire iets slimmer is.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_176394529
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 08:57 schreef nils7 het volgende:

[..]

Ik hoop dat Claire iets slimmer is.
Ligt aan de mogelijkheden die Williams heeft. Feit is dat Lance voor hen rijdt waar ieder ander met zijn talent niet eens de kans gekregen had, ook niet met zomaar een dikke portemonnee. Verder hadden ze het met de prestaties die Stroll toonde, het seizoen niet afgemaakt. Ook schijnt het zo te zijn dat ze meepraten over wie er naast Stroll komt te zitten. Dan lijkt de suggestie die far fetched dat het niet alleen meer is dan puur sponsoring, maar ook meer dan alleen wat beleidsmatige invloed.

Eigenlijk zou je zelfs een soort erkenning in zien zien in de door Williams gevoelde noodzaak om een persbericht uit te brengen toen de verhalen gingen dat Lawrence Stroll zich zorgen maakte over de evt. aanstaande aanstelling van Kubica. Dat is toch bewijs van dat de mening van pa Stroll belangrijk is, ook buiten beslissingen die over zijn zoon gaan?
pi_176541540
Met de bekendmaking van Sirotkin en Kubica (als reserver) bij Williams is het rijdersveld compleet.

Bij deze een overzicht van de teams en (test)rijders

Mercedes AMG Petronas Motorsport
Constructeur: Mercedes
Chassis: F1 W09 EQ Power+
Motor: Mercedes M09 EQ Power+
Coureurs:
#77 Valtteri Bottas (contract t/m 2018)
#44 Lewis Hamilton (contract t/m 2020)
Test: George Russell

Scuderia Ferrari
Constructeur: Ferrari
Chassis:
Motor: Ferrari 063
Coureurs:
#5 Sebastian Vettel (contract t/m 2020)
#7 Kimi Raikkonen (contract t/m 2018)
Test: Charles Leclerc (reserve), Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi

Aston Martin Red Bull Racing
Constructeur: Red Bull Racing - TAG Heuer
Chassis: RB14
Motor: TAG Heuer (=Renault R.E.18)
Coureurs:
#3 Daniel Ricciardo (contract t/m 2018)
#33 Max Verstappen (contract t/m 2020)
Test:

Sahara Force India F1 Team
Constructeur: Force India - Mercedes
Chassis: VJM11
Motor: Mercedes M09 EQ Power+
Coureurs:
#11 Sergio Pérez Mendoza (contract t/m 2018)
#31 Esteban Ocon (contract t/m 2018)
Test: Nicholas Latifi (reserve)

Williams Martini Racing
Constructeur: Williams - Mercedes
Chassis: FW41
Motor: Mercedes M09 EQ Power+
Coureurs:
#18 Lance Stroll (contract t/m 2018?)
#?? Sergei Sirotkin (contract t/m 2019)
Test: Robert Kubica (reserve)

Renault Sport Formula One Team
Constructeur: Renault
Chassis: R.S.18
Motor: Renault R.E.18
Coureurs:
#27 Nico Hulkenberg (contract t/m 2018, optie voor 2019)
#55 Carlos Sainz (contract t/m 2018, uitgeleend door Red Bull)
Test:

Red Bull Toro Rosso Honda
Constructeur: Toro Rosso - Honda
Chassis: STR12
Motor: Honda RA618H
Coureurs:
#10 Pierre Gasly (contract t/m 2018)
#28 Brendon Hartley (contract t/m 2018)
Test:

Haas F1 Team
Constructeur: Haas - Ferrari
Chassis: VF-18
Motor: Ferrari 063
Coureurs:
#8 Romain Grosjean (contract t/m 2018)
#20 Kevin Magnussen (contract t/m 2018)
Test:

McLaren F1 Team
Constructeur: McLaren-Renault
Chassis: MCL33
Motor: Renault R.E.18
Coureurs:
#14 Fernando Alonso (contract t/m 2019?)
#2 Stoffel Vandoorne (contract t/m 2018)
Test: Lando Norris (reserve)

Alfa Romeo Sauber F1 Team
Constructeur: Sauber - Ferrari
Chassis: C37
Motor: Ferrari 063
Coureurs:
#9 Marcus Ericsson (contract t/m 2018)
#16 Charles Leclerc (contract t/m 2018)
Test: Antonio Giovinazzi (reserve)

[ Bericht 0% gewijzigd door sasquatsch op 18-01-2018 10:20:31 ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_176577690
Ben vooral benieuwd naar de look van de autos
pi_176580766
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 22:40 schreef Bananenschaatser het volgende:
Ben vooral benieuwd naar de look van de autos
pi_176582425
En bijna iedereen zonder contract voor 2019, alleen Max en Vettel niet(?). Iedereen zal wel wachten op de Merc en Ferrari stoeltjes
pi_176583358
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 09:35 schreef opreis het volgende:
En bijna iedereen zonder contract voor 2019, alleen Max en Vettel niet(?). Iedereen zal wel wachten op de Merc en Ferrari stoeltjes
Hamilton heeft (net zoals Max en Vettel) ook een contract tot en met 2020. Heb ik aangepast in het overzicht.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_176770392
Echt even mijn complimenten weer voor dit topic, vind dit razend interessant om af en toe door te nemen, ook door het jaar heen. Zou af en toe eigenlijk op de FrontPage moeten wmb. (En nee ben geen kloon van TS :P )
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 20 juli 2018 @ 10:18:38 #129
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')