abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:57:43 #241
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_174177586
ad 1: de onhandigheid met baby's is dat je ze niet kan meenemen op de fiets. Evt wel met zo'n stellage achterop voor de maxicosi (maar dat lijkt mij persoonlijk niks) of met fietskar/bakfiets, maar neem aan dat je die nog niet hebt. Ik stap daarom vaker in de auto dan me lief is. Lijkt me ook wel afhankelijk van waar je woont en hoe bereikbaar alles is en hoe het OV is (want dat vind ik relaxter dan met de auto huil-technisch maar als ik dan een uur langer reis slaat de balans toch de andere kant op).
Als je puur voor de bevalling vervoer zoekt, is een taxi misschien wel goedkoper? Want 5 weken werkeloos zo'n huurauto voor de deur zal toch ook wat kosten.

ad 2: de laatste keer dat ik 'm gebruikte was pre-baby grappig genoeg. Als ik een zolder had, zou ik 'm niet eens hebben gekocht. En veel aanschaffen hoeft dan nog steeds niet, want zo lang ze niet iets onder spugen of poepen hoeft het niet elke dag verschoond en anders was je gewoon wat vaker. Tenminste, zo gaat het hier.
Overigens gaan er wel elke dag minimaal 2 hydrofielen de wasmand in hier dus daar heb ik er veel van. Als je kind een beetje voorspelbaar spuugt kunnen die het vuile werk mooi opknappen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:59:24 #242
149959 SQ
snelle trees
pi_174177632
Ik neem mijn baby in de draagdoek mee op de fiets, dat werkt ook prima. Niet iedereen vindt dat even veilig maar ik vertrouw mezelf ;)
disclaimer
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:41:45 #243
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_174178804
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:59 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem mijn baby in de draagdoek mee op de fiets, dat werkt ook prima. Niet iedereen vindt dat even veilig maar ik vertrouw mezelf ;)
Ik heb al ontdekt dat dat niet zo eng is als het lijkt, maar het centrum van Amsterdam ga ik daar echt niet mee in. Mezelf vertrouw ik wel, maar toeristen op fietsen of scholieren op scooters of taxi’s met haast iets minder. :N
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_174179121
Ik gebruik nog steeds vrijwel geen auto, die is altijd mee met degene die werkt overdag. Alleen voor uitjes/op bezoek is het handig. En nu zitten de baby's ook gemiddeld maar 1 keer per week in de auto, ik doe vrijwel alles met kinderwagen.

Droger gebruik ik wel veel, maar niet toen ik nog maar 1 baby had. Toen wilde ik de kleding nog mooi houden voor nr 2, nu gooi ik gewoon alles er in, er komt toch geen nr 4 meer en 90% is tweede hands. En ons droogrek zou nu ook niet meer groot genoeg zijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:56:35 #245
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_174179181
Toen de oudste een baby was had ik nog geen rijbewijs en het ook niet heel erg gemist voor de dagelijkse dingen.
Nu met twee kinderen zou ik het wel sneller missen. Maar ik vertrouw mezelf ook niet met baby in de draagzak op de fiets, daarvoor ben ik toch iets te onhandig :X

Ik zou geen droger aanschaffen vanwege de babykleertjes. In mijn ervaring mogen de meeste babykleertjes niet in de droger (tenzij je alles van de Hema hebt, Hema is lief voor een drogerfan als ik O+).
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_174179375
Antwoord op vraag 1 en 2: Je kan zonder maar als je het hebt is het wel handig ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:05:25 #247
269689 crew  Viv
pi_174179390
Voor de babykleertjes hoef je geen droger aan te schaffen, dat is maar zo weinig (en zoals FF hang ik het vaak alsnog te drogen zodat het mooi blijft en niet krimpt). Toch zou ik niet zonder droger kunnen sinds de baby er is, maar dat is omdat ik sindsdien minder tijd over heb om überhaupt de was te doen. :') Met droger kun je een flinke achterstand op één zaterdag inhalen en ligt alles weer schoon en droog in de kast. :Y)
pi_174179578
1. Ik heb geen rijbewijs. Man wel maar auto kochten we pas zo'n 2 jaar terug. Toen de kindjes 4 en netgeboren waren. Nog altijd mis ik t niet. Zit wel te denken over een bakfiets voor de derde straks. En voor nood is een auto handig. Met spoed 's avonds naar hap ofzo, maar in praktijk regel je daar ook wel wat voor.

2. Ik vind een droger echt onmisbaar. Kleding gaat er niet in enkel sokken/handdoeken/theedoeken/beddengoed/hydrofielen/rompers/onderbroeken enz. Maar meerdere keren verschonen van baby's en mama's kleren op een dag in het begin en je reguliere was maakt dat wasrek nog wel een keer vol.
pi_174181819
Wat een uiteenlopende meningen :D ,dank :s)
Ik denk dat voor mij de conclusie de opmerking van Memoru is: je kan zonder, maar als je het hebt is het wel handig :)

We twijfelen over de aanschaf van de auto vanwege de kosten voor het onderhoud. En dat weegt dan niet op tegen de weinig aantal keren dat we m zouden gebruiken. En het is misschien net financieel het kantelpunt waarop mijn vriend drie om vier kan werken, wat we belangrijker vinden :) Maar aan de andere kant lijkt het me ook superrelaxed om een auto te hebben.. We denken er nog even over na :P

Fietsend met een baby lijkt mij doodeng.. Gelukkig kan ik veel lopend af, mijn ouders, broer, beste vriendin, winkels, consultatiebureau, huisarts, allemaal op loopafstand :)

En voor de droger; ik wist niet dat de meeste babykleertjes er niet in mogen. We gaan er voor sparen en als we het toch echt missen dan kopen we er eentje. De aanschaf is de enige grote kostenpost. Zeker als het een energiezuinige is.

Goede tip van de taxi Lemijn, helemaal nog niet aan gedacht :D
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:09:07 #250
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174181823
Ik flikker alles in de droger, gemak voor (bijna) alles *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:28:39 #251
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_174181923
Denk er wel over na dat niet elke taxi chaffeur nog een puffende vrouw mee wilt nemen wellicht? Maar ook afhankelijk van hoe ver het zou zijn naar het ziekenhuis denk ik :P

Ik miste met een baby geen droger maar nu met een zesjarig jongetje dat meer kleding vies maakt dan ik kan wassen mik ik toch echt wel spijkerbroeken in de droger (naast sokken, boxers, handdoeken, beddengoed) en dat zou ik niet meer willen missen. Dus dan heb je nog even om te sparen :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_174182530
Nu met twee kinderen kan ik echt niet meer zonder droger. Met meerdere handdoeken- en beddengoedwassen per week en ook nog twee kleintjes om te vermaken ben ik dolgelukkig met dat ding.

Zonder auto kan ik ook niet, het gemak is gewoon zo groot. Als ik alles op fiets zou moeten doen moet de baby in de draagzak, terwijl ik vervolgens op locatie met mijn armen vol boodschappen achter mijn peuter aan moet rennen. Doe me dan maar een auto met de kinderwagen lekker achterin. ^O^

Met 1 kind deed ik trouwens wel bijna alles lopend, dan was ik er ook lekker even een paar uurtjes uit.
pi_174182577
Ik heb toen ik een kind kreeg wel vrij snel besloten dat ik mijn rijbewijs moest gaan halen (mijn man mag om medische redenen niet rijden). De dagelijkse dingen zijn met lopen en OV nog wel goed te doen, maar voor familiebezoek verdubbelt de reistijd met OV al snel tov de auto. En in je eentje een kinderwagen een dubbeldekkertrein inhijsen is echt een crime.
pi_174182638
Je kunt prima zonder auto en droger wat mij betreft. Ligt er wel aan waar je woont, maar je schrijft dat je nu de auto heel weinig gebruikt. Je kunt ook meedoen aan iets als green wheels. Wij gebruiken de auto vooral voor uitstapjes en vakanties en voor bezoekjes aan familie en vrienden waar je met ov niet zo makkelijk komt. Dat is wel heel erg fijn. Als ik zou moeten kiezen dan zou ik de droger het best kunnen missen. Ik lees vaak over zoveel wasgoed, maar dat vind ik erg meevallen. En kleding blijft toch ook vaak het mooist als je het ophangt. Ik hang ook met droger nog veel op.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 4 oktober 2017 @ 09:02:29 #255
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174182666
Een droger staat hier op de babyuitzetlijst voor als ik zwanger zou raken. Ik red het nu net met mijn drie wasrekken, maar beddengoed en handdoeken enzo duren lang, nemen veel plek in beslag en heb ik het liefst lekker zacht en fris meteen weer op bed/in de kast.

Wij hebben al een auto, maar als mijn man tegen die tijd een fulltime baan met auto als vervoer heeft, komt er misschien - als dat financieel haalbaar is - een tweede bij. Ik zie mezelf echt niet in de stromende regen met een kind op de fiets stappen en een baby in een draagdoek op de fiets vind ik onverantwoord, zeker met mijn fietskunsten.

Allebei zijn ze zeker niet onmisbaar, maar wel handig. Een droger zou vooral veel stress schelen met 'wasmachine uitgesteld aanzetten 's ochtends vroeg, gaan werken, direct na het werk de was ophangen, 's avonds nog niet droog, 's ochtends wel, dan weer nieuwe was uitgesteld erin...'. Het lijkt me zo fijn om op één zaterdag of zondag gewoon de weekwas weg te werken.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 4 oktober 2017 @ 09:20:11 #256
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_174182814
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 09:02 schreef Tink89 het volgende:

Allebei zijn ze zeker niet onmisbaar, maar wel handig. Een droger zou vooral veel stress schelen met 'wasmachine uitgesteld aanzetten 's ochtends vroeg, gaan werken, direct na het werk de was ophangen, 's avonds nog niet droog, 's ochtends wel, dan weer nieuwe was uitgesteld erin...'. Het lijkt me zo fijn om op één zaterdag of zondag gewoon de weekwas weg te werken.
Ain't nobody got time for that. :D

Auto is mi ook afhankelijk van afstand naar oppas, opa en oma etc. Als je met ov kleine afstandjes doet en het is bij wijze van oversteken en je kan het ov in, zal het prima te doen zijn. Zou dan wel direct een bakfiets aanschaffen, want makkelijker met boodschappen en kind kan sneller mee dan in het zitje. Wil je eventueel meer kinderen zit je ook niet met een weigerende eerste en een newborn. (Ik zou zelf niet zonder auto kunnen, maar dat is in deze regio ook niet te doen)

Droger is puur gemak, geen noodzaak. Het is wel goed om te kijken naar de hoeveelheid ruimte die je hebt om was op te hangen en of dit niet in het zicht is wmb. Tel per peuter/kleuter maar minimaal 2 wassen in de week bij op en met een spugende newborn een was per dag. Ook afhankelijk van hoe vaak je per maand het beddengoed verschoond.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_174182868
DG, wij hebben ook pas 4 jaar terug onze eerste auto gekocht (O was toen nog niet onderweg) omdat we nooit een auto nodig hadden. Maar sinds we hem hebben wordt hij veel meer gebruikt dan vooraf gedacht. Ik heb sindsdien ook nog maar 1 keer naar m'n werk gefietst (15km) deed ik daarvoor 1 keer per week.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 4 oktober 2017 @ 09:27:11 #258
269689 crew  Viv
pi_174182896
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 09:02 schreef Tink89 het volgende:
Allebei zijn ze zeker niet onmisbaar, maar wel handig. Een droger zou vooral veel stress schelen met 'wasmachine uitgesteld aanzetten 's ochtends vroeg, gaan werken, direct na het werk de was ophangen, 's avonds nog niet droog, 's ochtends wel, dan weer nieuwe was uitgesteld erin...'. Het lijkt me zo fijn om op één zaterdag of zondag gewoon de weekwas weg te werken.
Ja zo hebben wij het ook 13 jaar gered met wasrekjes, maar bij 36 weken zwangerschap ben ik verhuisd en in het nieuwe huis hebben we een droger laten bezorgen. O+ Zoals ik al zei is er nu minder tijd over voor de was, maar ik vind het ook gewoon zonde van mijn kostbare tijd thuis met de baby om sokken op te hangen.
pi_174182913
Fijn om deze ervaringen te lezen! Mijn vriend en ik hebben allebei geen rijbewijs, maar ik denk dat we het (voorlopig) zonder ook wel gaan redden. We wonen in een grote stad en tegenover de supermarkt dus dat is ook wel lekker makkelijk.

Mijn ouders hebben vier kinderen groot gebracht zonder auto en dat is ook prima gegaan :D
pi_174183048
Wij hebben hier voordat de kleine 1 wk was een droger besteld _O- er valt gewoon niet tegenop te ophangen/drogen zoveel was heb je in het begin. Gemiddeld een was per dag zit je zo aan :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 4 oktober 2017 @ 09:42:16 #261
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_174183092
Ik kan echt niet zonder droger! Heb maar plaats voor 1 wasrek dus dat zou dan permanent vol hangen en dan red ik het nog niet. Ik gooi er alleen beddengoed, handdoeken, ondergoed, sokken, rompers en de bergen spuugdoeken en hydrofielen in maar dat scheelt zoveel! En het is superzacht, opgehangen handdoeken voelen snel zo hard... Kleding hang ik wel op, blijft mooier zo.

Auto kan ik net zo goed niet missen, maar ik heb hem sowieso nodig voor woon-werk. Daarbuiten is het wel gewoon heel makkelijk, vooral in de leeftijd dat ze nog niet op de fiets meekunnen en iets te ver is om te lopen.
pi_174183544
Je kan prima zonder droger. Tot het moment dat je er eentje hebt. Vanaf dan kun je nóóit meer zonder.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_174183821
Alleen al voor de hydrofielen en t beddengoed ja :D al moet ik zeggen dat wij vrij rigoureus alles in de was gooien aan het eind vd dag en niet echt kijken of bijv n hydrofiel ook echt vies is :@
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_174183930
Ik heb er eentje, maar ik gebruik hem maar heel zelden. Hooguit een keer per maand en dan meer uit luiheid dan uit noodzaak. Ik heb er niks aan eigenlijk.. Mini's kleren kunnen er toch niet in (allemaal wolletjes) en voor onze kleding vind ik het zonde. Ik was met azijn, dus alles blijft zacht en wat uit de droger komt, moet je direct vouwen, anders kreukt het zo. We hebben twee wasrekken, maar met ongeveer 3-4 wassen per week gebruiken we er maar eentje.

Auto gebruiken we wel volop. Ondanks dat ik in de stad woon, is het ov hier niet je van het. Oma, opa en oude oma zijn niet goed te bereiken met het ov en die zie ik vaak. De rest (gastouder bijvoorbeeld en alles in de stad) doe ik op de fiets.
Make your own kind of music.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 10:49:09 #265
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174184053
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 10:12 schreef DevilsAndDust het volgende:
Je kan prima zonder droger. Tot het moment dat je er eentje hebt. Vanaf dan kun je nóóit meer zonder.
Net als een afwasmachine :P.
KuikenGuppy
pi_174184075
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 10:49 schreef Burdie het volgende:

[..]

Net als een afwasmachine :P.
en een auto :P en nog veel meer van dat soort dingen.

Maar als je t geld ervoor kan missen, lekker doen ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 4 oktober 2017 @ 10:54:21 #267
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_174184141
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 10:49 schreef Burdie het volgende:

[..]

Net als een afwasmachine :P.
Ja dat!
Die miste ik vroeger echt niet. Maar kan me nu niet mee indenken dat ik er geen heb...
pi_174227370
Onze afwasmachine is stuk gegaan en dat is vreselijk, ik mis dat ding echt! Ook daar sparen we voor :) Het auto-dilemma is trouwens opgelost. Mijn vriendin krijgt minder inkomen waardoor het voor haar lastiger is om de auto te bekostigen. Dus nu gaan we deze delen :) Ze woont op 5 minuten loopafstand dus dat is handig :D
pi_174232528
Tips gevraagd! Nu zo'n 28 weken onderweg met eerste koter vind ik het wel tijd om eens op zoek te gaan naar wat puike babykleding. Nou is het zo dat wij van die hippe genderfluïde ouders zijn die zich niet per se lekker voelen bij een volledige garderobe in blauw of roze, maar het valt me op dat betaalbare unisex-kleding bij de meeste winkels zo vreselijk neutraal is: heel veel wit en grijs en bruin en beige. Waar is de vrolijke, fellergekleurde babykleding? Als ik op wat alternatievere plekken kijk zoals Etsy vind ik wel een hoop leuks, maar om nou vijfentwintig euro te betalen voor een rompertje dat toch om de haverklap ondergekotst gaat worden gaat me weer wat ver. :)

Dus tsja, mijn vraag: weet iemand toevallig waar vrolijke, kleurige babykleding voor een behapbare prijs verkocht wordt? :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:57:33 #270
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174232794
Je kan je eens bij Scandinavische merken kijken, of je dat wat vindt. Bijvoorbeeld Duns, maxomorra, smafolk, polarn o pyret.
KuikenGuppy
pi_174232809
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 12:57 schreef Burdie het volgende:
Je kan je eens bij Scandinavische merken kijken, of je dat wat vindt. Bijvoorbeeld Duns, maxomorra, smafolk, polarn o pyret.
Thanks! Ik duik er zo eens in :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:58:37 #272
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_174232819
Ik zie bij een boel winkels ook veel mintgroen (echt mint vind ik persoonlijk niet zo leuk :@) en oudgroen, zoals ik het noem. Ook bij zeeman en prenatal e.d.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:58:54 #273
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174232821
Next en Mothercare (Little Bird!) hebben soms ook leuk felgekleurd spul.
KuikenGuppy
pi_174232890
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 12:58 schreef LadyS het volgende:
Ik zie bij een boel winkels ook veel mintgroen (echt mint vind ik persoonlijk niet zo leuk :@) en oudgroen, zoals ik het noem. Ook bij zeeman en prenatal e.d.
Ja, maar dat associeer ik niet zo met een beetje vrolijk en knallend! :) Ik vind het wel een feest, zo'n nieuw klein mens, daar hoeven van mij niet alleen zachte kleurtjes omheen.

Ik vind het verder ook niet heel belangrijk hoor, kleding doet er wat mij betreft sowieso niet erg toe, maar was gewoon wel benieuwd of er überhaupt echt vrolijke betaalbare babykleding ís. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 13:06:36 #275
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_174232978
Oooh zo... ik had vrolijk en knallend over het hoofd gezien :@.
Nee, dan kan je bij de gewone winkels niet terecht inderdaad :p
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_174233266
Het is echt flink zoeken ja, zeker als je de kleding van de Scandinavische merken (zoals ik) net wat te duur vindt om de hele garderobe mee te vullen. Ik heb me een paar maanden terug rot gezocht naar een effen, felrode romper. (uiteindelijk ééntje gevonden, mouwloos en geribbeld, maar wel rood).

Ik bestel regelmatig bij Kiabi.nl (wel tussen het blauw en roze door kijken), bijvoorbeeld dit shirt, of deze.

Mijn tip is dus vooral om goed te zoeken, en voor goedkope, felgekleurde merken (zonder suffe teksten) houd ik me ook aanbevolen!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_174233383
Manymonths heeft ook hele felgekleurde kleding. Stervensduur, maar gaat wel superlang mee :) Next is minder duur en hebben vaak ook wel felle, gekleurde dingetjes :)
Make your own kind of music.
pi_174233448
Superlang meegaan is natuurlijk wel fijn vanwege de duurzaamheid, maar zo met maar één kind dat als het goed is flink aan het groeien slaat heb ik er wat minder aan :)

Taartje, dank voor de tip! En eens met de suffe teksten - bleh!
Let me see you stripped down to the bone
pi_174233890
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 13:30 schreef minilot het volgende:
Superlang meegaan is natuurlijk wel fijn vanwege de duurzaamheid, maar zo met maar één kind dat als het goed is flink aan het groeien slaat heb ik er wat minder aan :)

Taartje, dank voor de tip! En eens met de suffe teksten - bleh!
Het is een soort meegroeikleding, dus het gaat meerdere maten mee ;) Dat bedoelde ik.
Make your own kind of music.
pi_174234045
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 13:48 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Het is een soort meegroeikleding, dus het gaat meerdere maten mee ;) Dat bedoelde ik.
Ah! Nu ik erover nadenk: de merknaam was wel een hint. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_174234504
Marks&Spencer heeft vaak wel kleding in wat meer uitgesproken kleuren.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:57:15 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174235422
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 14:17 schreef Franny_G het volgende:
Marks&Spencer heeft vaak wel kleding in wat meer uitgesproken kleuren.
Dit! Dikke aanrader _O_

En Next en de Scandi-merken en tweedehands via Fok O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174235687
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 14:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Dit! Dikke aanrader _O_

En Next en de Scandi-merken en tweedehands via Fok O+
Ik heb momenteel al een tamelijk vol winkelwagentje @ Marks & Spencer-webshop, dank dames! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_174307732
Goede tip van Mark&Spencer!

Ik ben bezig met alles van de uitzetlijst te verzamelen en ben aangekomen bij de dekens voor ledikant/wiegje. Wij gaan een co-sleeper gebruiken, maar hebben daarnaast ook een ledikantje. Op de uitzetlijst staat dat er 2 dekens moeten komen. Co sleeper heeft maat wiegje, dus heb ik dan van beide maten 2 dekens nodig? Of kan ik ook gewoon ledikant dekens kopen en die ook in de co sleeper gebruiken? Het wordt een december baby, dus koude periode.
pi_174307829
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:50 schreef elliebell het volgende:
Goede tip van Mark&Spencer!

Ik ben bezig met alles van de uitzetlijst te verzamelen en ben aangekomen bij de dekens voor ledikant/wiegje. Wij gaan een co-sleeper gebruiken, maar hebben daarnaast ook een ledikantje. Op de uitzetlijst staat dat er 2 dekens moeten komen. Co sleeper heeft maat wiegje, dus heb ik dan van beide maten 2 dekens nodig? Of kan ik ook gewoon ledikant dekens kopen en die ook in de co sleeper gebruiken? Het wordt een december baby, dus koude periode.
ik denk dat dat is omdat t best eens zou kunnen dat ze het dekentje onderkotsen/poepen/plassen en dat je dan n reserve hebt. Voor de winter geen overbodige luxe denk ik. Een hele ledikantdeken om een wiegmatrasje vouwen lijkt me niet zo'n plan. Ze verschillen best flink qua formaat en anders moet je driekwart winterdeken onder dat matrasje wroeten :P

Oh en nu denk je misschien "hoe groot is nou de kans dat hij/zij zn deken onder kotst/poept/plast" trust me, it will happen _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 9 oktober 2017 @ 18:54:37 #286
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174307841
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 15:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb momenteel al een tamelijk vol winkelwagentje @ Marks & Spencer-webshop, dank dames! :D
Pics van wat je hebt uitgezocht!

Ik moet weer even nieuwe rompers kaufen daar. Kind schiet de lengte in ineens
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174307944
En wow ik kon hier voor t eerst n antwoord geven ipv een vraag stellen :7 baas!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_174308085
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:54 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ik denk dat dat is omdat t best eens zou kunnen dat ze het dekentje onderkotsen/poepen/plassen en dat je dan n reserve hebt. Voor de winter geen overbodige luxe denk ik. Een hele ledikantdeken om een wiegmatrasje vouwen lijkt me niet zo'n plan. Ze verschillen best flink qua formaat en anders moet je driekwart winterdeken onder dat matrasje wroeten :P

Oh en nu denk je misschien "hoe groot is nou de kans dat hij/zij zn deken onder kotst/poept/plast" trust me, it will happen _O-
Ok top, ik ga me voorbereiden op een alles onder kotsend/piepend/plassend kind ^O^
pi_174308122
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:58 schreef littledrummergirl het volgende:
En wow ik kon hier voor t eerst n antwoord geven ipv een vraag stellen :7 baas!
En haha! :D
  maandag 9 oktober 2017 @ 19:05:17 #290
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174308152
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:58 schreef littledrummergirl het volgende:
En wow ik kon hier voor t eerst n antwoord geven ipv een vraag stellen :7 baas!
Medemoeke _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 9 oktober 2017 @ 19:07:34 #291
149959 SQ
snelle trees
pi_174308229
Ledikantdeken kan juist prima in de wieg. Dubbelvouwen en gaan. Advies van 2 dekens komt doordat baby's in het begin vaak aan 1 deken niet genoeg hebben, zo dik zijn die namelijk niet ;)
disclaimer
  maandag 9 oktober 2017 @ 19:12:06 #292
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174308344
Je hebt ook dekentjes nodig voor in de wandelwagen hè O+ als je toch bezig bent... :+.
KuikenGuppy
pi_174308960
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 19:12 schreef Burdie het volgende:
Je hebt ook dekentjes nodig voor in de wandelwagen hè O+ als je toch bezig bent... :+.
Dit wilde ik net zeggen! Vergeet je wandelwagen niet. Ik had er bij toeval 3 (ik kon tussen 2 niet kiezen) gekocht, en nu heb ik dus 1 voor de cosleeper in gebruik, 1 in de wandelwagen en 1 voor als een ander vies is. :D

En wie ook met de suggestie van de next kwam, volgense keer even niet doen aub. Ik heb echt 0,0 nodig, maar I wantz itzzz. :+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_174309949
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 19:12 schreef Burdie het volgende:
Je hebt ook dekentjes nodig voor in de wandelwagen hè O+ als je toch bezig bent... :+.
Oh jee haha, dus nog meer? Welke maat heb ik daar voor nodig?
pi_174309970
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 19:07 schreef Stormqueen het volgende:
Ledikantdeken kan juist prima in de wieg. Dubbelvouwen en gaan. Advies van 2 dekens komt doordat baby's in het begin vaak aan 1 deken niet genoeg hebben, zo dik zijn die namelijk niet ;)
Of toch minder? :?
  maandag 9 oktober 2017 @ 20:11:17 #296
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_174310152
Ik vind een ledikantdeken in de wieg echt teveel proppen maar dat is ieder zijn voorkeur.
Ik zou er minimaal twee voor de wieg doen en minimaal eentje voor in de kinderwagen. Daar kan ook een wiegdekentje in.
Ik heb je lief mijn hele leven
  maandag 9 oktober 2017 @ 20:17:03 #297
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174310332
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 20:05 schreef elliebell het volgende:

[..]

Oh jee haha, dus nog meer? Welke maat heb ik daar voor nodig?
Wiegdekenformaat! En dekentjes zijn sowieso super schattig, ik vond het nooit erg om er veel te hebben O+
KuikenGuppy
pi_174311588
Superzachte meyco dekentjes O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:58:34 #299
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_174313721
Ik kreeg zoeen, een wollen babydeken van Disana O+ Ik sleep 'm vaak met ons mee door het huis, van bank naar box naar bed. Instant warmte.
In de wagen ligt een afdankertje, dat vond ik minder belangrijk. En in het ledikant zien we dan wel weer. Ik denk dat hij dan gewoon in een warme wollen slaapzak komt en klaar. Hij kan nu al een kwartslag draaien (HOE DAN) dus dan is deken voor de nacht een beetje gepasseerd station.

Conclusie: 1 deken is genoeg. Maar dan wel een dure :P
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 9 oktober 2017 @ 23:36:13 #300
269689 crew  Viv
pi_174316546
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 20:53 schreef littledrummergirl het volgende:
Superzachte meyco dekentjes O+
Meyco dekentjes zijn superzacht, tot je ze in de wasmachine doet, wat ik dus deed in het kader van babywasjes voordat ZZ geboren was. In plaats van fleece leek het wel een handdoek. :'( Ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar op de officiële website staat het ook genoemd, als "badstof-effect" wat niks af zou doen aan de kwaliteit. Zo zacht als uit de verpakking wordt het echter nooit meer, wat mij betreft echt een miskoop!
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:58 schreef Lemijn het volgende:
Ik kreeg zoeen, een wollen babydeken van Disana O+
Die zijn fijn ja! O+ Onze (Natuurlijke Kraamzorg-)kraam bracht er eentje mee van haarzelf en wij hebben er toen ook eentje gekocht. Ze gebruikte het als wikkeldeken (niet hetzelfde als inbakeren), dus als extra laag tussen baby en het gewone dekentje+lakentje. We gebruiken 'm nu nog als omslagdoek (bijvoorbeeld bij het cb, of als overbrugging vanuit de auto naar huis).

Onze baby bleek nogal een kacheltje, dus steeds minder laagjes nodig en ook vanwege het kwartslag draaien had ze uiteindelijk alleen nog een luier en mouwloze romper aan in bed. :') Nu het wat kouder wordt heeft ze een wollen slaapzak (zonder mouwen, want daar heeft ze een hekel aan), die is ook van Disana: deze.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')