Als je dat gaat doen, dan is dit recept een aanrader:quote:
Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens!quote:
Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwensquote:Op maandag 31 juli 2017 21:38 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Als je dat gaat doen, dan is dit recept een aanrader:
http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/
en nee, die bacon hoort er van origine niet bij, maar het past zo onvoorstelbaar goed dat ik echt nooit van m'n leven pierogi zonder bacon zal eten.
Verder is het echt enorm leuk om een keer te maken, en lekker...maar na 1 of 2 keer zelf maken, zou ik eens googelen waar de dichtstbijzijnde Poolse supermarkt zit, bij mij bleek dat op 10 minuten fietsafstand. Die hebben bakken in de vriezer, maar ook mooie verse die echt niet onderdoen voor zelfgemaakte)
Ik wil 't dan wel testen ;-)quote:
Kan je dat zelf? Dat lijkt me nou net iets waar je heel veel ingredienten nodig hebt die je nooit meer gebruikt. Maar ik ga eens kijken (ben totaal niet dol op drop maar maken lijkt me wel gaaf)quote:
Piet had het toch geprobeerd?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:23 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kan je dat zelf? Dat lijkt me nou net iets waar je heel veel ingredienten nodig hebt die je nooit meer gebruikt. Maar ik ga eens kijken (ben totaal niet dol op drop maar maken lijkt me wel gaaf)
Net eens even op google gekeken en het lijkt redelijk makkelijk. Stuur het recept even naar mijn australische familie, die zijn dol op drop maar er is lastig aan te komen waar zij wonen.quote:
Oja, die wil ik ook weer eens maken, maar dan met Hollandse garnalen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 15:01 schreef ASSpirine het volgende:
Rice noodle rolls, een dim sum, maar dan met garnalen gevuld.
Heb het al eens geprobeerd te maken, maar is mislukt. Ooit in mijn leven wil ik een fluweel zachte rice noodle roll willen maken. Maar dat zal nog veel experimenteren vergen (en schoonmaken )
Een gehaktbal? Of wat bedoel je precies.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Myraela het volgende:
Ik maak altijd op honderdmiljoen plekken lijstjes met dingen die ik nog wil maken, die raak ik vervolgens kwijt en ik verzin gewoon weer nieuwe lijstjes.
Iets wat er al heel lang op staat is een berenhap. Dat heb ik nog nooit gegeten en wil ik graag een keer zelf maken, maar komt er elke keer maar niet van.
Lezen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:07 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Dulce de Leche op een bucketlist?
Dat is een blik gecondenseerde melk in een pan kokend water flikkeren en wachten.
Gewoon naar de snackbar gaan?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Myraela het volgende:
Ik maak altijd op honderdmiljoen plekken lijstjes met dingen die ik nog wil maken, die raak ik vervolgens kwijt en ik verzin gewoon weer nieuwe lijstjes.
Iets wat er al heel lang op staat is een berenhap. Dat heb ik nog nooit gegeten en wil ik graag een keer zelf maken, maar komt er elke keer maar niet van.
Dat stond ook ooit op mijn kooklist. Ik mijn best doen, varkenspoten en al.quote:
Ik had er gemaakt met meer dan rijstbloem, ook tarwemeel en tapioca poeder en dergelijke.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:02 schreef realAIVD het volgende:
Rice noodle rolls zijn by far m'n favoriete dimsum....maar dan gevuld met char siew
Dit al eens geprobeerd?
http://www.notquitenigell(...)un-nqns-mums-recipe/
werkt aardig, al moet ik zeggen dat ik dit zelf meestal als goede reden heb om gewoon bij de chinees te dimsummen...met kannetjes witte wijn en allerhande andere hapjes
hmmm, meteen zin in!
Dus je wil een gehakt al met uienringen maken? Gewoon een gefrituurde gehaktbal? Of echt een structuurloze bal zoals in de snackbar?quote:
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:57 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dus je wil een gehakt al met uienringen maken? Gewoon een gefrituurde gehaktbal? Of echt een structuurloze bal zoals in de snackbar?
quote:Op woensdag 2 augustus 2017 14:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus.
Dat wil ik ook eens maken, echt heerlijk.quote:
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 14:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus.
herkenbaar, maar ik heb tig afnemers om dat ze mijn erwtensoep zo ouderwets lekker vinden (echt een partij bejaarden die zich afvragen wanner ik weer eens los ga)quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:13 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat stond ook ooit op mijn kooklist. Ik mijn best doen, varkenspoten en al.
Pas toen ik liters en liters klaar had, realiseerde ik me dat ik er eigenlijk niet zo dol op ben en dat een beetje maken misschien wel slim was geweest.
Hier ook een erwtensoepmaker voor velen. Maak je 10 liter, mag je blij zijn als je er zelf ook een bord van eet en 1 portie kunt invriezen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:31 schreef liedetector het volgende:
[..]
herkenbaar, maar ik heb tig afnemers om dat ze mijn erwtensoep zo ouderwets lekker vinden (echt een partij bejaarden die zich afvragen wanner ik weer eens los ga)
psies...quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hier ook een erwtensoepmaker voor velen. Maak je 10 liter, mag je blij zijn als je er zelf ook een bord van eet en 1 portie kunt invriezen.
Volgens mij was t jouw foto in t foodgawkerstopic die de combinatie überhaupt op mijn bucketlist heeft doen verschijnen.quote:
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?".quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:09 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist.
Je kent het idee van een bucketlist?
Ik vraag je gewoon wat je precies bedoelt. Met je hoofd.
Mijn vraag zou eerder zijn waarom je een spoetnik met satésaus een berenhap noemt.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?".
Er staan allemaal simpele dingen, waarom zou een berenhap dan niet in het lijstje passen.
Inderdaad. Gewoon dingen waar je nog nooit aan toe bent gekomen. Dat hoeft echt geen haute cuisine te zijn.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?".
Er staan allemaal simpele dingen, waarom zou een berenhap dan niet in het lijstje passen.
Quote/editfoutje van L_S
En ik denk HuH??? spoetnik met saté saus....ik ken spoetnik als een drankjequote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:08 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Mijn vraag zou eerder zijn waarom je een spoetnik met satésaus een berenhap noemt.
Maar dat zal wel een friet-patatdiscussie worden.
En wat staat er op jouw lijstje Steenkool?quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:09 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist.
Je kent het idee van een bucketlist?
Ik vraag je gewoon wat je precies bedoelt. Met je hoofd.
Zo'n mooi groot braadstuk met knapperig zwoerd, waar Piet het altijd over heeft! Dat lijkt me verrukkelijk.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En wat staat er op jouw lijstje Steenkool?
Dat is het ook.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:17 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Zo'n mooi groot braadstuk met knapperig zwoerd, waar Piet het altijd over heeft! Dat lijkt me verrukkelijk.
ik zou het wel met zelfgemaakte wafels maken. Prefab is denk ik te zoet, ook al doe je er een lading maple syrup bij.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:59 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Volgens mij was t jouw foto in t foodgawkerstopic die de combinatie überhaupt op mijn bucketlist heeft doen verschijnen.
Helaas is ons wafelijzer al enige tijd overleden
Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 15:01 schreef ASSpirine het volgende:
Rice noodle rolls, een dim sum, maar dan met garnalen gevuld.
Heb het al eens geprobeerd te maken, maar is mislukt. Ooit in mijn leven wil ik een fluweel zachte rice noodle roll willen maken. Maar dat zal nog veel experimenteren vergen (en schoonmaken )
Mooie fotos weer Robin.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's.
[ link | afbeelding ]
Ik vond dit recept er wel mooi uitzien, dus ik dacht, dat doe ik even (maar dan met verse ipv gedroogde garnalen).
[ afbeelding ]
Hahahahahhhaa, niet dus. Ging helemaal mis, dus uiteindelijk zo in een kom geflikkerd.
[ afbeelding ]
Ik geloof dat ik het maar meteen van mijn lijst afstreep. Ik vind het zo, los eigenlijk gewoon lekkerder.
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:44 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg.
Ai, kookn00b betrapt. Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef n0a het volgende:
[..]
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
Nah , maar wel handig om te weten. Ligt dus niet aan jezelf als het met zo'n flesje niet wil lukken. Ik zag het Nigella ooit gebruiken. Ik heb het twee keer geprobeerd en iemand anders ook meerdere keren.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:05 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ai, kookn00b betrapt. Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing.
Oh, nu je dat zegt.. Ik zou wel eens groentenkroketjes willen maken. Al eens geprobeerd, maar die heb ik maar weggegooid haha.quote:Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Leuk om een paar keer te doen, maar nergens voor nodig, supermarkt verkoopt prima roomboterbladerdeeg.quote:Op zondag 6 augustus 2017 19:35 schreef Rexanthony het volgende:
Wil ook wel een keer zelf bladerdeeg maken, maar weet nu al dat het een 'eens maar nooit weer' gevalletje wordt
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.quote:Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Ohhh wow, dat is echt het meest simpele om te maken. Eieren splitsen: easy. Stijf kloppen: easy.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Overgebleven darm kan je invriezen.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.
Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.
Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Vraag je slager, nee heb je, ja kan je krijgen..quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.
Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.
Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Ik vraag t gewoon bij de slager. Soms betaal je er wat voor laatste keer kreeg ik t mee. Maar dat was baggerkwaliteit, niet mee te werken.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 06:44 schreef Molo het volgende:
Allerlei soorten darm
http://www.vuurenrook.nl/(...)erij-kruiden-darmen/
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 00:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.
Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken.
Ja doen! En dan natuurlijk een verslag maken in het worstentopicquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.
Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.
Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Ja dat had ik me ook al bedacht.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 09:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.
Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd.
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.quote:Op maandag 7 augustus 2017 20:14 schreef Syrena het volgende:
Die pompoentaart vond ik echt ultiem goor toen ik 'm had gemaakt ik ben sowieso al geen fan van speculaaskruiden, maar de puree-igheid van de vulling was ook echt ieuw.
Je hebt wel een geschikte pan nodig.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 09:52 schreef kipje1234 het volgende:
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand...
Ik geloof dat ik 'm maar van mijn lijst schrap.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 17:57 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.
Ik eet nauwelijks jam, maar zelfgemaakt is zo ontzettend lekker.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:36 schreef Bleie het volgende:
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt.
LS, die erwtensoep kan uitstekend in de Slowcookerquote:Op maandag 31 juli 2017 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens!
[..]
Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwens
Rucola stampot is er wel lekker bijquote:Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.
Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
De eendenborst filets,quote:Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.
Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
Bloemige aardappels, rode kool of peentjes en erwtjes of gegrillde courgette? Spruiten?quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:00 schreef PrincessToadstool het volgende:
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij?
Ben niet zo heel dol op rucola Elvi
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |