abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173048035
registreer om deze reclame te verbergen
Oei Jager, echte liefdesbeet! Lastig en pijnlijk. Hier is er wel de neiging om te slaan, ook soms als ze niet boos zijn. Ik zeg wel steeds "Nee doet pijn, doe maar aaien" en dan doe ik het voor. Dat lijkt al wel wat te werken (hoewel het véél herhalen blijft), misschien kan je hem ook een alternatief aanbieden?

Molo, t verschilt gelukkig wel per "ding" wie eerder/beter is. Grootste kon 5 weken eerder kruipen dan kleinste en kleinste loopt nu dus eerder. Grootste heeft met leren lopen het nadeel dat hij heel lang op z'n tenen stond (langs de bank e.d.) en pas sinds kort steeds meer op platte voetjes leert staan en lopen. Ze zijn zķ twee-eiig, echt twee individuen die toevallig tegelijk in de buik zaten.
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_173048046
Aiai JT! Das echt naar :X Hoe reageerde hij op jouw reactie? Hopelijk land het kwartje dat hij daarmee je echt bezeerd snel :*
Whoa Madivi: je kleinste heeft haast geloof ik :)
Wat heerlijk zo gezellig samen bessen Molo!
pi_173048220
Landt het kwartje, dat is een mooie, die ga ik onthouden :D O+

En Madivi, dat op tenen staan is uitrijping van zenuwstelsel, fascinerend om te volgen wel.
Over paar weekjes/maandjes wandelen jullie lekker met zijn drie, jij met je kerels, met hun eigen karaktertjes, prachtig!
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173048250
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 20:16 schreef Vosje6 het volgende:
Aiai JT! Das echt naar :X Hoe reageerde hij op jouw reactie? Hopelijk land het kwartje dat hij daarmee je echt bezeerd snel :*
Whoa Madivi: je kleinste heeft haast geloof ik :)
Wat heerlijk zo gezellig samen bessen Molo!
Ik was met m'n moeder aan de telefoon, en hield me in... Hij wist wel dat het zeer deed, en is daar tegenwoordig ook wel van onder de indruk...

Slaan als hij boos is doet hij ook, z'n emoties zijn best heftig..
pi_173048784
Gaat snel ineens madivi! Is altijd sneu als ze "gefrustreerd" raken dat iets niet lukt, maar troost je: dat heb je bij 1 ook ;).

Lekker smullen larf en Max! :9 maarre snijden jullie die blauwe bessen niet doormidden? Of "moet" dat alleen bij druiven en knakworsten?
Ik weet nooit zo goed wat wel en niet door midden moet ivm verstikkingsgevaar dus ik snij al die dingen nog steeds door de helft - Wel veel werk.

Ah ja Malteser, bij ons gebeurt avondeten ook strikt aan tafel en E kan het best lang volhouden (hier ook incl. Toetje als zitten-blijven-troef :P), maar E gaat vaak even staan in haar stoel. Maar ze is ook wat jonger dan Twix, denk dat we er nog eventjes mee wachten.
Heb pas sinds deze week de babyinzet eruit gehaald, kan ook niet teveel willen :P.
pi_173048848
Snoeptomaatjes en druiven enzo doe ik wel doormidden. Deze zijn klein, en zacht velletje dus ze knauwen ze netjes door :)
Geen baby-Heimlich hoeven toepassen gelukkig :D
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173049041
registreer om deze reclame te verbergen
Ahh, dat is wel een goed ezelsbruggetje, dat 'zachte velletje' *gaat onthouden. Thnx :).
pi_173052316
Dat blijf ik zo eng vinden, dat stikkingsgevaar.
pi_173054394
Dat bijten :X ik geloof dat ik dan toch wel even boos zou zijn.

S. is ook dol op toetje. Hij liep vandaag steeds naar de koelkast: 'Toetoe'. Maar nog steeds ziek en gisteren kwam alle zuivel er steeds uit, dus vandaag durfde ik het nog niet aan. Morgen mag ie weer lekker toetje eten O+

Madivi, super knap, wat gaan ze snel ineens!
pi_173054982
Klinkt wel pittig Jagar, zes weken forensen voor je man. Maar dan kan hij daar wel gelijk een geschikte woning voor jullie uitzoeken.

Lopers voor Madivi *O* daar gaat je semi-rust... Ik ben heel benieuwd hoe mijn tweeling zich gaat ontwikkelen. Die zijn wel eeneiig, maar afgezien van hun uiterlijk lijken ze totaal niet op elkaar en van die intieme geheime band die tweelingen delen is ook nog niets merkbaar, ze negeren elkaar totaal, zelfs als ze tegen elkaar aan liggen. En een kind met een oudere broer of zus heeft diezelfde frustratie: iets zien en na willen doen maar het nog niet kunnen.

Ik snijd qua fruit alles nog wat ze niet probleemloos in een keer door zouden kunnen slikken, maar O vindt kauwen voor mietjes. En vooral de snijtanden zijn overbodig, alles kan in een geheel de mond in gepropt worden, hij heeft soms echt van die hamsterwangen. Maar de korte cursus kinder ehbo heb ik gelukkig nog niet in de praktijk hoeven te brengen.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_173059607
Wat leuk zo samen Molo!

Wat knap van de kleinste Madivi! De grootste volgt vast snel met zo'n goed voorbeeld :P

Klinkt pijnlijk Jagar :X
En voor jouw man ook Arja ;(
M slaat weleens, ze heeft nog niet door dat dat pijn doet. Ik zeg dan dat het pijn doet en doe aaien voor, maar het kwartje is nog niet gevallen :+

M zit vol in de verlatingsangst, voor het eerst ging ze echt huilen toen ik haar naar het kdv bracht ;( Ga je toch wat minder lekker naar je werk :P
pi_173061997
Was mijn jongste dochter kwijt vannochtend, was ze in de stapel met wasgoed gekropen. Lag daar zo heerlijk te slapen hahahaha

En ja, moet nodig wassen ;) Dochter van 6 is een echte dame, begint te zeuren dat bepaalde kleren in de was liggen. Vooral jurkjes.

Vandaag ook niet wassen, zo visite.
pi_173062214
Miezz je grote dame O+ mooi meisje hebben jullie gebakken.
Wat zielig dat ze zo verdrietig was bij het weg brengen. Dat voelt idd niet fijn als je zo weg gaat.
Stijn mag nu steeds vaker naar de dreumes groep op het kdv dat vindt hij helemaal geweldig, bij de baby's gaat hij ook huilen.

Hoe is het met de zieke kindjes vandaag?
Lijkt me een goed teken dat S gisteren alweer een toetoe wilde :)
Hopelijk houdt hij hem vandaag wel binnen

Jagar :o auw. Had hij even geluk dat je aan de telefoon was. Ook al was het uit vreugde ik zou wel even boos worden.
En ajra jou man ook al bijna zijn vinger kwijt :7 hardstikke gevaarlijk die kinderen

Molo O+ wat een schatjes
Staat de bruiloft al gepland? ;)

Madivi *O* wat knap
pi_173063499
S. is weer redelijk beter. Alleen nog wat hangerig en zeuren enzo. Speelt ook nog mee dat hij op vakantie veeeeel te veel 'ja' heeft gehoord (van opa).
Ik vind dat dus best lastig. Alles wat S. aanwijst of vraagt mag van opa, terwijl ik dan 'nee' had willen zeggen. Nu merk ik weer dat ik harder op moet treden, want ik vind vaak dat kindjes niet leuker worden als ze te vaak hun zin krijgen.
Dit weekje wordt dus even wat strenger. En je ziet ook meteen effect, want nu eet hij gewoon braaf zijn boterham met pindakaas op ipv 2 happen en op de grond gooien.
pi_173080578
Molo interessante info over zenuwstelsel. Gisteren liep meneer grootste ook van links naar rechts door de kamer (en valt ook niet meer recht achterover maar op z'n knietjes :X). O+ Het is me al eerder opgevallen maar het lijkt met die fysieke dingen echt alsof er plots een verbinding in de hersens komt en hup ze kunnen iets heel nieuws.

Hoe kan je trouwens t beste filmpjes delen hier?

Zusjevan, bij blauwe bessen snij ik alleen de hele grote even door. Bij grootste vind ik ze nog wel eens in z'n geheel terug in z'n luier,, maar meestal kauwen ze netjes.

LeSage, hopelijk vandaag weer een betere dag. Lastig idd met opa. Hopelijk went hij snel aan "normale" setting thuis met de normale regels. Ziet hij opa regelmatig?

FF dat lijkt me ok heel boeiend om te volgen, je zou iig verwachten dat ze fysiek wel vrij gelijk op zullen gaan. T verschil met gewone broer of zus komt denk ik later duidelijker naar voren qua concurrentie en jaloezie. Wel interessante materie.

Miezziej, wat sneu! Heb je enig idee waardoor het komt?

Sonjavg, schattig hoor, slapen in de was.
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_173089384
LeSage:herkenbaar! A mag van opa ook altijd alles meteen. Ben hem (ja opa) nu aan het opvoeden in die zin dat hij ook "nee" leert te zeggen, ook al kijkt A hem met grote bruine ogen aan ;)
Gelukkig gaat het beter met S!

Madivi: leuk dat ze gelijk beginnen te lopen! En wat een boefje die grootste...stiekem ontsnappen! ;)

Leuke foto van Larfje en Max!
En die van Miezz O+ Die verlatingsangst gaat wel weer over hoor! Ik vond het ook vreselijk toen A dat had. In plaats van mij uitzwaaien, werd ze door de grotere kindjes meteen afgeleid zodat het huilen snel wat minder werd.

Welkom sonjavang! Maar hoezo kun je niet wassen als er visite is? :D Ik doe standaard 2x de was (nou ja, niet ik maar de wasmachine). Visite of niet.

Maar snap sowieso niet hoe het komt dat sommige mensen geen tijd hebben voor het huishouden. Poetsen doe ik als A in bed ligt en stofzuigen doe ik gewoon als ze rondloopt. En tweemaal in de week 'S avonds op mijn gemak de was opvouwen en opruimen terwijl ik een serie kijk. Zo moeilijk is het allemaal niet :)
pi_173091213
S. blijft voorlopig lekker uitdagen geloof ik }:| zo jammer, want het is eigenlijk zo'n gezellig en leuk jongetje.
Ik vind het ook moeilijk dat ik mezelf zo helemaal geen leuke moeder vind. Alleen maar mopperen de hele dag. Maar afleiden werkt niet/2 seconden en verder is het dingen doen die niet mogen.

Qua huishouden, dat lukte me aardig, totdat S. slechter ging slapen (ik zit vaak een uur naast zijn bed 's avonds) en ik hoogzwangerder werd. Maar maandag is S. naar oma en ik heb verlof, dus dan ga ik poetsen en Netflix kijken afwisselen 8-)
pi_173091707
Ik ben een waardeloze huisvrouw. Gelukkig is mijn man wel een poetser.
Ik doe boodschappen, kook uitgebreid en geef hem ook nog eens lekkere lunch mee vaak, draai de was (maar vouw nooit op), ruim meestal de vaatwasser in en uit en doe de wc's. En ik doe de meeste regeldingen.
Al het andere + klussen en deels de tuin en auto's onderhouden doet hij.

En hij zorgt ook nog eens veel voor Emmy omdat hij in ploegendienst werkt. Al ben ik er wel vaker, maar hij is er vaker dan de meeste mannen denk ik.

Mijn man O+
pi_173092280
Ik heb een schoonmoeder die (gewoon netjes betaald) schoonmaakt bij ons... Met dat ijzer tekort lukte mij dat echt niet en nog als L ligt te slapen heb ik mijn rust ook even nodig. Wassen en koken enzo doe ik zelf, om de week komt zij de boel goed doen. Heel decadent maar ik denk dat ik er nu een leukere moeder door ben. En ik werk 3/4 dagen in de week.

-edit- oh, dreumestopic. Nou ja, nog 11 dagen en dan ben ik legaal hier.
pi_173092403
Nu we nog op zestig m2 wonen is schoonmaken zo gedaan. We doen het meestal zaterdag ochtend, een van ons gaat met t op stap, de ander maakt schoon. Vanmorgen ben ik relaxed met t naar de markt en een cafeetje geweest, en toen we om kwart over elf thuis kwamen was het huis schoon...
pi_173092456
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:33 schreef Jagärtrut het volgende:
Nu we nog op zestig m2 wonen is schoonmaken zo gedaan. We doen het meestal zaterdag ochtend, een van ons gaat met t op stap, de ander maakt schoon. Vanmorgen ben ik relaxed met t naar de markt en een cafeetje geweest, en toen we om kwart over elf thuis kwamen was het huis schoon...
Bij die taakverdeling floreer ik ook.
pi_173092583
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:35 schreef Arja het volgende:

[..]

Bij die taakverdeling floreer ik ook.
Soms is het ook andersom -O-
pi_173092705
Om T langzaam voor te bereiden op een groter bed hebben we twee spijlen uit z'n ledikant gehaald. Ga ik net kijken of hij echt al slaapt, want het is al tien minuten stil, zit hij heel stilletjes op de grond en probeert z'n schoenen aan te trekken.. Hij had wel door dat het fout was, hij schoot zowat z'n bed in toen hij me zag..
pi_173093708
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 19:38 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Soms is het ook andersom -O-
Hier nooit. Mijn man vindt zichzelf een betere poetser en is dat ook.

Wat zou T van plan zijn geweest?
pi_173094531
O geweldig JT _O- zijn schoenen ook proberen aan te trekken...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')