Lucky_Strike | maandag 31 juli 2017 @ 20:50 |
Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen? Mijn shortlist: - Ragu - Rendang - Pirogi - Brisket - Slasoep - Iets met dulce de leche - Oliebollen | |
Riann | maandag 31 juli 2017 @ 21:18 |
erwtensoep | |
RobinOok | maandag 31 juli 2017 @ 21:34 |
Teveel om op te noemen. Ik hou het ook niet bij. | |
realAIVD | maandag 31 juli 2017 @ 21:38 |
Als je dat gaat doen, dan is dit recept een aanrader: http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/ en nee, die bacon hoort er van origine niet bij, maar het past zo onvoorstelbaar goed dat ik echt nooit van m'n leven pierogi zonder bacon zal eten. Verder is het echt enorm leuk om een keer te maken, en lekker...maar na 1 of 2 keer zelf maken, zou ik eens googelen waar de dichtstbijzijnde Poolse supermarkt zit, bij mij bleek dat op 10 minuten fietsafstand. Die hebben bakken in de vriezer, maar ook mooie verse die echt niet onderdoen voor zelfgemaakte) en wat er op mijn kookbucketlist staat? dat weet ik effe niet. Ik heb tenminste 4 dagen in de week waarin ik niemand pijn doe met hetgeen er van het gasstel komt en op 1 a 2 van die dagen ook voldoende tijd om de gekste dingen te koken. Dus als ik iets wil koken, dan doe ik dat ook. Enige reden om iets niet meteen te doen is als ik wat twijfel over het eventueel te volgen recept. maar ik ga er over nadenken....leuk topic! | |
Lucky_Strike | maandag 31 juli 2017 @ 21:44 |
Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens! Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwens | |
yue | maandag 31 juli 2017 @ 21:53 |
Goede ramen, boeuf bourguignon, soepdumplings en zuurdesembrood. | |
mascara-klodder | maandag 31 juli 2017 @ 22:36 |
Spekkoek | |
Kaatje1 | dinsdag 1 augustus 2017 @ 09:54 |
Ik wil 't dan wel testen ;-) | |
RobinOok | dinsdag 1 augustus 2017 @ 10:24 |
Oja, ik weet er weer eentje : zwarte hamburgers. Paar keer op het punt gestaan om ze te maken, maar dement als ik ben gewoon weer van de to-do-lijst afgevallen. | |
minilot | dinsdag 1 augustus 2017 @ 10:36 |
Drop maken! | |
Kaatje1 | dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:23 |
Kan je dat zelf? Dat lijkt me nou net iets waar je heel veel ingredienten nodig hebt die je nooit meer gebruikt. Maar ik ga eens kijken (ben totaal niet dol op drop maar maken lijkt me wel gaaf) | |
Bramito | dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:24 |
Piet had het toch geprobeerd? | |
Kaatje1 | dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:27 |
Net eens even op google gekeken en het lijkt redelijk makkelijk. Stuur het recept even naar mijn australische familie, die zijn dol op drop maar er is lastig aan te komen waar zij wonen. | |
ASSpirine | dinsdag 1 augustus 2017 @ 15:01 |
Een goeie ramen soep basis maken. Van zelfgemaakte dashi (heb een katsuobushi gekocht in Japan - gedroogde vis dat je in in dunne schilfers schaaft) tot een pork bone soup dat dagen op het vuur heeft gestaan. En de combinatie van beide zou de perfecte ramen soep moeten creëeren. Een (lijkt mij) iets minder ingewikkelde pho soep maken. Rice noodle rolls, een dim sum, maar dan met garnalen gevuld. Heb het al eens geprobeerd te maken, maar is mislukt. Ooit in mijn leven wil ik een fluweel zachte rice noodle roll willen maken. Maar dat zal nog veel experimenteren vergen (en schoonmaken ) | |
golfer | dinsdag 1 augustus 2017 @ 15:06 |
Geen kookbucketlist. Alles wat ik ooit heb willen maken heb ik al eens gemaakt. | |
RobinOok | dinsdag 1 augustus 2017 @ 17:38 |
Oja, die wil ik ook weer eens maken, maar dan met Hollandse garnalen. En dat ze dan wel fotowaardig zijn.... | |
realAIVD | dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:02 |
Rice noodle rolls zijn by far m'n favoriete dimsum....maar dan gevuld met char siew Dit al eens geprobeerd? http://www.notquitenigell(...)un-nqns-mums-recipe/ werkt aardig, al moet ik zeggen dat ik dit zelf meestal als goede reden heb om gewoon bij de chinees te dimsummen...met kannetjes witte wijn en allerhande andere hapjes hmmm, meteen zin in! | |
Myraela | dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:23 |
Ik maak altijd op honderdmiljoen plekken lijstjes met dingen die ik nog wil maken, die raak ik vervolgens kwijt en ik verzin gewoon weer nieuwe lijstjes. Iets wat er al heel lang op staat is een berenhap. Dat heb ik nog nooit gegeten en wil ik graag een keer zelf maken, maar komt er elke keer maar niet van. | |
Lot_1 | dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:44 |
Leuk topic! Ik wil nog leren om goed koekjes te bakken. Begrijpen wat voor soort deeg welk effect heeft en dergelijke. Spekkoek lijkt me ook tof om een keer gemaakt te hebben. Oliebollen | |
Steenkool | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:06 |
Een gehaktbal? Of wat bedoel je precies. | |
nogeenoudebekende | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:07 |
Dulce de Leche op een bucketlist? Dat is een blik gecondenseerde melk in een pan kokend water flikkeren en wachten. | |
Steenkool | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:08 |
Lezen. | |
#ANONIEM | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:11 |
Gewoon naar de snackbar gaan? | |
Vanyel | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:13 |
Dat stond ook ooit op mijn kooklist. Ik mijn best doen, varkenspoten en al. Pas toen ik liters en liters klaar had, realiseerde ik me dat ik er eigenlijk niet zo dol op ben en dat een beetje maken misschien wel slim was geweest. | |
Pietverdriet | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:18 |
Minder fokken, Meer koken en bakken | |
ASSpirine | woensdag 2 augustus 2017 @ 12:52 |
Ik had er gemaakt met meer dan rijstbloem, ook tarwemeel en tapioca poeder en dergelijke. Zal het nog eens proberen, als ik er nog eens de moed ervoor vind. | |
MutedFaith | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:01 |
Fried chicken & waffles. | |
Myraela | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:06 |
Daar kom ik nooit. | |
Aventura | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:09 |
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit. | |
Lot_1 | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:12 |
Eton mess staat op de bucketlist voor deze zomer. | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:38 |
Wat apart ja! | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:38 |
Durian | |
Steenkool | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:57 |
Dus je wil een gehakt al met uienringen maken? Gewoon een gefrituurde gehaktbal? Of echt een structuurloze bal zoals in de snackbar? | |
Myraela | woensdag 2 augustus 2017 @ 14:00 |
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus. | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2017 @ 14:03 |
| |
n0a | woensdag 2 augustus 2017 @ 14:49 |
Gisteren nog gemaakt. | |
Lucky_Strike | woensdag 2 augustus 2017 @ 14:57 |
Die gaat ook op mijn lijst. Fascinerende combinatie. | |
FlippingCoin | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:07 |
Dat wil ik ook eens maken, echt heerlijk. | |
Steenkool | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:09 |
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist. Je kent het idee van een bucketlist? Ik vraag je gewoon wat je precies bedoelt. Met je hoofd. | |
liedetector | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:31 |
herkenbaar, maar ik heb tig afnemers om dat ze mijn erwtensoep zo ouderwets lekker vinden (echt een partij bejaarden die zich afvragen wanner ik weer eens los ga) | |
Kaatje1 | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:36 |
Hier ook een erwtensoepmaker voor velen. Maak je 10 liter, mag je blij zijn als je er zelf ook een bord van eet en 1 portie kunt invriezen. | |
liedetector | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:41 |
psies... | |
uniekhoorn | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:56 |
Kreeft, speenvarken aan het spit, beercan chicken | |
MutedFaith | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:59 |
Volgens mij was t jouw foto in t foodgawkerstopic die de combinatie überhaupt op mijn bucketlist heeft doen verschijnen. Helaas is ons wafelijzer al enige tijd overleden | |
Myraela | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:07 |
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?". Er staan allemaal simpele dingen, waarom zou een berenhap dan niet in het lijstje passen. Quote/editfoutje van L_S [ Bericht 10% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-08-2017 16:10:15 ] | |
MutedFaith | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:08 |
Mijn vraag zou eerder zijn waarom je een spoetnik met satésaus een berenhap noemt. Maar dat zal wel een friet-patatdiscussie worden. | |
Lucky_Strike | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:10 |
Inderdaad. Gewoon dingen waar je nog nooit aan toe bent gekomen. Dat hoeft echt geen haute cuisine te zijn. | |
Kaatje1 | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:11 |
En ik denk HuH??? spoetnik met saté saus....ik ken spoetnik als een drankje "Een echte ouderwetse spoetnik. Een spoetnik is frisdrank met volle (koffie)melk en suiker. Als je deze ingrediënten bij elkaar mengt ontstaat er een dikke schuimkraag" | |
Lucky_Strike | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:12 |
En wat staat er op jouw lijstje Steenkool? | |
Steenkool | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:17 |
Zo'n mooi groot braadstuk met knapperig zwoerd, waar Piet het altijd over heeft! Dat lijkt me verrukkelijk. | |
Pietverdriet | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:17 |
Dat is het ook. | |
n0a | woensdag 2 augustus 2017 @ 16:55 |
ik zou het wel met zelfgemaakte wafels maken. Prefab is denk ik te zoet, ook al doe je er een lading maple syrup bij. Ik kan zo snel niks bedenken voor mijn bucket list. Zijn te veel dingen die ik dan ook weer vergeet. Ga binnenkort wel eens bara proberen te maken. | |
uniekhoorn | donderdag 3 augustus 2017 @ 15:52 |
En qua eten wil ik wel eens stierenballen eten | |
#ANONIEM | donderdag 3 augustus 2017 @ 18:45 |
Champagne uit een navel | |
Rexanthony | zondag 6 augustus 2017 @ 08:04 |
- Kreeft - Goulash - Stromboli - Gerookte boter - Gekonfijte eend en zalm - Worstenbroodjes - Chips - Slagroomtruffels - Okonomiyaki - Rijstevlaai - Hummus En nu ook: - Pirogi - Slasoep - Oliebollen | |
Ewelina | zondag 6 augustus 2017 @ 15:44 |
Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg. | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 15:53 |
Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's. Ik vond dit recept er wel mooi uitzien, dus ik dacht, dat doe ik even (maar dan met verse ipv gedroogde garnalen). Hahahahahhhaa, niet dus. Ging helemaal mis, dus uiteindelijk zo in een kom geflikkerd. Ik geloof dat ik het maar meteen van mijn lijst afstreep. Ik vind het zo, los eigenlijk gewoon lekkerder. | |
Steenkool | zondag 6 augustus 2017 @ 16:44 |
Ik denk dat ik ook liever die onderste eet. Die rolls zijn denk ik vooral leuk in gezelschap of zo. | |
Pietverdriet | zondag 6 augustus 2017 @ 16:49 |
Mooie fotos weer Robin. | |
n0a | zondag 6 augustus 2017 @ 17:03 |
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem. | |
Ewelina | zondag 6 augustus 2017 @ 17:05 |
Ai, kookn00b betrapt. Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing. | |
Dragonberry | zondag 6 augustus 2017 @ 17:43 |
Buikspek Worstenbroodjes Zelf worst maken Gyoza oid Kroketten Hamburgerbroodjes Ossobuco | |
n0a | zondag 6 augustus 2017 @ 18:21 |
Nah , maar wel handig om te weten. Ligt dus niet aan jezelf als het met zo'n flesje niet wil lukken. Ik zag het Nigella ooit gebruiken. Ik heb het twee keer geprobeerd en iemand anders ook meerdere keren. | |
RobinOok | zondag 6 augustus 2017 @ 18:30 |
Wat is het probleem van eieren splitsen? Vies werkje? Moeilijk? Dat valt toch wel mee? Ik zou bij grote hoeveelheden (en spanning dat het misgaat) in ieder geval wel 3 bakjes gebruiken. Twee om dooier en eiwit in te splitsen, maar als eiwit "gelukt" is die eers overdoen naar een grotere kom. Dan volgende ei weer in t kleine kommetje en pas als eiwit gelukt is het naar de grote kom doen. Dan kun je niet per ongeluk een hele schaal eiwitten verneuken met 1 mislukte splitsing. Zo leerde ik het vroeger om sowieso een eitje eerst in een schaaltje te doen en niet meteen in je beslag. Voor het geval het een bedorven ei betreft. Maar ja, dat heb ik in mijn hele leven nog noooooit meegemaakt, een bedorven ei. Dat is ook niet meer mogelijk met huidige productietechnieken. Maar als je eitjes van eigen erf gebruikt zou ik het toch weer overwegen... | |
Broodjekipkorn | zondag 6 augustus 2017 @ 18:31 |
Vast genoeg, maar vooral erwtensoep. Spekkoek is al weggestreept! | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 18:47 |
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst. | |
Broodjekipkorn | zondag 6 augustus 2017 @ 18:57 |
Oh, nu je dat zegt.. Ik zou wel eens groentenkroketjes willen maken. Al eens geprobeerd, maar die heb ik maar weggegooid haha. | |
Rexanthony | zondag 6 augustus 2017 @ 19:35 |
Wil ook wel een keer zelf bladerdeeg maken, maar weet nu al dat het een 'eens maar nooit weer' gevalletje wordt | |
Pietverdriet | zondag 6 augustus 2017 @ 20:03 |
Leuk om een paar keer te doen, maar nergens voor nodig, supermarkt verkoopt prima roomboterbladerdeeg. Croissants zelf maken is dankbaarder werk. | |
BasEnAad | maandag 7 augustus 2017 @ 00:38 |
Indische rijsttafel zelf maken, lekkerste keuken die er is. | |
Queenshore | maandag 7 augustus 2017 @ 06:57 |
(Garnalen)kroketten Smoked brisket Scotch egg Ricotta Dolma's Cubano sandwich Hele kalkoen Bao (zelf de broodjes maken) Rendang Thrice cooked chips Empanada Worstenbroodjes en spekkoek kunnen er nu ook bij. For the record, deze lijst had nog 10x zo lang kunnen zijn | |
Ewelina | maandag 7 augustus 2017 @ 19:49 |
Ik heb het recept voor een zoete pompoentaart met speculaaskruiden gezien. Die gaat op de wishlist. Verder: - Death by chocolate-taart - Bananabread - Een echt braadspit. - Risotto Niet zo veel bijzonders. Maar eigenlijk wil ik gewoon een vaatwasser zodat ik niet zoveel meer hoef af te wassen als ik gekookt heb. [ Bericht 14% gewijzigd door Ewelina op 09-08-2017 08:26:32 (Laat die pompoentaart maar.) ] | |
Syrena | maandag 7 augustus 2017 @ 20:14 |
Die pompoentaart vond ik echt ultiem goor toen ik 'm had gemaakt ik ben sowieso al geen fan van speculaaskruiden, maar de puree-igheid van de vulling was ook echt ieuw. Op mijn lijst: - sticky toffee pudding - zachte hamburgerbroodjes - sloppy joe's - kroketten - vietnamese loempia's En een spoetnik is met curry en may, niet met satésaus | |
Bleie | maandag 7 augustus 2017 @ 20:27 |
Leuk topic! Op mijn lijstje staan in elk geval mayonaise en kroketten. Oh, en pulled pork. | |
Pinuts | maandag 7 augustus 2017 @ 21:55 |
Bananenbrood staat nog steeds op mijn lijstje. | |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 00:15 |
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo. Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken. | |
mascara-klodder | dinsdag 8 augustus 2017 @ 04:17 |
Ohhh wow, dat is echt het meest simpele om te maken. Eieren splitsen: easy. Stijf kloppen: easy. | |
Vinty | dinsdag 8 augustus 2017 @ 04:44 |
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd. Worstjes van zelf gerookte eend. Worstjes net citroen gras. Worstjes met mozzarella erdoor. Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden | |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 06:30 |
Overgebleven darm kan je invriezen. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 augustus 2017 @ 06:37 |
Vraag je slager, nee heb je, ja kan je krijgen.. | |
Molo | dinsdag 8 augustus 2017 @ 06:44 |
Allerlei soorten darm http://www.vuurenrook.nl/(...)erij-kruiden-darmen/ | |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 08:49 |
Ik vraag t gewoon bij de slager. Soms betaal je er wat voor laatste keer kreeg ik t mee. Maar dat was baggerkwaliteit, niet mee te werken. | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:28 |
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen. Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd. | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:29 |
Ja doen! En dan natuurlijk een verslag maken in het worstentopic | |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:29 |
Ja dat had ik me ook al bedacht. | |
kipje1234 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:52 |
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand... | |
Dragonberry | dinsdag 8 augustus 2017 @ 17:57 |
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling. | |
Lienekien | dinsdag 8 augustus 2017 @ 18:05 |
Je hebt wel een geschikte pan nodig. | |
Ewelina | dinsdag 8 augustus 2017 @ 18:06 |
Ik geloof dat ik 'm maar van mijn lijst schrap. | |
Bleie | dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:36 |
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt. | |
Elvi | dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:40 |
Spekkoek Frikadelbroodjes Dumplings Brood, en dan vooral apart brood zoals bietenbrood Turkse pizza | |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:06 |
Ik eet nauwelijks jam, maar zelfgemaakt is zo ontzettend lekker. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:20 |
Maak liever jam dan dat ik het eet. Het is zelfgemaakt erg lekker, maar eet eigenlijk vrijwel nooit zoete geit op brood. | |
PdeHoog | dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:22 |
LS, die erwtensoep kan uitstekend in de Slowcooker | |
oganesson | woensdag 9 augustus 2017 @ 07:47 |
Beef Wellington Een hele gans Brisket De perfecte doch simpele lasagna, niet een goede Bolognese saus met laagjes. (ik merk dat het toch vooral vleesbereiding is) Verder: Een hele grote rainbow cake Een 5 laags chocolade taart | |
PrincessToadstool | woensdag 9 augustus 2017 @ 09:39 |
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet. Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips? | |
Elvi | woensdag 9 augustus 2017 @ 09:41 |
Rucola stampot is er wel lekker bij | |
Pietverdriet | woensdag 9 augustus 2017 @ 09:46 |
De eendenborst filets, De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt. Op de huid braden op laag tot medium vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé. Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen. De Saus paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen). Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade. Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel. Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is. Afmonteren met een flinke kluit boter. Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets | |
PrincessToadstool | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:00 |
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij? Ben niet zo heel dol op rucola Elvi | |
Pietverdriet | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:02 |
Bloemige aardappels, rode kool of peentjes en erwtjes of gegrillde courgette? Spruiten? | |
PrincessToadstool | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:03 |
Ah dan zat ik wat dat betreft toch wel in de juiste richting te denken | |
Lienekien | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:04 |
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg. | |
Elvi | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:27 |
Linkje naar t youtube filmpje? | |
oganesson | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:33 |
Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aan | |
Lienekien | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:35 |
| |
Lienekien | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:36 |
Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg. Ik schrok trouwens geweldig van de prijs van het vlees. Maar het was het dubbel en dwars waard. | |
oganesson | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:50 |
Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch? | |
Lienekien | woensdag 9 augustus 2017 @ 10:51 |
Ossenhaas, volgens mij. | |
PrincessToadstool | woensdag 9 augustus 2017 @ 11:24 |
Heb ik ook eens gemaakt die van Gordon Ramsey! Dacht dat het best moeilijk zou zijn, maar viel uiteindelijk enorm mee... | |
Broodjekipkorn | vrijdag 11 augustus 2017 @ 09:32 |
Kwam zojuist iets op internet tegen wat hier voor mij niet mag ontbreken. Niet helemaal voor op mijn kookbucketlist, maar wél voor op mijn bak bucketlist. Een galaxy cake! Iemand al eens gemaakt? | |
Lucky_Strike | woensdag 29 januari 2020 @ 18:55 |
Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens? Ik heb inmiddels rendang, dulce de leche, brisket en erwtensoep gemaakt. De rest nog niet. | |
realAIVD | woensdag 29 januari 2020 @ 20:01 |
Mocht je wat tijd vrijmaken om zelf pierogi in elkaar te knutselen, dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen: https://hostthetoast.com/(...)/#tasty-recipes-9859 Het deeg werkt prettig, het recept is niet ingewikkeld en de uitkomst is meer dan ontzettend lekker (het is niet helemaal authentiek, maar ik eet werkelijk nooit meer pierogi zonder bacon ) Zelf heb ik geloof ik geen kookbucketlist ....oh jawel, zelf piccalilly maken, dat wil ik nog eens doen sowieso leuk om eens wat andere zaken te bedenken! *gaat het hele draadje eens rustig doorlezen op zoek naar leuk ideeën* Edit: Ik had hier blijkbaar al eens eerder naar gekeken, HAHAHA En nu heb ik zin in pierogi....!!! [ Bericht 9% gewijzigd door realAIVD op 29-01-2020 20:06:49 ] | |
Lucky_Strike | woensdag 29 januari 2020 @ 20:12 |
Yinny | donderdag 30 januari 2020 @ 08:35 |
Leuke (oude) topic! Mijn lijst: Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad Chinees buikspek, lekker knapperig Sui kau, Chinese dumplings Lemper Kimchi Spekkoek Vegan kaas Red velvet taart Donauwelle No knead bread Cronuts (Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet) Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits). | |
realAIVD | donderdag 30 januari 2020 @ 09:59 |
Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiëren (en terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat die rijstrolletjes natuurlijk met van alles gevuld kunnen worden, dus ik voel een Koreaanse versie aankomen ) Heb je trouwens al een leuk recept voor kimchi? Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar als je een hele simpele en snelle versie (om te maken) wilt hebben, dan is dit een aanrader: https://www.koreanbapsang.com/mak-kimchi-simple-kimchi/ | |
Yinny | donderdag 30 januari 2020 @ 11:11 |
Ik heb alleen eentje met kwart koolstukken, deze sla ik ook op! | |
Aurelius | donderdag 30 januari 2020 @ 11:13 |
Wahahahaha! Ik had precies hetzelfde! Uiteindelijk eerste en tweede kerstdag Beef Wellington gegeten. Was geen straf. | |
Zilverberk | donderdag 30 januari 2020 @ 15:37 |
Wat een tof topic. Ik heb al een hele lijst van mijn bucketlist af (waarinder ook croissants from scratch, met behulp van de filmpjes van Alex, french guy cooking op youtube). Wat er nog op staat is iets met zwarte knoflook. De gefermenteerde knoflook is in huis en houdbaar tot april. Mooie stok achter de deur. | |
Fernweh | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:30 |
Swimming Rama Japanse ramen met dashi Cong you bing (lente-uien pannenkoeken.) | |
Fernweh | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:33 |
Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu? Ben benieuwd naar je dumplings. Mijn wontons in rode oliesaus waren helemaal mislukt. | |
madeliefff | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:38 |
Pom | |
Zalmslaatje | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:46 |
Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur. Wat is er mis gegaan met de wontons? Heb wel eens wonton vellen gehad die helemaal oplosten in de bouillon, dat merk bleek verschillende vellen om te stomen/koken te hebben en om te frituren en gaf dat niet aan. On topic: een heel zwijn, schaap, geit, grillen of anders in zijn geheel bereiden. | |
Fernweh | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:51 |
Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam. Het was sowieso een vrij simpel recept met de rode chiliolie als basis. Maar het zijn de simpele recepten die vaak het lastigste zijn. Jammer van je wonton vellen maar dat klopt. Er zijn inderdaad vellen voor verschillende bereidingsmogelijkheden. Dacht dat Char Siu in China toch vaak van buikspek wordt gemaakt. Procureur lijkt vooral hier in het westen de voorkeur te hebben. Maar kan best dat ik hier de plank missla. | |
madeliefff | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:58 |
Hee ik heb dat ook gehad met gepasteuriseerd eiwit uit een fles vd supermarkt. Daarom nooit meer gekocht en gebruik ik altijd het eiwit rechtstreeks uit een ei. | |
madeliefff | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:59 |
Is dat zo? Ik gebruik altijd gewoon een soort van mini soeppan om karamel te maken | |
Zalmslaatje | zaterdag 1 februari 2020 @ 23:02 |
Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas. Ik ga voor de procureur. Chinees buikspek is ook met 5spices, misschien is dat de overeenkomst. Als ik wantons maak gebruik ik veel spek en/of reuzel, het wordt anders snel droog of smakeloos. Het vet zorgt voor een volle en rijke smaak, het is een beetje de keuze of je een wat zoutere bouillon wil of een wat vlakkere bouillon met wat krachtigere wantons. | |
Fernweh | zaterdag 1 februari 2020 @ 23:08 |
Ik geloof dat als je char siu bij de afhaal haalt hier dat ook gewoon buikspek is. Vroeger wel eens gehad en dat was best vettig vlees. Ja oké de afhaalchinees heeft altijd vettig eten. Oh kijk dat is een goede tip! Mijn wontons waren echt flauw... De rode olie kon het niet redden. Moet ook zeggen veel te veel vellen in zo'n pakje, alsof je 50 eters op visite krijgt. | |
Zalmslaatje | zaterdag 1 februari 2020 @ 23:18 |
Mijn wantons: Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur) 3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen. 2/5 rauwe garnalen. zeer fijn gesneden bosui klein beetje sesamolie zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin 50 st. vouwen en de rest de vriezer in. Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet. Paksoi en lente ui. [ Bericht 5% gewijzigd door Zalmslaatje op 01-02-2020 23:24:21 ] | |
marcb1974 | zaterdag 1 februari 2020 @ 23:45 |
Jambalaya en Gumbo. Zal niet lang meer duren denk ik voordat het er komt, | |
Yinny | zondag 2 februari 2020 @ 11:23 |
@Fernweh: buikspek met zwoerd! Cha siu is meestal iets magerder. Ik word altijd heel blij van knapperig velletje, of het nou kip, varken of zalm is. | |
Kanaroe | zondag 2 februari 2020 @ 11:33 |
Pekingeend, hoewel ik vermoed dat ik dat toch nooit ga doen. Recent afgevinkt, krokante gefrituurde kip in karnemelk met een cornflake-jasje. Leuk topic! | |
Fernweh | zondag 2 februari 2020 @ 13:30 |
Ziet er goed uit, ik zet het op mijn bucketlist. Bedankt voor je uitleg. Ben benieuwd naar het resultaat wanneer je eraan toekomt. | |
anndb | zondag 2 februari 2020 @ 16:03 |
Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch. | |
Zalmslaatje | zondag 2 februari 2020 @ 20:15 |
Zie meestal een beetje op tegen het vouwen maar het is een half uurtje werk voor 50 stuks, als je een ongeoefende wantonvouwer bent. Youtube voor vouw tips. | |
Magister_Artium | dinsdag 4 februari 2020 @ 22:41 |
Van ver weg tot dichtbij: - Vietnamese loempia’s - clam chowder - kleftiko - shepherds’ pie - kruudmoes | |
Postbus100 | woensdag 5 februari 2020 @ 21:34 |
Paella Croissants van scratch Croquembouche Citroen-meringue-taart No knead bread Macarons? (twijfel omdat het veel werk is, en ik ze niet eens heel erg bijzonder vind) Beef Wellington (wel een keer zelfgemaakte gegeten, maar die was gemaakt door twee andere mensen van de kookworkshop. Smaakte wel heel goed!) Een bepaalde chocoladecake van Nigella Sticky Toffee Pudding Zo'n Engelse pie Pulled pork Flan Zoiets. [ Bericht 2% gewijzigd door Postbus100 op 05-02-2020 23:37:36 ] | |
_Arual_ | woensdag 5 februari 2020 @ 22:46 |
Rijstebrij. Mam zei vroeger altijd dat ze die héél vroeger voor mijn vader maakte. Zou ze ook nog ooit voor mij doen, is nooit gebeurd en dat werd een soort running gag. En die zet ik voort, vreemd genoeg. Een unicorn-taart. Lijkt me een dure investering qua materiaal. Ik denk dat ik een heel goede taartenbakker zou kunnen worden, maar ik word heel snel dik dus begin ik er niet aan. Merengue om dezelfde reden. Jam, ik heb het fruit vaak zat in huis gehaald maar dan zo opgegeten of in een smoothie gegooid. | |
Postbus100 | woensdag 5 februari 2020 @ 23:37 |
Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur? (heb ik zelf ook ooit één keer gemaakt. Omdat het (idd) op mijn kookbucketlist stond. Al hééél lang geleden). | |
ThePlaneteer | donderdag 13 februari 2020 @ 21:21 |
Jaa goede ramen staat er op. En pho! En meer toetjes in 't algemeen, vooral cheesecakes. [ Bericht 4% gewijzigd door ThePlaneteer op 13-02-2020 21:31:13 ] | |
_Arual_ | donderdag 13 februari 2020 @ 22:23 |
Ik weet het. Zoals gezegd, running gag om het níét te doenn | |
madeliefff | dinsdag 10 maart 2020 @ 21:58 |
Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zit | |
Postbus100 | dinsdag 10 maart 2020 @ 22:10 |
Ik ook niet. Echt, ik heb ze wel eens van de La Place gehad (mwah), en later een tweede kans gegeven bij een echte patissier in Frankrijk. Nog steeds niet weggeblazen door hen. | |
Sorella | dinsdag 10 maart 2020 @ 22:39 |
1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboer Moest volgens het recept op 250 graden en klaarblijkelijk kon de ruit niet tegen het vet wat uit de eend kwam en tegen de ruit aan spatte. Het gaf me toch een klap en honderden stukjes glas in de oven. 1 ruit was volledig gesneuveld, ruit 2 voor de helft en ruit 3 was nog heel. (gelukkig garantiewerk) | |
Koetjebeh | dinsdag 10 maart 2020 @ 22:42 |
Shepherds pie. simpele rolladetje in de oven. pizzatje. En een cheesecake. | |
Kanaroe | woensdag 11 maart 2020 @ 07:46 |
Oef, dat is schrikken zeg, bizar | |
Lucky_Strike | vrijdag 4 december 2020 @ 22:10 |
Kick voor @potjecreme | |
Boca_Raton | vrijdag 4 december 2020 @ 22:12 |
Ik zou nog wel eens een lekkere appeltaart willen maken. Met veel kaneel en sappig appelraspsel (hoe heet dat). | |
essnhills | vrijdag 4 december 2020 @ 22:29 |
Goed topic IJs (zonder ijsmachine) Baked Alaska Honey comb Beef Wellington (vorig weekend al eens beet Wellington gemaakt, erg lekker) Dumplings Empanadas Erwtensoep Pasta Bladerdeeg Bouillon | |
marcb1974 | vrijdag 4 december 2020 @ 22:30 |
Kaiserschmarren Tuna poke bowl Jambalaya Flammkuchen Mango sticky rice Gumbo Mac and cheese Pasta Bolognese Tarte tatin (en dan wel allemaal zo klassiek mogelijk) [ Bericht 4% gewijzigd door marcb1974 op 04-12-2020 22:44:02 ] | |
potjecreme | vrijdag 4 december 2020 @ 22:40 |
Mac& cheese Flammkuchen Macarons Pulled beef Kroketten Pannenkoektaart Surinaamse cola stroop Caramel Stoombroodjes char siu (voor op het stoombroodjes) Buttermilk pie Apple fritters | |
111210 | dinsdag 8 december 2020 @ 02:14 |
Iets met kreeft (heb er een gekocht maar weet nog niet wat) Gyros Tiramisu Huzaren salade Frikandellen | |
Yinny | maandag 4 januari 2021 @ 19:17 |
Dit jaar neem ik voor om minstens 5 dingen van mijn lijst te maken (en waarschijnlijk komen er 20 erbij). | |
Lot_1 | maandag 4 januari 2021 @ 20:17 |
Leuk dat je dit topic omhoog hebt gehaald, Lucky!Ha, ben nog steeds geen koekjesbakker en van spekkoek is het ook nooit gekomen. Oliebollen daarentegen bak ik sinds deze post jaarlijks. Ben erg in mijn nopjes met mijn zelf uitgedokterde recept Veel dingen die in het topic genoemd worden heb ik inmiddels wel eens gemaakt: onlangs nog kroketten, die al een tijdje op mijn lijst stonden. Wat ik nu nog kan bedenken: - buikspek | |
Ewelina | maandag 4 januari 2021 @ 21:42 |
Ruim 3 jaar later heb ik van dit lijstje al behoorlijk vaak bananenbrood gemaakt, risotto ook een keer, maar de chocoladetaart nog niet. Het braadspit is vervallen, want ik eet geen vlees meer. Wel wil ik nog steeds een vaatwasser en staan nu de volgende dingen oo de bucketlist: - barszcz (borsjt) - zapiekanka (moet niet zo moeilijk zijn en de ingrediënten heb je meestal wel in huis) - tarte tatin - knoflooktaart - pavlova - hutspotkroketjes - beet Wellington - baked alaska - bombe Bijkomend probleem is wel dat veel van dit soort recepten voor veel mensen zijn en ik alleen woon (en geen grote vriezer heb). Ik hoop ook ooit nog een lekkere vegetarische pasta bolognese te maken, maar al m'n pogingen met vegetarisch gehakt waren echt heel vies... [ Bericht 3% gewijzigd door Ewelina op 04-01-2021 21:50:32 ] | |
AgnesGru | vrijdag 8 januari 2021 @ 17:34 |
Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken. Mijn shortlist: - kroketten - een bepaald lasagne recept (met oa kippenlevers, worstvlees) - carrotcake - boterkoek - gekonfijte eendenboutjes - kroepoek - bananenbrood | |
Ewelina | zaterdag 9 januari 2021 @ 13:09 |
Thanks! | |
Yinny | woensdag 3 februari 2021 @ 10:03 |
Het gaat lekker dit jaar... | |
AgnesGru | woensdag 3 februari 2021 @ 14:09 |
Ik zat toevallig gisteren 24 Kitchen te kijken, Late Nite Eats. Kregen ze het over een Filipijns gerecht met onder andere rundvlees, pindakaas en garnalenpasta (zie ook wel met vissaus). Kare Kare (ook wel Kari Kari) heet het. Nou dat wil ik wel eens proberen, dus die voeg toe aan mijn bucketlist [ Bericht 6% gewijzigd door AgnesGru op 03-02-2021 14:26:43 ] |