Monsterquote:Op vrijdag 4 augustus 2017 08:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil ze wel. Eieren van boeren die dat hele middel nooit gebruikt hebben en die nu toch uit de winkel gehaald worden.
Dat kunnen ze zelf niet. Daarvoor huren ze dus een chickfriend inquote:Op vrijdag 4 augustus 2017 15:31 schreef quirina het volgende:
http://www.ad.nl/binnenla(...)lliet-gaan~a0168235/
Die zijn echt achterlijk of ze doen alsof ze achterlijk zijn.
Ik vind dat die kippenboeren verplicht moeten worden om bestrijdingsmiddelen/schoonmaakmiddelen te laten controleren.
Waarschijnlijk verschillende bedrijven. Torsius Pluimvee en Torsius Bio ofzo. En handelen ze over de naam Torsiusquote:Op woensdag 2 augustus 2017 09:03 schreef RobinOok het volgende:
Dat klopt dan niet voor het bedrijf Torsius : "ons bedrijf bestaat uit 4 locaties, namelijk: Thuis locatie met scharrelkippen, Oude Bio-locatie, Nieuwe Bio-locatie en de Opfok locatie."
Ik vind dat jij verplicht bent om je eigen eieren te controleren op fipronil. Jij koopt ze toch zeker in? Dan is het ook jouw verantwoordelijkheid. Het is niet dat we daar instanties voor hebben ofzo, kom nou.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 15:31 schreef quirina het volgende:
http://www.ad.nl/binnenla(...)lliet-gaan~a0168235/
Die zijn echt achterlijk of ze doen alsof ze achterlijk zijn.
Ik vind dat die kippenboeren verplicht moeten worden om bestrijdingsmiddelen/schoonmaakmiddelen te laten controleren.
Duitsland kampt toch ook al tijden met dioxine in vrije uitloop eieren, of is dat voorbij nu?quote:Op zondag 6 augustus 2017 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Na de NL eieren met bestrijdingsmiddelen hebben ze bij sommige D eieren nu een salmonella probleem
http://rtlnext.rtl.de/cms(...)elastet-4122210.html
Ik begrijp je punt wel hoor, maar ik vind het wel iets te kort door de bocht. Je hebt een biologisch bedrijf, maar je ziet mannen in overalls met gasmaskers je stallen in gaan. Daar zou ik toch mijn bedenkingen bij hebben.quote:Op zondag 6 augustus 2017 09:55 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik vind dat jij verplicht bent om je eigen eieren te controleren op fipronil. Jij koopt ze toch zeker in? Dan is het ook jouw verantwoordelijkheid. Het is niet dat we daar instanties voor hebben ofzo, kom nou.
Dat is volgens mij overal een issue waar kippen buiten rondlopen, maar is eerder een teken dat men zaken in extreem geringe hoeveelheden kan meten dan dat het een gezondheidsprobleem zou zijn.quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:06 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Duitsland kampt toch ook al tijden met dioxine in vrije uitloop eieren, of is dat voorbij nu?
Als ik een kippenstal in zou gaan doe ik ook liever een overal aan en een gasmasker op. Verder is ieder bedrijf uit op winst, dat is het hele doel van een bedrijf. Als je daar over jankt heb je iets volledig niet begrepen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:17 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Ik begrijp je punt wel hoor, maar ik vind het wel iets te kort door de bocht. Je hebt een biologisch bedrijf, maar je ziet mannen in overalls met gasmaskers je stallen in gaan. Daar zou ik toch mijn bedenkingen bij hebben.
Ik heb sowieso weinig sympathie voor dit soort bedrijven. Zij zijn niet biologisch uit morele/principiële afwegingen, maar puur uit een economische afweging. (winstbejag)
Qua gevaar voor de gezondheid toch net wat erger.quote:Op zondag 6 augustus 2017 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Na de NL eieren met bestrijdingsmiddelen hebben ze bij sommige D eieren nu een salmonella probleem
http://rtlnext.rtl.de/cms(...)elastet-4122210.html
Maar tegelijkertijd mochten zij zelf zonder beschermende kleding in de stallen zijn. Je zou dan kunnen denken dat het toch niet zo heel gevaarlijk is en alleen jarenlang continue blootstelling voor de zekerheid wordt voorkomen. Zoals Pietverdriet ook zegt, er zijn wel meer dampen in kippenstallen die je misschien niet de hele dag in je longen wilt hebben.quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:17 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Ik begrijp je punt wel hoor, maar ik vind het wel iets te kort door de bocht. Je hebt een biologisch bedrijf, maar je ziet mannen in overalls met gasmaskers je stallen in gaan. Daar zou ik toch mijn bedenkingen bij hebben.
Ik heb sowieso weinig sympathie voor dit soort bedrijven. Zij zijn niet biologisch uit morele/principiële afwegingen, maar puur uit een economische afweging. (winstbejag)
Sowieso is de paniek niet in verhouding tot het risico.quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Qua gevaar voor de gezondheid toch net wat erger.
Maar Salmonella is natuurlijk, dus dan is het niet erg natuurlijk.
Dat vind ik wel interessant. Noem eens een titel, en zijn deze er ook als e-book?quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sowieso is de paniek niet in verhouding tot het risico.
Zoals een D statisticus Walter Krämer zegt, D en de media hier in D zijn paniekmakers
http://www.zeit.de/wissen/2011-08/walter-kraemer-angst
Hij heeft er een aantal boeken over geschreven die ik, aan mensen die het D voldoende beheersen, zeer kan aanraden. Hij toont daarin aan dat hoe groter de paniek hoe kleiner het risico is.
Er is een verschil tussen winst maken om in je levensonderhoud te kunnen voorzien, en winstbejag ten koste van alles. Dat snap je zelf toch ook wel zeker?quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Verder is ieder bedrijf uit op winst, dat is het hele doel van een bedrijf. Als je daar over jankt heb je iets volledig niet begrepen.
In dit land zal dit wel zo zijn jaquote:Op vrijdag 4 augustus 2017 15:40 schreef vuvuzela het volgende:
[..]
Dat kunnen ze zelf niet. Daarvoor huren ze dus een chickfriend in
Elk bedrijf zal altijd zo veel mogelijk winst willen maken. Zal echt een 0,001% zijn dat zegt nou, zo, ik heb brood op de plank nu is het genoeg. We zijn er klaar mee en houden het stabiel zo.quote:Er is een verschil tussen winst maken om in je levensonderhoud te kunnen voorzien, en winstbejag ten koste van alles. Dat snap je zelf toch ook wel zeker?
https://www.amazon.de/Die(...)id=1502013576&sr=1-9quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:52 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Dat vind ik wel interessant. Noem eens een titel, en zijn deze er ook als e-book?
[..]
Net zei je nogquote:Er is een verschil tussen winst maken om in je levensonderhoud te kunnen voorzien, en winstbejag ten koste van alles. Dat snap je zelf toch ook wel zeker?
Niet erg slim ook, zit het dan ff tegen ben je faillietquote:Op zondag 6 augustus 2017 11:19 schreef anndb het volgende:
[..]
Elk bedrijf zal altijd zo veel mogelijk winst willen maken. Zal echt een 0,001% zijn dat zegt nou, zo, ik heb brood op de plank nu is het genoeg. We zijn er klaar mee en houden het stabiel zo.
Ammoniakdampen, stof van veren, bodem, stront, bacterien, etc allemaal zaken die ik niet wil inademen. Als je een keer even een kijkje neemt, okay, maar als je er dagelijks aan het werk bent met omwoelen en schoonmaken is dat zeer af te raden zonder bescherming er naar binnen te gaan.quote:Op zondag 6 augustus 2017 10:26 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Maar tegelijkertijd mochten zij zelf zonder beschermende kleding in de stallen zijn. Je zou dan kunnen denken dat het toch niet zo heel gevaarlijk is en alleen jarenlang continue blootstelling voor de zekerheid wordt voorkomen. Zoals Pietverdriet ook zegt, er zijn wel meer dampen in kippenstallen die je misschien niet de hele dag in je longen wilt hebben.
Er in de buurt wonen is ook zeker niet gezond. Daarom hebben veel stallen tegenwoordig al luchtwassers.quote:Op zondag 6 augustus 2017 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ammoniakdampen, stof van veren, bodem, stront, bacterien, etc allemaal zaken die ik niet wil inademen. Als je een keer even een kijkje neemt, okay, maar als je er dagelijks aan het werk bent met omwoelen en schoonmaken is dat zeer af te raden zonder bescherming er naar binnen te gaan.
Zie toch vooral de consument als drijvende kracht daarachter die niet weet wat kwaliteit is en er niet voor wil betalen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 12:18 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Er in de buurt wonen is ook zeker niet gezond. Daarom hebben veel stallen tegenwoordig al luchtwassers.
Er valt best nog wel eea te verbeteren aan veehouderij in Europa. Maar zolang de supermarkt de macht heeft en boeren niet mogen samenwerken wordt elke cent eruit geknepen. Zeker als we dan ook nog 10x zo slecht en vervuilender gehouden Aziatische kip geïmporteerd mag worden met amper controle of extra kosten.
Daarom is het juist onzin om de verantwoordelijkheid bij de consument te leggen. Die nemen die verantwoordelijkheid meestal niet uit zichzelf en dan gebeurt er dus niets.quote:Op zondag 6 augustus 2017 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie toch vooral de consument als drijvende kracht daarachter die niet weet wat kwaliteit is en er niet voor wil betalen.
Eens, wel met die kanttekening dat niet iedereen het kán betalen natuurlijk. (dan zou je kunnen kiezen voor minder, maar op een gegeven moment is ook daar de rek uit)quote:Op zondag 6 augustus 2017 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie toch vooral de consument als drijvende kracht daarachter die niet weet wat kwaliteit is en er niet voor wil betalen.
Dat noem je democratie.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:02 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Daarom is het juist onzin om de verantwoordelijkheid bij de consument te leggen. Die nemen die verantwoordelijkheid meestal niet uit zichzelf en dan gebeurt er dus niets.
Tja, de grote overheid is een erg dure hobby, en faalt bovendien.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:02 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Eens, wel met die kanttekening dat niet iedereen het kán betalen natuurlijk. (dan zou je kunnen kiezen voor minder, maar op een gegeven moment is ook daar de rek uit)
Nee, dat noem je belangrijke kwesties afschuiven op een partij waarvan je weet dat die er weinig mee gaan doen. Het zou wel kunnen dat die food hype ook in Nederland terechtkomt, maar ten eerste weet je niet hoelang dat nog duurt en ten tweede kan het ook zo weer voorbij zijn. De hele reden waarom we controlerende instanties hebben is nou juist zodat je meer zekerheid hebt, hoewel ik natuurlijk ook weet dat die niet afdoende zijn. Maar gaan zitten wachten tot het volk opeens massaal het licht ziet gaat nog minder werken.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat noem je democratie.
In de UK is ecologische en lokale producten juist heel hot, mensen gaan voor kwaliteit. In NL loopt dat achter.
Verantwoordelijkheid moet juist meer bij de mensen komen, dit eierschandaal laat zien dat overheden weer eens falen in handhaving en in het optreden bij het schandaal.
De VWA informeert onvolledig, te laat en deelt niet alle info met buitenlandse afnemers.
Als je mensen behandeld als kleuters zonder verantwoording zullen ze die ook niet nemen.quote:Op zondag 6 augustus 2017 16:48 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Nee, dat noem je belangrijke kwesties afschuiven op een partij waarvan je weet dat die er weinig mee gaan doen. Het zou wel kunnen dat die food hype ook in Nederland terechtkomt, maar ten eerste weet je niet hoelang dat nog duurt en ten tweede kan het ook zo weer voorbij zijn. De hele reden waarom we controlerende instanties hebben is nou juist zodat je meer zekerheid hebt, hoewel ik natuurlijk ook weet dat die niet afdoende zijn. Maar gaan zitten wachten tot het volk opeens massaal het licht ziet gaat nog minder werken.
Van wat ik gelezen heb is dat wel veilig. Voor kippenvlees worden alleen vleeskuikens gebruikt tot maximaal 12 weken oud. Dan worden ze geslacht en de stallen volledig gereinigd. De bloedluizen krijgen daar nooit kans om te komen, dus ook geen bestrijdingsmiddel gebruikt.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:45 schreef Lunaste het volgende:
Weet iemand hier of het dan veilig is om kippevlees te eten? Lijkt me dan ook niet toch
Vrees dat het daar te laat voor isquote:Op zondag 6 augustus 2017 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je mensen behandeld als kleuters zonder verantwoording zullen ze die ook niet nemen.
Legkippen zijn geen vleeskippen, verschillende soorten, verschillende bedrijven, andere manier van werken.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:45 schreef Lunaste het volgende:
Weet iemand hier of het dan veilig is om kippevlees te eten? Lijkt me dan ook niet toch
Hebben vleeskippen geen last van bloedluis?quote:Op zondag 6 augustus 2017 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Legkippen zijn geen vleeskippen, verschillende soorten, verschillende bedrijven, andere manier van werken.
Nee, daar worden ze niet oud genoeg voor en die hokken worden heel vaak helemaal schoongemaakt als ze naar de slacht gaan (om de 12 weken of zo).quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:06 schreef Farenji het volgende:
[..]
Hebben vleeskippen geen last van bloedluis?
Maar ik verwacht wel van biologische bedrijven dat ze opletten, de website checken of het bedrijf gecertificeerd is voor bloedluisbestrijding en vragen wat er in een middel zit en als ze daar een ontwijkend antwoord op krijgen, dit niet toelaten in hun stal.quote:Op zondag 30 juli 2017 13:24 schreef Tuned22 het volgende:
[..]
Het is een verboden stof, dus dat lijkt me niet aannemelijk. Maar het is niet zo dat biologische boeren geen reguliere medicatie en middelen (mogen) gebruiken, wat men vaak wel denkt. Die laten hun dieren echt niet onnodig ziek worden en bij mijn weten staat het SKAL het gebruik van reguliere middelen ook toe.
Ze worden maar zes weken, daarna worden ze geslacht.quote:Op zondag 6 augustus 2017 21:20 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nee, daar worden ze niet oud genoeg voor en die hokken worden heel vaak helemaal schoongemaakt als ze naar de slacht gaan (om de 12 weken of zo).
Ja dat zeg ik, het is maximaal 12 weken. Maar vaak ook korter. Ik ben het overigens met je eens dat dat een vreselijke situatie is hoor.quote:Op zondag 6 augustus 2017 21:28 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Ze worden maar zes weken, daarna worden ze geslacht.
De zes weken dat ze leven, wordt er niet schoongemaakt. Die kippen zitten na een paar weken in een gigantische vieze bende, hoorde ik op de radio.
Het leven van een vleeskip
Het meest gehouden productiedier in Nederland is de vleeskip. Of beter gezegd: het vleeskuiken, want ouder dan zes weken wordt deze kip niet. De eieren worden machinaal uitgebroed. Na het uitbroeden worden de kuikens in kratten naar een mesterij vervoerd. Daar komt het kuiken in een stal waar het samen met achttien tot twintig soortgenoten één vierkante meter ruimte moet delen.
De kuikentjes groeien razend snel, waardoor er op het einde veel te weinig ruimte in de stal is. De overvolle stallen worden tijdens het afmesten niet schoongemaakt. De dieren staan hun leven lang in hun eigen poep.
https://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/vleeskuikens
Ik niet helemaal. Deels eens, deels niet. Er zit een element in van informatie die niet wordt gegeven of verdraaid door diverse partijen. Zowel grote bedrijven als wakker dier en andere NGO. Er wordt door sommige partijen bewust niets gezegd of juist zand gestrooid in de ogen van de consument.quote:Op zondag 6 augustus 2017 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie toch vooral de consument als drijvende kracht daarachter die niet weet wat kwaliteit is en er niet voor wil betalen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |