abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 6 augustus 2017 @ 15:09:33 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172946580
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:02 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Daarom is het juist onzin om de verantwoordelijkheid bij de consument te leggen. Die nemen die verantwoordelijkheid meestal niet uit zichzelf en dan gebeurt er dus niets.
Dat noem je democratie.
In de UK is ecologische en lokale producten juist heel hot, mensen gaan voor kwaliteit. In NL loopt dat achter.
Verantwoordelijkheid moet juist meer bij de mensen komen, dit eierschandaal laat zien dat overheden weer eens falen in handhaving en in het optreden bij het schandaal.
De VWA informeert onvolledig, te laat en deelt niet alle info met buitenlandse afnemers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 augustus 2017 @ 15:10:38 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172946596
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Eens, wel met die kanttekening dat niet iedereen het kn betalen natuurlijk. (dan zou je kunnen kiezen voor minder, maar op een gegeven moment is ook daar de rek uit)
Tja, de grote overheid is een erg dure hobby, en faalt bovendien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172948316
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat noem je democratie.
In de UK is ecologische en lokale producten juist heel hot, mensen gaan voor kwaliteit. In NL loopt dat achter.
Verantwoordelijkheid moet juist meer bij de mensen komen, dit eierschandaal laat zien dat overheden weer eens falen in handhaving en in het optreden bij het schandaal.
De VWA informeert onvolledig, te laat en deelt niet alle info met buitenlandse afnemers.
Nee, dat noem je belangrijke kwesties afschuiven op een partij waarvan je weet dat die er weinig mee gaan doen. Het zou wel kunnen dat die food hype ook in Nederland terechtkomt, maar ten eerste weet je niet hoelang dat nog duurt en ten tweede kan het ook zo weer voorbij zijn. De hele reden waarom we controlerende instanties hebben is nou juist zodat je meer zekerheid hebt, hoewel ik natuurlijk ook weet dat die niet afdoende zijn. Maar gaan zitten wachten tot het volk opeens massaal het licht ziet gaat nog minder werken.
Running over the same old ground, what have we found? The same old fears.
  zondag 6 augustus 2017 @ 17:17:37 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172949342
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 16:48 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Nee, dat noem je belangrijke kwesties afschuiven op een partij waarvan je weet dat die er weinig mee gaan doen. Het zou wel kunnen dat die food hype ook in Nederland terechtkomt, maar ten eerste weet je niet hoelang dat nog duurt en ten tweede kan het ook zo weer voorbij zijn. De hele reden waarom we controlerende instanties hebben is nou juist zodat je meer zekerheid hebt, hoewel ik natuurlijk ook weet dat die niet afdoende zijn. Maar gaan zitten wachten tot het volk opeens massaal het licht ziet gaat nog minder werken.
Als je mensen behandeld als kleuters zonder verantwoording zullen ze die ook niet nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172950240
Weet iemand hier of het dan veilig is om kippevlees te eten? Lijkt me dan ook niet toch :?
pi_172950574
En het ruimen is al weer flink bezig.
pi_172950616
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:45 schreef Lunaste het volgende:
Weet iemand hier of het dan veilig is om kippevlees te eten? Lijkt me dan ook niet toch :?
Van wat ik gelezen heb is dat wel veilig. Voor kippenvlees worden alleen vleeskuikens gebruikt tot maximaal 12 weken oud. Dan worden ze geslacht en de stallen volledig gereinigd. De bloedluizen krijgen daar nooit kans om te komen, dus ook geen bestrijdingsmiddel gebruikt.
pi_172950833
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je mensen behandeld als kleuters zonder verantwoording zullen ze die ook niet nemen.
Vrees dat het daar te laat voor is :)
Running over the same old ground, what have we found? The same old fears.
  zondag 6 augustus 2017 @ 19:41:04 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172953828
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:45 schreef Lunaste het volgende:
Weet iemand hier of het dan veilig is om kippevlees te eten? Lijkt me dan ook niet toch :?
Legkippen zijn geen vleeskippen, verschillende soorten, verschillende bedrijven, andere manier van werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172954400
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Legkippen zijn geen vleeskippen, verschillende soorten, verschillende bedrijven, andere manier van werken.
Hebben vleeskippen geen last van bloedluis?
pi_172956740
quote:
5s.gif Op zondag 6 augustus 2017 20:06 schreef Farenji het volgende:

[..]

Hebben vleeskippen geen last van bloedluis?
Nee, daar worden ze niet oud genoeg voor en die hokken worden heel vaak helemaal schoongemaakt als ze naar de slacht gaan (om de 12 weken of zo).
pi_172956972
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 13:24 schreef Tuned22 het volgende:

[..]

Het is een verboden stof, dus dat lijkt me niet aannemelijk. Maar het is niet zo dat biologische boeren geen reguliere medicatie en middelen (mogen) gebruiken, wat men vaak wel denkt. Die laten hun dieren echt niet onnodig ziek worden en bij mijn weten staat het SKAL het gebruik van reguliere middelen ook toe.
Maar ik verwacht wel van biologische bedrijven dat ze opletten, de website checken of het bedrijf gecertificeerd is voor bloedluisbestrijding en vragen wat er in een middel zit en als ze daar een ontwijkend antwoord op krijgen, dit niet toelaten in hun stal.
pi_172957001
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:20 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Nee, daar worden ze niet oud genoeg voor en die hokken worden heel vaak helemaal schoongemaakt als ze naar de slacht gaan (om de 12 weken of zo).
Ze worden maar zes weken, daarna worden ze geslacht.

De zes weken dat ze leven, wordt er niet schoongemaakt. Die kippen zitten na een paar weken in een gigantische vieze bende, hoorde ik op de radio.

Het leven van een vleeskip

Het meest gehouden productiedier in Nederland is de vleeskip. Of beter gezegd: het vleeskuiken, want ouder dan zes weken wordt deze kip niet. De eieren worden machinaal uitgebroed. Na het uitbroeden worden de kuikens in kratten naar een mesterij vervoerd. Daar komt het kuiken in een stal waar het samen met achttien tot twintig soortgenoten n vierkante meter ruimte moet delen.

De kuikentjes groeien razend snel, waardoor er op het einde veel te weinig ruimte in de stal is. De overvolle stallen worden tijdens het afmesten niet schoongemaakt. De dieren staan hun leven lang in hun eigen poep.

https://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/vleeskuikens
pi_172957192
Door de combinatie van een vochtige, zure vloer en te weinig beweging, krijgen ze ammoniakbrandwonden zoals voetzoollaesies en brandhakken.

Na zes weken is het kuikentje vetgemest en veranderd in een vleesklomp van 2,3 kilo, letterlijk een kleuter met het gewicht van een volwassene. Hijgend zakken ze door hun poten op weg naar de voerbak. Miljoenen kuikens sterven nog voordat ze de slachtleeftijd hebben bereikt. Om zoveel mogelijk kuikens de slachtleeftijd wel te laten halen, wordt er veel antibiotica gebruikt.

Bij de vangst gaat het er ruw aan toe. Miljoenen kuikens breken hun poten of vleugels door de kuikenvegers die 8.000 kuikens per uur opvegen, of tijdens de handmatige vangst.

Sinds 1 januari 2012 zijn er nieuwe Europese richtlijnen voor verdoving bij de slacht. Eerder was de dieronvriendelijke waterbadmethode gebruikelijk, waarbij de kippen vaak slechts gedeeltelijk verdoofd werden. De meeste Nederlandse slachterijen zijn nu overgestapt op verdoving met CO2 of op een methode waarbij de kuikens worden verdoofd met een stroomstoot door het hoofd.

De ouderdieren zijn ook gefokt op vraatzucht. Maar zij mogen niet zo snel groeien als hun kinderen, want te zware ouderdieren gaan te vroeg dood. Zij zitten daarom op een permanent hongerdieet om hun groei te remmen. Na zo'n 17 maanden hongerlijden worden zij verwerkt in soepen en snacks.

https://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/vleeskuikens
pi_172957212
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:28 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ze worden maar zes weken, daarna worden ze geslacht.

De zes weken dat ze leven, wordt er niet schoongemaakt. Die kippen zitten na een paar weken in een gigantische vieze bende, hoorde ik op de radio.

Het leven van een vleeskip

Het meest gehouden productiedier in Nederland is de vleeskip. Of beter gezegd: het vleeskuiken, want ouder dan zes weken wordt deze kip niet. De eieren worden machinaal uitgebroed. Na het uitbroeden worden de kuikens in kratten naar een mesterij vervoerd. Daar komt het kuiken in een stal waar het samen met achttien tot twintig soortgenoten n vierkante meter ruimte moet delen.

De kuikentjes groeien razend snel, waardoor er op het einde veel te weinig ruimte in de stal is. De overvolle stallen worden tijdens het afmesten niet schoongemaakt. De dieren staan hun leven lang in hun eigen poep.

https://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/vleeskuikens
Ja dat zeg ik, het is maximaal 12 weken. Maar vaak ook korter. Ik ben het overigens met je eens dat dat een vreselijke situatie is hoor.
pi_172957332
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie toch vooral de consument als drijvende kracht daarachter die niet weet wat kwaliteit is en er niet voor wil betalen.
Ik niet helemaal. Deels eens, deels niet. Er zit een element in van informatie die niet wordt gegeven of verdraaid door diverse partijen. Zowel grote bedrijven als wakker dier en andere NGO. Er wordt door sommige partijen bewust niets gezegd of juist zand gestrooid in de ogen van de consument.

Ik heb grote moeite met ah en dergelijken die ten koste van alles meer marge moet halen. Op 'betere' kip zit een hoger percentage marge. De enige reden om het te verkopen. Maar ook met wakker dier die niet alleen voor de dieren zijn, maar ook vooral om zichzelf in stand te houden.

Natuurlijk heb je de burger die vindt dat de boel netjes moet. Maar je hebt net zo goed de consument die zich veelal laat leiden door de neuropsychologische trucs in de winkel. Vroeger.kon je dan nog praten over vrije wil (zo die al bestaat). Maar inmiddels is de marketingstrategie zo geraffineerd dat heel veel mensen zelf niet meer beslissen, dat denken ze slechts.

We gaan een kant op waar onze psychologie/hersens tegen ons gebruikt worden.als je weet wat Facebook van iedereen weet en kan benvloeden aan meningen. Dan weet je al wie de volgende verkiezingen wint in de usa. Of iig dat deze te koop is op.een manier die niet meer te vergelijken nis met voorheen.

Met voedsel is dat evenzo.Tenzij je zelf expert wordt. En dan bedoel ik niet naprater van de vega beweging, maar echt weet hoe voedsel in elkaar steekt.
Whatever...
  woensdag 9 augustus 2017 @ 23:43:42 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173031769
NVWA wist eind 2016 van fipronil maar vond ingrijpen niet noodzakelijk

http://www.destentor.nl/d(...)odzakelijk~a1231bbd/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 23:47:26 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173031869
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 10 augustus 2017 @ 08:51:19 #144
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_173034097
Fipronilwaarden lagen bovendien nog ruim onder de Europese waarden.

https://www.pluimveeweb.n(...)bedraagt-0-72-mg-kg/
lebt denn der alte Holzmichl noch?
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')