abonnement Unibet Coolblue
pi_173542337
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 09:07 schreef Rafierafie het volgende:
Wel fijn dat scanpakjes nu niet meer om 18:15 uur automatisch de status van afgeleverd krijgen. Ik begrijp alleen niet waarom het zo lang heeft moeten duren voordat ze dat hebben aangepast.
Is dat zo? Want kreeg gisteren nog een berichtje van iemand dat haar pakje op afgeleverd stond maar dat ze niks ontvangen had.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 2 september 2017 @ 16:42:12 #277
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_173544978
Best een druk dagje zo. Weinig mensen inzetten, redelijk wat post en alle wijken hadden kampioenen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_173545762
Voor een zaterdag was het best veel. Kampioen, Happinezz, Nederland Isoleert. En natuurlijk weer erg weinig mensen. Waarom geven ze zoveel mensen verlof als ze weten dat september altijd een van de drukste maanden van het jaar is? En komende dinsdag wordt ook weer drukte verwacht, met onder andere H&M. Maar goed, als het altijd zo rustig zou zijn als in de zomer zouden we geen geld hebben om al die uiterst competente topmanagers mee in te huren. ;)
Newman: I'm a U.S. Postal worker.
George: Aren't those the guys that always go crazy and come back with a gun and shoot everybody?
Newman: Sometimes...
pi_173546823
Ondertussen blijft Sandd volhouden dat zij veel goedkoper en effcienter dan PostNL de UPD kan uitvoeren. Ze willen 13000 brievenbussen gaan plaatsen, waarvan er 8700 dagelijks geleegd worden, en de rest 2x per week. Ze willen dan ook ineens 5 dagen per week gaan bezorgen (medische en rouwpost zelfs 6x per week). Ze hebben dan wel nog even 5000 extra bezorgers nodig.

Ik vraag me wel af of Sandd serieus is met dit voorstel, of het alleen maar doet om via de politiek druk uit te oefenen om de postzegelprijs bij PostNL te verlagen. Dat laatste lijkt nog niet erg te lukken, want de ACM heeft al aan PostNL laten weten dat de tarieven volgend jaar met 7,1% omhoog mogen. Of PostNL dit ook gaat doen is vraag 2 (ik denk het wel), maar dat de ACM al op voorhand aangeeft dat het mag is een teken aan de wand.

In elk geval vraag ik me af waar Sandd op stel en sprong 5000 man extra vandaan wil toveren. Vergeet bovendien niet dat veel Sandd-bezorgers voor Sandd hebben gekozen vanwege de grotere vrijheid dan bij PostNL: ze krijgen de post al een dag van tevoren in huis en hebben dus een hele dag om het naar eigen inzicht te sorteren. Maar dat is allemaal 72-uurs post, dus dan kan het makkelijk. De uitvoerder van de UPD moet 24-uurs post verwerken, dus vandaag aangeboden, morgen bezorgd. Dan heeft Sandd ineens veel minder tijd om alles te verwerken, en krijgen de bezorgers het ook niet meer 1 dag van tevoren aangeleverd. Dan staat de chauffeur om 9 uur 's ochtends voor je deur, en moet je alles DEZELFDE dag nog bezorgen en sorteren. Weg is je vrijheid.

Maar goed, het feit dat het voorstel al bijna een jaar oud is en dat er door de politiek totaal niet op is gereageerd en er zelf geen ruchtbaarheid aan is gegeven, spreekt al boekdelen. In de brief die minister Kamp uiteindelijk naar aanleiding van kamervragen heeft verstuurd concludeert hij: "Ik kan derhalve nog geen kwalitatief toekomstbestendig oordeel geven over het plan van Sandd. Wel biedt het waardevolle input voor de discussie die over de toekomstige inrichting van de UPD zal gaan plaatsvinden." Een slotsom waar het enthousiasme niet direct afspat.

Gebrek aan ambitie kan Sandd in elk geval niet worden verweten, wel gebrek aan realiteitszin. Ineens willen ze niet alleen in versneld tempo arbeidsovereenkomsten gaan aanbieden (Hoezo, versneld tempo? Ze lopen al 5 maanden en 30% achter op schema), maar ze willen zelfs met fulltime-bezorgers gaan werken. Ook zijn ze er van overtuigd dat de volumedaling vooral komt door gestegen tarieven bij PostNL, en slechts in mindere mate door digitalisering. Ik ontken niet dat de volumes wellicht wat minder hard gedaald zouden zijn als de tarieven wat lager waren gebleven, maar deze stelling is wel erg kort door de bocht. In elk geval denk ik dat het een illusie is om te denken dat een verlaging van de tarieven tot meer post gaat leiden, want wat een keer digitaal is gegaan zal echt niet fysiek meer worden. Ook willen ze nog even een pakketservice uit de grond stampen en noemen ze zich nu al "een grote speler op de brievenbuspakjesmarkt".

Het er wel op uitdraaien dat Sandd met mooie plannen en beloftes komt maar dat ze deze in de praktijk niet gaan naleven (net als die 80% arbeidsovereenkomsten) en dan vervolgens gaan wijzen naar tegenvallende resultaten (lees: volumedaling) om vervolgens de afspraken niet na te komen.
Newman: I'm a U.S. Postal worker.
George: Aren't those the guys that always go crazy and come back with a gun and shoot everybody?
Newman: Sometimes...
pi_173550278
Had vandaag een envelop van Sandd die PostNL/Sandd bezorgd mocht. Envelop met identiteitscrisis?
pi_173550341
Leesvoer (FNV): minnen, misleiding door de leiding

https://www.facebook.com/fnvlblgpbz/posts/1437396289679805
pi_173551463
Hoe staat het er elders in het land voor met de personele bezetting? Hier is het echt crisis op het moment.

quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 14:09 schreef gelestipjes het volgende:

[..]

Is dat zo? Want kreeg gisteren nog een berichtje van iemand dat haar pakje op afgeleverd stond maar dat ze niks ontvangen had.
Wel volgens dit bericht.
Een pakketje dat ik vandaag niet in mijn tas had zitten, is volgens t&t op dit moment nog onderweg met mij. Die zou voorheen om deze tijd al op afgeleverd hebben gestaan.

quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 20:49 schreef diesnelle het volgende:
Leesvoer (FNV): minnen, misleiding door de leiding

https://www.facebook.com/fnvlblgpbz/posts/1437396289679805
Kan da nie lezen. Geen facebook.
Sappige roddels??
  zaterdag 2 september 2017 @ 22:41:24 #283
289633 V__L_N
Voor altijd
pi_173552916
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 21:42 schreef Rafierafie het volgende:
Wel volgens dit bericht.
Een pakketje dat ik vandaag niet in mijn tas had zitten, is volgens t&t op dit moment nog onderweg met mij. Die zou voorheen om deze tijd al op afgeleverd hebben gestaan.
Brievenbuspakketje dat ik van de week verzonden had. Staat op tijd afgeleverd rond 1 uur 's middags.

quote:
Kan da nie lezen. Geen facebook.
Sappige roddels??
Speciaal voor jou:
quote:
MINNEN, MISLEIDING DOOR DE LEIDING
PostNL maakt steeds vaker kenbaar dat we niet moeten vergeten om te minnen als we onze wijk eerder hebben voltooid dan de tijd die er voor staat. Dit gebeurt in berichten op Mijn Werk en in andere publicaties van PostNL. Ook de teamcoaches sporen ons regelmatig aan om te minnen.
Hoe was het vroeger?
Tot voor kort had een postbezorger nog niets te maken met minnen. Als je dit bezorgrapport uit 2014 bekijkt zie je alleen maar opties om te plussen. Minnen, daar had nog nooit iemand van gehoord. Minnen bestond niet!
Waarom bestond minnen niet?
Minnen bestond niet omdat voor elke wijk een looptijd was vastgesteld waarbinnen jij je werk kon uitvoeren. Die vastgestelde looptijd werd gezien als de tijd waar je MINIMAAL recht op hebt.
Het voorbeeld uit het bezorgrapport: als er voor jouw wijk een looptijd van 2.40 uur stond werd jij geacht BINNEN die 2.40 uur je wijk te kunnen voltooien. Liep jij je wijk in 2.25 uur, dan had je het prima gedaan en de volle 2 uur en 40 minuten werd uitbetaald!
Waarom zijn er vastgestelde looptijden?
Het doel van de vastgestelde looptijd is dat je bij een normale lichamelijke inspanning je werk BINNEN de vastgestelde looptijd kunt doen. Deze officiële omschrijving komt van PostNL zelf. En dat is de regel die zij nu zelf niet meer willen naleven!
Vastgestelde looptijden bestaan omdat geen postbezorger hetzelfde is en er een leidraad moet zijn die geldt voor zowel de postbezorger als voor de admi. Dit is om een aantal redenen van belang:
- de admi maakt aan de hand van deze tijden een planning om iedereen aan zijn of haar contracturen te laten komen.
- de postbezorger keurt een rooster goed op basis van deze tijden.
- je weet hoeveel tijd je per dag kwijt bent aan je werkzaamheden.
- de looptijd geldt als richtlijn zodat je weet of je werktempo in orde is of niet.
- in combinatie met de aanlevertijd is het van belang te weten hoe lang je ongeveer bezig zult zijn i.v.m. de uiterlijke bezorgtijd van 17:00.
Hoe worden looptijden vastgesteld?
De looptijden voor een wijk worden vastgesteld aan de hand van een berekening. Factoren als de gemiddelde looptijd van meerdere bezorgers en het gemiddelde volume van die wijk worden meegenomen in de berekening om een redelijke looptijd vast te stellen. Helaas zijn de looptijden van de meeste wijken tegenwoordig zo ver afgekalfd dat er van redelijkheid nauwelijks meer sprake is. Het logische gevolg hiervan is dat bezorgers steeds vaker plussen, gewoon omdat ze die tijden niet meer halen. Het antwoord van de leiding op het plussen is het verzinsel van de verplichting en de oproep om te minnen. Door het oproepen om te minnen negeert PostNL haar eigen regels over de vastgestelde looptijden. De gemiddelde looptijd wordt opeens aan de kant geschoven en in plaats daarvan wordt nu je individuele dagelijkse prestatie berekend.
De huidige situatie
Zijn de regels veranderd? Voor zover wij weten niet. Als iemand wel op de hoogte is van nieuwe regels, dan horen wij het graag! Beroept de leiding van PostNL zich op officiële publicaties als zij oproepen om te minnen? Nee, zij roepen alleen op en laten nooit zien waar die nieuwe regels staan. Volgens ons is er dus helemaal niets veranderd behalve dat wij vaker en vaker aangespoord worden om te minnen. Een bluf, een scam! En helaas trappen zoveel postbezorgers erin dat we straks weer op het punt komen dat PostNl zegt "ja, maar 95% van de bezorgers mint al, waarom jij niet?" En dan sta je weer alleen.
Het aansporen tot minnen is misleiding. PostNL wil de regels veranderen en probeert dit te doen door ons wijs te maken dat we moeten minnen. Als wij dit laten gebeuren, dan krijgen we inderdaad nieuwe regels, slechtere regels! Onthoud: de vastgestelde looptijden zijn de looptijden waar je MINIMAAL recht op hebt!
Je hoeft geen wolf te zijn om te weten dat naast het pad de mooiste bloemen groeien
Loesje
pi_173553096
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 22:41 schreef V__L_N het volgende:

[..]

Brievenbuspakketje dat ik van de week verzonden had. Staat op tijd afgeleverd rond 1 uur 's middags.

[..]

Speciaal voor jou:

[..]

Danke schön. ^O^
pi_173554369
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 20:49 schreef diesnelle het volgende:
Leesvoer (FNV): minnen, misleiding door de leiding

https://www.facebook.com/fnvlblgpbz/posts/1437396289679805
Ik heb dat minnen ook nooit begrepen. Aangezien je op basis van die looptijden je tijd reserveert voor de post. Als ik eerder klaar ben kan ik niet opeens mijn andere afspraken vervroegen. En als ik als een gek door mijn wijk ren dan is dat mijn eigen verdienste. Zeker als ik zie hoe langzaam andere door dezelfde wijk waggelen.
pi_173557827
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 00:13 schreef Sebastiaan92 het volgende:

[..]

Ik heb dat minnen ook nooit begrepen. Aangezien je op basis van die looptijden je tijd reserveert voor de post. Als ik eerder klaar ben kan ik niet opeens mijn andere afspraken vervroegen. En als ik als een gek door mijn wijk ren dan is dat mijn eigen verdienste. Zeker als ik zie hoe langzaam andere door dezelfde wijk waggelen.
mwah, aan de andere kant vind ik het ook wel raar om betaald te krijgen voor tijd die je niet werkt. Zolang je meertijd bij kunt plussen vind ik het niet gek om het ook door te moeten geven als je er minder lang over gedaan hebt.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 3 september 2017 @ 11:02:02 #287
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_173558218
Mja, er is getekend voor een looptijd. Als deze niet realistisch blijkt te zijn moet deze bijgesteld worden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_173558328
Daarbij, voordat ik begon met het bijhouden van mijn uren zijn er waarschijnlijk zoveel uren door mijn neus geboord door PostNL dat het tegelijkertijd daarvoor een goede compensatie is.
pi_173561616
Sebastiaan heeft gelijk: je bent een bepaalde tijd ingehuurd. Als je in supermarkt of horeca werkt krijg je toch ook je tijd uitbetaald, ook al zijn er even geen klanten? Komt nog bij dat je bij de post verplicht moet overwerken als het werk nog niet af is (wegens verkeerd ingeschat volumeverlies).

Ik moet eerlijk zeggen: toen er nog een vaste looptijd voor de wijken stond, hield ik meestal tijd over (en toen deed ik het nog een stuk langzamer dan de laatste jaren). En ondanks dat ik daar wel eens iets van heb gezegd, werd ik nooit gekort. Toen waren ze gewoon nog niet zo flauw ;)
(of werden ze niet op beknibbelen afgerekend)
pi_173562685
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:39 schreef gelestipjes het volgende:

[..]

mwah, aan de andere kant vind ik het ook wel raar om betaald te krijgen voor tijd die je niet werkt. Zolang je meertijd bij kunt plussen vind ik het niet gek om het ook door te moeten geven als je er minder lang over gedaan hebt.
Aan de andere kant, als ik een bepaalde wijk sneller loop dan de vaste bezorger, waarom zou ik dan moeten minnen? Dan word ik financieel gestraft omdat ik sneller gewerkt heb. Daar komt bovenop dat PostNL er altijd zelf al als de kippen bij is om in looptijden te gaan snijden. Dan zal ik toch wel achterlijk zijn als ik daar zelf ook nog een beetje aan ga lopen bijdragen. Ga maar na: In het zomerdal halen ze automatisch tijd van de wijken af met 1 druk op de knop, terwijl ze je tijdens de KNJ er geen minuut uit zichzelf bij zullen geven. Dan komen ze ineens met het verhaal dat ze niet weten hoeveel post er gaat komen, en laten hun voorspellende gaven het ineens afweten. PostNL grijpt elke gelegenheid aan om je te korten, terwijl tijd erbij krijgen veel moeilijker is. Werken met de smartphone? Scanpakjes? Ineens komen ze met het verhaal dat ze normaal gesproken 2x per jaar de looptijden korten, en dat ze voor deze keer de tweede korting niet zullen toepassen. Gelul natuurlijk, want zo lang als ik hier werk is er nog NOOIT 2x per jaar gekort. Pas toen de pilot met de smartphones al in volle gang was kwamen ze ineens met het bericht dat ze voortaan ook in september gingen korten, ongetwijfeld alleen maar om in augustus te kunnen zeggen dat ze het toch voor deze keer niet zouden doen ivm het extra werk. Maar iemand niet extra korten is natuurlijk niet hetzelfde als tijd erbij geven. Daar komt bovenop dat de kortingen die ze in januari toepassen altijd al veel te hoog zijn, want ze gaan steeds maar uit van 10-12% volumedaling per jaar. Terwijl de cijfers laten zien dat de echte daling veel kleiner is (6 tot 8% minder briefpost) en dat deze bovendien deels wordt goedgemaakt door de explosieve stijging van (bus)pakketten.

Daar komt bij dat wijken inmiddels zo krap staan dat plussen vaker aan de orde is dan minnen. Zoveel dingen die vroeger gewoon in de basistijd zaten, zijn er uit gehaald. Terugfietsen naar het depot om bij te laden bij veel post, terugfietsen om je volgende wijk op te halen, naar de retailer gaan om pakjes af te geven, containers post uitladen op de depots, etc. Veel mensen realiseren zich dat niet eens, en ik zie vaak dat mensen pas op de startknop drukken op het moment dat ze bepakt en bezakt wegfietsen bij het depot. Dan heb ik het nog niet eens over de tijd die ik kwijt ben aan het doen van meldingen via Mijn Werk over de steeds slechter wordende sortering, tekorten aan hah en stelselmatig te late chauffeurs. En wat te denken van het lezen van de nieuwsberichten en werkinstructies waar je mailbox mee vol stroomt? En het bellen/mailen met de IT-helpdesk als er weer eens een probleem is met de telefoon, de app of de scanner?

Als ik alle tijd die ik daaraan kwijt ben als werktijd zou gaan rekenen (en in feite is dat ook werktijd) kan ik bijna iedere dag plussen, en is minnen per definitie nooit aan de orde.
Newman: I'm a U.S. Postal worker.
George: Aren't those the guys that always go crazy and come back with a gun and shoot everybody?
Newman: Sometimes...
pi_173575803
Als je eenmaal met de combibundel en/of het postvest aan het werk gaat is minnen niet meer aan de orde.

https://www.indeed.nl/cmp/Postnl/reviews
quote:
het post bezorgen kan je op je eigen tijdstip bezorgen.
Pluspunten
eigen tijd in delen
Minpunten
niet te combineren valt met mijn andere werk
:?

[ Bericht 70% gewijzigd door Rafierafie op 04-09-2017 00:00:04 ]
pi_173580383
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 23:47 schreef Rafierafie het volgende:
Als je eenmaal met de combibundel en/of het postvest aan het werk gaat is minnen niet meer aan de orde.

https://www.indeed.nl/cmp/Postnl/reviews

[..]

:?
die laatste van 19-8 j.l. is wel lachen :)
pi_173580972
[quote]0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 21:42 schreef Rafierafie het volgende:
Hoe staat het er elders in het land voor met de personele bezetting? Hier is het echt crisis op het moment.

Hier gaat het nog wel, al is de rek er intussen wel uit. Voorheen was het veel makkelijker om ziekte en vrije dagen van collega's op de vangen. Nu komt er nog wel eens een noodkreet van admi voorbij.
pi_173581034
Over plussen en minnen, wat ik vooral ook lastig vind is dat die postvolumes zo verschillen. Toen we dat suffe didoza-systeem nog niet hadden, werd de hoeveelheid post beter uitgesmeerd over alle werkdagen. Nu verschilt de ene dinsdag hemelsbreed van de andere dinsdag, ook als je de KNJ en de zomer buiten beschouwing laat. Over lastig plannen in je privéleven gesproken... En als PostNL dan vindt dat de minimale tijd die je nodig hebt, de voorzettijd moet zijn en dat je de rest maar moet bijplussen, dan word je veel te dik ingepland. Dat vind ik stomvervelend. Ik heb nog meer te doen dan post lopen en achter de geraniums zitten.
pi_173581215
Hier gaat het qua planning ook steeds mis omdat ze uit gaan vd basistijden die of gewoon niet kloppen, of het is erg druk. Dan roepen ze wel dat je mag plussen, maar als je dan om 18.00 nog niet klaar bent verwacht men wel dat je door loopt tot het wel klaar is. En als dat regelmatig gebeurt zijn wij er ook wel klaar mee. Maar een grens aangeven van 4 uur lopen werkt dus niet, want dan plannen ze je 4 uur in en doe je er ruim 5 uur over in de praktijk.

En dan wordt het hier nog wat welles/nietes gezeur.. collega die aangeeft 4 uur max te willen incl extra taken, er vervolgens ineens een wijk bij krijgt en dus bezwaar maakt, en dan roept men ja nee je zei excl extra taken! Dat soort ongein maakt het er niet leuker op, ze proberen ondanks duidelijk aangeven vd grenzen toch dingen alsnog af te dwingen :N. Die collega is elke dag haast wel een uur bezig om allerlei post na te brengen omdat de postbodes dit niet meer hoeven. Hij wil hier waarschijnlijk ook mee gaan stoppen nu, ben benieuwd wie het dan gaat doen. Zijn er nu nog 2 die dit zouden kunnen en 1 daarvan wil dit iig ook absoluut niet :W

Collega en ik willen dit eigenlijk aankaarten op een werkoverleg (het steeds tot zo laat moeten werken etc), maar een andere collega vindt dat we dat 1 op 1 moeten doen, omdat de rest hier geen belang bij heeft.. :') alleen de flexibele krachten lopen hier tegen aan. Maar het duurt toch nog wel ff want we hebben in juni nog een overleg gehad. Krijg het idee dat die collega, en misschien nog wel meer, het gezeur en gemopper op het depot hier over zat is. De grootste druk komt op ons te liggen dus ja wij praten (en klagen) daar wel eens over met elkaar op het depot.

Al snap ik trouwens ook wel een beetje dat zij dit zegt, want zij heeft dus wel eea voor elkaar gekregen voor zichzelf. Krijgt de post nu altijd vroeg op zaterdag en heeft er weer standaard tijd bij gekrijgen omdat het te weinig was.
Nobody ever seems to remember life is a game we play
pi_173581774
Helaas houden mensen het zelf ook wel in stand, als je je grenzen aangeeft moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat ze daar dus ook niet overheen gaan, anders kun je net zo goed geen grenzen aangeven.
Mensen die dan eerst roepen "ik ga echt niet nog een wijk erbij lopen!" en dat dan vervolgens toch doen want ja "de planner zei dat het niet anders kon". Uh ja, dat is dan jammer voor de planner, maar dat is dan zijn probleem he, als een ander die altijd maar weer oplost zal er ook nooit wat gaan veranderen.
pi_173582082
Hier zeggen ze dat idd ook en dan weigeren ze die wijk er weer af te halen. Wat moet je doen dan, de post laten staan? Bij de postbodes is er iig al 1x iemand op non actief gezet die na al 45 uur gewerkt te hebben er op zaterdag toch nog weer een wijk bij kreeg en weigerde die weg te lopen. Wat er precies gebeurd is weet ik niet, vermoed dat hij het dus heeft laten staan. Of hij heeft op een onvriendelijke manier laten weten het niet te doen, dat kan ook nog.

Misschien laf, maar ik durf het echt niet te laten staan dan hoor. Ik kan me ook geen schorsing oid veroorloven. Bij mijn collega die 2 weken terug de laatste straatjes maar weer in de oranje bus gooide nadat ze hem voor de zoveelste keer tot na 18.00 lieten lopen, dreigden ze met ontslag. Bij mij kwam de TC een tijdje terug persoonlijk vertellen dat mijn dienst niet aangepast ging worden, ik vermoed omdat ik dus wel tegen de planners in ga en hij gewoon alle discussie toen mooi af kon kappen. Hij wilde gewoon echt niet luisteren naar mijn argumenten. Alles werd zo van tafel geveegd en ik moest het maar gewoon doen.

Deze TC vertrekt gelukkig, de vervanger was altijd wel ok dus ik hoop dat het dan beter gaat. En anders moeten we toch een keer iets ondernemen idd, maar dan hoop ik dat we dat met een paar mensen samen kunnen doen. Op een werkoverleg begon ik een keer ergens over waar meerdere mensen tegen aan waren gelopen (hadden we op het depot besproken), en toen deed dus niemand verder zijn mond open :N waardoor het leek alsof ik de enige was die dat vond. Dat viel me toen flink tegen, wel op het depot aangeven dat ik gelijk heb en dat hij/zij daar ook last van heeft, maar op het werkoverleg dan voor zich uit blijven staren en niets zeggen....
Nobody ever seems to remember life is a game we play
pi_173582384
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 14:19 schreef gelestipjes het volgende:
Helaas houden mensen het zelf ook wel in stand, als je je grenzen aangeeft moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat ze daar dus ook niet overheen gaan, anders kun je net zo goed geen grenzen aangeven.
Mensen die dan eerst roepen "ik ga echt niet nog een wijk erbij lopen!" en dat dan vervolgens toch doen want ja "de planner zei dat het niet anders kon". Uh ja, dat is dan jammer voor de planner, maar dat is dan zijn probleem he, als een ander die altijd maar weer oplost zal er ook nooit wat gaan veranderen.
Heb je gelijk in... maar lastig te doorbreken als ze eenmaal (weten te kunnen) rekenen op je verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb dat ooit ook veel te ver laten komen. Altijd in mijn vakantie of spaarzame vrije zaterdag SOS-berichtjes, zelfs eens op zondag. (En dan van die berichtjes waar je niet op kunt antwoorden... met dikke l*l en drie bier).

Was nog net niet zo gek om tijdens een concert de boel op te breken en te zeggen: sorry jongens, er staat nog post :)
pi_173582452
@VixenFromHell, in de chat zie ik dat de OR zich hiermee bezig gaat houden. En ook de vakbond gaat ermee aan de slag weet ik (ik zit bij de bvpp). Het is wel om te huilen dat jullie TC dit zomaar voor elkaar krijgt. Alleen maar door jullie af te bekken. Mail even met de OR of met de vakbond dat dit bij jullie allemaal zomaar gebeurt. Als het goed is zou dat wel moeten helpen!

Ik ben wel met Gelestipjes eens dat je het zelf niet zomaar moet laten gebeuren. Maar misschien heb ik het wat makkelijker. Ik heb een goeie TC. Helaas moet die ook al weg!! Daar kan ik wel om janken. Maar als wij aangeven dat het teveel is dan kunnen we wel een wijk kwijt. Of het moet de KNJ-tijd zijn... dan niet zo makkelijk.
pi_173585122
Ik snap echt wel dat het niet voor iedereen even makkelijk is om er tegenin te gaan, maar als ik hier dan zelfs lees dat mensen gaan werken in hun vakantie omdat ze minuren zouden hebben, dan snap ik gewoon echt niet waarom iemand daar akkoord mee gaat
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')