Dit is echt beter probeer maar.quote:
Het borrelen wordt veroorzaakt door water dat in waterdamp verandert. Dit is het geval bij zowel koken in water als koken in frituurvet. Het verschil is dat bij koken in water, het het kookwater is dat verdampt. In frituurvet is het het vochtrestant in het product dat verdampt.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 23:18 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dit is echt beter probeer maar.
Ik denk omdat het water ook borrelt net als frituurvet dat doet speciale garing.
Pan of magnetron doet andere soort garing.
Gooi het dan in een hete oven met gril stand (of airfryer). Dan komt er nog een kleurtje op.quote:
Dat zijn dan ook geen frituursnacks, hè...quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 23:35 schreef Farenji het volgende:
Sommige dumplings zijn ook gekookt lekker. Heel veel dim sum kun je ook koken, of nog beter: stomen.
Kip koken is ook heel lekkerquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 23:35 schreef Farenji het volgende:
Sommige dumplings zijn ook gekookt lekker. Heel veel dim sum kun je ook koken, of nog beter: stomen.
Ik bak ook vrijwel niks meer en alles gaat in de oven op de heteluchtstand.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 23:33 schreef Brammetjuh94 het volgende:
[..]
Gooi het dan in een hete oven met gril stand (of airfryer). Dan komt er nog een kleurtje op.
Uit de pan vind ik dat niet lekker, maar om het te koken.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 23:52 schreef -Magica- het volgende:
[..]
Een frikandel uit de pan is hartstikke lekker
Oh vind ik wel, met beetje olie goed aan alle kanten bakken ik proef geen verschilquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 23:59 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Uit de pan vind ik dat niet lekker, maar om het te koken.
Ah dan doe ik het misschien verkeerd.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 00:00 schreef -Magica- het volgende:
[..]
Oh vind ik wel, met beetje olie goed aan alle kanten bakken ik proef geen verschil
Zou kunnen klein pannetje dan blijft ie liggen en moet je hem wel elke halve cm ff bakken en dan weer draaienquote:Op woensdag 2 augustus 2017 00:15 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ah dan doe ik het misschien verkeerd.
Haha doet me denken aan dat gekeuvel tijdens het gourmetten.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 00:21 schreef -Magica- het volgende:
[..]
Zou kunnen klein pannetje dan blijft ie liggen en moet je hem wel elke halve cm ff bakken en dan weer draaien
Haha heeft er wel wat van wegquote:Op woensdag 2 augustus 2017 00:22 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Haha doet me denken aan dat gekeuvel tijdens het gourmetten.
Krakant...quote:Op woensdag 2 augustus 2017 00:33 schreef Steenkool het volgende:
Nee de loempia was niet krakant maar lekker zacht. Lijkt gek maar was echt lekker.
Dat ja, lijkt me echt heel smerigquote:Op woensdag 2 augustus 2017 01:14 schreef Amarantha het volgende:
Zachte loempia klinkt best wel goor.
Patat niet is gewoon gekookte aardappel als je oatat kookt.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 01:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Krakant...
Maar verder kook je ook jouw biefstuk en patat?
De enige manier waarop je biefstuk kunt "koken" zonder het te verneuken is in een sous vide, waarna je hem alsnog aan zult braden in een gietijzeren pan of een grillpan. De biefstuk koken is amper gezonder dan deze bereiden in een grillpan aangezien je voor deze laatste geen of weinig olie of vet hoeft te gebruiken.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 01:52 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Patat niet is gewoon gekookte aardappel als je oatat kookt.
Biefstuk nog nooit gedaan ma is ook duur weet je. Maar ook gezond denk ik om te koken.
Wat heeft olie en vet met ongezond te maken?quote:Op woensdag 2 augustus 2017 02:19 schreef blow... het volgende:
[..]
De enige manier waarop je biefstuk kunt "koken" zonder het te verneuken is in een sous vide, waarna je hem alsnog aan zult braden in een gietijzeren pan of een grillpan. De biefstuk koken is amper gezonder dan deze bereiden in een grillpan aangezien je voor deze laatste geen of weinig olie of vet hoeft te gebruiken.
Sowieso de hele Low-fat hype is achterlijk. Ter compensatie zit er dan een berg suiker in, dat wordt ook weer omgezet in o.a. vet in je lichaam.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Doet me denken aan een vrouw die ik bij de supermarkt trof en veel ontbijtkoek kocht en beweerde dat deze zoete troep gezond was omdat er geen vet in zit.
Idd zijn die heel lekker; doe ik ook vaak. Koken met zout.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 09:29 schreef ChrisCarter het volgende:
TS, je kunt ook doppindas koken. Geen grap. Op Google staan wat manieren/recepten hiervoor. Is wel even wennen aan de textuur.
niet veel, jehebt gelijk. Ik was een beetje in de war met de gigantische hoeveelheid vet die je binnenkrijgt bij frituursnacks, maar dit is niet eens alleen het vet uit de pan. Ik zat fout inderdaad, dankje.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat heeft olie en vet met ongezond te maken?
Trollende mod gespotquote:Op woensdag 2 augustus 2017 09:29 schreef ChrisCarter het volgende:
TS, je kunt ook doppindas koken. Geen grap. Op Google staan wat manieren/recepten hiervoor. Is wel even wennen aan de textuur.
En daarna nog afbakken of searen met een brander, of echt alleen gepocheerd? Lijkt me niks als je dat niet doet. Dan heb ik liever goedkoper vlees (zoals riblappen) gestoofd in rode wijn. Goedkoper en lekkerder.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede biefstuk zachtjes en kort in rode wijn pocheren is trouwens best lekker.
Probeer het eens, een stuk ossehaas, op kamertemp laten komen en dan kort pocheren in rode wijn.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
En daarna nog afbakken of searen met een brander, of echt alleen gepocheerd? Lijkt me niks als je dat niet doet. Dan heb ik liever goedkoper vlees (zoals riblappen) gestoofd in rode wijn. Goedkoper en lekkerder.
Bedankt Dannyquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 01:21 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Dat is toegestaan omdat men al bevestiging heeft van een andere trollende mod.
Ik heb liever een schnitzel van Lupackquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 02:37 schreef Stien_Struis het volgende:
Het ultieme blijft de nasi uit blik samen met gehaktballen ook uit blik uiteraard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |