abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 2 augustus 2017 @ 16:17:58 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172855740
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 16:17 schreef Steenkool het volgende:

[..]

Zo'n mooi groot braadstuk met knapperig zwoerd, waar Piet het altijd over heeft! Dat lijkt me verrukkelijk.
Dat is het ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172856749
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 15:59 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Volgens mij was t jouw foto in t foodgawkerstopic die de combinatie überhaupt op mijn bucketlist heeft doen verschijnen.

Helaas is ons wafelijzer al enige tijd overleden :')
8-) ik zou het wel met zelfgemaakte wafels maken. Prefab is denk ik te zoet, ook al doe je er een lading maple syrup bij.

Ik kan zo snel niks bedenken voor mijn bucket list. Zijn te veel dingen die ik dan ook weer vergeet. Ga binnenkort wel eens bara proberen te maken.
  donderdag 3 augustus 2017 @ 15:52:28 #53
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_172879646
En qua eten wil ik wel eens stierenballen eten
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 3 augustus 2017 @ 18:45:47 #54
42322 MCH
Choose disappointment
pi_172883523
registreer om deze reclame te verbergen
Champagne uit een navel
I Wanna Waste My Time On You
pi_172940600
- Kreeft
- Goulash
- Stromboli
- Gerookte boter
- Gekonfijte eend en zalm
- Worstenbroodjes
- Chips
- Slagroomtruffels
- Okonomiyaki
- Rijstevlaai
- Hummus

En nu ook:
- Pirogi
- Slasoep
- Oliebollen

:)
pi_172947063
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg. :P
Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  zondag 6 augustus 2017 @ 15:53:13 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172947179
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 15:01 schreef ASSpirine het volgende:
Rice noodle rolls, een dim sum, maar dan met garnalen gevuld.
Heb het al eens geprobeerd te maken, maar is mislukt. Ooit in mijn leven wil ik een fluweel zachte rice noodle roll willen maken. Maar dat zal nog veel experimenteren vergen (en schoonmaken }:| )
Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's.

36400807785_075ee23f4d_z.jpg

Ik vond dit recept er wel mooi uitzien, dus ik dacht, dat doe ik even (maar dan met verse ipv gedroogde garnalen).

homemade-cheung-fun-12.jpg

Hahahahahhhaa, niet dus. Ging helemaal mis, dus uiteindelijk zo in een kom geflikkerd. :D

36356281216_ddab7c69e0_z.jpg

Ik geloof dat ik het maar meteen van mijn lijst afstreep. Ik vind het zo, los eigenlijk gewoon lekkerder.
pi_172948204
Ik denk dat ik ook liever die onderste eet. Die rolls zijn denk ik vooral leuk in gezelschap of zo.
  zondag 6 augustus 2017 @ 16:49:42 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172948357
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's.

[ link | afbeelding ]

Ik vond dit recept er wel mooi uitzien, dus ik dacht, dat doe ik even (maar dan met verse ipv gedroogde garnalen).

[ afbeelding ]

Hahahahahhhaa, niet dus. Ging helemaal mis, dus uiteindelijk zo in een kom geflikkerd. :D

[ afbeelding ]

Ik geloof dat ik het maar meteen van mijn lijst afstreep. Ik vind het zo, los eigenlijk gewoon lekkerder.
Mooie fotos weer Robin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172948779
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:44 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg. :P
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
pi_172948843
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef n0a het volgende:

[..]

Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
Ai, kookn00b betrapt. :@ Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing.
Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_172950204
Buikspek
Worstenbroodjes
Zelf worst maken
Gyoza oid
Kroketten
Hamburgerbroodjes
Ossobuco
pi_172951111
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:05 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Ai, kookn00b betrapt. :@ Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing.
Nah :), maar wel handig om te weten. Ligt dus niet aan jezelf als het met zo'n flesje niet wil lukken. Ik zag het Nigella ooit gebruiken. Ik heb het twee keer geprobeerd en iemand anders ook meerdere keren.
  zondag 6 augustus 2017 @ 18:30:07 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172951366
Wat is het probleem van eieren splitsen? Vies werkje? Moeilijk? Dat valt toch wel mee? Ik zou bij grote hoeveelheden (en spanning dat het misgaat) in ieder geval wel 3 bakjes gebruiken. Twee om dooier en eiwit in te splitsen, maar als eiwit "gelukt" is die eers overdoen naar een grotere kom. Dan volgende ei weer in t kleine kommetje en pas als eiwit gelukt is het naar de grote kom doen. Dan kun je niet per ongeluk een hele schaal eiwitten verneuken met 1 mislukte splitsing.

Zo leerde ik het vroeger om sowieso een eitje eerst in een schaaltje te doen en niet meteen in je beslag. Voor het geval het een bedorven ei betreft. Maar ja, dat heb ik in mijn hele leven nog noooooit meegemaakt, een bedorven ei. Dat is ook niet meer mogelijk met huidige productietechnieken. Maar als je eitjes van eigen erf gebruikt zou ik het toch weer overwegen...
pi_172951403
Vast genoeg, maar vooral erwtensoep. Spekkoek is al weggestreept! :)
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_172951896
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_172952444
quote:
14s.gif Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Oh, nu je dat zegt.. Ik zou wel eens groentenkroketjes willen maken. Al eens geprobeerd, maar die heb ik maar weggegooid haha.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_172953686
Wil ook wel een keer zelf bladerdeeg maken, maar weet nu al dat het een 'eens maar nooit weer' gevalletje wordt :P
  zondag 6 augustus 2017 @ 20:03:01 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172954294
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 19:35 schreef Rexanthony het volgende:
Wil ook wel een keer zelf bladerdeeg maken, maar weet nu al dat het een 'eens maar nooit weer' gevalletje wordt :P
Leuk om een paar keer te doen, maar nergens voor nodig, supermarkt verkoopt prima roomboterbladerdeeg.
Croissants zelf maken is dankbaarder werk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 00:38:41 #70
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_172962005
Indische rijsttafel zelf maken, lekkerste keuken die er is.
pi_172963253
(Garnalen)kroketten
Smoked brisket
Scotch egg
Ricotta
Dolma's
Cubano sandwich
Hele kalkoen
Bao (zelf de broodjes maken)
Rendang
Thrice cooked chips
Empanada

Worstenbroodjes en spekkoek kunnen er nu ook bij.

For the record, deze lijst had nog 10x zo lang kunnen zijn
pi_172978032
Ik heb het recept voor een zoete pompoentaart met speculaaskruiden gezien. Die gaat op de wishlist.

Verder:
- Death by chocolate-taart :9
- Bananabread
- Een echt braadspit.
- Risotto

Niet zo veel bijzonders.

Maar eigenlijk wil ik gewoon een vaatwasser zodat ik niet zoveel meer hoef af te wassen als ik gekookt heb. :+

[ Bericht 14% gewijzigd door Ewelina op 09-08-2017 08:26:32 (Laat die pompoentaart maar.) ]
Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_172978726
Die pompoentaart vond ik echt ultiem goor toen ik 'm had gemaakt :@ ik ben sowieso al geen fan van speculaaskruiden, maar de puree-igheid van de vulling was ook echt ieuw.

Op mijn lijst:
- sticky toffee pudding
- zachte hamburgerbroodjes
- sloppy joe's
- kroketten
- vietnamese loempia's

En een spoetnik is met curry en may, niet met satésaus :+
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_172979077
Leuk topic!

Op mijn lijstje staan in elk geval mayonaise en kroketten. Oh, en pulled pork.
pi_172981831
Bananenbrood staat nog steeds op mijn lijstje.
pi_172986847
quote:
14s.gif Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.
Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_172988389
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Ohhh wow, dat is echt het meest simpele om te maken. Eieren splitsen: easy. Stijf kloppen: easy.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_172988429
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
pi_172988777
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Overgebleven darm kan je invriezen.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 06:37:28 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172988784
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Vraag je slager, nee heb je, ja kan je krijgen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 06:44:19 #81
401485 Molo
De lading wel...
pi_172988798
Respect to the man in the ice cream van
pi_172989501
quote:
Ik vraag t gewoon bij de slager. Soms betaal je er wat voor laatste keer kreeg ik t mee. Maar dat was baggerkwaliteit, niet mee te werken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_172989826
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:15 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.
Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken.
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.

Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_172989838
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Ja doen! En dan natuurlijk een verslag maken in het worstentopic :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_172989849
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.

Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd.
Ja dat had ik me ook al bedacht.
We have far more in common than that which devides us..
pi_172990183
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand...
pi_173000184
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:14 schreef Syrena het volgende:
Die pompoentaart vond ik echt ultiem goor toen ik 'm had gemaakt :@ ik ben sowieso al geen fan van speculaaskruiden, maar de puree-igheid van de vulling was ook echt ieuw.
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 18:05:25 #88
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173000351
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:52 schreef kipje1234 het volgende:
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand...
Je hebt wel een geschikte pan nodig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173000366
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 17:57 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.
Ik geloof dat ik 'm maar van mijn lijst schrap.
Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173005551
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt.
pi_173005655
Spekkoek
Frikadelbroodjes
Dumplings
Brood, en dan vooral apart brood zoals bietenbrood
Turkse pizza
pi_173006419
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:36 schreef Bleie het volgende:
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt.
Ik eet nauwelijks jam, maar zelfgemaakt is zo ontzettend lekker.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:20:38 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173006813
Maak liever jam dan dat ik het eet. Het is zelfgemaakt erg lekker, maar eet eigenlijk vrijwel nooit zoete geit op brood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173006876
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens!

[..]

Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwens ;)
LS, die erwtensoep kan uitstekend in de Slowcooker :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
"Ik ben niet negatief. Ik heb alleen andere ideeen over hoe dingen zouden moeten!" - PdeHoog, 2012
Foto's | Meer Foto's
  woensdag 9 augustus 2017 @ 07:47:53 #95
466056 oganesson
ik had mijn momenten
pi_173011960
Beef Wellington
Een hele gans
Brisket
De perfecte doch simpele lasagna, niet een goede Bolognese saus met laagjes.
(ik merk dat het toch vooral vleesbereiding is)

Verder:
Een hele grote rainbow cake
Een 5 laags chocolade taart
pi_173013129
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.

Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
pi_173013167
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.

Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
Rucola stampot is er wel lekker bij :Y
  woensdag 9 augustus 2017 @ 09:46:56 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173013262
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.

Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag tot medium vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.

De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173013514
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij?

Ben niet zo heel dol op rucola Elvi :@
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:02:32 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173013554
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:00 schreef PrincessToadstool het volgende:
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij?

Ben niet zo heel dol op rucola Elvi :@
Bloemige aardappels, rode kool of peentjes en erwtjes of gegrillde courgette? Spruiten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')