abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 15:44:54 #26
319308 Tink89
To live is to dance
pi_172832014
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 13:54 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Sterke bekkenbodemspieren zijn eerder een voordeel bij het persen, getrainde spier en bekendheid met aanspannen en loslaten bekkenbodemspier, maar een gespannen sterke spier werkt uiteraard tegen je.
Bovendien, als je intensief rijdt duurt het lang voor je bekkenbodemspier op niveau van ongetraind persoon zit- zelfs als je meteen bij aanvang zwangerschap stopt is de bekkenbodemspier aan het einde vd zwangerschapsduur nog steeds ontwikkeld.
Ik zie verder niet in hoe uitscheuren gerelateerd is aan een sterke bekkenbodemspier. Die ligt namelijk boven het perineum.

ook nog een onderzoek; https://www.researchgate.(...)arous_pregnant_women
Conclusie: "Strong pelvic floor muscles are not disadvantageous for vaginal delivery."

(Ik heb tot 30 weken paardgereden - die limiet had ik mezelf vooral gesteld)
Ik herhaalde alleen de woorden van de vk'en bij de drie bewuste bevallingen.
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_172832889
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 15:37 schreef minilot het volgende:
Al kan het op een andere manier natuurlijk alsnog, zodra buik groot genoeg. Blijkbaar. :+


..vond ik net.
Ja zijn wel meer filmpjes van dikke buiken die hoelahoepen idd.
Ik niet iig!
pi_172832915
Oh hoepelen heb ik de vorige zwangerschap ook heel veel gedaan O+ Volgens mij raden ze alleen zo'n zware fitnesshoepel af toch? Niet zo'n lichtgewicht danshoepel..
Make your own kind of music.
pi_172832925
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:18 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik niet iig!
Nee, ik ook maar niet. Ik ben knap onhandig en hoewel ik theoretisch prima kan hoepelen om lles (nek, enkels, knien, met meerdere hoepels tegelijk) bezorg ik mezelf tegelijkertijd dusdanig vaak een blauw oog of tand door de lip dat ik het risico maar gewoon niet neem. *)
Wo ist der Fhrer, der mich fhrt?
pi_172832984
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:19 schreef CassElliot het volgende:
Oh hoepelen heb ik de vorige zwangerschap ook heel veel gedaan O+ Volgens mij raden ze alleen zo'n zware fitnesshoepel af toch? Niet zo'n lichtgewicht danshoepel..
Mijn hoepels zijn relatief zwaar. Hoepelt lekkerder. :9
Wo ist der Fhrer, der mich fhrt?
pi_172832985
Ik ben zwanger helemaal niet zo'n sporter. Hardlopen vond ik altijd zo fijn, 5km in de ochtend voordat kindjes wakker zijn. Was na miskraam weer een beetje begonnen maar merk dat mijn motivatie er nu niet is. Het voelt gewoon niet goed, misschien is dat over een paar weekjes weer anders als de vermoeidheid en misselijkheid eraf is!

Wel respect voor iedereen die lekker doorsport!
pi_172833180
registreer om deze reclame te verbergen
Voor de zwangerschap fervent hardloopster. Tijdens mijn eerste zwangerschap tot 32 weken door kunnen rennen (al stelde het toen nog weinig voor). Nu sinds een week of drie gestopt met rennen, ik krijg er helaas bloedingen van. Wellicht dat het verderop in de zwangerschap beter gaat, en anders blijf ik lekker baantjes trekken. Vind het wel fijn om iets aan sport te doen. Maar eerlijk gezegd, dat is er afgelopen week ook niet van gekomen, ben veel te moe.

Als 'beloning' heb ik voor eind volgend jaar wel vast een mooie trailrun uitgezocht waar ik voor kan trainen :D
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 16:38:32 #33
409579 LuDann
All the way
pi_172833246
quote:
1s.gif Op maandag 31 juli 2017 17:23 schreef WupWup het volgende:

[..]

Ik had de intake met de kraamverzorgster die hier ook de hele week heeft gekraamd. Of anderhalve week, want ik heb 10 dagen zorg gehad uiteindelijk. Dus het kan.
Ok, thanks. Ik heb binnenkort nog 1 telefonisch gesprek met een ZZP-er, als dat hem ook niet wordt dan ga ik toch eens uitkijken naar een organisatie. Ik zag dat KraamZus (wel wat groter) in ieder geval dezelfde kraam de hele periode garandeert en ze hebben ook een specialisatie natuurlijke kraamzorg.

quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 19:59 schreef Nolita het volgende:
Ludann, je kraamverzorgster van de vorige keer klinkt wel als een ware nachtmerrie. ik kan me voorstellen dat je dat nu wil voorkomen en daarom graag vooraf kennis wil maken. Fijn om te zien dat er hier wat tips naar voren komen en dat er nog wel wat opties zijn. Ik gun je van harte een andere ervaring tijdens de kraamweek deze keer.
Dank je wel. O+ Superlief.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 06:48 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Oh, dit was echt ons schrikbeeld bij het idee van een kraam. :X Dat hebben we ook aangegeven bij de intake, we vonden dit veel belangrijker dan die natuurlijke kraamzorg of dat ze niet zou roken.

[..]

Dit ja. Mijn man vroeg een paar dagen voor de bevalling nog "Die kraam h, is dat verplicht? :{ " Ze was echter op zo'n prettige manier aanwezig, dat hij op de laatste dag vroeg "Kan ze niet nog een weekje blijven?" Ik gun jou dat ook! :*
Wat fijn dat jullie zo'n goede ervaring hebben. Ik hoop daar ook heel erg op. O+

quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 08:32 schreef vencodark het volgende:
Wij hadden bij onze zoon een hele kraam. Een vrouw net een paar jaar jonger dan ons en ze was ook bij de bevalling (toen maakte ik ook voor het eerst kennis met haar).
Ze was lief, rustig en kwam ook professioneel over. We hebben haar ook echt gemist toen ze eenmaal weg was.
Helaas werkt ze inmiddels niet meer als kraamverzorgende dus is het nu weer een verrassing wie we krijgen.
Nu is het ook belangrijk dat ze goed met onze zoon klikt.
Van mijn collega heb ik ook horrorverhalen gehoord. Haar kraam maakte opmerkingen over haar gewicht, over het geloof en dat ze eens wat actiever moest zijn ofzo.
Naar mens. Die zou gelijk ontslagen moeten worden, zulke lui.
:X Ik snap dat ook echt niet he, van je laatste stukje. Ik hoop dat je dit keer weer een goede krijgt. :Y

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 10:37 schreef CassElliot het volgende:
Kraam: Lu :* Onze kraam (van de waarden) was best een aanpakker, maar wel een hele invoelende en dat scheelt de helft. Toen ik uit het ziekenhuis thuiskwam voelde ik me zo.. omvergelopen en over het hoofd gezien. En toen kwam zij even de boel doen, ze had ook het bedje al opgemaakt (verheugde ik me al maanden op) en stormde door het huis om alles in orde te maken.. tot ze zag wat er met mij gebeurde. Toen kwam ze naar me toe om te vragen hoe ik me voelde, wat ik belangrijk vond enzovoorts. En ze luisterde ook echt. Alles wat wij 'anders' wilden doen, nam ze gewoon aan zonder discussie.En 's avonds heeft mijn moeder het bedje afgehaald en gewassen en gestreken zodat ik het met open wond en wel alsnog zelf kon opmaken :@

Toch gaan we het deze keer wel heel anders doen. Ik heb behoefte aan meer vertrouwen en meer met ons gezin zijn. Ik wil eigenlijk zo min mogelijk eh, 'signaalverstoring' als het ware. Gewoon wij samen en verder even niks. Dus we gaan het voor zover dat lukt ook op die manier inrichten, met hopelijk passende kraamzorg en verdere ondersteuning (postpartum doula, mealtrain etc)
Ja, fijn te lezen dat je een goede kraam had bij een regulier bureau. Hoe wil je het deze keer gaan aanpakken dan? Geen kraamzorg dus, maar het in je eigen kring oplossen?
pi_172833297
Hoe voel je je vandaag LuDann? Iets minder verdrietig?
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 16:42:29 #35
409579 LuDann
All the way
pi_172833321
Vaccinaties: wij twijfelen niet, wij doen alle vaccinaties. Ik heb Wolk zelfs eerder laten inenten omdat ze al heel jong naar het KDV moest.

Sporten: ik ben een maand of 3 voordat ik zwanger werd begonnen met hardlopen maar had telkens blessures waardoor ik weer rustiger aan moest doen. Zwanger lukt het helemaal wat minder nu.

Ik ben wel meteen na mijn positieve test Mom in Balance gaan doen. Zwaar joh. Helemaal stuk gaan in het park. :') Ik doe dat nu 1 keer per week vanwege moe & misselijk maar ik wil het opschroeven naar 2 keer in de week. Daarnaast fietst ik een stuk naar mijn werk, dus dat is 3 a 4 keer per week 2 keer 20 minuten.
pi_172833336
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:42 schreef LuDann het volgende:

Ik ben wel meteen na mijn positieve test Mom in Balance gaan doen. Zwaar joh. Helemaal stuk gaan in het park. :') Ik doe dat nu 1 keer per week vanwege moe & misselijk maar ik wil het opschroeven naar 2 keer in de week. Daarnaast fietst ik een stuk naar mijn werk, dus dat is 3 a 4 keer per week 2 keer 20 minuten.
Mom in Balance lijkt mij ook leuk! Is dat veel rennen/hupsen of hoeft dat niet perse?
pi_172833362
Sporten, pffff echt niet! :D Ben blij dat ik m'n bed uit kan komen. :+

Ik heb nu wel behoefte aan lopen door de natuur. Zag gister een clubje van 10 dikke buiken die aan het wandelen waren, zo cute. O+ Dat wil ik wel gaan doen. Maar sporten? No way. Respect voor jullie!
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 16:45:28 #38
409579 LuDann
All the way
pi_172833374
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:40 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Hoe voel je je vandaag LuDann? Iets minder verdrietig?
Wat lief dat je ernaar vraagt. Ik zit eigenlijk best wel in de put. Dat is niet perse alleen dat kraamgebeuren, al lijkt dat wel een soort trigger te zijn geweest. Ik weet niet zo goed wat ik met mezelf aanmoet op het moment, echt stom. Ik probeer een beetje afleiding te zoeken en wat moed bij elkaar te rapen om mijn VK te bellen dat het niet zo denderend gaat.
pi_172833441
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:45 schreef LuDann het volgende:

[..]

Wat lief dat je ernaar vraagt. Ik zit eigenlijk best wel in de put. Dat is niet perse alleen dat kraamgebeuren, al lijkt dat wel een soort trigger te zijn geweest. Ik weet niet zo goed wat ik met mezelf aanmoet op het moment, echt stom. Ik probeer een beetje afleiding te zoeken en wat moed bij elkaar te rapen om mijn VK te bellen dat het niet zo denderend gaat.
Wat vervelend om te lezen :{
Lijkt me inderdaad wel goed om aan de bel te trekken bij de VK of huisarts. Kan je goed praten met iemand uit je omgeving?
:*
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 16:49:50 #40
409579 LuDann
All the way
pi_172833475
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:43 schreef OliviaIsTaken het volgende:

[..]

Mom in Balance lijkt mij ook leuk! Is dat veel rennen/hupsen of hoeft dat niet perse?
Ik vind het erg leuk! Beetje contact met andere zwangeren, waarvan sommigen in jaloersmakende conditie zijn. :P

Doorgaans begint en eindigt elke keer met of hardlopen of powerwalken. Je mag zelf kiezen, afhankelijk van wat je nog kan. De meesten doen powerwalken. Ik loop zelf zo goed en zo kwaad als het kan hard.

Daarna in groepsverband afwisselend cardio en krachttraining. Elke training zijn het andere oefeningen. Er wordt altijd ook wat gedaan met zo'n elastieken band die je ook mee naar huis krijgt. Ik vind het pittig, maar dat is juist wat ik er prettig aan vind. In principe kun je er tot aan je bevalling me door gaan.
pi_172833503
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:49 schreef LuDann het volgende:

[..]

Ik vind het erg leuk! Beetje contact met andere zwangeren, waarvan sommigen in jaloersmakende conditie zijn. :P

Doorgaans begint en eindigt elke keer met of hardlopen of powerwalken. Je mag zelf kiezen, afhankelijk van wat je nog kan. De meesten doen powerwalken. Ik loop zelf zo goed en zo kwaad als het kan hard.

Daarna in groepsverband afwisselend cardio en krachttraining. Elke training zijn het andere oefeningen. Er wordt altijd ook wat gedaan met zo'n elastieken band die je ook mee naar huis krijgt. Ik vind het pittig, maar dat is juist wat ik er prettig aan vind. In principe kun je er tot aan je bevalling me door gaan.
Klinkt goed! Ik zal me binnenkort eens voor een proefles aanmelden :)
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 17:29:23 #42
409579 LuDann
All the way
pi_172834114
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:48 schreef OliviaIsTaken het volgende:

[..]

Wat vervelend om te lezen :{
Lijkt me inderdaad wel goed om aan de bel te trekken bij de VK of huisarts. Kan je goed praten met iemand uit je omgeving?
:*
Ja, ik heb gelukkig een paar mensen met wie ik wel kan praten hierover. :)
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:51 schreef OliviaIsTaken het volgende:

[..]

Klinkt goed! Ik zal me binnenkort eens voor een proefles aanmelden :)
Tof. Het is wel vrij duur. Ik rechtvaardig dat voor mezelf door dus niet langer de bus naar mijn werk te nemen, daarmee spaar ik precies het geld voor een abbo uit. :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens snap ik de mensen die niet sporten ook heel goed hoor. Ik deed niks mijn eerste zwangerschap. Maarja, ik kwam toen wel 35+ kilo aan. Nog wel meer waarschijnlijk, maar bij 35 stopte ik met wegen. :') Ik vind het supermoeilijk mijn eetpatroon echt goed gezond te houden dus dan gooi ik het maar op het sporten. Tot nu toe ben ik in deze zwangerschap maar 70 gram aangekomen, de vorige zwangerschap was dat al een kilo of 8 (al begon ik toen met ondergewicht).

Daarnaast ervoer ik het herstel na mijn KS als vrij zwaar en langdurig. Met sporten hoop ik het herstel dit keer te bevorderen.
pi_172834649
Ik doe niks aan sport. Ik deed voor mijn eerste zwangerschap wel 1 keer per week Zumba maar destijds mee opgehouden.
Wel slechts 5 6 kilo ofzo maar aangekomen toen.
Ik ben eigenlijk best een passief mens als het komt op bewegen en actieve dingen ondernemen.
Ik probeer wel iets vaker de fiets te pakken en te lopen maar eer ik gedoucht en de deur uit ben ben ik een eeuwigheid verder.
Ik ben nogal een lazy cat terwijl ik heus wel alle voordelen ken hoor.
Lui en ongeduldig: dodelijke combinatie voor het moederschap. ;(
pi_172835160
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 17:57 schreef vencodark het volgende:
Ik doe niks aan sport. Ik deed voor mijn eerste zwangerschap wel 1 keer per week Zumba maar destijds mee opgehouden.
Wel slechts 5 6 kilo ofzo maar aangekomen toen.
Ik ben eigenlijk best een passief mens als het komt op bewegen en actieve dingen ondernemen.
Ik probeer wel iets vaker de fiets te pakken en te lopen maar eer ik gedoucht en de deur uit ben ben ik een eeuwigheid verder.
Ik ben nogal een lazy cat terwijl ik heus wel alle voordelen ken hoor.
Lui en ongeduldig: dodelijke combinatie voor het moederschap. ;(
+1 :7
pi_172835762
Ik mis het sporten echt heel erg, ik deed zowel aan hardlopen als fitness en yoga. En ik zit op dansles, maar het seizoen heb ik wel gewoon afgemaakt. Het hardlopen heb ik wel nog even geprobeerd, maar de vermoeidheid maakte al gauw dat er echt geen energie meer voor was/is. Momenteel probeer ik wel elke dag sowieso een halfuur te wandelen, en als ik volgende week verlof heb denk ik zelfs nog wel wat langer. Net als Lemijn is stilzitten niet goed voor me, en ik geniet ook gewoon heel erg van het buiten zijn. En ik hoop dat met een redelijke conditie het herstellen van de bevalling sneller gaat, maar of dat zo is gaan we wel beleven. :P
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_172837026
Ik heb net een heel lief, klein, schattig hartje horen kloppen. O+ O+

Ben wel terug gezet. De UD is 19 maart. Kan TS dat aanpassen? De vorige keer was het sowieso verkeerd in de OP gezet. :@
pi_172837098
Aan de andere kant is bevallen en ook herstellen van zoveel dingen afhankelijk, dat je het niet kan maken of breken met beweging vooraf. Ik vind meer het idee fijn dat ik er in ieder geval iets aan heb gedaan, maar ik houd van bewegen, dat helpt natuurlijk wel. Misschien wil ik daarom nu al teveel, omdat ik de dag voor de bevalling nog een uur fietste n een uur liep, het zit nog teveel in m'n systeem :o

Mom in balance probeerde ik met 16 weken. De misselijkheid nam net iets af maar ik had 12 weken lang echt niets uitgevoerd (inderdaad, vanaf de positieve test ongeveer...). Ik vond het te zwaar! Heb vast niet genoeg gedoseerd maar ik had enorme spierpijn daarna en heb toen besloten dat echt sporten niet meer hoefde.

Zwangerschapsyoga vond ik trouwens ook heel fijn! Wel met je lijf bezig zijn, dingen draaien en strekken, maar allemaal op een matje en gedoseerd.

--
LuDann, ik hoop dat je je snel wat beter voelt!

En fijn, DUMAN!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_172837152
Wat grappig trouwens, al die hoepelaars hier. Dat viel voor mij ook onder te veel beweging dus ik heb 'm snel boven gelegd. Aan het eind weer eens gepakt, maar met een bolle buik en andere rompbalans enzo werd het niks meer. Ik heb zo'n lichtgewicht ding trouwens. Oh, misschien kan ik er over een paar weken wel weer mee naar het park! *O*
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_172837497
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 17:57 schreef vencodark het volgende:
Ik doe niks aan sport. Ik deed voor mijn eerste zwangerschap wel 1 keer per week Zumba maar destijds mee opgehouden.
Wel slechts 5 6 kilo ofzo maar aangekomen toen.
Ik ben eigenlijk best een passief mens als het komt op bewegen en actieve dingen ondernemen.
Ik probeer wel iets vaker de fiets te pakken en te lopen maar eer ik gedoucht en de deur uit ben ben ik een eeuwigheid verder.
Ik ben nogal een lazy cat terwijl ik heus wel alle voordelen ken hoor.
Lui en ongeduldig: dodelijke combinatie voor het moederschap. ;(
Zeer herkenbaar :') Mijn vriend verbaast zich er soms over hoe lui ik ben, nu heb ik wel een baan waarbij ik veel in beweging ben, dat scheelt. Als ik een kantoorbaan had was ik vast al wel aangekomen met bijna 24 weken :+

Duman, een hartje, wat fijn!! O+ Ik mocht vanmorgen ook weer luisteren, blijft erg leuk :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_172837674
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:08 schreef rena het volgende:

[..]

Zeer herkenbaar :') Mijn vriend verbaast zich er soms over hoe lui ik ben, nu heb ik wel een baan waarbij ik veel in beweging ben, dat scheelt. Als ik een kantoorbaan had was ik vast al wel aangekomen met bijna 24 weken :+

Duman, een hartje, wat fijn!! O+ Ik mocht vanmorgen ook weer luisteren, blijft erg leuk :)
Mijn baan is ook redelijk actief. Maar ondanks dat het maar 10 minuten fietsen is, ga ik altijd met de auto. :')
Ik voel mij al gauw gehaast als ik dus snel moet zijn. Was als kind al traag en dat zit er nog in. :')
Op werk trouwens 2 x zo actief en absoluut niet lui. :P
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')