FOK!forum / Culinesse à gogo / Spareribs
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:39
Waar kan ik spareribs halen? Ik heb het niet over kant en klare of voorgemarineerde spareribs maar gewoon naturel en rauw.
Alle supermarkten bij mij in de buurt verkopen ze niet (ben alleen niet bij de netto geweest).
En de slager is helaas gesloten op zondag.
Underdoggyzondag 23 juli 2017 @ 11:39
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:39 schreef Chivaz het volgende:
Waar kan ik spareribs halen? Ik heb het niet over kant en klare of voorgemarineerde spareribs maar gewoon naturel en rauw.
Alle supermarkten bij mij in de buurt verkopen ze niet (ben alleen niet bij de netto geweest).
En de slager is helaas gesloten op zondag.
Makro?
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:40
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:39 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Makro?
Kan ik daar ook terecht zonder zo'n Makro pasje?
Surveillance-Fietszondag 23 juli 2017 @ 11:41
welk dorp gaat het om?
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:41 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
welk dorp gaat het om?
Het dorp Eindhoven en omstreken.
BrandXzondag 23 juli 2017 @ 11:46
Vraag de dichtsbijzijnde fatsoenlijke slager om krabbetjes. Of bestel ze bij hem.
Ander deel van de ribben met ietsje minder vlees, maar stuk-ken goedkoper, exact hetzelfde te maken en net zo lekker.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:48

Dit is dus wat ik zoek.
Chinlesszondag 23 juli 2017 @ 11:48
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Het dorp Eindhoven en omstreken.
Ik durf t op zondag niet te zeggen. Zelf haal ik ze altijd bij de keurslager in Woensel of in veldhoven (city centrum of kromstraat). En verder indd Makro maar daar kom je zonder pas niet in.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:48
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef BrandX het volgende:
Vraag de dichtsbijzijnde fatsoenlijke slager om krabbetjes. Of bestel ze bij hem.
Ander deel van de ribben met ietsje minder vlees, maar stuk-ken goedkoper, exact hetzelfde te maken en net zo lekker.
Slager is helaas gesloten op zondag.
BrandXzondag 23 juli 2017 @ 11:49
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:48 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Slager is helaas gesloten op zondag.
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:50
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:48 schreef Chinless het volgende:

[..]

Ik durf t op zondag niet te zeggen. Zelf haal ik ze altijd bij de keurslager in Woensel of in veldhoven (city centrum of kromstraat). En verder indd Makro maar daar kom je zonder pas niet in.
Was bij de keurslager in het city centrum geweest, vind hem schrikbarend duur.
Chinlesszondag 23 juli 2017 @ 11:51
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:50 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Was bij de keurslager in het city centrum geweest, vind hem schrikbarend duur.
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:54
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:51 schreef Chinless het volgende:

[..]

Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Ik was daar 10 euro kwijt voor een hele kip. Ik weet niet de juiste plek om kip te halen alleen had ik haast en woon ik hier nog niet zo lang. Het is wel een kwaliteitsslager, en de kip smaakte uitstekend.
Surveillance-Fietszondag 23 juli 2017 @ 11:55
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:51 schreef Chinless het volgende:

[..]

Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Bij Schell in Rotterdam, waar ik ze altijd haal, betaal je 12 euro voor 3 kilo. Krijg je 5/6 'ribben'.
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 11:55
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Chinlesszondag 23 juli 2017 @ 11:56
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:54 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ik was daar 10 euro kwijt voor een hele kip. Ik weet niet de juiste plek om kip te halen alleen had ik haast en woon ik hier nog niet zo lang. Het is wel een kwaliteitsslager, en de kip smaakte uitstekend.
Dat weet ik ook niet. Al ga ik liever naar de kromstraat, die slager is wat groter. Verder haal ik ook kip op de markt in eindhoven maar die is alleen op zaterdag.
BrandXzondag 23 juli 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:48 schreef Chivaz het volgende:

Dit is dus wat ik zoek.
dat zijn dus krabbetjes 8-) en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:57
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef Chinless het volgende:

[..]

Dat weet ik ook niet. Al ga ik liever naar de kromstraat, die slager is wat groter. Verder haal ik ook kip op de markt in eindhoven maar die is alleen op zaterdag.
Zou de islamitische slager daar misschien kalfsribben verkopen?
Chinlesszondag 23 juli 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
En minstens 6 uur garen 😍
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:58
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:

[..]

dat zijn dus krabbetjes 8-) en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Zijn dat krabbetjes? Ik dacht dat krabbetjes bestaan uit het uiteinde van de ribs.
Chinlesszondag 23 juli 2017 @ 11:59
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:

[..]

dat zijn dus krabbetjes 8-) en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Mensen verwarren dat sowieso vaak. Spare Ribs is meer iets uit het buitenland. In nl kennen we de baby back ribs / krabbetjes.
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 11:59
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:

[..]

dat zijn dus krabbetjes 8-) en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Wat zijn volgens jou spareribs dan?
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Daar heb je gelijk in, alleen dacht ik dat als ik elk kwartier ga smeren er misschien wel een goede smaak aan kan krijgen.
Surveillance-Fietszondag 23 juli 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Gewoon een uurtje koken in marinade. Dan een uurtje in de oven. omnomnom
budvarzondag 23 juli 2017 @ 12:02
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen

https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/

:9
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen

https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/

:9
Ribben met de ketting er nog naar, dat vind ik dus weer niets.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen

https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/

:9
Bedankt, zal hier zeker wel een keertje wat bestellen.
Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat er in de regio geen zaak is die zich heeft gespecialiseerd op bbq vlees.
MutedFaithzondag 23 juli 2017 @ 12:30
Onze Makro heeft ze ook alleen uit de diepvries, in dozen van 10 kilo.
Underdoggyzondag 23 juli 2017 @ 12:42
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:40 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Kan ik daar ook terecht zonder zo'n Makro pasje?
Yes, je kan dagkaart kopen
Onnomanzondag 23 juli 2017 @ 12:58
wil jij voor me googelen vraag
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:58 schreef Onnoman het volgende:
wil jij voor me googelen vraag
Had Google al gebruikt en ik ben langs verschillende supermarkten geweest.
Spareribs is dus een stuk vlees wat hier nauwelijks word gebruikt.
Eigenlijk is dat best bijzonder aangezien heel wat restaurants etc wel spareribs op het menu hebben staan.
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 14:03
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 13:19 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Had Google al gebruikt en ik ben langs verschillende supermarkten geweest.
Spareribs is dus een stuk vlees wat hier nauwelijks word gebruikt.
Eigenlijk is dat best bijzonder aangezien heel wat restaurants etc wel spareribs op het menu hebben staan.
Onzin, het wordt alleen in de supermarkten gemarineerd verkocht. Was net bij een Aldi en een SuperCoop in NL en beide hadden (gemarineerde) spareribs liggen.
nogeenoudebekendezondag 23 juli 2017 @ 14:06
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, het wordt alleen in de supermarkten gemarineerd verkocht. Was net bij een Aldi en een SuperCoop in NL en beide hadden (gemarineerde) spareribs liggen.
Die van de Aldi zijn niet eens verkeerd voor de prijs wat je er voor betaald.
isaxzondag 23 juli 2017 @ 14:10
Volgens mij heeft Albert Heijn xxxxxxxxxxxxl ze.
Even bellen, dan kunnen ze het je wel vertellen (limburglaan)
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 14:16
quote:
14s.gif Op zondag 23 juli 2017 14:06 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Die van de Aldi zijn niet eens verkeerd voor de prijs wat je er voor betaald.
Ik haal altijd per doos ongemarineerd bij de groothandel.
Heb er eergisteren weer vier in de marinade gelegd, die eten we vanavond.
Chivazzondag 23 juli 2017 @ 14:57
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, het wordt alleen in de supermarkten gemarineerd verkocht. Was net bij een Aldi en een SuperCoop in NL en beide hadden (gemarineerde) spareribs liggen.
Ik bedoelde eigenlijk dat het zonder marinade en vaak zonder dat ze voorgegaard zijn nauwelijks worden verkocht.
JeSuisDroppiezondag 23 juli 2017 @ 14:59
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef BrandX het volgende:
Vraag de dichtsbijzijnde fatsoenlijke slager om krabbetjes. Of bestel ze bij hem.
Ander deel van de ribben met ietsje minder vlees, maar stuk-ken goedkoper, exact hetzelfde te maken en net zo lekker.
:') bah. Baby back ribs > krabbetjes
JeSuisDroppiezondag 23 juli 2017 @ 14:59
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 14:57 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk dat het zonder marinade en vaak zonder dat ze voorgegaard zijn nauwelijks worden verkocht.
Online.
Underdoggyzondag 23 juli 2017 @ 19:57
Heb je ze ondertussen?
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 20:18
Burps,
Net heerlijk spare ribs gegeten, twee dagen in een marinade van cola, ketjap, palmsuiker, knoflook, gember, citroenzuur, azijn, citroensap, sambal, koriander, komijn, nootmuskaat.
FutureFairytalezondag 23 juli 2017 @ 20:38
Hoogvliet heeft zowel gegaarde en gemarineerde als rauwe ongemarineerde.
Pietverdrietzondag 23 juli 2017 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 20:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoogvliet heeft zowel gegaarde en gemarineerde als rauwe ongemarineerde.
Toen ik nog een héél klein pietje was kwamen we daar een keer, het was toen nog Cash en Carry, pietje snapte niet waar de Kerrie was en waarom we die niet kochten..
pietbiermaandag 24 juli 2017 @ 00:37
Pietje had toen ook andere ideetjes over worst :P
Pietverdrietmaandag 24 juli 2017 @ 07:29
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 00:37 schreef pietbier het volgende:
Pietje had toen ook andere ideetjes over worst :P
Ouders hadden nog geen worst kees scenario
Kimberly1987maandag 24 juli 2017 @ 11:27
Ik heb ze laatst ook bij de Makro gehaald (in Hengelo). Zag laatst een recept met cola, die moet ik binnenkort ook een keertje proberen. Mocht je nog op zoek zijn naar een recept, ik heb er eentje op mijn website gezet met ketjap uit de oven. :)
nogeenoudebekendemaandag 24 juli 2017 @ 11:29
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toen ik nog een héél klein pietje was kwamen we daar een keer, het was toen nog Cash en Carry, pietje snapte niet waar de Kerrie was en waarom we die niet kochten..
Bij ons in de Aldi zat een Toro slagerij. Die had ook een stier als logo. Ik dacht dus dat al het vlees wat ik at van stieren kwam. :').
Chivazmaandag 24 juli 2017 @ 12:09
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 19:57 schreef Underdoggy het volgende:
Heb je ze ondertussen?
Nee, heb het maar laten varen.
Bovendien werkte het weer ook niet mee op het laatst.
Chivazmaandag 24 juli 2017 @ 12:11
quote:
17s.gif Op maandag 24 juli 2017 11:27 schreef Kimberly1987 het volgende:
Ik heb ze laatst ook bij de Makro gehaald (in Hengelo). Zag laatst een recept met cola, die moet ik binnenkort ook een keertje proberen. Mocht je nog op zoek zijn naar een recept, ik heb er eentje op mijn website gezet met ketjap uit de oven. :)
Niet slecht alleen zou ik de oven vervangen met een bbq.
Chivazmaandag 24 juli 2017 @ 12:14
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Burps,
Net heerlijk spare ribs gegeten, twee dagen in een marinade van cola, ketjap, palmsuiker, knoflook, gember, citroenzuur, azijn, citroensap, sambal, koriander, komijn, nootmuskaat.
Ribs in cola heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie dat soort recepten wel vaker en ik ben erg nieuwsgierig naar de smaak.
Zag laatst iemand op YouTube die de ribs eerst in de sinasappelsap legde voor 4 uur en daarna rustig op de bbq laten garen.
Kimberly1987maandag 24 juli 2017 @ 12:37
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 12:11 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Niet slecht alleen zou ik de oven vervangen met een bbq.
thx!

op de bbq zijn ze altijd heerlijk ja, dan wel voor gegaard :)
JeSuisDroppiemaandag 24 juli 2017 @ 19:25
quote:
17s.gif Op maandag 24 juli 2017 12:37 schreef Kimberly1987 het volgende:

[..]

thx!

op de bbq zijn ze altijd heerlijk ja, dan wel voor gegaard :)
Nee, garen op de bbq en dan dan eventueel afgrillen. Klein beetje rookhout erbij. Genot.
Pietverdrietmaandag 24 juli 2017 @ 19:33
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 12:14 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ribs in cola heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie dat soort recepten wel vaker en ik ben erg nieuwsgierig naar de smaak.
Zag laatst iemand op YouTube die de ribs eerst in de sinasappelsap legde voor 4 uur en daarna rustig op de bbq laten garen.
Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.
Verder geeft het volume aan je marinade waardoor de ribs onder staan.
Als je enzymen als Papaïne gebruikt (vleesmalser zout zit dat in, maar ook in verse papaya) wordt het vlees ook mals maar dat werkt eigenlijk te goed, je vlees kan, als je teveel gebruikt of te lang marineerd dan helemaal uit elkaar vallen zoals draadjesvlees dat doet bij het stoven.
Chivazmaandag 24 juli 2017 @ 21:07
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.
Verder geeft het volume aan je marinade waardoor de ribs onder staan.
Als je enzymen als Papaïne gebruikt (vleesmalser zout zit dat in, maar ook in verse papaya) wordt het vlees ook mals maar dat werkt eigenlijk te goed, je vlees kan, als je teveel gebruikt of te lang marineerd dan helemaal uit elkaar vallen zoals draadjesvlees dat doet bij het stoven.
Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?
Pietverdrietdinsdag 25 juli 2017 @ 14:27
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 21:07 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?
Ja hoor, dat uit elkaar vallen is alleen een probleem als je met enzymen marineert, zoals Papaïne, niet bij een zure marinade. Tenzij je natuurlijk met een heel sterk zure marinade gaat werken, maar dan is het sowieso niet meer te nassen.
JAOCdinsdag 25 juli 2017 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ribben met de ketting er nog naar, dat vind ik dus weer niets.
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.

Alleen tja, niet op zondag open.

Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Pietverdrietdinsdag 25 juli 2017 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:

[..]

Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.

Alleen tja, niet op zondag open.

Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Als ik veel vlees wil neem ik een braadstuk
Hallojodinsdag 25 juli 2017 @ 14:45
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:

[..]

Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
Bij de Jumbo bij mij om de hoek hebben ze ze vaak wel. Voor ¤ 7,50 per kilo.
Graf..Coudenhove..Kalergiwoensdag 26 juli 2017 @ 02:14
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:

[..]

Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderen :X :X :X :X 8)7 8)7 8)7
Pietverdrietdonderdag 27 juli 2017 @ 15:54
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 02:14 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderen :X :X :X :X 8)7 8)7 8)7
Dan moet je ze ontdooien en ontvliezen voordat je ze in de marinade stopt, das teveel werk voor ze
habituedonderdag 27 juli 2017 @ 17:55
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen

https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/

:9
Heerlijk deze idd.
Papabearzondag 30 juli 2017 @ 23:43
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:42 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Yes, je kan dagkaart kopen
Alleen in België.
Fenomenomaandag 31 juli 2017 @ 13:38
Wellicht bij een van de Islamitische slagers/supermarkten aan de Kruisstraat?
Xlargemaandag 31 juli 2017 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 13:38 schreef Fenomeno het volgende:
Wellicht bij een van de Islamitische slagers/supermarkten aan de Kruisstraat?
verkopen die varkensvlees ?
Chivazmaandag 31 juli 2017 @ 19:37
quote:
5s.gif Op maandag 31 juli 2017 14:10 schreef Xlarge het volgende:

[..]

verkopen die varkensvlees ?
Nee, maar kalfsribben zijn wel een optie.
JeSuisDroppiemaandag 31 juli 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:

[..]

Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.

Alleen tja, niet op zondag open.

Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Deze man weet.